Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
BUÉK 2013 !
  2012-12-31 18:37:15, hétfő
 
  MINDEN KEDVES LÁTOGATOMNAK NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT, ERŐT , EGÉSZSÉGET, SIKEREKET KIVÁNOK !


ÜDV : IBOLYA58 !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2012 december !
  2012-12-31 18:35:02, hétfő
 
  decemberben 42.847 látogatom volt.

2012 évben pedig 468.818 látogatom volt.
 
 
0 komment , kategória:  látogatók  
gesztenyés "kosárka "
  2012-12-31 17:45:42, hétfő
 
  A keksz tésztához:
150 g vaj vagy margarin
300 g liszt
1 / 2 zacskó sütőpor (5 g)
100 g cukor
2 kis tojás
2 evőkanál hideg tej

A töltelékhez:
150 ml. tejszínhab vagy a tejszínhab a
300 g gesztenyepüré

elkészitése:
a tésztát összwegyúrom , majd fél órára a hótőbe teszem fóliába csomagolva.
ezután fél cm vastagra kinyújtom és köröket szaggatok ki belőle.
a tészta 1 / 3- da marad teljes kör a többit pedig középen is kiszaggatom, ez lesz a kosárka pereme.
külön - külön kisütöm mindet,180 fokon 8-10 perc alatt.
hagyom kihülni, addig elkészitem a krémet hozzá.

a kész süteményt fém dobozba rakom és éjszakára benne hagyom , igy puhább lesz majd.

a tejszint keményre felverem és hozzákeverem a gesztenyét, jól üsszedolgozom az egészet.
összeállitása:
egy tele korongot teszek alulra, arra kettő "peremet ", majd a krémmel megtöltöm .


 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
tonhalas uborka !
  2012-12-31 16:08:49, hétfő
 
  Hozzávalók:

2 hosszú uborka
2 doboz tonhal olajban (150 g db)
100 g puha vaj
egy citrom (kicsi
1 kisebb hagyma
Só és bors
petrezselyem a díszítéshez

elkészitése:
A halkonzervet leszüröm , a vajat, darabolt halat,az apróra vágott hagymát , sót, borst és a citromlét krémesre kidolgozom .
A kigyóuborkát kb: 6 cm- s darabokra felvágom , félbe vágom, de ugy hogy a közepén maradjon egy kis " füle".
Majd ezután a közepén lévő magos részt kikaparom .
A kis csonkba töltöm a halas tölteléket, petrezselyemmel diszitem .
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
húsrolád zöldséggel
  2012-12-31 09:53:57, hétfő
 
  8 adaghoz:


1kg darált hús
2 nagy tojás
petrezselyem
100g reszelt parmezán
7-8 szelet kenyér
150 ml tej
150g bacon
100g reszelt sajt adta
70g zsemlemorzsa
5-6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
15 dkg i zöldborsó
2 sárgarépa
30 dkg brokkoli

elkészitése:
A zöldségeket / borsót, brokkolit, répát sós vizben megfözöm ,leszüröm .
A tejbe beáztatom a kenyeret, majd kinyomkodom .
Egy nagy tálban összekeverem a darálthúst, zúzott fokhagymát, petrezselymet,kenyeret, tojást , sajtot, sót és a borst.
Egy nagyobb fóliára rakom , s téglalap formára igazitom ki.
Rá fektetem a bacon szeleteket, arra rászorom a reszelt sajt felét , s a közepére rakom az előre megpárolt összekevert zöldséget.
A fólia segitségével feltekerem a roládot, s 1 órára a hütőbe teszem.
Ezután a roládot zsemlemorzsában megforgatom , és egy kiolajozott tepsiben rakom .
180 fokra előmelegitett sütőben kb : 45-50 percig sütöm .
Tálaláskor szép szeletekre vágom fel és tettszés szeritni köretet adok mellé.
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
mascarponés csokis brownie
  2012-12-30 19:45:06, vasárnap
 
  250g vaj
100g étcsokoládé
200g cukor
50g kakaó
150g + 350g mascarpone mascarpone
3 nagy tojás
2 teáskanál vanília-kivonat
150g gramm liszt
1 csipet só
100g porcukor vanília
1 tasak zselatin áztatva 50 ml vízben


mázhoz:
200g étcsokoládé
100ml tejszínhab
50 g vaj

elkészitése:
a sütőt 160 fokra előmelegitem , 20 x 20 cm -s tepsit kivajazok.
25 dkg vajat,10 dkg csoikt gőz felett tálban felolvasztom , s leveszem a tálat, s belekeverem cukrot, kakaót,15 dkg mascarponét,végül a tojást és a vaniliát is , ezután adom hozzá a lisztet, sót.
beleöntöm a tepsibe és 40-45 perc alatt megsütöm , hagyom kihülni.
a krémhez a tejszint ,mascarponét , porcukrot alaposan összekeverm mixerrel.
a zselatint a vizben felmelgitem , feloldom ,majd a krémhez keverem hozzá.
a kész krémet hütőbe rakom legalább 1-2 órára, hogy megkössön.
a kihült tésztára rákenem a mascarponés krémet és csokimázzal bevonom .
a csokimázhoz a tejszint és a csokit ekeverem és felolvasztom gőz felett.
 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
rakott cukkini !
  2012-12-30 19:24:03, vasárnap
 
  Hozzávalók 6-8 személyre

4-5 cukkini (cukkini vagy 3 több)
3 nagy tojás (4 ha kicsi)
500g füstölt sajt, reszelt
Fűszerek:
egy teáskanál bazsalikom,
oregánó,
fokhagyma
metélőhagyma
Só és bors ízlés szerint
3 evőkanál olaj
2 nagy hagyma
1 kg darált hús
4-5 gerezd fokhagyma
500 ml paradicsomszósz bazsalikommal
egy marék koktél aradicsom a díszítéshez

elkészitése:
a sűtőt előmelegitem 180 fokra.
a cukkinit lereszelem , egy kicsit besózom , majd 30 perc állás után kinyomkodom a levét
a kinyonkodott cukkinit , a tojást, a fele sajot, fűszereket összekeverem , majd a kivajazott tepsi aljára rakom .
beteszem a sütőbe kb : 25 percre.majd kiveszem.
amig sül , addig olajon megpiritom a kockára vágott hagymát, arra ráteszem a darálthúst.
kevegetve tovább piritom ,addig mig kifehéredig.
ha ez megvan , akkor rakom bele a paradicsomszószt, fokhagymát,fűszereket, megkeverem .
kb: 30 percig párolom ,
majd az elősütött cukkinira rakom .
a sajt másik felét a tetejére szorom , koktélparadicsomot elremdezem rajta,még visszarkom a sütőbe legalább 20-25 percre.

a sajt izlés szerinti lehet, a darálthús is helyettesithetjük csirkehússal.



 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
izes kocka csokival
  2012-12-30 19:04:43, vasárnap
 
  Hozzávalók egy nagy tortaformát (35 x 28 cm):

1 csésze = 250ml

3 csésze fehér liszt
2 csésze kukoricaliszt
1 és 1 / 2 csésze tej
4 tojás
1 csésze napraforgóolaj
Egy csésze kristálycukor
1 tasak sütőpor
Egy evőkanál citromhéj
Egy teáskanál vanília kivonat
1 / 2 teáskanál só


elkészitése:
a sótőt előmelegitem 180 fokra.
a tepsit kibélelem sütőpapirral.
a hozzávalókat nagyon jól kikeverem mixerrel, beleöntöm a tepsibe és berakom sülni, 30-40 percre.
1.5 tábla tejcsokit felolvasztom gőz felett és a kihült felkockázott sütire öntöm tálaláskor.
egy szem koktél cseresznyével diszitem .
 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
kecskesajtos almatorta
  2012-12-30 18:56:31, vasárnap
 
  Hozzávalók egy 20 × 20 cm-es tálca:
100g kecskesajt
2 nagy alma (600g)
3 tojás
180g liszt
100ml olívaolaj
120g barna cukor
100g mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál rum
teáskanál vanília kivonat

elkészitése:
a sótőt előmelegitem 180 fokra.
kocka alakú tepsit kivajazom .
A cukrot, olajat, vaniliát, rumaromát és a tojást alaposan kikeverem mixerrel.
ezután ado hozzá a lisztet, örölt fahéjat, s krémesre kidolgozom az egészet.
a legvégén keverem bele a kisebb darabokra felvágott almát is.
a tésztát a vajas tepsibe öntöm , a tetejére morzsolom a sajtot.
berakom a sütőbe kb : 25-30 percre.
melegen a legfinomabb, de hidegen is jó.
kicsit variálhatunk rajta, annyi a változás, hogy mazsola helyett használhatunk valamilyen száritott gyümölcsot, áfonyát, barackot.
rakhatunk bele darált mandulát ,diót is, de akkor a mandula súlyának megfelelően kevesebb lesz a liszt mennyisége.



 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
sajtos tekercs kolbásszal töltve !
  2012-12-30 18:39:07, vasárnap
 
  sajttekercshez:
450g reszelt sajt
5 tojás (4 ha nagy)
Só és bors

töltelék
1 hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
200g gomba
1 tojás
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál zsemlemorzsa
500g friss kolbász
3 evőkanál olaj

elkészitése:
a sütőt előmelegitem 180 fokra.
25- x 30 cm s tepsit kibélelek sütőpapirral.
A tojást alaposan felverem és a reszelt sajtott hozzáadom ,sót és borst rakok még bele.
A maszát a tepsibe simitom , s fakanál segitségével lesimitom a tetejét.
Berakom a sütőbe és 20 percig sütöm , ezután kiveszem és a tölteléket rákenem egyforma vastagan.
Gusztusosan feltekerem ,s visszarakom még 20 percre a sütőbe sülni.
Ha kész van hideg helyre teszem 2-3 órára, majd csak utána fogom felszeletelni.

A töltelékhez
olajon megpiritom az apróra vágott hagymát, 2-3 perc után hozzáadom a kolbász húsát, / bőréz lehuzom /.
Kevergetés közben tovább piritom már együtt., a szeletelt gombát is beleteszem.
Fűszerezem, de óvatosan mivel a kolbász már sós.
Az egészet megpárolom , majd kihütöm .
Ha kihült , akkor keverem bele a tojást, zsemlemorzsát, tejfölt és jól összedolgozom .
 
 
0 komment , kategória:  román receptek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 5551
  • e Hónap: 38223
  • e Év: 166926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.