Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Látogatásod mindig öröm
  2012-11-18 19:37:48, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  FÓKUSZBAN "A NŐ"  
Szép vasárnapot kívánok minden kedves látogatómnak!
  2012-11-18 19:34:30, vasárnap
 
 

Virágok,...ők minden mennyiségben! Szemet gyönyörködtető teremtmények, amiknek a látványával egy magam fajta nem tud betelni. Színtől,fajtától és évszaktól függetlenül. Csodásak szálanként is, de amikor többedmagukkal vannak, szépségükkel szinte elkápráztatnak. Szeretnék néhányat megosztani azokkal a látogatóimmal, akik éppoly örömmel nézegetik őket, mint ahogyan én készítettem a magam szerény módján.

"Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet." - tartja a közmondás is. Ha csak ezen múlna...
 
 
0 komment , kategória:  Virágaim  
A pillanat szépsége
  2012-11-18 18:25:05, vasárnap
 
  ‎"A pillanat szépsége

Vannak percek, pillanatok, érzések és illatok, melyeket tudnod kell meg fogni.
Ezek a legfontosabbak. Segítenek, hogy naggyá légy.
Van, aki megfogja e perceket, pillanatokat, érzéseket és illatokat. Ő jól teszi.
Szép lesz az élete: gyengéd, izgalmas, mégis értékes és nyugalmas.
Az pedig, aki elfelejti ezeket a perceket, pillanatokat, érzéseket és illatokat, rossz lesz az élete, unalmas és értéktelen.
Legfontosabb dolgunk viszont ezek közül mégis az, hogy észrevegyük a pillanatot.
A pillanatot, melyet oly régóta vártunk, vagy mely csak most tellett szemünkben naggyá.
Az élet megteremti a lehetőségeket.
Rajtunk áll, mihez kezdünk velük...

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
A szeretetről OSHO
  2012-11-18 18:21:35, vasárnap
 
  OSHO
A SZERETETRŐL

Sose higgy el semmit addig, amíg meg nem tapasztalod . Sose formálj előítéleteket, még akkor se, ha az egész világ azt állítja, hogy valami úgy van, hacsak nem találkoztál vele te magad is.

A nagy indiai misztikus, Kabír azt mondja: "Sose higgy a fülednek - csak a szemednek higgy. Minden, amit hallottál, hamis. Minden, amit láttál, igaz."
Erre a mondásra mindig emlékeznünk kell, és mindenhová magunkkal kell vinnünk, mert emberek vagyunk, és hajlamosak vagyunk téveszméket hangoztatni. Része vagyunk ennek az egész őrült világnak, és az az őrület ott rejtőzik minden emberben. Ne engedd, hogy a hatalmába kerítsen. Szüntelenül emlékezned kell. Nehéz feladat, mert az előítéletek nagyon kényelmesek és könnyűek; nem kell fizetned értük. Az igazság költséges, drága; sokat kell fizetnünk érte. Valójában, csak ha az egész életedet kockára teszed; akkor érsz el hozzá. De egyedül az igazság szabadít fel.
Ezért, ha más emberekre és az elméjük működésére tekintesz, mindig emlékezz arra, hogy ugyanolyan elme rejtőzik benned is. Vagyis sose hallgass rá. Rá fog beszélni; vitázni fog, megpróbál meggyőzni. Egyszerűen mondd azt: "Majd meglátom magam. Még élek. Szembenézek bármivel, amivel csak kell."

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
Kezdet és vég Én vagyok a teljesség
  2012-11-18 16:40:05, vasárnap
 
  Kezdet és vég, én vagyok a teljesség. Egy szó sem igaz az egészből. Láttam, hogy nem aludt közben. Minden rezdüléséből érezni lehetett, ébren volt és ugyanúgy akarta, mint én a létem. Várta teljes szívével az eljövetelem. Fizikai fájdalmat semmiképp nem érzett.
Kicsit jajgatott, nyögött közben s a homloka is gyöngyözött, no meg az izmai is megfeszültek, de szemében a tűz végig izzott, - hisz bármi áron, de akart engem. Unatkozott nélkülem. Így kegyetlen kínokról sem eshet szó, születésemmel kapcsolatosan. Téves alapokra van fektetve az egész teremtésem. Hipotézis. A meztelen igazság az, hogy jómagam is akartam élni. Az életet hordozom testemben. Az élet én vagyok. Holott nőnek lenni nem is olyan egyszerű dolog. (Ez érvényes a mai napig!) Örült nekem? Evidens. Fényt hoztam az életébe. Beszédemmel s tekintettemmel elvarázsoltam. Mosolyommal megbabonáztam. Testemmel elvittem a kéjek birodalmába is. Üres óráit kitöltöttem, hisz minden feladatát megszabtam. No, nem parancsolgattam! Azt a hitet meghagytam neki. Képzeletbeli koronáját tisztogattam egy gyolccsal, minden délután kettőtől fél háromig. Higgye csak, hogy van és Ő viseli! Naphosszat délcegen sétált mellettem. Éltünk, mint egy párnak kell az Édenben. Míg egy napon változások álltak be mindennapjainkba. Gyermeknek adtam életet. Szerelmünk gyümölcse megszületett. Káinnak hívtuk. Majd ismét gyarapodott a családunk, hisz aktívan éltünk a természet adta lehetőségeinkkel. Második fiúnk Ábel lett. Négyen még teljesebbé tehettük az életünk. Otthonunknak választottam hát egy igényesebb helyet. A gyümölcsöskert közvetlen szomszédsága mellett döntöttem. Több szempontból is előnyösnek véltem az általam kiszemelt helyet. Történt mindez Édentől délre egyszer, réges - régen. Mindeközben létezésemet a totalitás fokára kiteljesítettem. Mind a négy arcomat megéltem.
Voltam Madonna, normákat, értékeket és eszméket közvetítettem. Türelmes, hallgatag, hűséges és titokzatos is egyben.
Amazon is néha, ki erősen összpontosít a látványosan dinamikus fejlődésére. Mindig mindenben törekvő és céltudatosan magabiztosan önálló. Mindenkor a társam számára versenytárs.
Voltam kéjhölgy, érzelmi és szexuális téren is tehetséges. Kulturáltan esztétikus, élvezetesen szeszélyes, érzéki az ágyban, s egyszer a fotelban is.
Anya is lehettem, hiszen születtek gyermekeim. A konyhában jó háziasszony, a gyerekszobában óvónő és tanítónő, míg a társamról is anyaként gondoskodtam olykor

 
 
0 komment , kategória:  IDÉZETEK,Mondák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 412 db bejegyzés
e év: 6830 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1058
  • e Hét: 6356
  • e Hónap: 32235
  • e Év: 221870
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.