Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Egy kellemes nap...
  2012-02-23 20:02:54, csütörtök
 
  Szép napra ébredtem, azaz ébresztett a vekker,5kor :-) SZerencsére minden jól ment, volt kis munka, kis csúszással, ami nem volt kellemes, de túl lettünk rajta. VOlt napsütés, és hosszú út :-) Aztán itthon sikerült mindent intézni amit kellett...Holnap megyünk doktor nénihez,jobban voltak a skacok. Lehet jót tett a sok pihi. Egész délelőtt pihentek, teáztak, tv-tek, délután játszottak, beszélgettünk, már olvasás van az ágyikóban, és lassan alvás. Lehet korainak tűnik, de amikor le van gyengülve egy kisgyerek, igényli a pihenést és a sok alvást, ráadásul fél 6-kor felkeltek hozzám. Olyan édesek, amikor még éppen alszanak, de már ébredeznek,mert velem akarnak lenni. Szeretem őket nagyon. Hatalmas ajándékok az életemben ők :-) Drága napsugaraim :-) Minden kedves jelző kevés egy gyerek becézésére, hiszen mi más értelme lehet egy szülő életében. Most jött ide kis cimborám, és megpuszilgatott, és kaptam egy szeretlekes ölelést. Imádom, hogy ilyen kedvesek és szerethetőek.
Olyan finom illatuk van még mindig....csak szimatolgatnám őket napestig ...Kis mocskok! :-)
Na jó kicsit elérzékenyültem. Nagyon hiányoztak nekem ma,amíg nem voltak velem. DE ezt a hétvégét az egész család együtt tölti, és ez nagyon jó lesz :-) Észrevettem, hogy mostanában újra többet mosolygok,és sokkal jobb kedvem van,igaz néha még felhúzom magam, de jó úton haladok, hogy újra önmagam lehessek és élvezhessem az életet, a munkámat, a családommal együtt mindent, és ne teljen el úgy idő, hogy nem éltünk meg minden percet. Ezt az érzést kívánom mindenkinek, hogy megtalálja önmagában, átélje a csodát, az örömteli perceket és ez boldogsággal töltse el teljes lelkét és énjét. Tudom nyálasan hangozhat, hiszen én sem szerettem ilyeneket hallani, de rájöttem, hogy fontosak ezek a nyálas dolgok, mert elteltek úgy évek, hogy csak a pénz, a munka és a haladás, előrejutás érdekelt. Ma már tudom, hogy fontosabb mindennél a boldogság! Az enyém, a férjemé, a gyerekeimé, a családomé,és ne mondva csinált boldogság legyen, hanem olyan ami kiül az arcára a tudata nélkül. ELfog a teljesség, mikor észreveszem magamon, hogy mosolygok, mert egyszerűen jól érzem magam, és boldog vagyok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
járvány van a suliban....
  2012-02-22 22:41:11, szerda
 
  A hét elején kezdődött, tegnap már volt olyan osztály ahol csak öten voltak az órákon. Ma déluténra az én kicsikéim is panaszkodni kezdtek :-(
Az egyik nagyon fáradt lett, hagytam had aludjon, majd tanul később , gondoltam, de később már éreztem, ebből másnap nem lesz suli. Meleg volt a kis homloka. Nem láz, de hőemelkedés. Egész délután, estére már fájt a hasa és a feje is. Adtam egy fél rubophent neki. Ebéd után mindenki evett egy gerezd fokhagymát egy kanálka mézzel. Lehet este is azt kellett volna. z egyik legjobb orvosság.
Estére a többiek is elkezdtek panaszkodni, feje fájt, torka. Hát a suli holnap ....doktor néni lesz ebből.
Most minek engedjem őket, hogy holnap még szenvedve tanuljanak??? Ha pihennek, fekszenek, talán gyorsabban reagál a szervezetük. Sok tea, sok c vitamin...meg amit majd mond a doktor néni.
Remélem gyorsan lezajlik ez a nyavalya, hiszen már a tavaszt várjuk.
mindenkinek gyógyulást kívánok, aki éppen benne van, aki meg nem, annak erős immunrendszert!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mai napot körmösnél kezdtem....
  2012-02-21 22:05:45, kedd
 
  A reggelem, mint mindig rohanós volt, utána rohantam a műkörmöshöz. Milyen lüke egy szó, mégis milyen kincset ér. Reggel első utam, útba ejtve az iskolát, oda vitt. Gyönyörű kis ékszerek,minden ujjamon egy-egy kis "csoda". Máris csodásan indult a nap :-)
Kisütött a nap és olvadozott a hó, ez csak még jobb kedvre derített.
Minden jól ment,kis munka, kis barátnőzés, esti pezsgőzés, sok hóbortos viháncolás, pletyi...
Gyorsan túl jutottunk ma a leckén a gyerekekkel, így volt idő kicsit kimenni az udvarra. Sajnos sár is volt odakinn, nem csak jó idő, de egy fél órát eljátszottak. Benővel is beszélgettem egy sort. Imádom ahogy szeret, ahogy hozzám bújik, hatalmas puha, szőrös buksijával. Olyan puha ilyenkor. Mire megjött a jó idő, szegénykémnek akkorra vastagodott meg a bundája. Egész télen hullott a szőre az enyhe idő miatt...majd most megint ez lesz....de ilyenkor olyan puha és fényes a szőre, nem tudok betelni a simogatásával. Sajnos el is kényeztetem őt. Ma is kapott egy hatalmas füstölt cupákot.
Imádja, és szerencsére elég olcsón beszerezhető a tápos boltban.
Zimi most külön életet él. Sajna a kandúrok is a környékről. Itt lebzselnek. Zimi meg nem tud megmaradni bent. Iszik, eszik, alszik egy keveset és már makog, meg búg és tolja magát az ajtóba....
Hát ők is érzik a tavaszt :-)
Én is. Imádom, a meleg nap sugarait :-)
ÉS nagyon várom hogy március legyen, akár közepe is, és jöjjenek a virágok, meg a velük járó illatfelhők.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
névnap :-)
  2012-02-20 14:20:24, hétfő
 
  Vasárnap névnaposak voltunk a prücsökkel :-) már napok óta csak erre készült a kincsem. Persze szombaton is volt kis névnapozás, vasárnap aztán nagyon, de még ma is vár rá meglepetés...sajti? Tudja? Örülni fog neki :-)
jobbnál jobb, kedvesebbnél, kedvesebb ajándékokkal lepett el a kis családom, szüleim, párom szülei....barátnőim :-))))) Pedig engem már nem hat meg ez a nap, nem várom, nem remélek tőle semmit, csak a nyugalmat....mégis, sok kedves ismerősöm nem felejtette el ezt a napot, egy köszöntés sokat ér ám. pár szó, néhány kedves mondat és a nap csodássá válik :-) A szüleim egy hihetetlenül csodás terítővel leptek meg. Lila kockás, de nagyon szuper. Este , mikor hazaértünk már fel is tettem "kicsiny" asztalunkra :-) Erre az asztalra nehéz igazán ide illő terítőt találni. Anyukámnak sikerült :-)))))
Kis Zsuzsi is boldogan zárta a napot, gyertyafényes vacsorával, gyerek pezsgővel. Persze , mi szülők, száraz pezsgővel koccintottunk.
Kimerülten dőltek a skacok ágyba. Igazán jó nap volt a tegnap :-) A tulipánok is eljutottak hozzám. piros, sárga szélekkel, fehér....mind illatozik....Imádom őket :-)
Szép napot mindenkinek !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
tulipánok....
  2012-02-18 20:26:49, szombat
 
  Kicsit megkésve, de Valentin napra kaptam egy csokor piros tulipánt...egy tucatot :-) Annyira gyönyörűek, és csodálatosak, hogy nem tudok elmenni mellette úgy, hogy ne néznék rá. Itt nyiladoznak a konyhaasztal közepén. A kedvesem állított be vele csütörtökön... Örülök, hogy nem rózsát kaptam idén, valahogy a tulipánok felé vonzódom....na meg az orchideák tudnak levenni a lábamról. Idén kinyílt újra az az orchidea, amelyiket tavaly névnapomra kaptam. Nagy meglepi, és jó érzés, hogy a mostani névnapomra is gyönyörűen, és teljes pompában virágzik :-)
Ahol elolvadt a hó, láttam, hogy a krókuszkáim is épségben vannak,ha kicsit melegszik az idő, lehet a virágait is megmutatja . Van sárga, kék, talán még fehér is. Nagyon várom már őket.
Hamarosan előszedem kis magocskáimat is /paradicsom, paprika...stb/ és elültetem őket, hogy tavaszra ki lehessen ültetni a kertbe.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Enyhül az idő, jön a Valentin nap :-)
  2012-02-13 20:12:35, hétfő
 
  Lassan kifelé mászunk ebből a zord hidegből. Miért is ijedtünk meg annyira ettől a hidegtől, hiszen tél van!?
Na jó azért helyenként igen zimankóra fordult az időjárás,no de talán úgy néz ki túl vagyunk a nehezén :-) igaz, még várható némi havazás, de az igazán jól jön, és a fehérség, a tisztaság érzetét kelti, és ebben az országban, most igazán jól jön. És közeledik a Valentin nap is. Mit közeledik? Oly gyorsak. Annyira csokis, hogy a múlt héten 4 táblát eltüntetett....Én is szeretem a csokoládét, de már meggondolom mennyit eszem belőle. Régen elfért 1 akár 2 milka boci csoki, de ma.....Na mindenesetre, ő megkapja amit szeret. Remélem ennek az apróságnak örülni fog. Én minden évben egy szál igen szép vörös rózsát kapok...csak sajnos kezd megszokottá válni ez a séma....olykor meglephetne inkább valami mással....hátha idén....
Majd elválik, aztán még az is előfordulhat, hogy semmi sem lesz belőle.
DE utána névnap következik, tuti a virág. Mára már nem vagyok annyira oda a rózsáért mint régen. Talán a cserepesért, mert azt ki tudom ültetni a kertbe, és egész nyáron virágzik. De ezt is nagyon szeretem, ha az asztalon vagy a nappaliban van néhány száll tulipán, vagy valami kedves virág.
Persze mindegy, mindennek örülök. Milyen furcsa, már nem vágyom semmire ha valamilyen nap közeledik. Kis apróságoknak, de legjobban a tetteknek, kedves,figyelmes dolgoknak tudok örülni,mert ebből a rohanásból sokszor kihal minden kedves mozdulat :-(
Sokszor látom, és tapasztalom nálunk is, hogy ha sok mindent kell csinálni, és zsúfoltak a napok, sajnos a kedvességek elmaradnak...és az nem jó...erre figyelni kell. Hát itt van erre Valentin nap
Boldog Valentin napot mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi dolga van egy anyának???
  2012-02-08 21:29:07, szerda
 
  Mi dolga lehet egy anyának? Nevelgetni szépen gyermekét..... Igen, és amellett? Egyik nap kicsit rosszabb kedv köszöntött rám. Nem volt kedvem különösebben semmihez. Reggel elvittem a gyerekeket iskolába, és csak úgy elment a nap. Délutánra nem lett rend, nem volt kimosva, feltakarítva, befűtve,megfőzve, csak az előző napok maradékai voltak. Nem jegyezte meg senki, csak elgondolkodtam,mi lenne, ha mindezt nem csinálnám? Ki rakna rendet? Reggelente egy óra alatt készülhetnek el a gyerekek, amiben öltözés és reggeli van, meg anya összefogja vagy befonja a lányok haját. Ez alatt anya végig pizsibe rohangál fel, alá. Az esti száraz törölközők, az ott hagyott szennyes eltüntetése,mosógép beindítása, reggeli majd tízórai készítése,tea főzés, ha elfogyott. Vitaminok kiosztása,ellenőrzés mindenki felöltözött rendesen, sapka, sál, kesztyű, és mikor a csizmát veszik anya elvonul gyorsan felöltözni. A menet után a konyhát kell rendbe kapni, majd porszívózás vagy a partvissal száguldok végig a lakásban. Teregetés, előző napi mosott ruhák eltüntetése, állatok etetése, itatása és indulhat a főzés. Ha jó paszban vagyok akkor leves, második és még a sütésre is jut idő,utána rendbe tenni a konyhát. Ha jól osztom be azt a kis időt amíg végeznek a gyerekek az iskolában, jut idő a munkámra is. Ha csak azzal foglalkozom, a lakás dolgai maradnak el. Van olyan ismerősöm, aki nem tartja fontosnak ezeket a dolgokat, ő inkább a munkájába fekteti energiáját. Igaza van, ha abban telik nagyobb kedve,öröme. De én élvezem,hogy amikor hazajönnek rendben és tisztán várja őket a ház. Meleg ebéd, terített asztal, illatos sütemény. Majd ebéd után újból elpakolászok a konyhában és nekileselkedünk a tanulásnak. Egyre önállóbbak, mégis ellenőrizni és segíteni, gyakorolni kell velük. Tanulás után a külön órák vagy az úszásra sietünk, utána nekiállok a vacsora melegítéséhez, de van, hogy főznöm kell ismét, mert addigra mindent megettek. biztosan a hideg miatt, de most nagyon jól esznek a gyerkőcök. És persze újból rendrakás a konyhában. Ha szerencsém van, kedves párom ezt már átveszi. Elpakol, rendet tesz, ha kell mosogat....ilyenkor egy igazi angyal :-)))
Utána játszhatnak, majd fekvés. Ilyenkor megnézem a híreket, vagy tv-zünk, tv-zek néhány percet.
Aztán jöhet a jó éjt puszi, takargatás, vagy ha kérik odaülünk, odabújunk hozzájuk. Amikor elalszanak anya végre Ő lehet :-)
És jöhetnek azok a dolgok amik igazán feltöltik kis lelkem. Forró fürdő,egy pohár borral vagy csak egy csésze teával akár. Kedvenc esti újságom, egy olasz kis lap, ami tartományokról, sajtokról mesél, néhány recepttel....kikapcsolja az agyam és ellazít.
Megéri ez, hogy legyek? Igen, ha fáradtan esek is az ágyba, minden pillanatot megér. Mikor apáról beszélnek,mikor anyát hívják ha mikor esti puszit kérnek még, amikor élményeiket hallgathatom....versek felmondása....látni őket felnőni, és emberré válni....és mikor ölelnek önzetlenül, tiszta szívükből mi kellhet ennél több? Hiszen az életem részévé vált, hogy anya legyek, és hogy az lehetek nagyon nagy ajándék. És miior erre gondolok eltörpül minden más emellett és holnap újra indulhat egy újabb nap.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas napsütés...kellemes nap...
  2012-02-07 13:39:21, kedd
 
  Végre ma itt nem esett a hó, így a kötelező hólapátolás elmaradhatott. Ma délutánra beterveztem a szánkózást, persze ez apától is függ, hogy családi szánkózás, vagy csak a gyerekek és anya fog a hóban játszani. Ma is, mint mindig megfőztem. Tészta lesz darált hússal, és paradicsomos szósszal. Meg karfiol krém leves. Most csináltam először, nem tudom fog-e tetszeni nekik. Aztán hogy este is legyen mit enni, oldalast is sütöttem. Sőt még csicseriborsóból, melegszendvics krémet készítettem.
Szerencsés napom van, már dolgoztam is kicsit. A márciusra és áprilisi időszakra kell ráfeküdnöm, aztán csak a munka marad, a seggelés kiiktatva.
Tegnap egy 3 kilós sütőtök jött ki a sütőből. Nem sok maradt, talán egy fél kiló. A tervem vele, hogy sütőtökös maffint csinálok belőle....ha addig el nem fogy.
Napok óta egy kis recepttel szemezek. Grissimi. nekem nem mondott sokáig semmit, aztán egyre többször halottam erről az olasz kis ropogtatni valóról, kenyérféleségről. Ekocsugyszerű a recept, és elkészíteni is könnyű, de hogy milyen lesz glutén menetes lisztből? Nem tudom, de előbb vagy utóbb kipróbálom.
De a mai délutánt, tanulás után kint szeretném tölteni a kicsikkel. Imádnak kint lenni. Igaz ma lesznek kint bőven, hiszen gyalog kell hazajönniük, mivel a kocsi szerelőnél dekkol.
A tegnapi úszás hihetetlenül jól ment nekik. A lányok is felkerültek a bátyó csoportjába, és ügyesen helytálltak :-) Maradnak is ott. Végülis csak a lábtempójuk miatt kellett a kicsikkel úszniuk eddig. Persze, a fiam hozta a formáját, és a táskája ott maradt. nem is nagyon zaklatta, hát engem igen. Úszónaci, mind a kettő, törölköző....meg ki tudja még mi minden volt a kis tatonkában. Szerencsére mennek a barátnőmék is úszni, kértem nézzék meg nekem, hátha meg van....ha nincs, akkor szerdán a csajok úszógatyájában kell úsznia, mivel addig kocsi nélkül nem igen tudunk eljutni mondjuk a decatlonba. Majd kiderül mi lesz. De ma tuti kinti program. :-) Indul a mandula....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma éjjel áramszünet volt...
  2012-02-06 15:48:01, hétfő
 
  ! körül ébredtünk fel a párommal. Hihetetlenül hideg volt, pedig pár órával ezelőtt még javában dörömbölt hatalmas kazánunk. Mi történt??? És akkor vettük észre, hogy sehol sincs áram. És nem a biztosítékok voltak leverve :-(
Hanem bizony az egész utcára sötétség borult. Na jó, de mi van ilyenkor, mikor odakinn javában tombol a hideg, a hó a fagy? Mínusz 18 odakinn, idebenn a kellemes 21 helyett 18...és még sehol az áram. Nagyjából egy óra múlva visszatért az energia. Csak reggel 9re tudtuk úgy felfűteni a lakást, hogy ismét 21 fok legyen benn. Igen, hideg a 18 fok, 3 kisgyerekhez. belegondoltam, hogy mi történhet azokkal akik gázzal fűtenek, ott hamar kihűl minden, és lassan melegszik. Nálunk 80-100 fokos vizet keringet be a rendszerbe a kis keringető....nem tudom a gázfűtésnél hogy van ez.
Mindenesetre bevittünk 2 gyerkőcöt a nagyágyba,pléd, és még egy paplan rájuk, majd a 3-hoz én bújtam, plusz pléd, plusz paplan...mindenre felkészülve. Nem izzadtunk be...VAJON MIÉRT?
Nem tudom, ez a nagy hideg talán, ez okozhatta a kimaradást? Ijesztő ráébredni, hogy ami ennyire természetes , mennyire rémisztő ha eltűnik egy kis időre is.
Ma is szakad a hó, már reggel óta. Nem tapad, így a hóembereknek is kell egy kicsit várniuk. De a szánkók is csak húzva közlekednek, csúszni majd akkor tudnak, ha kicsit összeáll a hó. De nem hagyjuk ki. Már próbálkoztunk vele, még nem az igazi. De most aztán nagy tél lett. Pedig a tavaszt vártam. Kis tulipánok virítanak a konyhaasztalon, nárcisztársaik mellett. Krókuszkáim is kidugták kis orrukat a föld alól, de bizony a hó most őket is betakarta. Most minden hófehér. És hideg. Fagyos. Kis kutyuskánk is sűrűn húzódik, a hideg, de mégsem fagyos garázsba. Muszáj, hogy hideg legyen, hiszen a nyári cserepes virágaink ott sorakoznak a tavaszi napsugarakra. Nem lenne jó ha tönkre mennének. Eddig bírják. Beni is jól érzi magát ott,bár csak kis időt tölt ott néha, hogy jobban átvészelje ezt az iszonyatos hideget. Cicáink megállás nélkül esznek. Hol tápot, hol maradékokat. Langyos vizet viszünk ki nekik, még így is gyorsan befagy.
A madáretető is itt árválkodik. Nem mernek jönni,mert a cicák nagyon aktívak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Végre itt a hó...de mennyi...
  2012-02-04 20:03:26, szombat
 
  Már nagyon vártuk a havat, mert nem sok örömünk telhetett benne. Most viszont csak esik-esik, szakad a hó. Ki sem mozdultunk a házból, a kertből. A gyerekek hóangyalkákat csináltak a porhóban, birkóztak, szaladgáltak. Szerintem holnap sem hagyják ki, a kinti játékot, lehet akkor már hóembert is tudnak építeni. A cicák egymást kergették, próbálták elkapni a hópelyheket. Benő pedig azt élvezte, hogy a gyerekek kint rohangálnak. Kíváncsi vagyok meddig fog esni. Nálunk már legalább 15 centi hó hullott....mi lesz holnap?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 17
  • e Hét: 149
  • e Hónap: 944
  • e Év: 944
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.