Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kellemes ünnepi készülődést! Csak nyugodtan!
  2012-12-19 10:19:08, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  ADVENT  
Advent negyedik hete
  2012-12-19 10:16:29, szerda
 
  Advent 4. vasárnapján már célirányt veszünk karácsony felé. Az olvasmányok az Úr Jézus Krisztus születésére utalnak. Ebből a szempontból nagyon érdekes, amit Isten Nátán próféta által Dávid királynak üzen. Dávid ugyanis arra készül, hogy Isten ládájának házat építsen, hiszen még mindig sátorban volt elhelyezve. És Isten fölteszi neki a kérdést: ,,Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül?" Hiszen az Isten volt az, aki megerősítette Dávid királyságát. Aztán megjövendöli neki, hogy királyságát megszilárdítja az Úr, olyan utódot fog támasztani neki, aki számára fia lesz, ő pedig atyja. De ha az evangéliumra tekintünk, egészen új értelmet kap ez a kérdés: ,,Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül?" Hiszen az evangélium arról szól, hogy Gábor angyal hírül viszi Máriának Isten tervét, hogy ő lesz a Megváltó édesanyja. Tehát Isten maga az, aki házat épít saját magának. Nem kőből, vagy cédrusfából készült házat, hanem emberi testből. Mária Isten legszentebb temploma, akiben lakást vesz, akin keresztül belép a világba, hogy megváltást szerezzen neki.
Advent utolsó hetében állunk, a készülődések leginkább most fognak még jobban felerősödni, hiszen sokan kivesznek ilyenkor szabadságot, hogy nyugodtan tudjanak készülni az ünnepre családjuk körében. Kicsit olyan ez a készülődés, mint amikor mi szeretnénk házat építeni az Úrnak, úgy mint Dávid. És persze azt akarjuk, hogy a mi házunk legyen számára a legszebb. Mégis, engedjük meg Istennek, hogy nekünk is feltegye ezt a kérdést: ,,Te akarsz nekem házat építeni lakóhelyül?" Nyilvánvaló, hogy nekünk is hozzá kell tennünk valamit ahhoz, hogy szép legyen az ünnep. Isten pl. nem fog helyettünk, sütni-főzni... stb. Inkább arra irányul ez a kérdés: Azt gondolod, hogy mindent saját kezeddel, erőddel tudsz megtenni? Amikor átadjátok nekem a szíveteket, amikor befogadjátok lelketekbe a szavamat, amikor időt szántok az imádságra, elmélkedésre és igyekeztek jót tenni családtagjaitokkal, akkor közben Én vagyok az, aki átalakítja lelketeket, családotokat lakóhelyemmé. Szent Pál mondja: ,,Istennek hatalmában áll megerősíteni benneteket evangéliumomban, a Jézus Krisztusról szóló tanításban, annak a titoknak kinyilvánításában, amelyre ősidők óta csend borult, de amelyet most az örök Isten parancsára a próféták írásai kinyilatkoztattak, és minden nemzet előtt ismertté tettek, hogy így a hit befogadására eljussanak." Kérjük a Szűzanya segítségét, hogy tanítson meg minket arra, hogyan kell helyesen lakást készíteni az Úrnak. Engedjük meg Istennek, hogy a szívünk fölött is hatalma legyen, és hogy teljes mértékben lakást vehessen bennünk.

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Advent negyedik hete
  2012-12-19 10:09:25, szerda
 
  Elérkezett Advent negyedik hete is, mely segít megértened a Mértékletesség erényét , és elvégezd az erre a hétre eső tudatosítást és önfejlesztést segítő gyakorlatokat.

A negyedik erény, vagy nevezzük inkább a tudatos élet pillérének, a mértékletesség. Mértékletesség persze úgy is mint tudnunk kell mindenből mértékkel fogyasztani, megfelelő mértékben akarni-és megcselekedni valami. Számomra a mértékletesség leginkább az arany közép megtalálásáról szól.

Egyfelől, az erények alapértelmezéséből kiindulva Advent tanítása az életről így hangzik:

Ha hallgatsz a belső hangodra és bölcsességedre (ld. első erény), képes vagy őszintén önmagadat adni (második erény) elfogadva minden részedet, megnyilvánulásodat és hajlandó vagy megbízni belső erődben (harmadik erény), önmagadban, akkor képessé válsz a belső harmóniapontodat megtartani, az arany középúton járni (negyedik erény). Aki pedig meg tudja tartani a középpontját minden vihar közepette abban képes a szeretet igaz fénye felragyogni...és nem csak karácsonykor:)

Másfelől, az erényeket a harmonikus élethez kellő alap elemekként értelmezve:

1. ha tudod merre menj az életedben (az intuitív belső/felsőbb bölcsesség sugallta irányban),

2. az önmagadhoz vezető úthoz mindvégig igaz/hű maradsz és folyamatosan elemzed min tudnál még változtatni, fejleszteni

3. hiszel abban, hogy képes vagy élni a szabad választás lehetőségével és hiszel abban, hogy az adott pillanatban úgyis a legjobb döntést fogod hozni(a rendelkezésre álló információ és megérzéseid alapján ez mindenképpen így van!, tehát el is hagyhatod a bűntudatot...az úgyis csak a múltban létezik)

4. akkor képes leszel meghozni a megfelelő változtatásokat az életedben és be fogod tudni fogadni a kellő változásokat (hogy az aktív és passzív teremtés egyaránt igaz legyen:), amiben olykor benne lesz a ló két ellentétes oldala, tehát a végletesség megtapasztalása... de hát a végletek ismeret nélkül nincs középút sem:) Tehát az ellentétek megismeréséből fogsz tudni középpontot és középutat létrehozni.

5. és így valóban megszületik a(z egyre magasabb rendű és tisztább) fény benned...azaz spirituális értelemben egyre közelebb kerülsz valódi igaz énedhez. Kitágul a valóságod, mert aki igazán szeret, annak már nincsenek megkülönböztető jegyek, annak már csak EGYség van.

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Szép ADVENTI napot!
  2012-12-19 10:04:40, szerda
 
  Advent négy hetének tudatos és helyes átélése vezet el oda, hogy megszülessen bennünk karácsonykor a magasabb ÉN, a fénylő Szellemi Nap: KRISZTUS!

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Advent utolsó hetén
  2012-12-19 10:00:09, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Egy angyal jelenléte olyan...
  2012-12-19 09:58:03, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Hiába keresed feldiszített fán
  2012-12-19 09:53:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Böjte Csaba tollából
  2012-12-19 09:50:08, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Advent utolsó hetén
  2012-12-19 09:44:34, szerda
 
 

Ha a törekvő sikeresen átmegy a három próbán, a negyedik héten megnyílik számára a lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljön a magasabb világokkal. Ez a kapcsolat segíti a karácsony szent ünnepének igazi szellemi megélését
 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
Legyen szép a napod !
  2012-12-19 09:42:06, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ADVENT  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 677 db bejegyzés
e év: 6830 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2241
  • e Hét: 7539
  • e Hónap: 33418
  • e Év: 223053
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.