Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Szórja ki Kanada a magyarországi cigány élősködőket, bűnözök
  2012-12-14 21:39:18, péntek
 
  Szórja ki Kanada a magyarországi cigány élősködőket, bűnözöket
2012. december 14. 21:12
Hunhír.info

Közzétette a kanadai kormány az úgynevezett biztonságos országok listáját, vagyis azon országok lajstromát, amelyek az ottawai kabinet feltevése szerint "normális esetben nem termelnek menekülteket", hiszen általában betartják a jogállamiság szabályait és más jogi garanciákat - jelentette a Huffington Post hírportál pénteken.

Az érintett országok állampolgárainak menedékkérelmét a jövőben nagy valószínűséggel gyorsan vissza fogják utasítani.

A listán 27 ország szerepel, ebből 25 - köztük Magyarország - az Európai Unió tagállama, a fennmaradó kettő pedig a leendő EU-tag Horvátország és az Egyesült Államok.

A cigány élősködők, bűnözők, hazagyalázók hamarosan ismét Magyarországon ronthatják a levegőt, és ajvékolhatnak a segílyért. Miután Magyarországot tagadták meg, gyalázták, festettek róla hamis, hazug torz képet, és nemzetközi tekintélyét rombolták le brutálisan azért, hogy Kanadában élősködhessenek, hazaárulónak kell őket tekinteni, állampolgárságuktól megfosztani, és kivágni őket az országból. A világ legdemokratikusabb, legtoleránsabb országa. Izrael biztosan befogadja őket.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60188
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér László: Szájzár jár a holocaustvallással szembenállókn
  2012-12-14 21:37:13, péntek
 
 

Kövér László: Szájzár jár a holocaustvallással szembenállóknak

2012. december 14. 12:30
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

kover_laszlo250.jpg,,Einmal im Jahr kommt Nikolaus, dreimal am Tag kommt Holokaust", suttogják Németországban, vagyis amíg évente egyszer jön a Mikulás, addig naponta háromszor a Holocaust, a nagybetűs. Mindazoknak, akik a köréje kialakult vallással szembenállók, szájzár jár nálunk is, amint Kövér László Forgács Jánosnak, az Élet Menete Alapítvány önkéntesének 2012. december 5-én írt, a Mazsihisz honlapjára felkerült leveléből kitűnik.

,,Igazi létünk abban van, amit közösen alkottunk, nem abban, amit elpusztítottunk" - olvassuk az Országgyűlés elnöke levelében, homályban hagyva azonban, mégis mit értsünk ,,közös alkotás"-on (netán azt, hogy Árpád, Rákóczi, Zrínyi is Dávid-nemzetségbeli volt?), ellenben újabb tiszteletkört futva rabtartói előtt, imamalomszerűen bizonygatva, hogy

,,Magyarország vezetése a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, gyűlöletkeltő megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa".

Először is, hangokat visszaszorítani nem, csak elnémítani lehet, másodszor kérdés, mégis mit jelent az, hogy ,,mindent megtesz" a rabállam vezetése az e vallásnak való nem hódolással szemben, harmadszor, miért a szájzár, ha saját bevallásuk szerint is reneszánszukat élik nálunk, negyedszer, az alábbiak rajtuk kívül még kikre vonatkoznak:

,,Mindent megteszünk annak érdekében, hogy valamennyi közösség saját hagyományainak, megfelelően nyugalomban élhessen, mert olyan hazát szeretnénk, mely megvédi az előttünk járt nemzedékek által ránk hagyományozott sokszínű kulturális örökséget."

Megannyi kérdés, amelyre addig is, amíg megkapjuk a házelnöki választ, óhatatlanul az ugyebár a ,,sokszínű kulturális örökség" jegyében készült Nemzeti Alaptantervből valahogy mégis száműzött Herczeg Ferenc kijelentése juthat eszünkbe, miszerint ,,a zsidók igazán megbízható emberek: nincs az a szalmaszál, amit otthagynának az út szélén, ha arról van szó, hogy Magyarország alá tüzet kell rakni". Nincs bizony, bár, amint a mostani eset bizonyítja, ebben szájzárat követelő nem Dávid-nemzetségbeli rabtartói is élen járnak.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60174
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Vatikán támogatja az Új Világrendet és a Világkormányt
  2012-12-14 19:34:34, péntek
 
 
A Vatikán támogatja az Új Világrendet és a Világkormányt

2012/12/13 Activist Post - Idők Jelei

XVI. Benedek pápa egy világkormány és Új Világrend felállítására szólított fel.

A Pápai Igazság és Béke tanácsa előtt mondott december 3-i beszédében a pápa "egy világközösség megalapítására és a hozzá tartozó hatalom létrehozására" szólított fel, ami "az emberek családjának közös javát szolgálná."

A globális béke és igazság védelmében létrehozandó Világkormány és Új Világrend a pápa szerint nem egy új szuperhatalom lenne, csupán egy új kormányzó testület, amely meghatározná a döntéshozó politikusok számára a kormányzáshoz szükséges kritériumokat és gyakorlati útmutatást.

Hírforrások szerint a pápa a következőket mondta:

A javasolt testület (világkormány?) nem egy szuperhatalom lenne, ami néhány ember kezében összpontosul, akik minden nemzet fölött uralkodnának, kizsákmányolva a leggyengébbeket.

A pápa a megálmodott testületet amolyan "erkölcsi erőként" vagy hatalomként jellemezte, amelynek "bizonyos méltányos kereteken belüli befolyásoló ereje van, és amolyan résztvevő hatalom lenne, amit a saját illetékességén belüli törvények korlátoznak."


A pápa és Benjamin Netanyahu

A pápa és a katolikus egyház legújabb nyilatkozata nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy már 2010-ben javasolták egy központi világbank felállítását, ami a globális pénzrendszer szabályozását és a nemzetközi pénzforrásokat felügyelné.

A média arról adott hírt, hogy a Vatikán egy "nemeztek felett álló hatóság" megalakulását szorgalmazza, ami globális hatáskörrel és "egyetemes illetékességgel" rendelkezne a globális gazdasági szabályok és döntések meghozatalára és felügyeletére.

Kína új törekvése, hogy szorosabb kapcsolatot építsen ki Oroszországgal, az egyre erősödő betolakodás az Egyesült Nemzetek részéről az Internet felügyeletét illetően és végül a katolikus egyház legújabb megjegyzései olyan szoros mederben terelik az emberiséget a világkormány felemelkedése felé, amiből már nem biztos, hogy ki tud lépni.

Van jövő és van megoldás!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még Cohn-Bendit is fellépne a terjeszkedő Izrael ellen - nem
  2012-12-14 18:02:16, péntek
 
  2012-12-11. 07:09
Még Cohn-Bendit is fellépne a terjeszkedő Izrael ellen - nem így a német, a brit és a francia cionista vezetők

Nem akar kemény lenni, de keresi a módját az unió, hogy megakadályozza a tervezett izraeli telepbővítést Ciszjordánia területén. Az Izrael elleni erős fellépést az akadályozza, hogy a kérdésben nincs egyetértés a tagállamok között. Németország, Nagy-Britannia és Franciaország most nem akarna szankciókat - írja a Reuters.
A franciák például kivárnának a januári izraeli választásokig, hátha annak az eredményei hatással lesznek a probléma kezelésére.
Daniel Cohn-Bendit szerint ugyanakkor nem kellene a teljes egyetértésre várni, egyszerű többséggel is dönthetnének az Izrael elleni keményebb fellépésről. "Hiteles fenyegetés nélkül az unió azt üzeni Izraelnek, 'azt csináltok, amit akartok'" - nyilatkozta az EP-képviselő a Reuters szerint.
(Reuters - HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/105271/#ixzz2F2xDn46a
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog: tanulnunk kell a zsidóktól; a Fidesz "mindent megtesz
  2012-12-14 17:59:05, péntek
 
 
2012-12-14. 15:52
Balog: tanulnunk kell a zsidóktól; a Fidesz "mindent megtesz azért, hogy közösségeik
felvirágozzanak"

A miniszter, aki úgy ítélte meg, nem elég az orbáni köszöntőlevél, elküldte a
sajátját is a "választott népnek" a hanukázás alkalmából:

Engedjék meg, hogy kifejezzem jókívánságaimat az Önök Hanuka Ünnepén, melyet
családonként, zsinagógai közösségenként és köztéri rendezvényeken is megünnepelnek,
s így az élet különböző szinterein az öröm hatja át most Magyarország zsidóság
életének legszélesebb rétegét.
Mi is tanulhatunk ünneplésük módjából, hogy ebben az időszakban sem böjtölni sem
gyászolni nem szabad. Játék, beszélgetés, együtt töltött idő, a gyerekek
megajándékozása, a napi imák elmondása, a fény, a világosság megünneplése maga mögé
utasít minden árnyékot, amivel ezeken a napokon nem foglalkozunk, hiszen az ünnep
arra a bizonyságra utal, hogy a sötétség visszavonul a fényesség eljövetelével.
Mi pedig partnereik vagyunk abban, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy
közösségeik felvirágozzanak, és ne történjenek értelmetlen sérelmek.
Balog Zoltán
Az Emberi Erőforrások minisztere

(Mazsihisz.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105440/#ixzz2F2hg3N70
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a legújabb "emberbarát reform": csak az a rákbeteg kapha
  2012-12-14 17:13:15, péntek
 
 Itt a legújabb "emberbarát reform": csak az a rákbeteg kaphatna modern gyógyszert, aki nem "reménytelen"

A nagy értékű gyógyszeres kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelent előkészítő anyag szerint. Ha a kormány elfogadja, 1-2 milliárdot spórolhat a költségvetés, viszont azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez.

Alapelv: a tb-t csak fizessük szépen, de ha reménytelennek találtatunk, dögöljünk meg minél hamarabb
Az orvosoknak szigorúbb előírások alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik részesülhetnek a modern gyógyszeres kezelésekből, ha a kormány is rábólint arra a rendeletre, amelynek tervezete nemrég jelent meg az EMMI honlapján.
Az Országos Onkológiai Intézet nemrég körlevélben magyarázta a rákbetegkezelésben érintetteknek, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is. A minisztérium ezután tette közzé az ,,egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról" szóló közleményében a rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket.
A betegszám-csökkentés leginkább a vastagbélrákkal küzdőket érintheti, de a kiválasztáshoz a korábbiaknál jóval több kritériumnak kell megfelelniük például a mellrákkal küzdő nőknek is.
A laikusok számára nehezen kibogozható módosító szöveg lényegében azt írja elő, hogy első körben csak azok az áttétes vastagbélrákos betegek részesülhetnek a célzott gyógyszeres kezelésben, akiknél van esély arra, hogy véglegesen meggyógyulnak, vagy operálható állapotba kerülnek. A súlyosabb eseteknél, tehát azoknál, akiknél néhány hónapon belül végzetessé válhat a daganatok terjedése, első körben kemoterápiát kell alkalmazni, és csak akkor lehet váltani a gyógyszerre, ha a hagyományos kezelés nem javított az állapotukon.
Az orvosok betegellenesnek tartják
Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa felháborítónak és betegellenesnek tartja azt az alapállást, amely jellemzi a napokban közzétett minisztériumi tervezetet. Bodoky György leszögezte, a tervezet kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését, és 8-10 éves visszalépést okoz a gyógyítás színvonalában.
Magyarországon a vastagbélrák vezető halálok, és európai összehasonlításban is az egyik legrosszabb adat, évente átlagosan kilencezer új esetet regisztrálnak. A kilencből ötezer a betegség késői felfedezése miatt egy éven belül meg is hal. Bodoky György szerint a sok ezres betegcsoportból a rendelet egy egészen szűk réteget választ ki, kizárólag azokat, akiknél meg van a remény a végleges gyógyulásra.
A minisztériumi tervezetben kizárólag közgazdasági szempontok érvényesülnek, de ez nem tudja kifejezni azt, amit egy négy hónapos túlélés helyett egy 18 hónapos jelenthet egy-egy család számára - szögezte le Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A professzor szerint az emberi életeken nem szabad takarékoskodni, akkor sem, ha a gyógyszer nem tudja megmenteni a beteget, csak meghosszabbíthatja az életét.
A modern gyógyszerek kezelés előnye, hogy a végstádiumos betegnél is meghosszabbíthatja az az időtartamot, amíg az érintettek családjuk körében maradhatnak, sőt megőrizhetik munkaképes állapotukat is. A korábbi technológiák, mint a kemoterápia ezzel szemben drasztikus mellékhatásokkal járnak, legyengítik a betegek szervezetét, és folyamatos kórházi kezelést tesznek szükségessé.

(Index nyomán)

http://kuruc.info/r/2/105370/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárná az ülésnapról a zsidó- és cigánykérdést firtató képv
  2012-12-14 17:07:16, péntek
 
 
Kizárná az ülésnapról a zsidó- és cigánykérdést firtató képviselőket a Fidesz
2012-12-05. 11:00 Kuruc.info

Kizárhatnák az ülésnapról és havi tiszteletdíjának egyharmadára is megbüntethetnék majd azt a képviselőt, aki felszólalásában sértő kifejezést használ vagy rendzavarást okoz - áll a Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető-helyettes által most beterjesztett módosító indítványban, amelyet a Fidesz szerint az izraeli-magyar állampolgárokat "listázni" akaró jobbikos Gyöngyösi Márton múlt hétfői felszólalása indokol. A javaslat foglalkozik a bizottsági ülésen elkövetett fizikai erőszak büntetésével is.

Azt a felszólalót, aki felszólalása során az Országgyűlés tekintélyét vagy valamely személyt , csoportot - nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget - sértő vagy illetlen kifejezést használ, az ülést vezető elnök rendreutasítja és figyelmezteti a kifejezés ismételt használatának következményeire - olvasható Gulyás Gergely módosító indítványában.

Ha az illető "kirívóan sértő" kifejezést használ, vagy a kijelentése "súlyos rendzavaráshoz" vezet, az ülést vezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül a képviselő az ülésnap hátralévő részéből való kizárását vagy pénzbírság kiszabását javasolhatja - tette hozzá a javaslat.

A kizárásra vonatkozó javaslatról a módosító indítvány szerint az Országgyűlés vita nélkül határoz. Ha a parlament határozatképtelen, a kizárásról az ülést vezető elnök dönt, és a következő ülésén tájékoztatja az Országgyűlést a kizárásról és annak indokáról. Ezt követően az Országgyűlés vita nélkül határoz az ülést vezető elnök döntésének törvényességéről.

A házelnök a kirívóan sértő kifejezés használatától számított öt napon belül jogosult a képviselővel szemben pénzbírság kiszabását javasolni. Ennek összege a javaslat összege nem haladhatja meg a képviselő egyhavi tiszteletdíjának harmadát.

A javaslat azokat a helyzeteket is szabályozná, amelyekben a képviselő a parlament "tekintélyét súlyosan sértő magatartást tanúsít", illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre vagy szavazásra vonatkozó szabályait megszegi.

Ilyenkor az ülést vezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül javasolhatja a képviselő kizárását az ülésnap hátralévő részéből, illetve vele szemben pénzbírság kiszabását is indítványozhatja. Az ülésnapról kizárt képviselő az ülésnapon nem szólalhat fel újra és a kizárás napjára tiszteletdíjra nem jogosult.

Gulyás Gergely javasata a bizottsági ülésekről s rendelkezne. E szerint egy a képviselő a bizottsági ülésen felszólalásában az Országgyűlés tekintélyét vagy valamely személyt, csoportot - valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget - kirívóan sért ő kifejezést használ, vagy az általa használt sértő kifejezés súlyos rendzavaráshoz vezet, illetve az Országgyűlés tekintélyét súlyosan sértő magatartást tanúsít, a bizottság javasolhatja vele szemben pénzbírság kiszabását.

Ha egy képviselő a bizottság ülésén fizikai erőszakot alkalmazott, illetve közvetlen fizikai erőszakkal fenyegetett vagy arra hívott fel, a bizottság javasolhatja a képvisel ő képviselői jogai gyakorlásának felfüggesztését, illetve vele szemben pénzbírság kiszabását indítványozhatja. Az ilyen javaslat megtételéről a bizottság ? bármely tagjának indítványára ? vita nélkül dönt.

A módosító javaslat az indoklás szerint a korábban Rogán Antal frakcióvezetővel közösen benyújtott módosító indítvány szabályozási elveinek megfelelően a parlamenti fegyelmi jog terén egységes, koherens szabályrendszert teremtene.

Ezen kívül "figyelemmel van a parlamenti vitában elhangzott érvekre és arra az elmúlt hónapok történéseinek fényében felmerült változtatási igényre is, hogy az Országgyűlés bizottságának ülésén történtek is a parlamenti fegyelmi jog egységes rendszerének hatálya alá tartozzanak" - olvasható a javaslat indoklásában. (HVG nyomán)

Kapcsolódó: "Gyűlöletbeszéd" a Hitgyüli néven nevezése az Országgyűlés alelnöke szerint - kétszer is cenzúrázni próbálta Novákot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megnyílik az út a választási regisztráció bukása előtt
  2012-12-14 16:46:46, péntek
 
 


Megnyílik az út a választási regisztráció bukása előtt
2012. december 14., péntek, 12:05


Túl szűken értelmezi a család fogalmát a családok védelméről szóló törvény - információink szerint az Alkotmánybíróság erre hivatkozva hétfőn bejelenti a tavaly elfogadott jogszabály egyes részeinek megsemmisítését. Úgy tudjuk, hogy az AB hamarosan dönt az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről is, mivel több nem átmeneti rendelkezés is került a törvénybe. Ilyen a választási regisztráció is, így ez a döntés az első lépés lehet a szabály eltörléséhez.


Megsemmisíti a tavaly év végén elfogadott családok védelméről szóló törvény egyes pontjait az Alkotmánybíróság (AB) - tudta meg az [origo] több forrásból. Az AB a család törvényben szereplő definícióját kifogásolja, mert a bírák úgy ítélték meg, hogy indokolatlanul szűkíti a család fogalmát. A törvény szerint a család természetes személyek azon érzelmi és gazdasági közössége, amelynek alapja legalább két személy közötti egyenes ági rokonság vagy egy férfi és nő között létrejött házasság.

A döntést hétfőn délelőtt jelenti be az AB. Ez lesz a testület első nyilvános ítélethirdetése az óta, hogy felborultak az erőviszonyok a bírák között, és több a kormánypártokhoz erősen kötődő tag került a testületbe. Információink szerint az eredeti családjogi törvényt kidolgozó KDNP már készül a törvény módosítására.

Bár hétfőn még nem lesz bejelentés erről, információink szerint várhatóan megsemmisítik a bírák az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály több bekezdését is - de erről még nem született végleges döntés. Ez a törvény eredetileg az Alaptörvény életbe lépése miatt szükséges átmeneti szabályokat rögzítette, de Szabó Máté ombudsman az AB vizsgálatát kérte, mivel úgy találta, a jogszabály több nem átmeneti rendelkezést is tartalmaz.

A jogszabályt többször módosították, az idén szeptemberben például ebbe írták bele, hogy a választójog gyakorlásának feltétele a választási regisztráció, ami szintén nem átmeneti szabály. Ha az AB elfogadja Szabó Máté kifogását, az hatással lesz a választási regisztrációra is. Az [origo] kormánypárti forrásból úgy tudja, hogy erre készül a kormány is.

Ha a törvényt megsemmisítik, akkor nem kerül be az Alaptörvénybe, hogy regisztrálnia kell mindenkinek, aki szavazni akar. Ez azért fontos, mert az Alkotmánybíróság nem vizsgálhatja az Alaptörvényt, csak azt, hogy az egyes jogszabályok megfelelnek-e a szellemének. Ha tehát az átmeneti rendelkezésről szóló törvényből kikerül a regisztráció, akkor az Alkotmánybíróság foglalkozhat majd ezzel a kérdéssel, amelyről január 5-éig kell dönteni Áder János államfő kérésére.

Aktuálpolitika az Alaptörvényben

Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa az idén márciusban fordult az Alkotmánybírósághoz azért, hogy megvizsgáltassa az új Alaptörvényhez tartozó átmeneti rendelkezésekről szóló törvényt. Az átmeneti rendelkezéseket tavaly szilveszterkor hirdették ki, Szabó azt kérte, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a jogszabályt, megállapítva, hogy az átmeneti rendelkezések nem váltak az Alaptörvény részévé, és nem tekinthetők az Alaptörvény módosításának sem.

Ha ennek esetleg a testület nem adna helyt, Szabó Máté arra kérte az alkotmánybírákat: az átmeneti rendelkezések preambulumát és 12 konkrét cikkelyét semmisítse meg, mivel azok ellentétesek az Alaptörvénnyel. A kifogásolt cikkelyek Szabó szerint valójában nem is átmeneti jellegűek, hanem végleges szabályok, amelyek több esetben is módosítják vagy kiegészítik az Alaptörvényt. A cikkeket tavaly decemberben aktuálpolitikai megfontolások alapján illesztették a jogszabályba, például azért, hogy meggátolják az AB-t bizonyos jogszabályok megsemmisítésében. Minderről bővebben itt olvashat.


A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/itthon/20121214-dont-az-alkotmanybirosag-a-csaladjogi-torveny rol-es-a-valasztasi-regisztraciorol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes egy vélemény.
  2012-12-14 16:30:15, péntek
 
  Érdekes egy vélemény.
Aki nem érti miért tüntetnek a diákok azoknak itt ez a tegnapi idézet:

"Ha valaki nem akar diákhitelt felvenni és a családja szegény, akkor legyen annyi ambíc
iója, hogy megkíséreljen eljutni a csúcsokra, felmászni fél lábbal a Himalájára. Ez lenne az igazán jó mentalitás. Nem tud ennyi képzést kifizetni az állam. És nem is helyes, ha kifizeti." (Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár/baon.hu)

Most már hivatalos lett az, "aki szegény az annyit is ér" politika!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 bizonyíték, hogy egy hamis gazdaságban élünk
  2012-12-14 16:28:26, péntek
 
 
10 bizonyíték, hogy egy hamis gazdaságban élünk
2012/12/12 Activist Post - Idők Jelei

Ideje belátni, hogy egy hamis gazdaságban élünk. A szemfényvesztés minden létező elemét bevetik, hogy elhitessék a világgal a gazdaság valódiságát, de ezek mind csupán jól kidolgozott illúziók.

A hatalom egyik oldalán izgatott kijelentéseket hallunk a fellendülés visszatérésének jeleként értelmezett "zöld hajtásokról", a másikon pedig a fiskális szakadék veszélyeire hívják fel a figyelmet, javasolva, hogy korlát nélküli monetáris enyhítésekre van szükség.

Halljuk, ahogy az emberek munkáért könyörögnek és halljuk, ahogy a politikusok munkát ígérnek nekik, pedig egy politikus nem tud munkahelyeket létrehozni. Látjuk, hogy tömegek táboroznak a boltok előtt, hogy leértékelt vackokat vegyenek fekete pénteken, elhitetve egyesekkel, hogy a fogyasztói társadalom virágzik, a következő pillanatban viszont kiderül, hogy mindent hitelre vásároltak.

A főáramú média pedig mindent megtesz, hogy elvonja a figyelmünket mindenről, ami valós. A hírekből olyan emberekről hallunk, akik a hírnév által váltak gazdaggá, és/vagy a gazdagság által váltak híressé és a címlapokon értesülünk arról, ha egy ilyen híresség macskája megdöglik. De erről talán ennyi elég is.

Közben a pénzügyi média megpróbálja agyon bonyolítani és érthetetlenné tenni a gazdasági kérdéseket és kizár mindenkit, aki esetleg kimondaná az igazságot.

Nem csoda, ha az emberek dühösek és össze vannak zavarodva.

Talán az alábbi tíz gondolat segít némileg szétoszlatni a ködöt.

1. Hamis munkahelyek. Nem csupán arról van szó, hogy a hivatalos munkanélküliségi adatok hamisak, a munkahelyek sem valósak. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy hány hivatásos munkavállaló termel értéket. A munkahelyek 80%-a úgy eltűnhetne holnap, hogy nem befolyásolná az alapvető emberi túlélést vagy boldogságot. Igen, tudjuk. A mai társadalomban pénzre van szükség a túléléshez és a munkahely pénzt jelent, de ebből nem következik egyértelműen, hogy minden munkahely a társdalom javát szolgálja.

2. Nem a megoldások, hanem a problémák teremtik a munkahelyeket. Nem hozhatjuk helyre az igazi problémákat, mert ezzel még több munkahelyet szüntetnénk meg. Nem vethetünk véget a háborúknak, mert akkor mit csinálna az a rengeteg katona munkahely nélkül. Nem vethetünk véget a kábítószer elleni harcnak, mert akkor mit csinálna az a rengeteg ügynök, börtönőr, bíró és többi alkalmazott helyette. Nem egyszerűsíthetjük az adózást, mert akkor mihez kezdenének a könyvelők, adótanácsadók és hasonló szakértők. Nem csökkenthetjük az állami és egészségügyi bürokráciát, mert mit csinálna akkor az a rengeteg aktatologató. Nem hagyhatunk fel a lakosság megfigyelésével, mert ma már ez az iparág több millió embernek ad munkát. Nem vethetünk véget a Wall Street-i kaszinónak, mert akkor talán mindenki munka nélkül maradna. Mi lenne az egyetemekkel, ha ez emberek rájönnének, hogy az általuk kínált termék fele annyit sem ér, sőt, ugyanezt a tudást szinte ingyen is megszerezhetik? Más szóval számos problémát hoztak létre, hogy hamis munkahelyeket teremtsenek.

3. A pénznek nincs értéke. A pénz mind között a legnagyobb illúzió. A pénzünket önkényesen meghatározott kamatra adott hitellel hozzák létre bizonyos magánmonopóliumok. A pénz nem egyéb, mint egy ígérvény. Azért van értéke, mert a törvény ezt mondja, az értékét pedig az határozza meg, hogy mennyi van belőle forgalomban, amit szintén egy haszonérdekelt monopólium határoz meg. A valós értéke tulajdonképpen nulla, mert nem egyéb, mint egy különleges tintával kiszínezett papírdarab. Az emberek számára csakis a készségek (munka), szerszámok és anyagok, az étel, a víz vagy az energia jelentenek értéket.

4. A Fed vásárolja fel az államadósság 90%-át. A Federal Reserve pénzt ad kölcsön az amerikai kormánynak, a kormány pedig kötvényeket bocsát ki a kiadások fedezetére. Ezeket a kötvényeket aukciókon értékesítik a piacon olyan befektetőknek, akik úgy gondolják, hogy az USA tartani fogja magát ígéretéhez a kötvények beváltását illetően. Most úgy tűnik, hogy az Egyesült Államoknak nincsenek már befektetői, mert az államkötvények 90%-át maga a Fed veszi meg. Ezt az adósság pénzzé alakításának, monetizálásának nevezetik, ebben az esetben viszont a pénzt alakítják pénzzé, tehát az egész nem egyéb, mint egy hatalmas piramisjáték. A lényeg, hogy a kamatokat mesterségesen alacsonyan tartsák, mert ahhoz, hogy külső "befektetőket" csábítsanak magukhoz, meg kellene emelni őket. Laikusok számára is érthető módon az a lényeg, hogy a monetáris rendszer olyan, mint egy hatalmas papírtigris vagy kártyavár, de kereshetnénk még vagy egy tucat hasonlatot a "hamis" szó leírására.

5. Mi a dolgok értéke? Az ármeghatározási mechanizmus olyan tekervényessé vált, hogy egy eszköz valós értékének meghatározása szinte lehetetlen. Az étel, üzemanyag, oktatás, lakás, biztosítás és egyebek állami támogatása, az adók, szabályok és törvények, a pénz értékének és a kamatoknak a manipulálása és a tőzsdei kaszinó mellett hogyan is határozhatnánk meg bárminek is a valós értékét? Például miért kerül egy uncia marihuána (egy bárhol megtermő gaz) 500 dollárba? Vajon az igazi érték a munkán és az anyagszükségleten, a kínálaton és keresleten múlik? Persze, hogy nem. A dolgok értékét leginkább a törvények és szabályok fújják fel.

6. A bukást jutalmazzák. Onnan tudjuk, hogy egy hamis gazdaságban élünk, hogy a bukást jutalmazzák, a sikert pedig büntetik. Mindenhol a világon azt mondják az embereknek, hogy szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat és keményebben kell dolgozniuk, hogy kimenthessék az államot, a bankokat, a biztosítókat vagy akár az autógyártókat. Amikor pedig ezt megtesszük és keményebben dolgozunk a kevéske siker reményében, hihetetlen adókkal sújtanak, hogy vég nélkül finanszírozhassák ezeket a csaló intézményeket. Ugyanakkor a korlátlan pénznyomtatás és az egyre emelkedő adók fényévekre vannak a problémák gyökerének megoldásától. A helyzet az, hogy a bankok által kínált megoldások képezik a problémát, hiszen a befektetőosztályt gazdagítják a középosztály rovására. A globális bankárok az adófizetők és a jövő generációinak pénzével játszanak ebben a globális kaszinóban, amit eleve összeomlásra terveztek, hogy az összeomlás által elvehessék az emberek javait. Mindent feltettek a játszmára, de hamis pénzzel játszanak, a mi értékeink viszont, amiket kockáztatunk, valódiak.

7. Az üzleti társaságok ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint az emberek, de nem sújthatók ugyanolyan büntetéssel. Azzal, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság az emberekkel megegyező szólásszabadságot biztosított az üzleti társaságoknak, az utolsó szöget is beverte a köztársaság koporsójába. A pénz most már nyíltan finanszírozhatja a választásokat, és megvásárolhatja a büntetlen működéshez szükséges törvényeket. Lehet, hogy egy társaság is emberekből áll, de nem esnek az emberekkel megegyező elbírálás alá. A "Mi lenne ha a BP ember lenne?" című cikk részletesen foglalkozott ezzel a kérdéssel. A feltevés szerint, az emberekhez hasonló elbírálás alapján a BP egy pszichopata gyilkos lenne. Ugyanez elmondható a legtöbb multi fenevadról, élén a hadiipari cégekkel. Ráadásul ma már ezek a cégek a kormánnyal is összefonódtak. Ez alapján miként definiálnánk magát a kormányt? Úgy gondolják, hogy a definíciók megváltoztatásával megváltoztathatják a valóságot, de ettől még nem válik igazsággá.

8. Az emberek olyan dolgokat vásárolnak, amikre nincs szükségük, olyan pénzből, ami nem az övék. A kormány adósságörvénye és őrült költekezése a fogyasztói szokásokban is tükröződik. Az infláció, az emelkedő munkanélküliség és az ingatlanpiac folyamatos zuhanása ellenére a hitelfelvétel nem állt meg. Az AP a következőket írta:

Az amerikaiak gyakrabban fizettek hitelkártyával és több hitelt vettek fel tanulmányaikra vagy autóvásárlásra október hónapban, mint korábban, aminek eredményeként a mindenkori legmagasabb szintre emelkedett a lakossági hitelállomány.

A Federal Reserve adatai szerint szeptemberről októberre a fogyasztói hitelek 14,2 milliárd dollárral emelkedtek, 2,75 ezermilliárd dollárra emelve a teljes lakossági hitelállományt.

A gépjárműveket és tanulói hiteleket is tartalmazó kategóriában a hitelek összege 10,8 milliárddal nőtt. A hitelkártyás vásárlások 3,4 milliárd dollárral nőttek.

A legaggasztóbb, hogy pont a negatív megtérülést jelentő hitelek, mint a diákhitel, az autóvásárlás és a hitelkártyás fizetés mértéke növekedett.

9. A vállalkozókat büntetik. Mára szinte lehetetlenné vált egyszerű megélhetéshez jutni önállóan. Az Egyesült Államok (és sok más ország, Magyarországot is ide sorolva) a bürokrácia országa lett, ahol a kisvállalkozások létrehozását megnehezítik és büntetik a függetlenséget. Az Egyesült Államokban az igazi önellátás és a legfontosabb vállalkozásforma elleni állami támadásokat leginkább a családi gazdaságok ellen folytatott harc szemlélteti. Az Agenda 21-hez hasonló kollektivista modelleknek köszönhetően egyre több ilyen gazdaságot számolnak fel, úgynevezett "védett zónákká" nyilvánítva a lefoglalt földeket. Az egyik legújabb ilyen esetben egy családi osztriga farmot zárattak be, arra hivatkozva a farm káros hatással van a környezetre. A hamis állítások alapján véghezvitt hadjárat egy 80 éve működő helyi vállalkozást tett tönkre, ami 50.000 turistát vonzott évente és 30 helyi lakosnak adott munkát. Sok ilyen esetben az elkobzott területek fejlesztők kezében landolnak, akiket egy cseppet sem érdekel a helyi gazdaság. A hamis gazdaság egyik elengedhetetlen része, hogy olyan területeken hoz létre függőséget, ahol erre nem lenne szükség. (Rövidfilm angol nyelven a gazdasági illúzióról és az értelmetlen törvényekről: link)

10. Irányított rabszolgaság. Szóval úgy gondolod, hogy a rabszolgaság intézményét az 1800-as években felszámolták? Nem egészen. A gazdasági behajtók (hitelezők) a hitelek segítségével rabszolgasorba döntötték a világot, a nemzetektől, az iparon keresztül, a helyi önkormányzatokig és a föld szinte minden állampolgáráig. Ráadásul ezt a szolgaságot olyan pénzen vásárolták meg, ami nem is az övék, csak úgy a semmiből nyomtatták. Akinek nincs hitele vagy hitelkártyája az is fizet a Fednek az infláción és a jövedelemadón keresztül. Ahogy John Perkins, az "Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai" szerzője mondaná: itt az idő, hogy behajtsák a nekik járó "egy fontnyi húst" az állampolgároktól, a magasabb adók, alacsonyabb mértékű szociális juttatások és a nyugdíjak lefoglalása, más szóval a "megszorítások" által. (2 perces rövidfilm az "Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai" alapján)

George Carlin azt mondta, hogy "azért hívják ezt Amerikai Álomnak, mert csak az hiszi el, aki alszik." Már egyetlen ország megfertőzése is elég rossz lenne, pedig ma már az egész világ kollektív álomba merült és álmában a kormány az utolsó pillanatban szépen megold mindent. Az igazi világban azonban az összeomlás elkezdődött. Amíg nem a fenti 10 tényezőn próbálunk változtatni, a hallucináció fogságában maradunk. Az egyre több helyen induló tüntetések és helyi alternatív valutakezdeményezések és egyéb kreatív megoldások némi reményt adnak, hogy az emberek kezdenek ráébredni, hogy eddig aludtak. Mélyen a tükörbe nézve rájönnek, hogy a szemük elé vetített álomszerű gazdaság egyik célja, hogy a rossz irányba küldje az embereket a megoldásokat keresve.

Van jövő és van megoldás!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1112
  • e Hét: 8870
  • e Hónap: 52235
  • e Év: 2872630
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.