Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Jövő szerdán tüntetnek a tandíj és a felvételi keretszámok e
  2012-12-07 19:33:15, péntek
 
  2012-12-07. 19:02
Jövő szerdán tüntetnek a tandíj és a felvételi keretszámok ellen

Jövő szerdán Budapesten demonstrál a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - közölte a szervezet elnöke pénteken. A szervezet követeli a felvételi keretszámok haladéktalan felülvizsgálatát, a tandíjmentes felsőoktatást és a hallgatói szerződés intézményének eltörlését.
Nagy Dávid a HÖOK elnökségi ülése után azt mondta: az egyetemi és főiskolai hallgatói önkormányzatok saját intézményeikben sztrájkbizottságot hoznak létre a helyi cselekvési terv kidolgozására. Előző nap felvették a kapcsolatot a Magyar Rektori Konferenciával, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével, valamint a Hallgatói Hálózattal. A szerdai demonstráció mellett további akciókat is terveznek, ennek részleteiről hamarosan tájékoztatják a közvéleményt - ígérte a HÖOK elnöke.
A testület döntése értelmében az elnökség felhatalmazást kapott további hivatalos tárgyalások folytatására is, és egy a közös célok érdekében életre hívandó együttműködés kialakítására.
A HÖOK a minőségi, európai színvonalú és tandíjmentes magyar felsőoktatásért népszavazást kezdeményezett csütörtökön. A szervezet kiáltványa szerint a felsőoktatási keretszámok tervezett drasztikus csökkentése nem jelent mást, mint tandíjat, különösen a jogi, gazdasági és kommunikációs területeken, ahol egyetlen ingyenes hely sem biztosított többé. Kiemelték azt is: az elmúlt két és fél év kormányzati intézkedései mára tarthatatlan helyzetbe sodorták szerintük a felsőoktatást.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105121/#ixzz2EOON2JL7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazságos-e a magyar nyugdíjrendszer
  2012-12-07 19:31:43, péntek
 
 

Igazságos-e a magyar nyugdíjrendszer

Sokat gondolkoztam azon, hogy megérdemlik-e magas nyugdíjukat azok a békében megöregedett hazánkfiai, akik kiemelt politikai beosztásuknál fogva emelhették volna a magyarországi emberek életszinvonalát ? Ha csak egyedül Biszku Béla hatszázezres fizetésére gondolok, akkor valóban érthető a kérdés . Ez az ember egész életében azon tevékenykedett, hogy a kommunizmus mesterséges rendszerét hatalmon tartsa a többség akarata ellen, ami 1956-ban szabadságharcba torkolt .

Kisnyugdíjasaink nehézségeit nem érzik át azok, akik érthetően ragaszkodnak magas jövedelmükhöz, bár semennyivel sem tesznek többet öreg korukra, mint betegeskedő társaik, akiknek gyógyszerre, orvosra, és a vele járó boravalóra megy el a kevéske nyugdíjuk . Lássuk be : egyik öregember olyan mint a másik . A különbség egyedül a lelkiismeret tisztaságában adódik, amit készpénzre váltottak fel hajdanán a volt rendszer haszonélvezői .

Érthető, hogy egy iskolaigazgató nyugdíja magasabb, mint egy utcaseprőé, bár neki is ugyanazokat a megélhetési költségeket kell előteremtenie, mint a másiknak . Párttitkáraink kiemelt nyugdíjait azok fizetik, akiket ezek a kiskirályok egy tollvonással szegénységre itélhettek akkor, amikor hatalomban voltak . A diktatúra kedvezményezettjei ma is különböző kiváltságokat élveznek, de ezzel egyidőben, a megbélyegzett átlagember ugyanúgy a nyomor küszöbén álldogál, mint egész életében . Mi változott ? Látszólag semmi . A közel egymillió párttag leszármazottjainak kutya baja, miközben az átlagmagyarság megélhetési gondokkal, és kilátástalan munkanélküliséggel küszködik .

Az államosított birtokból létrejövő termelőszövetkezetek vezetői osztoztak a párttitkárokkal, akiket ma is támogat a nyugat, területarányos birtoktámogatással . Sosemvolt földmívesek tartják a markukat a sokezerholdas birtok után járó támogatásért, miközben nincstelen parasztok koldusbotra jutnak . A negyvenezres nyugdíjból élő tanyasi öregeket emellett még a cigányok sem hagyják nyugton, bizonyos időszakonként kirabolják őket . A közel egymillió cigányság amúgy is segélyekből fedezi az életviteléhez szükséges költségeit, ami gyakran jóval magasabb, mint egyes emberek munkával szerzett jövedelme

Nem beszélve itt a cigányságnak alanyi jogon járó házak, és lakások tudatos lerombolásáról, amit büntetni sem lehet, mert ezek az egyik napról a másikra élnek, a közös költséget sem fizetik, lopják az áramot, a vezetéket, autót és mindent, amire enyves kezüket rátehetik . Eközben a kisnyugdíjasok villanyszolgáltatását kikötik a legelső fizetésképtelenség esetén, akik gyakran a saját lakásukban kihülő emberek statisztikájában végzik . Szörnyű állapotok uralkodnak Európa kellős közepén, a rendszerváltozásnak nevezett nyomorúság után, közel negyedszáz évvel .

Egyiknek mindent, a másiknak semmit ! Kik garantálják a néhai magasfizetésekből élő emberek kiemelten magas nyugdíját ? Akinek magas fizetése van, megengedheti magának, hogy a többiekért többet adózzon, mint akinek nincs . Szolidaritásnak nevezném, ha egyáltalán e nagyszavak számítanának pénztárca közelben . A volt pártfunkcionáriusok tehetnek arról, hogy idejutottunk, mert csak ennyire tellett az erejükből . Éppen ezért nem kell túlfizetni őket .

Amikor öregkori segélyt kap valaki, azért kapja, mert már nem képes hasznos tevékenységet folytatni a közösség érdekében . Így mindenkinek azonos mértékű nyugdíjat kellene szolgáltatni, hiába dolgozott többet, vagy mondhatnám keresett jobban, mint társai, abból meg is alapozhatta volna a jövőjét . Rengetegen vannak olyanok, akiknek a befektetései óriási jövedelmet biztosítanak, többet, mint amit sokan munkával keresnek, még is, a magas nyugdíj alanyi jogon jár nekik !

Más országokban a nyugdíj öregségi segély . Amolyan munkanélküli segély, amit azok kapnak, akiknek egyéb jövedelmük nincs . Minden jövedelem adózásra jogosít . Akiknek a nyugdíjukon kívül egyéb jövedelmük nincs, azokat segélyezni kell a közbiztonság fenntartásának az érdekében . Tudom ez nem tetszik azoknak, akik a tűz közelében melegedhettek egész életükben, vagy a tűzoltóság, rendőrség, katonaság, pénzügyőrség fegyveres kötelékében, húsz év szolgálat után nyugdíjba vonulhattak erejük teljében, sőt jólfizető állásokat töltenek be ma is . Mindenkire érvényes az emberhez való élet joga, ami annyit jelent, hogy fedél legyen a feje fölött, és étel a hasában .

Szocialista kormányunk egykori kedvezményezettjei megérthetnék ezeket a szimpla érveléseket, hiszen ők hangoztatták az egyenjogúság üdvös gondolatait, amire kemény ideológiát szerkesztettek a kommunista filozófusok . A nyugati, szociálisan érzékeny államhatalom sokkal többet tett az állampolgáraiért, mint a nevükben szocialista kormányok . Mindenkinek maga felé hajlik a keze . Ez igaz, de az elesetteket nem hagyhatják magukra, mert az szociális válságot eredményez . Rengeteg pénz jut a cigányok felzárkóztatására, még sem látszik . Milliárdokat sikkasztanak el ezen a címen . Közmunkából lakásokat lehetne építeni azoknak, akik hasznát veszik ezeknek a munkálatoknak .

Amikor csak úgy odaadjuk valakinek a munkanélkül a segélyt, nem becsüli meg az általunk nyújtott támogatást, mert azt gondolja jár neki . Csak azért mert van . Nem ! Jogaink mellett a kötelességeinket is ismernünk kell mindannyiunknak . Enélkül nem jöhet létre valódi társadalom, mert minduntalan kilógna belőle valaki . Nagyvárosaink önfenntartó működésében elsikkad az ember . Már csak azért létezik, hogy a városát fenntartsa . Az állam egyre kevesebb bevételre tesz szert, mert elprivatizálta az általa korábban államosított javakat . Diktatórikus eszközeivel egyre nagyobb fegyelmet tart adófizetőivel szemben, de kötelező ellátásait csökkenti .

Jó irányba halad kormányunk, amikor a korábban elherdált javakat visszavásárolja, de az sem megy, hogy kormányváltás után, megint eladják azokat . Bolondság ez a javából . Nemzeti légitársaságunkat aprópénzen továbbadták a maffiakapcsolatokkal is rendelkező orosz érdekeltségnek, majd méregdrágán visszavettük tőlük megint . Mi lett a moszkvai székház milliárdos veszteségeivel ? Ki felel érte ? Miért neveznek ki olyan hozzá nem értő politikusokat fontos faladatokra, ha képtelenek ellátni azokat ? Igen is, feleljen mindenki azért, amivel foglalkozik ! Miért csak a kisembert forgatják ki egész vagyonából, amikor adócsalást feltételeznek nála ? Minden összefügg, ideje lenne megoldásokat is találni végre a bajainkra .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Komoly recesszióban a magyar gazdaság
  2012-12-07 19:29:00, péntek
 
  Komoly recesszióban a magyar gazdaság

A részletes harmadik negyedéves GDP adatok megerősítették az elemzők által felrajzolt képet a magyar gazdaságról. A mezőgazdaság teljesítménye - a magas bázis és az aszály miatt - nagyot esett, miközben a feldolgozóipar teljesítménye is a negatívba fordult. Az építőiparban viszont növekedést mért a KSH a harmadik negyedévben.
Ügyfeleink 18% feletti hozamot értek el az elmúlt 1 évben! Befektetés biztos alapokon: már 15 millió forinttól vásárolhat bérbeadott floridai ingatlant. Utazzon ki ingyen és válasszon személyesen!

Magyarország bruttó hazai terméke 2012 III. negyedévében 1,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH részletes GDP adat közzétételében. Az információ, kommunikáció, a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás és az építőipar nemzetgazdasági ág teljesítménye növekedett. A csökkenést jelentősen befolyásolta a mezőgazdaság teljesítmény-visszaesése. 2012 első három negyedévében a magyar gazdaság teljesítménye 1,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

2012 harmadik negyedévében a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző év azonos negyedévéhez képest 1,6 százalékkal, az előző negyedévhez képest 0,2 százalékkal csökkent.

A III. negyedévben a mezőgazdaság hazai teljesítménye az előző évi magas bázist követően és az idei aszálykárok következtében 21,4 százalékkal esett vissza, ezzel a 2010. évi szintre süllyedt. Az ipar hozzáadott értéke 0,2, ezen belül a feldolgozóipar 0,4 százalékkal csökkent. A feldolgozóiparon belül egyre nagyobb súllyal rendelkező járműgyártás területén továbbra is növekedést, míg a számítógépek, elektronikai és optikai termékek gyártásában továbbra is jelentős visszaesést mért a KSH, elsősorban a hazai gyártású híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek keresletének mérséklődése miatt. Az építő-ipar teljesítményének évek óta tartó visszaesése ebben a negyedévben növekedésbe fordult (2,3%), első-sorban az elkerülő és összekötő utak építésének, vasúti fővonalak felújítási munkáinak köszönhetően.

Szolgáltatások


A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 0,7 százalékkal csökkent. Legnagyobb mértékben a pénzügyi, biztosítási tevékenység teljesítménye csökkent (3,9%). A bankok hitelkamatainak emelése, valamint a hitelkereslet visszaesése miatt a hitelek volumene mérsékelt maradt, ugyanakkor a teljesítményükben a kamatkülönbözet - a kismértékű csökkenés ellenére - továbbra is meghatározó szerepet játszott. A biztosítási ágazatban a biztosítási díjbevételek jelentősen visszaestek, ugyanis a befektetési egységekhez kötött életbiztosítási termékek értékesítése egyre nehezebb, a lakás- és az új autóértékesítés alacsony szintje pedig a nem-életbiztosítási tevékenység csökkenő teljesítményét magyarázta.

A kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás hozzáadott értéke 1,5 százalékkal csökkent, ezen belül a kereskedelem teljesítménye csökkent, míg a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás nemzetgazdasági ágé növekedett. A szállítás, raktározás ágazat teljesítménye 1 százalékkal esett vissza, összhangban az ipar teljesítményével. A szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység együttes hozzáadott értéke 0,4 százalékkal emelkedett, míg a közigazgatás, oktatás, egészségügy együttes teljesítménye lényegében változatlan maradt. Ugyanakkor 3,7 százalékkal nőtt az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke az információtechnológiai szolgáltatások bővülése következtében.

Felhasználási oldal

A GDP felhasználási oldalán a háztartások tényleges fogyasztása 2012 harmadik negyedévében 3,9 százalékkal csökkent. A tényleges fogyasztás összetevői között a legnagyobb arányt képviselő háztartások fogyasztási kiadása szintén 3,9 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A háztartások fogyasztási kiadásán belül nagy súlyú kiadási csoportok majd mindegyikénél (többek között az élelmiszerek, a közlekedés és a lakhatással kapcsolatos szolgáltatások kiadási csoportok esetében) csökkent a volumen. Mind a külföldiek magyarországi fogyasztása, mind a magyarok külföldi fogyasztása csökkent.

A kormányzattól kapott természetbeni juttatások mértéke 4,0 százalékkal esett vissza, míg a közösségi fogyasztás 1,4 százalékkal emelkedett.

Beruházások

A bruttó állóeszköz-felhalmozás visszaesése - a második negyedévinél kisebb ütemű - 3,6 százalékos volt. Mindez 0,6 százalékponttal mérsékelte a GDP változását. Az építési beruházások továbbra is jelentős mértékben elmaradtak az egy évvel korábbitól, miközben a gép- és berendezés-beruházások emelkedtek. Az ágazatokat tekintve a feldolgozóipar beruházásai nőttek. A nagy súlyt képviselő ipari alágak közül kiemelkedően emelkedtek a beruházások a járműgyártásban, a gép-, gépi berendezés gyártásban és a villamosberendezés-gyártásban. A szállítás, raktározás nemzetgazdasági ágban kiugróan emelkedtek a beruházások, míg az információ, kommunikáció, a kereskedelem és a mezőgazdaság nemzetgazdasági ágakban pedig csökkentek. Kisebb mértékű visszaesés figyelhető meg az ingatlanügyletek nemzetgazda-sági ágban.

A készletek állománya a III. negyedévben folyó áron 97 milliárd, míg az előző év azonos időszakában 140 milliárd forinttal nőtt. A bruttó felhalmozás 9,1 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, így 1,5 százalékponttal mérsékelte a GDP változását

Belföldi felhasználás

A belföldi felhasználás az III. negyedévben összességében 4,2 százalékkal csökkent. A nemzetgazdaság külkereskedelmi forgalmában, folyó áron továbbra is kiemelkedően magas, 629 milliárd forint aktívum keletkezett, kevésbé romló cserearányok mellett. Az export 1,9 százalékkal nőtt, míg az import 0,7 százalékkal csökkent. Az áruforgalom kivitele 2,2 százalékkal nőtt, behozatala 0,6 százalékkal mérséklődött. A feldolgozott termékek exportja és importja és az élelmiszerek, italok, dohánytermékek exportja az átlagnál nagyobb mértékben növekedett, míg a gépek és szállítóeszközök exportja kismértékben csökkent. Az energiahordozók importvolumene csökkent, a kőolaj és kőolajtermékek behozatalának csökkenése mellett a természetes és mesterséges gáz behozatala sem érte el az egy évvel korábbit.

Külkereskedelem

A nemzetgazdaság külkereskedelmi forgalmán belül a szolgáltatások (beleértve az idegenforgalmat is) exportja 0,7 százalékkal növekedett, míg az importja 1,4 százalékkal csökkent. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2012 III. negyedévében a gazdaság teljesítménye 0,2 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest. A mezőgazdaság 2,4 százalékkal csökkent, míg az ipar stagnált. Az építőipar hozzáadott értéke 2,8 százalékkal nőtt, a szolgáltatásoké pedig 0,2 százalékkal mérséklődött. A háztartások fogyasztási kiadása 1,4 százalékkal csökkent. A kormányzattól származó természetbeni juttatások 0,2 százalékkal növekedtek. A közösségi fogyasztás 0,1 százalékkal emelkedett, míg a végső fogyasztás 1,0 százalékkal csökkent. Az export 0,8 százalékkal , míg az import 1,3 százalékkal kisebb lett.


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/komoly_recesszioban_a_magyar_gazdasag.539242.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alföldi Géza: Szálasi Ferenc nyomában
  2012-12-07 19:21:48, péntek
 
  2009-04-28. 16:19
Alföldi Géza: Szálasi Ferenc nyomában


A Nemzetvezető
Burghausennél, a bajor-osztrák határon hatalmas köd úszik az Inn fölött. A bajor határőr ennek megfelelően elég mogorva, amikor az útlevelemet átnézi és megérdeklődi, hogy az autó papírjai rendben vannak-e.

Az osztrák határőr azonban annál beszédesebb. Odajön a kocsihoz, amikor látja, hogy ki akarok szállni:

- Maradjon csak nyugodtan azon a két kiló kábítószeren, amin ül, a papírokat majd lepecsételem anélkül, hogy ki kellene szállnia.

Biztosítom, hogy nem két kiló kábítószert csempészek, hanem négyet, mire vidáman visszajön a papírokkal, bekönyököl az ablakon és megérdeklődi - nagy udvariasan -, hová utazom.

Megmutatom nemzetközi újságírói igazolványomat, és mondom, hogy Mattsee-be.

- Elhagyott kis fészek, nyáron szép a strandja, de ilyenkor fürdeni?

- Nem fürdeni megyek, riportra, mond magának ez a név valamit: Szálasi Ferenc?

Nem gondolkozik, hanem azonnal válaszol.

- Hogyne. Magyarország kormányzója volt, aki mellettünk harcolt. Kivégezték.

- Ő élt Mattsee-ben.

Mire elérem Mattsee-t, gyönyörű őszi nap ontja a fényét a kis falura és a tóra az égről.

Leellenőrzöm az emlékezőtehetségemet és mintha tegnap jártam volna itt, kanyarodom be a templom mellett a tó felé, hogy felkeressem azt a szállodát, helyesebben ,,Gasthaus"-t, ahol 1945 áprilisában Magyarország utolsó törvényes államfőjével többször találkoztam.

Ugyanott állok meg, a templom, helyesebben a temetőkert kőfalánál, ahol 1945 áprilisában a kocsink mindig állott.

Furcsa érzés annyi idő után újra belépni a vendéglő kis szobájába, ahol háromszor is ebédeltünk együtt Szálasi Ferenccel és feleségével.

12-15 négyzetméteres kis helyiség. Az ajtóval szemben lévő falon négy cintányér s az öreg óra, amely akkor is ezzel az unalmas egykedvűséggel kotyogott a falon, mint ma.

Az öreg, sötétzöld cserépkályhába gyéren ég a tűz. A négy asztal leterítve, az egyiknél egy idősebb osztrák üldögél és sörözik.

Feje fölött ugyanaz a régi két kép; a medvevadászat és a farkasok támadása a jégbe beszakadt kocsi ellen. A három fehér égő a mennyezeten ugyancsak régi ismerős.

A kiszolgáló kisasszony udvariasan érdeklődik, hogy mit kívánok.

Reggelizni.

Míg a reggelimet kitálalja, nagyon nézi a kabáthajtókámon lévő jelvényt. Visszamegy a konyhába s kisvártatva egy idősebb asszony jön az ivóba.

Üdvözöl. Odajön az asztalomhoz, megigazgatja a terítőt és közben, látom, nagyon nézi a jelvényemet.

Egyszerre felderül az arca s mosolyogva megszólalt:

- Ezt a jelvényt ismerem!

- Honnan?

- Mikor Szálasi Ferenc - hibátlanul mondja a nevet! - itt lakott, akkor láttam.

- Tudja, ki volt Szálasi Ferenc?

- Hogyne. Magyarország kormányzója. Idemenekült a kíséretével az összeomlás előtt. Nagyon jól emlékszem még arra a napra, amikor megérkeztek. Autókkal jöttek és nyomukban az amerikai repülők. Áruló kellett legyen köztük, vagy más valaki árulta el őket, mert addig nem is láttunk erre amerikai repülőket.

- Ki mondta magának, hogy ki volt Szálasi Ferenc? Előre jelezték?

- Nem. Három napig nem is tudtam, hogy milyen nagy úr lakik az első emeleten. Rendkívül barátságos ember volt, egyszerű, mindenkivel a legközvetlenebbül beszélt, mindenkivel kezet fogott. Nagyon kedves volt és a Frau Gizike is! Negyedik nap érkezett azután három német úr, s azoktól tudtuk meg, hogy a vendégünk Magyarország kormányzója.

Sohasem mond Nemzetvezetőt, vezetőt, vagy bármi más megjelölést, de következetesen ,,Reichsverweser"-ről beszél.

- Maga is ismerte őt?

- Igen. Sőt, éppen ennél az asztalnál, amelynél ma ülök, ebédeltünk néhányszor vele, amikor itt egy barátommal felkerestük.

Megjegyzem, hogy itt-ott belsőleg átalakították a szállodát. Új a faburkolat, a lépcső, de egyébként minden a régi, még a padok is a tó partján.

Az asszony kimutat az ablakon.

- Igen, ott tartózkodott a tó partján a legszívesebben, üldögélt. Nézte a vizet. Nagyon csendes, nagyon szerény, nagyon jó és szép ember volt.

Megmutatom az asszonynak, hogy ott a harmadik pad volt a kedvenc helye.

- Igaz!

Megmutatom, hol lakott, hol volt az esküvőjén délután az uzsonna. Az asszony boldogan igazolja, hogy jól emlékszem.

- Vissza tud még emlékezni egyes részletekre is? Elsősorban is, hogy élt itt Szálasi Ferenc?

- Mondtam már, szerényen, csendesen. Mindenki csak nagy szeretettel és sajnálattal emlékezik meg róla. Szegényt felakasztották.

- Milyen volt az étkezesük? Főztek részére külön?

- Nagyon egyszerűen éltek. Mi főztünk, azt ettek, amit kapni lehetett, és csak igen szerényen pótolták magyar élelmiszerrel. Szálasi Ferenc ugyanazt ette, amit a többiek. A kíséretéhez is igen barátságos, helyesebben olyan volt, mintha az apjuk vagy idősebb bátyjuk lett volna.

- Tudja, hogy itt tartotta esküvőjét?

- Nagyon is jól emlékszem. Nagyon kedves asszony volt a felesége.

- Nemrégiben cikkek jelentek meg az osztrák lapokban, hogy az esküvője március elején volt?

- Tévedés, határozottan emlékszem, hogy április végén volt.

- Ha erre emlékszik, arra is kell emlékeznie, hogy az esküvői lakomán hogy terítettek? Ezüst vagy aranykészlettel? Mi volt az ebéd?

- Ezüst és aranykészlet? Nem igaz! A mi tányérjaink és étkészletünk voltak az asztalon. Az ebéd ugyanolyan, volt, mint máskor. Úgy emlékszem azonban, hogy délután, lehetett két óra, valahonnan ennivaló érkezett, s akkor láttam az asztalon sonkát, sajtot, vajat és bort.

- Nagyon jól emlékszik. Mi érkeztünk Spittal am Pyhrnből, és hoztunk nászajándékképen néhány élelmiszercsomagot.

- De a családja akkorra már elutazott.

- Erre is jól emlékszik, Ön tehát határozottan tudja állítani, hogy sem ezüstkészlet, sem aranykészlet nem volt, és az esküvő április végén volt. Az asszony a leghatározottabban kijelenti, hogy emlékszik.

Elmondja, hogy Szálasi oly méltóságteljesen viselkedett, amikor az amerikai katonák elfogták, hogy nem mertek a közelébe menni, hanem úgy kísérték. Feleségét és kíséretét később vitték el.

Különös amerikaiak voltak, akik itt jártak, de még hányszor, és kutattak elrejtett kincsek után. Valaki elárulta, hogy a kanonok úr is elrejtett valamit s őt is zaklatták. Később tudtuk meg, hogy itt volt a magyar Korona és az első magyar király jobb keze.

Hiába kérdezem, hogy mi volt ,,különös" az amerikaiakon; megmarad a ,,különös" jelző mellett, amikor nyíltan megkérdezem, hogy zsidók voltak-e, akik a kincseket keresték és kíséretét, magát elvitték.

Hiába vagyunk ketten, nem mer határozott választ adni. Fél, még mindig fél. Sokkon kellett átmennie.

- Hát igen, zaklattak bennünket is, feldúlták az egész épületet, faggattak, hogy nem tudok-e a kincsekről. De én nem tudtam, mert nem is volt.

Befejeztem a reggelimet, búcsúzom azzal, hogy ebédre visszajövök. Bemegyek a templomba, ahol Szálasi Ferenc esküvője volt.

Aztán átvágok az országúton, hogy felkeressem Strasser kanonok urat.

Idősebb asszony fogad, a konyhából jön, a főzéstől. Megmondom, hogy újságíró vagyok és a kanonok úrral szeretnék beszélni.

Pillanatokkal később nyílik a konyhaajtó, kirohan rajta egy fekete juhászkutya, s tisztesség dolgából komolyan megugat.

A kanonok úr azonban megnyugtat, hogy nem harap, csak ugat.

Strasser kanonok úr bevezet híressé vált szobájába, ahol a pamlag áll, amely alatt egykor a Szent Korona rejtőzködött.

- Néhány kérdésem lenne kanonok úrhoz. A Szent Korona elrejtésének körülményeit ismerem, így nem ez érdekel, hanem sokkal inkább néhány olyan megjegyzés tisztázása, mely állítólag Öntől származik.

- Kérem, állok rendelkezésére. Kérdezzen.

- Kanonok úr, a két cikkben két állítás szerepel, mégpedig, hogy Szálasi Ferenc esküvője március elején volt s utána néhány nappal Önhöz áthozták a királyi vár étkészletét egy ládában, Ön e két lapban megjelent nyilatkozata szerint onnan tudta meg, hogy kicsoda Szálasi Ferenc, hogy amikor az esküvői ebéden részt vett, ott magyar koronás, díszes ezüstkészlettel terítettek.

- Kérem, én újságíróval nem beszéltem, csak azoknak a magyar uraknak mondtam el részleteket a Korona és a Szent Jobb elrejtésének s megtalálásának történetéből, akik az emléktábla leleplezésén itt voltak és eziránt érdeklődtek.

- Kanonok úr tehát ezeket a nyilatkozatokat nem a két lap újságíróinak tette, hanem az ünnepséget rendező magyar uraknak?

- Igen!

- Kanonok úr tehát nem adott nyilatkozatot a két lap munkatársának?

- Nem! Miért?

- Azért kanonok úr, mert ilyen nyilatkozatot Ön nem tehetett, hiszen Önnek kell a legjobban tudnia, hogy Szálasi Ferenc esküvője április végén volt, tehát, ha Önnél március elején leadták az étkészletet tartalmazó ládát, úgy nem teríthettek azzal április végén. Másodszor: az ebéden nem tudom mi volt a teríték, mert nem voltam ott, de délután ugyanazzal a terítékkel ettem uzsonnát, és az a hotel tulajdonosnője szerint a hotel étkészlete volt.

- Én a terítékről nem beszéltem, csupán arról, hogy láttam ilyen étkészletet és hogy részt vettem az esküvői ebéden. Szálasi Ferenc édesanyja is ott volt. Igen előkelő, kedves idős dáma. Ők korán elmentek, és nem sokkal később magam is.

- Kanonok úr tehát ismerte mint pap is, Szálasi Ferencet?

- Igen, majdnem mindennap beszélgettünk. Rendkívül közvetlen, kedves, nagy tudású és jóságos ember volt. Képtelennek tartom erkölcstelen tettekre és bűnözésre.

- Mi a véleménye Önnek mint magánembernek és papnak Szálasi Ferencről?

Strasser kanonok úr egész elérzékenyülten válaszol:

- Csak azt tudom mondani, hogy nagyszerű ember volt, mélyen vallásos és tudatos katolikus. Mindenkor nagy tisztelettel gondolok rá vissza.

- Volt kellemetlensége kanonok úrnak a Korona és Szent Jobb elrejtése miatt?

- Sokat faggattak. Először tagadtam, hogy tudnék a dologról, de azután beszélnem kellett, mert valaki elárulta ez egész ügyet. A ládákat éjszaka teljesen megbízható emberek hozták át. Így nem tudom ki árulhatta el azok rejtekhelyét. Egyébként a salzburgi amerikai katonai parancsnokság megbízottjai mindenkor igen udvariasak voltak, csupán a Wiesbandenből érkezett különös amerikaiak, akik azután valósággal kilopták a salzburgi katonai parancsnokság területéről a Koronát, voltak durvák, erőszakosak.

- Tudja kanonok úr, hogy a koronát elvivő csoport csalással jutott a Korona birtokába, és hogy e csoport vezetője Himler Márton volt, egy amerikai állampolgárságú, Magyarországról anyagi bűntettek, sikkasztás miatt kiszökött zsidó?

- Nem tudom, csak azt mondták később a salzburgiak, hogy a wiesbadenieknek nem volt joguk a Korona elvitelére.

- Kanonok úr tudomása szerint ki árulta el a Korona rejtekhelyét az amerikaiaknak?

- Pajtás ezredes, a koronaőrség parancsnoka akkor, amikor pisztolyt szegeztek a fejének.

- Kire emlékszik még, kanonok úr, Szálasi Ferenc és feleségén kívül?

- Nevekre nem emlékszem, csak azt tudom mondani, hogy mind kedvesek, rendkívül udvariasak és szimpatikusak voltak. Igazi urak! Szálasi Ferencre mindenkor, mint példaszerű katolikusra és ritka jószívű, igazságos, kedves, bölcs és jó emberre emlékszem vissza. Nem tudok mást mondani, minthogy Szálasi Ferenc szerény, nagyszerű ember volt és igen aggódott a Szent Korona és a Szent Jobb sorsáért. Azért is segítettem neki addig, amíg tudtam.

A kanonok úr fekete juhászkutyája látogatókat jelez.

Nem akarom a kanonok urat tovább fenntartani, búcsúzom.

Búcsúzásul is Szálasi Ferencre tereli a szót.

- Igen nagy kár, hogy kivégezték. Kiváló, derék ember volt.

Bemegyek a templom melletti dohánykereskedésbe és cigarettát vásárolok. Beszédbe elegyedem a tulajdonossal, szóba kerül Szálasi Ferenc és az itt élt menekült magyarok. Mint még sokan, akikkel Mattsee-ben beszéltem, csak a legnagyobb elismeréssel beszél Szálasi Ferencről és kíséretéről. Mattsee büszke arra, hogy egyszer Szálasi Ferenc, magyar kormányzó itt töltött egy-két hetet.

Mielőtt elhagynám Mattseet, mégegyszer kiülök arra a padra, ahol három nappal az amerikaiak bevonulása előtt délután egytől este félhétig ültünk hármasban. Középen Szálasi Ferenc, jobbról Temesváry László, és balról én. A másik padon Temesváry László felesége és Szálasi Ferencné beszélgettek.

Több mint öt órán át csak Szálasi Ferenc beszélt. Végigment az életén, lemérte minden tettét, s befejezte nagy önvallomását azzal a felejthetetlen mondattal:

- Ma sem tennék másként!

Ülök a padon, a hullámok bőszen csapkodják a partot. De tisztán hallom Temesváry László szavait, amint rá akarja venni Szálasi Ferencet, hogy meneküljön.

Szálasi Ferenc azonban hajthatatlan. Végig akar menni az úton.

Nem és nem akar menekülni. Mindenki meneküljön, adja ki az utasítását, mindenkit felment a pártban tett fogadalma alól, mindenkit felment az esküje alól, de ő maga határozottan és nyugodtan várja a sorsát és halálát.

- De mire vársz, Feri? - tört ki Temesváry László a barát igaz aggodalmával. - Mit gondolsz, mi lesz Veled?

Szálasi Ferenc maga elé nézett, átnézett a tó túlsó partjára, ahol már az árnyak bújócskáztak a fák között, s úgy mintha valami filmtémáról, vagy kedves nyári élményről beszélne, válaszol:

- Ha az amerikaiaknak eszük lenne, nem tartóztatnának le, de mivel nincs eszük, le fognak tartóztatni. Ha az amerikaiaknak eszük lenne, nem adnának ki, de mivel nincs eszük, ki fognak adni. Ha az otthoniaknak eszük lenne, nem bántanának, de mivel nincs eszük, fel fognak, Laci, akasztani!

Hiába beszélünk együttesen és elszántan a menekülésről, és igyekszünk elhatározását megváltoztatni, mondjuk el a teljesen előkészített menekülési lehetőséget, az SS egy vezetője látogatását Spittal am Pyhrn-ben, a készen álló repülőgépet, a menekülés anyagi biztosítását, Szálasi Ferenc csendesen mosolyog, vállunkra teszi a kezét, és határozottan válaszol:

- Értsétek meg, nem menekülök! Köszönöm az aggódásotokat, de nem menekülök.

Temesváry László még valamit magyarázni kezd, de már csak szótöredékeket értek, mert Szálasi Ferencné hív, hogy menjek át hozzájuk.

Leülök melléjük. Mindkettőjük szeme könnyes.

- Mi újság, mit válaszolt Feri? - kérdezi Szálasi Ferencné. - Remélem, sikerült rávenniük, Géza, a menekülésre? - aggódik Temesváry Lászlóné.

Leverten kell válaszolnom, hogy nem menekül.

- Gizike, sajnálom, nem sikerült semmit elérnünk.

Szálasi Ferencné lehajtja a fejét:

- Tudtam. Nem volt még asszonynak olyan nászéjszakája, mint nekem volt. Feri kora hajnalig beszélgetett velem, amikor maguk Lacival elmentek, és mindazt, amit ma maguknak elmondott, nekem is elmondta s kijelentette, hogy nem menekül. Akkor tehát maradunk! Isten legyen irgalmas mindannyiunknak.

Szálasi Ferencné törékeny alakjába mintha láthatatlan, óriási erő költözött volna bele. Feláll, belekarol Temesváry Lászlónéba, megfogja vállamat, s visszamegyünk hármasban a padhoz, ahol Szálasi Ferenc és Temesváry László ülnek.

- Feri, jó lenne, ha vacsoráznánk. Laciék előtt még hosszú út áll.

A vacsorát szótlanul fogyasztottuk el abban a helyiségben és annál az asztalnál, ahol ma ültem. Alig esett egy-két szó.

Mindenkit nyomott a jövő súlyos árnya. Csak Szálasi Ferenc magatartása volt változatlanul nyugodt.

Vacsora végén még vidáman megkérdezte: - Vajon, kiül ma a hintaszéketekben, Laci? Azt sajnálom.

Szálasi Ferenc, mint magánember, egyike volt azoknak, akik elragadó, könnyed és vidám társalgásvezetése örökké emlék marad.

Temesváry Lászlóéknál néhányszor együtt vacsoráztam vele.

Már Magyarország Nemzetvezetője volt, amikor utoljára vacsoráztunk együtt négyesben Temesváry László budai lakásán.

Csak két kis gyertya égett az asztalon, mert az ablakot nem függönyöztük be. Az ablakból látni lehetett a nem messzire dúló csata fényeit. Az üvegeket néha durván rázta a légnyomás.

Szálasi Ferencnek Temesváry László nagy öreg hintaszékét kellett az ablakhoz állítani. Odaült a hintaszékbe s mi Lacival, odahúztuk az asztalt. Laci felesége megterített, s Szálasi Ferenc kedvünkért egy kis pohár kecskeméti barackot is - így ahogy írom, elkortyolgatott. Lassan, élvezettel és gondtalan gyerek hintázta magát a széken.

Háromszor is megzavarták a vacsorát, sürgős futárposta érkezett. Szálasi Ferenc elolvasta a jelentéseket, és határozottan, gyorsan intézkedett. Hajnali négyig voltunk együtt.

Búcsúzáskor megköszönte a vacsorát, kezet fogott velünk:

- Azt hiszem, ez volt az utolsó nyugodt vacsoránk. Isten legyen velünk! Megtettük, amit meg kellett tennünk, többet nem tudtunk tenni!

Ma mindaz a tenger emlék, amely Szálasi Ferenchez kötött, átviharzott bennem. Mintha ma lenne, hogy ülök az egri Koronában, és vidám tisztek nem engednek lefeküdni azzal, hogy

- Ne menj még, Géza, jön Szálasi Ferenc, itt szolgál nálunk, egy fiatal tiszt. Érdekes ember, Téged bizonyára érdekel. Politizál.

Mintha ma lenne, hogy megismerkedem vele. Mintha Pekló Józsi bácsi most mesélné el Szálasi Ferenc új télikabátja történetét... Mintha Gizike most mondana el bűbájos apró történeteket ,,a Feriről". Mintha ma ülnék a Margit-híd lábánál lévő parkban, és adnám, közvetíteném a betiltott párt tagjainak az utasításokat csak azért is a Magyar Nemzet lapjai közé hajtogatva.

Mintha ma történne, hogy Temesváry Laci izgatottan jön le a Seewirt első emeletéről, húz félre a tó egyik padjára, s avat be nagy titokba, hogy itt a Korona. El kell rejteni. Egyesek azt tanácsolták, a koronát aranyművessel darabokra kell fűrészeltetni, mert így jobban elrejthető, Szálasi azonban nem enged a Koronához nyúlni.

- Azt tanácsoltam, hogy vigyük át a Koronát Spittal am Pyhrn-be. Ott a kolostorban elrejthetnénk, és a csendőrség, amely a Nemzeti Bank vagyonát őrzi, az aranyat, megbízható. - mondotta Temesváry Laci.

Mikor visszautaztunk Spittalba, ki is néztük a helyet, hová lehetne a Koronát elrejteni, de azután az egyik csendőr, aki otthonról, Törtelről jól ismert, elmondta, hogy a hivatalnokok között olyan izgatás folyik, hogy az aranyat osszák szét egymás között és meneküljenek. Tehát a csendőrség még igen, de a tisztviselői kar egy része már nem megbízható.

Temesváry Laci szomorúan jelentette a helyzetet, de közben Szálasi Ferenc is átgondolta a tervet, és veszélyesnek találta, hogy a Koronát a hosszú útra bármely erős kísérettel is, de elvigyük. Ausztriában akkor már SS-egyenruhában vígan működött egy titkos kommunista partizán-szervezet, s éppen e veszélyes vidéken kellett volna átvinnünk a Koronát.

Mintha ma történne, látom Lacit, ahogy szomorúan lejön a tópartra és mondja:

- A Korona itt marad, és itt rejtik el.

Igen, ma úgy él bennem minden, mintha minden ma történne. Mintha ma ülne itt a padon Szálasi Ferenc és mondaná:

...fel fognak akasztani.

Lassan, csigalassúsággal húzok fel a dombokra a kocsimmal, hogy Salzburgba menjek. A dombtetőn megállok. Kiszállok a kocsiból. Alattam terül el Mattsee.

A tó partján lévő padot, ahol több mint egy órát ma ültem, eltakarja a templom tornya.

Egyetlen magyarral sem találkoztam 1956. október 15-én Mattsee-ben. Egyetlen ,,hívének" nem jutott eszébe, hogy egy csendes Miatyánkra illett volna e napon idezarándokolni.

Azért mégsem voltam egyedül.

Mindenütt találkoztam Szálasi Ferenccel.

- Derék, kedves ember volt... Tudatos katolikus... Szimpatikus... Urak voltak... Zúgja körülöttem az erdő.

S a ködevők, a soha nem nyugvók, a leverettetés után is küzdők, a ,,javíthatatlanok" kétségbeesett elszántságával köszönök vissza a lassan ködbe burkolózó Mattsee felé:

- Kitartás!

Jó hangosan mondom. De nem gondoltam, hogy az erdők is meghallják! De meghallották, és a tó, az erdők egyre elhalóbban, de százszorosan verik vissza a hangom:

- Kitartás!

A hangom? Nem, ez nem az én hangom! Ez egy Árnyék hangja. Egy örökre élő Halott hangja, aki visszaköszön!

- Kitartás!

S én boldogan, most már ordítva válaszolom!

- Győzünk!

És tudom, hogy győzünk!

Mert velünk a Szép, az Igaz és a Jó harcol örök szövetségben.

(Alföldi Géza, 1956. október 15.)

/Hídverők, 1956. október/

További részletek: http://kuruc.info/r/7/39486/#ixzz2EOLU5HER
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamarai tagságra kötelezik a hajléktalanokat
  2012-12-07 18:39:42, péntek
 
 
Kamarai tagságra kötelezik a hajléktalanokat

2012. december 7., péntek

homelesscamara.jpgA tegnap megszavazott kormányrendelet szerint a tagság kötelező lesz minden 18. életévét betöltött hajléktalannak. Az éves tagdíj befizetésének elmulasztása esetén először felszólítást postáznak ki.

A kamarai tagsággal több kedvezmény is jár. A tagok a sor elejére állhatnak a Blaha Lujza téri ételosztásnál, bár ennek nem lesz gyakorlati haszna, mivel csak kamarai tagok állhatnak majd sorba. A tagságihoz járó mágnescsíkos plasztikkártyával pedig bármelyik piros lámpa előtt kocsisorban koldulhatnak. A tagdíj befizetésének azonban elmulasztása kizárást von maga után, amely után az érintettnek meg kell szüntetnie a hajléktalan állapotot. Ha erre nincs módja, újra be kell lépnie a kamarába.

"Nem célunk a hajléktalanság büntetése, csak rendezett jogi körülmények közé akarjuk terelni az út szélén hagyott embereket" - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő.

http://hircsarda.blog.hu/2012/12/07/kamaratagsagra_kotelezik_a_hajlektalanokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilencvenmillió forintos kormányzati támogatást kap a Holoca
  2012-12-07 18:32:56, péntek
 
  2012-12-07. 17:50
Kilencvenmillió forintos kormányzati támogatást kap a Holocaust Dokumentációs Központ - azonnali hatállyal

Azonnali hatállyal kilencvenmillió forintos kormányzati támogatást kap a költségvetési tartalékból a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány - a kabinet erről szóló határozata a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Több más szervezet támogatásáról is rendelkezett a kormány, 727 millió forintot biztosítanak például a Bethlen Gábor Alapnak a határon túli magyarok oktatási-nevelési támogatásának finanszírozására.
Emellett százmillió forintot csoportosítanak át, szintén a rendkívüli kormányzati intézkedésekre biztosított keretből, a Magyar Vívó Szövetség, tízmilliót pedig a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete működésének támogatására.
A kormány arról is döntött, hogy a Prémium Euró Magyar Államkötvénynek az államkincstárnál történő teljes körű forgalmazásához kapcsolódó informatikai fejlesztésekre, új valutapénztárak beállítására, a meglévő pénztárak biztonsági felújítására, valamint képzésre 189 millió forintot ad.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/105116/#ixzz2EO9BtFR5
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A RÁK VINNÉ EL ŐKET MINd! Költsék gyógyszerre!
  2012-12-07 17:45:10, péntek
 
  2012-12-07. 08:26
Idén is jó munkát végeztek a fiúk: sokmilliós prémium a budapesti közműcégek vezéreinek - Vitézy kaszálja a legtöbbet

Az idén is jól dolgoztak a budapesti közműcégek vezetői, munkájukat sokmilliós prémiummal hálálja meg a fővárosi önkormányzat.
A legtöbbet Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója és a nemrégiben a MÁV éléről a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) élére igazolt Szarvas Ferenc vághatja zsebre, hiszen szerződésük szerint évi 19 milliós bérük 40 százaléka, azaz 7,68 millió forint illeti meg őket. Ám egyelőre várniuk kell, idei sikereiket ugyanis akkor jutalmazzák majd, ha fővárosi önkormányzat elfogadja a társaság éves beszámolóját. Engedélyezték, hogy felvegye 6,9 milliós prémiumának 30 százalékos, azaz 2 millió forintos előlegét a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezére, Klug Lajos, aki nyár óta a Főkefe vezére. Vele együtt ugyancsak az idén örvendezhet ugyanekkora előlegnek Fekete Csaba, a Főtáv első embere.
A budapesti fürdőket irányító BGYH Zrt., a temetőket üzemeltető BTI Zrt. és parkokat gondozó Főkert Zrt. vezérének, Szőke Lászlónak, Horváth Józsefnek és Szabó Józsefnek szerződése értelmében éves 15,4 milliós fizetésén felül 6,24 millió forint üti a markát az idei sikeres munkája után. De ebből még nem kaptak előleget sem, majd csak ha a fővárosi önkormányzat elfogadja 2012-es beszámolójukat. Az idén be kellett érniük a 2011-es évre járó prémiummal.
Ugyancsak nem látott még egy vasat sem 5,5 milliós prémiumából Kovács Béla, a kéményseprő-vállalat és Wohner Zsolt, az FTSZV Kft. vezetője, de szerződésük szerint jár nekik a pénz a 2012-es beszámoló elfogadása után.
(Blikk nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/53/105079/#ixzz2ENx2cVhg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hende Hellerrel hanukázik a zsidó „örömünnepen”
  2012-12-07 16:49:45, péntek
 
  Hende Hellerrel hanukázik a zsidó ,,örömünnepen"

2012. december 07. 15:34
Hunhír.info

Szombaton megkezdődik a zsidó vallás egyik legnagyobb ünnepe, a nyolcnapos hanuka, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Chabad Lubavics Mozgalom szervezésében minden nap más neves művész vagy közéleti személyiség gyújt gyertyát nyilvánosan a budapesti Nyugati téren. Az ünnepséget Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija nyitja meg.

A szervezők összegzése szerint a nyilvános gyertyagyújtás mottója: "fénnyel a sötétség ellen". Első este, szombaton Fischer Iván karnagy, Hegedűs D. Géza színművész és Székhelyi József színművész lesz az ünnepség vendége. A későbbi résztvevők között lesz Vámos Miklós író, Tarlós István főpolgármester, Mesterházy Attila az MSZP elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Heller Ágnes filozófus, Ilan Mor, Izrael állam nagykövete és Mága Zoltán, hegedűművész.

Az a hanuka, amikor is a Krisztus születése előtti második században a görögség ellen gerillaharcot folytató, saját népüket is sanyargató Makkabeus-dinasztiát - és azok utódait, a vallási hagyományokat nem ápoló, másokat egyenesen leigázó, Jézus által a jeruzsálemi templombol korbáccsal kikergetett szaddúceusokat és farizeusokat - ünneplik Amerika- és Európa-szerte köztéri rituálévá vált gyertyagyújtásaikkal és fülsiketítő klezmerkoncertjeikkel.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59961
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ők kimondhatják, mi nem: Magyarország zsidó hódoltsági terül
  2012-12-07 16:47:55, péntek
 
  Ők kimondhatják, mi nem: Magyarország zsidó hódoltsági terület
2012. december 07. 12:04

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Gyöngyösi Márton kijelentése nyomán ismét felmerül a kérdés, miként lehetséges, hogy ők kimondhatják, mi nem, hogy Magyarország (ráadásul jó ideje) zsidó hódoltsági terület. Mellesleg ezt, amint Balczó András Kocsis L. Mihállyal való beszélgetéséből (Szenvedésbe ágyazott gyönyörűség, 2005) kiderül, egymás között, a múlt századunk nyolcvanas éveinek végén, maguk a hazai zsidó vezetők is elismerték.

,,Valamikor még nyolcvankilencben kaptam egy félórányi időt a tévétől élő egyenes adásban, és akkor többek között azt mondtam: Magyarország zsidó hódoltsági terület. Ezután az egyik jó barátom mesélte el, hogy ismert zsidó vezetők úgy reagáltak erre a műsorra (bejáratos volt ezekbe a körökbe), hogy minek kellett ezt Balczónak kimondania. Tehát nem azt mondták, hogy Balczó hazudik, vagy hogy túloz, hanem azt, hogy ,,igaz, igaz, amit mond, de minek kell azt kimondani". Itt van a kutya elásva. ,,Magyarország zsidó hódoltsági terült." Ebben nincs semmi vád. Ez tény."

Tény bizony, tesszük hozzá mi is Balczó szavaihoz, hiába háborognak a saját felelősségeiket mindig másokra hárítók, ugyanis, amint hozzáfűzte, mindeddig egyetlen más megszálló sem tartotta ,,gondolatbűn"-nek az általa való hódoltság tényének megállapítását:

,,A százötven éves török megszállás idején odamegy egy magyar ember a budai pasához, és azt mondja neki: kérem, Magyarország török hódoltsági terület. Vajon mit tesz erre a pasa? ,,Igen, és mit akar ezzel mondani?" Legfeljebb visszakérdez. Hiszen nyilván ők is észrevették már, hogy itt vannak Magyarországon. Ez tény, mit lehet erről beszélni. Akar-e valami lényegeset mondani, jóember? A törökök tudták, hogy a keresztény magyar nép nem igazán szereti őket, de ez nem izgatott közülük különösképpen senkit, önmagában nem volt ,,gondolatbűn" nem szeretni a törököt."

Nem volt, bár úgy tűnik, hogy a Ferenc József-i időkben már kellett némi civil kurázsi azért ahhoz, hogy valaki ezt leírja, ugyanis a fentebbi hódítás tényét többnyire névtelenül vagy álnéven merték megállapítani, így például egy ,,A zsidókérdés Magyarországon" címmel a fővárosi Szent Gellért Könyvnyomdában 1898-ban kinyomtatott negyvennyolc oldalas kiadvány ,,Sextus" álnevű szerzője arról panaszkodott, hogy ,,eladott ország" lettünk, amelyre ráadásul egy németnek kellett rádöbbentenie:

,,A német gazdák magyarországi körútja alkalmával egy derék porosz junkerrel volt szerencsém megismerkedni. A német agrárius nehezen vált közlékennyé, de mikor a jó bor végre megoldotta a nyelvét és mikor meggyőződött arról, hogy valóságos, azaz nem ötven krajcáros magyar emberrel van dolga, megeredt a szó ajkain és tartózkodás nélkül nyilatkozott magyarországi élményei és tapasztalatai alapján keletkezett impresszióiról.

- Nagyon szép ország ez a Magyarország - mondá többek közt -, beh kár, hogy Önök a véren szerzett földet olyan olcsón eladták.
- Eladtuk?!... Már kinek adtuk volna el?
- Hát a zsidóknak, hiszen köztudomású, hogy ma a világon Magyarország a zsidók legjobb herbegje, itt érzik magukat leginkább otthon, mert itt élvezik a jogegyenlőségnek nevezett ama szabadalmakat és kiváltságokat, melyeket sehol, semmiféle náció nem merne vindikálni magának. Utunkban mindenütt, de leginkább Budapesten a tolakodó zsidó hírlapírók raja özönlött körül: legelőkelőbb lapjaik közgazdasági rovatvezetői és tudósítói mind zsidók. De zsidó kézben van az ipar, kereskedés és a hitelügy, mezőgazdaságuk is. Így adták el Önök, uraim, őseik által bámulatos vitézséggel megszerzett hazájukat azon kétes értékű dicsőségért, hogy a világ Magyarországot tartsa Európa legliberálisabb államának."

Akadt persze, aki mégis nevét adta az általa igazaknak tartottakhoz, így ugyanezen munkában Mócsy Antal (1842-1900) tanítóképző intézeti igazgató, országgyűlési képviselő a többségi társadalom velük szembeni egységesen elutasító magatartásának okát így összegezte:

,,Sohasem tagadtam, sőt minden alkalommal szívesen elismertem, hogy magam is ösmerek dicséretes kivételeket: ösmerek gondolkodásban, érzésben, nyelvben megmagyarosodott izraelitákat - azonban fájdalom! A zömhöz képest igen-igen csekély számban, csak kiváltképpen úgy, hogy ha valahol, hát itt áll az, hogy a kivételek erősítik a szabályt."

Aztán tíz évvel később egy ,,Zsidó hódoltság Magyarországon" címmel a székesfehérvári Egyházmegyei Könyvnyomdában kinyomtatott negyvenhat oldalas névtelen kiadvány sem keserűbb szavakkal nyújtott diagnózist társadalmunk akkori közállapotairól:

,,A magyar társadalom életfája már-már kiveszőben van s helyére lépett egy zsidó társadalom, amely a még megmaradt magyar társadalmat is átalakította a maga képére úgy, hogy az országra, a közfelfogásra ráismerni alig lehet többé. No és ezt a zsidó társadalmat, vagyonos osztályt védi a magyar állam, a törvényhozás, a hadsereg, a honvédség, a csendőr, rendőr, finánc, ezt szolgálja a vasutas, postás, tűzoltó az utolsó utcaseprőig mindenki."

A mindezek miatt elkeseredett magyar keresztény értelmiség képviselői azonban nem elégedtek meg a diagnózissal, terápiát is adtak, így az előbbi munkában egy ,,Gedeon" álnevű szerző arra való tekintettel, hogy ,,nem a zsidóságot kell gyűlölnünk, hanem a rendszert, mert ámbár elkeseredésünkben arcunkba szökik a vér s kezeink ökölbe szorulnak, nem szabad felednünk,hogy keresztények vagyunk, kiknek sohasem szabad jogtalanságot elkövetniök", viszont ugyanakkor amiért ,,keresztények vagyunk, a természetes önérzet s a jogosult önérdek követeli tőlünk, hogy a zsidóságot a nemzetgazdaság terén s a politikában ellensúlyozzuk", az alábbi nyolc pontban határozta meg ezt:

1. Teremtsünk keresztény bérlőosztályt. Csak keresztényeknek adjuk ki az egyházi birtokokat bérbe.
2. Lépjünk versenyre a zsidókkal a kereskedelem és az ipar terén.
3. A népet szövetkezetekkel és uzsoratörvényekkel védelmezzük.
4. Korlátozzuk a vállalatok szertelen számát.
5. Hozzuk be a tőzsdeadót.
6. Minden direkt és indirekt eszközzel hassunk oda, hogy a zsidóság elszokjék a könnyű életpályák és szédelgések hajhászásától, vegyen részt a nehéz és hasznos munkában.
7. Zsidó-liberális lapért és könyvért egy krajcárt se adjunk. Csak a keresztény sajtót, csak a keresztény irodalmat pártoljuk.
8. Olyan képviselőkert küldjünk az ország törvényhozásába, kiknek programja a keresztény nemzet akciója a zsidó-liberális hegemónia ellen s akik a keresztény Magyarországnak zászlaját lobogtatják. Programja ne legyen: ,,Üsd a zsidót", hanem ,,Keresztények egyesüljetek!", mely elv megóv a túlzásoktól és szertelenségektől."

Természetesen ezúttal is olvasóinkra bízzuk az idézettek megítélését, végül, de nem utolsósorban annak eldöntését, miféle etikai kódex teszi lehetővé a hódítás ténye nem általuk való megállapításának elítélését, netán büntethetősége követelését?

http://barikad.hu/elkeszult_gyongyosi_marton_listaja-20121207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona Gábor nyílt levele Ilan Mor nagykövetnek
  2012-12-07 16:45:23, péntek
 
 
Vona Gábor nyílt levele Ilan Mor nagykövetnek

2012, december 7 - 13:08

Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyílt levelet írt Ilan Mor izraeli nagykövetnek, akitől azt kéri, adjon számot arról, Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők, illetve kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket. A Jobbik elnöke, Facebook oldalán osztotta meg az izraeli nagykövetnek írt nyílt levelét.

Tisztelt Ilan Mor Nagykövet Úr!

Egy nagy közösség próbája mindig az, hogy egy társadalom mennyire tudja őszintén és higgadtan megbeszélni a vitás kérdéseit. Az elmúlt napokban Gyöngyösi Márton képviselőtársam mondatai nagy vihart kavartak. Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte. Sőt, Gyöngyösi Márton elnézést is kért. Nagyon sajnálom, hogy ezt már csak kevesen akarták meghallani. Engedje meg, hogy ebben a politikai viharban tisztába tegyem az Ön számára, mi is a Jobbik eredeti javaslata, amelyről alig esett szó.

A Jobbik szerint az országgyűlési képviselők és kormánytagok személyének azon részének, ami a politikával kapcsolatos, a lehető legtisztábbnak és legvilágosabbnak kell lennie. Ez mind a számukra, mind a szavazók számára alapvetően fontos. Mondhatnánk úgy is: a demokrácia egyik alapja, hogy az emberek tudják, kire adják a voksukat. Ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, az iskolai végzettsége, a nyelvtudása, a felszólalásai stb. Gondolom, eddig egyetértünk. A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is? Ez önmagában, normál esetben semmilyen problémát nem jelent, de bizonyos helyzetekben, bizonyos kérdésekben igen is jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.

Ön az elmúlt napok vitájában nyilvánosan megszólalt, amit én, aki a nyilvános vita nagy-nagy híve vagyok, csak köszönni tudok. Arra kérem ezért Nagykövet Urat, hogy a fenti kérdésben is tájékoztasson engem és a közvéleményt az álláspontjáról. A lehető legjobb pedig az lenne, ha segítene nekem, nekünk, magyaroknak abban, hogy az Ön országában ebben a kérdésben alkalmazott eljárást megismerhessük. Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni. Tisztelettel kérem ezért Önt, mondja el nekünk, akik most a helyes utat keressük: Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket?

Mivel az ügy hatalmas vihart kavart, azt hiszem, hogy megtisztelő és nyilvános válaszát nem csupán én, de sok millió magyar ember várja szeretettel!

Tisztelettel:

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke

Korábban a barikad.hu arról számolt be, hogy az izraeli törvényhozás honlapján - amely többek között az alapvető jogokat sorolja - az egyik pont szerint, ha egy Kneszet-tag más, az izraelin kívüli állampolgársággal is rendelkezik, akkor addig nem lehet teljes jogú tagja az izraeli parlamentnek, amíg le nem mond róla.

barikad.hu

http://barikad.hu/vona_gabor_nyilt_levele_ilan_mor_nagykovetnek-20121207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 583 db bejegyzés
e év: 4803 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.