Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A rendőrök is besokalltak
  2012-12-17 22:15:56, hétfő
 
 
A rendőrök is besokalltak

48 komment|
Megjelent: 2012.12.14. 13:10|
Frissült: 2012.12.14. 15:45

Béremelést akarnak, a legkisebbeknek nagyot, a nagyobbaknak kicsit.

A Rendőr Szakszervezetek Védegylete Szövetség (RSZV) a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén jelentette be, hogy a tiszthelyettesi, zászlósi állománynál 30 százalékos, a közalkalmazotti, kormánytisztviselői és munkavállalói állománynál 20 százalékos, a tiszti állománynál 10 százalékos, míg a vezetői állománynál 5 százalékos emelést tart elfogadhatónak.

Az RSZV bérkövetelésének nyomatékosítására bejelentette a demonstrációs bizottság előkészítését is.

Lajtár József rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója a bejelentést tudomásul vette, de nem kecsegtette a szakszervezetet, azt mondta: a követelés az ország gazdasági helyzete miatt nem indokolt.

A szakszervezeti szövetség ezt az álláspontot nem tudja elfogadni, ezért a béremelés érdekében minden törvényes nyomásgyakorló eszközt igénybe kíván venni - közölte az RSZV.

Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/belfold/2012/12/14/a-rendorok-is-besokalltak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Listázták Orbán romkocsmás diákjait is
  2012-12-17 22:02:30, hétfő
 
 

Listázták Orbán romkocsmás diákjait is

2012. december 16., vasárnap


A HÖK-vezetők után a Magyar Nemzet közzétette az Orbán Viktorral romkocsmában egyeztető hallgatók névsorát is.

,,A miniszterelnök olyan diákokat választott, akik nem koloncként élnek az államon, nem csak merengeni tudnak a romkocsmában, hanem együttműködni is." - írta a napilap, amely címlapon hozta le az Orbánnal tanácskozó fiatalok adatait. Ebből megtudhatjuk: a hallgatók átlagosan fél évet töltöttek a felsőoktatásban, és fejenként legalább három diplomával rendelkeznek.

Ám azt sem mondhatjuk, hogy a miniszterelnököt reformötletekkel ellátó diákok képzése sok pénzbe került volna az államnak: az egyik 15 éves lány például (akinek lakcímét is megadta a Magyar Nemzet) két doktoriját is másfél milliós darabáron szerezte meg. Egy másik szerencsés fiatal már három évesen feketeöves karatés volt, rendszeresen jótékonykodik karácsonykor és több angol és német állást is visszautasított már - írja a Magyar Nemzet.

,,Jó volt egy kicsit beszélgetni ezekkel a véletlenszerűen idevetődött fiatalokkal, és azt is nagyon jó volt látni, hogy hogyan szórakoznak az átlag fiatalok. Gondban a gazdaság? Én azt mondom, amíg a hallgatók megengedhetik maguknak a 600 forint/deci folyóbort, addig semmi gond nincs!" - nyilatkozta autójából kikiabálva az esemény után a miniszterelnök.

Szerettünk volna pár, a tanácskozáson részt vett diákot is szóra bírni, ám az Ötkert romkocsmából kilépve hirtelen fekete, rendszám nélküli autókba szálltak és ismeretlen helyre távoztak.

http://hircsarda.blog.hu/2012/12/16/listaztak_orban_romkocsmas_diakjait_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áder Afganisztánban: szabadságszeretetről hazudozott a megsz
  2012-12-17 19:52:12, hétfő
 
  2012-12-17. 15:11
Áder Afganisztánban: szabadságszeretetről hazudozott a megszállók zászlaja alatt

Áder János az első magyar államfő, aki ellátogatott az Afganisztánban harcoló magyar katonákhoz. "Az önök katonai felkészültsége és bátorsága nagy elismerést vívott ki hazánknak. Helytállásuknak köszönhetően a 'magyar katona' név rangot, elismerést jelent szövetségeseink körében" - mondta a köztársasági elnök Kabulban, a magyar katonák vasárnap tartott állománygyűlésén.
Zoom
"Azért jöttem el önökhöz, hogy személyesen fejezzem ki elismerésemet az önök nyújtotta teljesítményért (...), mert az önök katonai erényei szabadságszerető nemzetünk egészét gazdagítják" - mondta a köztársasági elnök. Áder János kiemelte: a magyar katonák az életüket is kockáztatják afganisztáni küldetésük teljesítése során.
"Ezért fontos, hogy érezzék, minden itt töltött percükben a haza is sorsközösséget vállal önökkel" - mondta, és felidézte azoknak a magyar katonáknak az emlékét, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket az ázsiai országban.
Zoom
A köztársasági elnök emlékeztetett: a magyar katonák Afganisztánban is Magyarország és a magyar nemzet érdekeit szolgálják, előmozdítják az atlanti szövetség ügyét, és azt, hogy "Afganisztán népei békében vehessék kezükbe a sorsuk".
Az államfő a karácsonyról is beszélt, amelyet az otthon, a lélek és a szeretet ünnepének nevezett. Több katonának is személyesen adta át azt az ajándékot amelyet családjuk küldtek nekik Magyarországról.
Zoom
Jelenleg több mint 500 magyar fegyveres szolgál Afganisztánban. Közülük mintegy 230-an a kabuli nemzetközi repülőtér biztonságáért felelnek.
A több mint 500 magyar katonából mintegy 170 tavasszal végleg hazatérhet, 2014-et követően pedig, amikor a nemzetközi erők az ország egészének irányítását átadják a helyi erőknek, már csak jóval kevesebb magyar katona marad Afganisztánban.
Áder János hétfőn Kabulban tárgyal Hamid Karzai afgán elnökkel és Joachim Gauck német államfővel.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105584/#ixzz2FKvzUGP8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Repedezik a frakció
  2012-12-17 19:25:56, hétfő
 
  Orbán állítólag indulatosan kelt ki magából

2012. december 17., hétfő, 14:28 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: hvg.hu



Kihozták a sodrából Orbán Viktort a hétfői frakcióülésen, az Origo szerint a kormányfő azt mondta, aki kiszavaz, annak nincs helye a frakcióban.

Csúnyán rápirított Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz hétfő délelőtti frakcióülésén a földtörvényt és annak alaptörvénybe betonozását bíráló Ángyán Józsefre és Bencsik Jánosra - írta az Origo.

A portál szerint Bencsik és Ángyán a földtörvénnyel kapcsolatban a kis gazdaságokat és szövetkezeteket segítő rendszerben gondolkodik és a két politikus a frakcióülésen azzal szembesítette Orbánt, hogy a választási programban ez utóbbit ígérte a Fidesz is, ám ettől nagyon távol áll a szerintük a nagyvállalkozókat helyzetbe hozó kormányzati elképzelés.

A bírálatokra Orbán az ülés több résztvevője szerint indulatosan, hangját felemelve azt vetette a képviselők szemére, hogy politikai cirkuszt csinálnak, hangulatkeltők hónapok óta, és ha ez így nekik nem tetszik, "akkor menjetek, mert én egyben akarom tartani frakciót".

http://hvg.hu/itthon/20121217_Orban_allitolag_indulatosan_kelt_ki_magab
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly elbocsátásokat jelentettek be hazánkban
  2012-12-17 18:52:55, hétfő
 
  Komoly elbocsátásokat jelentettek be hazánkban
2012, december 17 - 08:55


Egyre többen jelentkeznek be a munkaügyi központokba, így valószínűleg a KSH is romló adatokat közöl majd novemberről január 4-én. Novemberben nőtt a csoportos létszámleépítés keretében elküldeni szándékozottak száma is - írja a napi.hu.

Az októberi kis javulás után idén november érdemben romlott a munkaügyi helyzet Magyarországon: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) friss számbavétele szerint a hónapba ugyanis 2,5 százalékkal, 536 ezerre nőtt a regisztrált álláskeresők létszáma, ráadásul ez már 1,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. (Idén októberben a létszám 07 százalékkal csökkent, míg az év/év mutató még mínusz 1,5 százaléknál járt.)

Főleg támogatott állások vannak

Novemberben csaknem hatezer cég összesen csupán 22,9 ezer fős új munkaerőigényt jelentett be. Ez a létszám előző hónaphoz képest 28, az előző évihez képest 23 százalékos csökkenés. Ezek 62,7 százaléka (14,4 ezer) valamilyen módon támogatott munkaerőigény volt. Az NFSZ összesítése szerint a hónapban 52,7 ezer üres állás állt rendelkezésre a közvetítéshez, amelyek közül november 30-án 26,4 ezer maradt betöltetlen.

Az idei tizenegyedik hónapban az újonnan bejelentett nem támogatott álláshelyek száma 8,6 ezer volt, amely októberhez képest 21 százalékos, az előző évhez képest 17 százalékos visszaesést jelent. A csökkenésben szerepet játszik, hogy év végével egyre kevesebb a szezonális ágazatokban kínált munkalehetőségek száma. Az új munkaerőigény negyede (2,1 ezer) a fővárosban volt.

Minden megyében romlott a helyzet

A legtöbben továbbra is Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keresnek állást. A hónapban minden megyében nőtt a létszám; az országos átlag feletti mértékben 12 megyében. A relatív változás Győr-Moson-Sopronban volt a legnagyobb (+8 százalék), míg az abszolút változás alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg 2,2 ezer fővel került az élre. Az utóbbi egy évben országszerte hat megyében csökkent a regisztrált munkát keresők létszáma, a leginkább Békésben (-4,2 százalék).

A nyilvántartásba belépő álláskeresők száma 65,8 ezer volt, ez 2,9 százalékkal nagyobb az októberinél, míg az első alkalommal belépők száma 14,2 százalékkal csökkent. Az előző évhez képest már mindkét csoportban emelkedés következett be. A tartósan (egy éven túl) regisztrált álláskeresők számában továbbra is nő (most 1,9 százalékkal), így a novemberi zárólétszámuk 156 ezer fő volt, ezzel arányuk a teljes álláskeresőkön belül 29,1 százalék, ez egy év alatt 4,9 százalékponttal lett magasabb.

Novemberben az 536,1 ezer álláskeresőből 55,8 ezer kapott álláskeresési járadékot vagy álláskeresési segélyt, 188,3 ezer foglalkoztatást helyettesítő támogatást, míg 292,0 ezer nem kapott pénzbeli támogatást. A hónapban az álláskeresési ellátásban részesülők száma 3,2, a szociális támogatásban részesülőké 1,5, az ellátás nélküli álláskeresőké 3,0 százalékkal emelkedett. A tavalyihoz képest továbbra is szignifikánsan csökkent az álláskeresési ellátásra (-48,1 százalék) jogosultak száma, míg az ellátatlanoké (+18,5 százalék) és a szociális jellegű ellátásra jogosultaké (+9,1 százalék) érdemben nőtt.

A KSH számai is romolhatnak

Így tovább nőhet a KSH által - más módszertan szerint - mért munkanélküliségi ráta, a novemberi adatokat 2013. január 4-án publikálják. Az ősz és a szezonalitás, valamint a közmunkák kifutása ugyanis egyaránt újra emeli a munkanélküliséget, a helyzet a téli hónapokban pedig még rosszabb lehet. A munkanélküliségi ráta a 15−74 évesek körében 2012. augusztus-októberben átlagosan 10,5 százalék volt.

A hónapban nőtt a csoportos létszámleépítés keretében elküldeni szándékozottak száma is, most összesen 1,3 ezer ember elbocsátását jelezték a cégek, az előző havi ezer fő után. A teljes létszám 47 százalékát a fővárosi vállalkozások jelentették be, de jelentős Győr-Moson-Sopron létszáma is. A létszámcsökkentésről döntő cégek fele a 21-99 főt, negyede a 100-299 főt, negyede pedig a 300 főnél többet foglalkoztatók közé tartozik.

Sneider Tamás, a Jobbik politikusa korábban a barikad.hu-nak adott interjújában arra hívta fel a figyelmet, hogy amit a KSH foglalkoztatottság címén mér, az ország lakosságához mért adat. Márpedig ha az ország lakossága pusztul, és évente 40 ezerrel csökken a száma, akkor önmagában ugyanannyi munkahely már magasabb százalékot jelent. Tehát a korábbbi jó statisztikák abból fakadnak, hogy fogynak az ország lakosai, nem pedig abból, hogy növekszik a munkahelyek száma. Hogy ha megnézzük kicsit részletesebben a foglalkozatási számokat, akkor azt látjuk, hogy a versenyszférában több tízezerrel csökkent a munkahelyeknek a létszáma, ami megmutatja, hogy a kormány semmit nem tett ezen a területen.

napi.hu nyomán barikad.hu


http://www.barikad.hu/komoly_elbocsatasokat_jelentettek_be_hazankban-20121217
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan meg sem lehet szólalni: kollektív bűnössé tesznek a t
  2012-12-17 18:38:30, hétfő
 
  Lassan meg sem lehet szólalni: kollektív bűnössé tesznek a tiltások?
2012, december 17 - 16:35


A Polgári Törvénykönyv jelenleg Ház előtt lévő javaslatának szólásszabadságot csökkentő pontjait ítélték el Dr. Gaudi-Nagy Tamás és Dr. Gyüre Csaba jobbikos országgyűlési képviselők hétfői, közösen tartott sajtótájékoztatójukon.

A képviselők elsősorban a parlament előtt lévő Polgári Törvénykönyvet érintő javaslat azon pontjait kifogásolták, melyek az úgynevezett kollektív defamáció elleni jogi védelmet testesítenék meg. Az állítólag Orbán Viktor kifejezett kérésére történő változtatás azt jelenti, hogy egy -bármilyen- közösségbe tartozó egyén elleni jogsérelmet az adott közösség bármely tagja sérelmezhet. Hogy ez tömeges feljelentéseket eredményezhet-e, még kérdéses, azonban eddig erre nem volt lehetőség.

,,Az egyén személyiségét meghatározó közösséget érő jogsérelem esetén a közösség bármely tagja jogosult személyiségi jogot érvényesíteni, feltéve, hogy a jogsérelem alkalmas arra, hogy a közösség tagjaiban megalapozottan fenyegetettség érzését keltse." - áll a módosító javaslatban.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta, hogy a kormány úgy terjesztette be a javaslatot, hogy egy szakmai előkészítő biztosság készíti azt el és tiszteletben fogja tartani a különböző nézeteket, semmilyen politikai szempont nem fog benne szerepelni. A képviselő szerint azonban ez nem így van, ugyanis az indítvány indoklásában a ,,közelmúlt közéleti történéseire" hivatkoznak, ami valószínűleg Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő állampolgárságot firtató kijelentését rejti - hívta fel a figyelmet a képviselő.

pap

Papcsák kivégezné a szólásszabadságot, de mögötte állítólag Orbán szól

A politikus hozzátette, hogy hasonló törvényt a szocialista kormányok már be akartak vezetni, azonban az elmaradt. Mint elmondta, egy korábbi Alkotmánybírósági határozat kimondta, hogy egy közösségnek nincsen emberi méltósága, így ez alapján nem lehet jogi eljárást kezdeményezni, mert így a vitákat, mint fogalmazott, ,,pattalanná tennék". Most ez változna meg a kitalált új elképzeléssel.

Gyüre Csaba, az Alkotmányügyi Bizottság alelnöke szerint az elmúlt két évben a kormány folyamatosan olyan jogszabályokat hoz létre, melyek a véleménynyilvánítás szabadságát súlyos módon korlátozzák. Mint elmondta, a korábbi szabályozás, mely szerint az országgyűlési képviselő nem volt felelősségre vonható a munkája során tett kijelentései miatt, teljesen megfordult. Felhívta a figyelmet, hogy a képviselők elleni pénzbírságra vonatkozó javaslatok is sértik a szólásszabadságot.

Gyüre szerint a kollektív jogérvényesítés szinte teljesen egyenlő a kollektív bűnösség elvével, ami teljes mértékben elfogadhatatlan. Mint mondta, a ,,megalapozott fenyegetettség érzése" kifejezés is értelmezhetetlen, ugyanis a politikai hangulat ezt folyamatosan szabályozza.

A képviselők kiemelték, hogy a kormány egy olyan javaslatot készül elfogadni, melyet semmilyen társadalmi vita nem előzött meg és szakmai alátámasztás sem történt, szerintük mindössze egy hirtelen politikai indulat formál új szabályt, mellyel nem tudnak egyetérteni.

A benyújtó Alkotmányügyi Bizottság a továbbiakban ahelyett, hogy "közéleti szereplő személyiségi jogának védelme a közügyek szabad vitatását biztosító alapjogokat szükségtelenül nem korlátozhatja", azt szerepeltetné a Polgári Törvénykönyvben, hogy a "közügyek szabad vitatását biztosító alapjogok gyakorlása a közéleti szereplő személyiségi jogainak védelmét méltányolható közérdekből, szükséges és arányos mértékben, az emberi méltóság sérelme nélkül korlátozhatja".

Ennek értelmében jelentősen leszűkülhet a véleménynyilvánítási szabadság, ugyanis egy közszereplőnek sokkal kevésbé kell majd elviselnie az őt kritizáló véleményeket.

A módosító indítvány Papcsák Ferenc fideszes képviselő tollából pattant ki, aki korábban a Népszava és a Hír24 kommentelőit jelentette fel, amiért szerinte rágalmazás érte. A képviselő feljelentése nyomán a rendőrség kikérte a portáloktól a kommentelők személyes adatait, hogy az eljárást el tudják indítani.

barikad.hu


http://www.barikad.hu/lassan_meg_sem_lehet_szolalni_kollektiv_bunosse_tesznek_a_t iltasok-20121217
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Saját magának szavazott meg milliós jutalmat a fideszes cég
  2012-12-17 18:32:52, hétfő
 
  Saját magának szavazott meg milliós jutalmat a fideszes cég
2012, december 17 - 18:21



Szarvas TiborA szigetszentmiklósi önkormányzat tulajdonosi bizottsága december 14-én bruttó 4 583 250 Ft prémiumot szavazott meg a városgondozással és hulladékkezeléssel foglalkozó ARIES Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft ügyvezetőjének, Szarvas Tibornak.

A dolognak két szépséghibája van. Az egyik, hogy a bizottság tagja a kft kommunális egységének vezetője, Viola Károlyné, aki tehát saját ügyvezető elnökének szavazott meg karácsonyi jutalmat.

A másik, hogy Szarvas Tibor ellen büntető eljárás folyt, amelyben magánszemélyként volt megvádolva. Az ügy jogkövetkezmények nélkül zárult le, ám a szigetszentmiklósi Jobbik egy 2012. június 21-i felügyelőbizottsági ülés jegyzőkönyvére hivatkozva úgy tudja, Szarvast adócsalás vádjával elmarasztalták, és 500 ezer forint pénzbüntetéssel sújtották.

barikad.hu

http://barikad.hu/sajat_maganak_szavazott_meg_millios_jutalmat_a_fideszes_ceg-201 21217
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csapás a nyugdíjasokra! Jön a dupla juttatás tilalma
  2012-12-17 18:10:39, hétfő
 
  Csapás a nyugdíjasokra! Jön a dupla juttatás tilalma
2012. december 17., hétfő 5:25 Pénzcentrum.hu



Bevezeti a kormány a dupla juttatás tilalmát a közszférában: jövő év július 1-jétől már nem kaphatnak egyszerre nyugdíjat és fizetést a közalkalmazottak, a kormánytisztviselők, az állami vezetők, a bírák, az ügyészek, a rendőrök, a katonák. A korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot, az átmeneti bányászjáradékot, illetve a balettművészeti életjáradékot sem lehet a közszférában végzett kereső tevékenység mellett folyósítani. A módosító javaslatot múlt pénteken nyújtotta be az Országgyűlés költségvetési és számvevőszéki bizottsága, ma pedig - érdemi vita nélkül - már szavaz is róla a parlament. Értesülések szerint a jövőben nemcsak a közszférában, hanem az azon kívül dolgozókra is ki kell terjeszteni a megszorítást, jelenlegi formájában ugyanis diszkriminatív. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ezt cáfolta.

"Az öregségi nyugdíj folyósítását - a jogviszony létesítésének hónapját követő hónap első napjától a jogviszony megszűnése hónapjának utolsó napjáig - szüneteltetni kell, ha a nyugdíjas közalkalmazotti jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, állami vezetői szolgálati jogviszonyban, közszolgálati jogviszonyban, bírói szolgálati viszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban vagy ügyészségi szolgálati viszonyban áll" - fogalmaz az egyes törvényeknek a központi költségvetésről szóló törvény megalapozásával összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvényjavaslathoz múlt pénteken délután benyújtott számvevőszéki és költségvetési bizottsági indítvány. A módosítás indoklása rámutat arra, hogy nemcsak az öregségi nyugdíj, hanem a korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, az átmeneti bányászjáradék és a balettművészeti életjáradék is a dupla juttatás tilalma alá esik. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közlése szerint a megkötés a kormány tagjaira is vonatkozik, ellenben kivételt képeznek a választott és kinevezett közjogi tisztségviselők.

Az érintetteknek 2013. április 30-ig kell bejelenteniük a nyugdíjfolyósító szervnek, ha a felsorolt jogviszonyokban kereső tevékenységet végeznek. A módosítás szerint az érintettek nyugellátását július 1-jétől szüneteltetnék. A nyugdíjat akkor folyósítanák újra, ha a jogosult bejelenti, és igazolja, hogy megszűnt a munkaviszonya a közszférában. Fontos rendelkezés, hogy az öregségi nyugdíj szüneteltetésének időtartama alatt is nyugdíjasnak minősülnek az érintettek, vagyis minden ilyen státuszú állampolgárnak járó többletjuttatások - például utazási kedvezmények - megilletik majd őket.

Diszkriminatív lehet csak a köszférában tiltani a nyugdíj melletti munkavégzést?

A volt szolgálati nyugdíjasokat tömörítő Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom értesülései szerint a kormány nem támogatja azt az itt-ott hallható "menekülési" lehetőséget sem, hogy az érintett öregségi, illetve korhatár alatti nyugdíjasok megbízási vagy szerződéssel végezzenek munkát költségvetési intézményben. A KIM az Index kérdésére ezzel kapcsolatban annyit közölt: "a kormány elvi éllel rögzítette, hogy nem támogatja a vállalkozási, megbízási szerződési formában történő visszafoglalkoztatást".

Az érdekképviselet úgy tudja, hogy olyan módosító javaslat is készült, amely nemcsak a költségvetési szférában, hanem az azon kívül folytatott kereső tevékenységre is kiterjesztette volna a dupla juttatás tilalmát. Ez utóbbi indoka, hogy nem lehet sem a nemzeti alaptörvény, sem az EU közösségi jog alapján kizárólag a költségvetési szférára tiltó normát elrendelni. Az ugyanis számtalan nemzetközi pert, és várhatóan gyors EU kötelezettségszegési eljárást eredményezhet a negatív diszkrimináció hazai jogszabályba ültetése okán - olvasható a mozgalom érvelése a szoli.eu oldalon. A KIM a Pénzcentrum.hu-nak eljuttatott levélben közölte: nincs olyan szándéka a kormánynak, hogy a közszférán kívüli dolgozókra is kiterjessze a dupla juttatás tilalmát. Az intézkedés a közszférát érinti, ahogy az az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslatban is áll.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei első negyedévben összesen 39 100-an dolgoztak a közszférában a 62-74 év közötti korosztályba tartozók közül. Ebből 5 700-an a humán-egészségügyi és szociális ellátás, 5 400-an az oktatás területén tevékenykedtek.

Sok hűhó semmiért? Amúgy is menniük kell a közszférából az öregeknek

A kormány döntése szerint jövő júliustól fő szabályként az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésével - amely a jövő évben már 65 évre emelkedik - megszűnik a közszférában foglalkoztatottak jogviszonya - hívta fel a figyelmet közleményében a közigazgatási tárca. Ugyanakkor lehetőség lesz "a nagy tapasztalattal rendelkező és nélkülözhetetlen, de már az öregségi nyugdíjkorhatárt elért és megfelelő szolgálati idővel rendelkező munkaerő továbbfoglalkoztatására" a munkáltató külön kérvényére. Az érintetteket 70. életévük betöltéséig lehet majd továbbfoglalkoztatni.

A várakozások szerint az egészségügyi dolgozók, illetve a természettudományi ismereteket tanító pedagógusok esetében lehet indokolt a nyugdíjkorhatár utáni foglalkoztatás. Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal adatai szerint az egészségügyben dolgozó, mintegy 136 ezer alkalmazottnak körülbelül tíz százaléka van a nyugdíjkorhatár felett, ezen belül a 29 ezer orvos közül 7 500 a nyugdíjas, de hasonlóak az arányok a felsőoktatásban is. A mentesített dolgozók is nyugdíjasnak minősülnek, ha betöltik a 65. életévüket, de nyugdíjat csak akkor kapnak, ha megszűnik a munkaviszonyuk, vagyis rájuk is vonatkozni fog a dupla juttatás tilalma.

A tett halála az okoskodás?

A módosító indítványt - szinte már bevett szokás szerint - rohamvágtában zavarja le az Országgyűlés. A pénteken beterjesztett javaslatot a költségvetési bizottság ülésén támogatta a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője. Az indítványról - a napirend szerint - mai ülésén már szavaz is az Országgyűlés. Ugyan formailag újra megnyílik az általános és a részletes vita, csak jelképes egyeztetésről van szó. Frakciónként mindössze 10 percben mondhatják el észrevételeiket a képviselők, a függetleneknek - beleértve a Demokratikus Koalíciót - pedig csupán 3 perc jut.

A határozathozatalokra eleve este fél 7 után kerül sor. A napirend szerint innentől számítva a 19., és egyben a legutolsó pontként tárgyal az Országgyűlés az említett módosításokat tartalmazó törvényjavaslatról.

Nem kellett volna kutyafuttában tárgyalni az előterjesztésről, ha az emberi erőforrások miniszter, a közigazgatási és igazságügyi miniszter és a nemzetgazdasági miniszter teljesítette volna a jogszabályban előírt kötelezettségét. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter október 5-én, az első, összesen 397 milliárd forintos megszorító csomag részeként jelentette be, hogy a jövőben nem kíván egyszerre nyugdíjat és bért is fizetni az állam. A 2013. évi költségvetés egyenlegét javító intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról szóló kormányrendelet október 19-én jelent meg a Magyar Közlönyben. A jogszabály szerint az említett három miniszternek október 31-ig kellett volna kidolgoznia egy módosító javaslatot, amely a költségvetési szervekkel munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók tekintetében a korhatár előtti ellátások, a szolgálati járandóság, valamint a nyugellátások és az illetmény/munkabér együttes folyósítását megtiltja. Ehhez képest másfél hónapot csúszott az előterjesztés.

Ki fog itt gyógyítani?

"Az ügyben semmilyen egyeztetés nem volt a kormány és a szakmai szervezetek között" - mondta el az Index kérdésére a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger István úgy véli, ha a parlament elfogadja a javaslatot, akkor az ország egyes területein megszűnik az orvosi ellátás.

"Az ország északkeleti részén a járóbeteg-szakellátásban szinte csak nyugdíjas orvosok dolgoznak. Ez az intézkedés tehát a padlóra küldené az ezer sebből vérző egészségügyet" - fogalmazott. Szerinte ez a lépés nemcsak felelőtlen, hanem indokolatlan is, hiszen sok orvos nem keres, és soha nem is keresett jól, ezért a nyugdíja alacsony, így a nyugdíj mellett is dolgoznia kell. Ez külföldön azért nem jellemző, mert az orvosok nagyon megbecsültek és jól fizetettek, így a többségüknek eszük ágában sincs nyugdíjasként gyógyítani - ecsetelte Éger.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/csapas_a_nyugdijasokra_jon_a_dupla_juttatas_til alma.1034900.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hir level
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kedves Vezető és az ő kétes tisztaságú fehérneműje
  2012-12-17 18:08:03, hétfő
 
  A Kedves Vezető és az ő kétes tisztaságú fehérneműje



Lehet, hogy a címben kissé túlzásba vittem a cizellálást és azt kellett volna írnom, hogy telement a gatyája, vagy csak egyszerűen és vulgárisan ennyit írni: Orbán beszart. (elnézést, de a vulgaritás már csak ilyen)

Félelmében el is felejtette, hogy annakidején kijelentette:

,,Egy önmagát finanszírozni képes felsőoktatási rendszerben gondolkodom, ahol az állam minden egyes magyar diák számára, aki az egyetemek által előírt minimális követelményt képes teljesíteni, biztosítja annak lehetőségét, hogy saját maga finanszírozhassa a tanulását úgy, hogy az a diáknak ne jelentsen vállalhatatlan megterhelést, és az igénybe vett erőforrásokat hosszú lejáratban kelljen majd visszaadnia."

és a romkocsmából kiszédelegve az alábbit nyomatta fel a facebookra:

,,Világossá kell tenni a szabályozásban, hogy azok, akik tanulni akarnak Magyarországon, elérik a tanuláshoz szükséges minőségi korlátokat vagy követelményeket - ez ma 240 pont a bekerülés tekintetében -, és elszántak, hogy tanuljanak, és utána Magyarországon szeretnének dolgozni, no, az ő számukra mindenfajta eladósodás nélkül továbbra is ingyenesnek kell maradnia az egyetemi és főiskolai oktatásnak."

Ijedtében már azon sem gondolkodott, hogy ezzel azt is elismerte, hogy az eddigi keretszámokkal és finanszírozási módokkal, a diákhitel2-vel tandíjat vezetett volna be. Ezt a tandíjat törli a mostani bejelentésével.

Mindenkit óva intek, attól, hogy a sapkáját az égnek dobálva ujjongjon mondván győzött az igazság. Ismerhetjük már a Kedves vezetőt annyira, hogy sarokba lehet ugyan szorítani egy ideig, de utána, mint minden rendes patkány támadásba lendül. Sőt, nem is igazán lett sarokba szorítva, hisz a keretszámokat ugyan feladta, de pl. a röghöz kötésről egy árva szót sem szólt.

A támadásra nem is kellett sokat várni. Aludt egy jót a saját ágyikójában és már ma (vasárnap) elkezdte az ínyét felhúzni és megmutatni a foga fehérjét. Írt ugyanis egy levelet Balog Zoltánnak, amiben már egy kicsit módosított a tegnapi nyilatkozatán: ,,Az új rendszernek két pilléren kell majd nyugodnia: az első a keretszámrendszer eltörlése, oly módon, hogy az állam részéről a hallgatóknak nyújtott támogatások egységesüljenek, azaz a támogatási formák kerüljenek összevonásra. Világossá kell tennünk, hogy az egyetemi felvételihez szükséges minőséget teljesítő diákok közül mindenki felvételt nyer. A második pillérnek világossá kell tennie, hogy aki tanulni akar, bekerül a felsőoktatásba, elvégzi azt és Magyarországon akar munkát vállalni, az az államtól teljes támogatást kap, vagyis az állam kifizeti a teljes költségét."

A részletek most sem derültek ki, de lényeges változásokat vélek felfedezni. Az első: csak akkor fizeti ki az állam a diák költségeit, ha be is fejezi az iskolát. Ma úgy 15-20 százalék közé tehető a lemorzsolódók száma, azaz ennyi diák költségét nem fizeti ki az állam. Az sem világos, hogy maga a költség kifizetése egyidejű vagy utólagos. Ha egyidejű mi lesz azokkal, akik mondjuk harmadikban vagy negyedikben morzsolódnak le? Mennyit, mikor, milyen módon kell visszafizetniük. Arról nem is beszélve, hogy nem tudjuk, ki miért hagyja abba az iskolát. Mi lesz azokkal, akik anyagi okok miatt kényszerülnek otthagyni a felsőoktatást? Például valamelyik vagy mindkét szülő munkanélküli lesz (arra már nem is akarok gondolni, hogy meghal valamelyik szülő) és képtelenek finanszírozni a gyerek tanulását. Mert lássuk be, attól még hogy maga az oktatás ingyenes, sokba kerül egy gyerek taníttatása. Laknia, ennie, ruházkodnia az egyetemen is kell, és nem járul hozzá a családi költségvetéshez.

A röghöz kötés talán még hangsúlyosabb lett, bár erről sem kaptunk részletesebb információt, de most szó sincs 20 éven belülről, csak és kimondottan arról, hogy Magyarországon akar munkát vállalni.

Ennyi már épp elég lenne ahhoz, hogy sanda szemekkel várjuk a szerdát. De van itt még valami! Illetve nem valami, hanem valaki. Kusza Szem, az unortodox kőfaragó! Idén már annyiszor átvéste a 2013-as költségvetés gránittábláját, hogy az már papírvékonyságú. Ha a Kedves Vezető ötlete miatt újra kell vésnie, az darabokra törik. Ezért úgy gondolom, hogy majd összedugják a buksijukat (ha már össze nem dugták) és kitalálják, lehet itt annyi új egyetemista, amennyi csak akar, de egy peták nem sok annyival sem kapnak többet. Aztán majd főhet az egyetemek feje, hogy miként finanszírozzák a megnövekedett létszámot, a Kedves Vezető meg a rá jellemző gúnyos mosolyával széttárja a kezét: Én csak engedtem az erőszaknak, most már oldjátok meg ti!

Nos, mire eddig jutottam a poszt írásában rájöttem, hogy rossz címet választottam, de már nem módosítom. Unortodox módon az írás végére biggyesztem a jó címet:

Hollók vigyázzatok, a róka már hangol az éneklésre!



Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akkor is van cigánybűnözés - Rettegnek a magyarok, hogy áldo
  2012-12-17 17:57:25, hétfő
 
  Akkor is van cigánybűnözés - Rettegnek a magyarok, hogy áldozatok lehetnek
2012. december 17. 11:59
Hunhír.info

cigany_250.jpgTízből négy budapesti nem érzi magát biztonságban este az utcán. Vidéken soha nem látott méreteket öltött az erőszak és a lopás. A közbiztonságot az emberek rosszabbnak tartják, mint valaha.Hiába a kormányoldal és a demokratikusnak hazudott liberálellenzék ajvékolása, mindenki előtt nyilvánvaló: a bűnözés kritikussá válásáért első sorban a cigányság bűnöző rétege a felelős.

Az emberek félnek. Megdöbbentő adatokat mutat az ELTE társadalomtudományi karának módszertani kutatóközpontja által végzett felmérés, amiben 1150 fővárosit kérdeztek az életminőségről. Kiderült: a legnagyobb problémát a rossz közbiztonság jelenti.

A nehéz anyagi helyzetben lévők, a 65 év felettiek és a legfeljebb nyolc általánost végzettek érzik magukat a legkevésbé biztonságban. A megkérdezettek 54 százaléka szerint az elmúlt két évben nem változott lakóhelyükön a közbiztonság, 18 százalék szerint romlott.

Vidéken sem jobb a helyzet: Jászladányban például alig van olyan ház, ahová még nem törtek be. Visznek a tolvajok mindent, ami mozdítható: háztartási és földműveléshez szükséges gépeket, terményt, jószágot. Kevés a rendőr, és a betörések legtöbbje felderítetlen marad.

Hunhír.info - Bors nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60255
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.