Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Holokauszt-rekord: a zsidó, aki 13 (vagy 14) "haláltáborból"
  2012-12-26 21:25:58, szerda
 
  2012-12-26. 16:29
Holokauszt-rekord: a zsidó, aki 13 (vagy 14) "haláltáborból" került ki élve

Nincs kegyelem karácsony táján sem: a holokauszt-ipar ilyenkor is teljes gőzzel működik. A Philadelphiai Oktatási Központ és a Holokauszt Tudatosság Múzeuma (!) a Hónap Könyvének nyilvánította Ábrahám Landau Branded on my Arm and in my Soul (Beleégetve a karomba és a lelkembe) című könyvét.

"Megtiszteltetés számunkra, hogy a Branded on My Arm and in My Soul című könyv a gyűjteményünk része és a Hónap Könyve lehet" - áradozott Phil Holtje, a Philadelphiai Oktatási Központ igazgatója. "Sok ember látogatja a Holokauszt Tudatosság Múzeum weboldalát minden egyes nap, ami nagy nyilvánosságot biztosít a könyvnek" - tette hozzá.
Joseph Thomas, a ,,memoárt" megjelentető Spinner Kiadó részéről a holokauszt-dogmatika közhelyes alapelemeit szajkózta: ,,A visszaemlékezés megtanít arra, milyen következményei vannak a szervezett gyűlöletnek, a rasszizmusnak és elnyomásnak, a szabadságjogoktól történő megfosztásnak, és annak, ha megsértik a demokratikus értékeket" - jelentette ki. (Ha van, akit érdekel, a könyvről többet itt lehet megtudni.)
Ábrahám Landau, aki természetesen ,,holokauszt-túlélő", 1922-ben született a lengyelországi Wilczyn-ben. Állítása szerint nem kevesebb mint 13 munkatáborban fordult meg a második világháború idején. 1940 márciusában deportálták Landau egész családját a Zagorow elnevezésű gettóba, melynek 18 ezer lakójából csak hatan maradtak életben a háború végére. Köztük Ábrahám Landau. Állítólag családjának mind a 95 tagja elpusztult a ,,holokausztban". Csak ő nem. Landau egyébként már nincs az élők sorában: 2000. január elején, 78 éves korában jobblétre szenderült. Maga sem emlékezhetett jól, hány szörnyűséges koncentrációs táborban is járt pontosan, mert a rá emlékező írások 14-et is említenek vele kapcsolatban. De egy láger ide vagy oda édeskeveset számít. Főleg annak, aki megjárta az auschwitz-birkenau-i ,,haláltábort" és Buchenwaldot is. Ha igaz, 1945-ben Bergen-Belsenből szabadították ki a gaz nácik karmai közül.
Landau az egyik kezdeményezője volt a Massachusetts állambeli New Bedfordban létesített holoemlékmű létrehozásának. Emlékeit felidézte Steven Spielbergnek is, aki dokumentumfilmet is készített a ,,túlélők" beszámolóiról.

Landau tagja volt a B'nai B'rith elnevezésű zsidó szervezetnek, és fáradhatatlanul járta az iskolákat, terjesztve a holokauszt-vallást. Szenvedéstörténetével azonban alighanem túllőtt a célon, mert ha tényleg élve került ki 13 vagy 14 munkatáborból, akkor vagy ő nem mond igazat, vagy a ,,nácik" koncentrációs táboraiban nem folyt népirtás...
Perge Ottó - Southcoasttoday.com nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/105927/#ixzz2GBwmGXIN
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naponta feltörlik velünk a padlót országrabló "szomszédaink"
  2012-12-26 21:18:05, szerda
 
  2012-12-26. 11:52
Naponta feltörlik velünk a padlót országrabló "szomszédaink" - Németh Zsolt közben "látványos sikerekről" hazudozik

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az elmúlt egy évben "komoly eredményeket" ért el a kormány a nemzetpolitikában, különösen az oktatáspolitikában, a határ menti térségek fejlesztésében, a "temerini fiúk esetéhez hasonló szimbolikus kérdésekben", és abban is, hogy "konszolidálódott a nemzetpolitika intézményrendszere". Lássuk, valóban így van-e.

Az államtitkár az MTI-nek adott évértékelő interjújában emlékeztetett, hogy az elmúlt évben valamennyi "szomszédos országban", ahol számottevő magyar közösségek élnek, választások voltak. Az év így alapvető változásokat hozott, mindenhol új helyzet alakult ki, és ezek eltérő megközelítést igényelnek - tette hozzá.
Hangsúlyozta, Romániában a december 9-ei parlamenti választások eredményeként stabil kormány jöhet létre (melynek előző, félidős megalakulásakor első dolga volt megszüntetni a marosvásárhelyi orvosi egyetem magyar karát - a szerk.). Remélhetőleg folytatódhat az elmúlt években "látványos sikereket" (!) elérő kapcsolatépítés - közölte ezek után a félnótás Németh. (Ilyen "látványos siker" például az is, hogy az oláhok továbbra sem akarnak hallani autonómiáról, de még a régiók etnikai alapú átalakításáról sem, vagy az, hogy továbbra sem engedik eltemetni Nyirő Józsefet, akinek hamvai továbbra sem nyugodhatnak a szülőföldjében. De legalább Orbán rábólintott a magyargyilkolásra uszító oláh pópa gyulai szobrára - amit Bukarest azzal hálált meg, hogy ismét Budapest elfoglalását fogja hirdetni a bukaresti diadalív, és a sort sajnos folytathatnánk - a szerk.)
Kiemelt figyelmet fordítunk a magyar közösség jogainak biztosítására, különösen az oktatással, a közigazgatás átalakításával és a restitúcióval kapcsolatban - beszélt mellé Németh.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetségre nagy felelősség hárul, hogy parlamenti pártként érvényesítse a magyarok érdekeit, de az Erdélyi Magyar Néppárt sem "elhanyagolható politikai tényező" - mondta. A pártoknak ezért ki kell dolgozniuk a párbeszéd, az együttműködés lehetőségét - fűzte hozzá. A "határon túli" magyar pártok együttműködésének jó példájaként említette az államtitkár a "szlovákiai" Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd ősszel aláírt kisebbségi alapdokumentumát.
Azt mondta: a "határon túli" magyar szervezetek a szomszédos országokban a magyar kormány kiemelt partnerei, ezért a nemzetpolitikai diplomáciai erőfeszítések megvitatásába igyekeznek bevonni őket. A kormány e szervezetek egységes fellépését, együttműködésük megerősítését támogatja - jelentette ki.
A magyar-szlovák kapcsolatokról azt mondta, konkrét megállapodásokat kötöttek az elmúlt évben, és "igyekeztek párbeszédet kialakítani a problémák megoldására". Ennek eredményei már láthatók - mutatott rá, kifejtve: a révkomáromi Selye János egyetem ügyében "megértést tapasztaltak" szlovák részről azzal kapcsolatban, hogy az intézmény teljesíti az egyetemi akkreditáció feltételeit. A még nyitott kérdésekben - például a kettős állampolgárság ügyében - pedig egyeztetés kezdődött, a külügyminiszteri megbízottak már tanácskoztak róla. (Németh szerint pedig az a legfőbb cél, hogy "tanácskozzanak", közben meg a tótok magyar állampolgárokat hurcolnak meg a Felvidéken; Fico egyébként kerek-perec kijelentette: "semmit nem fogunk változtatni a kisebbségpolitikán", ebből pedig nyilvánvaló, mennyi esélyük van a "tanácskozásoknak". De Orbán legalább szlovák házat avatott és pálinkázott Ficóval, csak hogy lássák, hogy örülünk mi a pofonoknak - a szerk.)
Ukrajnával kapcsolatban - több meghatározó nemzetközi szervezetre is hivatkozva - elmondta, sajnálatos, hogy a legutóbbi választás legitimitása vitatható. Magyarországot érzékenyen érintette, hogy a választásokon nem volt magyar körzet, amely lehetővé tette volna, hogy a kárpátaljai magyarok megválaszthassák parlamenti képviselőjüket, hanem három részre széttagolva voksolhattak. Hozzátette, remélik, hogy visszaáll a korábbi beregszászi magyar többségű választókörzet, amely 2006-ig létezett. (A diplomáciában pedig a reménykedés, mint tudjuk, mindent meg szokott oldani, semmilyen más lépés nem szükséges. Lásd, milyen hatékony volt az is, amikor arra válaszul, hogy magyar állampolgárokat akarnak karácsonykor elővezetni Felvidéken, a kormány úgy reagált, hogy "megdöbbent" - a szerk.)
Szerbia esetében üdvözölte, hogy a kormányváltással és az elnökválasztással kapcsolatos korábbi aggodalmak megalapozatlannak bizonyultak, és Tomiszlav Nikolics szerb államfő "sikeres látogatást tett Budapesten". (Ami annyira sikeres volt, hogy letagadta a temerini fiúk kegyelmi kérvényének elutasítását - másnap a család dokumentummal cáfolta a rác hazugságot - a szerk.)
Kiemelte: két temerini fiú a közelmúltban elnöki kegyelmet kapott (persze megint hazudik: nem a fiúk szabadon engedését célozta a megszavazott amnesztiatörvény, hanem a büntetés-végrehajtás költségeinek csökkentését (ehhez tehát semmi köze az egyébként nem létező magyar diplomáciának) - így jöhetett ki két magyar fiú, hárman viszont továbbra is bent vannak - de róluk hallgat az önfényező Németh, ahogy az "új temerini fiúkról" is - a szerk.), és a szerb államfő "nyitottnak mutatkozik arra, hogy fejet hajtson az 1944-1945-ös magyarellenes vérengzések áldozatai" előtt. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a második világháborúban szerzett "történelmi traumákat meghaladjuk" - mondta. Hozzátette, a jövő év egyik kiemelt diplomáciai feladata lesz, hogy megoldást találjanak "az emlékezés kereteinek megteremtésére".
A nemzetpolitikát illetően tehát a kormány összességében több eredményt is elért, de nem szabad hátradőlni - dicsérte tovább szerénykedve Németh a katasztrofális diplomáciai ámokfutást. A következő MTI-interjú várhatóan Matolcsyval készül, aki a neki köszönhető magyar gazdasági csodáról és az át nem hárított adókról fog hosszan értekezni...
(Kuruc.info - MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105920/#ixzz2GBuiszrE
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Világvége
  2012-12-26 20:53:05, szerda
 
 
Világvége

Immár sokadik világvégénket éljük ezen a napon, 2012 december 12-én . Egyszer ez jósolta, másszor az, de nekik végük is lett hamarosan . Az ember halandó . Viszont a világmindenség élő organizmusa nem érhet véget csak úgy, egyszerre, mert benne őrködik a Rend . A mayák is kipusztultak . Illetve átalakultak, mint az anyag . Mexikóiak lettek . Kicsit sötétebb bőrű bennszülöttek, mint a spanyolok, akik korábban meghódították őket . A hódítással még nem ér véget a világ !

Megtapasztalhattuk ezt mi is néhányszor, de még mindig vannak magyarok a Kárpátmedencében ! Ősi kultúrát hordozunk magunkban, bár keveredtünk egy kicsit az utóbbi időben, de nyelvünkben tovább él még a nemzet . Talán ezért is olyan szembetűnő az, amikor a televízióban más nyelven beszélnek egyesek, sőt mondhatnám azt is, hogy legtöbbje, akik showműsorokat szerkesztenek . Ezzel a láthatatlan, de jól érezhető fegyverrel pusztítanak bennünket, mialatt egy idegen kultúra próbálja megvetni lábát ezen a helyen .

Minden egyes civilizációs folyamat csak helyben érvényes, ott ahol megszületett, mert azt is bizonyos körülmények hozták létre . A kultúrát ha elszállítjuk messze a világba, akkor úgy járhatunk, mint az egyszeri ausztráliai magyar, aki Mikulásnak öltözik be negyvenfokos melegben, majd disznótorost esznek a barátaival . Nyáron általában gyümölcsöt eszik az ember, egy-két csirkével kiegészítve, amit saját maga nevelt fel jobb esetben tojásból . Ezért fontos, hogy legyen elegendő földterület az ember gondozásában, ahová gyümölcsfákat, zöldséges kertet, vagy kukoricát ültethet, mert az állatainkak is enni kell ha úgy határoztunk, hogy velünk élnek ők is az udvarunkban .

Eltávolodtunk alaposan a vidéki élet összetettségétől, amikor nagyvárosokba költöztünk munka után . Pedig otthon is volt elegendő munka, amit észre sem vesz az ember, mert szokásává válik . Két eperfa magasodott a baromfiudvar közepén nagyapáméknál, az egyik fekete, a másik fehér gyümölcsöt hozott, de annyit, hogy ki kellett engedni a disznókat időnként, hogy feltakarítsák az erjedésbe induló finom gyümölcsöt . A káposzta fedőleveleit is addig csipkedték a tyúkok, amikor már csak a vázuk maradt meg, amit a többi zöldség maradékával együtt, eltüntettek egy pillanat alatt a Karácsonyra hizlalt malacok . Ez volt a Rend földi értelmezése, ami a világűrből sugározta felénk a feltételeit . Ahogyan a Hold kering körülöttünk, úgy keringünk mi is a Nap körül egész éven át . De a Nap is ugyanúgy kering a Tejút csillagaival a tengelye körül, amit 2160 év alatt tesz meg . Sorolhatnám egészen addig, amig elfogy a tér, s benne a galakszisok sora . Ismeretlen világ ez, amit mi a földről parányiságunkból eredően nem láthatunk, de azért tudjuk, hogy van .

Végetért a mayák időszámítása . Kifutottak a számokból, de azért a világ világ maradt ma is ! Milyen érdekes az idő . Mi a Karácsonyt egy héttel Újév előtt tartjuk, míg az ortodoxoknál eltolódik egy kicsivel az év kezdete . A zsidók már az ötezredik évnél járnak, mert ők nem fogadták el Jézus születése napját alapnak . Az idő kezdete nem a számok kezdetét jelenti, hiszen éltek emberek, történtek dolgok a Megváltó születése előtt is, sőt mintha ismétlődnének a dolgok bizonyos intervallumban . Jézus Krisztusnak születése kiindulópont volt, egy adott nap, amitől kezdve pozitív előjellel nőnek a napok, míg előtte negatív számban, visszamenőleg mérik az időt .

Felhős az ég, nem látni a napot, de azért még látható, hogy feljött ma is, feléje fordultunk megint, mert ez a körförgás nem állhat meg soha . Ez az Isteni erő, ami egyben tartja a világmindenséget . De a sejtjeink is hasonlóképpen működnek ! Bennünk is létrejött a világmindenség csak kicsiben . Porból lettünk, porrá leszünk ! Mennyire igaz ! Csillagporból épül fel a DNS ugyanúgy, mint szerveink, amelyek így együttműködve hoztak létre bennünket a Törvény szerint . Életet teremteni csak Isten törvényeinek betartásával lehet . Egy férfi és egy nő képes rá . Együtt ! Még a tudomány manipuláló kezeit is ez az elv vezérli . Egy élő hímivarsejt szükséges beindítani e folyamatot . Teljesen felesleges férfigyűlölő nőknek lehetőséget adni IVF segítségével . Számukra is adott, hogy életmódjuktól függetlenül egyszer az életükben normálisak legyenek . Normális az, ami életképes utódokat hoz létre .

A házasságok az égben köttetnek . Utódok létrehozása végett viszont családot alapítanak . Nem azért, hogy szexeljenek, vagy szeressék egymást, hanem az örökkévalóság egy pillanatát jelenti, amikor elhatározzák, hogy összeházasodnak . Házasságból gyermekáldás adatik normális esetben, ezért tartom értelmetlennek azt, amikor két férfi, vagy két nő akar összeházasodni . Költözzenek össze . Zárják be az ajtót . Zárt ajtók mögött azt csinál mindenki amit akar . De a buzik hivalkodni akarnak azzal, hogy na ugye, én is házasodok úgy mint ti . Nem egészen ... Hiába vonulgatnak megvetésünket vonszolva maguk után a hazánkba érkező aberáltak kordonok mögött, meleg büszkeségtől dagadó mellel . Ha rendőrök nem védenék őket, hamar a helyükre kerülnének a társadalom iratlan szabályai szerint .

Amikor képeken látom az iszlám vallás által létrehozott furcsa gyönyörűségeket, elcsodálkozom építő erejükön . Ugyanezt érzem, amikor termeszhangyákat látok felbukkanni a házam körül, s akkor elgondolkozom, mit tegyek velük . Igyekeznem kell, mert pillanatok alatt meggyengíthetik egy épület faszerkezetét, amikor a főgerendát kezdik el rágni . Az egerekkel és patkányokkal is így van az ember, ha szaporodni kezdenek . Nekik kedvező életfeltételek macska nélkül, beláthatatlan körülményekhez vezethet .

Nem zavar az sem, ha oroszul beszélnek egyesek, vagy cirill betűket használnak, de ne kelljen nekem is az ő nyelvükön beszélni ! Ha magamtól tanulok meg angolul, hogy más népekkel érintkezni tudjak, elfogadom . Legjobb lenne, ha mindenki otthon maradna a saját kultúrájában .

Világvége van ma . De ennek is vége lesz az éjjel, s megy minden tovább az élet rendje szerint, mint mindig . Annak a világnak lehetne már vége, amit egyesek mesterséges eszközökkel reánk erőltettek az utóbbi másfélszáz évben . Már nem nagyon bírjuk az elosztások igazságtalanságát . Miként kereshet húszszor többet egy nevesincs bank vezetője, mint az adott ország demokratikusan megválasztott miniszterelnöke ? A javak újraelosztása még várat magára, mert megosztottak vagyunk magunk . Mindenki félti azt, amit lehetőségei szerint összekapart magának, így magában marad azzal, ez viszont édeskevés sorsának jobbrafordításához, mert baloldalon keresi . Mindkét oldal normális esetben az egyént kellene, hogy szolgálja .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5-700 ezer forintos fizetés Kövér feleségének
  2012-12-26 20:41:16, szerda
 
  5-700 ezer forintos fizetés Kövér feleségének

2012-12-26 18:10:44
Budapest — Január 1-jétől közel kétszáz jól fizető új állami hivatal jön létre a járások kialakításával. A hivatalvezetőknek szolgálati időtől függően havi 500-700 ezer forintos fizetés jár majd, ez pedig még az országgyűlési képviselőknek is csábító volt: nem véletlen, hogy többen is lobbiztak a járások vezetéséért.
Kövér László házelnök felesége,
Bekk Mária is járási vezető lesz (MTI)
Végül hét kormánypárti honatyából lett járási hivatalvezető, és mivel a két tisztség nem összeférhetetlen az általuk hozott jogszabályok szerint, így nem is kell lemondaniuk a mandátumukról.

Járási vezető lesz Kövér László, az Ország-gyűlés elnökének felesége, Bekk Mária is, aki jelenleg Tökölön jegyző. Januártól a szigetszentmiklósi járást vezetheti, ami azt jelenti, hogy nem kell ingáznia többé, mivel ők is Szigetszentmiklóson laknak egy családi házban.

Kövér feleségét, ahogy az összes többi járási vezetőt, Navracsics Tibor közigazgatási miniszter nevezte ki a megyei kormánymegbízott javaslatára. Kérdeztük a Közigazgatási Minisztériumtól, tudtak-e arról, hogy Bekk Mária a házelnök felesége, ám lapzártánkig nem kaptunk választ. Kerestük Kövér Lászlót is, támogatta-e, hogy házastársa járási vezető legyen, de a politikus egyelőre nem rea­gált.

A járási hivatalok önkormányzati feladatokat és vagyonokat vesznek át, ott lehet majd intézni többek között a jelenleg az önkormányzati okmányirodákhoz tartozó ügyeket. A Blikk számításai szerint a járási vezetők évi másfél milliárd forintba kerülnek az adófizetőknek.

D. K.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/5-700-ezer-forintos-fizetes-kover-felesegenek- 2126589
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez is egy karácsonyi történet
  2012-12-26 16:07:32, szerda
 
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0eMMVEzyOOo

http://idokjelei.hu/2011/12/ez-is-egy-karacsonyi-tortenet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felkészülés az eljövendőkre
  2012-12-26 15:54:57, szerda
 
  Felkészülés az eljövendőkre

Poszt szerzője:
Thea
- 2012/08/12


Sokszor érezzük azt, hogy ennél mélyebbre már nem süllyedhetünk, de sajnos minden jel arra mutat, hogy a mostaninál is súlyosabb válság vár a világra, hiszen a globalisták célja olyan kétségbeesett helyzetet teremteni, amiben az emberek bármit hajlandóak elfogadni a kilábalás érdekében. A világot minden szinten a világkormány és leendő vezetőjének, az Antikrisztusnak a felemelkedésére készítik elő. - Joseph Candel

Forrás: SHTFplan.com

A globális kormányzás bevezetésére kitalált rendszer az összeomlás szélén áll. A számadás napja közeledik.

Az Egyesült Államok kormányának bizonyos tagjai és a globális kormányzás előkészítésében segédkező bennfentesek nagyon is tisztában vannak a jelenlegi rendszer korlátaival és szavatossági idejével. Tudják, hogy hamarosan ütközőponthoz érünk.

Nem véletlenül folynak soha nem látott mértékű beszerzések a készenléti rendőrségnél, az amerikai védelmi minisztériumnál és több más rendvédelmi szervnél.

Tudják, hogy mi várható. Összeomlás.

Tisztában vannak az irányított összeomlás részleteivel. Tudják, hogy ennek köszönhetően részesül jelenleg 100 millió amerikai az állami segély valamilyen formájában és ezért vándorol a nép jelenlegi és jövőbeli vagyona hol gyorsabb, hol lassabb ütemben egy maroknyi bankár zsebébe.

Tudják, hogy kevés idő van a számadásig és nem akarják, hogy az a nap felkészületlenül érje őket. Ezért akarnak 30.000 drónt a fejünk fölé, ezért van szükség több ezer készenléti rendőrre az utcákon és ezért akarják, hogy az emberek azon vitatkozzanak, hogy vajon Obama újraválasztása vagy Romney megválasztása hozza el a szabadítást.

Sokan, sajnos a legtöbben, még mindig nem értik, hogy semmilyen elnök megválasztása sem hozna változást. (Időkjelei: És ez sajnos a legtöbb országra elmondható.)

Mindegyik úgy táncol, ahogy a háttérhatalom, más szóval azok az emberek fütyülnek, akik senkinek nem tartoznak számadással a föld gazdaságának tönkretételéért.

A tömeges elektronikus megfigyelés, a sok ezer drón, a készenléti rendőrségek, a hadsereg hazai bevetésre történő felkészítése és a szükségállapot bevezetését előkészíteni hivatott törvények és elnöki végrehajtási utasítások mind azonos irányba mutatnak. (http://idokjelei.hu/2012/02/iteletnap-torveny-a-szovetsegi-kormany-osszeomlasa-e setere/)

A globalisták tudják mi következik és készülnek.

Lehet, hogy nekünk is ezt kellene tennünk, mert olyan idők köszönthetnek ránk, amilyet legtöbbünk nem élt még át életében. Miközben a világ példanélküli változásokon megy át, el kell fogadnunk, hogy nehéz, éhezéssel, lázongásokkal és vérontással súlyos idők közelednek.

Ma több millió embernek az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában az is gondot okoz, hogy ételt tegyen az asztalra. Több tucat háború vagy konfliktus folyik a világban ebben a pillanatban, amelyekben férfiak, nők és gyerekek halnak meg. Az elmúlt hónapok során milliók mentek az utcákra a világ szinte minden szegletében, miközben a rendszer, ahogyan azt eddig ismertük összeomlik körülöttünk.

Ha a szemünk előtt álló tények illetve folyamatosan zajló események nem győzik meg az embereket arról, hogy valósidőben történik a világ irányított destabilizációja, akkor nem tudni mi képes erre.

Az állam készül. Lehet, hogy nekünk is ezt kellene tennünk? Kezdjük mondjuk azzal, hogy kinyitjuk a szemünket vagy felébredünk.

http://idokjelei.hu/2012/08/felkeszules-az-eljovendokre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó-kereszténység? Fából vaskarika!
  2012-12-26 15:49:36, szerda
 
  Zsidó-kereszténység? Fából vaskarika!

2012. december 26. 13:05
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Azt, hogy a zsidó-kereszténység fából vaskarika, nem feltétlenül keresztény, kivált katolikus teológusok ismerik el, hanem számos zsidó rabbi is, mint az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség részéről Köves Slomó, aki már számtalanszor leszögezte, hogy nekik nincs szükségük reánk, keresztényekre, elismerve ezzel, hogy nem kérnek a Krisztus-követésből, az Istenfiúságból, ami nélkül pedig, amint nagyjaink közül Prohászka püspök hangsúlyozta, aligha békélhetnek meg magukkal s velünk.

Prohászka Ottokár arra emlékeztette kora zsidóságát egyik írásában (Zsidó testvéreimhez), hogy eleik Rómában már Titus császár alatt teljesen eltávolodtak Isten Ószövetségben adott kinyilatkoztatásától:

'A Caelius s a déli Aventin közti völgyben húzták meg magukat, hová a római szatirikusok s epigramm-írók rándultak ki, hogy mulassanak a szatócsokon, akik piszkosan s kapkodva vonszoltak kosarakat, széna- s szalmacsomókat, ahol vén zsidóasszonyok álmokat fejtegettek s azután tenyerüket tartották oda az obulusra. Így írnak róluk a rómaiak. A zsidók nem katonáskodtak, földet nem míveltek, csak szatócskodtak, adtak-vettek. Így keletkezett s fejlett ki rövidesen az az elnyomott, félénk, határozatlan, piszkos zsidótípus, melyről Tacitus ír, természetesen a gyűlölség s megvetés hangján. Az egész nyugati társadalomban a zsidók idegen, pénzszerzésre beállított s főleg saját talmudista elfogultságukban elszigetelt nemzetiséggé lettek. Nem a keresztény középkorban lettek ilyenné, nem is a keresztény törvényhozások tették őket ilyenné; ellenkezőleg, a középkor csak átvette ezt az etnológiai terhet. Az első gettó a Caelius s Aventin közti völgyben sötétült.'

Ez a teher azonban korántsem csak etnológiai, hanem annál is inkább, azt lehetővé tevően etológiai volt, azaz viselkedéshiányukból eredő magatartásdeficit, amelynek mibenlétéről Luzsénszky Alfonz szervita teológus így írt világnézeti értekezésében (Mi az igazság?, 1941):

'Az újszövetségi Szentírásból tudjuk, hogy a zsidó nép érdemtelenné tette magát arra, hogy Istennek továbbra is választott népe legyen és a kinyilatkoztatás letéteményese maradjon, amikor Krisztus tanítását megvetette, az Istenembert keresztre feszítette és az apostolokat híveikkel együtt még Krisztus mennybemenetele után is ádáz gyűlölettel üldözte. Nem akarunk itt [Houston Stewart - Ifj. T. L.] Chamberlain túlzásába beleesni, aki azt hangoztatta híres művében [Die Grundlagen des XIX. Jahrhunderts (A XIX. század alapjai, 1901 - Ifj. T. L.], hogy manapság már nincsenek is izraeliták, mert Jeruzsálem elpusztításakor a zsidó nemesség mind egy szálig elveszett és csak a csőcselék tudott megmenekülni; de a napnál is világosabb, hogy a Talmudban, a Sulchan Arukhban, Majmonides könyvében mindenütt ugyanazokkal a tanításokkal találkozunk, amelyeket Krisztus Urunk, mint a farizeusok tanításait ostorozott.'

Huber Lipót kalocsai kanonok, biblikus teológiai tanár művei közül háromban (A Talmud, különös tekintettel az Újszövetségre (1897), Újkori és modern zsidók Jézus Krisztusról és a kereszténységről (1933), Zsidóság és kereszténység Krisztustól a középkor végéig (1936)) az ókortól a huszadik századig a zsidóság és a kereszténység viszonyát meghatározó irodalmi emlékeket egybegyűjtve jutott a zsidóság és a kereszténység összeegyeztethetetlenségét megállapító következtetésekre. Utóbbi két, hasonmásban újra kapható műve közül a másodikban hosszas adatolás után világosan tisztázta a Talmud szerepét a zsidó életben és viszonyát Krisztus hitéhez:

'Ortodox zsidók előtt a Talmud, amelyet a Biblia mellett a legfontosabb és legszentebb könyvnek tartanak, a legnagyobb tisztelet tárgya, sőt nem hiányoznak közöttük, akik ezt még manap is mint a bölcsesség és legtisztább etikai kincsesbányáját magasztalják, s majdnem a tévmentesség trónjára helyezik. Keresztények között azonban alig akad a Talmudnak magasztalója, hanem annál több az ellensége, akik a Talmudot teszik felelőssé mindazért a bajért és bűnért, amit valahol zsidó elkövet. S ha ez az állítás némileg túlzás is, mégis sok esik a Talmud teherlapjára.

Tagadhatatlan, hogy a Talmud megmételyezte az ószövetségi erkölcstant és jogtant, amennyiben más-más követendő elvei vannak a zsidóval és a nem zsidóval szemben, s így erkölcstanában és jogtanában sok a kivetnivaló, sok az, ami éppenséggel nem egyeztethető meg a keresztény morálissal. De nemcsak etikája és jogtana, hanem általában egész szelleme és világfelfogása is homlokegyenest ellenkezik az evangéliummal, a kereszténységgel, amelynek valláserkölcsi és társadalmi alapelveivel a Talmudot soha nem lehet összhangba hozni, minthogy a Talmud nem az evangéliumi általános felebaráti szeretet, hanem a zsidó és nem zsidó közötti legélesebb ellentétet, Izrael örök érvényűnek képzelt kiválasztottságát hirdeti, hittana pedig valóságos torzképe az ószövetségi kinyilatkoztatásnak. Egészen sajátos módon elhomályosította az Istenről, az angyalokról, a rossz szellemekről, a lélekről, a bűnről, a túlvilági életről és más hasonló dolgokról szóló tanokat, amit pedig a názáreti Jézus Krisztusról és anyjáról, a Boldogságos Szent Szűzről mond (fattyú, döglött kutya, ganéj stb.), az egyenesen égbekiáltó blaszfémia.'

Mindebből következően tehát 'a kereszténység, mint olyan, nem köszön a Talmudnak semmit, hisz a Bibliát háttérbe szorító, a mózesi törvényt szellemétől megfosztó, a messiási profétizmust teljesen elhomályosító s a messiási eszmét politikai utópiává torzító Talmud tartotta és tartja vissza Izraelt a kereszténységtől és zárja be előtte Az Isten országát. A Talmud annyira belopta magát Izrael lelkébe, hogy tanulmányozását sokkal fontosabbnak és érdemszerzőbbnek tartja, mint a Biblia tanulmányozását. Ebben lelki magyarázatát az is, hogy a keresztény elvek, a keresztény szellem még általánosságban sem tudott érvényesülni az ortodox zsidóságban.'

Ennyit dióhéjban arról, mennyit ér a Talmud, amelyhez a zsidóság már a Római Birodalomban jobban ragaszkodott, mint a mózesi hagyományokhoz, a monoteista mozaizmushoz, ezért Prohászka végül idézett írásában szembeállította a gettólakó tömegzsidóság lelkületét a Jézus Krisztusban az istenfiúságot elfogadó kereszténységével, hiszen a Második Isteni Személy így intett (Jn 14, 10-14):

'Verba quae ego loquor vobis, a meipso non loquor. Pater autem in me manens, ipse facit opera. Non creditis quia ego in Patre, et Pater in me est? Alioquin propter opera ipsa credite. Qui credit in me, opera quae ego facio et ipse faciet, et majora horum faciet, quia ego ad Patrem vado. Et quodcumque petieritis Patrem in nomine meo, hoc faciam, ut glorificetur Pater in Filio. Si quid petieritis me in nomine meo, hoc faciam.'

Magyarul:

'Az igéket, melyeket én mondok nektek, nem magamtól mondom; az Atya pedig énbennem lakván, ő maga cselekszi a tetteket is. Nem hiszitek, hogy én az Atyában vagyok és az Atya énbennem? Ha másképp nem, hát magukért a cselekedetekért higgyetek. Aki énbennem hiszen, amely tetteket én cselekszem, ő is cselekedni fogja azokat; sőt nagyobbakat is fog tenni azoknál; mert én az Atyához megyek. És akármit kértek majd az Atyától az én nevemben, megteszem azt, hogy az Atya dicsőíttessék a Fiúban. Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megcselekszem azt.'

Ezért arra emlékeztetett tisztánlátásáért mindmáig mellőzött főpapunk, hogy 'akiben az istenfiúság ez érzete gyakorlatilag megnyilatkozik, az tanúságot tesz Krisztusról; akiben pedig ez meg nem nyilatkozik, az szolgalelkűségében még nem ébredt a krisztusi testvériség szabadító s boldogító öntudatára', vagyis más szavakkal mindaddig, amíg nem fogadják el Krisztust az élő Isten egyszülött fiának, amíg nem követik az evangéliumi erkölcsöket, ateisták maradnak (hiszen 'nemo venit ad Patrem, nisi per me', vagyis 'senki sem mehet az Atyához, csak én általam'), ami köznapi viselkedésükben is meg fog látszani mindvégig, hiszen, amint a kiváló dogmatikus, Schütz Antal piarista írta (Életem, 1942), valaha Szegeden igen sokan, sokszor 20-an, 25-en voltak zsidó osztálytársai, akiknek zömére így emlékezett vissza:

'Már akkor láttam, hogy nagy okosságuk vagy tehetségességük híre nem födi a valóságot. Az osztály leggyöngébbjei éppen közülük kerültek ki. Köztük olyanok is, hogy az egyik éppen nem rosszindulatú tanár gyakorlataikra nem négyest írt [akkor ez volt az elégtelen - Ifj. T. L.], hanem nyolcast, mert csak az fejezte ki értéküket. A kikiáltott jó tanulókat sem találtam annyira jóknak. Hanem egyrészt koraérettségük, másrészt bátorságuk a felületes szemlélet számára a nagyobb tudás látszatát keltheti. Később, mint tanár is vettem észre, hogy ha a tanár az egész osztálynak tesz föl kérdést, a zsidók jobbára jelentkeznek, de ritkán tudják a helyes feleletet, a többiek alig jelentkeztek, de ha megpiszkálták, többnyire tudták. Később azt is vettem észre, hogy tehetségük általában a pillanatnyi konjunktúra és gyakorlat követelményeinek gyors fölfogása. A holnap és az azután már nem az ő területük.'

Nem bizony, és mindaddig így lesz, amíg nem kérnek a Krisztus-követésből, az Istenfiúságból, ami nélkül pedig, amint nagyjaink közül Prohászka Ottokár hangsúlyozta, aligha békélhetnek mag magukkal s velünk.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60524
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A forint egy hét alatt közel 3 százalékot veszített értékébő
  2012-12-26 12:11:47, szerda
 
  2012. december 26., szerda 11:55

Nem tér magához a forint - 295 közelében járt az euróárfolyam


Karácsony másnapján is folytatódik a forint vesszőfutása, a délelőtti órákban - alacsony likviditású kereskedésben - 295 forint közelében is járt az euró árfolyama. A magyar devizán egyelőre a viszonylag pozitív nemzetközi hangulat sem segít.


Szerda délelőtt 294,90-ig szaladt az euró/forint kurzusa, ahonnan aránylag rövid idő múlva visszaerősödött a magyar deviza. Jelenleg az eurót 293,43 forinton jegyzik. A dollár délelőtt 223,62-nél is járt, de jelenleg ehhez képest erősebb szinten, 222,12 körül mozog az árfolyam. A svájci frank 243,91-nél járt délelőtt, jelenleg az alpesi devizát 243,12 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon. A dollár ma délelőtt folyamatos erősödést mutat az euróval szemben, jelenleg 1,3212-nél jár a devizapár kurzusa. A forint egy hét alatt közel 3 százalékot veszített értékéből.

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nem_ter_magahoz_a_forint_295_kozeleben_jart_az_ euroarfolyam.540854.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkotmányossági vizsgáltot kért pénzbírságáról Ángyán
  2012-12-26 11:58:47, szerda
 
  Alkotmányossági vizsgáltot kért pénzbírságáról Ángyán

Alaptörvénybe ütközőnek tartja Ángyán József a rá kiszabott pénzbírságot - amit a földtörvénnyel kapcsolatos alkotmánymódosítás miatt kapott -, ezért kifizetése előtt alkotmányossági vizsgálatot kért a Fidesz frakciótól a képviselőcsoport frakcióigazgatójának és a sajtónak eljuttatott levelében.

Alaptörvénybe ütközőnek tartja Ángyán József rá kiszabott pénzbírságot - amit a földtörvénnyel kapcsolatos alkotmánymódosítás miatt kapott -, ezért kifizetése előtt alkotmányossági vizsgálatot kért a Fidesz frakciótól a képviselőcsoport frakcióigazgatójának és a sajtónak eljuttatott levelében. A képviselő szerint az alaptörvény Országgyűléssel foglalkozó fejezetében kimondja, hogy "Az országgyűlési képviselők jogai és kötelezettségei egyenlők, tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók." Valamint az alaptörvény rögzíti azt is, hogy "a pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak", továbbá hogy a közhatalom forrása a nép, amely hatalmát választott képviselői útján, kivételesen pedig közvetlenül gyakorolja.


Mindezek alapján Ángyán úgy véli, hogy a nép hatalma tehát a képviselő személyében illetve eljárása során, nem pedig egy párt, vagy frakció tevékenységének keretében ölt alakot. Szerinte ha a frakció megtiltja képviselője számára a legjobb szakmai meggyőződése és lelkiismerete szerinti álláspont kialakítását és képviseletét, úgy éppen a szó szoros értelmében vett népképviseletet, illetve végső soron saját működésének jogalapját, azaz az alaptörvényt kérdőjelezi meg.

Ráadásul Ángyán szerint a Fidesz-MPSZ képviselőcsoport alapszabálya is lehetővé teszi, hogy a képviselő ellentétesen szavazhasson a szövetség, a képviselőcsoport, vagy a frakcióvezetés döntésével egy-egy határozathozatal során, amennyiben azt előre jelzi a vezetésnek. Ezt ő szerinte az alaptörvény harmadik módosításának tárgyalása során ő többször és következetesen megtette, így a frakció vezetését nem érhette váratlanul a döntése.

A volt államtitkár mindezek alapján a rá kirótt pénzbüntetés alaptörvénnyel való összeegyeztethetősége megállapítása érdekében alkotmányossági vizsgálatot kért a frakciótól. Nyílt levelében azt is közölte, hogy a frakcióvezetés ezzel kapcsolatos, ünnepek utánra várt válaszát, álláspontját is nyilvánosságra hozza majd. Egyrészt, mert úgy véli, sokakat érinthet és érdekelhet, másrészt azért, mert a frakcióvezetés büntetéséről előbb tájékoztatta a sajtót, mint őt, fontosnak tartja a közvélemény tényszerű tájékoztatását.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/alkotmanyossagi_vizsgaltot_kert_penzbirsagarol _angyan.540837.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utolsó pillanatban töröltek béremelést az egészségügyben
  2012-12-26 11:55:50, szerda
 
  Utolsó pillanatban töröltek béremelést az egészségügyben

2012. december 17., hétfő, 22:41
Szerző: MTI



Elfogadta a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényt, amely egyebek mellett megteremti az Eurotransplanthoz teljes jogú tagként való csatlakozás jogi alapjait, rendelkezik a gyógyszerhamisítások visszaszorításáról, továbbá lehetővé teszi a járóbeteg-szakellátó intézmények május elsejei átvételét.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter előterjesztését 266 igen, 27 nem és 7 tartózkodás mellett fogadta el a Ház hétfőn.A több egészségügyi tárgyú törvények módosítását tartalmazó legújabb salátatörvény egyebek mellett megteremti a jogi alapjait annak, hogy az eredményes tárgyalásokat követően Magyarország teljes jogú tagja lehessen a nemzetközi szervkoordinációs szervezetnek, az Eurotransplantnak.

A gyógyszertörvény módosításával átültethetővé válik az az uniós irányelv, amely a hamisított gyógyszerek legális kereskedelmi láncba történő bekerülésének megelőzéséről szól. Ezenfelül bevezetik a gyógyszertári szolgáltatási díjat, amelyet az állam egyes többletszolgáltatások után fizet a patikáknak.

Az új szabályozás értelmében - amennyiben a beteg nem tesz külön tiltó nyilatkozatot - három hónapos felkészülési időszakot követően április elsejétől taj-száma alapján a gyógyszerész jogosult lekérdezni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisából korábbi vényköteles gyógyszerelésére vonatkozó adatait. Annak érdekében, hogy ne használhassa több embert ugyanazt a TAJ-kártyát a törvény rendelkezik arról is, hogy a TAJ-kártya mellett más személyazonosító okmányt is fel kelljen mutatni.

Az egészségügyi bizottság indítványa értelmében az egészségügyért felelős miniszter arra is felhatalmazást kap, hogy az élelmiszerekben lévő transzzsírsavak megengedhető legnagyobb mennyiségét, a transzzsírsav tartalmú élelmiszerek forgalmazásának feltételeit és hatósági ellenőrzésének szabályait, valamint a transzzsírsav bevitelének nyomon követésére vonatkozó szabályokat az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős miniszterrel egyetértésben rendeletben határozza meg.

Szintén az egészségügyi bizottság módosító indítványa teszi lehetővé azt is, hogy az állam jövő év május elsejével átvegye a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi intézményeket is. Eszerint a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók 2013. május elsejétől kerülnek állami tulajdonba és fenntartásba, kivéve, ha a helyi önkormányzat úgy dönt, hogy továbbra is ellátja ezt a feladatot. Erről az önkormányzatoknak 2013. február 15-ig kell nyilatkozniuk az egészségügyért felelős miniszternek. Ha erről nem hoznak döntést, akkor a szolgáltató állami tulajdonba kerül, és az intézmények fenntartója a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) lesz.

A salátatörvény rögzíti azt is, hogy 2013-ra meghosszabbítják az egészségügyi ágazati mozgóbérek alapjának befagyasztását. Ezen felül egy zárószavazás előtt benyújtott módosító indítvány arra is kitért, hogy a 2013-as költségvetésére való tekintettel a szakdolgozói bértábla egyes oszlopainak 5 ezer forintos emelését elmarad.


http://hvg.hu/itthon/20121217_Utolso_pillanatban_toroltek_beremelest_az
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.