Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Egy boldog ország: hétezer zsidójától szabadul meg India
  2012-12-25 23:30:21, kedd
 
  2012-12-25. 17:36
Egy boldog ország: hétezer zsidójától szabadul meg India



Zsidók egy csoportja érkezett Izraelbe, akik Indiában éltek és bibliai idők óta elveszett törzsnek számítanak.
2005-ben az izraeli főrabbi elismerte a Bnei Menase törzset mint a i.e. VIII. században, az asszírok benyomulása idején kiutasított törzsek egyikét.
Megérkezett a törzs első 50 képviselője Tel-Avivba, és még kb. 7 ezren kapták meg Izraeltől a letelepedési engedélyt.
Feldmájerék sajnos nem számítanak elveszett törzsnek.
(Oroszország Hangja nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/105907/#ixzz2G6bUBeca
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A németországi pénzügyminiszter keményen beszólt a brit mini
  2012-12-25 23:13:32, kedd
 
  A németországi pénzügyminiszter keményen beszólt a brit miniszterelnöknek
2012. december 25. 20:54
Hunhír.info

A németországi pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble figyelmeztetett: Nem hagyják, hogy Nagy-Britannia a kilépése lebegtetésével zsarolja az EU-t. Wolfgang Schaeuble a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung vasárnapi számában megjelent interjújában Nagy-Britannia uniós tagságával kapcsolatos népszavazás negatív hatásairól beszélt.

A brit miniszterelnök David Cameron azt mondta a múlt hónapban, hogy továbbra is támogatja a brit EU-tagságot, de nem tudja elfogadni a "status quo-t", és azt akarja, hogy az ország népszavazással döntsön két éven belül a hovatartozásáról.

Ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság miniszterelnöke nyíltan elismerte, hogy van élet az unión kívül is. Eközben Schaeuble felszólította Cameront, hogy kerüljék el a népszavazást mondván, hogy "bizonytalanságot okozna az unióban. A The Observer friss közvélemény-kutatása szerint az emberek 56 százaléka az önálló Nagy Britannia mellett voksolna.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60516
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin ajándéka a cionistáknak: Iránnak joga van a nukleáris
  2012-12-25 23:10:54, kedd
 
  Putyin ajándéka a cionistáknak: Iránnak joga van a nukleáris energiához
2012. december 25. 17:23


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60512

A 13. India-Oroszország csúcstalálkozón Új-Delhiben Vlagyimir Putyin orosz elnök és az indiai miniszterelnök Manmohan Singh közös nyilatkozatban erősítette meg hétfőn, hogy az Iráni Iszlám Köztársaságnak joga van a nukleáris technológia békés célú használatához.

Irán eddig is elutasította az atomprogramját ért vádakat, mondván, hogy aláírta a nukleáris atomsorompó-szerződés (NPT), valamint tagja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségek is.(NAÜ) A NAÜ eddig számos ellenőrzést hajtott végreaz iráni nukleáris létesítményekben, de soha nem talált semmilyen bizonyítékot arra nézve, hogy Irán a polgári célú nukleáris programját katonai terveinek rendelné alá.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Virágnyelven küldte Orbán a picsába a diákokat
  2012-12-25 16:23:18, kedd
 
 
Virágnyelven küldte Orbán a picsába a diákokat


Viktorunk bejelentette: a kormány nem tárgyal érdemben a felsőoktatás reformjáról a tiltakozó hallgatókkal. Nem ezekkel a szavakkal jelentette be, hanem úgy, hogy az oktatás átszervezését nevezte az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettének a közrádióban december 23-án, a vasárnap reggeli műsorban. Ennek a kijelentésnek pedig az üzenete sajnos az, hogy a tüntető diákok elmehetnek a picsába. Viszlát Viktor, viszlát Rózsa!


Orbán Viktornak eszében sincs, hogy bármit is változtasson azon az intézkedés-sorozaton, amit a kormány már bevezetett, vagy a következő hónapokban az oktatási reform részeként be akar vezetni.

*

A kormány ugyanis nem fogja beismerni “az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettéről", hogy rossz döntéseket hozott.

*

A hallgatók és az őket támogató szakmai szervezetek mától legfeljebb abban reménykedhetnek, - ha nem állnaki ki elképzeléseik mellett az eddiginél sokkal határozottabban és nem tudnak más érdekcsoportokat is bevonni a tiltakozásukba - hogy a hat pontos követeléseiket érintő tárgyalások helyett és az eredeti terveken végzett érdemi korrekciók helyett pár kisebb engedmény felajánlásával kvázi méltósággal engedi őket távozni a színről az Orbán-kormány.

A tiltakozó hallgatók úgy tűnik, egyedül maradtak.

*

A Hallgatói Hálózat hatpontos listája:

1. Követeljük a köz- és felsőoktatás átfogó reformját!
2. Követeljük, hogy legalább 44.000-en kezdhessék meg állami ösztöndíjas formában felsőfokú tanulmányaikat!
3. Állítsák le a forráskivonást, kompenzálják az elvonásokat!
4. Töröljék el a hallgatói szerződést!
5. Ne korlátozzák az egyetemi autonómiát!
6. Az átfogó reformnak biztosítania kell, hogy a hátrányos helyzetű családokból is legyen esély bejutni a felsőoktatásba!

*

A diákok maguk utasították el azt, hogy az elmúlt napokban az ellenzéki pártok bármilyen kérdésben segítséget nyújtsanak. Egyértelműen a tudomására hozták minden pártnak, hogy a tüntetéseik helyszíne tabu, kívül tágasabb. Ebben a döntésükben persze a leglelkesebben maga Orbán Viktor bátorította őket, amikor intette a tiltakozó diákokat attól, hogy bármilyen politikai szervezet játékszerévé váljanak.

Ezzel viszont a hallgatók lemondtak nem csak arról, hogy szakmai és jogi kérdésekben a náluk sokkal tapasztaltabb politikusoktól támogatást kapjanak, de arról is, hogy ugyanezek a pártok ha kell, mozgósítsák az érdekükben a saját szavazóbázisukat.

Írtam is akkor az orbáni intelemről Az amerikai fiú posztja alatt kommentben, hogy:

*

“Olcsó PR-fogás. Orbán most egyszerre hízeleg és mocskol. Hízelegni próbál a diákoknak, hogy a gyanakvásukat elaltassa, egyszersmind mocskolja a politikai ellenfeleit, hogy a diákok gyanakvást megossza saját maga, és az ellenzéki politikusok között.

Szépen le van írva Pratkanis és Aronson könyvében, a Rábeszélőgépben: 79. oldal, 13, fejezet, címe “Hogyan győzhetsz meg másokat, noha mindenki becstelennek, megbízhatatlannak és ellenszenvesnek tart." Mondjuk vicces, hogy Orbán píárosai már nem is tagadják, hogy mindenki megveti ezt az ellenszenves akarnokot, és tudatosan alkalmaztatják vele a gyűlölt közéleti szereplők számára kitalált trükköt :)

A trükk lényege, hogy a beszéltetett személy hitelességét növeli, ha látszólag a saját érdekei ellen beszél. Ha a hallgatóság úgy véli, hogy nincs hátsó szándéka azzal, amit mond, vagy nyíltan a saját érdekei ellen beszél, azzal növelheti a saját hitelességét. Alapból ugyanis mindenki azt várná tőle, hogy a saját érdekei mellett, egyre erősebb érveket bevetve kampányoljon. Amikor látszólag nem ezt teszi, hanem az ellenfeleit kezdi dícsérgetni, azt azért teszi, hogy elaltassa a hallgatóság gyanakvását. A hallgatóság ugyanis könnyen elhiheti neki, hogy ő is azokat az érveket tartja jogosnak, mint amiket a hallgatói."

*

Tegnap ugyan még azon töprengtem az Átlátszó blog kommentlistáján, hogy milyen módon tudnának továbblépni a hallgatók a követeléseik érvényesítése céljával mondjuk egy félórás televíziós vitában, miután a tüntetések önmagukban hatástalanok maradnak és a köz figyelme kezd elfordulni tőlük:

*

“Lélektani szempontból lenne nagy jelentősége.

Elsősorban annak, hogy egy kormánytag kiállását követelnék, és nem engednek belőle. Ezzel tematizálni lehetne a közvéleményt és szimpatizánsokat lehetne gyűjteni vele. A kormány nem tagadhatná meg a vitát, hiszen azzal magának ártana, a saját presztízsét rombolná.

Másodsorban a bizonytalan, ám inkább a kormány véleményét elfogadókat lehetne meggyőzni és maguk mellé állítani vele.

Be lehetne mutatni a diákok felkészültségét és a kormány felkészületlenségét is. Számon lehetne kérni a csúsztatásokat és a hazugságokat. Szembesíteni lehetne a kormányt a saját piszkos kis trükkjeivel. Ki lehetne belőlük kényszeríteni, hogy elárulják a valódi szándékaikat, akár nyíltan, akár elszólások szintjén.

EGYETEMISTÁKRÓL van szó, nem valami vegyes összetételű tömegről.

Vannak közöttük jogász, szociológus, közgazdász, kommunikáció szakos hallgatók, sőt, ami még fontosabb, pszichológus és pszichiáter jelöltek is. Gondolom, támogató oktatók is vannak a háttérben.

Tessék leülni a téli szünetben, kielemezni a jelenleg előállt helyzetet, ízekre szedni az ellenfelet mind szakmai, mind lélektani szempontból, megalkotni a stratégiát a nyílt színi vitához és nyomás a kamerák elé, élő adásban!"

*

Orbán ma reggeli nyilatkozatából viszont egyértelműen kiderült, hogy a kormánynak esze ágában sincs tárgyalni bármiről a felsőoktatás átszervezésének a mikéntje ellen tüntető hallgatókkal.

Nem fognak tárgyalni. Nem fogják elismerni a hallgatók erőtlen próbálkozásait látva “az elmúlt két és fél év egyik legnagyobb tettéről", hogy rossz döntéseket hoztak, sőt, még azt sem, hogy a döntéseik nem tetszenek egyes csoportoknak. A kommunikációjukban azt fogjuk hallani, hogy megegyeztek a diákokkal, minden a legnagyobb rendben van.

És ezt a diákok vehetik fenyegetésnek is akár. Jól tennék, ha felismernék a kijelentés súlyát, üzenetét és valódi tartalmát.

Merre tovább, egyetemisták?

Mikor veszitek végre észre, hogy valójában nem egy idősödő pocakos focistát, meg pár szenilis kretént győzködtök a magatok igazáról, hanem az Orbán-kormány rafinált és kíméletlen propagandagépezete ellenében próbáltok egy szál faszban kiállni?

http://mariablogja.wordpress.com/2012/12/23/viragnyelven-kuldte-orban-a-picsaba-a -diakokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha pofont kapunk, pofon jár vissza!
  2012-12-25 16:20:32, kedd
 
  Ha pofont kapunk, pofon jár vissza!



Egy sajtótájékoztatón Putyinnak azt a kérdést tették fel, hogy a Nyugat-ellenes retorikája milyen hatással lehet Oroszországnak a más országgal való kapcsolatára.

Válaszában Putyin kifejtette, hogy "Ez nem Nyugat-ellenes retorika, de ha pofont kapunk, pofont adunk vissza". Putyin hozzátette azt is, hogy ,,Oroszország soha senkit nem provokált." ,,Ez csak a Nyugat számukra provokáció, számunkra nem az." - érvelt a politikus.

,,Kapcsolatunk Irak megszállása után is romlott, mikor elvették Kurdisztánt. A következő érzékeny pont az volt, amikor felállították az amerikai rakétavédelmi rendszert, ami Oroszország számára fenyegetést jelent. A rakétarendszer létrehozása és a annak nukleáris töltetei megzavarják az erőegyensúlyt az országok között." - fogalmazott Putyin.

Putyin elmondta, hogy közte és Obama között folytatott beszélgetés során az amerikai elnök próbálta megnyugtatni, hogy a rakétarendszer telepítése nem Oroszország ellen irányul. "Nincs ok az aggodalomra", mondta nekem Barack Obama. Azt is mondta, hogy fejlesztik ugyan a rakéta komplexumokat de nem kell aggódunk semmin.

"Kértem írjuk papírra, hogy a rakéták nem Oroszország ellen irányulnak. Ezt a kérésemet viszont elutasította. Nekünk viszont gondoskodnunk kell az Orosz nép biztonságáról." - mondta Putyin.

- Pravda.ru -

Fordította: Völgyesi Szabolcs - Jövőnk.info
2012. december 24.

http://www.jovonk.info/2012/12/24/ha-pofont-kapunk-pofon-jar-vissza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor karácsonyi nagyinterjúja a Vincenten
  2012-12-25 15:58:27, kedd
 
  Orbán Viktor karácsonyi nagyinterjúja a Vincenten


2012.12.25. 15:24

Mindig megtiszteltetés nekünk, amikor az első titkár elvtárs karácsonyi nagyinterjút ad blogunknak.

Első titkár elvtárs? Nem kell ez a seggnyalás, fiúk, nem a Magyar Nemzetnél vagyunk.

Akkor hogy szólíthatjuk?

Miből lehet választani?

Lássuk csak: Pocakos Focista, Kedves Beteg, Zakkant Despota, Alcsúti Cézár.

Hát ez nem valami kedves. Most visszavághatnék, hogy szólítsanak bácsinak, de ezt a részt úgy is kihúznák. Akkor maradjunk inkább miniszterelnök úrnál. Annak legalább az egyik fele igaz.

Köszönjük. Miniszterelnök úr, összeírtunk néhány patetikus mondatot a karácsonyról, amit az interjú bevezetőjében helyeznénk el. Mit gondol róla?

Émelyítő. Nem is olvasom tovább, tökéletes lesz.

Eltelt egy újabb év és az országgyűlés továbbra is ontja az értelmetlen törvényeket.

Hát igen. Egy olyan rendszer számára, mint a miénk, nincs értelme azt nézni, hogy hová tartunk, mert azt senki sem tudhatja. Azt kell nézni, hogy honnan indultunk. Magyarországon 2010 előtt az elmúlt nyolc év jogalkotási deregulációjának hibájából 6700 hatályos jogszabály létezett. A nemzeti ügyek kormánya mindenek előtt ezt próbálta meg orvosolni, és elmondhatjuk, hogy mára közel 8000 hatályos jogszabállyal büszkélkedhetünk.

Minek ennyi jogszabály?

Mert a jogszabályírás az egyetlen dolog, amihez értünk. Őszintén megvallva, minden probléma, amiben matek, kompromisszumkötés vagy nem tizenegy játékos szerepel, kívül esik a Nemzeti Együttműködés Rendszerének érdeklődési körén.

Mondana néhány dicsérő szót a saját tevékenységéről?

Köszönöm a lehetőséget. Tudják, olyan kevesen dicsérnek minket. Külföldön kizárólag pénzért, és jobban belegondolva, belföldön is. Most nem számolom a teljesen hülyéket, akiknek bármi tetszene. Én a saját dicséretemet érzem a leghitelesebbnek. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy mindent elkúrtunk, amihez hozzányúltunk, és még egy pár olyan dolgot is, amihez hozzá sem nyúltunk.

Nem fordítva?

De, fordítva is. Elölről, hátulról, alulról, felülről, oda és vissza. Gyakran járom az országot, meghallgatom az embereket a golyóálló üvegen keresztül és gyönyörködöm mindabban a rengeteg dologban, amit elkúrtunk. Sok munkánk volt benne, amire az edzések és a Videoton bajnoki és BL-meccsek között kellett időt szakítanunk, de sikerült. Ma Magyarország - és most, hogy kimondom, el is röhögöm magam - valójában erős ország. Mert ami nem öl meg, az erőssé tesz. És ha ez az ország túlél minket, akkor mindent túl fog élni.

Mostanra szinte minden társadalmi csoport a kormány ellen fordult. Elégedett a kommunikációval?

A kommunikáció szintén egy olyan terület, ahol mindent igyekszünk elkúrni. Magam hoztam létre azt a struktúrát, ami garantálja, hogy soha ne lehessen tudni, hogy miért ki felelős, mikor kinek kell megszólalnia és minek. A hatékonyabb kommunikáció érdekében időnként megszellőztetem, hogy nem vagyok elégedett ezzel vagy azzal a kommunikációs csapattal, ebből értik a kollégák, hogy elégedett vagyok velük.

A felsőoktatási reform kommunikációjával is elégedett?

Mivel? Ne röhögtessen. Milyen reform? Nincs itt semmiféle reform. Nézze, engem nem érdekel különösebben a felsőoktatás. Én annyit kértem Balog miniszter úrtól, hogy a felsőoktatás lehetőleg ne kerüljön semmibe, ezen kívül azt csinál, amit akar. Ha olyan ambíciói vannak, akár nemzetközileg elismert, minőségi felsőoktatást is létrehozhat, ha meg olyan, akkor pont az ellenkezőjét.

De hát a gyerekek még mindig nem tudják, hogy melyik szakra hány ponttól lehet bekerülni tandíjmentesen.

Ez volt a szándékunk. Sokan kritizáltak minket az elmúlt időszak ellentmondásos kommunikációjáért. Egyesek egyenesen hazudozással vádoltak minket.

És nem hazudtak?

Dehogynem. És eztán is hazudni fogunk, erre kaptunk felhatalmazást. Be fogjuk temetni a diákokat szavakkal. Értse meg, én nem akarom a kétharmados felhatalmazással bíró kormányzati ciklusomat ilyen marhaságokra pazarolni, mint a felsőoktatási reform.

Hanem mivel szeretne foglalkozni?

Rengeteg tennivalónk van még, amit az előző nyolc év katasztrofális kormányzása után helyre kell hozni. Tudta maga például, hogy Nyírlugoson, Dzsudzsák Balázs fatornyos hazájában nincs UEFA-szabványnak megfelelő futball-stadion?

És lesz?

Lesz bizony. Mire való a kétharmados felhatalmazás, ha nem arra, hogy történelmi tetteket hajtsanak végre vele. Európa történelmi változáson, egy valódi gazdasági rendszerváltozáson megy át, és erre Magyarországnak is válaszolnia kell, olyan mértékig és mélységig kell átalakítania és megújítania önmagát, amely csak kétharmaddal lehetséges.

Ezért fognak még több stadiont építeni?

Nem, hanem mert szeretem a focit.

Köszönjük az interjút és boldog karácsonyt kívánunk Miniszterelnök Úrnak és kedves családjának.

Én is kellemes ünnepeket kívánok az Örülünk Vincent-blog minden olvasójának. Aztán Kövér Laci barátommal ne nagyon tréfálkozzanak, mert nem szereti az ilyet. Csak úgy mondom.


http://orulunkvincent.blog.hu/2012/12/25/orban_viktor_karacsonyi_nagyinterjuja_a_ vincenten
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FITYESZ NEMZETI EGYSÉG ÉRTELMEZÉSe
  2012-12-25 15:46:54, kedd
 
  2012-12-25. 14:46
"Ünnepi ajándékkal" lepte meg az ózdi Jobbikot a Fidesz

A Jobbik ózdi alapszervezetének beszámolója:
Az év nem volt eseménytelen Ózdon. Kizárások, újjáalakítás, újra elkezdett építkezés és egyéb nehézségek tarkították az évünket, melynek végeredményeképpen már csak egy fő külsős bizottsági tag képviselt minket az Ózd Városi Önkormányzat Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottságában. Múlt hét csütörtökig. Még a tervezett világvége előtt döntést hozott a képmutató-testület.
December 18-án keddre jelenése volt Arany László tagtársunknak a polgármesteri hivatalban. Fazekas Zoltán alpolgármester úrnál kellett megjelennie, aki közölte, hogy a Fidesz frakciója úgy döntött, nem maradhat a továbbiakban külsős bizottsági tag, ezért vagy lemond önként, vagy a csütörtöki testületi ülésen úgyis meghozzák a döntést. László egy kimért, intelligens és nyugodt úriember, nem mondott le, kérte, adjanak indoklást. Mi sem egyszerűbb, nyugodtak meg a fideszes ,,kollégák", az indoklás rövid volt és tényszerű: politikai okokból tovább nem töltheti be a tisztséget. Eljött a csütörtök, amikor szép tanúbizonyságot tett újból a képmutató-testület (már korábban is volt példa városunkban hasonló esetre) és a két korábban jobbikos - mára már független - képviselő ellenszavazata kivételével mindenki megszavazta kortól, nemtől, pártszínektől függetlenül a ,,mindenható" Fidesz akaratát.
Később az ózdi médiában - tv, internet - megjelentek a hírek az ülésről, melyekben szűkszavúan és egyoldalúan csak ennyit közöltek, mintegy jóhírként feltüntetve az eseményt: ,,A 2012-es esztendő utolsó képviselő-testületi tanácskozásán két új bizottsági tagot is megválasztottak a képviselők. Feczkó Sándor külső tagként a Lakásügyi és Esélyegyenlőségi, Csorba Lajos szintén külső tagként az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság munkájában vesz részt a jövőben." (forrás: http://www.ozd.hu/news.php?id=887)
A Fidesz helyi frakciójának ezúton is szeretnénk kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog, sikeres új évet kívánni, mely, reméljük, eredményekben is gazdag lesz. Még van majdnem két évük, hogy felmutassanak valamit, mert lassan már elnéptelenedik a város. Ózd tele van jelenleg üres üzletekkel, üres lakásokkal, a város lakossága ötvenezer főről harmincnégyezerre csökkent, fiataljaink szétszórva az egész világban, sokan már a középfokú tanulmányaikat sem Ózdon végzik, aki teheti, menekíti ki innen az utódait, ha ő már nem is tud elmenekülni. Remélem ezzel a kedves városatyák is tisztábban vannak, és így, ellenzék nélkül, hasonlóan nagy egyetértésben, mint ahogy a tenni akaró igaz embereket kiebrudalják az önkormányzattól, képesek lesznek végre munkahelyet és közbiztonságot teremteni Ózdon. De ha nem...
Lesz még jobb! Lesz még Jobbik!
Szebb jövőt!

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105901/#ixzz2G4iwGct4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Féléves mélyponton a forint
  2012-12-25 15:44:09, kedd
 
  Féléves mélyponton a forint
2012. december 24., hétfő, 15:16


Több mint fél éve nem volt olyan gyenge a forint, mint hétfőn, egy euró közel 293 forintba kerül.


Június óta nem volt olyan drága a forint, mint most, egy euró hétfőn este 292,75 forintba került (erről itt nézhet statisztikát). A karácsony miatt a magyar piacok zárva tartottak, de a forinttal lehet kereskedni a nemzetközi piacon.

A forint június óta nem volt drágább tartósan 290 forintnál. Pénteken 289,80-at kellett fizetni egy euróért, de hétfő reggelre javított a forint, az euró árfolyama 289 alá került. Hétfő este a svájci frankot 242,19, a dollárt 221,92 forint közelében jegyezték.

A forintgyengülés azzal magyarázható, hogy az amerikai tőzsdéken a hétfői kereskedésben kedvezőtlen volt a hangulat, a befektetők ugyanis félnek az amerikai fiscal clifftől, vagyis a költségvetési szakadéktól, amely recesszióba küldheti az amerikai gazdaságot.

Pesszimista hangulatban pedig a piaci szereplők kerülik a kockázatosnak tartott eszközöket, köztük a forintot is. Fontos azonban, hogy ünnepnapokon a magyar bankközi piac nincs nyitva, így alacsony forgalomban, könnyen elmozdulhat az árfolyam.

A fiscall cliffnek nincs pontos magyar fordítása, költségvetési szakadékként emlegetik. A még George W. Bush elnök által a költségvetésbe épített automatikus szabályok szerint jövőre megszűnnek bizonyos adókedvezmmények és életbe lépnek szövetségi költségvetési megszorítások. Ennek eredményeként csökkenhet az államadósság, a gazdasági növekedés üteme viszont akár több százalékponttal is lassulhat. Erről itt olvashat bővebben.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/20121224-erosodott-a-forint-hetfon.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kampánykarácsonyt a népnek!
  2012-12-25 12:24:53, kedd
 
  2012.12.25. 05:44
Kampánykarácsonyt a népnek!

"Karácsonykor nem a kampány a legfontosabb az emberek számára. Ilyenkor nincs helye a politikai vitáknak, mert sérti az ünnep méltóságát, a családok együttlétének meghittségét."



Szép gondolat ez Rogán Antaltól, kár, hogy 7 éves. Ellenzékből persze más a közélettől azt kérni, hogy 3 napra függesszük fel a politikát, lárifári, hagyjuk meg az ünnep méltóságát, a családi együttlétek meghittségét, mint kormányon megállni, hogy az utolsó mákdaráló nyikorgása is ne minket visszhangozzon. A letámadás egész pályás, Viktor hátrányos helyzetű gyerekeket, Rogán nyugdíjasokat simogat, Kövér a szocikat osztja mintha ők lennének kormányon, Orbán interjú a Magyar Nemzetben, Kövér Laca szájmenés a Hírlapban, és a kereskedelmi televíziózás is kitermelte a maga Untermanszki Péterét.


Hajdu Pétertől tulajdonképpen nem vártunk veretes dolgokat, ahogy azt is tudtuk a műsor ánuszrózsa vizit jellegű kizárólag a habonyárpi utasítására. De, hogy az abszolút elpincsisedésben azt sem volt mersze megkérdezni, hogy Viktort vitték-e már el az ufók, és recskázás közben eszébe jutott-e már Kiszel Tünde, esetleg, hogy Zámbó Jimmy az ő jelenlétében is játszott-e pisztollyal, az komoly csalódás lehetett a bulvárfogékony társadalmi réteg számára. De sebaj, legalább megteremtette a légkört, amiben az éppen lemondó Semjén Zsolt nagy biztonsággal telesírhatja majd a politikai halotti leplét.

Nem csak ő volt a Nagy És Kínos Kérdések Avatott Elkerülője, hanem a hírlapos Stefka István is. Szegénykém annyira igyekezett nem rákérdezni Kövérnél, hogy mondd csak Lacikám, b. nejed kormánytisztviselővé kinevezését minek köszönhetjük, hogy azért a gondolataiban ott fészkelő félelem csak kicsúszott a száján:

"Ön szerint mi lesz akkor, ha valamikor a baloldal kétharmados többségbe kerül, és csak a reváns miatt minden most meghozott döntést eltöröl?"

Ezzel minden alákérdezés ellenére egy mozdulattal hazavágta a kövéri - jó esélyünk van nyerni - optimizmust, és bizony fellebbentette a fátylat a békemenetisták gondolatvilágáról: Nem az a kérdés foglalkoztat minket kikapunk-e, hanem az, kétharmaddal vágnak haza a bejglikómázásban is megzavart elégedetlen honpolgárok, vagy megelégszenek egy szimpla feles többséget eredményező vereségosztással is? Ez a kis kámingáut kariajinak asszem pont megfelel az ellenzéki oldalon, köszi Pityu.

Sebaj, erős vár a mi országunk és ha a Kusza Szem csoda megtörténik jövő ősszel kampánycélból osztogatni is fogunk - mondta Viktor, mi meg csak röhöghetünk, hogy akkora a gazdasági erősödés, hogy tavaly még futotta ország karácsonyfájára a Parlament elé, idén meg már arra se. Még szerencse, hogy a Hallgatói Hálózat figyelt, és pótolta a hiányosságot.

Kiskampány-karácsony, nagy égések, és még csak az első napon vagyunk túl. Húzzatok bele, lehet ezt még fokozni.



*( Zárójelben jegyzem meg, hogy a beszámolók szerint idén Erdő Péter kihagyta a politikát az éjféli miséből. Értékeljük, köszönjük. )

http://varanus.blog.hu/2012/12/25/kampanykaracsonyt_a_nepnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi ajándék Viktortól: miért is kell a regisztráció
  2012-12-25 12:21:43, kedd
 
  Karácsonyi ajándék Viktortól: miért is kell a regisztráció

2012.12.24. 08:29

Bár részben egyetértünk egy tegnapi kommenttel, hogy karácsonykor ne politizáljunk, de hát nem mi kezdtük. Az ünnepre való tekintettel nem is megyünk bele a tegnap esti Fizbí-interjú mélységeibe, de három mondatot muszáj idetenni:

A választási regisztrációról Orbán azt mondta, nincs választási lehetőségük, ha azt akarják, hogy Magyarországon mindenki szavazhasson, be kell vezetniük a regisztrációt.

"Ma nincs Magyarországnak olyan központi nyilvántartása, ami alapján a polgárok önkéntes bejelentkezése nélkül le tudnák bonyolítani a választást" - mondta Orbán. Szerinte 2010-ben "néhány tízezer ember" emiatt nem tudott részt venni a választáson.

Szóval azért kell megnehezíteni a választási részvételt, hogy könnyebb legyen. Köszönjük ezt az ajándék mondatot.

Arról meg miért most hallunk először, hogy tízezrek nem tudtak szavazni 2010-ben? Csak így, bele a Karácsony előtti áhítatba, hogy válasz nélkül maradjon. Nem lehet, hogy Viktor azokra gondolt, akiknek regisztráció hiányában 2014-ben fogják a szavazókörben mondani, hogy köszönjük hogy idefáradt, de hiába jött?

Na, ennyi.

http://kard.blog.hu/2012/12/24/karacsonyi_ajandek_viktorunktol_miert_is_kell_a_re gisztracio
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2416
  • e Hónap: 19209
  • e Év: 152126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.