Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Anna adventi verses képe
  2012-12-09 21:17:09, vasárnap
 
  ...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Hógolyót kaptam
  2012-12-09 21:11:17, vasárnap
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Olvasó kiscica
  2012-12-09 21:03:24, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Édi jegesmedve bocs
  2012-12-09 21:02:04, vasárnap
 
  ...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Barna medve a hóban
  2012-12-09 21:00:27, vasárnap
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Karácsonyi kép
  2012-12-09 20:36:28, vasárnap
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Karácsonyi oldalam a Facebook oldalon
  2012-12-09 20:25:41, vasárnap
 
  Szeretettel meghívok minden olvasót a karácsonyi oldalra.
Klikk a linkre
Link
Karácsonyi oldalam .....

 
 
1 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
December 8. A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen
  2012-12-09 12:19:56, vasárnap
 
  Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt:
,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: ,,Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben, és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!" Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen." Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
Lk 1,26-38


Imádság:
Szűz Mária égi anyám, ó hallgasd meg az én imám, hozzád szólok benned bízva, szomorúak nagy vigasza. Sok bánat a földi életem, segíts nekem elviselnem. Nyújtsd ki mennyből szent kezedet, segíts vinni keresztemet. Kérjed értem szent fiadat, tudom jól, hogy terád hallgat. Hogy majd az ő szent nevében köszönthetlek fönt az égben. Ó hallgasd meg kérésemet, hogy dicsérjem szent nevedet. És fogadd el az én imám, Szűz Mária édes anyám.

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik esztendejében
  2012-12-09 12:16:46, vasárnap
 
  Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik esztendejében történt: Poncius Pilátus volt Judea helytartója. Galileának Heródes volt a negyedes fejedelme, testvére, Fülöp meg Itureának és Trachonitisz tartományának, Lizániász pedig Abilinának volt a negyedes fejedelme. Annás és Kaifás főpapok idejében az Úr szózatot intézett Jánoshoz, Zakariás fiához a pusztában.S ő bejárta a Jordán egész vidékét, hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára, ahogy meg van írva Izajás próféta beszédeinek könyvében: ,,A pusztába kiáltónak ez a szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit. A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmoka hordjátok el. Ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá, és minden ember meglátja az Isten üdvösségét."
Lk 3,1-6


Csendben, hangtalanul
A gyerekek ámulva nézik a színében az adventhez igazodó lila ciklámeneket a templomban. Érdekes számukra, ahogy napról napra kinyílnak a növény bimbói. Mindenki választott magának egyet és most versenyeznek, hogy kién lesz több virág. Visszafojtott lélegzettel számolják a csodálatos ciklámenek virágait a szentmise után, majd suttogva beszélik meg egymással az eredményt. A gyerekek a szokásosnál is csendesebbek, nem akarják semmiféle nesszel megzavarni a növények fejlődését. Zaj nélkül lépek hozzájuk, s alig hallhatóan mondom: ,,Csendben nyílnak. Hangtalanul." A kisebbek talán most tapasztalják meg életükben először, hogy az egyszerű csodálatos dolgokhoz nem kell semmiféle lárma, zörej vagy zaj.
- Advent 2. vasárnapján az evangélium pontos időmeghatározással kezdődik. Annak rögzítésével, hogy kik voltak egykor az uralkodók a Római Birodalomban és annak tartományában. Mintha csak egy történelemkönyvet olvasnánk. Tényszerű felsorolása ez helyeknek, időknek és személyeknek, hogy megerősödjön az olvasóban annak tudata, hogy itt most nem mendemondáról fog hallani, hanem megtörtént eseményekről, valódi személyről. Lukács evangélista számára valójában nem a felsorolt uralkodók, a római császár, a helytartó és a fejedelmek érdekesek, hanem Keresztelő János, aki Isten embereként lépett fel. János a pusztában élt, oda kellett mennie azoknak, akik hallgatni akarták őt. Egykor az emberek a puszta csendjében nem hallottak mást, mint Keresztelő János szavát. Ez a szó az Isten törvényeinek útjára való visszatérésre szólította fel őket. Arra, hogy megtisztulva készüljenek a Megváltó érkezésére, amely már egészen közel van. A pusztaság csendjében megérezték bűneik súlyát. A puszta csendjében megértették a bűntől való szabadulás, a bűnös élettel való szakítás fontosságát. A pusztaság csendje megmutatta számukra a bűntől való szabadulás útját.
- Városaink, falvaink zajából jó volna nekünk is kivonulnunk egy csendes helyre, egy lelki pusztába, ahol meghallhatjuk Isten küldöttének szavát. Jó volna megtalálnunk a csendet. Az adventi vásárok forgatagában aligha találunk rá. A hangos reklámok özönében aligha találunk rá a csendre. A bevásárlóközpontok csalogató zenéjében aligha találjuk meg a csendet. Pedig jó volna legalább egy kis időre csendet teremteni magunk körül é magunkban, mert szükségünk van erre a csendre. Az Istent váró csendre. Az Istent kereső csendre. A bűneimre rádöbbentő csendre. A bűnbánat ébresztő csendre. A szívünk mélyén megszólaló Isten csendjére. Isten szabadító, megtisztító, megváltó csendjére.
- Hiszem, hogy ezt a csendet bárhol meg lehet találni. Még egy autóbuszon, vonaton vagy villamoson is munkába vagy iskolába menet. Igen, ott is meg lehet találni ezt a csendet, ha az evangéliumot olvassuk vagy arról elmélkedünk. Ilyenkor nem halljuk a forgalom zaját, észre sem vesszük az emberek tülekedését, elhalkulhat minden zavaró hang. Hiszem, hogy még egy munkahelyen is, gépek hangos zakatolása közepette, vagy a főnök fülünket sértő hangos utasításai mellett is meg lehet találni ezt a csendet. Hiszem, hogy az édesanyák még gyermekük hangos sírása közben is rálelhetnek erre a csendre. Persze könnyebb belépni pár percre egy csendes templomba és ott megtapasztalni az Istenre váró csendet, de hiszem, hogy bármely más helyen is megtalálhatjuk ezt a csendet. Lelkünk csendjét. Szívünk csendjét. A csendet, amelyet Isten teremt bennünk. Lehet hangos és zajos a világ, az utca, a munkahely, még az otthonunk is, de Isten képes csendet teremteni bennünk. Kérjük tőle a várakozás csendjét! Kérjük tőle a reményteli, örömteli várakozás csendjét!
Horváth István Sándor


Imádság:
Uram, Jézus Krisztus! Te vagy az igazi fény. Te vagy az igazi világosság. Te vagy a világ világossága. Te vagy életem világossága. Te vagy a egyetlen, aki elhozhatod életembe a hit fényét, a remény világosságát és a szeretet ragyogását. Eljött az idő, itt a kedvező alkalom, most kell elindulnom a bűnbánat útján, a hit útján, a hozzád vezető úton. Uram! A karácsonyi ünnep öröme a veled való találkozásból születhet meg. Add, hogy megérkezzek hozzád és felismerjem, benned, a betlehemi Gyermekben az Istent, aki végtelenül szeretsz engem és minden embert. Hiszek, Uram erősítsd bennünk a hitet!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
2012. december 9. Ádvent, 2. vasárnap
  2012-12-09 11:39:07, vasárnap
 
  2012. december 9. Ádvent, 2. vasárnap
A nap liturgikus színe: lila
...... ........... .............


Keresztelő szent János szavait halljuk, és látjuk, hogy ő hogyan készítette az Úr útját. Hegyek és völgyek, mindazt, ami akadályoz az úton, itt az alkalom, hogy letegyük. De vajon látom-e, hogy mi számomra az akadály? Mindenható, irgalmas Istenünk, segíts, hogy szent vágyakozással siessünk Fiad elé. Örök bölcsességeddel nevelj minket, hogy evilági elfoglaltságaink ne akadályozzanak találkozásunkban szent Fiaddal.

Bar 5,1-9
Jeruzsálem, vesd le a gyász s az ínség ruháját, s öltsd magadra mindörökre Isten dicsőségének szépségét! Öltsd fel Isten igazságának köntösét, s tedd fejedre az örök dicsőség koronáját, mert az Isten ismertté teszi fényességedet mindenütt az ég alatt. Isten ezt a nevet adja neked örökre: "Igazságosság békéje" és "Jámborság dicsősége". Kelj föl, Jeruzsálem, állj a magaslatra, és tekints keletre! Nézd, mint gyűlnek egybe fiaid, napkelettől napnyugatig a Szentnek szavára, és ujjonganak, mert Isten megemlékezett róluk. Gyalog távoztak, ellenség hajtotta őket, de Isten vezeti vissza, s úgy hozza őket, mint királyi sarjakat. Isten parancsot adott, hogy hordják el mind a magas hegyeket s az örök halmokat, a völgyeket meg töltsék fel, hogy sík legyen a föld, és Izrael biztosan haladhasson Isten dicsősége alatt. Az erdők és az illatos fák Isten parancsára mind árnyékot nyújtanak Izraelnek. Isten vezeti majd Izraelt örömben, dicsőségének fényében, s kíséretül adja nekik irgalmát és igazságosságát.

Fil 1,4-6.8-11
Mindig, minden imádságomban örömmel könyörgök mindnyájatokért, mivel részt vesztek az evangélium szolgálatában az első naptól kezdve mindmáig. Bízom is abban, hogy aki megkezdte bennetek a jó művet, teljessé teszi azt Krisztus Jézus napjáig. Mert Isten a tanúm, mennyire vágyódom mindnyájatok után Krisztus Jézus szeretetében. Azért imádkozom, hogy szeretetetek mindjobban gazdagodjék megismerésben és teljes megértésben, hogy meg tudjátok ítélni, mi a helyes, hogy tiszták és kifogástalanok legyetek Krisztus napjára, telve az igazságnak Jézus Krisztus által szerzett gyümölcsével Isten dicsőségére és dicséretére.

Lk 3,1-6
Tibériusz császár uralkodásának tizenötödik esztendejében, amikor Poncius Pilátus volt Júdea helytartója, Heródes pedig Galilea negyedes fejedelme, Fülöp, a testvére Itúrea és Trachonitisz tartomány negyedes fejedelme, és Lizániász Abilína negyedes fejedelme, Annás és Kaifás főpapok alatt, elhangzott az Úr igéje Jánoshoz, Zakariás fiához, a pusztában. S ő elment a Jordán egész környékére, hirdette a bűnbánat keresztségét a bűnök bocsánatára, amint írva van Izajás próféta beszédeinek könyvében: ,,A pusztában kiáltónak szava: ,,Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgyet betöltenek, minden hegyet és halmot elhordanak; ami görbe, egyenes lesz, a göröngyös pedig sima úttá: és meglátja minden test Isten üdvösségét'''' [Iz 40,3-5].


Advent második vasárnap szentmise
Közvetítés a szolnoki Belvárosi Szentháromság templomból. A szentmisét bemutatja Máthé György esperes-plébános. A MKR és az MKTVA közös közvetítése.
Rádió Link


Horváti István atya
A mai evangélium és elmélkedés szövege itt hallgatható meg:
Link
 
 
1 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.11 2012. December 2013.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 590 db bejegyzés
e év: 3554 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3935
  • e Hét: 14997
  • e Hónap: 27673
  • e Év: 261420
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.