Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Heti útravaló Müller Pétertől - 52. rész
  2012-12-19 23:02:19, szerda
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 52. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Az igazi anya nemcsak a szerető, önzetlen 'Mutter', de az Örök Ember szemével is látja a gyerekét."






Ha jó anya vagy tudod, hogy a gyereked nemcsak a "gyereked", hanem egy Ember van rád bízva. A tiéd - és nem a tiéd. Kié? Ha vallásos vagy: Istené. Ha nem vagy vallásos, akkor mondd így: a saját magáé. Mindenki a saját magáé. A gyereked is. Tanítsd meg arra, hogy ezt tudja is. Hogy ő önmagáé.

Nem a tiéd, nem a papáé, nem a családé. Legyen szabad, bátor, önálló ember. Aki önmagával - vagyis saját legbenső Valójával - egy életen át jó viszonyban él majd. Akkor is, ha kirepül a védőszárnyaid alól. Egy jó anyának van egy magasról látó, önzetlen, bölcs tekintete. Meglátja a másikban a szabad lényt, de csak akkor, ha önmagában is látja.

Tudja azt, hogy még a legnagyobb szeretetében, sőt szerelmében is van egy legbensőbb magja a lelkének, ahol egyedül van. Gyakran mondja, hogy a "tiéd vagyok!" és az "enyém vagy!" - ez néha igaz is. De nem egészen! A nagy dolgokat egyedül kell megtennünk, átélünk és megvalósítanunk.

A legbensőbb valónkat nem tudjuk elveszíteni. Még a legforróbb szerelemben, még az anyai szeretetben sem. Még a gyermeki szeretetben sem, aki csak addig kapaszkodik a melledbe, amíg mohón szopik. Utána elalszik, és álmában már a saját világában jár. Akkor is, ha a melleden alszik el. Akkor is, ha rólad álmodik.

Legbenső világunk csakis a miénk. Nem odaadható, és nem elvehető. Itt vagy igazán "ÉN". Ezt tisztelni kell önmagadban, és szeretni. Magadban, másokban és a gyerekedben is.

Forrás:www.life.hu/sztarszerzok
 
 
1 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Heti útravaló Müller Pétertől - 51. rész
  2012-12-19 22:58:57, szerda
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 51. rész

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Arra a hirtelen kérdésre, hogy 'Ki vagyok én?', egy férfi gyakran hajlamos önkéntelenül is a nemi szervére gondolni."






Ez nem olyan vicces. Az önérzet és a potencia rejtélyes összefüggésben van bennünk. A magyar nyelv nagyon árulkodó, amikor "embernek" nem a nőt, csakis a férfit nevezi. Ezért ha a férfi sérül bennünk, sérül az ember is.



A nőknél ez nem így van: megsérülhet az önérzete, de az emberi önérzetét még megmentheti. Nehezen, de megmentheti. Ha megcsalsz egy nőt, és átszúrod a "női szívét", a benne élő Ember még nem hal meg. Fáj neki, de meg tud gyógyulni. Meg tud bocsátani. Ha bölcs nő, túl tud emelkedni a női sérelmein. Sok, jónak nevezhető párkapcsolatot és családot mentett meg a nőknek ez a bölcs, a női szerepen túlemelkedő megértése, alázata és sok évezredes kiszolgáltatottsága is.

Egy bölcs nőnek "nőnek" lenni: nemi szerep. Sorsszerep. Mégpedig sokféle sorsszerep: lány, szűz, szerető, feleség, anya, nagyanya. Néha egyáltalán nem is jut eszébe, hogy nő. Remekül tud eljátszani férfiszerepeket, mert van benne valaki, aki nem "csak" nő.

A férfinél ez nem "szerep" és nem "sors", hanem maga az Élet. Az Ember és a Férfi egyet jelent neki. Évezredek óta úgy képzeli, hogy Isten is férfi. Ezért ha magába néz, nem talál magasabb rangot, Ént, és önérzetet, mint a Férfit.

Adj egy ceruzát egy kisfiúnak, és mondd neki: rajzold le az Istent! Biztos, hogy nem a Napot veti papírra, nem is a kerek Tao jelét, nem is az anyját - hanem egy szakállas férfit.

Most jól figyelj!

Ha egy férfit megcsal a szeretője vagy a felesége, a lényét egészen a gyökeréig alázza meg, mert ő legbelül és legfelül is férfi. Nem tud magában följebb nézni. Ha a férfi sérül, az Ember és az Isten is megsérül, szegényben. Ez a férfilét gőgje, vaksága és sok évezredes meggyőződése.

Nincs szánalmasabb látvány, mint egy vénember fütyije. Nem öreg - hanem lefokozott. Semmi lett szegény.

Forrás:http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Angyali üzenet
  2012-12-19 22:50:29, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 116 db bejegyzés
e év: 1342 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 308
  • e Hét: 1116
  • e Hónap: 15021
  • e Év: 144728
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.