Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Elgurult a gyógyszer: Matolcsy szerint felpörög a magyar gaz
  2012-11-15 21:39:44, csütörtök
 
  Elgurult a gyógyszer: Matolcsy szerint felpörög a magyar gazdaság
2012, november 15 - 20:15


Matolcsy György szerint növekedési fordulat előtt áll a magyar gazdaság, ennek a lehetőségét az teremtette meg, hogy sikerült rendbe tenni az állam pénzügyeit.

Elgurult...

A nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen egy lakossági fórumon kifejtette: a magyar gazdaság 2012-ben érte el a mélypontot, jövőre már növekedési és beruházási fordulat lesz.

Most vagyunk abban a helyzetben, hogy tervezhetjük a beruházás és a munkahelyteremtés jövőjét, ezt az teszi lehetővé, hogy rendeztük az állam pénzügyeit - jelentette ki a politikus.

2010-tól 160 ezerrel több új munkahely jött létre, mint amennyi megszűnt, miközben a gazdasági növekedés nagyon alacsony volt - tudatta miniszter.

Matolcsy György szerint a legkésőbb 2013 második felében elinduló gazdasági növekedés egyik jelentős forrása lesz, hogy a Nemzeti Fejlesztéspolitikai Kabinet megmozgatta az uniós források ,,dermedt jéghegyeit".

A pénzpiac szereplői bizalmat szavaztak Magyarországnak: megveszik állampapírjainkat, méghozzá csökkenő hozamokkal. Az így felszabaduló forrásokat gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány. Jelenleg az állam évente 1300 milliárd forintot költ az adósság utáni kamatokra, ha ezt sikerül csökkenteni, 300-500 milliárdot beruházásokra fordíthat az ország - hangsúlyozta a nemzetgazdasági tárca vezetője.

MTI - barikad.hu

http://www.barikad.hu/elgurult_a_gyogyszer_matolcsy_szerint_felporog_a_magyar_gaz dasag-20121115

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog szerint nem a cigánybűnözés jelenti a pszichikai terr
  2012-11-15 21:27:29, csütörtök
 
  2012-11-15. 18:56
Balog szerint nem a cigánybűnözés jelenti a pszichikai terrort, hanem az, ha tüntetnek ellene

A rendszerváltás óta a jelenlegi kormány az első, amely olyan globális stratégiát dolgozott ki a "romák" számára, amely tekintettel van a közösséggel kapcsolatos minden szempontra - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a "romastratégiáról" a Le Monde című francia napilap internetes oldalán csütörtök délután megjelent interjúban.
"Nemcsak egyszerűen az emberi jogokról van szó, hanem egy sokkal szélesebb társadalmi problémáról" - tette hozzá a miniszter. "Noha a jobbközép kormány, amelyhez tartozom, ösztönösen tartózkodik a kvótarendszertől, mi fogadtunk el először pozitív diszkriminációt jelentő intézkedéseket. Ez radikális változást jelent" - mutatott rá Balog. Példaként említette, hogy a 2014-es parlamenti választásokon 13 képviselői helyet az elismert kisebbségek szerezhetnek majd meg, amelyek közül a cigányok a legjelentősebbek.
Arra is kitért, a közbeszerzési pályázatokra vonatkozó szabályokat úgy módosították, hogy azokon olyan vállalkozók nyerhetnek, amelyek kötelezik magukat, hogy a munkatársaik 20 százalékát a szegénységben élők közül veszik fel, akik a legtöbb esetben "romák". A miniszter szerint az is újítás, hogy az elmúlt két évben a 200 ezer közmunkában foglalkoztatott ember negyven százaléka "roma" volt. Balog elmondta: "a magyar hatóságok zéró toleranciát tanúsítanak a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben". Emlékeztetett rá, az utóbbi három évben nem történt erőszakcselekmény "romák" ellen Magyarországon.
A 2009-es gyilkosság-sorozat idején, még ellenzékben, Balog megígérte, hogy ha a Fidesz újra kormányra jut, rendezi az áldozatok hozzátartozóinak lakhatását. "Ez meg is történt" - mutatott rá. Elismerte, hogy az Orbán-kormány megalakulása óta is voltak "szélsőjobboldali megmozdulások a romák ellen", de a "rendőrség fellépésének köszönhetően azok soha nem fajultak el". Szerinte ugyanakkor számításba kell venni az ilyen jellegű megmozdulások által keltett "pszichikai terrort" is. A kormány - jegyezte meg - ezért fogadta el azt a törvényt, amely bünteti a "közösségen belüli félelemkeltést".
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104079/#ixzz2CKDaYviN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól el kell verni Orbánt
  2012-11-15 21:27:03, csütörtök
 
  Jól el kell verni Orbánt

Értelmiségi körökben egyre inkább bimbózik az a nézet, hogy a Fidesz a választási rendszer umbuldálásával olyan helyzetet idéz elő, hogy ne lehessen leváltani 2014-ben.
Ez igaz. A körzetek átfazonírozása és a kampányszabályok idiotizálása azt a célt szolgálja, hogy az ellenfelek mozgását nehezítsék. Nem lehet kampányolni az interneten és a kertévékben, ezzel a fiatalokat és az alacsony iskolázottságú tömeget - fideszül vadbarmokat - óhajtják távoltartani. A villanykarók Simicska kezében vannak, közterületi reklámkérdés kipipálva, pont. Ismerjük a sok szabályt, amelyet azért akarnak, hogy más ne nyerhessen.
Ugyanezt a célt szolgálta az állami pártszolgákkal felduzzasztott intézmények működtetése. Ilyen a médiatanács is, melynek vezetőjét 9 évre nevezték ki. Ami annyira azért nem aggályos ellenzéki győzelem esetén, hiszen Szalai Annamáriáék fizetését és a villanyszámlákat az adófizetők állják.


http://vadbarmok.nolblog.hu/archives/2012/11/15/Jol_el_kell_verni_Orbant/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael megtámadta Palesztinát - folyamatosan frissítve!
  2012-11-15 19:12:04, csütörtök
 
 
Izrael megtámadta Palesztinát - folyamatosan frissítve!
2012, november 15 - 09:04 barikad.hu

2012. november 15.

09:28 Az izraeli légierő mintegy 100 célpontra mért csapást éjszaka

Az izraeli légierő mintegy 100 célpontra, nagy és közepes hatótávolságú rakétaindító-állásokra és tárolókra, terrorista létesítményekre és Izrael elleni támadásokra készülő fegyveresekre mért légicsapást csütörtökre virradóra a Gázai övezetben - közölte az izraeli hadsereg.

Összesítésében az is szerepel, hogy az övezet közelében állomásozó harckocsik is lőtték a palesztin területen található célpontokat. Az izraeli média szerint folyamatban van más harci technika összevonása is a térségben, miközben a hadsereg behívókat küldött "bizonyos szakmákban" jártas tartalékosoknak. (MTI)

09:22 Izraeli merényletbe futottak a magyar filmesek

Az On The Spot csapata éppen Gázában forgat, ahol belecsöppentek egy palesztin vezető ellen végrehajtott izraeli merényletbe. Az élményről Facebook-oldalukon számoltak be.
"Izraelben bejelentették az egyik legfontosabb gázai terrorista likvidálását, itt Gázában pedig a fegyveres ellenállás nemzeti hősét gyászolják" - írták az On The Spot című műsor készítői, akik végignézték hogyan szedi össze egy 21 éves palesztin harcos az áldozatból maradt véres húscafatokat abból az autóból, ahol a halál érte. Mint írják, ezután a darabokat "együtt vittük el a kórházba, hogy holnap minden megmaradt testrészét együtt temethessék el".

Az izraeli és palesztin hatóságok közlése szerint izraeli légicsapás ölte meg Ahmed al-Dzsabarit, a Gázai övezetet irányító palesztinHamász katonai szárnyának parancsnokát. Dzsabari régóta az Izrael által leginkább üldözött személyek listájának élén volt. Számos Izrael elleni támadással, valamint Gilad Salit izraeli katona 2006-os elrablásával vádolták.

Nevük elhallgatásával nyilatkozó izraeli katonák azt mondták, hogy Dzsabarit több hónapos "pontos hírszerző tevékenységnek" köszönhetően sikerült beazonosítani. Ahmed al-Dzsabari a gépkocsiján utazott Gázában, amikor a támadás érte. A Hamász szerint a légicsapás egy másik személyt is megölt.

Az On the Spot készítőinek leírása szerint a merénylet helyszínén "a környező épületeken a második emelet magasságában is" vérfoltokat lehetett látni. (MTI/Hír24)

09:17 Rakétákat lőttek a palesztinok, három izraeli halott

Három ember vesztette életét Izrael déli részén Gázából kilőtt rakéták miatt - számol be a BBC. Izraeli jelentések szerint több mint 50 rakétát lőttek ki, az egyik eltalált egy négy emeletes épületet.

09:05 Az áldozatokra emlékeznek Budapesten

Gyertyát gyújtottak az izraeli és a palesztin nagykövetség előtt a Palesztin áldozatokért.


08:28 Obama: Izraelnek joga van az önvédelemhez

Barack Obama amerikai elnök szerda este telefonon beszélt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mohamed Murszi egyiptomi elnökkel. Közölte velük, hogy enyhülnie kell az ellenségeskedésnek az izraeliek és a Gázai övezeti palesztinok között - jelentette be a washingtoni Fehér Ház.

Izrael aznap hadműveletet indított a Gázai övezetben katonai célpontok ellen, hogy megakadályozza az újabb palesztin rakétatámadásokat. A műveletet indító légicsapás megölte Ahmed al-Dzsabarit, az övezetet irányító radikális Hamász szervezet katonai szárnyának parancsnokát. A több mint ötven légicsapásban összesen legalább tíz palesztin halt meg, köztük két kisgyerek.

Obama arra kérte Netanjahut: Izrael tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy ne legyenek civil áldozatok, de elismerte Izrael jogát arra, hogy megvédje magát - civil lakosságát - a Hamász támadásaival szemben. Az elnök és a kormányfő "egyetért abban, hogy a Hamásznak abba kell hagynia Izrael támadását, és ebben az esetben enyhülhet a két fél közötti feszültség" - közölte az elnöki hivatal.

Gázai övezet elleni izraeli hadművelet

Obama ismét elmondta, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre, amikor Murszi egyiptomi elnökkel beszélt. Murszit a Muzulmán Testvériség jelölte államfőnek, és az iszlámbarát mozgalom közel áll a Hamászhoz. Murszi is egyetért abban, hogy "a lehető legsürgősebben tenni kell a helyzet enyhüléséért" - közölte a Fehér Ház.

A kiéleződött izraeli-palesztin konfliktus miatt szerda éjjel sürgősen megtartott ENSZ biztonsági tanácsi ülésen Rijád Manszur palesztin ENSZ-nagykövet arra kérte a BT-t, hogy állíttassa le a Gázai övezet elleni izraeli hadműveletet. Izrael "közönséges stílusban és nyilvánosan dicsekszik azzal, hogy kitervelten öl meg palesztinokat". "Izrael háborús bűnöket követ el a palesztin nép ellen, ezt a nemzetközi közösségnek meg kell állítania" - olvasható Manszur közleményében, amelyet a zárt ülés közben adott ki.

Közleményt adott ki az ülés közben az amerikai ENSZ-nagykövet, Susan Rice is. Azt írta: "semmi nem igazolja azokat a támadásokat, amelyeket a Hamász és más terrorszervezetek követnek el az izraeli nép ellen" (MTI)

05:59 Az ENSZ BT egyelőre nem ítélte el az izraeli agressziót

Nem hozott határozatot az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerda éjjeli rendkívüli tanácskozásán az izraeli-palesztin konfliktus ügyében.

Hardip Szingh Puri indiai ENSZ-nagykövet, a BT soros elnöke a zárt ajtók mögött megrendezett, 90 percig tartó ülés végeztével újságíróknak nyilatkozva azt mondta: a BT-tagok csak abban tudtak megállapodni, hogy kiadnak egy közleményt, miszerint rendkívüli ülést tartottak, és készek továbbiak megtartására, ha szükséges. Hangsúlyozta, hogy hazája nagyköveteként - és nem BT-elnökként - beszél, amikor azt mondja: reméli, hogy az ülés megtartásának puszta ténye segít enyhíteni a feszültséget a Közel-Keleten, és megakadályozni a konfliktus kiterjedését.

A Palesztin Hatóság - amelynek képviselete jelen volt az ülésen, hasonlóan Izraeléhez - azt kérte, hogy a BT adjon ki közleményt, amely felszólítja Izraelt hadműveletének leállítására. Az ülés előtt arab nagykövetek egy csoportja újságírók elé állt, és képviseletükben Daffa-Alla Elhag Ali Osman szudáni nagykövet azt mondta: kérni fogják a BT-től, hogy ítélje el Izrael "barbár és kegyetlen támadását". Nyilatkozat azonban nem született. (MTI)

3:00 Még éjjel összeül az ENSZ BT a gázai hadművelet miatt

Még szerda este összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa Izrael gázai övezeti hadművelete miatt, amelyben meghalt az övezetet irányító radikális Hamász szervezet katonai szárnyának parancsnoka és további nyolc palesztin.

Az informálisnak minősített, zárt ajtók mögötti ülést Egyiptom kérésére hívták össze. Közép-európai idő szerint hajnali három órakor kezdődik, és részt vesz rajta Izrael és a palesztinok ENSZ-küldöttsége is - közölték diplomaták.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közleményben bejelentette: telefonon beszélt Mohamed Murszi egyiptomi elnökkel arról, hogy "Izrael déli részén és a Gázai övezetben drámaian elharapózott az erőszak, és meg kell akadályozni a helyzet további súlyosbodását". Egy másik közleményében arról számolt be, hogy beszélt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és kifejezte neki aggodalmát amiatt, hogy "a Gázai övezetből semmit nem kímélve rakétákkal támadják Izraelt, de amiatt is, hogy Izrael célzottan megölte a Hamász katonai vezetőjét".

Ezt megelőzően a Palesztin Hatóság követelte a BT-től, hogy foglaljon állást a Gázai övezet elleni izraeli hadművelettel kapcsolatban. A PH bűncselekménynek nevezte az offenzívát. Rijád Manszur, a palesztinok ENSZ-nagykövete szerint Izraelnek "le kell állítania a katonai műveletet a megszállása alatt élő palesztin nép ellen, valamint az önkényes gyilkosságokat is". "Semmi nem igazolja, hogy az izraeli erők palesztinokat öljenek meg. Elképzelhető, hogy hamarosan szárazföldi csapatok vonulnak be a Gázai övezetbe" - mondta.

Ron Proszor, Izrael ENSZ-nagykövete azt követelte a nemzetközi közösségtől, hogy ítélje el "a semmire tekintettel nem lévő rakétatámadásokat, amelyek izraeli állampolgárokat - köztük nőket és gyerekeket - érnek. Nagyon sokáig tűrtük ezt. Nem érdekünk az erőszak kiterjedése" - mondta.

Az Egyesült Államok "szigorúan elítélte" a palesztin rakétatámadásokat, és kijelentette, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát. Mark Toner, a külügyminisztérium szóvivője felszólította a feleket, hogy azonnal hagyjanak fel az ellenségeskedéssel. "A Hamász azt állítja, hogy célja a palesztin nép érdekeinek védelme, de közben erőszakosan lép fel, amire nincs mentség, és ami e céllal ellentétes" - tette hozzá a szóvivő.

Az izraeli hadsereg közölte szerda este, hogy légiereje intenzív csapásokkal a Hamász közép-hatótávolságú rakétáinak (legfeljebb 40 kilométer) föld alatti indítóállásait támadta, és hogy tönkretették ezeknek az indítóállásoknak a zömét, valamint a Hamász lőszerraktárait is. Hozzátette, hogy a hadműveletben az izraeli haditengerészet is részt vett, a Hamász tengerparti rakétaállásait támadta. (MTI)

2012. november 14.

22:00 Izrael hadműveletet indított a Gázai övezetben, légicsapásban megölte a Hamász katonai parancsnokát

Izrael szerdán hadműveletet indított a palesztin Gázai övezetben katonai célpontok ellen, "hogy megakadályozza további rakéták lövését az övezetből". A műveletet indító légicsapás megölte Ahmed al-Dzsabarit, az övezetet irányító radikális Hamász szervezet katonai szárnyának parancsnokát, és további halálos áldozatok is voltak.

A művelet kezdetét követően a felekhez számos nemzetközi felszólítás érkezett, hogy tegyenek meg mindent a feszültség enyhítésének érdekében. Arab részről kezdeményezték az ENSZ Biztonsági Tanácsának és az Arab Ligának az összehívását is.

Az összehangolt légitámadást az izraeli hadsereg legalább húsz katonai jellegű célpont ellen indította szerdán a kora esti órákban. Megsemmisítettek több tucat iráni gyártmányú, akár Tel-Avivig is eljutni képes, több mint negyven kilométeres hatótávolságú Fadzsr-5 rakétát, amelyeket földalatti raktárakban tároltak - közölték izraeli katonai szóvivők, mint azt Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelentette.

A légicsapásoknak palesztin közlés szerint összesen hét halálos áldozatuk volt, köztük a Hamász katonai szárnyának, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádoknak a parancsnoka, Ahmed al-Dzsabari. Ő régóta az Izrael által legkeresettebb személynek számított, a zsidó állam elleni több támadással, valamint Gilád Salit izraeli katona 2006-os elrablásával vádolták. A Gázai övezet elleni, négy évvel ezelőtti izraeli támadás óta Dzsabari a legmagasabb rangú megölt Hamász-vezető.

A Hamász fegyveres szárnya bejelentette, hogy Dzsabari kivégzése "megnyitotta a pokol kapuit".

Izraeli forrásból közölték, hogy a palesztin területről rakéták kilövésével igyekeztek reagálni a hadműveletre. Az izraeli tízes tévécsatorna esti hírei szerint az ország déli része "folyamatosan rakétatűz alatt van".

Benjámin Netanjahu miniszterelnök este rendkívüli kormányülést hívott össze, majd ezt követően kijelentette, hogy a hadsereg szükség esetén kész kiterjeszteni a Felhőoszlop nevet viselő hadművelet.

Ehud Barak védelmi miniszter azt mondta: "Izrael nem törekszik háborúra, de a Hamász provokációi cselekedetre késztették, mert nem hagyhatja, hogy polgárait lőjék, ahogy azt bármely más állam sem engedné".

Az izraeli hadsereg felfüggesztette szokásos gyakorlatait is, és számos egységet a gázai határhoz vezényelnek. Egy katonai szóvivő szerint a hadsereg szükség esetén egy szárazföldi műveletre is készen áll.

Jeruzsálemi közlés szerint Simon Peresz államfő személyesen tájékoztatta a műveletről Barack Obama amerikai elnököt is.

"Izraelnek nem érdeke olajat önteni a tűzre, de az utóbbi öt napban folyamatosan rakéták csapódtak be Izraelben; anyák és gyermekek nem tudnak nyugodtan aludni éjjel" - magyarázta az izraeli államfő a közlemény szerint.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár felszólította Izraelt és a Hamászt: ne engedjék, hogy fokozódjon a feszültség a Gázai övezetben.

Mohamed Murszi egyiptomi elnök arra utasította országa ENSZ-nagykövetét, hogy kérje a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását a légicsapások miatt. A palesztinok hasonló kéréssel éltek az ENSZ székhelyén.

Jasszir Ali, Murszi szóvivője az állami televízióban közvetített nyilatkozatban azt is közölte: az elnök úgy döntött, tiltakozásul visszahívják Egyiptom izraeli nagykövetét, és felszólította a külügyminisztériumot, hogy rendelje be Izrael kairói nagykövetét.

A kairói székhelyű Arab Liga szombaton minden bizonnyal rendkívüli ülésen fogja megtárgyalni az izraeli támadást. Ezt Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke kérte.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is felszólított a támadások és az erőszak leállítására.

A brit és a francia külügyminisztérium visszafogottságra szólította fel a szemben álló feleket, és arra, hogy kerüljék el a konfliktus "veszélyes kiéleződését".

Az izraeli vasút szerda este járatsűrítést jelentett be, mert a hadművelet kezdetét követően sokan az ország északi részén lakó rokonaikhoz, barátaikhoz utaznak a zsidó állam déli részéből.

Televíziós beszámolók szerint csütörtökön nem lesz tanítás az ország déli részén, a Hamász rakétáitól tartva az ott élők többsége már az éjszakát is óvóhelyek fedezékében tölti. A Hamász is bejelentette, hogy csütörtökön a Gázai övezetben is tanítási szünetet tartanak. (MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kormánybiztosa: tömeges magyar-cigány esküvők kellenén
  2012-11-15 19:05:52, csütörtök
 
 
Orbán kormánybiztosa: tömeges magyar-cigány esküvők kellenének, nem rossz az az asszimiláció...
2012-02-01. 18:12 Kuruc.info

"Mennyi tehetséges ember van cigány: muzsikus és a többi, nem rossz az, ha a népek keverednek!" - jelentette ki Kerényi Imre alaptörvényért felelős miniszterelnöki kormánybiztos (korábban MSZMP-s, chartás aktivista stb.) Bencsik András Demokrata Kör című kormányülep-tisztogató műsorában tegnap.

Mivel a kormánybiztos nem volt túlságosan meggyőző a hosszú felsorolással ("muzsikus és a többi") javasoljuk, - egyben jó példát is mutatva - vegyen feleségül egy avasi cigányasszonyt, s költözzön be szépen a családba, hogy háborítatlanul, a "tiszta forrásnál" kutathassa, milyen más tehetségekkel bíró cigányok színesítik hazánkat - egy komolyabb érveléssel, kimerítőbb felsorolással talán több fideszest meg tud győzni a cigányokkal való házasságkötés helyességéről...

Segítünk is Kerényi elvtásnak, a figyelmébe ajánlva az alábbi tehetséges cigánylányt (ne tévessze meg az, hogy még mindig az iskolapadban ül, rég elmúlt már 18 éves):

Alább a videorészlet, a teljes adás megtekinthető itt. Azoknak ajánljuk, akik egy kis elrettentő nosztalgiára vágynak: ha "hiányzik" a kommunizmusból ismert vezetődicsőítés, netán szeretnék megtudni, milyen lehetett Rákosi alatt, akkor mindenképpen szánjanak időt rá. Kiderül többek között, hogy Schmitt Pál ártatlan, mert nem szándékosan vett át 180 oldalt a bolgár sportkutató könyvéből, ezért a Demokrata Tarts ki, Elnök Úr! címmel szentelt összeállítást ezen ártatlanság bebizonyításának. Megéri megnézni, tényleg.

De előbb lássuk, miért kell örülni a cigányok szaporodásának, hogyan lesz belőlük erőforrás:
http://www.youtube.com/watch?v=AzV1pwwLuvU

Kapcsolódó:
Négy éven át ünnepeltetné a Fidesz alaptörvényét az MSZMP-s-chartás Kerényi
Bencsik: Büdös szájú proli, aki Kerényi képeit kritizálja - videó itt

Demokratakör: Milyen jó a cigány asszimiláció! Nem rossz az, ha a népek keverednek"


http://www.youtube.com/watch?v=AzV1pwwLuvU
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki vet véget a szabadrablásnak?
  2012-11-15 18:20:52, csütörtök
 
  Ki vet véget a szabadrablásnak?
Wed, 2012/11/14 - 18:49


A Jobbik többször felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzintézetek semmit sem fizetnek meg a rájuk kivetett ágazati különadóból, s a tranzakciós illetéknek nevezett adót is áthárítják ügyfeleikre.

A napokban nyolc nagy, vezető pénzintézet ismerte be ezt részben vagy egészében, s még szövegezésüket tekintve is hasonló értesítéseket küldtek erről sokszor mit sem sejtő ügyfeleik számára.

Azon nem lepődtünk meg, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára cinikus módon annyit közölt, hogy nem csak ez a nyolc bank található Magyarországon, hiszen nem először derül ki, hogy a Parlamentből nem látják a magyar rögvalóságot: a pénzintézetek jó része hasonló áthárítási formákat választ, a kiszolgáltatott és sokszor tájékozódásra lehetőséget sem kapó állampolgár pedig nem egyszer fizikailag sem képes bankváltásra. Az sem először fordul elő, hogy ugyanezen minisztérium államtitkára ellentmondásba keveredik a saját főnökével, miniszterével, aki a tranzakciós illeték kihirdetésekor azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy akkora a verseny, hogy bármiféle áthárítás elképzelhetetlen.

Azt viszont elgondolkodatónak tartjuk, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem arra hívta fel a bankok figyelmét, hogy ne hárítsanak át semmilyen rájuk kivetett terhet, hanem díjtételeiket a ,,jogszabályi kereteken belül" emeljék, s ne terheljék ügyfeleiket az illeték mértékét meghaladó összegekkel - tehát ne nyerészkedjenek azon, hogy adót vetettek ki rájuk. Ez valóban fontos, ám a Jobbik szerint fel sem merülhetne, hogy a pénzintézetek bármilyen egyoldalú módosítással egy fillért is ügyfeleikre hárítsanak át, mivel a jogalkotói szándék is arra irányult, hogy az ágazat szereplőit, s ne ügyfeleit sarcolják. Emellett üdvözöljük, hogy a PSZÁF fogyasztóvédelmi felügyelete rajta tartja szemét a problémán, de fegyvert és paripát, vagyis további költségvetési forrásokat tartunk szükségesnek a felügyelet rendelkezésére bocsátani, hogy az teljes körűen járhasson el e területen. Az érintett pénzintézetek számára pedig nem ígérhetünk nyugodt időszakot a Jobbik kormányzásának kezdetén, hiszen egy mindenre kiterjedő elszámoltatási folyamat során evidenciaként kezeljük, hogy minden általuk okozott kárt meg kell fizettetni velük (legyen szó adók áthárításáról, a devizahitelesek helyzetének kilátástalanná tételéről vagy egyoldalú szerződésmódosításokról), kártalanítva ügyfeleiket, a kiszolgáltatott magyar polgárokat.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

(Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_11_14_ki-vet-veget-a-szabadrablasnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt levél a tűzoltóktól Orbánnak és Pintérnek: elegük van,
  2012-11-15 18:10:48, csütörtök
 
  Nyílt levél a tűzoltóktól Orbánnak és Pintérnek: elegük van, mindannyian egyszerre szerelnek le
Thu, 2012/11/15 - 15:01

A katasztrófavédelem ámokfutást végez a tűzoltók között, akik válaszút elé kerültek: vagy marad a megalázás, vagy leszerelnek.

Nyílt Levél

Orbán Viktor Úr,
Magyarország Miniszterelnöke
és
Dr. Pintér Sándor Úr,
Magyarország Belügyminisztere
részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr, tisztelt Belügyminiszter Úr!

Mi, Magyarország készenléti szolgálatot ellátó és hivatali munkarendben dolgozó hivatásos állományú tűzoltói ezúton kívánjuk jelezni, hogy Dr. Bakondi György altábornagy Úrral, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főigazgatójával, - mivel szakmailag és emberileg egyaránt alkalmatlannak tartjuk e tisztség betöltésére - a továbbiakban nem kívánunk együtt dolgozni, illetve nem kívánunk az alárendeltségébe tartozni.

Indokaink a teljesség igénye nélkül a következők:

Szakmai alkalmatlanságához nyilván az Önök számára sem fér kétség, mivel közismert tény, hogy Bakondi Tábornok Úr semmilyen tűzoltósághoz, polgári védelemhez illetve katasztrófavédelemhez köthető szakirányú végzettséggel nem rendelkezik.

A tűzoltók meglátása szerint, - beleértve az ,,egyszerű", vonulós tűzoltót és a legmagasabb szintű szakmai képesítéssel bíró főtisztet egyaránt - az általa irányított átalakítások kifejezetten károsak, szakmaiatlanok, esetenként a teljes dilettantizmust feltételezik.

Míg a beavatkozói állomány (a tűzoltásban, műszaki mentésben és egyéb kárelhárításban aktívan résztvevő beosztottak) létszámát megközelítőleg 20%-kal csökkentették, - veszélyeztetve ezzel az állampolgárok alaptörvényben rögzített biztonsághoz való jogát - addig a különböző hatósági osztályok aktív, vagy adminisztratív feladatokat ellátó személyzetét közel a kétszeresére duzzasztották.

Az úgy nevezett ,,PAJZS" rendszer - mely egy riasztást segítő, döntésirányító rendszer - bevezetésével, annak hiányosságai miatt, a káresethez történő vonulások megkezdése esetenként több percet késik, az irányítás pontatlan, szakmaiatlan, aminek az állampolgárok élet és vagyonvédelme látja kárát.

Az Önöké és családjaiké is, tisztelt Miniszterelnök úr, Belügyminiszter Úr.

Konkrét példa a fent említett problémára a pomázi eset, mely elég nagy média visszhangot kapott, aztán Isten tudja miért, egyik napról a másikra ,,elfelejtődött" az eset.
Pedig ott, sajnálatos módon haláleset is történt.

Számos, olyan beosztást hoztak létre, melyet aztán hetek, hónapok múlva megszüntettek, vagy átalakítottak, felismervén, hogy ezen beosztásokhoz nem, vagy csak alig tudnak érdemi munkát hozzárendelni.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ezen beosztásokba felvett, szinte kivétel nélkül civil végzettséggel rendelkező munkavállalók tűzoltó tiszti kinevezéssel kerülnek állományba.

Felháborítónak tartjuk, hogy egy 12 éves múltra visszatekintő, tapasztalatlan, részben kontraszelektált ,,műintézmény" (OKF) irányíthat egy közel 150 (!) éves múlttal és gyakorlattal rendelkező, kipróbált, kifejezetten hatékony, és a társadalom által megbecsült szervezetet, úgy, hogy az az adófizető állampolgárok számára jóval többe kerül, mint korábban.

Sajnálatos tény, hogy ezen átalakítások hatására az eddig szinte nem létező fluktuáció egyes térségekben megközelíti a 30%-ot, és ami még rosszabb, hogy a legtapasztaltabb kollégák hagyják el a pályát, mondván: ,,Én nem erre esküdtem fel".

És sajnos, a leszerelési hullámnak előreláthatóan még nincs vége.

Bakondi Tábornok Úr valamilyen mélyről jövő, számunkra érthetetlen gyűlölettől vezérelve a TŰZOLTÓ szót minden áron ki akarja törölni a köztudatból.

Nagyon jó példa erre a Tűzoltóság Központi Zenekara és a Tűzoltó Múzeum elnevezés megváltoztatása, Katasztrófavédelem Központi Zenekara és Katasztrófavédelmi Múzeum névre.

Említhetnénk még az egyenruháink és gépjárműveink feliratozásának hasonló módon történő megváltoztatását is.

Ezt Bakondi Tábornok Úr átnevezésnek hívja, mi egyszerűen lopásnak.

Szerényen megjegyeznénk, hogy minket már jóval azelőtt is tűzoltónak hívtak, hogy a katasztrófavédelem ,,megszületett" volna, és valószínűleg akkor is annak fognak hívni, amikor a ,,katasztrófavédelem" szóra már senki sem fog emlékezni.

Bakondi Tábornok Úrral szembeni másik kifogásunkról, miszerint emberileg is alkalmatlan a pozíció betöltésére, annyit szeretnénk megjegyezni, hogy alárendeltjeivel szemben a legalapvetőbb emberi normákat sem tartja be.

Tudomásunk és esetenként tapasztalatunk szerint számára teljesen normális dolog, az alaki szabályzatnak egyébként teljesen ellentmondó, úgynevezett ,,csendőr-pertu", (egyoldalú tegeződés), az alárendeltjeivel történő megalázó, lekezelő, káromkodó stílusú hangvétel.
Az is jellemző rá, hogy jelentések fogadásakor és egyéb hivatalos fórumokon nem csak az előbb említett alaki szabályzattal, de a Nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel sem különösebben foglalkozva, szinte állandóan ott lóg a cigaretta a szája sarkában.

Bővebben a szakmai kifogásainkat terjedelmüknél fogva most nem kívánjuk ismertetni (a médiában azért már több helyen fellelhetőek), de őszintén reméljük, hogy a több ezer aláírás meggyőzi Miniszterelnök Urat és Belügyminiszter Urat arról, hogy a probléma kizárólag szakmai alapon történő megvitatása az állampolgárok biztonsága és a tűzoltó társadalom megnyugtatása érdekében feltétlen szükséges.

Előre bocsájtjuk, hogy számunkra - mint azt fentebb jeleztük - a hívatásos tűzoltók szakmai becsülete nem képezi, nem képezheti vita tárgyát.

A Kormány intézkedésének záros határidőn belüli elmulasztása esetén kénytelenek leszünk az orvos rezidensekhez hasonlóan közjegyzőnél letétbe helyezni szolgálati viszonyunk megszüntetése iránti kérelmünket.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!

Ne gondolják, hogy ez üres fenyegetés.

Ez nem fenyegetés, ez ígéret!

Mi tűzoltók az orvos rezidensekhez képest sokkal előnyösebb helyzetben vagyunk azáltal, hogy mindannyian rendelkezünk legalább egy civil szakmával, de a legtöbbünk 2-3, esetenként még ennél is több képesítéssel bír.

Mi ha kell, a civil életben is megálljuk a helyünket.

Ez idáig, a megalázóan alacsony fizetés ellenére is pályán maradtunk pusztán hivatástudatból, de ha műkedvelő amatőrök (elnézést a kifejezésért) az önbecsülésünktől is megfosztanak minket, akkor rákényszerítenek bennünket, hogy tovább álljunk.

Sajnos ennek azok fogják kárát látni, akik eddig bíztak bennünk, de meggyőződésünk, hogy ők is megértenek bennünket, és hasonló helyzetben ők is ugyanezt tennék.

Mi szeretnénk továbbra is tűzoltók maradni, de eljutottunk (eljuttattak minket) arra a szintre, hogy már nem minden áron.

Tisztelt Miniszterelnök Úr, Belügyminiszter Úr!

Várjuk megtisztelő válaszukat!

Tisztelettel:
Magyarország (egyelőre még lojális) TŰZOLTÓI és velük egyetértő magyar polgárok

(Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2012_11_15_nyilt-level-a-tuzoltoktol-orbannak -es-pinternek-eleguk-van-mindannyian-egyszerre-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kemény válasz a kormány propaganda-videójára
  2012-11-15 18:05:06, csütörtök
 
  Kemény válasz a kormány propaganda-videójára

2012. november 14., szerda 22:45 | Egyenlítő TV |

Négymillió forintért forgatott filmet a magyar fiatalok elvándorlása ellen a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A film azonban nem a magyar valóságról szól - ahogy ezt többen szépen összeszedték.

Ebben az attrakcióban van minden, ami felső középosztálybeli fővárosi fiatalt jellemez: fesztivál, parti, repülőzés, láblógatás, ájfón, taxizás, csöpp strandröplabdázás, csupán a szusitekerő-tanfolyam meg egy Zara-bolt mozgólépcsője hiányzik a fináléból. Mert a készítők és a megrendelők nyilván úgy gondolják, a fiatalok többsége e szép élet ellenére menekül a csodás hangöriből. Aztán majd hazajön, mert úgyis minden ideköti. ...
Tényleg nem gondoltam volna, hogy az illetékes figurák nem értik: nem ájfónra nem futja, hanem dobozos Sárkány sörre. Nyilván arról sem informálták őket, hogy mind kevesebben juthatnak el a felsőoktatásba, mert a kormány éppen önfenntartóvá varázsolja azt, azaz arra sincs reményük, hogy tanulással, az öröklött kulturális hátrányok ledolgozásával jobb életet nyerhetnek. ...
Pető Péter - Üzent a kormány: minden ideköt

A kormányzati videó készítőinek annyi valóságérzékelése azért volt, hogy nem engedték a ,,vírusvideónak" szánt klippet értékelni és kommentelni... A kormányvideó a poszt végén megtekinthető, előbb azonban jöjjön egy a videóra adott szellemes válasz. A propaganda-videó és az előző propaganda-videó képeiből összevágott klipben a Hétköznapi Csalódások ,,Mindenki elmegy" című száma hallható.


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2dS-Am-DSII


Illetve érdemes megnézni a kormányvideóról szóló HVG-s írást is, amelyben több súlyos észrevétel van.
,,... A történet arról szól, hogy az Ápolatlan Fiatal Sikerember (továbbiakban Áfis) kap egy levelet egy hatalmas brit zászlóval. Áfis valamit csinálhat Angliában, tanulhat balneológiát, vagy dolgozhat az egészségügyben, ezt mind a Union Jackből tudjuk meg, ami persze soha, egyetlen hivatalos levélen nem szerepel ebben a formában. Tegyük hozzá, ha itthon kapunk egy levelet, azon is a., intézményes logo van, b., címer c., esetleg címeres trikolór.

Ki mást keresne a brit munkaadó, avagy iskola, ha nem Áfist, aki éppen most végzett az állami finanszírozástól megfosztott Corvinus Egyetemen?

Áfis a repülőtérre tart, az utolsóra, amit még nem zártak be, taxin persze, ahol az átlag egyetemista eltapsolja a diákhitelt, majd a 40 ezer forintos szövetkabát belső zsebéből előhalássza a 200 ezer forintos iPhone készülékét, fellapozza a boldog idők fotóit, és huss, máris peregnek, az emlékek.

Nehéz döntés ez Áfis életében. Olyan konfliktushelyzetbe kerül, ami alatt Pierre Corneille Cidje is összeroppanna. Menjen, vagy ne menjen? Nem segít a döntésben az sem, hogy a film női statisztái, Csecs I., Csecs II. és Csecs III. bikiniben rohangálnak. Ebben merül ki nagyjából társadalmi szerepük, plusz némi vihogás és pultozás. ...

Áfis és Féhaz sosem tanul, sosem fáradt, sosem dolgozik. Nem látjuk asztalra borulva szunyálni könyvtárban, nem látjuk irodaházból kilépni, nem látjuk számítógép előtt, építkezésen. De még háztartást sem vezetnek - tényleg, hol laknak? A lakás kiváló eleme a portrénak, majd szóljanak a beszállító cégnek, aki ezt a remekművet szerezte." Rác András: Ostoba, sértő kormányzati propagandafilm távol a valóságtól


És akkor jöjjön a várva várt kormányzati film. (Ez egy ,,kalózverzió", valaki újra feltöltötte a filmet, hogy kommentelhető legyen:).

http://www.youtube.com/watch?v=bcADBSbzRwY&feature=player_embedded



http://egyenlito.blog.hu/2012/11/14/kemeny_valasz_a_kormany_propaganda-videojara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a lista: hogyan próbálják bevehetetlenné tenni Orbániát
  2012-11-15 17:57:42, csütörtök
 
 
Itt a lista: hogyan próbálják bevehetetlenné tenni Orbániát?
2012, november 15 - 12:13 barikad.hu

A napokban több olyan hír látott napvilágot, ami ismét azt bizonyítja: a kormány arra használja fel kétharmados többségét, hogy hosszú évekre próbálja bebetonozni a hatalmát.

A Fidesznek kedvez az új eljárási törvény

A fideszes kormány alaposan megváltoztatta a választási kampány szabályait. Hétfőn ugyanis elfogadták a választási eljárási törvényhez benyújtott módosító javaslatokat, így már csak a zárószavazás van hátra. Egyúttal kiderült az is, milyen "praktikákkal" próbálja megszilárdítani a hatalmát a kormánypárt és minél inkább megnehezíteni az ellenzék dolgát.

Nézzük, mik azok a legfontosabb változások, amelyek a Fidesz malmára hajthatják a vizet. A plakátokon és szórólapokon kívül a pártok csak a nyomtatott sajtóban, a közszolgálati médiában, illetve a közösségi médiaszolgáltatóknál hirdethetnek. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelmi médiumok és a hazai internetes hírportálok mellett a körzeti, valamint a helyi médiaszolgáltatóknál sem lehet politikai hirdetéseket közzétenni.

Miért kellenek a választási plakátok?

Bár a kabinet arra hivatkozott, hogy ezeket a változtatásokat azért szeretnék, hogy ne az legyen a meghatározó, ki mennyit költ a kampányra, azért ez egy kissé sántít. Tudható például, hogy a plakátpiac döntő része Simicska Lajos, a Fidesz egyik legfőbb szövetségesének érdekeltségébe tartozik: így ők dönthetnek majd arról, kinek mennyiért adnak majd hirdetési felületet. Az üdvözlendő, hogy a kereskedelmi csatornákról kizárták a hirdetéseket, de az internetes hírportálokra illetve a helyi lapokra és televíziókra vonatkozó korlátozás éppen a nagyobb pártoknak kedvezhet, mivel ezekre az olcsóbb hirdetési megoldások a jellemzőek. Szerettük volna a témában megszólaltatni a fideszes Vas Imrét, az indítvány benyújtóját is, de kérdéseinkre nem kaptunk választ.

A regisztrációt is lenyomják az emberek torkán

Az elég hamar egyértelművé vált, hogy a választási akarattal ellentétben a kormánynak esze ágában sincs lemondani a választási regisztrációról. A Jobbik már korábban is jelezte, hogy ezt a szabad választójog súlyos korlátozásának tartja. Orbánék ezzel éppen a bennük csalódott bizonytalanok egy részét zárják ki a választásból, akikre az jellemző, hogy az utolsó pillanatban szoktak elmenni szavazni és általában nem a számukra kiábrándítóan ténykedő kormánypártra voksolnak. A nemzeti radikális párt szerint aggályos az is, hogy emiatt megnyúlik a kampány, mivel a választók megszólítása már a regisztrációkor el fog kezdődni. A Fidesz pedig éppen azt hangsúlyozta korábban, hogy azt kellene elérni: minél kevésbé zaklassák az állampolgárokat a választások kapcsán.

Még a feliratkozást is korlátozzák

Ennek ellenére korábban azon is gondolkodtak, hogy a települési jegyzők keressék fel az összes állampolgárt azért, hogy tájékoztassák őket illetve lehetőséget biztosítsanak a regisztrációra. Gaudi-Nagy Tamás korábban lapunknak jelezte: bár ezzel bővíteni tudnák azoknak a számát, akik élni tudnak az előzetes regisztrációval, ezt a megoldást nem tartja szerencsésnek, mivel az önkormányzatok esetében egy átpolitizált közegről van szó. Végül - mivel túlságosan nagy terhet jelentett ez számukra - éppen a helyhatóságok nyomására a Fidesz lemondott erről. A jobbikos politikus szerint ehelyett a kormánynak lehetőséget kellene adni a Magyarországon élőknek is, hogy otthonukból szavazzanak. Bár ez az új módosításokkal részben megvalósult, mivel az internetes ügyfélkapunk keresztül regisztrálni lehet, de akiknek erre nincs lehetőségük, azoknak a települési jegyzőt kell felkeresniük, mivel levélben ezt csak korlátozottan, mindössze két héten keresztül tehetik meg.

Vona: ilyen játékszabályok mellett is győzelemre készülünk

Vona a választási regisztráció kapcsán korábban úgy fogalmazott: pártja - az MSZP-vel, az LMP-vel és a DK-val ellentétben nem fog politikai hisztériát kelteni az ügyben. Mint mondta, ha ilyenek a játékszabályok, akkor a Jobbik ilyen játékszabályok mellett is fel fog készülni a választásokra és ugyanúgy győzelemre készül, mint tette azt a korábbi Tiszavasvári időközi önkormányzati választások alkalmával is.

Törvényes lesz a választási mozgósítás

Bár a kampánycsend marad, érdemes elgondolkodni azon, vajon mi lehet a célja annak a fideszes indítványnak, amely azt tartalmazza, hogy nem minősül választási kampánynak a választáson való részvételre történő buzdítás. Ezzel kapcsolatban Staudt Gábor (Jobbik) korábban elmondta: szerinte a kormánypártok ezzel azt szeretnék, ha a választási mozgósítás ne minősüljön kampánycsendsértésnek, ami az ellenzéki párt számára elfogadhatatlan. Íme egy példa arra, hogy ez miként valósulhat meg.

A módosítás értelmében a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indulhatnának egyesületek a választásokon. Bár a Jobbik támogatja ezt, hiszen így tisztázható és átlátható azoknak a háttere, akik részt vesznek a voksoláson, az a napnál is világosabb, hogy Orbánék döntése a Bajnai féle szervezet ellen irányult.

Tovább marad a politikai álláshalmozás

De nem csak a választások kapcsán figyelhetjük meg, hogy a Fidesz foggal-körömmel védi hatalmát, erről szól például az összeférhetetlenségi szabályok elodázása is. Azok ugyanis nem a parlamenti választások alkalmával lépnének hatályba a kormány tervei szerint, hanem csak az önkormányzati választásoknál. Novák Előd szerint bár nyilván ez is egy "jó" fogás a kabinet számára, hogy tolják el az annak bevezetését, szerinte nem ezen a fél éven fog múlni. Ugyanakkor hangsúlyozta: ha a kormánynak olyan fontos lett volna ez az ügy, már időközben is megérte volna meghozni az erre vonatkozó szabályokat. Ismert: éppen a fideszes képviselők esetében gyakori az álláshalmozás, több országgyűlési képviselőjük polgármester is egyben. A Jobbiknál ezt alapszabályban tiltották meg a kezdetektől fogva. A kormány azzal próbálta megmagyarázni a halasztást, hogy az önkormányzatoknál a ciklus végéig vállalták a munkát a képviselők. Novák Előd szerint ez gyenge érv, mivel az egész országban változnak a munkakörülmények, és az embereknek ehhez kell alkalmazkodniuk. Hozzátette: ha az egyéni képviselőknél nem is tiltják az álláshalmozást a parlamenti választások idején, legalább a listán szerzett mandátumok esetében be kellene vezetni az összeférhetetlenséget. A nemzeti radikális párt képviselője figyelmeztetett: kevésbé kapott nagy nyilvánosságot, hogy a járások élére országgyűlési képviselőket fognak helyezni, ami a politikai álláshalmozás egy újabb durva formája.

A Fidesz és a média "függetlensége"

Hogy mire használja fel kétharmados többségét a Fidesz, annak az egyik legelső példája volt a médiatörvény megváltoztatása és az egész médiaszabályozás. Ennek következtében a médiumokban felerősödött az öncenzúra, és általánosan elmondható, hogy az újságokban, televíziókban, rádiókban nem mernek bátran fogalmazni - hangsúlyozta Novák Előd. Nehezményezte azt is, hogy a Médiatanácsban csak a Fidesz tagjai kaphatnak helyett, miközben a jogelődjénél, az ORTT-nél minden pártnak volt delegáltja. Ismert: a tanács bírálja el például a frekvenciapályázatokat is.

Korábban az Európai Tanács (ET) is kifogásolta a magyar médiahatóság elnökének és a Médiatanács tagjainak kinevezési és jelölési módját, a politikailag motivált rendszert - cikkezett ennek kapcsán a Népszabadság. Nem csak azt kifogásolta, hogy csak a Fidesz által jelölt tagokat választott meg az Országgyűlés a Médiatanácsba, hanem azt is, hogy Szalai Annamáriát, a hatóság elnökét, a Fidesz egykori tagját Orbán Viktor miniszterelnök nevezte ki. Bár az ET úgy vélekedett, hogy a jelölési és kinevezési rendszert meg kellene változtatni, a személyek kiválasztásánál a szakértelemre és függetlenségre kellene helyezni a hangsúlyt. A tanács azt is javasolta, hogy a kétharmados szabály helyett inkább többpárti támogatást írjanak elő a médiaszabályozás elfogadásához. Mindezek felett azonban szemet hunyt a Fidesz, hiszen a célja most sem volt más, mint saját hatalmának megerősítése.

Kovács Zita

Kapcsolódó:
Így fog kampányolni a Fidesz 2014-ben: Állami pénzből álcivilek

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb brutális kettős mérce: azért is fizettetnek a németekk
  2012-11-15 17:54:03, csütörtök
 
  Újabb brutális kettős mérce: azért is fizettetnek a németekkel, ha egy zsidó már megszületett a holokauszt idején

2012. november 15. 17:31
Hunhír.info

Kelet-európai és a volt Szovjetunió tagállamaiból származó holokauszt-túlélők is kaphatnak kárpótlást Németországtól. Erről Berlinben írtak alá megállapodást. Tehát azért is pénz jár a zsidónak, ha mondjuk minden gond nélkül otthon vakarózott, amikor állt a bál.

Ezzel mintegy 80 ezer ember juthat 2556 eurós egyszeri kárpótláshoz. Akik legalább 3 hónapot töltöttek gettóban, vagy koncentrációs táborban, illetve fél évig bujkáltak náci üldözés miatt, havi 300 eurós nyugdíjra tarthatnak igényt. Tehát azért is pénz jár a zsidónak, ha mondjuk minden gond nélkül otthon vakarózott, amikor állt a bál. Azt persze soha sem fogjuk megtudni, hogy a jelenlegi Magyarország területén hány zsidó kap újabb apanázst csak azért, mert mondjuk nem szittya származású.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59245
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.