Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Vándorol ki a magyarok aranya az országból
  2012-11-23 21:33:02, péntek
 
 



Vándorol ki a magyarok aranya az országból
2012. november 23., péntek, 13:00


A törtarany-piac szabályozatlansága miatt áramlik ki Magyarország aranytartaléka az országból - véli a Budapesti Kereskedelmi Kamara nemesfém szakosztályának az elnöke.


Káosz és szabályozatlanság van a törtarany-piacon Varga Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi Kamara nemesfém szakosztályának az elnöke és az Arteus Capital vezérigazgatója szerint. A Portfólió.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy elmúlt években rengeteg tört arany ment ki az országból, szabályozatlan módon. Egyes becslések szerint az elmúlt néhány évben több 10 tonna tört arany került ki Magyarországról - mondta Varga Zoltán.

Szerinte ez egyrészt azért gond, mert a magyar lakosság, tehát Magyarország aranytartaléka vándorol ki az országból. Másrészt, ha ez mind adózási, mind jogi szempontból szabályozatlan, akkor a megfelelő adók, díjak nem teljes mértékben kerülnek be az államkasszába. Ha valami ellenőrizetlen, szabályozatlan, annak emellett fogyasztóvédelmi oldala is van.

Varga Zoltán szerint az aranynak továbbra is komoly szerepe lesz a vagyonképzésben. Az időről időre fellángoló krízisek és az extrém laza jegybanki politikák népszerű menekülő eszközzé tették az aranyat az elmúlt években, a hazai fizikai aranypiac pedig ezt kihasználva gyors fejlődésnek indult.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/20121123-vandorol-ki-a-magyarok-aranya-az-orszagbol. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajnos menekültstátuszt még nem kérhetünk
  2012-11-23 21:00:39, péntek
 
 
Sajnos menekültstátuszt még nem kérhetünk

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/270109_509829255702144_202523670_n. jpg

kettő náci
kettő roma
egy nyugdíjas
egy szegény
egyet köt a család
egy gondolkodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fővárosi Jobbik a Margit hídról: "Nevezzék meg, ki a felel
  2012-11-23 20:56:44, péntek
 
  2012-11-23. 12:57
A fővárosi Jobbik a Margit hídról: "Nevezzék meg, ki a felelős az újabb milliárdos kiadásért!"

A fővárosi Jobbik felháborodva értesült arról, hogy újabb hatalmas összeget akarnak költeni a Margit híd munkálataira. A bruttó 26 milliárdból felújított hídra most egymilliárdot szánnak az adófizetők pénzéből, ami a Jobbik szerint elfogadhatatlan - írja Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője.
A Jobbik budapesti szervezete a Margit híd felújítása során is hangsúlyozta, hogy a munkálatokra költött összeget irreálisnak tartja. A Norvégiát és Svédországot összekötő, jóval szélesebb és magasabb híd komplett felépítése került néhány éve 38 milliárd forintnak megfelelő svéd koronába, miközben a Margit hídnak csupán a felújítási munkálataiért kellett majdnem ennyit fizetni. Az pedig Losonczy szerint külön felháborító, hogy az évekig húzódó munkát ebből a hatalmas összegből sem tudták teljes körűen elvégezni, és most utólag, újabb milliárdot költenének rá.
A Jobbik követeli, hogy nevezzék meg, és vonják felelősségre azokat, akik a Margit híd mostani munkálataival nem kalkuláltak, nem végeztették el ezeket a korábbi felújítás során, és emiatt most újabb súlyos összeget kell elkölteni az adófizetők pénzéből.


További részletek: http://kuruc.info/r/2/104394/#ixzz2D4s4KshG
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: A magyar társadalom alapvető beszédtereit tová
  2012-11-23 20:51:12, péntek
 
  Bogár László: A magyar társadalom alapvető beszédtereit továbbra is a birodalmi kollaboránsok határozzák meg
2012. november 22. 15:08
Hunhír.info

bogar-laszlo.jpg"Az Együtt 2014 egy szociológiai-politológiai értelemben kétségtelenül érdekes kísérlet arra, hogy a kollaboránsok elérjék: a kifosztott többség ismét attól a struktúrától várja helyzetének megoldását, amely az eddigi kifosztást előidézte. Vagyis hogy ,,a szembekötve vakon vezetés" továbbra is meghatározó maradjon a magyar társadalomban. És ennek a veszélye sajnos reális."

Minden társadalom számára az egyik legfontosabb feladat, hogy pontosan megismerje saját belső szerkezetét, s hogy politikai életét a társadalom valóságos jellemzőihez igazítsa. Vagyis hogy politikai szerkezete alkalmas ,,tükre" legyen társadalmi viszonyainak. Ezért a magyar társadalom valóságos szerkezete és politikai tagoltsága között fennálló nyilvánvaló feszültségek megismerése döntő fontosságú lenne ahhoz, hogy végre esélyünk legyen elvégezni a két legdöntőbb műveletet: helyzetünk elbeszélését és teendőink megbeszélését.

A valós tagoltság megismerését azonban szinte teljesen lehetetlenné teszi, hogy a politika uralkodó áramlatai olyan nyelvet használnak ehhez, amely alkalmatlan a valóság feltérképezésére. A magyar társadalom kétségkívül történelmének egyik legnehezebb időszakát éli. Fizikai és erkölcsi, szellemi energiái kimerülőben vannak, s az uralkodó nyelven sem ezt, sem e kimerülés okait nem lehet elbeszélni. Az uralkodó nyelv ugyanis a minket függésben tartó birodalom konstrukciója. Azé a birodalomé, amely önmagát nem létezőnek, a létét feltételezőket pedig összeesküvéselmélet-gyártó paranoiásoknak tekinti, és ezzel a kör be is zárul. Ezen a nyelven tehát semmi sem beszélhető el a lényegből, vagyis abból, hogy a lepusztulás fő oka maga a birodalmi kifosztás. Pontosabban az, hogy a birodalom lényegesen több erőforrást von el, mint amennyi még lehetővé tenné, hogy a magyar társadalom folyamatosan képes legyen újratermelni a tartós és kiszámítható birodalmi kifosztás feltételeit. A birodalom helyi kollaboráns struktúrái, vagyis akik az uralkodó nyelvet is működtetik, ezt nemcsak hogy nem engedik láttatni, hanem folyamatosan mindent megtesznek azért, hogy a kifosztásunkból eredő egyre súlyosabb deficitet álságosan éppen a magyar állam, illetve polgárai hedonista hajlamaira vezessék vissza. Ebből azonban számukra logikusan az következik, hogy a helyzet megoldását e kifosztás további fokozása jelentheti csupán. Az általuk erőltetett univerzális gyógymód ugyanis a strukturális reformokat ajánlja minden bajra. Ennek lényege, hogy az államnak radikálisan csökkentenie kell azokat a kiadásokat, amelyek a ,,bennszülöttek" testi-lelki újratermelési folyamatait alapozzák meg, tehát az egészségügyi-szociális, oktatási-kulturális rendszerekre fordított összegeket.

Nyilván azért, hogy egyre nagyobb erőforrások kiszívását tegye lehetővé a birodalom számára. A 2010-ben kormányra került erők ugyan megpróbáltak kitörni az uralkodó nyelv hamis értelmezési keretéből, de az elmúlt két és fél év fejleményei azt igazolták, hogy ez korántsem olyan egyszerű, mint ahogyan kezdetben látszott. Mégpedig azért nem, mert egyfelől a birodalom rendelkezik a megtorlás minden eszközével, másfelől pedig a magyar társadalom jelentős része valójában továbbra is a hamis értelmezés ketrecében vergődik. Vagyis ahogy a sokszor idézett népdal mondja: ,,vezetteti magát szembekötve, vakon". A magyar társadalom alapvető beszédtereit ugyanis, ,,szabadságharc" ide vagy oda, továbbra is a birodalmi kollaboránsok határozzák meg. És mivel a társadalom döntő többsége számára egy kormány legitimációját alapvetően az jelenti, hogy képes-e az anyagi létfeltételek folyamatos és érzékelhető javítására, a birodalmi kifosztás következtében a döntő többség helyzete - akárcsak az elmúlt 30-40 év során mindig - most is folyamatosan romlik. Vagyis a jelenlegi kormányt alkotó erők súlyos és veszélyes kommunikációs csapdába kerülhetnek. Ennek lényege az, hogy miközben igyekeztek érvényt szerezni nemzetstratégiailag helyes felismeréseiknek, a birodalmi megtorlás alapvetően sikeresen akadályozza meg, hogy a magyar társadalom többségének életfeltételei érezhetően javuljanak.
Döntő fontosságú kérdés tehát, hogy a lassan kibontakozó, hosszú választási kampány során sikerül-e a viszonyokat úgy átalakítani, hogy a többség számára mégis elbeszélhető legyen a lényeg. A Bajnai nevével fémjelezhető törekvés lényege viszont éppen az, hogy ezt megakadályozza. Az Együtt 2014 egy szociológiai-politológiai értelemben kétségtelenül érdekes kísérlet arra, hogy a kollaboránsok elérjék: a kifosztott többség ismét attól a struktúrától várja helyzetének megoldását, amely az eddigi kifosztást előidézte. Vagyis hogy ,,a szembekötve vakon vezetés" továbbra is meghatározó maradjon a magyar társadalomban. És ennek a veszélye sajnos reális.

A magyar társadalom kifosztott többsége ugyanis - noha elsősorban anyagilag érzi magát legyőzve - valójában érzelmi, indulati, mentális, morális és intellektuális vesztese a folyamatoknak. Az MSZP és a Fidesz legjobb és legrosszabb parlamenti aránya között az elmúlt huszonkét év választásait összevetve több mint ötszörös, illetve több mint tízszeres különbség adódik. Ez arra utal, hogy a magyar választók zöme hajlamos csodát várva egekbe emelni egyes politikai alakzatokat, ám a menetrendszerűen bekövetkező csalódások nyomán hajlamos a brutálisan túlreagált büntetésre is. Az előttünk álló kritikus másfél év során döntő fontosságú, hogy a ,,dolgok néven nevezése" terén képes lesz-e a jelenlegi kormány kitörni ebből a kommunikációs csapdából. Tavaszi évértékelő beszédében Orbán Viktor a következőket mondta: ,,Megkérdeztem a feleségemet, miről beszéljek...Azt válaszolta, mondj el mindent... No, abból baj lesz...!" Hát lett. És lesz is, ha továbbra is ebben a csapdában vergődünk.

Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona nagyon „belecsapott a maceszba” az izraeli
  2012-11-23 20:49:34, péntek
 
 


Vona nagyon ,,belecsapott a maceszba" az izraeli agresszió elleni tüntetésen
2012. november 22. 16:27


VonaGabor.jpgVona Gábor, a Jobbik elnöke nagyon jól felépített, konkrétumokra hivatkozó, világos, nyílt beszéddel örvendeztette meg a jobbik anticionista tüntetésének hallgatóságát. A pártelnök egyebek mellett bejelentette: a Parlamentbe fogja megkérdezni a miniszterelnököt annak az állítólagos egyezménynek a valóságtartamáról, amely szerint hazánk befogad ötszázezer izraeli állampolgárt. Az elmúlt napok történeseinek függvényében ugyanis ennek a kérdésnek a megválaszolása életbevágóan fontos Magyarország magyar identitásának megőrzése miatt.

A Los Angeles Times csütörtökön Izrael elveszett illúziója címen közölt egy írást, amely nagy mértékben megváltoztathatja z izraeliek viszonyát saját államukhoz. ami eddig nem történt meg valójában izrael állam létrejötte óta, az a nyolcnapos legutóbbi háború, és a Tel Avivban történt, halálos áldozatot is követelő bombamerénylet után bekövetkezett. Az izraeliek közül nagyon sokan elvesztették azon hitüket, hogy országuk támadhatatlan és sérthetetlen és ezt a lap által idézett mentálhygénés szakemberek tapasztalata is alátámasztja. Véleményük szerint a lakosság, bár kétségbeesetten próbál megbirkózni a valósággal, hogy nagyvárosaikat elérhetik a palesztin rakéták, felütötte a fejét a rettegés, a félelem., a biztonságérzet hiánya. Az egyik interjúalany attól beszélt, hogy félve zuhanyozott, hátha becsapódik egy rakéta a fürdőszobába, mások amiatt panaszkodtak, hogy éjjelente többször meg kellett szakítani pihenésüket, hogy az óvóhelyre rohanjanak. Bár az izraeliek többsége üdvözölte a szerdán életbe lépett tűzszünetet, sokan pesszimisták az eredményességét illetően, mert szerintük gyenge alapokon állnak az ilyen megállapodások.

A fentiek miatt jogos a Jobbik elnökének aggodalma, hogy betelepülők áraszthatják el Magyarországot. bármennyire is próbálja úgy beállítani a cionista világmédia, hogy Magyarország Kelet Európa fasizálódó állama, a tájékozottak tudják: maguk a zsidók is elismerik, hogy itt él a legnagyobb közösségük békében és biztonságban. Az itt tapasztalható zsidó szellemi-kulturális és identitás reneszánsz miatt. És valljuk be őszintén: kevés ember van a világon, akinek ne önmaga, családja élete, biztonsága lenne a legfontosabb. Ha valahol azt érzi, ezek veszélybe kerülnek, és van lehetősége a változtatásra, akkor próbál kitörni helyzetéből. Ezért aktuális, és rendkívül súlyos a Vona Gábor által felvetett kérdés.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59484
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rabszolgaként élni, vagy meghalni
  2012-11-23 20:42:11, péntek
 
 
Rabszolgaként élni, vagy meghalni

Teljesen mindegy az izraeli vezetésnek, hogy elitélik-e túlzott erejű fellépésük miatt Gázában vagy sem, de a palesztínok elleni gyűlölet magasfokra hágott az elmúlt napokban . Ősi város Gáza, minden térképen szerepel a fáraók ideje óta Egyiptom mellett . Palesztínok lakják azóta, de mintha nem is léteznének egyes népcsoportok a földkerekség bizonyos részein . Így van a kurdokkal is, akiket felhasznált magának a nagypolitika az iraki bomlasztás idején, de államiságukról azóta sem beszélnek, pedig a közelkeleti térség északi részén ma is ott élnek a kurdok . Jelen vannak Szíriában, Törökországban ugyanúgy, mint Iránban és Irakban . Ezeket az országokat már a kialakításuk idején konfliktus övezetként kezelték, nem beszélve a 2001 szeptember tizenegyedike utáni változások ,,nemzetközileg felfokozott helyzetéről" .

Bárki vezényelte le a repülőgépek eltérítéseit azon a napon, többet ártott az emberiségnek, mint az eseményeket követő válságok sora . Képtelenség tervezni, jövőképet festeni, mert a pénzbirodalom érdeke különbözik az emberiség többi egyedeinek az érdekeitől . Nevetséges, hogy ezek a szuper gazdag pénzkölcsönző tőzsdehuszárok a világ javainak 99%-át már megkaparintották maguknak, s így a többiek osztozkodnak, a maradék 1%-ék vagyon felett . Akinek nincs semmije, nem is kötődik annyira ahhoz, mint akinek adatott ! Mielőtt észrevennék saját, kilátástalan nyomorúságukat az emberek, háborút kezdeményeznek ellenük azok, akiknek van még elég tartalékuk egy kis csatározásra, vérfrissítésre, amivel szabályozhatják a szegények számát önző igényeiknek megfelelően .

Szomorú, hogy emberek százai pusztulnak el a fegyverek leamortizálása miatt, amit elhasználnak mielőtt lejárna a szavatossági idejük . Minden üzletté vált mostanában . Pedig élhetnénk jobban is a találmányok és a gépesítés korában . A fegyverkezés nagy üzlet . Sőt hatalom azoknak a kezében, akik nem nyughatnak, mert birodalmi vágyuk megbetegítette őket jkorábban . Kétezer évig hontalanul vándoroltak a zsidók üzleti lehetőség után, amiből meggazdagodtak néhányan, de sajátos életvitelük miatt száműzték őket Európából közel félezer évig . Cromwell forradalmi farvizén lepték el újra Angliát, majd szép lassan átvették hitelezéseik révén a térség uralkodói feletti hatalmat . Mindenre új adót vetnek ki, amitől elszegényedik a nép, elveszti földjét, egyedüli otthonát, az agyafúrt gettólakók megjelenése után .

Senki sem menekülhet előlük, mert ennek a rendszernek jogalapot ők biztosítottak a megvesztegetett uralkodók beleegyezésével, akiket azzal kábítottak, hogy a jövő királyságának uralkodói lesznek . Ennek érdekében központosították a tőzsdén keresztül a bankrendszert, nagyvállalatok hálózatát, amelyeket monopolizált mára a ,,piac", s csak az ő tevékenységüket jelenti . A nincstelenek rabszolgákká váltak tudtukon kívül, mert a magántulajdon észrevétlenül átment az arcnélküli részvényesek birtokába, akik elbújnak adózási kötelezettségeik elől névtelenségük mögé, mert a helyzet mindig úgy alakul, amilyenre a törvényeket megalkották már korábban .

1948-ban alapították Izrael államot, s azóta senki sem beszélhet hazáról, mert egyedül a zsidókat illet nemzetállam . Még országának az őslakóit sem tűri meg maga mellett . Egy állam . Két nép . Két különböző, erőszakos vallás, ami tragédiát szül rendesen . Az egyik állig felfegyverkezve öldösi a kődobáló árva gyerekeket, míg a másik sértettségében kályhacsövekből készít, műtrágyával töltött rakétának látszó, tűzcsóvát húzó tárgyakat . Átlódítja a kerítésen, de ritkán okoz vele károkat a kiszámíthatatlan cél hiányában . Nekik teljesen mindegy hányan áldozzák életüket, a nemes célokért, de rabszolgákként nem akarnak élni az őseik földjén !

Hősies nép mondhatnánk, ha kilátástalan harcukat nem követné százszoros áldozat a zsidók bosszúja miatt . Nagyon szomorú, hogy államot kaptak maguknak a zsidók, sőt kettős állampolgárok lettek mindannyian, még sem élnek ott a mástól kierőszakolt földön, hanem folytatják tovább a régi életmódjukat, fenntartják a globális kereskedés kapcsolatrendszerét . Lehet valaki fasiszta, soviniszta, náci a saját országán kívül, ha nacionalista érdekeit követve, egyes nemzetek létére tör ! Pénzügyi fegyvereivel felvásárolhatja pénzre váltott ingatlanjait egy népnek, miközben annyi zsoldos katonát állíthat fel céljai érdekében, amennyi számára csak szükséges .

Azt is mondják reánk, hogy írigyek vagyunk . Sajnáljuk tőlük a sikert, sőt mondják, hogy csináljátok ti is ... De ! Van amikor megálljt kell parancsolni a jó erkölcsbe ütköző cselekedetek sokaságának . Nem vezet jó útra az erőszak útmutatása . Ki kardot ránt, kard által vész el . Igen ! Kezükben az atombombák arzenálja . De, mit érhet vele ? Mit ért vele a Szovjetúnió korábban ? Amerika is csak kétszer nyúlt hozzá Japánban, amitől megrettent az emberiség . Képtelenség használni ezeket a gyilkos fegyvereket újra, mert vele pusztul az is, ki ledobta idővel . Hirosimában és Nagaszakiban helyreállt az élet . Deformált újszülöttek jelzik rombolásait azoknak a bombáknak, de garantálták az USA-nak a békét .

Izrael is a tűzzel játszik megint, mint annyiszor tette már a történelem folyamán . Országának egyik fontos városa a palesztínok lakta Gáza, amit szögesdrót mögé kényszerítenek a demokrácia különös szabályai szerint . Ez a parányi műállam így rendezi a kisebbségben élő muzulmánok jogi státuszát . Felháborodik, amikor rakétái visszaköszönnek neki a kerítés túloldaláról . Ebül szerzett tulajdon visszajár ! Évszázados határmódosítások eredménye ez is, miután feloszlatták az Otomán birodalmat . Félezer évig ügyelték e térséget . Az erősebb kutya elve alapján gondolkozva, jöhet egy még erősebb kutya, aki kiveheti kezéből a rettenthetetlennek hitt fegyvereit, s azokkal küldheti át őt a másvilágra .

Veszélyes lehet a zsidókra nézve státuszuk megváltozása is, amikor a korábbi áldozatban felismerik az agresszort, azt a háborúcsináló monstrumot, aki az anyagi érdekeit előbbre tartja becsületénél . Szemrebbenés nélkül hazudik céljai eléréséért . Meddig tarthat még a központosított média félretájékoztatása ? A zsidó érdek elhallgatása ? Valami érlelődik világszerte . Egy olyan megtisztulási folyamat, ahol rájönnek az emberek, hogy azt csinálják másokkal, amit azok kell, hogy csináljanak velük . Építeni fontosabb mint rombolni . Rengetegen vagyunk a földön, szinte már tarthatatlan ez az állapot . Felszaporított nagyvárosokba csődítik az emberiség különböző egyedeit, olyan szembenálló kultúrákat zárnak össze, kik beolvadni képtelenek a befogadó népek értékeibe .

Nem marad más hátra, mint megkérdezni magunktól, hogy jobb-e rabszolgaként élni, mint meghalni a szabadságért ? A palesztínok idejutottak ! S ha magukra hagyjuk őket, reánk is sor kerül idővel . Már szinte teljesen felvásároltak minket is a zsidók !

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Káoszba és zűrzavarba fulladt az uniós csúcs - nincs megegye
  2012-11-23 20:39:41, péntek
 
  2012-11-23. 16:44
Káoszba és zűrzavarba fulladt az uniós csúcs - nincs megegyezés

Megállapodás nélkül ért véget pénteken Brüsszelben az unió 2014 és 2020 közötti keretköltségvetéséről tartott EU-csúcstalálkozó. Sajtójelentések szerint káoszba és zűrzavarba fulladt a találkozó.
A Guardian a Reuters hírügynökségre hivatkozva az írja, hogy káoszba és zűrzavarba fulladt az uniós csúcs, melyen a tagállamoknak az Európai Unió (EU) következő hétéves költségvetési ciklusáról kellett volna megegyezniük. Sajtójelentések szerint ugyanakkor egyes delegációk, például a lengyelek tovább folytatnák még ma este a tárgyalásokat. A britek ugyanakkor bejelentették, hogy a tárgyalások megszakadtak, mivel az álláspontok holtpontról történő elmozdítását nem sikerült elérni.
(MTI - HVG nyomán)


További részletek: http://kuruc.info/r/4/104407/#ixzz2D4nnDYOa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazug tolvaj cigány helyett az igazságot kereső fiúk kerül
  2012-11-23 20:38:15, péntek
 
  2012-11-23. 15:05
A hazug tolvaj cigány helyett az igazságot kereső fiúk kerülnek börtönbe

Tisztelt Szerkesztőség!
Szeretnék megosztani Önökkel egy történetet, amelynek még nincs vége. Egy fogyatékos fiúnak elvették a mobilját. Nem szépen kérte egy "gyáribarna" idegen. Mivel az áldozat családja béketűrő típus, nem tettek feljelentést, inkább veszünk másikat, úgyse lesz meg mondattal lezárták az ügyet. Igen ám, de volt ennek a fiúnak egy testvére, aki még hisz az igazságban, kiderítette ki volt a tolvaj és meg is kereste. Két-három baráti pofon keretén belül ígéretet kapott arra, hogy a mobilt visszaadja jogos tulajdonosának és az ügy el van sikálva.
Na és itt jön a hurok az eseményben: a cigányfi, ahogy lepattant a szorult helyzetből, rendőrt hívott és elmenekült, mondván, hogy meg akarják ölni. A Facebookon elkezdett fenyegetőzni, majd a telefont kereső fiút a házukhoz hívta. Ő ment is néhány baráttal. Mivel nem jelentkezett senki, hazamentek a legények, miután egy jóízűt rúgott főszereplő fiúnk a kerítésbe.
A feketeleves: 21-én éjjel letartóztatták egy barátjával együtt, házkutatással egybekötve. A cigányfi feljelentette őket, mert állítása szerint viperával hátulról többször fejbe vágták, ez csoportosan elkövetett emberölési kísérlet.
A két 18 éves fiúnak ma van a zárt tárgyalása. Az eseményt többen látták, a viperát senki, sehol. Az esemény szemtanúitól nem fogadott el az Érdi Rendőrkapitányság tanúvallomást. Az a fiú is ülni fog, aki 50 méterre az eseménytől várakozott a többiekkel, de a "sértett" név szerint csak őt ismerte? Letartóztatás után 36 órával tárgyalás? Azt mondták, hogy ha a telefon tulajdonosa feljelentést tett volna, akkor ez "csak" önbíráskodás, így viszont csoportosan elkövetett gyilkossági kísérlet.
Ez van most Érden, 2012-ben. És nincs kihez fordulni, ez a gáz benne.
Nekem jól esett, hogy ezt kiírhattam magamból, de hogy tudok-e még tenni valamit a srácokért, akik az igazukat keresik, de meg sem hallgatják őket, mert nálunk a cigány az úr. Hát nem tudom, jó helyen vagyok-e jó időben...
Én két fiút nevelek, de elég hülyén érzem magam, amikor a tisztességről és a becsületről papolok nekik és én is érzem, hogy sántít a dolog.
(Olvasónktól)


További részletek: http://kuruc.info/r/35/104401/#ixzz2D4nR0a8Q
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VARGA B. TAMÁS: ARABOK IZRAELBEn
  2012-11-23 20:37:08, péntek
 
  VARGA B. TAMÁS: ARABOK IZRAELBEN
2011.08.12.

Sokan azzal rágalmazzák meg a Izrael Államot, tehát az izraeli zsidókat, hogy országukban a palesztinok másodrendű állampolgárok. Ezt az aljas pletykát egyszer, s mindenkorra vissza kell, hogy utasítsam! Bár nem kértek tőlem védelmet, én azonban mégis kötelességemnek érzem, hogy eloszlassam az ilyesfajta, alaptalan rémhíreket! Mindjárt meg is teszem! Íme:

ELSŐRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a zsidó anya szülte, hithű zsidó, kinek ősei Lengyelországból, vagy Oroszországból (esetleg Magyarországból, Dániából, vagy Belgiumból) települtek Izraelbe. Belterjesen házasodnak, nem nyitnak egyetlen más rassz felé sem. Köreikbe kerülni csak beszületés útján lehet. Ők az állam az államban. Ők Izrael feje.

(E kaszt egyes tagjai nem Izraelben élnek, hanem a Föld számos más országában. Ezekben az országokban politikai, gazdasági, vagy kulturális irányító szerepet töltenek be, az adott állam vezetőinek tudtával és beleegyezésével.)

MÁSODRENDŐ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Minden olyan, zsidó anya szülte, hithű zsidó, kinek ősei Európa más részéből települtek Izraelbe. Szintén belterjesen házasodnak, és ők sem nyitnak egyetlen más rassz felé sem. Felfelé azért nem, mert lehetetlen, lefelé azért nem, mert számukra elképzelhetetlen. Köreikbe kerülni szintén csak beszületés útján lehet. Ők alkotják Izrael gerincét.

HARMADRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a nemrégiben Izraelbe települt illető, aki születési jogán zsidó származású, ám nem tartja ősei hitét. Bár komolyan nem veszik őt, de mivel sorkatonai szolgálatra és adófizetésre kötelezett, mégis megbecsült tagja az izraeli zsidó társadalomnak. Ők Izrael törzse.

(Érdekesség, hogy, amíg az első és másodrendbeliek olyannyira elítélik a homoszexualitást, hogy a családból való azonnali kiközösítéssel (nem ritkán halálra kövezéssel (igen, ez most komoly - vbt), vagy véletlen balestnek álcázott gyilkossággal szabadulnak meg ettől az illetőtől, addig a harmadrendűek között a homoszexuálisok aránya az egész világon a legmagasabb.)

(További, igen figyelemre méltó tény, hogy az állampolgársági kérelem benyújtásakor az izraeli hatóságok a nácikéval mindenben megegyező procedúra során derítik fel, hogy az illető, leendő állampolgár milyen ágon, hányad részben zsidó?)

NEGYEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az az illető, aki születési jogán ugyan nem zsidó, de áttért a zsidó hitre. Ők, újkori farizeusokként, még a hithű zsidóknál is komolyabban tartják és tartatják be a Tóra és a Talmud betűit. Csak önmaguk között házasodnak. Illetve, ha valaki nem zsidó hitűvel akar frigyre lépni, akkor annak minden esetben át kell térnie a zsidó hitre. Ők Izrael bárkire lesújtó keze.

(Érdekesség, hogy az Izrael ortodoxok lakta területén található zsinagógákba, felvett zsidó vallásuk ellenére sem léphetnek be, valamint, haláluk után nem kerülhetnek zsidó temetőbe.)

ÖTÖDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó nő, aki gój (nem zsidó) férjet választott magának a kaukázusi népcsoport valamely alfajából. Ehhez tudni kell, hogy a Tóra szerint azt nevezzük zsidónak, akit zsidó anya szült. Tehát a zsidóság anyai ágon öröklődik. Ezt az sem befolyásolja, ha az illető gój férfi, a házasság előtt áttér felesége hitére. Ezen kijelentést egy egyszerű példával tudom megvilágítani: tételezzük fel, hogy ők, ketten, gyermekeket nemzenek. Békében és boldogságban élnek, amíg a feleség meg nem hal. Természetesen eltemetik őt a zsidó temetőben. Ugyanis Izrael minden településén három temető található: egy zsidó, egy gój, és egy arab temető. Nomármost! Ha meghal a férj, nem temethetik felesége mellé a zsidó temetőbe, hiszen nem zsidó. Akkor sem temethetik oda, ha időközben áttért a zsidó hitre. Mikor a gyermekeik is jobb létre szenderülnek, ők is az anyjuk mellé kerülnek, a zsidó temetőbe, ha csak máshogy nem rendelkeznek. De apjuk mellé akkor sem kerülhetnek, mert Izrael Állam törvényei tiltják zsidó emberek gój temetőben való elhelyezését, és viszont.

(Hogy e kaszt tagjai miért foglalnak el mégis ilyen, viszonylag előkelő helyet a ranglistán, annak egyetlen magyarázata van: a kaukázusi típusú gój férfiak nem rínak ki annyira zsidó környezetükből. Így a látszat megmarad, bár a közösség erős ellenszenvétől kísérve. Természetesen, ennek okán, e házaspár gyermekei már csak saját kasztjuk szülötteivel léphetnek frigyre. Illetve, a rabbi engedélyével (!), és a másik család tudtával, hithű zsidó párt is választhatnak maguknak, lemosva ezzel a családjukat ért szégyent, és nyomatékosítva zsidó voltukat.)

HATODRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Izraelben élő gój. Igazából az esetek 99,9%-ában nem kap izraeli állampolgárságot az a személy, aki sem származására, sem vallására nézve nem zsidó. De a sajtónak szánt propaganda céljából, minden évben van pár száz olyan személy, akinek megadják az állampolgárságot. Természetesen, jelentős állami hivatalt nem tölthetnek be, sem pediglen az állam erőszak-szervezeti egységeiben nem számíthatnak jelentős karrierre.

HETEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Ezt a nem annyira megtisztelő helyet az etióp zsidók birtokolják. Mivel rasszukat tekintve negroidok, születési joguknál fogva viszont, vitán felül zsidók, ezért ők Izrael állatorvosi lovai. Az utcaseprőnél, házi szolgánál (v.ö. rabszolga - vbt) magasabb posztot soha nem tölthetnek be. Csak maguk között házasodhatnak. Ellenkező esetben igen gyakran halállal büntetik őket (természetesen indirekt módon, nem törvényi keretek között). Bár szavazati joguk elméletben van, de munkaadóik (uraik) a választás napján, mondvacsinált indokokkal ellehetetlenítik őket, s így az izraeli választások mindegyike az ő szavazataiktól mentes. Tehát sem vallási, sem politikai értelemben nem szólhatnak bele Izrael Állam működésébe.

NYOLCADRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó férfi, aki gój (nem zsidó) feleséget választott magának a kaukázusi népcsoport valamely alfajából. Minden igaz rá, ami az ötödrendű izraeli állampolgárokra, azzal a kitétellel, hogy, mivel, mint már írtam volt, a zsidóság anyai ágon öröklődik, ezért születendő gyermekeik nem lesznek formai értelemben zsidók. Állampolgárságuk ettől még megmarad. De minden jelentős nyilvántartásban oda kerül a nevük mellé egy jelzés, amelynek értelmében karrier-lehetőségük erősen korlátozott lesz.

KILENCEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó férfi, aki gój (nem zsidó) feleséget választott magának a negroid, vagy mongoloid népcsoportok valamely alfajából. Ugyanaz vonatkozik rájuk, mint a tizenegyedrendű állampolgárokra. Így, e párok száma Izraelben a nullához konvergál.

TIZEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Izraelben élő arab (legyen az palesztin őslakos, vagy más sivatagi törzs tagja). Ők Izraelen belül egy teljesen zárt közösséget alkotnak. Egyrészt, mert a zsidók már eleve kiközösítik őket maguk közül, másrészt, mert ők sem kívánnak közösködni semmilyen értelemben a zsidó megszállókkal. Mivel számuk, az ország lakosságának alig 5-6%-át éri el, ezért soha, semmilyen körülmények között, semmibe nincs beleszólásuk. Tulajdonképpen jogaik sincsenek, hiszen rájuk még a keresztény gójoknál is jobban alkalmazzák a Talmud gyalázó szavait, s törvényeit. Mert, habár Izrael Állam, államformáját tekintve alkotmányos demokrácia, de a kibucokban, a kisebb városokban, és a nagyvárosok hászid-lakta területein nem az állami bírók, hanem a rabbik, és más "szent emberek" szava, a szokásjog, valamint a hagyomány dönt.

TIZENEGYEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó nő, aki gój (nem zsidó) férjet választott magának a negroid, vagy mongoloid népcsoportok valamely alfajából. Minden igaz ezen pont képviselőjére, amely az ötödik kasztban említve volt. Azzal a kiterjesztéssel, hogy az ilyen pár szinte soha nem éri meg, hogy gyermekei lehessenek. Sőt! Gyakorlatilag még a nászút végét sem. Ugyanis, a legtöbbször "cserbenhagyásos gázolás" áldozatai lesznek, vagy megöli őket "egy palesztin orvlövész" eltévedt golyója. Esetleg autójuk alatt "palesztin bomba" robban. Tehát megöleti őket az uralkodó hatalmi gépezet. A hithű zsidók ugyanis (Izrael első két kasztja) semmilyen formában nem tolerálják a bőrszínek, rasszok ilyetén való keveredését. Pláne, hogy a születendő gyermekek formailag zsidók lesznek. Így minden eszközzel meg kell akadályozniuk, hogy ez megtörténhessen. Ezen okok miatt, Izraelben nem találni ilyen házaspárt.

TIZENKETTEDRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó férfi, aki arab feleséget választott magának. Mivel esetükben is erősen valószínű, hogy még a gyermekvállalás előtt balesetnek álcázott gyilkosságnak lesznek áldozatai, így e párok Izraelben nem élhetnek meg. Ha vannak is ilyenek, házasságuk nem Izraelben köttetett, és ezen párok távol is maradnak Izraeltől mindörökre. Így, a katonai gyakorlatok, az adófizetés, és más kötelezettségek elmulasztása miatt, egy éven belül elveszítik állampolgárságukat, Izraelben hagyott teljes vagyonuk pedig, az állam kezébe kerül.

TIZENHARMADRENDŰ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR:

Az a hithű zsidó nő, aki arab férjet választott magának. Izrael Államban ezt tekintik minden tett legaljának. Ugyanis, bár formailag születendő gyermekeik, születési joguknál fogva zsidók lesznek, de az arab vérrel való keveredés egyszerűen elképzelhetetlen szentségtörés. És nem csak az ortodox, vagy ultra-ortodox zsidók körében, hanem a liberálisabban gondolkodóknál is.

(Érdekesség, hogy Izrael településeinek utcáin (különösen a szórakozóhelyek környékén) úgynevezett "vallásőr kommandók" portyáznak. Ezek civil csoportosulások, s céljuk az, hogy a vegyes identitású párokat ellehetetlenítsék, közös szórakozásukat meggátolják, intim perceikben megzavarják őket.)

- * -

Mindezek tudatában, bátran állíthatom, hogy az izraeli arabok másodrendű állampolgárságáról szóló állítások nem fedik az igazságot.

Őrhalom, 2011, augusztus 11. Varga B. Tamás

cargabtamas.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Háború előtt, avagy a béna brüsszeli kacsa
  2012-11-23 10:14:57, péntek
 
  Háború előtt, avagy a béna brüsszeli kacsa
2012, november 23 - 09:05


képAlig kezdődött meg csütörtök késő este, nem sokkal éjfél után már fel is függesztették a tárgyalásokat péntek délig az EU-csúcson a tagállamok közti kezelhetetlen ellentétek miatt. Eddig teljes csőd az EU-csúcs.

Várható volt, hogy a tagállamok közti ellentétek miatt óriási lesz a feszültség, de az, hogy az érdemi tárgyalások még elkezdődni se nagyon tudjanak - az azért meglepetés. Ezt jelzi, hogy a rendes ülést megelőző kétoldali tárgyalások több órán keresztül elhúzódtak, látható, hogy már az is nehézséget okozott Rompuynak, hogy a csillagászati távolságban lévő tagállami érdekeket elkezdje összefésülni.

Az Európai Tanács elnöke, Herman Van Rompuy a tárgyalások közben átdolgozta a költségvetési tervezetet, és azt most a csúcsvezetőknek tanulmányozniuk kell. Az azonban biztos, hogy ezek sem a végső számok lesznek, mivel az első reakciók finoman szólva is kritikusak voltak.

Meg is szorít, meg nem is

Rompuy javaslata szerint a kiadási főösszeget továbbra is csökkentené, de az agrártámogatások és kohéziós alapok keretét az eredeti elképzelésnél kisebb mértékben csökkentené.

Kis lépésekben haladnak lefelé. Mint ismert, elsősorban brit és német követelés az uniós keretösszeg csökkentése. Ezzel szemben a kohéziós támogatások és agrártámogatásban részesülő országok és maga az Európai Parlament áll, amelyek természetesen kőkemény álláspontra helyezkedtek e téren.

A jelen állás szerint az Európai Bizottság által eredetileg indítványozott 1033 milliárd eurós, majd a Van Rompuy által nemrégiben javasolt 973 milliárd eurós helyett a legújabb Van Rompuy-elképzelés értelmében 940 milliárd eurós lenne a keretköltségvetés főösszege.

Átalakítják?

Nem érvényesül a fűnyíró elv. Eszerint - amennyiben helytállóak a sajtóinformációk - a versenyképesség előmozdítását célzó keretet 13 milliárd, az európai infrastrukturális hálózatok fejlesztésére szolgáló pénzeket 5 milliárd, az uniós külpolitika költségvetési keretét 5,5 milliárd, az európai polgárok biztonságát szolgáló programok keretét 1,6 milliárd euróval rövidítenék meg. Ezzel szemben a mezőgazdasági támogatási 7,7 milliárd euróval, a kohéziós alapok pedig 11 milliárd euróval kapnának többet, mint amennyi az előző Rompuy-tervezetben szerepelt.

Rompuy most abban bízik, hogy az új javaslata mérsékli a teljes elégedetlenséget, kérdés, hogyan lesz képes a tagállamok közt feszülő teljes érdekellentétet csökkenteni.

Nehéz ügy lesz

Jól jelzi a tárgyalások hangulatát Angela Merkel rövid, ámde annál sokatmondóbb mondata, miszerint a rendkívüli csúcstalálkozó "valószínűleg nem hoz eredményt", így újabb találkozóra lesz szükség.

Csapataink harcban állnak

A tanácskozásról kijövet Orbán Viktor csak annyit mondott: csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van - utalt Nagy Imre szavaira. A hasonlat talán még helytálló is lehet, de lehet a végeredmény is.

Amennyiben ugyanis Orbánnak nem sikerül elfogadható kompromisszummal hazaérkezni Brüsszelből, akkor az ország óriási érvágást kénytelen elszenvedni, a saját politikai jövőjéről nem is beszélve.

Délelőtt folyamatosak az egyeztetések Brüsszelben, majd a felek délben újra a tárgyalóasztalhoz ülnek. EU-s források azonban jelezték, ma reggel már jóval kisebb az esély arra, hogy idén megegyezzenek a költségvetésről, mint volt az egy nappal ezelőtt.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Bazsó Bálint

barikad.hu


http://barikad.hu/haboru_elott_avagy_a_bena_brusszeli_kacsa-20121123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 595 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.