Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Mindenről az jut eszükbe…
  2012-12-12 20:56:13, szerda
 
  Mindenről az jut eszükbe...

2012. december 12. 08:03:28

Terápián képeket mutogat a pszichológus a betegnek. Először egy kört ábrázoló képet mutat.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.

A pszichológus rajzol egy négyzetet.
- Erről mi jut eszébe?
- Pina.

A pszichológus rajzol egy háromszöget.
- Na és erről mi jut eszébe?
- Pina.
- Hát azt hiszem a probléma egyértelmű. Maga túlságosan sokat gondol a nemi életre.
- Ééén??? Hiszen maga rajzol folyton pinát!


Mára eljutottunk oda, hogy a balliberált oldalon lévő szerencsétlenek is a fentiekhez hasonlóan működnek: mindenről az jut eszükbe. A különbség csak annyi, hogy ők a pinát a holokauszttal és a zsidózással helyettesítették, ami azért óriási különbség, valljuk meg.

Ma már nem telik el úgy nap, hogy valamelyik megmondóemberük ne találna valamilyen súlyos antiszemita problémát a jobboldalon elhangzó nyilatkozatok, vagy vélemények között. Lényegében minden olyan megszólalás, ami kritikát fogalmaz meg Izrael, a bankárvilág, vagy bármilyen a zsidókkal, a zsidó közösséghez tartozó személyekkel kapcsolatos ügyben, az azonnal a céltáblává válik. És hogy ez mennyire így van, azt jól bizonyítja Kuncze Gábor néhány nappal ezelőtt kiadott nyilatkozata is, amely átfogó képet ad a balliberált oldal beteg világáról: ,,Mert az idegenszívűzés is zsidózás, a bankárkormányozás is zsidózás, Nyirő állami celebekkel történő újratemetési kísérlete is zsidózás, Nyírő, Tormay és Wass NAT-ba emelése is zsidózás, az államilag támogatott Horthy-kultusz is zsidózás."

Jól láthatóan manapság minden nyílt zsidózás. Ami meg elsőre nem az, vagy csak nehezen üthető rá a bélyeg, azt úgy hívják, hogy burkolt zsidózás, vagy burkolt holokauszt-tagadás. Mindenre van megoldásuk. Mert olyan nincs, hogy valami ne legyen antiszemitizmus, amire ők rá akarják mondani, hogy az.



A náciveszély immár folyamatos Magyarországon. Mindig felüti a fejét valahol. Most legutóbb éppen Pápán, ahol a középiskolákban tanuló a diákoknak kötelező zsinagógalátogatást írtak elő. Minden gyerek, ha akarta, ha nem megkapta a kipáját, és már mehettek is a zsidók szervezte előadásra meghallgatni a 6 millió meséjét.

A történtek után a helyi radikálisok nyílt levélben fordultak az iskolák igazgatóihoz, hogy magyarázatot kérjenek a látogatás okaira, különös tekintettel a megmozdulás kötelező jellegére és az előadáson, pontosabban az agymosáson elhangzott egyoldalú tájékoztatásra, melyben a történelmi tények elferdítése, a bűnös magyar nemzet fogalmának a diákokban való elmélyítése mellett, aktuálpolitikai kérdések is előkerültek.

Gondolom, mondanom sem kell, a nyílt levél ismét okot teremtett arra, hogy a helyi elvtársak egy jó kis szellemi dagonyázás keretében kiélhessék a magukban hordozott frusztrációt. Azonnal előkerült a a szoci bullshit generátor és már jöttek is a remekbe szabott mondatok: ,,a napokban már reagáltunk egy cikk formájában a nyílt levélre, melyben kifejtettük, hogy a kiállítás egy hónapnyi történelem órával felérő tárlat, és nem egy templomlátogatásról, s a zsidó vallás rákényszerítéséről szól, hanem egy valós történelmi eseményt és nem történelmi hamisítást mutat be. Azonban az MSZP elnöksége úgy gondolta, hogy ez nem elegendő, mivel a fent említett levél egy burkolt holokauszt-tagadás, ami pedig büntetőjogi felelősséget is vonhat maga után. Nem hiszem, hogy egy magát demokratikusnak mondó, legitim párt bármely tagja megengedhet magának ilyet."

Így néz ki hát egy burkolt holokauszt-tagadás. Nem számít, hogy mindössze annyi történt, hogy valaki meg merte kérdezni, hogy ugyan már miért kötelezték a diákokat egy olyan előadás megtekintésére, amit jó esetben is csak maximum magán jelleggel, mintegy iskola utáni lehetőséget ajánlhattak volna a gyerekeknek.

Eltér a véleményed a liberális elvektől? Zsidózás. Rámutatsz a kettős mércére? Zsidózás. Szóvá teszed, hogy történelmi eseményeket miért kell szent dogmaként elfogadni? Zsidózás. Mutatsz egy kört ábrázoló képet? Zsidózás. Mutatsz egy négyzetet ábrázoló képet? Zsidózás. Mutatsz egy háromszöget ábrázoló képet? Zsidózás.

Hát azt hiszem a probléma egyértelmű...

Emberek, ti ott a másik oldalon, térjetek inkább vissza a pinához!


gabeebee


Forrás: radicalpuzzle.blogspot.hu

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=107905
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatalom aljasságáról
  2012-12-12 20:12:32, szerda
 
  A hatalom aljasságáról
Néha, legalábbis sokaknak, nem könnyű föl- és elismerni a hatalom nyilvánvaló aljasságát sem. Pedig annak sokszor félreismerhetetlen jelei vannak.

Szerző: Gusztos István | 2012. december 12.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ilyen egyértelmű jel például, ha az ellene tiltakozókat rutinszerűen azzal vádolja, hogy csupán önös, partikuláris érdekeiket védik, (anyagi) érdekeikben, tekintélyükben sértettek-sérültek. Tiltakozásuk, a kormánnyal való szembefordulásuk motívumai tehát alantasak, de legalábbis kétesek.

Ennek a hatalmi arroganciának-aljasságnak friss megnyilvánulása Gíró-Szász András mai sajtótájékoztatója. A legrosszabb kádári időket idézte - s csak azért nem keresek távolabbi párhuzamokat, hogy posztom korosabb, reménybeli olvasói saját tapasztalataikkal vethessék össze a jelenséget...

A Gíró-Szász dumából - legalábbis az MTI-közlemény alapján - megértheti mindenki, hogy a “kormánynak" nincs szándékában érdemben tárgyalni a tiltakozó diákok és oktatók képviselőivel. Föl sem vetődik annak lehetősége, hogy bármiben is igazuk lehetne! (Szerintem a tandíjmentesség követelésében nincs is igazuk, de hát ezt attól a Fidesztől hallhatták, amelynek most az az üzenete, hogy “ma csak nyolc olyan európai uniós tagállam van, ahol semmit sem kell fizetni a felsőoktatásért". Ez igazán érdekes! A Fidesz 2008-as álláspontját, a destruktív, puccsista bűzű népszavazást nyilván az magyarázta, hogy akkoriban még Európa-szerte ingyen tanulhattak az egyetemisták! Azóta persze változott a helyzet - bár azt nem könnyű megérteni, hogy miért pont ebben kell követnünk az egyébként haldokló Európát..?

Kiszámítható ennek a magatartásnak a folytatása: a diákok nyilván megtévesztettek, tiltakozásuk hátterében a hazaáruló komcsi-ballibsi körök találhatók.

Az én reakcióm is kiszámítható, annyira, hogy olykor már magam is unom - ismét Csokonai Lili üzenetét küldöm, minden szeretet nélkül:

“Édes fiúkák. Tényleg menjetek a picsába."

Puszira ne várjatok...

http://gepnarancs.hu/2012/12/a-hatalom-aljassagarol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A halálraítéltek és a kormány
  2012-12-12 19:45:18, szerda
 
 
← “Dolgozni kéne, nem bűnözni!" - 40 fős horda támadt a rendőrkapitányságra - Rendőrségi felvétel a hatvani előállításokról! - (Videó)

http://szabadriport.wordpress.com/2012/12/05/a-halalraiteltek-es-a-kormany/

A halálraítéltek és a kormány
Posted on 2012/12/05

A kormány rafináltságát (gerinctelenségét) és hozzá nem értését tükrözi a folyamatos megszorítások erőltetése, a legváltozatosabb adófajták kitalálása, a bírságok irreális növelése és kiterjesztése...
Munkalehetőség nélkül pedig halálra vannak ítélve az érintett családok, hiszen nincs miből fenntartani magukat, nem hogy az irreális kamatokkal növelt hiteleiket visszafizetni.
A spanyol rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt egy ilyen akcióban.

Alig egy hónapja, hogy a spanyol kormány a bedőlt hitelesek kényszer kilakoltatásának ideiglenes leállítását ígérte, a moratóriumot 2 évre hirdették meg. A 2011 óta a ,,gyilkos bankárok" ellen zajló tiltakozások és az öngyilkossági hullám, úgy tűnik elérték végre a spanyol kormány ingerküszöbét.


120 sérült, ebből 83 civil

Idén novemberben elsőként egy baszk bank egyoldalúan bejelentette, hogy felfüggeszti azokat a jelzáloghitelekre vonatkozó kilakoltatásokat, melyeket az adósok elsődleges lakhelyük megvásárlására vettek fel.

Az öngyilkossági hullámot látva, a bankok egymás után jelentették be, hogy a maguk részéről leállnak a kilakoltatásokkal.
A kétéves moratórium úgymond a legnehezebb helyzetben lévő családokat illeti meg. Remélhetőleg idetartoznak azok a családok, ahol már mindenki munkanélkülivé vált. Spanyol honban a munkanélküliség már több mint 1 millió családot érint. 2008 óta 172.000 esetben lakoltattak már ki családokat. Épp ezért spanyolok a megszorítások ellen is tüntetnek, hiszen a munkanélküliség óriási.

Munkalehetőség nélkül pedig halálra vannak ítélve az érintett családok, hiszen nincs miből fenntartani magukat, nem hogy az irreális kamatokkal növelt hiteleiket visszafizetni.
A rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt egy ilyen akcióban.

Mondhatnánk a helyzet ugyanaz, mint nálunk. Mondhatnánk, de nem mondjuk, mert nem így van.
A hasonlóság csak abban áll, hogy nálunk is egyre nő a munkanélküliek száma, bár kozmetikázzák erősen ezt a statisztikát is, valamint abban, hogy a hitelek nálunk is rohamosan dőlnek be épp a munkahelyvesztésekből kifolyólag.
Azonban vannak igen markáns különbségek is.
Legelőször is az, hogy a magyar kormány ingerküszöbét láthatóan nem érte el sem a lakosság, sem pedig a civilszervezetek tiltakozása.
A magyar kormány ingerküszöbét csupán a milliomos és politikus körök 20-50 millió feletti 20101119_tunt_bank_ell_08adósságnak rendezése érte el, nem is akármilyen módon, mert hipp-hopp megoldották annak lefelezését.
Azokra a 10-15 millió vagy még ennél is jóval kevesebb összegű hitelt felvevőkkel már nem törődtek, akik a bedőlt hitelesek, főként a deviza elszámolású hitelesek derékhadát alkotják.
Ám, ha a végrehajtók áldozatait nézzük, lassan ugyanekkora arányban szerepel a nem hitel miatti, hanem közüzemi számlák, irreális adó- és bírságtartozásokból eredően eladósodottak tömege.
És ne felejtsük ezt a mondatot sem! A rendőrök szakszervezete pedig támogatást ígért azoknak a rendőröknek, akik megtagadják a részvételt a kilakoltatásokban.

Aztán legalább ilyen markáns különbség az is, hogy a meghirdetett kilakoltatási moratóriumot igen sajátosan értelmezi a kormány. (Erről bővebben: Akikre nem vonatkozik a moratórium - Kilakoltatások télen is című írásinkban olvashatnak című írásinkban olvashatnak).
A kormány rafináltságát (gerinctelenségét) és hozzá nem értését tükrözi a folyamatos megszorítások erőltetése, a legváltozatosabb adófajták kitalálása, a bírságok irreális növelése és kiterjesztése, a még meglévő rendszerekből való folyamatos elvonások, azok leépítésével párhuzamosan. Ilyen terület például az oktatási-, a nyugdíj-, az egészségügyi-, a szociális ellátási, az önkormányzati rendszer, az embereket az eddig is korruptan és sehogy sem működő, vagy kevesek számára megfizethető magán rendszerekbe való átkényszerítésének módszerével.

Aki pedig nem képes 47 ezerből mindezt megvalósítani, az először is szégyellje magát, mert meg is érdemli - Lázár János szerint - másrészt meg felesleges - a kormány szerint. DSCN0072Vagyis a rezsim a legkisebb lelkifurdalás nélkül ítéli a lakosság egyre nagyobb hányadát halálra! A munkahelyteremtés, a reális bérek, és árak (nem lesz gázáremelés) pedig maradnak kampány szlogennek, a nagyon hülyék számára. Jó lesz az még 2014-re is!

Sok-sok különbség van még, persze. De most csak egyet kötelező unalomig elismételni, ez pedig a cionista kormány aknamunkáján túl rajtunk is múlik. Nem hallatjuk elég sokan és gyakran a szavunkat, csak mástól várjuk helyzetünk megváltását, hagyjuk magunkat elringatni a cionista szólamoktól. Csendben tűrjük, hogy utcára dobjanak minket a lakásunkból, a munkahelyünkről, végig nézzük, hogy barátainkkal, jó szomszédainkkal is ezt tegyék. Mire várunk? Az eddig értünk semmit sem tevő kollaboráns pártokra, szakszervezetekre, önkormányzatokra?
Miért nem látjuk, hogy ezek, és vezetőik ellenérdekeltek? Miért nem bántja a szemünket, hogy zsíros fizetésért meleg irodáikban ülve magasról tesznek ránk?

Amíg kevesen vagyunk, a hangunk nem hallatszik messzire, ha összefogunk az már olyan dübörgés, ami a földet is megremegteti! Tán máris elfogytunk mi magyarok? Még nem!
Akkor csak sokan beletörődtek, netán félnek, vagy csak lusták?
Bízzunk benne, hogy mire észbe kapnak, hogy már nincs mit veszíteniük, s rájönnek, hogy itt a tettek és az összekapaszkodás ideje, addigra még nem lesz túl késő!

Bornemissza János - Szabad Riport Tudósító Iroda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jönnek a magyar luxusnyugdíjak: ki kapja?
  2012-12-12 19:39:14, szerda
 
  Jönnek a magyar luxusnyugdíjak: ki kapja?
2012. december 12., szerda 16:51 Pénzcentrum.hu



Nem köti felső határhoz a kormány 2012-től a nyugdíjkifizetéseket annak ellenére, hogy megszűnik a nyugdíjjárulék-fizetési plafon. Ellenben az eddigi kormányrendeleti szintről törvénybe emeli a nyugdíj-megállapítási rendszerben lévő arányosítást - derül ki a jövő évi költségvetés megalapozását szolgáló törvénymódosítási javaslatcsomagból.

Jövőre megszűnik a nyugdíjjárulék-plafon, így a havi bruttó 660 ezer forint fölötti jövedelmekre is meg kell fizetni ezt a közterhet. Az évi 2 millió 424 ezer forint fölötti jövedelemrészt terhelő adóalap-kiegészítés (szuperbruttósítás) eltörlésének kedvező hatása miatt azonban csak a havi bruttó 1 millió forint fölötti jövedelműeknek növekednek a terheik.

A nyugdíjtörvényben rögzítené a kormány a keresetarányosítási szabályokat, amelyeket az öregségi nyugdíj megállapításánál figyelembe kell venni. Jelenleg ezt a nyugdíjtörvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet írja elő. A hatályos szabályozás szerint, ha a 2011. december 31-ét követő és 2013. január 1-jét megelőző időponttól megállapítandó saját jogú nyugellátás alapját képező havi átlagkereset 372 000 forintnál több, a 372 001-421 000 forint közötti átlagkereset 90, a 421 001 forint feletti átlagkeresetnek pedig a 80 százalékát kell figyelembe venni a saját jogú nyugellátás megállapításánál. A jövő évi költségvetés megalapozását szolgáló törvényjavaslat-csomagban beterjesztett módosítás szerint a 2012. december 31-ét követő időponttól kezdődően megállapítandó nyugdíj alapját is az idén hatályos arányosítási szabályok szerint kell kiszámítani, csak annyi változik, hogy nem kormányrendelet, hanem törvény írja elő a szabályokat.

A módosítás azonban nem határoz meg maximumösszeget a nyugdíjkifizetések esetén, vagyis a nyugdíjjárulék-plafon eltörlése miatti magasabb közteherviselés nagyobb összegű nyugdíjkifizetést von maga után. Korábban Barát Gábor, az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság (ONYF) korábbi igazgatója a Népszabadságnak azt nyilatkozta, hogy "azt nem tartja kivitelezhetőnek, hogy miközben megszűnik a járulékfizetési plafon, a kormány arról is döntsön, hogy a kifizetett nyugdíjra viszont felső határt állapít meg, ez ugyanis sértené az ellátáshoz való jogot".

Radics Zsuzsanna tb-szakértő szerint viszont nincs elvi akadálya annak, hogy a járulékplafon eltörlése mellett korlátozott legyen a kifizethető nyugdíj összege. Az ugyancsak a társadalombiztosítási rendszer részét képező, szintén járulékbefizetésen alapuló, pénzbeli egészségbiztosítási ellátások közül több is limitált - érvelt a szakértő korábban a Pénzcentrum.hu érdeklődésére. Ilyen például a táppénz, amely százalékosan és összegszerűen is korlátozott. Az egyik megkötés, hogy a táppénz az átlagos napi munkabér 60 százaléka lehet, kivéve, ha valakinek nincs kétéves folyamatos munkaviszonya, vagy fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátást kap, mert akkor csak az 50 százalék jár. A táppénzkifizetés összege legfeljebb a minimálbér kétszerese lehet.

Korlátozott a gyermekgondozási díj kifizetése is. A gyed felső határa a minimálbér kétszeresének a 70 százaléka.

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/jonnek_a_magyar_luxusnyugdijak_ki_kapja.1 034863.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan jutottunk el a tandíjig?
  2012-12-12 17:13:53, szerda
 
  Hogyan jutottunk el a tandíjig?

2012. december 12., szerda 14:03

Pár nappal ezelőtt összeszedtük, kik és miket mondtak anno (2008-ban) a Fideszben a tandíjról - a szociális népszavazást megelőző kampány során.

Most azt néztük meg, hogyan változott a Fidesz álláspontja (szavakban természetesen nem) a tandíjról. Persze ők nem tandíjnak, hanem - most éppen - önköltségnek nevezik.

http://m.cdn.blog.hu/eg/egyenlito/image/12_11/tand%C3%ADj.jpg

tandíj.jpg

Szijjártó Péter 2010.03.10.

A szociális népszavazáson az emberek úgy döntöttek, hogy ne legyen tandíj a magyar felsőoktatási intézményekben, ez a célkitűzésünk, álláspontunk továbbra sem változott.

Pokorni Zoltán 2011.03.13.

Nem tervezi a kormány tandíj bevezetését, ilyen elképzelés nincs az asztalon.

Réthelyi Miklós 2011.03.17.

A kormány sem tandíjat, sem képzési hozzájárulást nem tervez bevezetni a felsőoktatásban.

Szijjártó Péter 2011.05.03.

Tandíj nem lesz, mert ezt az emberek korábban határozottan elutasították, de az olyan képzések újratermelik az államadósságot, amelyekkel a végzettek nem tudnak elhelyezkedni a piacon.

Pokorni Zoltán 2011.05.17.

Az állami finanszírozás csökkentésével párhuzamosan nem kell ugyanakkora arányban visszavágni a hallgatói létszámot.

Pokorni Zoltán 2011.05.22.

Senki sem beszélt tandíjról, de kezelni kell a lemorzsolódó diákok és a külföldre távozó diplomások képzésének finanszírozását.

Hoffmann Rózsa 2011.09.03.

A befejezéséhez közeledik a felsőoktatást újraszabályozó törvény megalkotása, amelynek elsődleges célja, hogy az ország megőrizze, sőt fokozza versenyképességét, és olyan egyetemeket tudjon adni a világnak, amelyek a magyarságot ismét felemelik arra a rangra, ahol valamikor volt.

Pokorni Zoltán 2011.09.06.

Jóval több diák számára finanszírozhatóvá kell tenni a képzés teljes költségét.

Dux László 2011.09.15.

Az államilag finanszírozott képzésben részt vevő hallgatókkal egyfajta szerződést köt a magyar állam, hogy végzésük után meghatározott ideig Magyarországon dolgoznak, ellenkező esetben vissza kellene fizetniük a képzés költségét.

Hoffmann Rózsa 2012.02.21.

A felsőoktatásba jelentkezők száma - az elektronikus jelentkezések előzetes adatai alapján - várhatóan idén sem csökken.

Pokorni Zoltán 2011.09.27.

Hiányoznak a magánforrások a felsőoktatásban.

Pokorni Zoltán 2011.11.11.

Szükséges a diákhitel-rendszer kibővítése oly módon, hogy a hallgatók képzési költségét a majdani munkaadók vállalják át.

Hoffmann Rózsa 2012.01.23.

Ideje volt, hogy a magyar felsőoktatás is átálljon egy olyan rendre, amelyben nagyobb szerepet vállalnak bizonyos képzésekben azok a hallgatók, akik úgy gondolják, hogy érdemes befektetni saját erőből is a felsőoktatásba.

Lázár János 2012.02.06.

A felsőoktatási keretszámok kapcsán Lázár János közölte, azt valószínűsíti, hogy Magyarországon a társadalmi csoportok nagy része előtt bezárul a jogászképzés lehetősége, és társadalmi értelemben zárt, homogén jogász-közgazdász társadalom alakul ki. "Ami azt jelenti, hogy egy falusi szegény gyerekből lehet, hogy lesz mérnök vagy pedagógus, de jogász nem. Az is probléma, hogy ha középosztálybeli családok, amelyek fizetésre kényszerülnek, nem azt nézik, melyik magyarországi egyetemre menjen a gyerekük, hanem azt, hogy melyik külföldire. Ezzel sokat veszíthetünk".

Réthelyi Miklós 2012.03.06.

A felsőoktatásba jelentkezők számának 30 ezres csökkenése egyebek mellett annak tudható be, hogy tavaly 200, míg az idén 240 pontos alsó határt húztak meg a jelentkezések feltételéül.

Hoffmann Rózsa 2012.03.12.

De hát nincs tandíj! A tények és a számok gyakran torzítva jelennek meg. (...) Csak a finanszírozás más, a minőségi tanulást és a nemzetgazdasági érdekeket szolgáló szerkezetben történik a jövő tanévtől kezdődően, felmenő rendszerben (..) A tandíj azt jelenti, hogy a hallgató maga fizeti tanulmányait.

Hoffmann Rózsa 2012.03.24.

Majdnem 70 ezer fiatal képzését fogja az állam részben, vagy egészében vállalni, eközben az érettségizők száma nem éri el a 90 ezret.

Oktatási államtitkárság 2012.05.13.

2013-tól be kell vezetni a képzés, a fejlesztés és a kiválóság céljait támogató hárompilléres állami támogatás rendszerét, és folytatódik a Széll Kálmán-terv végrehajtása.

Orbán Viktor 2012.08.13.

A tandíjat ellenzem (...) azt szeretném, hogy Magyarországon olyan felsőoktatási rendszer működjön, ahol képes minden diák maga állni a teljes tanulási költségét. Ide csak több lépéssel lehet eljutni, a cél egy teljesen új felsőoktatási rendszer kialakítása.

Hoffmann Rózsa 2012.08.26.

A felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak a jövőben nagyobb felelősséget kell viselniük saját döntéseikért.

Orbán Viktor 2012.10.16.

Önműködő és önfenntartó pénzügyi rendszerre van szükség a felsőoktatásban. Az egyetemi, főiskolai végzettségűeknek a saját befizetéseikből kell folyamatosan működésben tartaniuk a felsőoktatást. Természetesen az állami ösztöndíjakat, a közpénzt nem lehet teljesen kiemelni a rendszerből, de csak ott kell alkalmazni, ahol nem látszik más megoldás.

Hoffmann Rózsa 2012.11.11.

Senki számára sem meglepetés, hogy "meg kell húzni a nadrágszíjat" (...) a felsőoktatási intézmények - ha nehézségek árán is - képesek kigazdálkodni a most elrendelt 7,33 milliárd forintos zárolást.

EMMI 2012.12.07.

Az alanyi jogon járó támogatások korszaka, a valós teljesítmény, vagyis végzettség nélküli, az adófizetők pénzéből finanszírozott, véget nem érő tanulmányok ideje lejárt: fontos, hogy a hallgatók is felelősséget vállaljanak képzésük eredményességéért, a felsőoktatási intézményeknek pedig a tanulmányi kínálat végtelen bővítése helyett az oktatás minőségére és a piacképes végzettség nyújtására kell helyezniük a hangsúlyt.

Hoffmann Rózsa 2012.12.10.

Azt szeretnénk, ha magas színvonalú, versenyképes, olyan felsőoktatásunk legyen, amiben a részt vevő hallgatók is felelősséget vállalnak. Nem adományként, és nem vissza nem térítendő ajándékként tekintik a felsőoktatási tanulmányaikat, hanem olyan befektetésként, amiben ők is felelősséget vállalnak.

Végigolvasva az idézeteket, szépen látszik, hogyan jutottunk el a tandíjig. Mert bár a hivatalos álláspont még mindig az, hogy ez nem tandíj, hanem önköltség, befektetés ... etc. mindenki tudja, miről van szó. Az pedig nem biztos, hogy a legjobb stratégia, ha továbbra is hülyének nézik a diákokat/hallgatókat és a szüleiket.

http://egyenlito.blog.hu/2012/12/12/hogyan_jutottunk_el_a_tandijig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötél általi halálra, majd életfogytiglanra ítélték, mert me
  2012-12-12 16:57:14, szerda
 
  Kötél általi halálra, majd életfogytiglanra ítélték, mert megírta, hogyan váltunk rabszolgákká saját hazánkban
Dövényi Nagy Lajosra emlékezünk

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=60112

2012. december 12. 15:49
Hunhír.info

Százhat éve, 1906. december 12-én született a hevesi Szihalomban Dövényi Nagy Lajos, a legszámkivetettebb magyar írók egyike, akinek 1942 és 1944 között a legendás ,,Magyar Futár" hetilap hasábjain folytatásokban ,,Tarnopolból indult el..." címmel megjelent (ma már könyv alakban is hozzáférhető) kortörténeti regényéért kötél általi halálra, majd életfogytiglanra ítélték 1945-ben, amiért megírta benne, hogyan váltunk rabszolgákká saját hazánkban.

A regény egy galíciai ortodox zsidó család fiúgyermekének, Brandstein Judának élettörténetét tárja elénk a tizenkilencedik század végétől az 1930-as évek derekáig, aki a jeshivák, vagyis a Talmudot magyarázó iskolák babonás légkörében nő fel: 1911-ben, betöltve tizennyolcadik életévét, elhagyja a Szeret folyó mentén elterülő, ma Ukrajnához tartozó, Munkácstól északkeletre kétszáz kilométer távolságban lévő, a galíciai gabonakereskedelem központjának számító Tarnopolt, majd batyuval a hátán, az Északi-Kárpátok felé tartva, Magyarország határát észrevétlenül átlépve, Munkácson telepszik le: önálló mestersége nincs, mindig csak árut közvetít, adósságba, kamatrabszolgaságba hajszolva a rutén és magyar parasztokat, hamis pálinkát mérve és hamisan tanúzva, egy erdélyi nemesi családot földönfutóvá téve: az első világháború idején nem vonul be katonának, hanem helyette papírbakancsokat készíttet a katonáknak, Budapestre költözik, ahol külseje, hétköznapi szokásai már nem is emlékeztetik a szülői házéra: úgy viselkedik, mintha nem is Tarnopolból indult volna el, így levágatja pajeszét, ,,református"-nak mondja magát s felvéve a Balassa nevet, vállalati vezérigazgató lesz, ,,telekspekuláns", akit nem érdekel a művészet, a tudomány, a vallás, a család, a gyermeknevelés, a hitvesi hűség, csak a közvetítőkereskedelem, aki az író szavaival valójában ,,sehova nem tartozik, voltaképpen barátai sincsenek, legfeljebb érdektársai, akikkel rövidebb, hosszabb időre összefűzi a közös üzlet - s aztán vége".

1945. október 13-án ,,kötél általi halálra" ítélte érte a Népbíróságok Országos Tanácsa (NOT): az akkori baloldali sajtó állandó támadási célpontjának számított személye, életműve, így például Vásárhelyi Ferenc lapja, a ,,Képes Figyelő" 1945. szeptember 1-i száma riportot közölt a cellájában az időt állatszobrok faragásával eltöltő íróról, amelyben a riporter megjegyezte, hogy ,,a nyilasok egyik legveszedelmesebb és legaljasabb sajtóhuligánját hallgatják ki", majd megkérdezte tőle, mikor akarta ,,Tarnopolból indult el..." című regényét befejezni, mire egy rendőrtiszt azt mondta, ,,majd a Népbíróságon", továbbá Szirmai Rezső ,,Fasiszta lelkek" című riportkötetében ,,mészárlásra uszító, elvakult, őrjöngő eszmék" terjesztőjeként, Klár Zoltán - a ,,Társadalmunk" című marxista szemle főszerkesztője - ,,emberbőrbe bújt vadállat"-ként és ,,Szálasi íródeákja"-ként emlegette, Stern Samu pedig kijelentette, hogy ,,ez az alak több hívet szerzett a magyarországi antiszemitizmusnak, mint Hitler!"

Kegyelmi kérését a NOT elutasította, majd 1945. november 28-án megerősítette a halálos ítéletet, Veres Péter közbenjárására azonban 1946. január 7-én ,,államelnöki kegyelemben" részesült, így életfogytiglani börtönre, kényszermunkára módosult a halálbüntetés. Az 1956-os felkelés idején kiszabadult a Markó utcai fegyházból, ám aztán visszakerült a rács mögé: 1963-ban a kádári amnesztia következtében kiengedték a börtönből, majd 1964 decemberében gégerákban hunyt el Budapesten, a Zsidó Kórházban, hiányos kezelés következtében.

A ,,Tarnopolból indult el..." miatt tehát tizennyolc évig raboskodó íróról újságíró kortársa, Fiala Ferenc írta: ,,Ha maga a Sátán jönne hozzám 18 évi kommunista börtön után, annak is lehajolnék és letörölném a port a sarujáról, és vizet hoznék neki, és ételt adnék neki, mert tudom, hogy mit szenvedett. De Dövényi nem Sátán, hanem egy magyar író volt." Csak remélhetjük, jön még egy jobb kor, melyben olyan sorstársaival, mint Nyirő József és Wass Albert, végre elfoglalhatja helyét oktatásunkban is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Geszti Péterrel ünnepli a Fidesz a hűség napját
  2012-12-12 16:30:10, szerda
 
  Geszti Péterrel ünnepli a Fidesz a hűség napját

2012, december 12 - 16:26

Friss hírek

A Jobbik érthetetlennek és felháborítónak tartja, hogy a Sopron történelmében sorsfordító, 1921-es nyugat-magyarországi felkelés és december 14-ei népszavazás 91. évfordulójának ünnepségére a fideszes városvezetés az ultraliberális popbizniszman Geszti Péter fémjelezte Gringo Star nevű formációt hívja meg, hogy szórakoztassa városunk polgári közönségét - áll Gőbl Gábor soproni önkormányzati képviselő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Gőbl nem érti, hogyan lehetséges, hogy a ,,balliberális hatalmi- és kulturszcéna által dédelgetett, 2005-ben Gyurcsány Ferenc által kitüntetett polihisztor" a patriotizmus soproni ünnepén megbízást kaphat ,,értéktelen művészetének" népszerűsítésére.

,,Talán már jótékony homály takarja, hogy Geszti Péter 2002-es országgyűlési választásokat megelőzően az SZDSZ választási kampány tanácsadójaként, az MSZP izraeli kampányvezérével, Ron Werberrel karöltve sikeresen tévesztette meg a választókat? Nem emlékeznek, hogy hazugságokra épülő pr-technikáikkal véget vetettek az első Orbán-kormány regnálásának, ami elősegítette a liberális erkölcsi és értékválságot, Magyarország tudatos eladósítását?" - teszi fel a kérdést a képviselő.

A politikus felidézi Geszti Szombat c. hetilapnak adott interjúját, amelyben kifejti: ,,2002 előtt a közélet számos történésével nem tudtam egyetérteni. Azt gondolom, hogy a liberalizmus van olyan fontos számomra, hogy a szakmai munkámmal támogassam a hozzám legközelebb álló pártot az SZDSZ-t."

A Jobbik elítéli a fideszes városvezetés könnyűzenén keresztül is megítélhető kultúrpolitikáját, amely 2006-os hatalomra jutásuk óta látványosan nélkülözi a nemzeti oldal iránt elkötelezett művészek és produkciók városunkba hívását, saját rádiójában mellőzi a legnépszerűbb magyar előadók közül a hagyományos értékeket közvetítő patrióta zenekarok sugárzást.

,,Felszólítjuk a fideszes városvezetést, tegye nyilvánossá, hogy Geszti Péter a soproni adófizető polgárok adójából milyen összeget kap december 14-ei soproni fellépéséért, és ezzel szemben milyen összeggel támogatja Sarkady Sándor legújabb, Sopron 1944/45-ös terrorbombázásairól szóló tényfeltáró kötetének megjelenését!" - zárul a közlemény.

barikad.hu


http://barikad.hu/geszti_peterrel_unnepli_a_fidesz_a_huseg_napjat-20121212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak megszólalt a szabadkőműves véna!
  2012-12-12 16:27:55, szerda
 
 
Csak megszólalt a szabadkőműves véna!
Szörényi Levente: Elegem van!
2012.12.12. - 13:10 S. A. - Heti Válasz

Elegem van a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni - indokolja Szörényi Levente, miért Alföldi Róbertet kérték fel a jövőre 30 éves István, a király megrendezésére. A zeneszerző szerint a jobboldal kultúrpolitikája a káosz felé tart.

Kemény, őszinte válaszokat adott Szörényi Levente a Heti Válasznak. A csütörtökön megjelenő interjúban a zeneszerző az alábbiakkal magyarázza, miért érezte szükségét, hogy néhány hete nyílt levélben méltassa Alföldi Róbert érdemeit. "Már nagyon elegem van abból, hogy az úgynevezett nemzeti, polgári oldalon nekem mindent le kell nyelnem, csak azért, mert nemzeti. Hogy egyfolytában elnézést kell kérnem, ha valami nem tetszik, különben rám sütik, hogy nem vagyok eléggé magyar, meg tolnak át a baloldalra. (...) Elegem van tehát a Julianus barátokból, a Wass Albert filmekből. Elegem van a fércművekből. Művészetet szeretnék látni."

Szörényi szerint "a kétharmad birtokában egyes jobboldali megmondóemberek, akarnokok és karrieristák úgy érzik, szabad a pálya, mindent lehet". A zeneszerző úgy véli, nem bal- vagy jobboldali kérdés mindaz, ami most a kultúrában történik - és szerinte a káosz felé tart. "Amit én látok, az nem más, mint hogy a jobboldalon belüli érdekközösségek harcolnak egymással, szinte maffiaszerűen. A második Orbán-kormányban ugyanis nincs olyan formátumú kulturális vezető, aki meg tudná ezt akadályozni, irányt tudna szabni. Arra a kérdésre, hogy nem örült-e L. Simon László kulturális államtitkári kinevezésének, Szörényi azt mondja: "Dehogynem. Csak éppen kinyírják. Nem baloldalról. Jobbról."

Hogy mindennek tükrében elege lett-e a Fideszből is, Szörényi közli: számára rendkívül fontos, amit Orbán Viktor véghezvisz, s nem is várja el a miniszterelnöktől, hogy belelásson a kultúra bugyraiba, ügyes-bajos dolgaiba. "Sokkal fontosabb dolga van. Nem teszek úgy, mintha értenék a gazdasághoz, a leigázottságot viszont nehezen viselem akkor is, ha kardok, akkor is, ha tankok, netán bankok segítségével valósul meg. Az, hogy ne parancsolgassanak nekünk, hogy méltányosan járjanak el velünk szemben, számomra is fontos cél." Orbán politikai szabadságharcát tehát Szörényi "érdeklődéssel vegyes tisztelettel" figyeli, mindazt viszont, ami a kultúra területén történik, szerinte nagyon át kellene gondolni. "Ha másért nem, hát legalább pártpolitikai szempontok miatt. A Fidesz ugyanis rengeteget veszíthet, ha ezek az állapotok teljesednek ki a továbbiakban is."

A Heti Válasz Szörényi Levente-interjújából kiderül továbbá, hogy a zeneszerző miért nem tagja a Magyar Művészeti Akadémiának, s hogy annak jelenlegi elnökével, Fekete Györggyel milyen negatív tapasztalatai voltak a múltban. Az interjút a december 13-án megjelenő Heti Válaszban, vagy aznaptól a Digitalstandon keresztül megvásárolva olvashatják.

Kapcsolódó:
Szörényi Levente nyílt levele Alföldi Róberthez

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
29 ezerrel kevesebb a minimálbér a létminimumnál
  2012-12-12 15:44:24, szerda
 
  29 ezerrel kevesebb a minimálbér a létminimumnál

Megjelent: 2012.12.12. 14:59|


Nem várható érdemi javulás a legkisebb keresetűek helyzetében az új, 98 ezres minimálbérrel - mondja az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének vezetője.
29 ezerrel kevesebb a minimálbér a létminimumnál
(mandiner.hu)

A jelenleg bruttó 93 ezer forintos minimálbér 5 ezer forintos emelésével csak enyhén javul a legkisebb keresetűek helyzete jövőre, nem hoz igazi megoldást, mert a létminimum és a minimálbér nettója között egyre nagyobb a különbség - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervetek Szövetségének (ASZSZ) elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az elnök rámutatott: a minimálbér nettója jövőre 64 ezer forint lehet, miközben a létminimum várhatóan 93 ezer forint körül alakul. Kifogásolta és felelőtlenségnek nevezte, hogy a kormány nem ad bérajánlást 2013-ra, holott ez 3,5 millió munkavállaló bérét érinti, és korábban jelentős orientáló hatása volt.

Borsik János egyben bejelentette, hogy a december 17-i tisztújító kongresszuson nem indul az ASZSZ elnöki tisztségéért.

A jövő évi minimálbérekről kedden döntött a kormány.

A Munkástanácsok 105-115 ezer forintos minimálbért szerettek volna.

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/12/29-ezerrel-kevesebb-a-minimalber-a-letmini mumnal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfenyegette a településeket Hoffmann Rózsa
  2012-12-12 15:36:39, szerda
 
  Megfenyegette a településeket Hoffmann Rózsa

Megjelent: 2012.12.12. 10:20|


Apátfalva polgármestere ultimátumnak és fenyegetésnek értékelte Hoffmann Rózsa levelét.
Megfenyegette a településeket Hoffmann Rózsa
(MTI / Kovács Tamás)

Az oktatásért felelős államtitkár levélben értesítette a polgármestereket, hogy a ,,jó állam" úgy veszi át január elsejétől azon települések iskoláinak fenntartását, amelyek erre önerőből nem képesek, hogy ezért az önkormányzatoknak többet kell fizetniük, mint amennyibe eddig került intézményük fenntartása - állítja Varga Péter.

Az MSZP megyei elnökhelyettese, apátfalvi polgármester szerint erről eddig nem esett szó, ezt december 6-án olvashatták először a levében. A ,,gondoskodó állam" mindössze kilenc napot hagy az érintett képviselőt-testületeknek arra, hogy eldöntsék, tudnak-e fizetni abból, ami nincs és eldöntsék, milyen jövőt szánnak iskoláiknak, és milyen sorsot a gyermekeiknek. Mindezt úgy - tette hozzá a polgármester -, hogy a 2013-as költségvetés még nincs elfogadva, de ha el is lenne, akkor is fenekestül felforgatja az önkormányzatok büdzséjét, finanszírozását jövőre.

A ,,fizetség" fejében az állam kötelezettséget nem vesz át, viszont bérleti díjat kérhet, ha az eddig ingyen használt sportpályán sportolni szeretnének a gyerekek, vagy egy kiállítást szeretnének rendezni, esetleg hétvégén községi rendezvényen használnák az iskola ebédlőjét. Nem garantálja az állam a művészeti iskolákkal kötött szerződések továbbvitelét sem, viszont arra kéri az önkormányzatokat, hogy működjenek együtt, mert különben a pedagógusok nem kapnak januárban fizetést. Arra az átszervezésre, amire a ,,jó állam" saját magának éveket adott, az önkormányzatoknak 9, azaz kilenc napot.

Az MSZP megyei elnökhelyettese fenyegetésnek, zsarolásnak tartja Hoffmann kijelentését, amely szerint ,,aki nem paríroz, annak a településén a pedagógusok nem kapnak fizetést. És haragudjanak az önkormányzatokra, mert ők nem működtek együtt kellőképpen a jó állammal".

Még mindig nem tudjuk, még mindig egy szó sem esik arról, hogy mitől lesz ez a rendszer jobb, mint az előző - tette hozzá Varga - egy biztos: a központosított rendszerben sokkal könnyebb lesz az államnak hű alattvalókat képezni, mert a rettegő pedagógus az egyen-tantervből, az egyen-tankönyvekből tanítja majd az egyen-ideológiát, mégpedig nem túl sokáig - hiszen az oktatás sokba kerül. Gyermekeinket 16 éves korukban utcára dobhatják, felsőbb képzésre, egyetemre az állam nem költ, a szülőknek pedig nincs pénzük. Belőlük lesznek azoknak a tömegei, akik nem gondolkodnak, nem regisztrálnak, nem politizálnak, nem választanak, csak néma közmunkások lesznek - éhbérért. És az ő gyermekeik is, és az övék, és az övék is...

Ezekről a sorsokról kell most dönteniük kilenc nap alatt a sarokba szorított, anyagilag kivéreztetett önkormányzatoknak - mondta Varga Péter.

Mint írtuk, január 1-jétől az állam minden iskola fenntartását magához vonja, de azok működtetését (nagyjából a gondnoki munkákat) főszabály szerint a 3 ezernél több fős települések megtartják, a kisebbektől azt is átveszi az állam. Kérésre mindkét településtípus eltérhet a főszabálytól, azaz a kicsik kérhették, hogy mégis maradjon a működtetés, a nagyok pedig azt, hogy szálljon ez is át az államosítás kulcsintézményére, a Klebelsberg Iskolafenntartó Központra (KIK). Az erről szóló nyilatkozatokat a települések november 15-ig megtették, ezeket a Belügyminisztérium (BM) összegezte november 21-ig. Az iskolaműködtetésről szóló nyilatkozatokat egy - a BM, az NGM, és az Emmi delegáltjaiból - összeállt tárcaközi bizottság értékelte, ha a bizottság szerint ,,nem jogos a működtetés átadása, vagy csak hozzájárulás megfizetése esetén, akkor 9 napja van az önkormányzatnak arra, hogy döntését újra átgondolja". Hogy végül a 9 napos gondolkodási idő után kié lesz az utolsó szó, az eddig nem derült ki.

A szerkesztőségünk birtokába jutott listából kiderül, a - 493 háromezer lakosnál népesebb településből - összesen 228, köztük Apátfalva - döntött úgy, hogy az iskolái fenntartásának elvonásával együtt ,,vigye az állam" a működtetést is. A listán nagyközségek mellett számos város is akad, köztük olyanok, amelyek kifejezetten iskolavárosokként élnek a köztudatban. Így Sárospatak, Nagykőrös, Zirc vagy Cegléd. Nem kéri a működtetési jogot Sátoraljaújhely, Kiskunfélegyháza, Mohács, Szerencs, Makó, Csorna, Kapuvár, Gyöngyös, Tiszafüred, Szécsény vagy Pápa. Az ország 14. legnagyobb városa, a 65 ezres Érd is ott van a listán a maga 10 oktatási intézményével.

Forrás: FN24/MTI

http://fn.hir24.hu/itthon/2012/12/12/megfenyegette-a-telepuleseket-hoffmann-rozsa /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 496
  • e Hónap: 4241
  • e Év: 157737
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.