Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Hitgyülis beismerés: minden párttal tartják a "szakmai" kap
  2012-11-14 20:35:31, szerda
 
  2012-11-14. 11:33
Hitgyülis beismerés: minden párttal tartják a "szakmai" kapcsolatot - a Jobbik kivételével

Hit és hír címmel rendezett pódiumbeszélgetést a Hét Olajfa Egyesület 8-án este Budapesten, Németh Péter Népszava-főszerkesztő moderálásában. A pódiumbeszélgetés két vendége Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető "lelkésze" és Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója volt - aki nem más, mint a szektavezér fiacskája.

Németh Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy politizálni nem ellentétes a bibliai elvekkel, és a Hit Gyülekezete a Demokratikus Ellenzék, majd a Szabad Kezdeményezések Hálózata és a Szabad Demokraták Szövetsége oldalán aktívan kivette részét a "rendszerváltásból" (magyarul: annak kisiklatásából, és az ország zsidó kézen tartásából - a szerk.).
Németh Szilárd azt mondta: az ATV nézőit nem zavarja, hogy kik a televízió tulajdonosai. Közölte: a tulajdonosok döntő többsége a Hit Gyülekezetéhez közel álló vállalkozó illetve cég.
Az ATV honlapjának beszámolója szerint "a közönség nagy tapssal honorálta", amikor Németh Szilárd közölte: az ATV minden párttal tart "szakmai kapcsolatot" - a Jobbikon kívül. "Elmegyünk a pártok háttérbeszélgetéseire, kivétel a Jobbikéira, igaz, oda nem is hívnak. Nem akarunk több teret adni a Jobbiknak, mint amennyire a törvény kötelez minket" - fogalmazott. Apja ezt azzal egészítette ki, hogy "az antiszemitizmus, az Izrael-gyűlölet és általában a rasszizmus nem jelenhet meg a tévében".
(Kuruc.info - ATV nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104026/#ixzz2CE9wa728
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A spanyolok megunták a megszorításokat
  2012-11-14 20:24:51, szerda
 
  A spanyolok megunták a megszorításokat

Index

2012. november 14., szerda 19:16 |



Általános sztrájkot hirdettek szerdára a spanyol szakszervezetek Mariano Rajoy ,,öngyilkos politikája" ellen való tiltakozásul. A spanyol kormányfő legutóbb egy hete jelentett be komolyabb megszorításokat. Ezek között van az áfa 18-ról 21 százalékra emelése, a közalkalmazottak karácsonyi prémiumának megszüntetése és a szabadnapjaik számának megkurtítása, az önkormányzati tisztviselők számának 30 százalékos csökkentése és fizetésük befagyasztása, a munkanélküli segély 10 százalékos csökkentése a hatodik munkakereséssel töltött hónap után, valamint egy 600 millió eurós takarékossági csomag a minisztériumok részére.

Habár a mai demonstrációk szervezői a válság óta szervezett általános sztrájkok legnagyobbikát ígérték, az ipari termelés napi visszaesését jelző energiafogyasztási adatok egyelőre azt mutatják: a március 29-én tartott 29-M elnevezésű akció, és a 2010. szeptemberi 29-S még nagyobb volumenűek voltak. A 14-N néven emlegetett szerdai sztrájk szervezői ezzel szemben úgy becslik: a munkavállalók 78 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez, ez valóban rekordnak számítana.

A tüntetéseken eddig 82 embert tartóztattak le, 34 sérült van, ebből 14 rendőr. Az őrizetbe vettek között van egy férfi és egy nő, akiknél robbanószert találtak. Malagában a helyi takarítótársaság épülete előtt körülbelül 150 dolgozó sztrájkőrséget állított fel, miközben a vállalat dolgozói egy tűzoltókészülékből paprikasprayt fűjnak rájuk. Az akció miatt az egyik tüntetőnek légzési zavarai támadtak.

A sztrájk elsősorban a közlekedési szektort és az ipari termelést sújtja: a közúti forgalom az egész országban megbénult, a madridi metró csak 30 százalékos kapacitással üzemel. A munkabeszüntetéshez a spanyol Iberia légitársaság csaknem minden dolgozója is csatlakozott, miután a múlt héten 4500-an mondtak fel közülük. A társaság 171 szerdai járatát törölte.

Cándido Méndez, az egyik legnagyobb szakszervezet, az UGT (Unión General de Trabajadores - Dolgozók Általános Szakszervezete) vezetője kijelentette: ,,Vannak alternatívák azzal a politikával szemben, ami a recesszióba taszítja az országot, és hatmillió embert ítél munkanélküliségre. Az alternatívák a lakosság nyomására mutatkoznak meg, ahogyan ez a kilakoltatások ügyében is történt".

Utóbbi megjegyzés a spanyol kormány és a legnagyobb bankok hétfőn kötött megállapodására utal, ami a súlyos szükséghelyzetben lévő jelzáloghiteles adósok esetében két évre felfüggesztette a kilakoltatásokat. A 2008-as válság kirobbanása óta Spanyolországban 172 000 embert lakoltattak ki, és még 178 000 eset van függőben. A kormány azután döntött a moratórium mellett, hogy egy hónapon belül ketten is öngyilkosságot követtek el, közvetlenül mielőtt kilakoltathatták volna őket.

A sok helyen erőszakba torkolló mai eseményeket a szervezőktől gyökeresen eltérően értelmezi a spanyol kormány: a hivatalos szervek a fejlemények ,,normalitását" hangsúlyozzák, és arra helyezik a hangsúlyt, hogy a közrendet sikerült fenntartani. A kormány igyekszik kiemelni, hogy az ipari termeléssel korreláló energiafogyasztás ma csupán 15,8 százalékkal esett vissza, szemben a legutóbbi sztrájk által okozott 21,2 százalékkal. Jorge Fenández Díaz belügyminiszter úgy értékeli, a minimális szolgáltatásokat minden szektorban teljesítették, habár bevallotta, hogy az autógyárak működése számos tartományban, többek között Katalóniában gyakorlatilag megbénult.
2012-11-14T163657Z 1391044013 GM1E8BF01NA01 RTRMADP 3 EUROZONE
Fotó: Jose Manuel Ribeiro

Az elégedetlenség nem csak az EU-ban a legmagasabb, 25 százalékos munkanélküliséggel sújtott Spanyolországban torkollott hasonló megmozdulásokba: tüntetéseket szerveztek Portugáliában is. Az olasz szakszervezetek négy órás sztrájkot hirdettek a közlekedési szektorban, de volt ma munkabeszüntetés Görögországban és a francia közszférában is. A szerdai megmozdulásokhoz összesen 40 szervezet csatlakozott, 23 országból.

http://index.hu/kulfold/2012/11/14/a_spanyolok_meguntak_a_megszoritasokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ITT A KÁNAÁN,HÚGYAGYÚ FIDESZESEk
  2012-11-14 19:54:41, szerda
 
  Orbán: nincsenek megszorítások és nem is lesznek

2012. november 14., szerda, 12:36 • Utolsó frissítés: 6 órája
Szerző: MTI


A kormány szerda délutáni ülésén tárgyal a 2013-as költségvetés végleges kereteiről - közölte a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból.

Orbán Viktort azzal összefüggésben faggatták újságírók egy más témában tartott szerdai sajtótájékoztatón, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek az e heti kormányülésre kellett előterjesztést tennie arra, szükségesek-e még gazdasági intézkedések a november 7-i európai bizottsági országjelentés nyomán.

A jövő évi költségvetést hamarosan elfogadhatja a parlament, "ehhez kell hoznunk néhány döntést", de ezen döntések vezérelve az, hogy megszorítások nélkül kell kivezetni az országot a válságból - mondta válaszában a miniszterelnök, aki szerint ez a legfontosabb választóvonal kormánya és az előző kabinetek között, amelyek "elvették a nyugdíjat, elvették a fizetést, megsarcolták az embereket, és hagyták, hogy eladósodjanak".

Magyarországon nincsenek megszorítások, nem voltak, és nem is lesznek, a kabinetnek csak akciótervei, átszervezései vannak, a terheket pedig kifejezetten a nagy cégekre és a bankokra helyezik, nem pedig az emberekre - tette hozzá a kormányfő.

Szerinte a mai magyar gazdasági modell legnagyobb sikere, hogy az ország megszorítások nélkül fog kijutni a válságból. Orbán Viktor abban bízik, hogy 2013 a sikertörténetnek számító magyar gazdaság nemzetközi tekintélyének növekedéséről szól majd.

Tájékoztatása szerint a szerda délutáni kormányülésen a 2013-as költségvetési törvényjavaslat mellett szó lesz az önkormányzati adósságról és az unió következő hétéves büdzséjével kapcsolatos, Brüsszellel folyó vitáról is.

http://hvg.hu/gazdasag/20121114_Orban_nincsenek_megszoritasok_es_nem_is_l#utm_sou rce=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_11_14&type -id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így fizetteti meg a lakossággal a kormány az önkormányzatok
  2012-11-14 19:20:03, szerda
 
  Így fizetteti meg a lakossággal a kormány az önkormányzatok csődjét


Januárban a TÖOSZ szerint akár 300 önkormányzat is csődöt jelenthetett volna, ha nincs az adósságrendezés, amit bejelentett a miniszterelnök.



http://tozsdeforum.hu/gazdasag/igy-fizetteti-meg-a-lakossaggal-a-kormany-az-onkor manyzatok-csodjet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér Sándornak ígérgetésből ötös
  2012-11-14 18:24:52, szerda
 
  Pintér Sándornak ígérgetésből ötös
2012, november 14 - 11:38


A ,,két hét alatt rendet teszünk" már szállóigévé vált, a rendnek azonban nem sok jelét látjuk. Ahogy vidéken, úgy Budapesten sem javult, sőt, romlott a közbiztonság, ezt pedig statisztikai adatok is alátámasztják - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság alelnöke.

A Belügyminisztérium Statisztikai Osztályáról kikért kimutatásból ugyanis kiderül, hogy Budapesten a regisztrált bűncselekmények száma a tavalyi évhez képest átlagban közel öt százalékkal nőtt. A személy elleni bűntettek néhány kerületben 18-25%, de van olyan, ahol 50, vagy akár 70%-os növekedést mutatnak, ettől megdöbbentőbb adat pedig a vagyon elleni bűncselekmények számának emelkedése. Itt ugyanis már olyan kerület is előfordul, ahol háromszor több ilyen típusú cselekmény történt, mint 2011-ben.

Ezek az adatok csupán a regisztrált bűncselekményeket tartalmazzák, azonban sok olyan eset is van - leginkább lopások - amikor az áldozat nem tesz bejelentést, vagy éppen a rendőrségen beszélik le a feljelentésről, mondván, úgysem lesz meg az elkövető.

A közlemény szerint ezen számok alapján is elmondható tehát, hogy a ,,két hét alatt rendet teszünk" Budapesten sem vált valóra. Emiatt kétségeink vannak a tekintetben, hogy Pintér Sándor bejelentése, miszerint több járőr lesz Budapest utcáin, megvalósul-e, vagy ez megint csak egy újabb üres ígéret.

A fővárosi Jobbik korábban is hangot adott azon véleményének, hogy a budapestiek biztonsága érdekében feltétlenül szükség lenne a nagyobb rendőri jelenlétre az utcákon, hiszen már fényes nappal is kirabolnak, megtámadnak járókelőket. A javaslatunkra létrejött Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság soron következő ülésén ismét javasolni fogom többek között a fővárosi aluljárók 24 órás védelmét is - különös tekintettel a Nyugati térre -, a közbiztonsági helyzet ugyanis ezeken a helyeken kritikus.

A belügyminiszter ígéretét pedig minden lehetséges fórumon számon fogjuk kérni, továbbá munkálkodni fogunk azért, hogy meg is valósuljon, és a fővárosi emberek biztonságban érezzék magukat - zárul Czeglédi közleménye.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/pinter_sandornak_igergetesbol_otos-20121114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország elrablása
  2012-11-14 18:04:48, szerda
 
  Magyarország elrablása

Morvay Péter - 2012. 07. 27. (XVI/30) - forrás: http://www.hetek.hu/hatter/201208

Offshore számlákon az államadósság duplája

Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt - állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.

Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore számlákon. Ez az összeg - ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont - megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).

,,Az adóparadicsomok száma a gazdasági válság óta folyamatosan növekszik, csakúgy mint az ide menekített vagyonok mértéke" - mondta a Heteknek a Tax Justice Network igazgatója, John Christensen. Jelenleg 73 ilyen állam és önálló adójogi státussal rendelkező tartomány van, amelyek a nulla összegű vagy minimális adókulcsok mellett titoktartást - beazonosíthatatlan tulajdonú, anonim számlákat, alapítványokat és cégeket - kínálnak a külföldiek számára. ,,Az adóparadicsomokba nem azért viszik a vagyonokat, hogy ott kedvezőbb feltételek mellett forgassák a tőkét. A legtöbb ilyen helyre a milliárdosok be sem teszik a lábukat, nem költenek és nem termelnek itt, egyszerűen csak odaviszik a pénzüket, hogy teljesen kivonják az országuk adózása alól" - állítja Christensen.

A klasszikus adóparadicsomok mellett évente több új helyszín is felbukkan, például Afrikában. Ilyen Ghána és Kenya, ahol a kormány létesített adómentes övezeteket, nyíltan offshore céllal. A fekete kontinensre leginkább az új ázsiai milliomosok menekítik a pénzüket, Kínából, Indiából és Szingapúrból.
A Csatorna-szigetek egyike,
Jersey. Népszerű adóparadicsom: Nagy-Britan­­ni­á­hoz tartozik,
de pénzügyi­leg független, és nem tagja az Európai Uniónak sem.

Az offshore ára (The Price of Offshore) című kutatás során a világ legnagyobb adatbázisainak, a nemzetközi szervezetek jelentéseinek és az egyes országok költségvetési összesítéseinek felhasználásával a kutatók azt állapították meg, hogy a világgazdaság ,,fekete lyukaiban" több pénz tűnt el adómentesen az elmúlt években, mint amennyit a kormányok megpróbáltak - az adófizetők pénzéből - a válságkezelésre biztosítani. ,,Ezek a pénzek nem vesznek részt az értékteremtésben, nem teremtenek munkahelyeket, legfeljebb a spekulatív tőkepiacokon jelennek meg" - állítja Christensen, aki elmondta: a legnagyobb offshore vagyonokat nem ismeretlen ,,no name" bankok, hanem a világ top pénzintézetei kezelik. A pénzügyi válság éveiben a világ 50 legnagyobb bankja évente 16 százalékkal növelte az ügyfeleik által offshore számlákon elhelyezett összegeket. Ez a privátbanki prémium szolgáltatás a legjövedelmezőbb banki üzletág, ennek ellenére a bankok egy része állami mentőövet igényelt. ,,A szuper bankokon belül is kiemelkedik három pénzintézet - a svájci UBS, a szintén svájci Credit Suisse és az amerikai Goldman Sachs -, amelyek a világelit kedvenc bankjai. Ezek mind prémium szolgáltatást nyújtanak és kiterjedt hálózattal rendelkeznek a népszerű adóparadicsomokban."

A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. (Lásd a mellékelt infografikát.) Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok - például Görögország - nincsenek az első húszban sem.

Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre - kormányzatoktól függetlenül. Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról. Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki - vitatható módszerekkel, de - hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre - de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem -, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben.

A jelentés nemcsak az egyes országok veszteségét vizsgálta, hanem a nyerteseket is. ,,A szupergazdagok egyre jobban elhúznak. Ma a világ összes magánvagyonának mintegy 30 százaléka egy nagyobb futballstadionnyi ember - 91 ezer fő - kezében van. Ők azok, akiknek egyenként 30 millió dollárt meghaladó vagyonuk van. Utánuk következnek az 1-30 milliárd dollár közötti vagyonnal rendelkezők (9,3 millióan), akik a világ magánvagyonának további 51 százalékát birtokolják. Ez a maroknyi elit - amely a világ lakosságának 0,14 százalékát teszi ki - négyszer annyi pénzzel (44 800 milliárd dollárral) rendelkezik, mint a többi 6,7 milliárd ember - a világ lakosságának 99,86 százaléka -, akik nem dollármilliomosok. Ennek a hatalmas vagyonnak a fele (a szupergazdagok esetében a 70 százaléka) offshore számlákon van. A számok azt mutatják, hogy az Occupy-mozgalom híres jelszava - ,,mi vagyunk a 99 százalék, ők az 1 százalék" - inkább alulbecsülte a valóságot.
A hangzatos ígéretek ellenére ezen a téren nagyon gyenge a nemzetközi felügyelet. Hiába ígért például a G20-csoport hathatós összefogást, a gyakorlatban nem sok történt. Ezért az egyes országok - például a német adóhatóság - megpróbálnak a feketepiacon hozzájutni bizalmas adatokhoz a külföldre menekített vagyonokról.

,,Ez a globalizáció gyenge pontja - mondja Christensen. - Felszabadítottuk a globális tőkemozgásokat, de nem szerveztük meg az együttműködést az országok között, hogy a pénz ne tűnhessen el az adóparadicsomokba. Ezért azt javasoljuk, hogy a világ valamennyi országának részvételével jöjjön létre egy globális adózási egyezmény. Ez automatikus információcserét biztosítana az adóhatóságok között. Csak azok a bankok működhetnének, amelyek alávetik magukat az offshore információk átadásának, beleértve az offshore cégek, részvénytársaságok és alapítványok valódi tulajdonosainak adatait is."

A szakember elismeri, hogy ez nem fog egyik évről a másikra megtörténni, de - mint mondja - az adómentes vagyonokból származó jövedelem megadóztatása olyan jövedelmet szabadíthat fel, ami megoldást jelentene például az európai adósságválság megoldására vagy számos ínségben élő ország valódi megmentésére.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/08/magyarorszag-elrablasa.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Közgép is indul a választásokon?
  2012-11-14 18:03:05, szerda
 
  A Közgép is indul a választásokon?

2012, november 14 - 14:50


Az internetes politikai kampány megtiltása, illetve korlátozása a Közgép malmára hajtaná a vizet.

A Jobbik nem ért egyet azzal, hogy a kormány megtiltja vagy korlátozza az internetes politikai kampányt, egyrészt azért, mert a fiatalság elsődleges információs forrása az internet, másrészt pedig nincs összhangban azzal a kormányzati törekvéssel sem, hogy olyan állampolgárok is részt vehetnek a választásokon, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel - mondta el mai sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus közölte: ha valóban az lenne a kormány célja, hogy olcsóbbá tegyék a választási kampányt, akkor a közszolgálati médiában kizárólagosan az ingyenes felületeket biztosítanák a pártok számára, illetve az óriásplakáton történő hirdetésekkel is kezdenének valamit.

A Jobbik javaslata szerint a nulla forintos választási médiakampányt kellene bevezetni, azaz az ingyenes közszolgálati lehetőségeken kívül az államnak kellene rendelkeznie megfelelő mennyiségű óriásplakáttal, amelyeket kiosztanának az országos listát állított pártok között.

Dúró Dóra hangsúlyozta: azonban az óriásplakát piacon igen nagy érdekeltséggel rendelkezik Simicska Lajos, aki a hozzá köthető Közgéppel gyakorlatilag a Fidesz-KDNP kormány igazi nyertese.

Az Orbán Viktor barátjához köthető vállalatot csak idén 50 milliárd forintnyi közbeszerzésen hirdették ki győztesként, míg 2008-ban egész évben a forgalma 21 milliárd forintot tett ki- jegyezte meg a nemzeti képviselő, aki hozzátette: a választási törvény ilyen módosítása ismét a Közgép malmára hajtaná a vizet.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/a_kozgep_is_indul_a_valasztasokon-20121114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Menekül a tőke Matolcsy elől
  2012-11-14 18:00:31, szerda
 
  2012.11.14. 13:25 Fabius
Menekül a tőke Matolcsy elől


Furcsa hírek járják be Tündérmeseországot. A német FAZ arról cikkez nem egész egy év alatt 14 milliárd eurót vontak ki a bankok a magyar bankrendszerből. Ha a szám önmagában nem sokat mond a nagyságrend szemléltetése kedvéért tegyünk mellé egy másikat: Magyarország 15 milliárd eurós hitelt kért az IMF-től. Az Orbán kormány kommunikációja szerint ennyi kéne "védőhálóként" a gazdaság köré. Használva ezt a retorikát elmondhatjuk, védőhálónk IMF megegyezés hiányában nincs, és egy védőhálónyi pénzt már el is buktunk. Ennyivel kevesebbet forgatnak a hitelezők a gazdaságba, csuhaj, siker ez emberek, maga a kánaán kapuja.

A védőháló nélküli csupasz seggünknek további rossz hír, hogy ez csak a kezdet és nem a vég. A német tulajdonos eladja az MKB bankot, mert harmadik éve veszteséges, és a bajor kormány többségi tulajdonában álló BayernLB anyabank unja már a folyamatos tőkeemelést. De nem csak a bankok hanem a tőzsdei befektetők is menekülnek a frissen bejelentett, kiszélesített tranzakciós adó elől. Ám aggodalomra és homlokfelhősödésre semmi ok, Kusza Szem a magyarok táltosa a napokban belenézett az ebédre elfogyasztott csirke tányérra szórt csontjainak kupacába, és vetítette a víziót: kitárjuk a keleti kaput és 2025-re megduplázzuk a dzsídípit.

Hogyhogyhogy?

Mivel az azeri baltás gyilkos készletünk már kimerült, a kazahok nem látszanak vevőnek lelkes tesókázásra majd meghódítjuk a mongol piacot. Az államosított Nemzeti RÁBAsztunk Művek fog Orbán arcú kumisztartó köcsögöket gyártani, amivel meghódítjuk a mongol belpiacot és birodalmat építünk belőle itthon. Ez azért is célszerűnek látszik, mert a mongolok csak gyengültek már annyit az évszázadok alatt, hogy a selejt köcsögök miatt nem jönnek el idáig tömegével a fogyasztóvédelem elé demonstrálni. Segítségükkel megmutatjuk a hanyatló nyugatnak, hogy mert Kuszagyurka száján a nagy büdösben is kicsúszott a megszorítás kifejezés, még nem kell a 2.0 megszorító csomag után rögtön a 3.0 csomagot is Gyurciba és a helyzetbe belelátni.



Hisz a harmadik pekidzs elkészülhet és költségvetésbe íródhat a legteljesebb titokban is, ugyebár.

http://varanus.blog.hu/2012/11/14/menekul_a_toke_matolcsy_elol

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Uniós pénzek felhasználása
  2012-11-14 17:51:52, szerda
 
 
Uniós pénzek felhasználása

Elképesztő szemtelenségnek tartom az EU bürokraták részéről, hogy nem segédkeznek a tapasztalatokkal nem rendelkező tagországok uniós pénzeinek a lehívásához, ami egyébként alanyi jogon jár nekik . A védővámok helyébe lépő szabad piacgazdaság előnyeit mindenkitől behajtják, de formai okok miatt késlekednek kifizetni egyes országok járandóságait, beleértve hazánk, Magyarország lehívható pénzeit . Mi történik azokkal az összegekkel, amelyeket nem fizettek ki a jogos tulajdonosának ? Úgy lesz azzal is, ahogyan a svájci bankok is megtarthatták a háború idején elhalálozott emberek betéteit .

Egyetemi végzettség kellene egy pályázati munka beküldéséhez ? Nem hiszem ! Minden kormánynak kötelessége lenne elősegíteni ezeknek a pénzeknek a lehívását, de úgy látszik, hogy egyes politikai pártok érdekeltek a visszatartott pénzek elsíbolásában . Sokan azon panaszkodnak, hogy kár volt feladni önállóságunkat, amikor beléptünk az EU szervezetébe, azt sem tudva, hogy milyen formai változásokat készülnek végrehajtani az únió keretében . Európa az európai nemzetek ezeréves kereszténység kultúrkörébe tartozó államok összessége volt már akkor, amikor Szent István király felvette a nyugati kereszténységgel járó kötelezettségeit .

Hatalmas törést jelentett 1054-ben az egyházszakadás . Ha egy ház kétfelé szakad, akkor két fél ház marad . Mindkettő egymagában hiányossá válik egészen addig, amíg okos emberek be nem gyógyítják azokat a sebeket, amit az egység felszámolásával okoztak a kereszténység intézményének . Egyetemes (katolikus) vallás nem létezhet, ha Bizánctól különváltak egyszer az útjai . Nyugati és keleti kereszténység megnevezés inkább illene a kétlábú jézusi hitvilág követőire, ha már képtelenek szót érteni hatalmi politikájuk miatt . A keleti ortodox ágazat is annyi részre szakadt, amennyien vannak a szláv népek, kiegészülve a vallásalapító görögökkel, akik nehéz helyzetük egyetlen támaszának tartják Bizánc emlékének összefogó erejét .

Mivé lett a Nyugat a XXI-ik század elejére ? Még említeni sem illik a kereszténység korai apostolait, nem beszélve a Vatikán intézményrendszere által működtetett katolicizmus európai fellegvárát . Senki sem harcol az eddig kiharcolt jogainkért, a bennünket meghatározó erkölcsi parancsok visszaállításáért, csak bolondul elfogadunk mindent, amit az orrunk elé tolnak . Észre kellene venni, hogy a háttérből zsaroló pénzcsinálók érdeke lehet csak egyedül a múlt eltörlése, mert nekik a jelen és a jövő többet jelent ebben a földi királyságban . A második vatikáni zsinat eredményeit a saját bőrünkön is érezhetjük, miután Vatikán megszünt nagyhatalom lenni, meghajtotta fejét a pénzoligarchia hatalma előtt, miután belűlről legyengítették kikeresztelkedett püspökök segítségével a krisztusi üzenetet .

Miként tölthetné be feladatait a nem is olyan régen közfeladatokat ellátó hatalmas intézményrendszer, amikor szétvállasztották erőszakkal az egyházat az államtól . Kinek állt érdekében szétverni a homogén kultúrával rendelkező Európát ? Talán azoknak, akik meghódították korábban a gyarmatokat, majd átrajzolták a határokat, és a helyi konfliktusok elől menekülő millióknak menedékjogot adtak más országaiban, ahol ezzel újabb konfliktushelyzet alakult . Európát felosztó külső hatalmak elképzelései szerint alakult minden, még maga az EU intézményrendszere is . Ezért vagyunk képtelenek rendezni a dolgainkat ezen a kontinensen .

Civilizációs határokat törtek át akarattal az első párizskörnyéki béketárgyalások idején, ami valódi diktátumra sikeredett, mert az eredeti állapotokat nem állítatta vissza, hanem újabb bajok forrását tette lehetővé a jövőben . Két évtizeddel később határokat módosítottak megint, majd lerohanták kétoldalról Lengyelországot a látszólag szembenálló irányzatok követői . Ekkor tört be az európai kultúrkörbe másodszorra a keleti ortodoxia nevében az istentelen Szovjetúnió, melyet köztudottan zsidó származású kommiszárok vezettek . A zsidóellenes Hitler megegyezett a zsidóvezette kommunistákkal Lengyelország megszállásában .

Erdély románok általi megszállása arculcsapás volt a kereszténység számára, mert a történelem folyamán egyszer sem uralta ezt a területet a keleti ortodoxia . Éltek románok Erdélyben a magyarok beleegyezésével korábban is, de országot nem alkottak egészen addig, amíg a nagypolitika kicsinyes játékai folytán, reánk nem uszították veszett kutya képében azokat . Érdemes megfigyelni miként bántak ők a kisebbségeikkel, vagy helyesebben mondva a térség őslakosaival, akiknek írásos emlékei több tízezer évre nyúlnak vissza az időben . Ezek az új tulajdonosok képtelenek 10 %-nál több uniós pénzt lehívni maguknak, mert képtelenek hazugság nélkül gondolkozni .

Nem tudni mi az oka e lemaradott térség életképtelenségének, de elképzelhető, hogy a megszállt Székelyföld régiójának átformálása nagyobb fontosságot jelent számukra, mint felvenni a munkát a félresikerült évszázad elmultával . Kós Károly is munkára szólította övéit, amikor az új határok bénító valóságával nem tudtak mit kezdeni az emberek . Erdélyi nagyvárosok köré épített lakótelepekbe csődített tájidegen tömeg képtelen cselekedni . Hagymakupolás templomok már vannak, de az emberek idegenül szemlélik a velük együtt élő színmagyar települések lakóit . Elvettek mindent amit elvehettek, de képtelenek belakni ezt a területet, ami az egyik legyszebb helye Európának .

Amikor árvíz pusztít, ott ülnek a vízben segélyre várva, szemben a dolgos székelyekkel, akik vállvetve helytállnak a gáton, s néhány nap múlva folyik tovább az élet . A pallagkultúra sokezeréves hagyatéka ez a hegyekben, amit nem érthet meg egy jött-ment országfoglaló, aki nem háborúban szerezte szomszédja országát, hanem odaajándékozták nekik a győztes hatalmak . Amit odaadtak, azt vissza is vehetik tőlük idővel ! 1940-ben szedték a sátorfájukat és hazamentek, bár a magyarok sátorfáit is magukkal vitték nagy lelkesedésükben . Európának nem része a keleti ortodoxia, bár kezdetben Bizánc és Róma egyek voltak a kereszténységben . Görögország problémája is mutatja miként viszonyul az EU intézményeihez . Románia már bent van az EU-ban . Szerbia még csak kopogtat az ajtón, de az ezeréves keresztény Horvátországot még is vonakodnak bevenni magukhoz az új keresztények .

Hogyan működjenek ezek a volt kommunista kényszerszövetségbe toloncolt államok, ha még a járandóságukat sem fizetik ki nekik a huncut bürokraták ? Ami jár az jár . Mennyivel más a francia paraszt és a cigányok által megdézsmált magyar kollégájának a helyzete, amiért több járna egyikének, mint a másikának ? Elárultak bennünket a vezetőink az EU-ba lépésünk alkalmával, s azóta is belénk törölhetik büntetlenül a cipőjüket sokan .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs Cím
  2012-11-14 17:44:37, szerda
 
  Mit mondjak? Sz@r ügy.
2012. november 14. 12:51:25

A beilleszkedni vágyó kedvenc kisebbségünk egyik tagjának integrációs kísérlete. No, hiába. A vér nem válik vízzé. Hiszen mindig is tudtuk, hogy erre, az evolúciónak eme kezdetleges fokán álló népcsoportra jellemző, hogy sz@rból lettél, sz@rrá lész. A csodálatos roma kultúra, avagy oda sz@rnak, ahol éppen vannak.

Mindez a BKV (Balkáni Közlekedési Vállalat) egyik autóbuszán történt, csúcsidőben. Azért fizet a dolgozó magyar ember 9800 fabatkát havonta a bérletért, hogy ilyen körülmények között utazhasson? "Road to Europe. " - Ez az út vezet Európába? Köszönjük Vitézy Dávidka! Ez az utolérhetetlen BKV életérzés. Még szerencse, hogy Tarlós úr világvárost épít. Mi lenne, ha csak egy élhető magyar fővárost próbálna megteremteni?

A végbéltermékét a buszon hagyó véglény nem akármilyen példány lehetett. Ez a törzs- és egyedfejlődés kezdetleges szakaszában lévő emberszabású már nem a pattintott, hanem a csiszolt kőkorszakból érkezhetett erre a XXI. századi helyre.

Valószínűleg ahhoz a sajnos nem kihalófélben lévő, és mégis védett állatfajhoz tartozhatott, amely rálelt arra az ökológiai fülkére, ahol megvalósíthatta önmagát. Habár most nem a vadonban találta meg a megfelelő életfeltételeit, hanem a nagyváros dzsungelében. Az ősi ösztönöknek engedelmeskedve jelölte meg a territóriumának határát, ami szerencsétlenségünkre, minő véletlen, éppen egy közforgalmú autóbusz padlójára esett. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy kibontakoztathatta szerfelett páratlan tehetségét, amely lappangott benne, mert az elnyomó "gádzsók" ezidáig megakadályozták ebben. Egyébként ezzel a szófordulattal oly sokszor találkozhattunk már az általunk nem véletlenül annyira kedvelt liberális sajtótermékek hasábjain.

Az akció kivitelezője vélhetően egy (tudat)módosított, kevésbé domesztikált C 2.0-ás változat volt, mert a toalettpapír szakszerű használatát már majdnem elsajátította. De csak majdnem, mert az általában a zsebtolvajlásra szakosodott kezével tépte megfelelő hosszúságúra a puha papírszalagot, hiszen az általa annyira kedvelt szamurájkard éppen nem volt elérhető közelségben. (Talán magyarországi, de nem magyar. Olyan, mint a mozifilmek többsége. Színes, szinkronizált, magyarul beszélő.)

Igaz a művészi hajlamait is kiélhette, mert a wc papírt üstököscsóvaszerűen illesztette be az általa megálmodott és megalkotott kompozícióba. Úgy tűnik, hogy az aranymetszés szabályait nem teljes mértékben vette figyelembe. De kérem, nézzük el ezt most el neki, hiszen olyan sok zavaró tényező hátráltatta ennek a műremeknek a létrehozásában. Először is gondoljunk bele, milyen nehéz lehet egy mozgó járművön úgy alkotni, közben valahogy kapaszkodni is kell, ráadásul mindezt az őslakosok (eltartók) kíváncsi, vagy inkább haragos pillantásainak kereszttüzében.


A lényének a lényegét adta. Nem többet és nem is kevesebbet. Csak azt, ami ő valójában.

Először nem akartam hinni a szememnek, de utána az orrom meggyőzött. A mindent átható bűz az egész járművet belengte. Azt hittem, hogy a mátrixban élek, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy csak a kakixban. Térdig járunk a mai magyar valóságban.

Engem hiába is akar meggyőzni a tisztességes uzsorázásban meggörbült orrúak kezében lévő média, ezek után sem fogok hinni a multikultiban. "Az idegen szép ! " , "Fogadjuk el a másságot ! " -szajkózzák nap mint nap. Aki pedig szóvá meri tenni a visszásságokat, az minden, csak nem szalonképes.

Én inkább leszek "nácifasisztarasszistatrappista " az ő szemükben, semhogy ezt elviseljem.

Az ÁNTSZ mit szólhat ehhez? A buckalakók nem csak a bűnözést terjesztik, hanem a fertőzéseket is. Hepatitisz, tífusz, (hepatífusz :-) ) vérhas, és egyéb nyavalyák, a fejükön élő háziállatkáik (tetvek) mellett.

Ezeket akarja Qrbán Vektor (vektor-az erő, amelynek iránya van) a viktátor bevonni a munkaerőpiacra. Hát ilyen munkát is végeznének. Ehhez értenek. Mobil WC-ként használni a BKV kék buszát. Másokon élősködni, mindent felélni, mindent tönkretenni, mindent összemocskolni...

http://www.nemenyi.net/lib/gall/egyeb/szar004.jpg


Forrás: Shit Master


http://www.nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt= 106703
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.