Belépés
wob.blog.xfree.hu
" Egy ember értékét saját maga adja, és nem az amije van " ... weisz tomy
1949.09.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Milyen érzés öregedni?
  2012-11-04 11:54:07, vasárnap
 
 



Egy nap, egyik bogaras barátom azt kérdezte tőlem: milyen érzés öregedni?Meghökentem, mert én sohasem gondoltam arra, hogy öreg lennék. Ő látván arcom kifejezését, zavarba jött. Átlépésként mindjárt mondtam neki, hogy ez egy érdekes kérdés, és majd később miután átgondoltam, megválaszolok neki.
Végül is elgondolkozván rájöttem, hogy az öregedés az" egy ajándék az égiektől". Nem másért de életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. Persze ezt nem a testemre értem,mert időnként kétségbeesem azért én is a megpuhult izmaimon, belenézve a tükörbe a ráncaimon, vagy a rám visszanéző alakon, aki hasonlít nagyon a néhai nagyapámra. De mindezek felet általában nem nagyon gyötrődöm, vagy eszem magam ezért.
Sosem cserélném el az én nagyszerű mostani életemet, családomat, vagy barátaimat, a kevésbé ősz hajért, vagy feszes izmokért. Ennek így kell történnie, mert ez az élet folyamata minek részese vagyok.
Ahogy telnek az évek, és korosodom, egyre kedvesebb lettem magamnak, amit az is kifejez, hogy kevésbé vagyok kritikus velem szemben, nem tolom le magam ha több süteményt vagy italt fogyasztok, ezeket úgy is kiböjtölőm az elkövetkező napokba, vagy vásárolok olyasmit ami nem is kell nagyon nekem, de nagyon megtetszettek meglátásukkor.(Gondolván majd jó lesz valamire)
Már annyiszor megéltem, hogy család tagjaim, kedves kollégáim, barátaim, és ismerőseim idő előtt elmentek,mielőtt megérték volna a "szabadságot", amit az öregedés hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnalig olvasom, internetezem, vezetem e fiókom, , vagy játszom elektronikusakat? Akár táncolhatok, dalolhatok régi muzsikákra, vagy sírhatok a feltörő szép emlékekre.......és meg is teszem!! Nem törődöm a világgal, ép mint ők sem tőrödnek velem, néha, ....vajon belőlük is lesznek majd öregek ? sokan igen, sokan nem.
Lehet időnként feledékeny vagyok, de azért a fontosakra mindig emlékezem. Életem során nekem is, megtört már sokszor a szívem, de ez mindig megértést, részvételt és megerősödést adott nekem. Egy olyan szív ,mely sosem szenvedett, nem volt kipróbáltatva, érzéktelen marad, az sosem fog talán örömöt érezni.
Én nagyon boldog vagyok, hogy megőszülhettem, és hogy sokat nevethetek, amit szeretek is. Oly sokan vannak, akik nem érték ezeket meg, mert hamar eltávoztak közülünk.
Nos így megválaszoltam ifjú barátom kérdésére, ő megértette, és tudja, hogy nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok nem fecsérelem az időmet, feleslegesen, és olyan dolgokra amit elvárásból tennék, nem teljes és tiszta szívből.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.10 2012. November 2012.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 101 db bejegyzés
Összes: 803 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 22
  • e Hét: 56
  • e Hónap: 300
  • e Év: 11059
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.