Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Epres pezsgő
  2012-02-29 12:01:09, szerda
 
  Erről a képről a tavasz jutott elsőként eszembe, aztán meg a szerelem.
Ugyan a pezsgőt (az összes többi alkohollal együtt) nem szeretem, ebből következik, hogy nem is iszom meg. Viszont az epret..... Nincs az a mennyiség, amit ne tudnék az arcomba tömni 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 107.
  2012-02-28 13:52:50, kedd
 
  Ennek okáért a Grál-fanatikusok még mindig vizsgálgatták Leonardo műveit és naplóit, azt remélve, hogy elrejtett utalást találnak a Grál jelenlegi lelőhelyére. Egyesek váltig állították, hogy a Sziklás Madonna barlangi tája Skócia üregekkel szabdalt hegyvidéki topográfiájára emlékeztet. Mások azt hajtogatták, hogy a tanítványok különös elrendezése az Utolsó vacsora című képen egyfajta kódként értelmezhető. Megint mások szerint a Mona Lisa röntgenes átvilágítása felfedte, hogy eredetileg egy Íziszt ábrázoló lazúrkő medál volt a nyakában - ezt Da Vinci később szándékosan átfestette. Langdon sohasem látott semmilyen bizonyítékot a medálra, és azt sem tudta elképzelni, hogyan vezethetne el a Szent Grálhoz, ám a rajongók szűnni nem akaróan vitatták a kérdést az internetes hírlevelekben és a világháló számos fórumán.
Mindenki odavan az összeesküvés-elméletekért.
És konspirációkkal mindig tele van a padlás. A legújabb természetesen az a világrengető felfedezés volt, hogy Da Vinci híres képe, a Királyok imádása sötét titkot rejt a festékrétegek alatt. Maurizio Seracini olasz műtárgy-diagnosztikus arra a nyugtalanító felismerésre jutott, amelyről ,,Leonardo eltüntetése" címen kiemelt helyen számolt be a The New York Times Magazine.
Seracini minden kétséget kizáróan feltárta, hogy míg a Királyok imádása szürkészöld vázlatrajza valóban Da Vinci műve, addig maga a festmény nem tőle származik. Egy ismeretlen művész alkotott festményt Leonardo vázlatából, évekkel Da Vinci halála után. Még ennél is zavarba ejtőbb azonban, hogy mi van a hamisító festménye alatt. Az infravörös módszerrel készült fotók és röntgenfelvételek arra utalnak, hogy a csaló festő, miközben kitöltötte Leonardo vázlatát, gyanúsan eltért az eredeti rajztól... mintha el akarta volna torzítani Da Vinci szándékait. Bármit mutat is az eredeti tanulmány, még nem hozták nyilvánosságra. Ám a firenzei Uffízi Képtár megriadt vezetői átszállították a képet egy raktárba az utca túloldalán. A múzeum Leonardo-termének látogatóit most egy félrevezető és udvariatlan tábla fogadja a Királyok imádása helyén:

A MŰ JELENLEG A RESTAURÁLÁS ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ SZÜKSÉGES VIZSGÁLAT ALATT ÁLL

A modern Grál-vadászok bizarr alvilágában Leonardo da Vinci megmaradt legfőbb rejtélynek. Művészete mintha alig bírna magában tartani egy nagy titkot, de akármi legyen az, továbbra is lappang, talán egy festékréteg alatt, talán ravaszul közszemlére téve, de meglehet, hogy nincs is titok. Talán Da Vinci idegfeszítő utalásainak tömege nem más, mint üres ígéret, amely csak arra való, hogy tehetetlen haragot váltson ki a kíváncsiakból, és önelégült mosolyt csaljon Mona Lisa arcára.
- Lehetséges - kérdezte Sophie, visszatérítve Langdont a valóságba -, hogy az a kulcs a kezében a Szent Grál rejtekhelyét nyitja?
Langdon nevetése kényszeredettnek hatott, még a saját fülében is.
- Ezt nem nagyon tudom elképzelni. Egyébként a Grálról azt tartják, hogy valahol az Egyesült Királyságban rejtegetik, nem Franciaországban. - És elmesélte Sophie-nak a rövid történetet.
- De a Grál az egyetlen ésszerű következtetés - erősködött Sophie. - Van egy lemásolhatatlanul biztonságos kulcsunk, rajta a Sion-rend pecsétjével, amelyet a rend egyik tagja juttatott el hozzánk... márpedig maga mondta azt, hogy ez a testvériség őrzi a Szent Grált.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Most akkor hogy is van az eus eladósodás?
  2012-02-26 18:30:17, vasárnap
 
  FONTOS megérteni, tudni róla:

Hír jött, hogy az osztrák kormány sebbel-lobbal nemzetközi pénzügyi értekezletre küld meghívókat, Kelet- és Közép-Európa adósságválságának megakadályozását célként megjelölve.

Még örülhetnénk is, de mégsem, hiszen más érintett fővárosok mellett Budapestre sem érkezett meghívó. (Bár lehet, hogy a macskaasztalnál majd üldögél azért néhány ,,honmentő, mérvadó balliberális szakértő".)

Szóval rólunk, de nélkülünk tárgyalnak.
Ott lesznek a nagyok az IMF-től, az EU-tól, az EBRD-től, az EKB-tól és a Világbanktól.

A bécsi hírharsona, a Kurier a magasan eladósodott Magyarországot (hochverschuldenes Nachbarland Ungarn) emlegeti mint veszélyes etalont.

Érdemes a tényeket sebtében megfaggatni.

Ausztria külföld felé mintegy 750 milliárd dollárral tartozik, minden osztrákra jut ebből 90000 dollár adósság, és az ország adóssága felette van az osztrák GDP kétszáz százalékának.

Hazánk 150 milliárd dollárral adós a külföldnek, a vállunkat egyénenként 15 ezer dollár nyomja, és a GDP 115 százaléka eladósodottságunk mértéke.

A számok alapján a mi sarunk pillekönnyű az osztrákokéhoz képest, mégis ránk ragad a gyalázat, mint szamárhoz a nagy füle.
Az is közismert, hogy az osztrákok rengeteg pénzt helyeztek el Kelet- és Közép-Európában, egyebek mellett Magyarországon. Nálunk a legtöbb bank osztrák tulajdonban van.
Az itt lévő osztrák pénz külföldi tartozásunk jó egyharmada.
A térségben meg kint van mintegy kétszázmilliárd dollárnyi osztrák pénz.
De megérte ez nekik?

Mi az hogy, nagyon is, mondaná Gyurcsány, ha egy őszinte szó valaha is elhagyta volna a száját.

Ausztria a pénzt eddig mint AAA minősítésű ország megkapta 2,5-3 százalékért, amit továbbhelyezett a térségbe 7-9 százalékért.

Dolláronként nyert 5-6 százalékot.
Egy kihelyezett dollár hozadékán finanszírozni tudott további két dollárt.

Ez azt jelentette, hogy neki a 750 milliárd dollár adósság semmibe sem került, pedig annak jó részét otthon használták fel.

Az osztrák életszínvonalat tehát azok az országok finanszírozzák, akiknél a pénz ki van helyezve, hiszen a források az osztrák államnak erre is kellettek.
Most meg itt vannak ezek a magasan eladósodott (hochverschuldenes) magyarok.
Új kormányunk megunta, hogy fejőstehénnek nézik az országot, és beleszólt a jövedelemelosztásba, a jövedelem egy csekély részét otthon akarja tartani.

Ez tűrhetetlen, még a végén Ausztriáról is kitalálják, hogy el van adósodva.

Intő jel, hogy az S &P egyet elcsent az AAA-ból, és ami maradt (AA), arra is negatív kilátást adott.

Ezt gyorsan meg kell beszélni az érintettekkel, de persze nem a kárvallottakkal.

Erről szól ez a rapid módon összehívott tanácskozás.

A francia leminősítés mögött is valami ilyesmi állhat.

Közismert, hogy Görögországban ők is besokalltak, a pénzük egy részének búcsút is inthetnek.
De érintettek Portugáliában is.
A hazánknyi ország ötszázmilliárd dollárral tartozik, ami a GDP-je 220 százaléka.
Francia befürdés itt is lehet.

A jelenlegi IMF-vezér, a hajdani francia pénzügyminiszter, Christine Lagarde idején Franciaország is derekasan növelte adósságát.

Barroso is volt portugál miniszterelnök, amikor nyakló nélkül adósodott az ország.

Utána fedezték csak fel az EU-ban.

Papademos görög miniszterelnök pedig az euróhoz való csatlakozáskor alkalmazott átverős trükkök idején volt a görög jegybank elnöke.

A hajdani eladósítók most már a rendcsináló nemzetközi szervezetek élén fura módon akarnak rendet teremteni. Erről szól a bécsi értekezlet.

Azt kell megbeszélni az érintettek háta mögött egyebek mellett, hogy hazánk (hochverschuldenes Ungarn) fizessen ezután is 6-7 százalék felárat a hitelekért, és viselje a ,,nemzetközi közösség" megvetését, ha a helyzeten egy kicsit változtatni akar a saját javára. Mint ahogy ezt a 2010-es választás után teszi.

Nyilván azt is meg kell beszélni, miként kell lehidaltatni a renitenseket, ha vonakodnak engedelmeskedni.
Ebbe beletartozhat, hogy hazai ,,nyálas-taknyos" szakértői kormányt telepítenek a nyakunkra, támaszkodva a hazai komprádorok és médiasiserék közreműködésére, ha a spekulatív forintrontás vagy az adósságdrágítás nem hat.
Ezt már megtették Görögországban és Olaszországban is.
Ezek a ,,demokratikus", nem választott kormányok.

Az efféle megoldásokhoz nincs szükség az érintettek jelenlétére, de ebből kirajzolódik a kétsebességes Európa.

Mindennek azonban semmi köze az elfogadott európai eszmékhez, mint a kohézió vagy a felzárkóztatás.

A gyakorlat teljesen más, az maga az új gyarmatosítás, de kék színű, tizenkét csillagos lobogó mint álca alatt.

Így lesz, ha megint hagyjuk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 106.
  2012-02-26 13:05:00, vasárnap
 
  Negyvenedik fejezet

A sebességváltóval küszködő Langdonnak sikerült kimanővereznie a taxival Bois de Boulogne túlsó végén úgy, hogy csak kétszer akadt el. Sajnos a helyzet komikumát beárnyékolta a diszpécser szűnni nem akaró hallózása a taxi rádiójában.
- Voiture cinq-six-trois. Oú étes-vous? Répendez!
Amikor Langdon elérte a park kijáratát, lenyelte férfigőgjét, és beletaposott a fékbe.
- Jobb, ha maga vezet.
Sophie megkönnyebbültnek tűnt, és gyorsan beugrott a kormánykerék mögé. Másodpercek múlva a kocsi békésen dorombolva folytatta útját nyugatnak az allée de Longchamp-on, maga mögött hagyva a ,,gyönyörök kertjét".
- Merre van a rue Haxo? - érdeklődött Langdon, felfigyelve arra, hogy száz kilométer per óra fölé kúszik a sebességmérő mutatója.
Sophie nem vette le a szemét az útról.
- Azt mondta a taxis, hogy a Roland Garros teniszstadion mellett. Ismerem azt a környéket.
Langdon újra kivette a zsebéből a nehéz kulcsot, megsaccolva súlyát a tenyerében. Érezte, hogy ez a tárgy messzire fogja őket vezetni. És alighanem ez lesz a kulcsa az ő szabadulásának is.
Korábban, miközben a templomos lovagokról mesélt Sophie-nak, Langdon ráébredt, hogy ez a kulcs, rajta a Sion-rend dombornyomásos pecsétjével, még ennél is különösebb kapcsolódást jelent a rendhez. Az egyenlő szárú kereszt a harmónia és az egyensúly szimbóluma, de ugyanakkor a templomos lovagoké is. Mindenki látott már képet róluk, amelyen az egyenlő szárú vörös kereszttel díszített fehér tunikát viselik. Igaz, a templomosok keresztjének kissé kidomborodik a széle, de a két szár azért egyenlő hosszú.
Egyenlő szárú kereszt. Mint ez itt a kulcson.
Langdon érezte, hogy meglódul a képzelete, és vad fantáziálásba kezdett arról, mit is találhatnak. A Szent Grált. Kis híján hangosan felnevetett a dolog abszurditásán. A Grál a vélekedések szerint legalább 1500 óta valahol Angliában van elrejtve a számos templomos kegyhely egyikének mélyén.
Da Vinci Nagymester korszaka óta.
A rend a biztonság kedvéért számos alkalommal volt kénytelen elköltöztetni nagy értékű dokumentumokat a századok során. A történészek azt gyanították, hogy amióta a Grál Jeruzsálemből Európába érkezett, nem kevesebb mint hat különböző helyen rejtegették. 1447-ben "látták" utoljára, amikor több szemtanú egybehangzóan állította, hogy nagy tűz ütött ki, ami megsemmisüléssel fenyegette a dokumentumokat, de végül sikerült őket biztonságba helyezni; négy óriási ládát töltöttek meg, és egy ládát csak hat ember tudott fölemelni. Ez után senki nem jelentkezett többé, hogy látta volna a Grált. Arról suttogtak, hogy Nagy-Britanniában rejtegetik, Arthur király és a kerekasztal lovagjainak földjén.
Akárhol volt is, két fontos tényt nem lehetett cáfolni:
Leonardo tudta, hogy az ő korában hol őrzik a Grált.
Az a rejtekhely nagy valószínűséggel máig nem változott.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Lefelé a lejtőn
  2012-02-25 21:09:12, szombat
 
  Lefelé a lejtőn (Moldova György)

Egy még fiatalos, a gondokban megszőkült ötvenhét éves asszony meséli:
- Mikor nyugdíjba mentem, úgy éreztem, kinyílt előttem a világ. Se kutyám, se macskám, csak
magammal kellett foglalkoznom, megvalósítottam életem két nagy vágyát: vettem egy piros kalapot, és megtanultam síelni. A piros kalapot aztán elraktam a szekrény mélyére, mert a barátnőim "hamiskártyásnak" kezdtek becézni, tudniillik hogy tökre pirosat teszek, de a síelés fokozatosan a szenvedélyemmé vált. A Normafa laposabb lejtőin kezdtem, a trénerem eleinte nem sokat várt tőlem, azt ajánlotta, hogy vegyek néhány erős edzést, és hagyjam abba, de én kitartottam, egyre meredekebb lejtőkre is kimerészkedtem, végül tavaly úgy döntöttem, hogy kimegyek Ausztriába, és megpróbálkozom a nagy alpesi pályákkal. Befizettem egy kilencnapos tiroli útra, és vettem kéz alatt egy csodálatos egybeszabott kék síoverált, csupa zseb, csupa cipzár, térdben párnázva, bokában raffolva, mit mondjak, gyönyörű darab volt.
És este - mert azért nem akartam túl sok szemtanút, ott álltam a tubenthali pályán. Istenem, én, Kovács Valéria a Népszínház utcából, hátsó udvar, csigalépcső, vettem egy mély lélegzetet, aztán elindultam. Az első szakasz simán ment, a nagy meredek előtt egy kis pihenőrészen megálltam egyet lihegni. De nemcsak lihegni kellett, hanem egyebet is, úgy látszik, felfázhattam, mivel a dolog igen sürgősnek látszott, már nem tudtam volna visszamenni a szállásunkra, körülnéztem, és nem láttam senkit, lekuporodtam.
Egy baj volt, a szuper overálomat nem lehetett szétkapcsolni, csak egyben húzhattam le, a pulóvert a nyakamba, így válltól bokáig teljes natúr szépségemben mutatkoztam. Egyszóval lekuporodtam, és a költővel szólva a munka éppen dandárjában volt, mikor legnagyobb megdöbbenésemre a síléc megindult alattam - úgy látszik, rosszul vágtam le a hóekehelyzetet.
Először csak szép lassan csúsztam, aztán felgyorsultam, és kísérteties sebességgel vágtattam lefelé a meredek lejtőn. Ha nem akartam kitörni a nyakam, fel kellett állnom és felvennem a szabályszerű testtartást, a pulóverem a nyakamban, a bugyi, az overál a bokámon. Mit mondjak, voltam már boldogabb is, végig azt hajtogattam magamban:
- Istenem, ha túlélem, adok ezer forintot az új Nemzeti Színházra.
Végül megcéloztam egy bokrot, a bokor már nem tudott kitérni, kificamítottam a csuklóm, de az ép kezemmel végre fel tudtam húzni a bugyimat.
A hegyi mentők értem jöttek, és lekísértek az elsősegélyhelyre, a bőrkanapén egy öregfiú feküdt ideiglenes kötéssel a törött lábán, síléce roncsaival akkor gyújtottak be a kályhába. Míg az orvosra vártunk, beszélgetésbe elegyedtünk.
- Ön szintén kezdő, uram?
- Én, nagyságos asszonyom? Negyven éve síelek. Alsó-Ausztria többszörös lesiklóbajnoka
vagyok, és most először sérültem meg.
- Mi történt?
- Ez maga volt a pokol, asszonyom. Siklok lefelé a pályán a magam nyugodt ritmusában, mikor mögülem felbukkan egy boszorkány, a pulóverje a nyakában, az overálja a bokáján, egyébként teljesen meztelen, még a vakbél-operációjának a helye is látszott - egyébről nem is beszélve. Üvöltve, teljes sebességgel elvágtatott mellettem, annyira megdöbbentem, hogy nekimentem egy fának. De csak kerüljön a kezembe ez a boszorkány. Ön is az ő áldozata volt, asszonyom?
- Én is - mondom, és eltöprengtem, hogy mennyi levonással adnák vissza a nyolcnapi üdülési díjat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A számla fizetve
  2012-02-25 19:29:40, szombat
 
  Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban, kezében
egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki
megtörölte kezét a kötényében, és elkezdte olvasni azt: - a virágágyás kigyomlálásáért:
500 Ft - a szobám rendberakásáért: 1000 Ft - mert elmentem tejért: 100 Ft - mert
3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft - mert... kétszer ötöst kaptam az
iskolában: 1000 Ft - mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft Összesen: 4800 Ft .
Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne. Fogott egy
tollat és egy másik cédulára ezeket írta: - mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0
Ft - az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft - a sok-
sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft - könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft - mindenért,
amit nap mint nap tanítottam neked: 0Ft - minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért,
zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft - az életemért, amit minden nap neked adok:
0 Ft. Összesen: 0 Ft. Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak.
A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből. Szívére szorította a
papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Indián anya gyermekével
  2012-02-24 21:43:22, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 105.
  2012-02-24 21:41:02, péntek
 
  Harminckilencedik fejezet

A rue La Bruyére-en álló barna homokkő épület spártai szobája már sok szenvedést látott, de Silas kételkedett abban, hogy bármi felérne ahhoz a kínhoz, ami most az ő sápadt testét gyötörte. Megcsaltak. Minden elveszett.
Silasból bolondot csináltak. A testvérek hazudtak neki, és inkább a halált választották, semhogy elárulják a titkukat. Silas nemcsak azt a négy embert ölte meg, aki tudta, hol van elrejtve a zárókő, hanem az apácát is a Saint-Sulpice-templomban. Az az apáca Isten ellen cselekedett! Megvetéssel beszélt az Opus Deiről!
A felindulásból elkövetett bűntett, a nő halála nagyon megnehezítette a dolgokat. Aringarosa püspök intézte el telefonon, hogy Silast beengedjék a Saint-Sulpice-ba; mire fog gondolni az abbé, amikor felfedezi az apáca holttestét? Noha Silas visszafektette az ágyába, a seb a fején mindent elárul. Silas megpróbálta visszailleszteni a törött kőlapot a padlóba, de a pusztítás túlságosan is nyilvánvaló. Tudni fogják, hogy járt ott valaki.
Silas úgy tervezte, hogy miután itteni feladatát befejezte, elrejtőzik az Opus Deiben. Aringarosa püspök megfog védeni. Silas elképzelni sem tudott nagyobb áldást, mint egy életen át meditálni és imádkozni az Opus Dei New York-i főhadiszállásának falai között. Semmi másra nem volt szüksége, csak erre a menedékhelyre. Senkinek nem fogok liiányozni. Sajnos azt maga is tudta, hogy egy olyan nevezetes személy, mint Aringarosa püspök, nem tűnhet el könnyedén.
Veszélybe sodortam a püspök urat. Silas üres tekintettel bámulta a padlót, és az öngyilkosságon töprengett. Végül is Aringarosa volt az, aki új életet adott Silasnak... abban a kis spanyolországi paplakban. Tanította őt, célt tűzött ki elé.
- Barátom - mondta neki Aringarosa -, te albínónak születtél. Ne hagyd, hogy az emberek csúfoljanak érte. Hát nem érted, hogy ez mennyire különlegessé tesz téged? Tudsz te arról, hogy maga Noé is albínó volt?
- A bárkás Noé? - Silasnak fogalma sem volt róla.
Aringarosa mosolygott.
- Igen, a bárkás Noé. Albínó volt. Mint te. Olyan hófehér volt a bőre, akár egy angyalnak. Gondolj bele. Noé mentette meg a Föld valamennyi élőlényét. Téged nagy dolgokra szántak, Silas. Az Úr nem ok nélkül szabadított meg téged. Hivatásod van. Az Úrnak szüksége van a segítségedre, hogy beteljesítse művét.
Idővel Silas megtanulta új fényben látni önmagát. Tiszta vagyok. Fehér. Gyönyörű. Mint egy angyal.
Ám ebben a pillanatban, a zarándokszállás szobájában az apja csalódott hangja suttogott a fülébe a múltból.
Tu es un désastre. Un spectre. Istencsapása vagy. Egy torzszülött.
Silas letérdelt a fapadlóra, és megbocsátásért imádkozott. Azután kibújt a csuhájából, és kezébe vette a fenyítéket.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Az öreg aranymosó
  2012-02-24 21:38:51, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kicsi szívem
  2012-02-24 16:00:06, péntek
 
  Kicsi szívem!


Kicsi szívem örülten dobog,
Jól esik, ha rád gondolok!
Minden pillanat oly csodás,
Veled az élet szívdobbanás!

Kicsi szívem csak téged akar,
Csak a távolság, mi zavar!
Vágyam: hozzád közel lenni,
Csak is Téged, szívből szeretni!

Kicsi szívem rólad álmodik,
Csak Te utánad vágyódik!
Mint mindig, ha nem vagy velem,
Szívem elönti a félelem!

Kicsi szívem úgy szállna hozzád,
Nálad találta meg otthonát!
Azt akarja maradj vele,
Mert csak Te melletted van helye!

(Gréty Robinson) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2012.01 2012. Február 2012.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 26 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 191
  • e Hét: 1083
  • e Hónap: 2917
  • e Év: 2917
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.