Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Sértené a cionisták "érzékenységét": Kövér az összes hivatal
  2012-12-05 20:37:48, szerda
 
  2012-12-05. 10:01
Sértené a cionisták "érzékenységét": Kövér az összes hivatalos útról "kitiltotta" Gyöngyösit

Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöksége kedden háromnapos hivatalos útra Rómába látogat - Gyöngyösit azonban az előzetes megállapodással szemben itthon hagyják.

Kövéri politika: a zsidó Such igen, a magyar Gyöngyösi nem
A három politikus - a fideszes Balla Mihály elnök, valamint a szintén fideszes Nagy Gábor Tamás és a szocialista Kovács László alelnökök - egy több hónappal ezelőtti meghívásnak tesz eleget. A küldöttségnek tagja lett volna a harmadik bizottsági alelnök, a jobbikos Gyöngyösi Márton is, azonban az atv.hu értesülései szerint Gyöngyösit Kövér László házelnök kihúzta az utazók listájáról. A SzektATV érdeklődött az Országgyűlés sajtóosztályán, ahol a római út tényét megerősítették, és azt is, hogy Gyöngyösi Márton nem utazik az Örök Városba.
A Kuruc.info úgy tudja: Kövér felkérte Vona Gábort, hogy hívja vissza Gyöngyösit a bizottság alelnöki tisztségéből is, a párt(elnök) azonban erre nem hajlandó.
Frissítés: Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nem utazhat Rómába az Országgyűlés Külügyi Bizottságával - erősítette meg Kövér László Pápán.
Az Országgyűlés elnöke az utazásról és Gyöngyösi itthon hagyásáról a pápai Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben tartott előadása előtt tartott sajtótájékoztatón beszélt.
A házelnök szerint az Országgyűlés külügyi munkájának irányítása az ő hatásköre, és úgy gondolta, hogy "a külügyi bizottság elnökségének római utazását nem lenne célszerű a magyar nemzeti érdekek szempontjából feláldozni arra, hogy Gyöngyösi Márton teljesen vállalhatatlan és magyarázhatatlan nyilatkozatát kelljen ott akár őneki, akár másoknak interpretálni."
2. frissítés: Kövér a ciklus végéig eltiltotta Gyöngyösit a hivatalos utakon való részvételtől
Gyöngyösi Márton a Barikádnak elmondta, az ügy előzménye az, hogy a külügyi bizottság elnöke, Balla Mihály már az elmúlt héten nyomatékosan megkérte arra, hogy ne menjen el Rómába. Arra hivatkozott, hogy az olasz sajtóban is nagy negatív visszhangot kapott a múlt heti felszólalása, így a jelenlétével "garantáltan botrányba fulladna a hivatalos útjuk".
Mivel a kérést a jobbikos politikus visszautasította, és a házszabály szerint a bizottsági elnöknek nincs kényszerítő eszköz a kezében, Kövér László házelnök magához vonta a döntési jogkört, gyakorlatilag letiltotta az úton való részvételről. Ráadásul nemcsak erről az útról, hanem a külügyi bizottság összes hivatalos útjáról 2014-ig, azaz a ciklus végéig.
"Ez példátlan házelnöki önkény, ilyenre még a rendszerváltás történetében nem volt példa, egy kicsinyes ember bosszúja, akinek eddig még egy percig nem sikerült megfelelnie annak a követelménynek, hogy az országházat kiegyensúlyozottan és pártatlanul vezesse. Még az MSZMP-utódpárt politikusai is sikeresebben küzdötték le az államszocializmus idején rögződött beidegződéseket, legalább a látszatra adva" - tette hozzá Gyöngyösi.
(ATV - MTI - Barikád.hu nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/104962/#ixzz2ECxbprwu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A CBA-nak mégsem olyan fontosak a magyarok
  2012-12-05 20:35:52, szerda
 
  A CBA-nak mégsem olyan fontosak a magyarok

2012. december 05., szerda, 10:45 • Utolsó frissítés: 4 órája
Szerző: hvg.hu

Csak szlovákul hajlandó kommunikálni a felvidéki üzleteiben a CBA. A Szlovákia kétnyelvűségéért küzdő magyar aktivisták nyílt levélben kérik a cég elnökét, hogy változtasson ezen a gyakorlaton, amit korábban már hiába kértek.

"A Fontos vagy! mozgalom közösségi oldalán nemrég 61 269 dél-szlovákiai vásárlót foglalkoztatott az a tény, hogy a CBA üzletlánc egy többségében magyar nyelvű régióban, kizárólag csak szlovákul kommunikál a vevőkkel!" - írta a CBA elnökének, Baldauf Lászlónak címzett nyílt levelében a dél-szlovákiai magyarok körében aktív Fontos vagy! mozgalom.

A Facebookon közzétett levél szerint Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója júliusban ígéretet tett a probléma megoldására, de azóta összesen egy darab magyar felirat került ki a párkányi CBA-ra, miközben több üzletlánc is elkezdte kétnyelvűsíteni dél-szlovákiai üzleteit, a révkomáromi Tesco például már teljesen kétnyelvű.

"Őszintén szeretnénk, ha minél többen éreznék magukat otthon az Önök felvidéki üzleteiben, és az elkövetkező ünnepi időszakban biztosan önöket választaná az a 26 514 dél-szlovákiai magyar család is, akiket az utóbbi hónapokban elbizonytalanított az Önök eddigi hozzáállása a felvidéki kétnyelvűség kérdésével kapcsolatban!" - írta a mozgalom a magyar üzletlánc vezetőjének.

http://hvg.hu/vilag/20121205_A_CBAnak_megsem_fontosak_a_magyarok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A parlamenti bizottsági üléseken is tabu a zsidó meg a cigán
  2012-12-05 20:34:04, szerda
 
  A parlamenti bizottsági üléseken is tabu a zsidó meg a cigány

2012. december 05. 15:29
Hunhír.info

justicia250.jpgAz Országgyűlés bizottságainak üléseire is egységesen érvényes lesz a bővülő parlamenti fegyelmi jog, ha a Ház elfogadja a fideszes Gulyás Gergely erre vonatkozó kapcsolódó módosító indítványát, amelyet szerdán nyújtott be. Cigány, zsidó csak akkor említhető, ha fájdalmaikról és sérelmeikről van szó.

A kormánypárti képviselő indoklása szerint az országgyűlési törvény módosításához beterjesztett indítványa figyelembe veszi a parlamenti vitában elhangzott érveket és azokat "az elmúlt hónapok történéseinek fényében felmerült változtatási igényeket" is, hogy az Országgyűlés bizottságainak ülésén történtek a parlamenti fegyelmi jog egységes rendszerének hatálya alá tartozzanak.

A bizottsági ülések zavartalan lefolytatása érdekében az Országgyűlésről szóló törvény most is ad lehetőséget a testületeknek a fegyelmezésre, ez a hatáskörük azonban - összhangban a plenáris ülésen alkalmazható házelnöki fegyelmezési jogok kiterjesztésével - a jövőben bővülhet.

Eszerint pénzbírságot lehetne kiszabni arra a képviselőre, aki a bizottsági ülésen elmondott felszólalása során az Országgyűlés tekintélyét vagy valamely személyt, csoportot - így különösen valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget - kirívóan sértő kifejezést használ, vagy e kifejezése súlyos rendzavaráshoz vezet. Ugyancsak pénzbüntetéssel lenne sújtható az, aki az ülésen a Ház tekintélyét súlyosan sértő magatartást tanúsít, illetve viselkedésével a házszabálynak a tanácskozási rendre vagy szavazásra vonatkozó előírásait megszegi. Érthető? Zsidó, cigány csak áldozati szerepben említhető, kritika, más vélemény velük szemben tilos. Eddig egyetlen jogvédő, civil, és sajtószabadságos sem tiltakozott a brutális kettős mérce, a véleménynyilvánítás szabadságának totális elfojtása ellen.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59894
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ameddig én ezen a helyen állok" - Orbán ígéretet tett a Gyön
  2012-12-05 20:33:18, szerda
 
 
"Ameddig én ezen a helyen állok" - Orbán ígéretet tett a Gyöngyösi-ügyben

2012. december 03., hétfő, 16:08 • Utolsó frissítés: 2012. december 03., hétfő, 17:06
Szerző: MTI / hvg.hu

Magyarországhoz méltatlannak nevezte a miniszterelnök a jobbikos Gyöngyösi Márton egy héttel ezelőtti felszólalását a parlamentben. Orbán Viktor a szocialista Steiner Pál azonnali kérdésére hétfőn azt mondta, a magyarok megvédik zsidó honfitársaikat.

"Ameddig én ezen a helyen állok, Magyarországon senkit sem érhet semmilyen bántódás hite, meggyőződése vagy származása miatt. Szeretném világossá tenni (...), hogy mi, magyarok megvédjük zsidó honfitársainkat" - jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben a szocialista Steiner Pál azonnali kérdésére.

"A magyar nemzet megszenvedte a diktatúrákat. Nem fogjuk hagyni, hogy bárki, bármely politikai irányzat, gazdasági erő vagy éppen külföldi hatalom ismét eltérítse Magyarországot demokratikus meggyőződésétől, a szabadság szeretetétől vagy az emberi méltóság feltétlen tiszteletétől" - tette hozzá a kormányfő.

Orbán ugyanakkor visszautasította az MSZP-s politikusnak azt a követelését, hogy kezdeményezze Németh Zsolt külügyi államtitkár menesztését. Steiner Pál szerint az államtitkár lagymatag, felkészületlen és hanyag választ adott a zsidó származású kormánytagok és képviselők listázását szorgalmazó jobbikos képviselőnek, hiszen mindössze azt mondta, ilyen kutatást nem támogat. Az államtitkár ezzel részese lett "a kérdésnek álcázott náci provokációnak" - mondta a politikus.

A kormányfő az ellenzéki kritikát visszautasítva azt mondta, Németh Zsolt egész politikai pályafutása a kisebbségek, az elnyomottak és a megkülönböztetést elszenvedők melletti kiállás jegyében telt. "Becsületesebb embert erre a munkára aligha találhatnak" - tette hozzá.

A jobbikos Gyöngyösi Márton hétfőn elhangzott - az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy "az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

Vasárnap ezrek tüntettek a kijelentés miatt a Kossuth téren, a rendezvényen Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólalt.

Orbán Viktor hétfői felszólalásában megköszönte Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőnek, hogy "megfelelő súllyal, barátsággal és emberséggel" képviselte a kormányzó pártokat a nácizmus elleni vasárnapi tüntetésen.

Steiner Pál mai viszonválaszában azt mondta, elsősorban nem szavakat, hanem tetteket várnak a kormánytól és a miniszterelnöktől. A kormányfő erre úgy reagált, "egyszer önt megtámadták a származása miatt itt a parlamentben. Akkor megígértem önnek, hogy bármi is történik, rám számíthat. Most hiába beszél kettős beszédről, hiába nem fogadja el a gesztusunkat, akkor is: ha önt bármilyen bántódás éri, ránk számíthat, mi meg fogjuk önt védeni".


http://hvg.hu/itthon/20121203_Megszolalt_Orban_a_Gyongyosiugyben#utm_source=hvg_w eekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_12_05&type-id=HvgW eekly&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányevakuáló szektafőnök brutális szellemi-ideológiai ep
  2012-12-05 20:28:02, szerda
 
  A cigányevakuáló szektafőnök brutális szellemi-ideológiai epeömlése
2012. december 05. 18:32
Hunhír.info

zsidokonyv.jpgA zsidóság és a kereszténység kapcsolódási pontjai címmel tartott előadást Iványi Gábor a Szombathelyi Zsidó Hitközség sorozatában. A brutális kereszténygyalázó nézetiről hírhedt szektafőnök egyebek mellett azt is kinyilatkoztatta az agymosó gyűlölet- szeánszon, hogy a végelszámolásnál minden bizonnyal a zsidó fiú közbenjárására lesz szükség ahhoz, hogy Isten szóba álljon a keresztényekkel is.

A szakállas szektapróféta kinyilakoztatta a szombathelyi zsidóknak: "Jézus nem volt keresztény, ugyanis kereszténység a Jézus halála után kialakult mozgalom, amelyben az első század második felére kerültek többségbe a nem zsidó keresztények. Ma már a Jézus élete kutatásban is egyre fontosabb szempont a kutatók számára, hogy Jézussal mint zsidó gondolkodóval számoljanak. Jézus nem valláselhagyó, hanem a Tórát (az ószövetségi Bibliában Mózes öt könyve a Törvény) értelmező zsidó. Ahogy Keresztelő János sem kikeresztelni, hanem bekeresztelni akarta a zsidókat: a formális helyett a szív szerinti zsidóságba. Vagyis a keresztény antiszemitizmus pogány dolog, hiszen nem lehetséges, hogy egy keresztény ne tisztelje Jézus vallását. Ezzel együtt ma jutunk el annak fölismeréséig, hogy kereszténység nem létezik zsidóság nélkül."

Iványi szektafőnök leszögezte: "annyi elpackázott lehetőség után a végelszámolásnál minden bizonnyal a zsidó fiú közbenjárására lesz szükség ahhoz, hogy Isten szóba álljon a keresztényekkel is."

"Ebből azonban nem következik, hogy Jézust (mint Messiást) ráerőltessük a zsidókra; a keresztény irányból indított térítő missziónak a szakállas szerint bibliai alapon nincs (sincs) helye. Térítés nincs, választás van. Annak, aki a zsidóságba való nem könnyű betérést választaná - zsidónak lenni ma inkább kulturális, vallási, tanulási kérdés, s természetesen nem származás - a szakállas szektás azt ajánlja, hogy fogadja el a vallás racionális és irracionális törvényeit egyaránt; ahogy minden vallás hasonló, belső szabályrendszer szerint működik."

Hunhír.info - vaol. hu nyomán

Akkor miért feszíttették meg őseid Jézust, Iványi? És miért gyűlölik sors és fajtársaid annyira Izraelben, és a világon mindenütt, ahol a zsidók uralkodnak?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59900
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megbukott a kormány vidékpolitikája
  2012-12-05 20:17:49, szerda
 
  Megbukott a kormány vidékpolitikája
2012, december 5 - 13:32



Nincs előrelépés a földpályázatok és a zsebszerződések ügyében, de annak kapcsán sem történt intézkedés, hogy hazánk nagyobb arányban tudja vizét megtartani.

Számos, az agráriumot érintő törvényhez benyújtott módosító indítványt támogatott a Jobbik, ugyanakkor rendkívül súlyos hiányosságot is mutatnak ezek az intézkedések - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus közölte hétvégén részt vett Kajászón egy gazdademonstráción, ahol a környékbeli gazdálkodók és a helyiek jelentek meg. Kajászó Váli-völgyi település, ahol több száz állami földre pályázni, azonban egy hektár sem jutott a helyben élő családi vállalkozóknak. Az ott élők nem nyugodtak bele a sorsukba, hanem felvették a küzdelmet.

A nemzeti radikális képviselő emlékeztetett: Budai Gyula a hétfői parlamenti ülésen azt mondta, ha jogellenesnek ítélik meg a kajászói földbérleti pályázatokat, akkor bírósági úton támadják meg. Magyar Zoltán azonban felhívta a figyelmet: ez nem lehetséges, mert még a politikussal is titoktartási nyilatkozatot íratott alá, ha bele akar nézni a pályázati anyagokba.

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta: nincs előrelépés a földbérleti pályázatokban, lesöpörték a Jobbik összes olyan módosító indítványát, amely az átlátható rendszert szorgalmazta.

A politikus kiemelte: a tegnapi parlamenti vita során Illés Zoltán államtitkár világossá tette, hogy semmiféle beavatkozást nem kíván végrehajtani annak kapcsán, hogy hazánk nagyobb arányban tudja vizét megtartani, ugyanis a vízkészlet mindössze 5 százalékát tudjuk használni.

Magyar Zoltán megjegyezte: a zsebszerződések ügyében sem történt előrelépés. A mai Mezőgazdasági bizottság ülésén elhangzott, hogy csak februárban kerül sor a földtörvény vitájának lezárására. A képviselő kiemelte: az Ángyán József és Bencsik János által beadott módosító indítványok felkavarták a kormánypártoknál a kedélyeket.

A kormány agráriumot és vidéket érintő munkája szinte a nullával egyenlő - közölte végül Magyar Zoltán. Ezért a Jobbik követeli a kormánytól, hogy tegyen meg komolyabb lépéseket.

S.Sz

barikad.hu


http://barikad.hu/megbukott_a_kormany_videkpolitikaja-20121205
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felsőoktatás: 82 százalék fizetni fog!
  2012-12-05 20:14:25, szerda
 
  Felsőoktatás: 82 százalék fizetni fog!


2012. december 5., szerda 10:02 Pénzcentrum.hu/Index.hu



A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint a 2013-ban egyetemre kerülő diákok túlnyomó többségének tanulmányait már csak részben finanszírozza az állam. A jövőre egyetemre felvett diákok több mint 80 százaléka így részben vagy egészen maga lesz kénytelen megfizetni tanulása költségeit - írja az Index.

A két héttel ezelőttihez képest jelentősen átdolgozta a felsőoktatási keretszámokra vonatkozó javaslatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Index birtokába került előterjesztés szerint jelentős átcsoportosítást hajtanának végre az államilag finanszírozott helyek megoszlásában.

Az állam az eddig tervezett 30 ezer helyett csak 10 500 új hallgató képzését finanszírozná teljes egészében (állami ösztöndíj) a kétéves felsőoktatási szakképzésben, illetve az alap- és osztatlan képzésben. 46 330 diáknak csak részösztöndíjat kínálnak. Esetükben csak a képzési díj felét állják, a másik részt a hallgatónak kell megfizetnie.

A fenti számok azt jelentik, hogy az állam ugyan a felsőoktatás belépő képzésein a korábbinál több diák képzési költségeihez járul hozzá, mégis a 2013-as lesz az első olyan év, amikor a felvett hallgatók túlnyomó többségének már így vagy úgy fizetnie kell tanulmányaiért. Tavaly összesen 65 ezer diákot vettek fel állami és költségtérítéses felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan képzésre, és ez a szám várhatóan jövőre is ekörül alakul majd. A 10 500 teljes finanszírozású hallgató leszámítása után tehát ebből a 65 ezer diákból több mint 80 százalék félig vagy egészben kénytelen lesz tandíjat fizetni.

Havi 16 ezer a tandíj?

De mennyit? Nézzünk egy példát: ha valaki 2013-tól politológiát szeretne tanulni és csak részösztöndíjas helyre kerül be, akkor a szemeszterenkénti kb. 170-180 ezer forintos tandíj felét, azaz 80-90 ezer forintot saját zsebéből kell állnia. Ez havi lebontásban 16-18 ezer forintot jelent, ami az inflációt figyelembe véve éppen a duplája a Bokros Lajos által 1995-ben javasolt havi 2000 forintos szintnek (17 év inflációjával felszorozva az akkori kétezer forint ma kb. 8200 forintnak felel meg). A hallgatók jövőre ehhez diákhitelt vehetnek fel, amelyet tanulmányaik végeztével kell majd visszafizetni.

A kormány nyilvánosságra került keretszámjavaslata szerint a 2013-ban egyetemre kerülő diákok túlnyomó többségének tanulmányait már csak részben finanszírozza az állam. A jövőre egyetemre felvett diákok több mint 80 százaléka így részben vagy egészen maga lesz kénytelen megfizetni tanulása költségeit. A havi költség még a részösztöndíjasoknál is magasabb lehet Bokros Lajos egykori tandíjánál.

A két héttel ezelőttihez képest jelentősen átdolgozta a felsőoktatási keretszámokra vonatkozó javaslatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Index birtokába került előterjesztés szerint jelentős átcsoportosítást hajtanának végre az államilag finanszírozott helyek megoszlásában.
84 százalék fizeti fog

Az állam az eddig tervezett 30 ezer helyett csak 10 500 új hallgató képzését finanszírozná teljes egészében (állami ösztöndíj) a kétéves felsőoktatási szakképzésben, illetve az alap- és osztatlan képzésben. 46 330 diáknak csak részösztöndíjat kínálnak. Esetükben csak a képzési díj felét állják, a másik részt a hallgatónak kell megfizetnie.

A fenti számok azt jelentik, hogy az állam ugyan a felsőoktatás belépő képzésein a korábbinál több diák képzési költségeihez járul hozzá, mégis a 2013-as lesz az első olyan év, amikor a felvett hallgatók túlnyomó többségének már így vagy úgy fizetnie kell tanulmányaiért. Tavaly összesen 65 ezer diákot vettek fel állami és költségtérítéses felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan képzésre, és ez a szám várhatóan jövőre is ekörül alakul majd. A 10 500 teljes finanszírozású hallgató leszámítása után tehát ebből a 65 ezer diákból több mint 80 százalék félig vagy egészben kénytelen lesz tandíjat fizetni.

Havi 16 ezer a tandíj?

De mennyit? Nézzünk egy példát: ha valaki 2013-tól politológiát szeretne tanulni és csak részösztöndíjas helyre kerül be, akkor a szemeszterenkénti kb. 170-180 ezer forintos tandíj felét, azaz 80-90 ezer forintot saját zsebéből kell állnia. Ez havi lebontásban 16-18 ezer forintot jelent, ami az inflációt figyelembe véve éppen a duplája a Bokros Lajos által 1995-ben javasolt havi 2000 forintos szintnek (17 év inflációjával felszorozva az akkori kétezer forint ma kb. 8200 forintnak felel meg). A hallgatók jövőre ehhez diákhitelt vehetnek fel, amelyet tanulmányaik végeztével kell majd visszafizetni.

A kormány javaslata csak néhány száz teljes állami ösztöndíjas helyet irányoz elő a bölcsészettudomány képzéseken (550), a társadalomtudományi képzéseken (270), az agrár képzéseken (350), így az ide jelentkezők jelentős része jó eséllyel felesben fog majd fizetni. Az már korábbról ismert volt, és az új javaslat csak megerősíti, hogy a jogi és gazdasági képzések finanszírozásából teljesen kiszállt az állam: aki tehát jogásznak, közgazdásznak akar tanulni, annak a teljes képzési díjat meg kell fizetnie.

A javaslat nem véletlenül váltotta ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) felháborodását. Nagy Dávid elnök kedden azt mondta: az előterjesztés alapján Magyarországon bevezették a tandíjat, és meghazudtolták a 2008-as népszavazás végeredményét.
Orvosnak, mérnöknek, tanárnak jó menni

A teljes állami finanszírozású, azaz tandíjmentes helyeket a korábban kijelölt prioritásoknak megfelelően a műszaki, a természettudományi, az informatikai, az agrár (kifejezetten az osztatlan állatorvosi képzés), illetve és az orvos- és egészségtudomány képzésekre koncentrálták. Az orvosi karokon osztatlan képzésben 1100 hallgató képzését állja az állam (további 900-an részösztöndíjasok lehetnek). Ugyanennyi a keretszám a most kiemelt területté és osztatlan képzéssé alakuló tanárképzésben is. Az előterjesztés szerint a korábbiakhoz képest az nem változna, hogy a 16 ezer diák tanulását finanszírozná 100 százalékban az állam az alapképzésekre ráépülő mesterképzéseken, illetve 1300-an kapnának ösztöndíjat doktori tanulmányaikhoz.

A kormány most láthatólag minden erővel a részösztöndíjas forma felé tolná a hallgatókat pedig ez a finanszírozási forma tavaly megbukott. Akkor eredetileg 15 500 ilyen helyet hirdettek meg, de a keretszámokat módosították. Végül csak 5000 részösztöndíjas helyet hagytak meg, a fenmaradó keretet pedig teljes állami finananszírozású helyekre változtatták át. Az 5000 részösztöndíjas helynek így is csak a felét tudták betölteni.

Jól mutat a statisztikában

A részösztöndíjas helyek számának drasztikus növelésével az állam két legyet üthet egy csapásra. Bár ezek a diákok felerészben maguk fogják fizetni tanulmányaik költségét, az állami szerepvállalás miatt azonban nekik is alá kell majd írniuk "a röghöz kötési szerződést". Ebben vállalják, hogy diplomájuk megszerzése után képzési idejük dupláját, tehát általában hat évet Magyarországon fognak dolgozni.

Másrészt jól jön a statisztikákba is ez a szám, hiszen a kormányszóvivő szerdán mindent egybevéve azt mondhatja majd: az állam közel 75 ezer hallgató tanulmányait támogatja, hiszen részben vagy egészen tényleg ennyi diáknak fizetik majd a tanulmányait a felsőoktatási szakképzésben, az alap- és osztatlan képzésben, illetve a mesterképzésben, valamint a doktori képzésben.

http://www.penzcentrum.hu/karrier/felsooktatas_82_szazalek_fizetni_fog.1034774.ht ml?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kettős mérce
  2012-12-05 09:20:40, szerda
 
  Kettős mérce
2012. 12. 5. szerda. - 01:10

Félreértée ne essék, a vegyi fegyverek bármilyen formájú bevetését ellenzem. De amíg Obama Szíriát következményekkel fenyegeti, a világhódítók mindazt büntetlenül megtehették. Két hír, amelyhez minden további komment felesleges:

Barack Obama amerikai elnök ismételten figyelmeztette Szíriát, hogy az kerülje el a vegyi fegyverek használatát. ,,Basára al-Aszadhoz fordulok. A vegyi fegyverek használata teljességgel elfogadhatatlan. Amennyiben elkövetné a végzetes lépést, annak következményei lesznek, nem hagyjuk válasz nélkül" - mondta Obama az elavult fegyverek újrahasznosítási programjának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. (2012. december)

Izrael vegyi fegyvereket vet be libanoni hadjárata során. A libanoni Szidón városának kórházát igazgató orvos egy brüsszeli sajtókonferencián, telefonon nyilatkozva elmondta: különös sérüléseket látott néhány holttesten. Mint mondta, a bombák közeli robbanása ellenére teljesen épen maradtak, de a bőr megfeketedett. Mint mondta, lehetséges, hogy a bőrön keresztül valamilyen mérgező anyag jutott be a testbe. A volt libanoni miniszterelnök - szintén telefonon nyilatkozva - arról számolt be a sajtókonferencián, hogy gázt tartalmazó bombák bevetéséről kapott híreket. (2006. július)

Cs. Vendel - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kettos-merce
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Olvasó: Kötelezővé tették a zsinagógalátogatást a pápai isko
  2012-12-05 09:03:45, szerda
 
  2012-12-04. 21:39
Olvasó: Kötelezővé tették a zsinagógalátogatást a pápai iskolákban

Mélyen Tisztelt Kuruc.info Szerkesztőség!
Idén szinte minden pápai iskolában kötelezővé tették az osztályok számára, hogy látogassák meg a pápai zsinagógát. És ez még nem minden: kötelező volt feltenni a kipát, és egy zsidó előadását kellett meghallgatni, aki folyamatosan szidta Horthy Miklós személyét (pedig inkább méltatnia kellett volna, mert sajnos igen nagy barátjuk volt - a szerk.), és a zsidó vallást úgy állította be, mintha a legszentebb dolog lenne a világon. A Jobbik tevékenységére és a Horthy-szoborállításra is kitért részletesen.
Én magam is a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákja vagyok, és eddig büszkeséggel töltött el, hogy egy 100 éves iskolában tanulhatok, de az, hogy megfosztanak attól a jogomtól, hogy szabad döntést hozzak arról, hogy elmenjek-e vagy ne menjek el a zsinagógába, megrendített, és nemcsak engem, hanem a tanulók legalább 50%-át.
A mi érdekeinket nem képviselik, de "Jehova tanúinak" és a hitgyülekezetes diákoknak nem kell a nemzeti ünnepnapokkor megjelenniük (de ha mégis ott vannak, akkor nem éneklik a Himnuszt), sőt ha az iskola rendezvénye református vagy katolikus templomban van, nekik nem kell aznap megjelenniük.
Remélem, hogy megosztják ezt az olvasókkal, hadd lássák a pápaiak és az egész ország, hogy mik folynak a Fidesz által vezetett iskolákban.
Kitartás! Szebb jövőt!

További részletek: http://kuruc.info/r/20/104981/#ixzz2EA8t9Yky
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rafkós tótok törzsfőnökök sem vesznek részt a Nobel-békedí
  2012-12-05 08:59:48, szerda
 
  A rafkós tótok törzsfőnökök sem vesznek részt a Nobel-békedíj átadásán
2012. december 04. 20:21

Szlovákia is csatlakozott azokhoz az európai uniós tagországokhoz, amelyek legfőbb vezetői nem vesznek részt a hétfői oslói ünnepségen, amelyen az Európai Uniónak (EU) átadják a Nobel-békedíjat - közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség

Az EU-nak odaítélt Nobel-békedíjat hétfőn az unió három legmagasabb tisztségét betöltő személy, Herman Van Rompuy az Európai Tanács (ET) elnöke, José Manuel Barroso, az Európai Bizottság (EB) elnöke és Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke veszi át a norvég fővárosban.

A díj átadására az ET elnöke az unió összes tagországának elnökét és kormányfőjét meghívta.

A díjátadón a pozsonyi tájékoztatás szerint Ivan Gasparovic szlovák államfő hétfőn esedékes kétnapos csehországi látogatása miatt nem vesz részt, Robert Fico kormányfő pedig egyéb hivatalos elfoglaltságaira hivatkozva mentette ki magát.

Az ünnepségre a szlovák diplomácia vezetője sem utazhat el. Miroslav Lajcák az ünnepség idején Brüsszelben a díj átadása alkalmából rendezendő díszvacsorán vesz részt. Mivel Szlovákia oslói diplomáciai külképviseletének pillanatnyilag nincs kinevezett nagykövete, a külképviselet ideiglenes vezetője képviseli majd Pozsonyt az ünnepségen.

"Az, hogy (az ünnepségen) Szlovákia a legfelsőbb szinten nem képviselteti magát, nem azt jelenti, hogy szabotálni akarnánk a rendezvényt. Üdvözöljük a díjat" - mondta a kialakult helyzet kapcsán Boris Gandel, a szlovák külügyi tárca szóvivője. Mi meg elhisszük neki, mert olyan befogadók vagyunk.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59871
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 210
  • e Hét: 549
  • e Hónap: 4294
  • e Év: 157790
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.