Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Így élheted túl a szívrohamot,ha egyedül vagy
  2012-11-14 15:40:35, szerda
 
  Tegyük fel, hogy este 6 óra van, és te éppen hazafelé sétálsz, persze teljesen egyedül. Egy különösen nehéz napon vagy túl, nagyon fáradt vagy és ideges is. Hirtelen éles fájdalom hasít a mellkasodba, ami kiterjed a karodra és az állkapcsodra is. Körülbelül 8 kilométerre van a legközelebbi kórház az otthonodtól, és biztos vagy benne, hogy ilyen fájdalommal képtelen leszel gyalog odajutni. Azt tudod, hogy kell szívmasszázst alkalmazni valakin, de az orvos, aki megtanította nem készített fel arra, hogy hogyan alkalmazd magadon...

NOS, EZT HOGYAN FOGOD TÚLÉLNI?

Egy átlagos ember, segítség nélkül körülbelül 10 másodperc után eszméletét veszti, ha szívrohama van, és, ha egyedül van, akkor ez elkerülhetetlennek tűnik. De szerencsére ezek az emberek segíthetnek magukon, ha bekövetkezik a legrosszabb. Csak annyit kell tennie, hogy 2 másodpercenként nagy levegőt vesz, és minden levegővétel között egy hosszút köhög. (Mint amikor fáj az ember torka, és fel akarja lazítani az ott lerakódott nyálkát.)

Ezzel a módszerrel eszméleténél maradhat az, akinek szívrohama van, mivel a nagy sóhajtások elegendő oxigént juttatnak a tüdőbe, a köhögés pedig összepréseli a szívet, és így nem áll le a keringés, valamint segít helyreállítani a helyes szívritmust is. Ezzel a módszerrel van esélyük eljutni egy kórházig azoknak, akiknek szívrohama van.
De amit sose feledj: Mindig hívni kell a mentőket a 104-es számon!
Kérlek NE vicceljétek el a dolgot, ez nagyon is komoly... Minden megosztás életet menthet!
Forrás: videolinika.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Mandarin
  2012-11-14 15:34:16, szerda
 
 
A téli hónapok egyik legnépszerűbb gyümölcse a mandarin. Jótékony hatása és édeskés íze miatt szívesen gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják. Ami nem is baj, hiszen nagyon jó hatással van az egészségünkre.

Élettani hatása:

Emésztést elősegítő hatása van.
Hörghurut és asztma gyógyítására is használják, köptető hatása miatt.
Hasmenés és vérhas esetén is hatásos a mandarin leve.
Láz esetén a leve segít, hogy a szervezet ne száradjon ki.
C-vitamin tartalma révén jótékony hatású meghűlés ellen. A mandarinban lévő C-vitamin hozzásegít az általános erőnléthez.
A-vitaminja pedig a gyulladások maradványait küzdi le.
A bioflavonoidoknak köszönhetően hatásos baktérium- és vírusölő, valamint eredményesen gátolja testünkben a vérrögképződést. Immunerősítő és természetes antioxidáns.
A benne található fitoösztrégennek köszönhetően meggátolja, illetve késlelteti a szervezetünkben kialakuló hormonelégtelenséget.

A mandarin további jótékony hatása a koleszterinszint-csökkentés, de segít a vér és a máj megtisztításában is.

Egyél belőle minél többet!

TIPP: Kis nasira vágysz? Ki ne szeretné a csokoládét?
Szedd cikkekre a mandarint és mártsd minden szelet egyik felét olvasztott csokoládéba, majd tedd hűtőbe. Isteni mandarinos csokoládét kapsz! :-)

Vérzéscsillapító hatása is van.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Ananász
  2012-11-14 15:32:40, szerda
 
 
Lehetőleg friss ananászt vásároljunk inkább, mint konzervet, sárgát és kellemes illatút válasszunk. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk.

Ha konz
ervből használjuk fel az ananászt, nincs akkora hatása, mint a frissnek, mert hiányzik belőle a bromélia-enzim, valamint a hozzáadott cukor erjedést gerjeszt; a konzervananász tehát inkább csak élvezeti cikknek tekinthető.

Az ananászban megtalálható bromelian enzim:

A bromelian kedvező lehet önpusztító betegségek esetében, közvetett úton. Segíti az emésztést, csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát.
Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is. Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésének javulása után. Azoknak a betegeknek, akik az önpusztító betegségek gyógyítására nagymennyiségű aszpirint szedtek, ajánlatos az ananász lé fogyasztása. Erőteljes lehet továbbá a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegű gyógyszert fogyasztottak, azoknak is ajánlatos egy hathetes kúraszerű ananász vagy ananász- lé fogyasztás. A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. A folsav a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre, és szükséges a gyomornyálkahártya normális működéséhez is. A gyümölcslevek közül a legjelentősebb folsavforrás az ananászlé, a narancslé, és a grépfrút. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara esetén, súlyfeleslegnél, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél, vérszegénység esetén is.

Gyomorbaj:

A táplálék első állomása a gyomor. Minél tovább tartózkodik itt az étel, annál jobban le van terhelve a gyomor. Ha azonban hamar végez az emésztéssel, valamint van elegendő gyomorsav az, lökést ad az egész emésztő rendszernek, emésztésnek. Az ananászban levő bromelian enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, s ezáltal csökken az emésztési idő.

Gyomor operáció után:

Lehet az gyomorfekély vagy a gyomornak más betegsége, ha segítünk az emésztésen, az mindenképpen könnyít az egész szervezeten. Ezt úgy érjük el, ha ananászlét fogyasztunk étkezés közben.

Emésztés, emésztési zavarok:

Amikor a táplálék átjut a nyombélbe, ott is folytatódik az emésztés, a hasnyálmirigy által előállított emésztési nedvek segítségével. Ha a gyomorban teljesebb az emésztés, kevésbé terheljük a hasnyálmirigyet, sőt a vékonybelek sem veszítenek annyi energiát, könnyebben és gyorsabban átjut a massza a vastagbélbe. Ott csupán kevéssé történik már emésztés, de a többi szervben felgyorsult táplálékellátás hat a vastagbél kiválasztására és kiürülésére.

Fájdalom enyhítő:

A fájdalom sok esetben akkor lobban fel, ha valamilyen táplálékot fogyasztottunk, amire allergiásak vagyunk, hasonlóan az ételérzékenységhez. Minél hamarább keresztülmegy az emésztőszerveken a táplálék, annál kevésbé hatékony a fájdalom és gyorsabban is múlik. A másik lehetőség, hogy az ananász rendkívül jellegzetes és erős leve az ásványokkal és vitaminokkal hűsítőleg hat a lázas, beteges részekre.

Láz esetén:

Láz esetén sokkal hatékonyabb és jobb a szervezet számára, ha szomjunkat ananásszal oltjuk, mintha lázcsillapítóval csökkentjük a lázat. A láz a test természetes reakciója, lemegy, ha rendbe jön a szervezet. Az ananász-lével segítünk ebben az esetben is a gyomornak, hogy kiürüljön és az egész energia a gyógyításra összpontosul.
Gyulladás ellen:
Ha a szervezetben rendeződik az emésztés, az serkentőleg hat a többi fő szervünkre is. Különösen a máj van kapcsolatban az emésztéssel, s ha csökken a terhelés, nagyobb energiával tudja végezni a többi teendőit. A májra hatással van az A vitamin, ami a gyulladások gyógyszere is. A kálium a vér tisztítására hat, amivel szintén csökkenhet a testben a gyulladás.

Erőteljes ellentest serkentő:

Az ananász erős jellegzetes gyümölcs, ami erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességét.
Erős menstruációs folyás esetén:
A menstruációs zavarok közé tartozik a havi vérzést megelőző fájdalom, a kevés váladék, vagy a nagymennyiségű folyás. Mindez nem normális állapot, különösen a túlzott vérveszteség, aminek más következményei is lehetnek, ha a szervezet nem jut elegendő vashoz. Az ananász fogyasztásával hozzájárulunk a menstruációs zavarok mihamarabbi rendezéséhez.
Forrás: nepgyogyaszat.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Mangó
  2012-11-14 15:31:14, szerda
 
 
A mangót egyes távol-keleti országokban a szerelem szimbólumának tartják, így nem meglepő, ha sok esküvőn lehet mangóval találkozni, mint a gyermekáldás megsegítőjével.

Gyógyhatása

Kellemes íze mellett vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, enzime gyomorvédő hatású. Rosttartalma segíti az emésztést, jótékony hatással van a szervezetre. Vitaminok közül megtalálható A-, B1-, B2-, C- és E-vitamin, valamint bővelkedik foszforban, kalciumban és nátriumban.

Az éretlen gyümölcs C-vitaminban, az érettebb A-vitaminban és béta-karotinban gazdag. Jótékony hatással van a szívre, csökkenti a vér koleszterinszintjét, valamint minimalizálja néhány rákos megbetegedés kockázatát. Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.

Konzerv illetve nyers formában lehet megvásárolni. Legtöbbször gyümölcssalátába keverve fogyasztják, de kiválóan illik hús és hal ételekhez, valamint lekvár és aszalt gyümölcs is készül belőle. Ezenkívül turmixok kedvelt alkotóeleme.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Narancsos csirkemell jázmin rizzsel
  2012-11-14 15:27:14, szerda
 
  Hozzávalók 2 főre:

30 dkg csirkemell filé,
3 nagy, lédús narancs,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 csapott ek zsiradék (én kókuszzsírt használtam),
1 ek méz,
só,
bors,
1 csésze jázmin rizs
céklalevél

A rizsből 2,5-szeres vízzel lassú párolással készítsünk rizs köretet. Közben készítsük el a ragut.
A csirkemellet tisztítsuk meg, majd vágjuk vékony csíkokra. 2 narancs levét nyomjuk ki (kb. 2 dl friss narancslére lesz szükség), ha nem elég a gyümölcslé, akkor további naranccsal pótoljuk.
A 3. narancsot filézzük ki, (hártyázzuk) és tegyük félre.
A zsiradékot hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, amit dinszteljünk meg.
Majd adjuk hozzá a húst, és addig pirítsuk, amíg ki nem fehérednek. Ekkor öntsük fel a narancslével, a mézzel.
Sózzuk, őrölt borssal ízesítsük. Hagyjuk kb 10 percig párolódni.

A rizshez keverhetünk párolt zöldséget is, én most céklalevéllel színesítettem, a cékla levele ugyanis rózsaszín levet enged.
A húshoz keverjük hozzá a narancs gerezdeket és tálaljuk.
Jó étvágyat!























 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Történet egy New York-i taxisofőrről
  2012-11-14 15:22:57, szerda
 
  Megható történet, amely nagyon megérintett.
Olvassátok szeretettel... ha egy emberrel jót teszel, már nem éltél hiába...

Történet egy New York-i taxisofőrről

,,Volt egy időszak az életemben, úgy húsz évvel ezelőtt, amikor taxisofőrként ker
estem a kenyerem, New Yorkban. Igazi cowboy-élet volt, nem volt főnököm. És mint a szerencsejátékos, annyira élveztem, hogy minden egyes új utas más és más, előre megjósolhatatlan élményt tartogatott: pont, mint amikor kockát dobsz a játékteremben. Amire nem számítottam, hogy az autóm elkezdett amolyan gyóntatófülkeként is üzemelni. Éjszaka vezettem, nem láttam az utast, csak mentünk, mindig két idegen az éjszakában, és hallgattam, ahogy alkalmi útitársam az életéről mesél. Olyan bensőséges dolgokat osztottak meg velem, amelyekről fényes nappal, szemtől szemben biztosan nem beszéltek volna.

Egyik éjjel megérkeztem a megadott címre és dudáltam. Néhány perc várakozás után megint megnyomtam a dudát. Ez volt aznapra az utolsó fuvarom, úgyhogy már azon voltam, hogy inkább hazaindulok. De aztán mégis inkább kiszálltam, elsétáltam az ajtóig és becsöngettem. 'Egy pillanat' - válaszolt egy törékeny, idős hang odabentről. Hallottam, hogy valamit vonszolnak a padlón.

Kisvártatva kinyílt az ajtó. Kilencvenéves-forma, aprócska asszony állt előttem. Kartonruhát viselt és kis kalapot, kalaptűvel. Úgy nézett ki, mintha egy régi, fekete-fehér filmből lépett volna ki.

Mellette egy kis bőrönd pihent. Ahogy benéztem a lakásba, olyan volt, mintha évek óta senki sem lakna benne. A bútorokat fehér lepedőkkel terítették le. Nem voltak órák a falakon, egyetlen kép vagy dísztárgy sem a polcokon. A sarokban egy kartondoboz árválkodott, mindenféle fotókkal és vázákkal teletömve.

'Kivinné a bőröndömet a kocsihoz? Szeretnék néhány percre egyedül maradni. Aztán, ha Ön is úgy gondolja, visszajöhetne értem, hogy lekísérjen az autójáig. Nem vagyok valami jó erőben.' Miután beraktam a bőröndöt a csomagtartóba és visszaértem, belém karolt. Lassan, nagyon lassan odasétáltunk a taximhoz. Közben végig a kedvességemért hálálkodott. 'Semmiség' - feleltem. 'Minden utasommal úgy bánok, ahogyan mástól is elvárnám, hogy az édesanyámmal bánjon.'

'Milyen jó fiú maga!' - mondta, ahogy beült a hátsó ülésre. Odaadta a címet, aztán megkérdezte: 'Mehetnénk esetleg a belvároson keresztül?'

'Nem az a legrövidebb út.' - vágtam rá gyorsan.

'Ó, azt egyáltalán nem bánom.' - mondta. 'Egy hospice-házba tartok.'

Belenéztem a visszapillantó tükörbe. A szemeiben könnycseppek csillogtak. 'Nincs már családom. Mindenki meghalt.' Nagyon csendesen beszélt. 'A doktor úr szerint nekem sincs túl sok hátra.' Csendben a műszerfalhoz nyúltam és kikapcsoltam az órát.

'Mit szeretne, merre menjünk?'

A következő két órában bebarangoltuk a várost. Megmutatta nekem azt az épületet, ahol réges-régen liftes kisasszonyként dolgozott. Aztán elmentünk abba a városrészbe, ahová új házasként a férjével költöztek. Egy picit megálltunk egy bútorraktár előtt. Azt mondta, lány korában az még bálterem volt, és a többiekkel odajártak táncolni.

Néha megkért, hogy álljak meg egy-egy sarkon vagy egy épület előtt. Nem mondott semmit, csak maga elé révedt.

Ahogy a hajnal első sugarai megjelentek a horizonton azt monda: 'Most már mehetünk. Elfáradtam.' Szótlanul haladtunk a megadott címig. Alacsony épület volt, a feljáró az előtetővel fedett főbejáratig vitt.

Két egyenruhás alkalmazott jelent meg, ahogy megérkeztünk az ajtó elé. Profi udvariassággal segítettek, figyelték az asszony minden mozdulatát.

Kinyitottam a csomagtartót, és elvittem a bőröndöt az ajtóig. Az utasomat már beültették egy kerekesszékbe.

'Mennyivel tartozom?' - kérdezte és benyúlt a retiküljébe a pénztárcájáért.

'Semmivel.' - feleltem.

'Magának is meg kell élnie valamiből.' - mondta.

'Vannak más utasaim is.' - szereltem le.

Aztán, egy hirtelen ötlettől vezérelve lehajoltam és megöleltem. Meglepő erővel szorított magához.

'Nagy örömöt okozott egy kis öregasszonynak.' - mondta végül: 'Köszönöm.'

Megszorítottam mindkét kezét és visszasétáltam a kocsihoz. Hallottam, ahogy mögöttem becsukódik a ház ajtaja. Egy életre zárták rá az ajtót.

Aznap csak vezettem, céltalanul. Nem vittem utasokat. Nem volt kedvem beszélni. Egyre csak az járt az eszemben, mi lett volna, ha az asszony egy dühös sofőrt fog ki? Vagy valakit, aki türelmetlen? Vagy mi lett volna, ha én magam vagyok türelmetlen és elhajtok kopogás nélkül?

Lassan megértettem, hogy egész életemben nem tettem még fontosabb dolgot, mint előző éjszaka.

Egész életünkben a nagy dolgokra várunk. És a nagy dolgok néha meglepő álruhában érkeznek: úgy vannak csomagolva, hogy aki nem figyel, az észre sem veszi, mennyire fontos lehetőséget mulasztott el."
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 1935
  • e Hónap: 8307
  • e Év: 59098
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.