Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mákos-túrós pite
  2012-11-30 09:39:00, péntek
 
 
Hozzávalók:

3 db tojás
7 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor
0,5 kg túró
6 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
15×20 cm-es tepsi kivajazva, morzsával meghintve

Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzákeverjük a pudingport, majd a túrót is. A massza 2/3 részét a tepsibe simítjuk, a megmaradt részbe keverjük a mákot. Rákanalazzuk a világos részre, majd villával egy kissé széthúzzuk. Előmelegített sütőben megsütjük, vaníliás cukorral meghintjük.
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Lencse
  2012-11-30 09:34:39, péntek
 
 
... és azt is tudtad, hogy ennyiféle lencse létezik? :-)
Értékes táplálékról van szó, amit nemcsak szilveszterkor kellene fogyasztanunk.

Antioxidáns hatás

A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben. A lencsében olyan szabad gyökfogó anyagokat sikerült kimutatni, mint a C- és E-vitamin, glutation, valamint számos fenolos jellegű vegyület. Ezek alapján lehet abban valami, hogy a lencse szépít, hiszen az arc ráncosságának egyik oka a szabad gyökök károsító hatásában is keresendő.

Tejérzékenység étele

A tejérzékenység oka, hogy a betegek nem képesek lebontani a tejben lévő cukrot (laktóz), ennek következtében állandó hasmenéses panaszaik vannak. A betegség általában már gyermekkorban jelentkezik, amikor a hasmenés sokkal veszélyesebb, mint felnőtteknél, hiszen nagy a kockázata a gyors kiszáradásnak. Kimutatták, hogy ilyen esetben lencséből és rizsből álló ételekkel úgy lehet megszüntetni a panaszokat, hogy közben a szükséges energiát és fehérjét is be tudjuk vonni a szervezetbe. Ha szükséges, szójatejjel vagy más tejszerű, de tejcukrot nem tartalmazó növényi itallal ki lehet egészíteni ezt az étrendet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az így táplált gyerekek egészségesen fejlődnek minden tekintetben.

Immunerősítő hatás

A lencsében találhatók olyan összetett komponensek, melyek képesek fokozni egyes immunrendszeri működéseket. Az eddigi vizsgálatok szerint ezek az anyagok azokat az immunsejteket tudják stimulálni, melyek felelősek pl. a vírusok elleni védelemért is. A fokozott működés, eredményeként nagy mennyiségű interferont termelnek a sejtek, mely mobilizálja és készültségi hadrendbe állítja az egész immunhadsereget.

Cukorbetegség elleni hatás

A lencséből készült ételek kedvező hatással vannak a cukorbetegekre, mivel a lencsében levő keményítőből lényegesen kevesebb szőlőcukor szívódik fel, mint pl. a búzakeményítőből. Ezáltal a vércukoremelő képessége is lényegesen kisebb. Ennek ellenére mégsem nehezen emészthető. Ezen előnyös tulajdonságai alapján a táplálkozástudomány úgy véli, hogy a hüvelyesek és ezen belül a lencse napi fogyasztása rendkívüli módon segíti a betegségek megelőzését.

Népgyógyászati felhasználás

A népgyógyászatban a lencsét vérszaporító és ,,vértisztító" hatásúnak vélik (a vértisztítás, mint hatás meglehetősen téves megfogalmazás, hiszen azt a képzetet sugallja, mintha lennének olyan ételek és szerek, melyek a vért tisztábbá teszik, ez azonban ebben az értelemben nem lehetséges). A vörös lencsét emellett nemi vágy fokozására és a meddőség megszüntetésére is javasolják. Azonban az eddigi tudományos vizsgálatok ezen alkalmazási területek megalapozottságát nem tudták megerősíteni.

Dr. Gáspár Róbert
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
mikor is van karácsony(om) ?
  2012-11-30 08:45:19, péntek
 
  A társadalom zöme számára a karácsony az a három nap az évben, amikor megpróbálnak úgy tenni, mintha szeretnék egymást. Én viszont úgy gondolom, hogy ha május ötödik vagy február másodikán, vagy akár ma reggel két ember szívből, tisztelettel és szerelemmel tud egymáshoz érni, amikor kinyitják a szemüket - az azt jelenti, karácsony van.

Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 1201 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 1518
  • e Hónap: 3413
  • e Év: 54204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.