Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Titkos iratok veszélyessége
  2012-12-13 17:53:15, csütörtök
 
 

Titkos iratok veszélyessége

Rendszerváltásunk óta létezik a titkosítások furcsa újraértelmezése, ami a ,,rendszerváltó" elitre nézve veszélyeket rejteget, mert kitudódhat az is, hogy kik álltak valójában emögött, a világrengető változások mögött . Ezért elfogadhatatlan az egyik JOBBIK-os képviselő elszólása, amikor zsidókat mondott, izraeli kettős állampolgárok helyett, akik valóban nemzetbiztonsági kockázatokat jelentenek minden egyes állam területén . Ezekben a titkosított iratokban olyan mozzanatok szerepelnek, amelyek bizonyítják ezeknek a kettős elkötelezettségű embereknek a káros tevékenységét .

Már 1982-ben, amikor jó kormányunk kapcsolatba lépett az IMF nemzetközi pénzügyi szervezetével, már akkor elkezdődtek ezek a titkosítások, de fel sem tüntek, mert abban az időben nem kivánta kiteregetni saját szennyesét, a kádári diktatúra Központi Bizottság néven nevezett embereinek az összessége . Akkor ütöttük fel a fejünket, amikor a reánk szakadt nagy szabadság közepette, megpillantottuk először a titkosítás szót . Az IMF - el kötött megállapoásunk értelmében, az ő érdekeltségüket vezető, vagy gyarapító embereik teljes szabadságot, büntethetetlenséget, felelősségre vonhatatlanságot élveznek mind a mai napig .

Amikor kiderült a titkosítások mögötti csalafintaságok léte, az már eleve felkeltette a rendszer turpisságait kutató, gondolkodó emberek figyelmét . Izraeli-magyar kettős állampolgáraink elkötelezettsége, megkérdőjelezhetetlenül Izrael államának a feltétlen szolgálatát jelenti, mert a szétszóratásuk után is egységes kereskedő nép, a valódi nacionalizmus megtestesítője a földgolyón . Jó ez a határozat Izraelnek ? Használ e nekünk ? Csak ezen gondolatok szerint működik a nemzetközi zsidóság hatalmi gépezete . Bárki megkérdőjelezné jogukat ehhez a nacionalizmushoz, az antiszemita, náci és fasiszta lesz azon nyomban .

Nevetséges azt feltételezni Magyarországon, hogy pont a titkosszolgálatokat ne ellenőrizné a zsidó érdek . Nem véletlen az sem, hogy e nemzetbiztonsági szervezet vezetőjének a testvére vezetheti az izraeli titkosszolgálatokat, vagy vezette korábban, egyidőben magyarnevű testvérével . Izrael azt hiszi bármit megtehet büntetlenül, mert átvette az EU irányítását strómanjain keresztül, a pénzügyi eszközök kisajátítása révén . Elképesztő aljasságnak tartom ráerőltetni a Goldman Sachs volt vezetőit e régió törvényesen megválasztott miniszterelnökeinek a posztjára, akik valamilyen szempontból képtelenek voltak ellátni a feladataikat, főleg amiatt, hogy ezek a felsőbb érdekek beleszóltak a munkájukba .

Berlusconi nélkül sem lendült fel az olasz gazdaság, sőt a görögök sem kászálódtak ki a csődközeli állapot kényelmetlen helyzetéből, mert a bankok csak sajátjaikat mentenék, mit sem törődve a rászedett emberek millióival . E térség pénzügyeit az a Draghi intézi, aki ugyanennél az amerikai banknál volt korábban felső vezető . Pénzügyi megújulásra igenis szükség van, mert az eladósított államok menthetetlenek így . Egy, a nagybankároktól független, elektronikus pénzügyi rendszert kellene felállítani, s altarnatívaként működtetni nélkülük, miután államosították ezeknek a vagyonát részvényeseikkel együtt, akik arctalanul képviselik velünk szemben ezt a megromlott világot . Tőkés társaságok, különféle alapítványok, saját érdekű kutató intézetek, adófizetés elől kibúvó nemzetközi méretű monopóliumok stb .

Egy megújuló világban semmi keresnivalója sem lenne olyan szerencsejátékosoknak, akik cinkelt lapokkal játszanak . A kommunizmus diktatórikus rendszerének alapjául szolgáló erőszakos monopóliumával kellene kezelni ezeket a dolgokat, mert mai hatalmukat is tőlük örökölték ezek a korábban nemlétező politikai pártok, akik a háttérben meghúzódó támogatóikat képviselik, az őket megválasztó néphatalom nevében . Könnyű úgy hatalomba kerülni, amivel az egész demokratikusnak nevezett rendszert a zsebeimben tartom ! Kétpárti-egypártrendszer ez a javából, ahol a hatalomért küzdő mindkét párt, a számunkra láthatatlan bankárok zsebében van .

Demokrácia ! Micsoda alattomos mellébeszélés görög módra . Római joggal tetézve ez a megsemmisítés igazi eszköze . Hégeli dialektika eredményes működtetése azok részére, akik kivonulnak a társadalomból, és egy láthatatlanul épülő birodalom létrehozásánál bábáskodnak . Mi adunk hatalmat neki ahhoz, hogy ellenünk dolgozhassanak a tudtunkon kívül . Minden nemzet évezredes lakóhelyének a felülvizsgálatára lenne most szükség, amivel az újgazdagok birtokait közhasználatba vehetnénk azoktól, akik játékpénzen megszerezték maguknak korábban azokat .

Hosszú évtizedek óta, útrakészre pakolt bőröndjeiken ülnek ezek a szélhámosok,és nem értik, miért nem csapott le még rájuk a népharag, amiért aljas eszközeikkel manipulálták őket hosszú ideig . Ugyanúgy, ahogyan legitimációt adtak maguknak az államosítások idején ezek a ,,kulákverő" demokraták ! Hasonló eszközökkel kell fellépnünk ellenük, visszavenni jogos tulajdonunkat tőlük . Évszázados lemaradást hoznánk helyre általa, mert a Monarchia által kiutalt földeket is magyar kézbe vehetnénk így . Mennyire találunk társakat ezekhez a visszarendeződésekhez, attól függ majd sikere is egyben .

Nem hiszem, hogy a médiabirodalmuk által megdolgozott agyak működésképesek lesznek majd rövid idő alatt, de az ébredést követő tisztulás helyrehozhatja az általuk akaratlanul elkövetett hibák halmazatát . Meg kell értetni a körülöttünk acsarkodó új nemzetállamok lakóival, hogy a Kárpátmedence mint régió, nagyobb biztonságot jelentene számukra, mint a Szovjetúnió mintájára létrehozott, megosztott, kétsebességes EU . Németország teljesen a cionista vezetés hatása alá került, de összefogó munkájuk eredményezte gyarapodásukat így sem lehet megállítani . Európa jövője rajtuk múlik egyedül .

Titkos iratok felszabadítása egyaránt fontos lenne minden EU-s tagország érdekében . Az emberek meglátnák belőle azonnal, hogy milyen érdekek karmaiba kerültek a tudtukon kívül, megtévesztés által . Amikor Hitler fegyvert ragadott az akkor még várakozó szövetségesek ellen, mindenki kihátrált a zsidó érdek mögül, s üdvözölte Európa felszabadulását egészen addig, amíg a propaganda fegyvereivel meggyőzték őket újra . Eltüntek hirtelen, majd jól szervezetten visszatértek ezek a kaméleonok . Horthy, amikor 1919-ben bevonult Budapestre, visszakozásra kényszerítette rövid időre a sötétben bujkáló patkányainkat, de lassan új erőre kaptak, a nemzetközi brigádok jólszervezett akcóinak köszönhetően . Most változás előtt vagyunk megint, amikor a megtisztulni vágyó földalatti szervezetek legitimitásért könyörögnek . Rajtunk múlik, hogy elfeledjük káros tevékenységeiket, vagy kivetjük őket a nemzet testéből örökre .

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktornak eltűnt a hátországa
  2012-12-13 17:52:00, csütörtök
 
  Orbán Viktornak eltűnt a hátországa

Rövid és korántsem teljes lista a kormányzat által magára haragított választói csoportokról.
Hányszor hallottuk az elmúlt években a kormánypárti politikusokat, amint büszkén hivatkoznak arra, hogy a zemberek kétharmada ezt meg azt akarta 2012-ben, ezzel meg azzal bízta meg őket ez a kétharmad, legyen az bármilyen piszlicsáré döntés is, amihez értelemszerűen nem adhattuk hozzájárulásunkat a Nagy Dicsőséges Fülkeforradalom alkalmával.
Az utóbbi időben azonban mintha halványult volna ez a beszédmód, valószínűleg nem teljesen függetlenül attól a ténytől, hogy - bár a közvélemény-kutatók még kimutatják stabil előnyét - a társadalomban már rég érzékelhető a kormánypárt erodálódása. A tandíjügy végképp megmutatta: a Fidesz egész társadalmi csoportokat, egész választói rétegeket haragított magára, úgyhogy erősen kérdéses, kiket is reprezentál még ez a párt.
"Semmilyen meglepetést nem okoztunk" - írta a Nemzet Kommunikátora. Hát, de.
"Az elmúlt két és fél évben Orbán Viktor talán legnagyobb politikai eredménye az volt, hogy meg tudta akadályozni, hogy az ország nyilvánvalóan siralmas gazdasági helyzete miatti elégedetlenség egy konkrét ügy körül koncentrálódjon és ezáltal alakot öltsön. A mostani tandíjellenes tiltakozás központi kérdése az, hogy mindez megváltozik-e" - írja a Véleményvezér, de az utolsó mondattal vitatkoznánk: a kormány már rég magára haragította:
● a magánnyugdíjpénztárak 3000 milliárd forintnyi vagyonának elcsaklizásával a mintegy hárommilliónyi pénztártagot,
● a földbérleti pályázatok, khm, egyirányú célba juttatásával, Fidesz-közeli kliensek és oligarchák helyzetbe hozásával helyi gazdálkodók tízezreit,
● az egészségügyi dolgozók helyzetének rendezetlenségével orvosok, nővérek, ápolók, mentősök - és így, végső soron a páciensek százezreit,
● a bankokat és multikat büntetni szándékozó különadók, a sárgacsekkadó fogyasztókra hárításával mindenkit, aki fogyasztó,
● a korengedményes nyugdíj megszüntetésének számos középkorú érintettjét,
● az előzetes regisztráció tervezett bevezetésével, a munkanélküli ellátások drasztikus szigorításával szegény, alulprivilegizált, ám mostanra csakazértis regisztrálni vágyó választók százezreit,
● a kulturális élet és a média majdnem totális központosításával a véleményformáló értelmiség kisszámú, ám befolyásos csoportjait,
● a féloldalasan egykulcsos szja másfél millió "áldozatát", valamint a fogyasztást büntető, Európában legmagasabbra emelt forgalmi adó érintettjeit, azaz minden vásárlót,
● végül a tandíjjal, a keretszámok drámai szűkítésével, az önkormányzati iskolák rövid úton történő államosításával hallgatók és oktatók egységfrontba tömörült százezreit.
Érdemes tehát észrevenni, hogy akinek "nem tetszik a rendszer", az nincs egyedül.


http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20121211_Orban_Viktornak_eltunt_a_hatorszaga
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kommentár nélkül #60: Best of T. Ház '12. 12. 10-11.
  2012-12-13 16:45:19, csütörtök
 
 
Kommentár nélkül #60: Best of T. Ház '12. 12. 10-11.
E-one 2012.12.11. 19:23

“Ha az egyetemisták kinyitnák a fülük, akkor megértenék, hogy mit akar a kormány." (Hoffmann Rózsa)

"A bankok a nyolcvanas években tovább éltették a kommunista rendszert." (Szatmáry Kristóf)

“Az energiaszektornak egyáltalán nem volna szabad profitot termelnie." (Rogán Antal)

“úgynevezett válság" (Z. Kárpát Dániel)

“Amit az új kormány szervez, az nem közmunka, hanem közfoglalkoztatás." (Tállai András)

“Lehet, hogy nem mindenkinek tetszik a kormány gazdaságpolitikája, de az biztos, hogy a kormány kiszámítható politikát folytat." (Matolcsy György)

“Minden képviselőtársam pontosan tudja, micsoda eredményt ért el Magyarország az elmúlt két és fél évben." (Matolcsy)

“Nagyon fontos eredménye a 2013-as költségvetésnek, hogy minden eddigi eredményünket megőrzi, és mellé teszi a beruházási és növekedési fordulatot." (Matolcsy)

“Költségvetési trükkök százairól nem volt szó, figyeljenek oda minden szóra ebben a kifejezésben!" (Veres János)

“Ez a költségvetés minden tekintetben az ellenkező irányba viszi az országot, mint amilyen az önök idején volt." (Rogán Gyurcsánynak)

“Nem akarok visszamutogatni, de önök nyolc éven át szedték az adókat." (Babák Mihály)

“A magyar közoktatás biztonságba kerül a 2013-as költségvetéssel" (Babák)

“Álljon oda a gazdák elé, és mondja azt, hogy nem akar se kiszámíthatóságot, se stabilitást!" (Jakab István Schiffernek arra, hogy az új alkotmánymódosítással bebetonoznák az oligarchák földszerzéseit)

“Schiffer úr, nem egy kicsit túl pesszimista ön? Mert ön mindig betegesen csak ugyanazokat a mondatokat ismételgeti, és már depressziós. Megvizsgáltathatná magát, mert önök csak bírálnak, igaz, csak eljátsszák ellenzéki szerepüket" (Babák)

“Lehet, hogy ezzel a legnagyobb társaságoknak teremtünk helyet? Mert nem ebben állapodtunk meg! Az államé lesznek ezek a földek? Államtitkár úr, csak erre kérek választ" (Ángyán József)

“Itt politikusok vannak a Parlamentben, a politikusoknak pedig a saját álláspontjukkal kell azonosulniuk." (Budai Gyula)

http://gulyas.blog.hu/2012/12/11/kommentar_nelkul_60_best_of_t_haz_12_12_10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ingyen fürödhetnek a feleségükkel a szegedi képviselők
  2012-12-13 16:26:06, csütörtök
 
  Ingyen fürödhetnek a feleségükkel a szegedi képviselők


Szeged - Ingyen kapnak kombinált parkolóbérletet és 2 személyre szóló éves fürdőbelépőt a szegedi képviselők, ami Szentistványi István LMP-s politikus szerint elfogadhatatlan.
Hozzászólok! Hozzászólok!
Szabó C. Szilárd - 2012.12.12. 16:29

Ha a csütörtöki közgyűlésen elfogadja a szegedi képviselő-testület a városi cégvezetők prémiumfeladatát, akkor a prémium fogalma elveszti jelentőségét, és az a gazdasági társaságok vezetőinek visszamenőleges hatályú béremelésévé válik - hangzott el ma az LMP sajtótájékoztatóján.

Szentistványi István, a párt önkormányzati képviselője és Szabó Dániel, az LMP társadalompolitikai szakszóvivője abszurdnak nevezte, hogy a jobboldali többség, a Fidesz-Jobbik koalíció december 1-sején visszamenőlegesen határozta meg a városi cégvezetők 2012-es prémiumfeladatát, mert a kitűzött célokat már vagy elérték, vagy csak olyan kis pluszmunkát kell megvalósítaniuk milliókért, amelyek könnyen teljesíthetők az évből hátralévő két hétben.

Szabó Dániel hangsúlyozta: plusz pénz csak plusz feladatok elvégzéséért járhatna. A mostani döntés azonban nem ösztönzi a városi cégvezetőket, akik így akár bruttó 3-4 millió forint prémiumot is kaphatnak fejenként az évi bruttó 4-5 millió forintos fizetésükön felül. A szakszóvivő elmondta: az IKV Zrt. vezérigazgatója például az éves bére 30 százalékát - mintegy 1,5 millió forintot - kaphat azért, ha kidolgozza legalább két 100 százalékban önkormányzati tulajdonú ingatlan energetikai korszerűsítési tervét. - Vajon ez összefüggésben áll-e az Olajbányász tér 1. szám alatti városi tulajdonú épülettömb költségmegosztókkal történő felszerelésével? - kérdezte Szabó Dániel. Elmondása szerint az IKV október végén arról értesítette az ott lakókat, hogy az eddigi hőfogyásztást mérő rendszert költségmegosztókkal cserélné fel, és annak érdekében, hogy a szükséges műszaki feladatokat tervezni tudják, bizonyos időpontokban a lakók tartózkodjanak otthon. Az LMP információi szerint a lakók egy része a költségmegosztók telepítését rossz megoldásnak tartja, mert az új rendszerben csak évenként értesülhet arról, mekkora a hőfogyasztása, és hogy mennyit kell majd fizetnie. Szabó szerint bár az IKV ígérte, hogy fórumon tájékoztatja a lakókat, ez a mai napig nem történt meg. A szakszóvivő elmondása szerint a Szegedi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetője is csak arról tudott beszámolni, hogy tőlük az IKV kérte, rendelte meg ezt a megoldást. Szabó Dániel szerint a prémiumfeladatok tükrében érthető, miért volt ilyen sürgős, kampányszerű az IKV-nak az Olajbányász téri épület energetikai korszerűsítése. Úgy tudja, hogy a másik épület a Tápai utcában található.

- A Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjének tavaly az volt az egyedi célkitűzése, az alapján kaphatta meg a fizetése 30 százalékát - ami 1,1 millió forint volt -, hogy az Anna-fürdőben kedvezményes gyógyászati csomagokat vezet be - mondta Szentistványi István. Ez tavaly meg is történt. A program sikeres volt, növekedett a kezelésszám, így az OEP támogatás is. Idén objektív prémiumfeladatként az Anna-fürdő nettó árbevételének 2 százalékos növekedése szerepel. A képviselő szerint mivel ettől már a féléves mutatók jelentősen elmaradtak, Károlyfalvi Zsolt ügyvezető úgy döntött, hogy megszünteti a fenti kedvezményt, s a gyógyászati csomagot már csak teljes áron lehetett, lehet igénybe venni. Így próbálta javítani a cég árbevételét. Szerinte ez nem szolgálja a lakosság érdekeit. Ennek teljesítése esetén egyébként a cégvezető 1,6 millió forint prémiumra jogosult.

A Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nél maradva Szentistványi arról is beszélt, hogy vannak olyan önkormányzati képviselők, akik saját tulajdonuknak tekintik, és úgy is kezelik a városi cégeket. Hangsúlyozta: elfogadhatatlan az is, amikor a városi cégvezetők előjogokat és kiváltságokat biztosítanak a képviselőknek - az SZKT például ingyen ad éves kombinált parkolóbérletet, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. pedig 2 személyre szóló éves fürdőbérletet a városatyáknak. Szerinte ezeket ugyanúgy elfogadja a jobb- és baloldali képviselő, mindkét oldalról ismer ilyen városatyákat. Az LMP-s politikus közölte, hogy ő nem fogadott el és nem is fog elfogadnia cégvezetőktől ilyen felajánlásokat.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ingyen_furodhetnek_a_felesegukkel_a_szegedi_ kepviselok/2311136/?utm_source=napi%2Bhirlevel&utm_medium=e-mail&utm_camp aign=napi%2Bmegyei%2Bhirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem értik
  2012-12-13 16:04:44, csütörtök
 
 
Nem értik

- 2012.12.13. 14:51

A legszomorúbb ebben a felsőoktatási "reformban" hogy a döntéshozók (szokás szerint) szándékosan vagy alapból egyszerre hülyék és cinikusak, össze-vissza hazudoznak és halvány fogalmuk sincs, hogy miért is fontos a felsőoktatás a fiataloknak. Ennél még az is jobb lenne, ha odatolnák az arcukat a kamerák elé, és becsületesen bevallanák, hogy ők csak meg akarnak spórolni 27 milliárdot, a körítés szokás szerint megint csak ... körítés.

De attól tartok, ők tényleg valami magasztos, felsőbb eszme által vezérelve hajtják végig ezt a programot, egy olyan programot, ami lehet, csak Orbán Viktor fejében létezik. Mindenesetre az egész Hoffmann Rózsán és a KDNP-n csapódik le, így bízunk benne, hogy a nulla százalékos választó felhatalmazással rendelkező párt áldásos, remekbe szabott, általános, közép és felsőfokú oktatási reformja következtében bukott pártot csinál a Fideszből is.

Nem értik, nem is akarják megérteni miért olyan fontos a felsőoktatás.

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének, többek között hogy anyagi biztonságban éljen. Ehhez jó fizetés, amihez meg jó munkahely kell. A jó munkahelyhez meg egy jó diploma.
Tudom, hogy ezt az amúgy elég egyszerű folyamatot nehéz megérteni odafent a II. kerület 400nm2-es házának szaunájában szivarozva, de szerintem sokat segítene, ha legalább megpróbálnák.

Ugyanis, tessenek elképzelni, de 1000 diákból legalább 9970-nek nem polgármester, képviselő, miniszter, államtitkár, bankvezér, földesúr az apja, anyja. Nem ülnek a szüleik felügyelőbizottságban sehol, nem indulnak előre levajazott közbeszerzésen, nem ismerősük a Lajosnak vagy a Zsoltnak. Nem aszfaltozza le a polgármester cimbi az utcájukat, nem adnak, nem kapnak tömött borítékokat a "szokásos" 15%-kal. Nem nyomják be őket a diploma után az apuci cégébe, nem Fidelitas tagok. Nem vár rájuk állami Skoda Superb, nem kapnak majd költségtérítést, állami lakást, nincs sehol egy sógor-koma, aki benyomná őket osztályvezetőnek valamelyik háttérintézményhez.

Igen Balog Zoltán, rengeteg olyan fiatal van, aki csak "normálisan" szeretne itthon, Magyarországon megélni, rendese munkával, rendes fizetésért. Nem akarnak politizálni, nem akarnak áfát csalni, nem akarnak politikusseggeket nyalni, nem akarják, hogy felkapaszkodott állami csinovnyikok döntsenek a sorsukról.

Viszont nem lehet "normálisan" megélni itthon. És azért nem, mert olyan szellemi sötétséggel vezetitek ezt az országot, hogy ezen a mordori sötétségén még Szaron szeme sem lát át.
Ami jól ment - tönkrebasztátok.
Ami eddig is szarul ment - azt még jobban tönkrebasztátok.
Nincs olyan területe az országnak, amit ne sikerült volna elkúrni, a szó legnemesebb, "gyurcsányi" értelmében.
Ha egy csapat cerkófmajom vezetné az országot, még akkor is jobban állnánk.

És csodálkoztok, hogy jelenleg a második legnagyobb magyar város London?
balog.jpgTegnap Balog Zoltán EMMI-főnök az M1 Este című műsorában olyan Csubbaka-védekezést mutatott be, hogy tényleg tátott szájjal néztem:

1. "Nem is tudom, hogy melyik változatról beszélünk, mert az egésznek az az abszurditása, miközben úgy látom, hogy érdekegyezésben vagyunk egyébként a diákokkal. Hogy semmifajta hivatalos keretszám meghirdetés nem történt, hanem mindenfajta munkaanyagokból, sajtóhírekből értesülve van a nagy, hogy mondjam, a fölzúdulás, de amiről mi beszélünk, az a felsőoktatásnak az egész reformja. És éppen nem a szűkítése, hanem a bővítése."

2. "Azt mondták (a diákok), hogy most még nem tudják, hogy pontosan mit akarnak, majd egy hét múlva tudnak leülni tárgyalni. Nem rajtam múlt, hogy még nem ültünk le, és egyébként több tucat alkalommal egyeztettünk, én magam találkoztam legalább háromszor vagy talán négyszer a Rektori Konferenciával, a miniszterelnök úr csak ebben az évben háromszor találkozott a Rektori Konferenciával, illetve annak az elnökségével."

3. "Itt van valamifajta érdeksérelme azoknak, akik ezt az egész dolgot szervezik. Tehát sokaknak nem marad az a státusza, ami eddig volt. Ez valóban így van. Több pénzt fogunk tenni a felsőoktatásba, mint eddig, csak nem olyan elosztás lesz, és akik eddig osztották meg eddig döntöttek róla, azok nem biztos, hogy dönteni fognak a jövőben is, és ez nyilván érdeksérelem. És ők ez ellen tiltakoznak."

4. "A helyzet az, hogy a tandíjat azt előre kell fizetni. Mi egy olyan állami - és nagyon fontos, hogy állami, mert az államtól hitelt felvenni az nem olyan, mint ha a bankoktól felvesz az ember -, egy olyan állami diákhitel konstrukciót dolgoztunk ki, ahol egy fillért nem fizet a diák, mert az állam megelőlegezi a képzésnek a költségeit. Mindenkinek. (...) És egyébként pedig a keresetének egy olyan alacsony százaléka lesz, hogy kevesebbet kell fizetnie havonta utána, mint amit a villanyszámlán most majd megspórol."

5.
- A diákok azt mondják, hogy a hitel az hitel, a diákhitel is hitel. Tehát, ha egy lakást megvesz az ember hitelből, azt vissza kell fizetni.
- Az a piac, az a piac, és az a bank, ez az állam, a 2%-os kamat hol van ma? Ez egy befektetés. Ez nem pletyka, utána lehet járni. A felső középosztály gyerekei felveszik ezt a diákhitelt és egyébként meg kifizetik a gyereküknek és befektetik azt a pénzt, amit ezzel megspórolnak, mert a kamatkülönbséget, a kamattámogatást az állam állja. Tehát ez egy jó befektetés. (...) Tehát az egész adósságügyben az államra lehet számítani. A bankokra kevésbé. És ezért nem szabad összekeverni a diákhitel-1-et, ami egy ilyen megélhetési költség, banki kamatokkal, meg azt, amit az állam kínál garantált, 2%-os kamattal.

6.
"'Mostantól komolyan kell venni, ha elkezdem az egyetemet, mert valóban ha belépek egy hitelkontrukcióba, azt valamikor majd törleszteni kell és, ha nem végzem el, akkor ebből hátrányok származnak. Csak éppen ez az értéktelen diploma meg az el nem végzett egyetem az egy olyan luxus ma Magyarországon, amit valóban nem tudunk finanszírozni. Igazi jó, értékes diplomát finanszírozunk, és erre hajlandók vagyunk több pénzt is áldozni. Mint amit eddig áldozott a magyar gazdaság meg a magyar költségvetés."

Ennyit tudott elmondani a miniszter.
Hogy abszurd az egész, hiszen csak munkaanyag van (külön érdekes, hogy a felvételi jelentkezés előtt 2 hónappal nincsenek meg a keretszámok, de tessék felelősen jelentkezni, kedves diákok!), hogy nem is szűkítik a lehetőségeket, hanem bővítik.
Értitek nem? Félreértés az egész, nem fosztogatnak, hanem osztogatnak!

Hogy ő nagyon egyeztetne már, csak a diákok, a kis butuskák, azt sem tudják, hogy mit akarnak!

Hogy több pénzt tesznek bele a felsőoktatásban. Igaz, a Széll Kálmán 2 és a 2013.-as költségvetés szerint 27 milliárdot vonnak ki. Ezek szerint úgy csökkentik a költségvetési támogatást, hogy az már bővítés!

Azt mondja a miniszter, hogy a törlesztés majd kisebb lesz, mint a villanyszámlán a 10%-os csökkentéssel megspórolt összeg. Én a villanyszámlán olyan havi 1000 forintot fogok megspórolni.
Nézzük, ez az összeg szerepel-e a diákhitel.hu-n:
- 1 000 000 Ft 4%
1 000 001 Ft - 2 000 000 Ft 5%
2 000 001 Ft - 3 000 000 Ft 7%
3 000 001 Ft - 4 000 000 Ft 9%
4 000 001 Ft - 11%


Apró kis trükk, hogy a bruttó(!) fizetés 5-7-9-11%-át kell fizetned.
Az pedig nem havi egy ezres..

És végül a kedvencem, a nyerészkedő "felsőbb középosztályról" szóló rész, akik elrakják az állami kamattámogatást. Sajnos ki kell ábrándítanom a miniszter úr rajongóit, ugyanis Balog úr vagy szándékosan hazudik, vagy halvány fogalma sincs, hogyan is működik a Diákhitel 2:

"Diákhitel2 kötött felhasználású hitel, csak képzési költségre fordítható. A Diákhitel2 közvetlen a felsőoktatási intézményeknek kerül átutalásra, így a hallgatók direkt módon nem kerülnek kapcsolatba a kölcsönnel."

A Diákhitel 2-t NEM kapja kézhez a hallgató, azt közvetlenül átutalják az egyetem számlájára, nem lehet vele kamatnyerészkedni.

Mi kérünk elnézést, Balog Zoltán.

A lemondás mindenkinek nagy könnyebbség lenne.
Önnek is, Nekünk is.

http://vastagbor.blog.hu/2012/12/13/nem_ertik_348#more4963596
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diáktüntetések: a hazugság ára
  2012-12-13 16:03:06, csütörtök
 
  Diáktüntetések: a hazugság ára
2012.12.13. 06:33 timargabor

Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció a kormányoldal számára. De miért az indulatok?

1. A legnagyobb részt mindenképpen a nyilvánvaló hazugságok számlájára kell írnunk. Feltehetően nem lenne ekkora, és főképp nem lenne a tandíj kérdésén ennyire túlmutató a tiltakozás, ha pont a Fidesz nem állt volna ki ellenzékben többször is a tandíjnak még az ötlete ellen is. Az, hogy 2008-ban népszavazásra vitte Gyurcsány tandíj-elképzelését, majd elég komoly kampány végén leszavaztatta, mindenkiben azt a jogos hitet ültette el, hogy kormányon nem fog tandíjat szedni. Ráadásul ekkor már túl voltunk Öszödön, és a Fidesz végig kritizálta Gyurcsányt amiatt, hogy elismerten hazudott, emiatt elveszett legitimációról és leválthatóságról is beszélt. Most pedig ez hullik rá vissza együtt. Ha most tandíjat szed, akkor a 2008-as kampány nyilvánvalóan nem a tandíjról, csak és kizárólag támogatásról és hatalomról szólt, vagyis hazugság volt. Hazug kormány pedig nem lehet legitim, mondták ők maguk. Az akkori lépések politikai árát kell megfizetni most.

Lerágott csont ez már persze és régen is volt. Lehet felejtésre is játszani, és ha ma elkezdenének érvelni, számokat mutatni, talán több esélyük lenne (persze hogy ez miért nem megy, a következő pontban látjuk). Ehelyett most is, hát hogy mondjam, nem fejtik ki az igazság minden részletét. Mert amikor azt mondják, hogy az ideinél sokkal többen tanulhatnak majd ingyen, az így elég durva hazugság, lévén a hitel nem ingyen pénz. Hadd tegyem itt hozzá, hogy Gyurcsány meg Bajnai ellen komoly fideszes érv volt a közelmúltban, hogy nem léptek fel a lakossági eladósodás ellen, hogy nem hívták fel a figyelmet a kockázatokra. Ehhez képest az, hogy most úgy írunk kommünikét, hogy hitelből = ingyen, az megint elég érdekes bakugrás. És a hallgatók ráadásul nem Habony úr átlag célcsoportja, amely bevesz mindent, ha elégszer ismételgetik neki: szépen megmondják, hogy értik ők, csak nem szeretik, ha hülyének nézik őket. Arra meg kifejezetten berágnak, hogy mindez értük van.

2. A következő gond ugyanis a céllal van. Akár még értük is lehetne, de nem. Azt még meg lehetne magyarázni (bár mint 2008-ban láttuk, nem egyszerűen), hogy szedjünk valamilyen tandíjat, amelynek az összegével növekedjen a felsőoktatásra fordítandó összeg. Most azonban nem erről van szó: kell a pénz a sorozatos Matolcsy-csomagokhoz, így a tandíj bevezetését évi több tízmilliárdos forráskivonás mellett tervezi a kormány. Persze, szorító gazdasági szükség is van a világon; azt azonban kifejezetten nehéz elmagyarázni, hogy miközben innen kivonjuk a pénzt és tandíjat szedünk, a profi focira az itteni kivonás többszöröse megy,a közmédia költségvetése kiemelten nő, egyházi rendek különösebb indoklás nélkül kapnak milliárdokat, és miközben szinte minden intézmény a csőd szélén áll, most kell teljesen kistafírozott közszolgálati egyetemet építeni. Ja, és nagyjából ennyi a Szajol-Püspökladány közti vasúti pályafelújítás Közgéphez köthető keretösszeg-növekménye is.

3. A harmadik baj a mérték és az időzítés. A tandíjmentes helyek harmadára vágása, mindez két hónappal a jelentkezési határidő előtt, ez nagyon durva dolog. Lehetett volna előbb mondani? Talán igen, hisz amire hivatkoztak (Széll Kálmán terv 2. ütem), az másfél éve ismert. Az ember fejében ott motoszkál a gondolat, hogy kivárták a vizsgaidőszakot meg a fagyokat, hátha kisebb lesz a tüntetési kedv. És tényleg, eddig egy-két-háromezer ember ment ki az utcákra, hidakra.

Most vagy kitart a tüntetéssorozat addig, amíg a kormány úgy ítéli meg, hogy ennyit már nem ér meg a huszonvalahány milliárdnyi kivonás a szektorból, vagy nem, és marad minden a régiben. Ez a döntés nagyrészt a tüntető hallgatók és gimnazisták, illetve az esetleg hozzájuk csatlakozók kezében van. Köztes út nincs, és ez megint a kormány politikájának következménye. Ígéretekben ugyanis már senki nem hisz, ilyen irányú hitelességüket (is) elvesztették, gondoljunk csak a pedagógus életpálya-modell visszavont ígéretére, vagy a többször becsapott Bankszövetségre. Ennek a vége vagy fekete lesz, vagy fehér. Viszont legalább a mail fiatalság is tétre játszhat, mint fideszék 88/89-ben. Ellenük.

http://kard.blog.hu/2012/12/13/diaktuntetesek_a_hazugsag_ara?utm_source=ketrec&am p;utm_medium=link&utm_content=2012_12_13&utm_campaign=index
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rend vagy káosz?
  2012-12-13 15:55:12, csütörtök
 
 
Rend vagy káosz?
2012, december 13 - 12:37


Az egyre jobban elharapózó kábellopások miatt sokszor lehetetlenül el a közlekedés, miközben a kormány nem veszi komolyan ezeket a bűncselekményeket. Korondi Miklós írását olvashatják.

Kábelek2008. október 6-án az aradi vértanúk évfordulóján, szörnyű vasúti baleset történt Monorierdőnél, amelynek következtében 4-en azonnal meghaltak, 44-en pedig megsérültek. A kár, 154 millió Ft-volt.

Az emberi mulasztás mellett a vizsgálat megállapította, hogy a baleset előidézésében, a földben futó kábel ,,zárlata" is közrejátszhatott. Bár a szakemberek szerint a többszörösen szigetelt kábel esetében, különösen egy felújított pályaszakaszon ez nehezen elképzelhető.

Mivel már akkor elérték a lakosság ingerküszöbét a kábellopásokból adódó kellemetlenségek (időveszteség, munkahelyről történő késés...stb), a vizsgálat megállapításait - melyek a zárlatos kábelre vonatkoztak - nem tudták elfogadni, mivel véleményük szerint az a megélhetési bűnözők kábelvágási kísérletének következménye volt.


A napokban olvashattuk, hogy ismételten elvittek 80 m betápláló kábelt a HÉV vonaláról. A BKV adatai szerint, 2010-ben 94 millió, 2011-ben 87 millió, 2012 május 15-ig pedig 39 millió forint kár érte a közlekedési vállalatot, nem beszélve az erkölcsi és presztízs veszteségről.

A MÁV-nál sem különb a helyzet. A színesfémek piacán a színesfém hulladék felvásárlási ára folyamatosan kúszik felfelé. Egyes maffiózók által üzemeltetett hulladékfelvásárlási telepeken, a felvásárlási árak között a következő felirat található: ,,vörösréz, fejtett, nagy tisztaságú kábel, földkábelt". Vajon az ilyen ,,beszédes feliratok" a hatóság számára semmilyen információt nem közvetítenek?

Az embereknek már elege van a gyakori kábellopásokból és kábelvágásokból és a tehetetlenségükről elhíresült rendőrségből is. Egyértelműen látszik, hogy a kormány és belügyminisztere nem veszi komolyan ezeket a bűncselekményeket. Véleményem szerint azért nincs előremutató elmozdulás ezen a területen, mert a rendőrség a színesfém maffia halálos ölelésében vergődik!

Ezért nem is érdekes, hogy az ilyen jellegű, a közlekedés biztonságát veszélyeztető bűncselekményeket felgöngyölítse vagy a büntetési tétel szigorításával terrortámadásnak minősítse. Így a közösségi közlekedést igénybevevő, ártatlan emberek szinte naponta kerülhetnek veszélybe.

A kérdés megoldása a hatóságokra vár! Rend vagy káosz?

Korondi Miklós
országgyűlési képviselő


http://barikad.hu/rend_vagy_kaosz-20121213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenőrizhetetlenek a cigányintegrációra elszórt milliárdok
  2012-12-13 15:53:54, csütörtök
 
  Ellenőrizhetetlenek a cigányintegrációra elszórt milliárdok

2012, december 13 - 08:26


Az Ellenőrző Albizottság ülése nyomán a Jobbik számára ismét egyértelmű: konkrét adatok nélkül lyukas hordóba öntött pénz a cigányság integrációjára fordított tízmilliárdok - olvasható Bertha Szilvia országgyűlési képviselő közleményében.

Az ülésen nem sikerült választ kapni olyan kulcsfontosságú kérdésekre, mint például milyen a cigányság körében az elhelyezkedést segítő programok hatékonysága, a közmunkaprogramokból az elsődleges munkaerőpiacra kilépők aránya, milyen szempontok alapján választják ki az úgynevezett ,,roma koordinátorokat", akik segítenek a közfoglalkoztatás cigányság körében történő koordinálásában, illetve milyen ellenőrzési rendszer működik például a cigány kisebbségi önkormányzatok felett. Ez utóbbi azért is rendkívül fontos, mert az minisztériumhoz állítólag tömegével érkeznek törekvő, munka és család mellett tanulni kívánó cigány emberektől panaszlevelek, hogy a nagy kormányzati integrációs törekvések közt senkihez nem tudnak segítségért fordulni. A kérdésre, hogy hol vannak ilyenkor a kisebbségi vezetők, a koordinátorok és a programok, nem tudtak válaszolni a Fidesz-kormány képviselői.

Ellenben megtudtuk, hogy bár a közmunkaprogramokban résztvevők 52 százalékának még a nyolc általánost sem sikerült elvégezni, ilyen típusú alapképzést nem biztosítanak számukra a program keretei közt. Holott a kormány képviselői közül azt mindenki elismerte, hogy e nélkül semmi esélyük a munkaerőpiacon. Azt sem tagadták, hogy a felzárkózott, szakmát tanult, de különösen a felsőfokú végzettséget szerző cigányság döntő része hallani sem akar arról, hogy saját népéhez visszatérve belülről segítse azok felzárkózását.

Az Állami Számvevőszéket képviselő Pulay Gyula is azt hangsúlyozta, hogy egyértelmű adatok nélkül az ÁSZ, illetve annak kutatóintézete sem képes valós képet kapni és ellenőrzést lefolytatni az állami milliárdok célszerű felhasználásáról.

Egyértelművé vált, hogy mindenki egyetért a Jobbik által már évek óta képviselt állásponttal: a felzárkóztatni kívánt réteg és helyzetének, állapotának pontos ismerete nélkül nem lehet még hatékony kísérletet sem tenni az integrációra. Továbbá a Jobbik szorgalmazná, hogy miként a felsőoktatásba belépő diákságot zokszó nélkül röghöz kötötte a kormány, úgy a cigányság köréből anyagi és nem anyagi támogatások, programok révén szakmához, felsőfokú végzettséghez juttatott emberekkel szemben legyen jogszabályon alapuló elvárás, hogy kisebbségi közösségükhöz térjenek vissza, és aktívan vegyenek részt a felzárkóztatás, a többségi magyar közösségbe történő integráció sikerre juttatásában! - zárul a jobbikos politikus közleménye.

barikad.hu


http://barikad.hu/ellenorizhetetlenek_a_ciganyintegraciora_elszort_milliardok-201 21213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pár milliárdért ronthatja a rákosok esélyeit a kormány
  2012-12-13 15:52:32, csütörtök
 
  Pár milliárdért ronthatja a rákosok esélyeit a kormány
2012. december 12., szerda, 23:59


A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormány - írja az Index egy az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyagra hivatkozva. Ha a kormány elfogadja, azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez, miközben a költségvetés csak néhány milliárdot spórolhat.


Szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk az orvosoknak a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a modern gyógyszeres kezelésekből, ha a kormány rábólint arra a rendeletre, amelynek tervezete nem rég jelent meg az EMMI honlapján - hívta fel a figyelmet a tervezett változtatásra az Index.

A lap információi szerint az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az "egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról" szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.

Az Index szakmai forrásai szerint a betegszám-csökkentés leginkább a vastagbélrákkal küzdőket érintheti, de a kiválasztáshoz a korábbiaknál jóval több kritériumnak kell megfelelnie például a mellrákkal küzdő nőknek is.

A laikusok számára nehezen kibogozható módosító szöveg azt írja elő, hogy első körben csak azok az áttétes vastagbélrákos betegek részesülhetnek a célzott gyógyszeres kezelésben, akiknél van esély arra, hogy végelegesen meggyógyulnak, vagy operálható állapotba kerülnek. A súlyosabb eseteknél, tehát azoknál, akiknél néhány hónapon belül végzetessé válhat a daganatok terjedése, első körben kemoterápiát kell alkalmazni, és csak akkor lehet váltani a gyógyszerre, ha a hagyományos kezelés nem javított az állapotukon.

Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa az Indexnekfelháborítónak és betegellenesnek nevezte a minisztéiumi tervezetet, mert az szerinte kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését, és 8-10 éves visszalépést okoz a gyógyítás színvonalában.

Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke azért nevezte lesújtónak a tervezetet, mert abban kizárólag közgazdasági szempontok érvényesülnek, és nem veszik figyelembe azt a kifejezthetetlen lehetőséget, amit egy négy hónapos túlélés helyett egy 18 hónapos jelenthet egy-egy család számára.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20121212-megtagadhatjak-a-draga-kezelest-a-remenytelen nek-itelt-rakosoktol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kábítás a tíz százalékos közműdíj-csökkentés
  2012-12-13 15:48:27, csütörtök
 
  Kábítás a tíz százalékos közműdíj-csökkentés
2012, december 13 - 14:51


Kábításnak nevezte Z. Kárpát Dániel a kormány rezsicsökkentő ígéreteit. A Jobbikos politikus szerint az egyéb díjak mellett a végső áron ez nem lesz ilyen mértékben érezhető, továbbá átterhelés is várható a lakosság felé.

A Jobbik úgy látja, a tíz százalékos közműdíj-csökkentés nem valós, mivel hiába lenne olcsóbb ennyivel az anyagár, a számla több részből is áll, a lakosság nem fogja tíz százaléknak érezni. Z. Kárpát Dániel hozzátette: hasonló bevételkieséseket továbbá a közműcégek számos módon át tudnak terhelni a lakosságra.

Példának említette a minőség lerontását gáz esetén, az elmaradó fejlesztéseket, továbbá a bírságolások szigorítását. A képviselő elmondta, a kormány azzal kábítja a lakosokat, hogy olcsók lesznek a díjak, ugyanakkor a körzetben Magyarország vásárolja legdrágábban a gázt, ezen kellene változtatni Z. Kárpát szerint.

A Jobbik egy ellenőrző, monitoring hálózat felállítását javasolja azért, hogy megbizonyosodjanak a fogyasztók, nem terhelik-e át rájuk a veszteséget. Meg kell vizsgálni a minőséget, bírságolási gyakoriságot, valamint a beruházások elmaradását.

Z. Kárpát Dániel leszögezte: egy megoldás van, tételes elszámoltatás szükséges visszamenőlegesen, a külföldi szolgáltatók indokolatlan extra profitjait, nyerészkedéseit is megvizsgálva. A Jobbik ugyanakkor sürgeti, hogy a közműcégeket szigorú állami ellenőrzés, vagy tulajdon alá kell vonni.

barikad.hu

http://barikad.hu/kabitas_a_tiz_szazalekos_kozmudij_csokkentes-20121213
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.