Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jeruzsálemben ledöntették és elvitették a karácsonyfát a tol
  2012-12-23 21:11:36, vasárnap
 
  2012-12-23. 18:30
Jeruzsálemben ledöntették és elvitették a karácsonyfát a toleráns zsidók

Fuád T'vál Jeruzsálem római katolikus pátriárkája december 18-án hivatalosan meggyújtotta a gyertyákat a Jaffai kapu előterében első ízben fölállított karácsonyfán. A Jaffai kapu, amelyet a palesztinok Hebroni kapunak neveznek, az 1967-ben Izrael által megszállt, majd bekebelezett jeruzsálemi óváros egyik bejárata. A karácsonyfa nem sokáig állhatott a helyén, mert a kereszténység egyik jelképe kiváltotta a toleráns zsidók dühét.

A jeruzsálemi római katolikus patriárka a gyertyagyújtáson
A jeruzsálemi városháza az idén első alkalommal állított föl fenyőfát a keresztény karácsony tiszteletére az óváros Jaffai kapuja előtti térségen. A december 18-án végbement vallási ceremónia során a fenyőfa gyertyáit Fuád T'vál Jeruzsálem palesztin származású római katolikus pátriárkája gyújtotta meg ünneplő keresztény hívek jelenlétében. A karácsonyfa azonban nem sokáig állhatott a Jaffai kapu mellett, mert a rendkívül toleráns zsidók kilátásba helyezték, hogy tüntetéssel is tiltakoznak a keresztény jelkép fölállítása ellen.

A ledöntött karácsonyfa a Jaffai kapu előtt
Magyarán, a világ legtermészetesebb dolga az, ha például Budapesten a zsidók hanuka ünnepén városszerte fölállítják a hatalmas méretű gyertyatartókat, ám Jeruzsálemben, a keresztények számára is szent városban nem hajlandók eltűrni a karácsonyfát és más keresztény jelképeket. A jeruzsálemi városháza nem várta meg a földühödött zsidók mára kilátásba helyezett tüntetését, hanem ma reggelre ledöntötte és eltüntette a karácsonyfát a Jaffai kapu előteréből. Később, újságírói kérdésre válaszolva a városházán azzal az átlátszó hazugsággal álltak elő, hogy egy magánszemélynek csak mostanáig volt engedélye a karácsonyfa-állításra.

Ez illik a Jaffai kapu elé
Hering József - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/6/105855/#ixzz2FuLZtCaM
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér felesége járási hivatalvezető lett
  2012-12-23 20:37:01, vasárnap
 
  Kövér felesége járási hivatalvezető lett

Index

2012. december 23., vasárnap 19:02 |
Címkék


Járási hivatalvezető lett Kövér László felesége, Bekk Mária, aki korábban Tököl jegyzője volt, írja a Népszabadság. Bekk Mária a szigetszentmiklósi járási hivatal élére került.

Korábban a Szigetszentmiklós Online írta meg, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter december 17-én kinevezte a járási hivatalok vezetőit, akik megbizatása határozatlan időre szól.

Januártól vidéken 175 járási hivatal, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként, hogy a megyei szintnél alacsonyabb államigazgatási feladatokat ellássák.

A járási hivatalvezetők feladata az lesz, hogy a jogszabályokban és belső szabályzatokban a hatáskörükbe utalt feladatokat ellássák, biztosítsák a járási törzshivatal és szakigazgatási szervek feladatellátását, a hivatal működésének üzemeltetetést, és ők gyakorolják a munkáltatói jogokat a járási hivatal és szakigazgatási szerveinek kormánytisztviselői felett, írja a Népszabadság.

http://index.hu/belfold/2012/12/23/kover_felesege_jarasi_hivatalvezeto_lett/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
REZSI A FA ALATt
  2012-12-23 20:29:59, vasárnap
 
  REZSI A FA ALATT

Itt a karácsony, ennek alkalmából Szeretett Vezetőnk úgy érezte, hogy kell a karácsonyfa alá valami becses ajándékot tenni a nemzet gyengeelméjű tagjainak és a gazdagoknak is, ezért hát becsomagolt egy időzített bombát csokimázzal bevonva, hadd nyalogassa róla a csokit a szerencsétlenje, míg csak a sunyin ketyegő jószág fel nem robban.
Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet, amely szerint januártól 10 százalékkal csökken a lakosság számára a távhő, a villamos energia és a földgáz ára.
Szeretem ezeket a rendeleteket, mert olyan területen csinálnak ismét káoszt, melyen egyszer már a szocialisták - vért izzadva és elkönyvelve a belőle fakadó politikai veszteséget - rendet tettek.
Ezennel hát döngő léptekkel visszamasíroztunk a ,,lassan mondom, hogy Orbán Viktor is értse: nem lesz gázáremelés" korába, jóllehet bármennyire is szépen, tagoltan artikulálta anno a mondatot Lendvai Ildikó, mégis lett - igaz, csak valamivel később.
Drágán fizettünk azért, hogy megtanulhassuk: az energia-árak eltérítése a világpiaci áraktól hosszabb távon elképzelhetetlen, emellett rohadt kártékony dolog is.
Persze a Mi Büszkeségünk számára nem lehetetlen semmi, csak pattint egyet az ujjával, és hipp-hopp: nemzetünk virágba borul, az ő feje felett pedig elkezd fényleni a glória, még sokkal fényesebben, mint eddig, ami nem is csoda, hiszen a dicsfény üzemeltetéséhez igénybevett energia ára is csökken tíz százalékkal.
Azt mondja a Tündökletes azzal a pici szájával melyet Girosznak hívunk mindközönségesen, hogy a szolgáltatóknak kell viselniük a terheket, azokat nem háríthatják át.
Na, addig álljon féllábon, és ne vegyen közben levegőt...
Hozzátette azt is, hogy a szektor 1995-ös privatizációjában részt vevő cégek az elmúlt 17 esztendőben évente átlagosan húszszázalékos nyereségre tettek szert, így a befektetés már 3,5-szer megtérült nekik.
Hogy azóta mennyit fektettek be nálunk, azt elfelejtette mondani.
A duma marha jól hangzik, csak engem az ilyen odalökött számok hallatán mindig kiver a víz, merthogy nemigen derül ebből ki pontosan, hogy ez a húsz százalék minek a húsz százaléka, adózás előtt vagy adózás után ennyi, másrészt meg, hogy ez akkor most sok vagy kevés, viszonyítva a nemzetközi példákhoz.
Az se nagyon tetszik, hogy a kormány a szociális kérdéseket nem az adózás vagy a szociális ellátórendszer keretében kívánja rendezni, hanem a fogyasztói árak szabályozásával véli elérni a kívánt célt.
Ne legyen már minden hónapban dühös Anikó és ne hajtogassa a számla láttán, hogy ez rablás - akasztott ember házában nem illik kötelet, rablóéknál nem illik rablást emlegetni!
Volt itt egyszer egy vezetője ennek az országnak, aki egyszer azt találta mondani, hogy mindent a nevén kell nevezni, a kromplileves legyen kromplileves, elvtársak - és ezt nagyon jól mondta, még akkor is, ha még az ÉS főszerkesztője sem értette meg a mondatocska tartalmát, pedighát neki sokkal több esze van, mint a magyar gazdaság aktuális irányítóinak.
A szociális problémákat ugyanis az e célra szolgáló intézményrendszeren belül illene kezelni, a fogyasztói árakat meg ettől teljesen függetlenül, a beszerzési árak függvényében.
Hogy a Mi Szemünkfénye soknak tartja az éves húsz százalékos nyereséget, az magánvéleménye kellene, hogy maradjon, az viszont mindannyiunk ügye, hogy ha valaminek az ára elszakad a világpiaci áraktól, akkor az előbb-utóbb ránk fog visszaütni, és ez a visszaütés lehet akár kiütés is egy szerencsétlenebb esetben.
Emellett az energiaárak miatt nagy szemforgatással előadott aggodalom ezen remek megoldása már megint valahogy úgy sikerült, hogy a gazdagok nyernek rajta.
Ha Évike néninek van egy kis villany és még kisebb gázszámlácskája a faluszéli házikóban - legyen, mondjuk ötezer forint a villany-gáz havonta, - akkor az kap ajándékba évente hatezer forintot.
Ebből elvisz vagy négyezret az infláció, egyet majd a gáz fűtőértékének csökkenése, kettőt meg az újonnan bevezetésre kerülő mérőhitelesítési, kapcsolóbillegetészeti, gáztekerészeti vagy valami más névre elkeresztelt új költség
Már, ha a tíz százalék tíz százalék lesz, mert azt nem olvastam, hogy ez a tíz százalék a számla bruttó végösszegéből kerül elengedésre, az majd csak januárban derül ki, de addigra már hálás népünk karácsonyfáját felékesítettük az energia-áremelés szaloncukorkájával, az esetleges csalódást meg majd januárban lekommunikáljuk, ugye.
Gírosz pofáján a bőrért meg nem kár, telik a hálapénzéből akár még a feje kicserélésére is - a mostani úgyis elég randa...
Ellenben a Vezér portáján a Cinege utcában a gázszámla kicsit több, mint Évike néninek a faluszélen, Alcsúton se sokkal kevesebb - mondjuk, azért fussa rá, ahogy mondani szokták - ebből ő egy évben megtakaríthat minimum félmilliócskát, jó lesz majd a Nemzet Traktoristájának tűpénzre.
Hiába, - kinek vagyon, annak nagyon - mondja a népi bölcsesség.
És persze még majd az energiaszolgáltatók elmaradt fejlesztéseinek árát is nekünk kell megfizetni, mert a hálózatok nem az örökkévalóságnak épülnek, a berendezések pedig elavulnak sajnos.
Az egész cirkusz árát mindahányan fizetni fogjuk, hiszen az állam bevételkiesését valamivel kompenzálni kell, márpedig lesz bevételkiesés bővesen.
Lesz egyszer egy ÁFA-kiesés, lesz azután nyereségadó-kiesés - ezeket mind pótolni kell, mert azt sem láttam, hogy a költségvetésben ezek kompenzálására beállítottak volna valamilyen érdemi kiadáscsökkentést.
Abban azért nem hiszek, hogy ezek ne tudnának kitalálni új sanyargatásokat a legszegényebbeknek - legfeljebb majd kiderül, hogy meg lehet élni havi tizenötezerből is...
Akik egyébként így - indirekt módon - hozzájárulnak ahhoz, hogy amikor Gazdagék grilljében sül a liba, az szép, egyenletesen pirosbarna legyen, ne olyan hóka, mint a farhát, melyet a Lázár-skála alján tanyázók esznek majd ünnepi ebédre, jobb esetben uszadékfán melegítve.
Ez a rendelet tipikus fürdőmedence-rendelet, a fűtött fürdőmedencék tulajdonosait támogatja.
Ha az Úr lenéz a földre és elnézegeti teremtményeit, zokogni fog.
Mindenki vigyázzon, akinek nincs fűtött járdája és kocsifelhajtója, fenékre ne essen.
Jeges, hideg eső várható...

:O)))

http://www.pupublogja.hu/2012/12/rezsi-fa-alatt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövőre sem rugaszkodik el a magyar gazdaság
  2012-12-23 19:54:07, vasárnap
 
  Jövőre sem rugaszkodik el a magyar gazdaság

2012. december 23. vasárnap 09:49:59

2013-ban nem várható átütő pozitív fordulat a magyar gazdaságban, részben annak eredményeként, hogy sem a fogyasztás, sem a beruházások esetében nem mutatkoznak a bővülés jelei - derül ki az MFB makrogazdasági összefoglalójából.

2013-ban nem várható átütő pozitív fordulat a magyar növekedés alakulásában - derül ki az MFB Zrt. makrogazdasági összefoglalójából. A belső kereslet komponensei közül sem a fogyasztás, sem a beruházások esetében nem látszanak bővülésre utaló jelek továbbra sem: a háztartások jövedelmi helyzetét az adóváltozások közvetlenül nem rontják ugyan, de az ágazati adók közvetve érinthetik őket. A bruttó reálkeresetek - tekintve a vállalatok alacsony költségtűrő képességét - számottevően nem nőnek, s az adósságleépítés és a tartalékolási célú megtakarítások folytatódnak, a költségvetési transzferek reálértékben legfeljebb kissé bővülnek. A hitelezés megindulására jövőre még nem lehet számítani: a tranzakciós adó újabb csapást jelent a bankok számára az amúgy is sok baj (csökkenő nyereségesség, a bizonytalan gazdasági környezetből fakadó magas ügyfélkockázat, romló portfolió, külső forráskivonás, dráguló forrásköltségek stb.) közepette.
Magyar gazdasági növekedés (GDP)

Orbán: teljesíthető lehet az egymillió munkahely 10 év alatt

MNB: munkaintenzívebb lesz Magyarország

Vértes: valami még van a kormány tarsolyában

Századvég: romló növekedési kilátások, elérhető hiánycél

GKI: a recessziót stagfláció váltja 2013-ban
További cikkek »

Ez érzékenyen érinti a különböző szektorális adókkal amúgy is sújtott vállalati szektort is, amelynek a hitelállománya árfolyamszűrten 270 milliárd forinttal csökkent az év eleje óta (különösen a hosszúlejáratú fejlesztési források estek vissza), s amely számára a felmerülő beruházások elhalasztása a piaci kilátások bizonytalansága miatt különben is erősen megfontolandó alternatíva. Az export az év első felében várhatóan csak enyhén nő, de a külső konjunktúra erősödésével az év második felében gyorsulni fog, míg az import bővülési üteme továbbra is elmarad az exportétól. 2013-ra összességében 0 és 0,5 százalék közötti gazdasági növekedést várunk, 0,9 százalékos fogyasztás- és 0,8 százalékos beruházás-csökkenéssel.

Tartósan javulnak a magyar gazdaság egyensúlyi és adósságmutatói: az import növekedését meghaladó export-bővülés következtében tovább nőtt a gazdaság külső finanszírozási képessége (szeptember végén 3,6 százalék volt a GDP arányában), s mivel a belső felhasználás bővülésére nem számítanak a bank elemzői, az várhatóan magas marad 2013-ban is. A külső bruttó és nettó adósság/GDP mutatók 101, ill. 47 százalékra csökkentek, míg a bruttó államadósság a GDP 77,1 százalékára mérséklődött szeptember végén. Kiemelik: a kormány következetesen dolgozik az államháztartási egyenleg 3 százalék alatt tartásán mind 2012-ben, mind 2013-ban, s bár ez a folyamat továbbra is növekedési áldozattal és az emelkedő adókulcsok miatt keletkező inflációs nyomással jár, a hosszú távú fenntartható növekedés és egyensúly megalapozásához elengedhetetlen.

A magyar pénzügyi eszközök megítélése, kereslete azonban továbbra is erősen ki lesz téve a nemzetközi pénz- és tőkepiaci hangulatnak, s az ezt átható bizonytalanság okozhat váratlan és kellemetlen fordulatokat, erős volatilitást a hazai pénzügyi folyamatokban ezután is. Az IMF-EU-megállapodás ugyanakkor nem csupán biztonsági, s bizalmat erősítő hálóként működhetne, hanem az adósság finanszírozásának kamatköltségét is csökkenthetné - emelik ki az MFB elemzői.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/Jovore_sem_rugaszkodik_el_a_magyar_gazdasag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan ünnepled a karácsonyt?
  2012-12-23 19:32:24, vasárnap
 
  Hogyan ünnepled a karácsonyt?




Ez a kicsi gyermek, aki most édesanyja tejét issza, a mindeneket tápláló, teremtő Isten, hogy ez, aki most pólyákba van kötözve, a mindenség erőit tartja össze, hogy ez a kicsi újszülött, aki belépett az időbe, az Örökkévaló, aki jászolban fekszik, a mindenen túl levő Végtelen, aki most sír a hideg miatt, ő vigasztal meg mindeneket, hogy ez a csöppnyi ember: végtelen fönségű Isten.

Ez a megfontolás a karácsony lényege, és mindaz az elhatározás, ami ebből következik.

Egy ilyen ünnep, mint ez az utolsó adventi vasárnap volt, amelynek délutánján már közeleg a szenteste, mely a szent Éjszakába torkollik és hétfőn karácsony ragyogására ébredünk - valljuk be - igénybe vesz bennünket. Főleg akkor, ha a szentmisékben felhangzó szentírási részleteken elmélkedünk: vagyis életünket szembesítjük a felfoghatatlan misztériummal: "az Ige testté lőn, és miköztünk lakozzék".

A misztérium hosszas és minket alakító szemlélésétől ösztönösen (és öntudatlanul) menekülünk egyéb teendőkbe, becsapva magunkat, hogy nincs időnk arra, aki az örökkévalóságból belépett a mi időnkbe, hogy velünk legyen (Emmánuel lesz az ő neve, ami azt jelenti: "Velünk az Isten").

Ez a karácsonyi kísértés, mert arról van szó: ne arra figyeljünk, aki érettünk emberré lett, hanem valami másra. Egyébként ez minden bűn közös gyökere: elfordítjuk arcunkat Istentől.

A kísértés (Isten ne adja, a bukás), mint mindig, három szinten kerülget bennünket.

A testi szinten: a takarításban, a bevásárlásban, a betlehemi jászol felállításában és a pásztorjáték betanításában stb. Fárasszuk ki magunkat úgy, hogy egy épkézláb gondolatunk se legyen, és az evangéliumokon való elmélkedésre ne maradjon időnk. Van ennek durvább formája is, amely inkább a hitetlen világot sújtja: evés-ivás és tobzódás, vagyis karácsonyi szilveszterezés és farsangolás, ahogy minden ünnep lassan nem egyéb, mint szilveszterezés és farsangolás.

Szakítanunk kell időt Jézusra. Elmélkedésre az evangéliumokról. Ez a "szakítani" ige erőszakosságot fejez ki. Erről van szó Az ószövetségi ember így kiáltott: "Bárcsak szétszakítanád az egeket!" - és Isten szétszakította értünk az egeket, és leszállt.

A második kísértés pszichológiai. Karácsonyi érzelmek kellenek szinte minden áron, még karácsony igazsága nélkül is. Talmi csillogás, akármilyen zenével - mert karácsony a "szeretet ünnepe". Nem igaz! Nyisd ki a misekönyvet! Nézzed húsz évszázad összes karácsonyának liturgiáját, hol találod címként: "a szeretet ünnepe"? Ehelyett: "Urunk születése", "a mi Urunk Jézus Krisztus test szerinti születése". Jól esne neked, ha a születésnapodra összegyűlt rokonság a "szeretetet" úgy általában ünnepelné, és senki észre se venne téged? Az ilyen ünneplés melyik szeretet ünnepe lenne? Az összegyűltek önszeretetéé, mely alapvetően egyetlen nagy szeretetlenség a megszületett iránt. Persze a karácsonyi kísértések és elbukások alapvetően egész évi kísértések és elbukások szimbólumai. Van olyan keresztény hívő, aki azt mondja: hagyjuk a dogmákat (igazságokat), olyan mindegy, hogy ki hogyan érti Jézus Krisztus ontológiai (létbeli) valóságát: csak a szeretet számít. Ez annak a Krisztusnak arcul köpése, és be nem fogadása, ("övéi őt be nem fogadták"), aki egyszer így szólt: "Én vagyok az Igazság", meg azt is mondotta: "Az igazság megszabadít (szabaddá tesz) titeket". Ha Jézus Krisztus nem valóságos Isten és valóságos ember: ha nem az, akiről a karácsonyi délelőtti ünnepi szentmisében énekelt János-prológus és a niceai-konstantinápolyi zsinat mondja, hogy "Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő volt kezdetben Istennél. Minden őáltala lett és nélküle semmi sem lett, mai lett. Benne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága és (ez) az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék. Mi láttuk az ő dicsőségét, mely az Atya Egyszülöttjének dicsősége " - ha Jézus Krisztus nem ez, akkor engem ő nem érdekel. Sőt! Mivé tette magát és mi lett annak a következménye: húsz évszázad alatt negyvenmillió keresztény vértanú? Így istenemberségében lett a szeretet kinyilatkoztatója, és a Szentlélek közlésével az igazi szeretet megadója és garantálója. Karácsony csak ebben az értelemben a szeretet ünnepe.

Mindebből következik, hogy ez az ünnep (mivel egy igazság, egy tény, egy valóság) elsősorban az értelmünkhöz szól és az akaratunkhoz.

A harmadik és legsúlyosabb kísértés, értelmi természetű, és abban áll, hogy ne gondoljunk bele értelmünk minden erejével ebbe az üdvözítő titokba.

Karácsony első nagy ünneplői, például Nagy Szent Leó pápa figyelmeztet: fontold meg, ó keresztény lélek! Vagyis gondolj bele. Értelmed minden erejével ereszkedj bele a fönséges és édességes, félelmetes és szívet melengető ténybe, hogy ez a kicsi gyermek, aki most édesanyja tejét issza, a mindeneket tápláló, teremtő Isten, hogy ez, aki most pólyákba van kötözve, a mindenség erőit tartja össze, hogy ez a kicsi újszülött, aki belépett az időbe, az Örökkévaló, aki jászolban fekszik, a mindenen túl levő Végtelen, aki most sír a hideg miatt, ő vigasztal meg mindeneket, hogy ez a csöppnyi ember: végtelen fönségű Isten.

Ez a megfontolás a karácsony lényege és mindaz az elhatározás, ami ebből következik. A szent liturgia, vagyis a karácsonyi szentmisék tényleges szövegei (a valódi bevonulási és áldozási énekek, amelyek az Éneklő Egyház című könyvben vannak) és a szent zsolozsma himnuszai nem állnak meg a felületnél, hanem a misztériumok örvénylésébe vetnek bele. Az első vecsernye első himnusza mielőtt Krisztus földi születését ünnepelné, előbb azt ünnepli, amiből ez a földi születés forrásozhat: örök születését az Atyától, mielőtt a világ lett; ünnepli szent keresztjén kiontott vérét, melynek áldott hullámai megmostak bennünket és Isten gyermekévé tettek.

Legyen időnk e nagy téli csöndességben órákon át szemlélni hittől megvilágosodott emberi értelmünkkel a meg nem határozható, de minket egyre jobban meghatározó titkot: Jézus Krisztust, aki valóságos Isten és valóságos ember: istenségében egylényegű az Atyával, emberségében egylényegű velünk.

Csak ebben a velünk egylényegűvé vált Istenben lehet úgy megbízni, hogy haláltusánk verejtékezésében sem esünk kétségbe, hanem, mint Szent István, az első vértanú, nyitva látván az eget, felkiálthatunk bizalommal: "Uram Jézus, vedd magadhoz lelkemet!"

Ft. Barsi Balázs OFM

(katolikus.hu/ujember/)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigány kábeltolvaj banda bukott le Angliában
  2012-12-23 13:04:19, vasárnap
 
  2012-12-23. 12:46
Cigány kábeltolvaj banda bukott le Angliában

Nyolc kábellopásra szakosodott “nem hiába született" akadt végre horogra Angliában. Tevékenységük nyomán súlyos zavarok keletkeztek a vasúti forgalomban. Az okozott kár értéke eléri a félmillió fontot. A nyolc csirkefogó összesen 23 év börtönt kapott.
A kirívóan előítéletes és fasiszta Birminghami Királyi Törvényszék hozta meg a példás ítéletet a nyolc cigány ellen, akik közül a legfiatalabb 19, a legidősebb pedig 36 éves. Korábban mindannyian Birmingham Handsworth és Smethwick elnevezésű negyedeiben élősködtek és bűnöztek. 2011. november 3-a és ez év május 24-e között nem kevesebb, mint 22 alkalommal léptek akcióba, és összesen 6 ezer méter vasúti kábelt loptak el a Worcestershire grófságban található Evesham és Gloucestershire grófság Moreton-in-Marsh települése közötti vonalon. A cigány bűnbanda ténykedése következtében a 15 mérföldes pályaszakaszon sok esetben lehetetlenné vált a vasúti közlekedés.
A vasúti infrastruktúra fenntartásáért felelős Network Rail a tönkretett kábelek kicserélésére, az ellopottak pótlására, valamint a vasúti irányítók kiesett munkabérére közel 500 ezer fontot volt kénytelen fordítani.
Michael Duck ügyész a bíróság előtt vádbeszédében elmondta, miképpen kezdett hozzá a Brit Közlekedési Rendőrség (British Transport Police) a nyomozáshoz azt követően, hogy a Network Rail jelezte: nem működnek a vasúti jelzőberendezések a Gloucestershire-ben található Chipping Camden környékén. Az ügyben első ízben 2011. november 3-án akcióba lépő rendőrök felfedeztek egy hatalmas kábeldarabot, amit a bűnözők már levágtak, de még nem volt módjuk elszállítani.
Később további panaszok is érkeztek a vasúti forgalom fennakadása miatt. Cotswold környékén a rendőrök rendszeresen járőröztek a vonalon, és rejtett kamerákat is elhelyeztek, hogy követni lehessen a cigánybűnözők mozgását.
Végül a nyomozók felfedeztek két cigányt a Cotswold közelében található Blockley átkelőnél, akiket azután kutyák és helikopterek bevetésével vettek üldözőbe. A közeli erdőben sikerült a két bűnözőt a rendőröknek elfogni. Mobiltelefonjaik alapos ellenőrzése és más nyomok alapján a letartóztatott kábeltolvajok két másik társa akadt horogra.
Idén májusban pedig házkutatásokat tartott a rendőrség Birmingham Handsworth és Smethwick negyedeiben. 11 személyt tartóztattak le, közöttük a már hűvösre tett cigányok bandájába tartozó csirkefogókat.
Robert Orme bíró arról beszélt, hogy a bűncselekményeket rendkívüli szakértelemmel hajtották végre, és mindegyik esetben súlyos fennakadások keletkeztek a vasúti vonalakon. ,,A szerelvények gyakran voltak kénytelenek megállni, a vasút nem volt képes teljes körű szolgáltatásokat nyújtani, az utasoknak súlyos kényelmetlenségeket kellett elviselniük. A vasúttársaság pedig komoly veszteségeket szenvedett el" - foglalta össze a ,,nem hiába születettek" ténykedésének következményeit a bíró, aki ,,nagyon komolynak" ítélte a bűnbanda tetteit, és ezért ,,elrettentő ítéletet" hozott.
A bűnbanda vezérei, a 36 éves Jan Trofin és a 29 éves Alexandru Tofaleanu négy-négy esztendőt fog rács mögött tölteni. A szintén vezető szerepet betöltő 26 esztendős Mihai Mihart négy év öt hónap börtönbüntetést kapott. És a náci időket felidéző módon börtönbüntetésük letöltése után mindhármukat deportálni fogják Romániába.
A 19 éves Stefanel Ruset két és fél év, a Christian Toader nevű 24 esztendős cigánybűnöző pedig két év kilenc hónap után szabadul. A 27 éves Mihai Binta és 19 éves Florin Cojocaru 20-20 hónapig, a 24 éves Costinel Mijloc pedig két évig lesz az őt megillető helyen. A banda kilencedik tagját, Marius Stanát is letartóztatták, de megengedték neki, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezzen. Nem kellett volna, ugyanis a nyomorult visszaszökött Romániába, és most ott bujkál.
A nyomozást vezető Andy Irwin Porter az ítélethirdetés után kijelentette: "Ezek a büntetések világossá teszik, hogy nem érdemes a vasúti kábelek ellopásán gondolkodni. Nyomozóink úgyis megtalálják az elkövetőket, és megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy a bűnösöket bíróság elé állítsák - miképp azt ebben a roppant bonyolult és komoly ügyben is mindenki tapasztalhatta."
,,A nyolc ember összesen 23 év büntetést kapott, annak ellenére, hogy anyagilag roppant csekély volt a nyereségük az elkövetett bűncselekményeik nyomán. Azonban súlyos fennakadásokat idéztek elő a vasúti forgalomban, és jelentős anyagi károkat okoztak a vasútnak. Bűntettük veszélyeztette az ellopott vagy megrongált vezetékek kicserélésével illetve pótlásával megbízott szakemberek biztonságát, és azoknak az embereknek az élete is veszélyben forgott, akik a szóban forgó vasúti vonalak közelében jártak" - indokolta a szigorú büntetések jogosságát Andy Irwin Porter nyomozó.

Angliában nem védik annyira a bűnözők, és kiemelten a cigánybűnözők ,,jogait", mint nálunk. Ezért a Daily Telegraph megtehette, hogy közzétegye a kábeltolvajok fényképét. A mellékelt képen a felső sor, balról jobbra: Jan Trofin, Alexandru Tofaleanu, Mihai Mihart, Mihai Binta. Az alsó sorban, balról jobbra: Florin Cojocaru, Stefanel Ruset, Christian Toader, Costinel Mijloc.
Perge Ottó - Telegraph - wiltsglosstandard.co.uk nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/35/105842/#ixzz2FsMtfKSc
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb tízmilliárdokkal drágul a négyes metró
  2012-12-23 12:59:53, vasárnap
 
  Újabb tízmilliárdokkal drágul a négyes metró
2012, december 23 - 11:01


Új, egységes szerződést írt alá december 21-én, pénteken Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a 4-es metró projekt finanszírozásáról- olvasható a BKK közleményében.

Az európai uniós elszámolhatóság maximalizálása érdekében egységes elvek mentén módosult a projekt Támogatási és Finanszírozási Szerződése. Rögzített elvek mentén zajlik majd a pótmunkák, a változtatások elszámolása és a követeléskezelés a jövőben.

A Tarlós István főpolgármester és Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke által aláírt új szerződés átláthatóbbá teszi az állami és fővárosi szerepvállalás mértékét, illetve a projekt új összköltségvetése már kalkulál valamennyi még hátralévő munkafázis mellett a jelenleg látható legmagasabb pénzügyi kockázat összegével is. A beruházás összköltsége 452 milliárd forint. A Fővárosi Közgyűlés december 21-i döntése lehetővé tette a metróberuházás mérnökszervezetének cseréjét is, így 2013-tól a Budapesti Közlekedési Központ által felügyelt BKK Közút Zrt. végzi az M4 beruházás lebonyolító mérnöki feladatait.

Tarlós István az ünnepélyes aláíráson emblematikus projektnek nevezte a 4-es metró beruházást. Mint mondta, az esemény látszólag csupán egy szerződés aláírása, valójában azonban döntő előrelépés Magyarország jelenlegi legnagyobb beruházásában. A főpolgármester kifejtette, hogy a jelenleg még meglévő pénzügyi kockázatok megnyugtató kezelése okán indokolttá vált egy egységes, új metrószerződés a magyar állammal, amely mind az Európai Unió, mind a központi költségvetési finanszírozási forrásokat egyértelmű rendszerbe foglalja és biztosítja, hogy a lehetséges többletköltségek ne kizárólag a Fővárosi Önkormányzatot terheljék.

Tarlós István kiemelte, hogy a Kormánnyal való konstruktív együttműködésként sikerült megteremteni a sikeres projektzárás alapvető feltételeit, aminek köszönhetően ,,reális az esély, hogy 2014 tavaszán együtt örülhetünk majd Európa egyik legmodernebb metrójának". A főpolgármester felhívta rá a figyelmet, hogy nem túlzás azt állítani, hogy ami ezzel a projekttel történik, hatással lehet szinte valamennyi európai uniós forrásból finanszírozott magyar projektre is.

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke beszámolt róla, hogy a projekt az elmúlt időszak erőfeszítéseinek köszönhetően immár visszafordíthatatlanul, szigorú számadás mellett megvalósul. Mint elmondta, a mai szerződés aláírásával kiemelt mérföldkövéhez érkezett a beruházás, amellyel átláthatóbb, egyszerűbb és gyorsabb lesz a projekt megvalósítása. Az NFÜ arra törekszik, hogy projekt szerződései teljes körűen megfeleljenek az uniós normáknak, és a beruházás minél nagyobb hányada elszámolható legyen az Európai Unió felé, így tehermentesítve mind a hazai, mind pedig fővárosi költségvetést - tette hozzá az elnök.

Döntött a Közgyűlés

A december 21-ei, pénteki rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés döntött arról, hogy a módosítási javaslat Kormány (NFÜ) általi elfogadását követően a szerződés mellékletét képező Elszámolható Költségek Útmutatójában változnának a lebonyolító mérnökkel (a KÖZOP terminológiájában független mérnök, a projekt szerződéses rendszere szerint FIDIC mérnök) szemben támasztott elvárások. Az eddigi Útmutató alapján a ,,Mérnök" a FIDIC szerinti vagy azzal egyenértékű, a Kedvezményezettől és a Megvalósítótól független mérnököt jelentette, a módosítási javaslat értelmében a ,,Mérnök" a FIDIC szerinti vagy azzal egyenértékű mérnököt jelentené, azaz kikerülne az Útmutatóból az, hogy a ,,Mérnöknek" a Kedvezményezettől és a Megvalósítótól mindenképpen függetlennek kell lennie. A döntés értelmében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) leányvállalata, a BKK Közút lehet a 4-es metró lebonyolító mérnöke, miután a Fővárosi Közgyűlés módosította a szerződés erre vonatkozó részét.

A pénzügyi forrásrendszer megteremti a lehetőséget, hogy a 4-es metró 2014-ben átadható legyen

A 4-es metró projekt szerződéses rendszerének összetettségéből, struktúrájából adódóan a vállalkozói követelések mára több tízmilliárd forintos összegben terhelik a beruházást. Budapest városvezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a mára közel 77%-os műszaki készültségi fokot elért projekt 2014-es átadási véghatárideje tartható legyen. Ennek keretében eredményes tárgyalások zajlottak a szerelvényeket gyártó és szállító Alstom, illetve az integrált rendszereket és áramellátást kiépítő Siemens vezetőivel.

A jelenleg meglévő pénzügyi kockázatok megnyugtató kezelésére indokolttá vált egy egységes, új metrószerződés megkötése a Magyar Állammal, amely mind az uniós, mind a központi költségvetési finanszírozási forrásokat egyértelmű rendszerbe foglalja és biztosítja, hogy a lehetséges többletköltségek ne kizárólagosan a Fővárosi Önkormányzatot terheljék. Az új szerződés célja, hogy a beruházás mögötti pénzügyi forrásrendszert egységesítse, kezelhetővé tegye a követeléskezelést és megteremtse annak lehetőségét, hogy 2014-ben valóban átadható legyen az új metróvonal.

Már a főpolgármester és a Kormány közötti konstruktív együttműködés eredménye az 1448/2012. (X.11.) számú Korm. határozat is, amely alapvető feltétele a sikeres projektzárásnak: meghatározva többek között a befejezéséhez szükséges állami finanszírozás mértékét, illetve az előírt műszaki tartalom megvalósításának, valamint a Főváros által fizetendő önrész biztosításának kötelezettségét.

Az új szerződés átláthatóbbá teszi az Európai Unió Kohéziós Alapjából és az Operatív Program hazai központi költségvetési előirányzatából származó támogatások lehívását, illetve egységes szerkezetbe foglalja a projekt európai uniós Támogatási Szerződését, a Magyar Állam és Budapest Főváros Önkormányzat között létrejött Finanszírozási Szerződést, valamint az utóbbit Kiegészítő Megállapodást is.

Az új, egységes szerződés megkötésének egyik legfontosabb célja az volt, hogy a még hátralévő munkák tekintetében a lehető legnagyobb arányban legyen lehívható európai uniós forrás. Az elszámolhatósági elvek pontos meghatározásán túl az új szerződéssel alkalmazásra kerül az ún. Vállalkozói Változtatások és Követelések Elszámolási Útmutatója, amely a projekt megvalósítása érdekében kötött szerződésekkel kapcsolatban benyújtott vállalkozói változtatási kérelmek, valamint vállalkozói követelések támogatás terhére történő elszámolhatóságának pontos feltételeit és szabályait határozza meg.

Ennek értelmében a pótmunkák, a változtatások és a követelések egyedileg kerülnek vizsgálatra. A szerződés tartalékkeretéig nem, a tartalékkeretet meghaladóan azonban szükséges a vállalkozási szerződések módosítása az elszámolhatóság érdekében. Utóbbi tételek egyedi vizsgálat alapján európai uniós támogatásból akkor kerülhetnek kifizetésre, ha a szerződő felek a követelés alapjául szolgáló összegről megállapodást kötöttek, illetve a szerződést a közbeszerzési törvénynek megfelelően módosították, vagy az bírósági ítéletben ez megállapításra került. A szerződéses keretösszegen felül a már kifizetett követelések esetén a követelések hazai finanszírozásból kerülhetnek csak rendezésre.

Az új szerződés szerinti összköltségvetés a korábbi, 373,4 milliárdos keret helyett 452,5 milliárd forint, amely a projekt megvalósításával összefüggésben tartalmazza valamennyi már megkötött, illetve még megkötendő szerződés, továbbá a jelenlegi és a várható vitatott tételek, vállalkozói követelések kalkulált maximális összegét.

Ebben az új összköltségvetésben a már megkötött szerződések alapján kötelezettségvállalással lekötött források és az általános tartalék összege 342,5 milliárd forint, ami nem változott a korábbiakhoz képest. A jövőben megkötendő szerződések alapján kifizetendő költségek és az általános tartalék becsült összege a korábban tervezett 30,9 milliárd helyett 42,5 milliárd forint. A valamivel több, mint 11 milliárd forintos becsült többlet oka az, hogy bekerült az új összköltségvetésbe az időközben a vonal maximális biztonsága miatt előírt EDR - Egységes Digitális Rádiórendszer (~1 milliárd forint), illetve a teljes, a BKK műszaki felülvizsgálata nyomán kibővített műszaki tartalommal megvalósuló kelenföldi intermodális csomópont megvalósításának becsült költsége is (a korábban kalkulált, 2,7 milliárdos minimális műszaki tartalom helyett egy jelentősen kibővült, átalakult műszaki tartalommal, plusz ~10 milliárd forint).

A kelenföldi intermodális csomópont műszaki tartalmának meghatározása, illetve az ezzel kapcsolatos szakmai egyeztetések lefolytatása évekig elhúzódott, sokáig nem lehetett vele költségvetési szinten teljes egészében kalkulálni, jelenleg is még csak egy tervpályázat van folyamatban. Az új összköltségvetésben már a teljes intermodális csomópont szerepel, azaz a MÁV vágányokhoz vezető kijárati műtárgyon, illetve az M1-M7-es autópálya csomóponton túl a jelenleg tervezett projektköltség már tartalmazza az Európai Unió által előírt, összevont helyi- és helyközi autóbusz pályaudvar becsült költségeit terminál jellegű utascsarnokkal, illetve az 1500 P+R és a tervezett B+R parkolók költségeit is. Az új szerződés pedig lehetőséget ad az intermodális csomópont európai uniós forrásból történő elszámolhatóságára.

Az új projektösszköltségből 67,5 milliárd forint a megkötött szerződésekből eredő, a Vállalkozók által el nem fogadott mérnökhatározatokból eredő követelések becsült legmagasabb összege, azaz a jelenleg ismert maximális kockázat (ide értve leginkább azokat a követeléseket is, melyek rendezése jelenleg már döntőbizottsági, illetve választottbírósági szakaszban van). Ez egy maximális elvi keret, ami nem jelenti azt, hogy ezzel az összeggel ténylegesen is növekedni fognak a beruházás költségei. Amennyiben bármelyik követelés összegéről a Felek közötti egyezség dönt, a követelés érvényesítésére irányuló eljárások alapján az adott vállalkozói szerződés kizárólag a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság, vagy a Magyar Kormány jóváhagyását követően módosítható.

Az új szerződés az üzembe helyezés időpontját 2014. március 31-ében határozza meg, a projekt megvalósításának tervezett legkésőbbi időpontja pedig 2015. július 31. Az ezen időpontig felmerült és kiegyenlített költségek elszámolására kerülhet sor az új szerződés szerint - zárul a BKK közleménye.

barikad.hu

http://barikad.hu/ujabb_tizmilliardokkal_dragul_a_negyes_metro-20121223
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Honvédség helyett cigány banda? Na, ne, Hende!
  2012-12-23 07:22:59, vasárnap
 
  Honvédség helyett cigány banda? Na, ne, Hende!
2012. december 22. 18:44
Hunhír.info

Cigány fiatalokat képez és foglalkoztat a jövőben a magyar honvédség. A minisztérium az Országos Cigány Önkormányzattal együtt keresi az érdeklődőket. A tárca szerint a katonai munka hozzájárulhat a cigányság társadalmi felemelkedéséhez. Meg a katonai pálya teljes lezülléséhez.

A honvédség stabil, kiszámítható életpályát kínál. Nemcsak képzést, állást is biztosítanak a hadseregben azoknak, akiket érdekel a katonai pálya, és alkalmasak is. A honvédelmi miniszter a Kossuth Rádióban kifejtette: a hátrányos helyzetű fiatalokat ösztöndíjjal is támogatják.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60448
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarnak nem lehet lőfegyvere - hátha használná az esetle
  2012-12-23 07:19:09, vasárnap
 
  A magyarnak nem lehet lőfegyvere - hátha használná az esetleges idegen hódítók ellen
2012. december 22. 21:11
Hunhír.info

Magyarországon nem egyszerű fegyverhez jutni. Sportlövő, ha egyesület igazolt versenyzője, illetve aki vadásztársaság tagja, még jó eséllyel kaphat engedélyt. Ám ha valaki pusztán önmagát szeretné védeni, szinte kár is próbálkoznia - írja a Népszabadság. A magyarnak ne legyen lőfegyvere - ez a gyarmatosítók parancsa! Nehezebb totálisan leigázni úgy egy országot, ha lakói védekezésre képesek.

,,Önvédelmi célra rövid lőfegyver és lőszer tartása annak engedélyezhető, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége - tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt - fokozott védelmet igényel" - mondja a lőfegyverekről szóló kormányrendelet. Az ORFK adatai szerint ezt csak keveseknek sikerül igazolni.

A tavaly decemberi statisztikában 254 ezer engedélyezett fegyver szerepelt, és ezek közül 155 ezret sportvadászok birtokolnak. Körülbelül 58 ezret önvédelmi célra tartanak, ebből ötvenezer gáz- vagy riasztófegyver. Ennél a szomszédos országokban is liberálisabb a szabályozás, Szlovákiában például a lakosság számához képest csaknem kétszer annyian birtokolhatnak valamilyen fegyvert.

,,Igazi" pisztollyal nálunk mindössze 7600-an rendelkeznek, ami 2006-hoz képest majdnem kilencezres csökkenés. A rendőrség tehát egyre kevésbé akceptálja, ha valaki személyes fenyegetettségre hivatkozva szeretne felfegyverkezni. A jogalkotó ráadásul időközben a feltételeket is módosította, és egy ideje már a foglalkozásra (például: parlamenti képviselő) hivatkozva sem kaphat senki alanyi jogon fegyvertartási engedélyt - írja a lap.

Ez a szabályozás az új alaptörvény életbelépése óta sem változott, bár az idén alkotmányos rangra emelkedett, hogy ,,mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához". Ami viszont nem jelenti azt, hogy fegyver is járna, hogy azzal védjük meg önmagunkat vagy a javainkat.

A magyarnak ne legyen lőfegyvere - ez a gyarmatosítók parancsa! Nehezebb totálisan leigázni úgy egy országot, ha lakói védekezésre képesek. Nagyon jól tudják ezt azok, akik a világot uralják, s az új honfoglalók érdekeit képviselik. Ezért kellett szétverni a sorkatonaságot is, hogy egy fiatal azt se tudja, melyik felén sül el a puska.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60451
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövérlaca parlamentje
  2012-12-23 07:15:30, vasárnap
 
  2012.12.23. 05:16

Kövérlaca parlamentje

Házmester úrnak idő előtt sikerült az abszolút agyleállást abszolválni. Legalább a hivatalos nemzeti bejglikóma idejét megvárhatta volna, de megfáradt szegénykém abba a sok megfeszített munkába amit az idén végzett. Így a legyászmenetezett Fidesz fundamentalistákkal váltott barátságos zacsi pacsi után volt kedves felvázolni nekünk mit ért ő maga parlamentáris házmesterdemokrácia alatt.

- Morcos Bajusz parlamentjében a képviselők elsősorban nem borzolják locsogással - amit hivatalosan ma még részletes vitának hívnak - a házmester úr viseltes idegeit. Lesznek kedvesek a drága képviselők szem előtt tartani, hogy házmester urat ez annyira de annyira untatja, hogy beleszundít, bajszába szárad az álomnyál, és Gyurcsánynál csak az ázott bajuszszagot utálja jobban.

- Az ellenzéki képviselők csak olyan indítványt nyújtanak be amiről tudják, az a kormánypártnak is biztosan tetszik majd. Mert"sokszor ma órákat töltenek azzal, hogy módosító indítványokat utasítanak el, miközben pontosan lehet tudni, hogy a kormánypártok melyeket támogatják."



- Az országgyűlési választásokon nem képviselőket, hanem bizottsági tagokat választunk, akik plenáris üléssel szarakodás meg részletes vitázás helyett bizottságban eldöntik mit gondol az orbánviktor, az ülésterembe pedig automata gombnyomógépsort rendelünk valamelyik kormányközeli kebelbaráttól, ami a bizottsági döntést a látszat kedvéért megszavazza.



- A morzsázás és csámcsogás után az egyéb eszközök ülésterembe hordása is tilos. Nincs több molinó, alufelni, bolhacirkusz, hangyavár, tamagocsi, Kétfarkú matrica, Ufó magazin meg kék cédula szórás a félcédulásokra. Méltóságteljes mély kuss, ez az irányvonal, aki nem képes ennek megfelelni azt a házőrség dermedtre sokkolózza.

http://m.cdn.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/k%C3%B6v%C3%A9r-l%C3%A1szl% C3%B3.gif

kövér-lászló.gif

Ez azt hiszem olyan valami, amire a Fidesz páholy lakója, Pozsgay elvtárs is elégedetten csettint, és hamar sürgönyöz a pápai pártbizottságra idősebb Kövérnek, hogy apukám, kicsit megrettentünk mindannyian mikor a gyerek papokat térdeltető liberálissá vált, de ahogy öregszik úgy jön a felszínre egyre jobban az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetben megszerzett tudás haszna. Ha így haladunk nem csak a plenáris ülések lesznek háromhetente, de újra Népfont monopólium lesz a jelöltállítás.

http://varanus.blog.hu/2012/12/23/koverlaca_parlamentje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 34
  • e Hét: 2294
  • e Hónap: 19087
  • e Év: 152004
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.