Regisztráció  Belépés
szabonekatalin.blog.xfree.hu
Voltakszép napok és voltak éjszakák, éreztem gyakran hajnali fák szagát. Simultak hozzám nyíló illatok. De bezárták lelkem a csukott ablakok. Ébredő... Szabóné Kata
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Narancskrémes gesztenyerolád
  2012-03-28 13:02:48, szerda
 
  Narancskrémes gesztenyerolád

Hozzávalók:

3 csomag gesztenye,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál liszt,
1 dl tej,
5 dkg margarin,
5 dkg porcukor,
2 db narancs,
csokimáz

Elkészítése:
A narancsok héját lereszeljük, az egyik levét kifacsarjuk, a másikat lehártyázzuk, a húsát felaprítjuk. A narancskrémhez lisztből, tejből, narancsléből besamelt főzünk, ha kihűlt, kanalanként belekeverjük az előre habossá kevert margarinos-cukros-narancshéjas krémbe, végül belekeverjük a narancs húsát is. A gesztenyemasszát és a rumot keverőgéppel átdolgozzuk, majd egy folpackon vizes kézzel kb. 30x20 cm nagyságúra nyomkodjuk. A közepére csíkban elosztjuk a narancskrémet, és a folpack segítségével a gesztenyét feltekerjük. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd a folpack levétele után bevonjuk csokimázzal.










 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Kekszes süti
  2012-03-28 12:59:54, szerda
 
  Kekszes-tejfölös süti


1 nagy pohár tejfölt elkeverek 6- 8 evőkanál cukorral és egy vaníliás
cukorral, valamint 2 deciliter tejszínnel.

Egy tepsibe sorba rakok háztartási kekszet, rá a cukros tejszínes tejfölt,
majd még egy réteg kekszet. Minden keksz tetejére egy idény gyümölcs
darabot teszek és tortazselével leöntöm. Legalább félnapig állni hagyom,
hogy a keksz átpuhuljon utána gyönyörűen lehet szeletelni.

Egy nagy tejföl, egy kis tepsi sütihez elég.

Megjegyzés : keverhetsz a cukros tejfölhöz áttört túrót, úgy is nagyon finom!

Bármilyen gyümölccsel készíthető, könnyű, finom nyári édesség.





 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Gesztenyés torta
  2012-03-28 12:58:19, szerda
 
  Nagyon gesztenyés
2011-03-18 09:37:08, péntek

hozzávalók 8 főre

Az alaphoz:

50 dkg gesztenyemassza
25 dkg babapiskóta
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum
cukrozott narancshéj

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej

elkészítés

A babapiskótát egészen apróra törjük. Az alaphoz a gesztenyemasszát,
a babapiskótát, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy
kapcsos tortaformába nyomkodjuk. (A narancshéj nem kötelező.)
A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Evőkanalanként hozzákeverjük a pudingot, majd hozzákeverjük a
gesztenyemasszát is. Rásimítjuk az alapra.
A tetejére a tejszínt a porcukorral, a habfixálóval felverjük.
Rákenjük a pudingos krémre.
Reszelt csokival díszíthetjük.




 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Citromos álom sütés nélkül
  2012-03-28 12:56:28, szerda
 
  Citromos álom sütés nélkül


Két csomag tejszínport felverünk két dl tejjel
beleteszünk egy nagy pohár tejfölt
három kanál porcukrot habosra kavarni
és végül egy citrom reszelt haját és levét.
Babapiskótával rétegezzük.
Egy napot állni hagyjuk hűtőben.
Jó étvágyat



 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Puncsos keksz-szelet
  2012-03-28 12:54:04, szerda
 
  Puncsos keksz-szelet
2011-04-01 18:00:24, péntek

Puncsos keksz-szelet

Hozzávalók:
Háztartási keksz
1cs. rumpuncs pudingpor
1cs. csokoládés pudingpor
25dkg margarin
Cukor
Tej

A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük. A margarint ízlés szerinti cukorral
/én kb. 15dkg tettem bele, nem szeretjük ha nagyon csömör/ habosra keverjük, elfelezzük,
az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük
( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.

30*22 cm-es tepsiben készült.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Tiramisu
  2012-03-28 12:53:04, szerda
 
  Tiramisu
2011-06-22 17:51:19, szerda

Első alkalommal veszel mascarponét, valószínűleg azért teszed, hogy elkészítsd az ellenállhatatlan olasz klasszikust, a tiramisut. Csak egy tanácsot tudunk adni: készítsd este, hogy másnap egész nap falatozhass belőle. Ugyanis legalább 4-5 óra kell ahhoz, hogy összeérjenek ennek a remekbe szabott édességnek az ízei.







Hozzávalók:
1-2 csomag babapiskóta
1 kis doboz mascarpone
3 tojás
4 evőkanál cukor
3 dl amaretto (helyettesítheted - kicsivel több - kávé és rum vagy rumaroma keverékével)
3 evőkanál édesítetlen kakaó por
1 csésze erős feketekávé

Elkészítése:
Főzd meg a kávét és keverd el az alkoholos itallal (amarettóval vagy rummal). Hagyd langyosra hűlni. Válaszd szét a tojásokat fehérjére és sárgájára. A cukorral keverd habosra a sárgáját. Add hozzá a mascarponét. Verd fel keményre a tojás fehérjét. Keverd laza mozdulatokkal a mascarponés krémhez. Egy magas falu edény aljára tegyél le egy sor babapiskótát, majd locsold meg a kávé és az alkohol keverékével. Teríts szét rajta a mascarponés krém felét. Szórd meg jó sűrűn a kakaóporral (erre azért is van szükség, hogy a második réteg jól elváljon és ne folyjék szét a krém). Rakj le még egy sor babapiskótát, locsold meg a kávés keverékkel, majd terítsd szét rajta a maradék mascarponés krémet. A tetejét hintsd meg kakaóporral.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Jutka szelet
  2012-03-28 12:50:51, szerda
 
  Jutka szelet

25 dkg margarint felolvasztunk,
hozzá adunk 3 dkg kakaót,
2 evőkanál lisztet,
másfél dl tejet és
50 dkg porcukrot.

2-3 percig összefőzzük, levesszük a tűzről és beleteszünk

40 dkg darabos kekszet,
10 dkg apróra vágott diót,
5 dkg mazsolát,
2 evőkanál rumot.

összekeverjük, és egy kicsit hagyjuk hűlni.
2 rudat készítünk folpakba henger alakúra formázzuk.
Őzgerincformát is kibélelhetünk és belenyomkodjuk
a sütit. Másnap szeletelhető.



 
 
1 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
Nincs Cím
  2012-03-28 12:46:26, szerda
 
  Almatorta
2011-10-30 11:06:54, vasárnap

Hozzávalók:

- 1 kg alma
- 1 kg babapiskóta
- 2 csomag pudingpor
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával.
Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat
elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes
sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és
egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a
felét még melegen a piskótára öntjük.

Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az
almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget,
és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen.
Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen
venni a tortaformából, és szelelni lehessen.
A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel.
Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető
tortát tálalhatunk az asztalra.

Konyhatündér.hu





 
 
1 komment , kategória:  SÜTÉS NÉLKÜLI SÜTIK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.02 2012. Március 2012.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 106 db bejegyzés
Összes: 3997 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 1446
  • e Hónap: 12693
  • e Év: 63231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.