Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
Fűszeres csirkemell
  2012-04-26 17:36:39, csütörtök
 
  4 db csirkemell

2 csésze liszt
fűszeres keverék:
4 tk só
4 teáskanál fekete bors
3 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál őrölt szerecsendió
2 tk őrölt kakukkfű
2 tk őrölt zsálya
2 evőkanál paprika
1 tk cayenne bors

4 tojás
8 evőkanál víz

Elkészitése:
a csirkemelleket kiklopfolom, enyhén besózom és borsozom.
a fűszeres keveréket jól összekeverem a liszttel , egy másik tálban pedig a tojást és a vizet keverem ki.
a csirkemellet elöszőr a lisztes fűszerbe mártom ,majd a tojásos vizbe,ezután megint a lisztbes keverékbe .Egy serpenyőbe olajat hevitek és a csirkemellet mindkét oldalán szép pirosra sütöm meg.
Amikor kiveszem az olajból szalvétára teszem.
Párolt rizzsel találom+mézes szójás mártással.
1 csésze méz
1 / 4 csésze szója szósz
1 tk őrölt fekete bors
ezeket 5-7 percig párolom ,majd lehütve tálalom a hús mellé.
 
 
0 komment , kategória:  angol receptek  
lengyel almás pite capucinkrémmel!
  2012-04-25 17:31:40, szerda
 
  Hozzávalók a piskóta :
6 tojás
6 evőkanál forró víz
18 gramm cukor
18 g búzaliszt
csipet só
csipet sütőpor

Hozzávalók az alma - ananász zseléhez
1 kg alma bűnös
1 doboz ananász
2-3 evőkanál cukor
2 citrom zselé

Cappuccino krém
Hozzávalók :
600-700 ml tejszín
2-3 evőkanál kristálycukor
Cappuccino csokoládés (120 g)
10 dkg tejcsokoládé
6 teáskanál zselatin + 1 / 3 csésze hideg víz + 1 / 3 csésze forrásban lévő vízbe
10 dkg étcsokoládé,

elkészitése:
a piskóta tésztát megcsinálom, 28 x 40 tepsibe öntöm és megsütöm 180 fokon 30 perc alatt.
Hagyom kihülni.

a zseléhez :
az almát és az ananászt kisebb darabokra felvágom és egy lábasba felteszem főni.
Állandó keverés mellett felforralom és beleöntöm a zselét és addig keverem lassú tűzön mig felodódik a zselé. Hozzáadom a cukrot és elkeverem mig felovad az is.
Mielőtt megdermedne a kihült tésztára simitom rá.
Most berakom a hűtőbe hogy megdermedjen jól.

a capucinókrémhez:
a zselatint hideg vizben feloldom majd utána a meleg vizbe teszem, elkeverem.
a tejszint kemény habbá felverem,hozzáadom a cukrot, a kávét és a capucinót is, jól kikeverem az egészet.A zselatint vékony sugárban beleöntöm és folytonos kevergetés közben az egész apróra vágott csokit is beledolgozom a habba.Egy kicsit várok, mig dermedni fog, majd az almás ananászos zselére óvatosan rákenem ezt a krémet is. A tetejére csokit reszelek a végén.
 
 
0 komment , kategória:  lengyel süteméyek  
narancsos mandulás muffin
  2012-04-25 16:49:20, szerda
 
  1 1 / 2 csésze (185 g) liszt
1 csésze kókuszreszelék
1 / 2 csésze fehér cukor
1/3 csésze apróra vágott pirított mandulával
1 1 / 2 teáskanál sütőpor
3 / 4 teáskanál narancshéj
1 / 2 teáskanál szóda
1 / 4 teáskanál só
3 / 4 csésze édesítetlen kókusztej
1 /4 csésze narancslé
1 / 4 csésze extra szűz olívaolaj
1 teáskanál vanília kivonat

elk:
a mandulát a tészta tetejére rakom és ugy sütöm 200 fokon 15 percig.


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
masni tészta tonhallal és mozzarellával !
  2012-04-25 16:15:46, szerda
 
  masni tészta 130 gr.
fokhagyma 1-2 geredz
Tonhal (konzerv) - 100 g
Olívaolaj - 1 evőkanál
Mozzarella - 50 g
Kapribogyó, vagy kovászos uborka (apróra vágott) - 1 / 2 tk
Apróra vágott petrezselyem - 1 tk
kevés kapor

Elkészítés:
Sós vizben megfözöm a masni tésztát, majd leszüröm, félre teszem.
A tonhalat lecsöpögtetem és egy tálban összekeverem a kapribogyóval, fokhagymával petrezselyemmel együtt.
Hozzá keverem a kockára felvágott sajtot és kevés olajat is.
A kifőtt tésztát és a sajtos at összekeverem.
Tálaláskor kaporral diszitem.
 
 
0 komment , kategória:  olasz receptek  
marokkói marha tagin !
  2012-04-23 15:27:55, hétfő
 
  1.5 kd marhahús
1 tomato, reszelt
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágott vagy préselt
marék friss petrezselyem, apróra vágva
marék friss koriander, apróra vágva
1.5 teáskanál gyömbér
1 / -2 3 / 4 teáskanál só
1 / 2 teáskanál bors
1 / 2 teáskanál paprika
1 / 4 teáskanál római kömény
1 / 2 teáskanál kurkuma (vagy csipet marokkói sárga színezőanyag)
1 / 8 teáskanál cayenne bors (opcionális)
1 / 2 csésze olívaolaj

1 fej káposzta széles csíkokra vágva
1 sós citrom
1 nagy marék vörös olajbogyó
1-2 evőkanál citromlé

elkészitése:
a húst kockára vágom, fazékba rakom a paradicsommal, hagymával, fokhagymával, olíva olajjal petrezselyemmel korianderrel együtt. Közepes lángon párolom kb: 10 percig.
beleöntök 3 csésze vizet és elkeverem majd fél órát fözöm.
Belerakom a fűszereket , a káposztát még 1. 5 órát fözöm, mig puha nem lesz.



 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
marokkói csirke kebab!
  2012-04-23 15:14:12, hétfő
 
 



1 1 / 2 kg. csirke-vagy pulykamell
2 teáskanál só
2 teáskanál paprika
1 / 2 teáskanál bors
1/ 2 teáskanál gyömbér
1 / 4 teáskanál zúzott sáfrány szál (opcionális)
1 / 2 teáskanál kurkuma
1 vagy 2 gerezd fokhagyma, apróra vágott vagy préselt
3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
1 1 / 2 evőkanál citromlé
1 1 / 2 evőkanál növényi olaj

elk:
a húst 3-4 cm -s kockákra vágom fel.
a többi hozzávalót alaposan kikeverem s állni hagyom.
a húst ebbe a pácba rakom és 1 órára hűtőbe rakom.
most a csirke darabokat flehuzom nyársra és grillen minden oldalán megsütöm.
 
 
0 komment , kategória:  skót konyha !  
kecskesajtos roló!
  2012-04-23 15:03:11, hétfő
 
  70g enyhe lágy kecskesajt
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
2 napon szárított paradicsom , felaprítva
12 lap réteslap
olívaolaj

elkészitése:
190 fokra előmelegitem a sűtőt.
a sajtott, tejfölt, borst és a sót , a koriandert kekeverem.
a réteslapból 10 x 35 cm csikokat vágok ki.
egy pupozott evőkanállal teszek a töltelékből a tészta szélére,majd háromszögbe felhajtogatom.
az egész tésztából meghajtogatom a rolókat, majd a teejét megkenem olajjal.
kb: 20 percig fogom sütni.


 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
csirke tagin kusz-kusz-val
  2012-04-21 15:59:32, szombat
 
  700 gr. csirkemell
2 nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve
1 / 2 csésze durvára vágott aszalt sárgabarack
1 / 3 csésze mazsola
1 1 / 4 csésze alacsony nátriumtartalmú csirkehúsleves
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál finomliszt
1 1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér
1 1 / 2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt fahéj
1 / 2 teáskanál fekete bors
1 / 4 teáskanál curry por
1 / 8 teáskanál cayenne bors
1 csésze kuszkusz
1 csésze forrásban lévő vízben


elkészitése.
a húst kisebb darabokra felvágom és egy serpenyőben a kockára vágott hagymával, barackkal és a datolyával együtt elkezdem piritani.
egy kisebb tálban összekeverem a csirke alaplét, paradicsompürét, citromlét, lisztet, gyömbért, köményt, fahéjt, fekete borst, curryt por és a cayenne borsot,majd a csirére öntöm, elkeverem.
letakarva legalább 2 órát fözöm.
a forrásban lévő vizet , a kusz-kuszt elkeverem, sőzóm és állni hagyom.


 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
sült csirke marokkói kusz-kusz-val
  2012-04-21 15:44:23, szombat
 
  1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér
1 / 2 teáskanál fahéj
1 / 2 teáskanál bors

4 bőr nélküli, csontos csirkemell fele (250g egyenként)
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, zúzva
1 csésze kuszkusz
1.5 csésze forrásban lévő csirke alaplé
1 / 4 csésze apróra vágott friss koriander vagy petrezselyem
1 / 4 csésze apróra vágott dátumok vagy mazsola
2 evőkanál citromlé
1 citrom, 8 db-ba vágva


elkészitése:
római köményt, őrölt koriandert, gyömbért, fahéjt, borst és egy csipet sót egy kis tálba rakom.
a darabokra felvágott csirkét beleforgatom.
egy serpenyőben olajat hevitek és a csirkedabrabokat megsütöm benne.
a húst kiveszem és a maradék olajon megpiritom a hagymát és a fokhagymát.
a kusz-kuszt bele keverem,hozzáöntöm a csirkelét,elkeverem és állni hagyom.
Tálalás: a kusz-kuszt teszem alulra és arra szeletelem fel a csirkemellet.
, s citrom szeletet teszek ellé.


 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
marokkói cous-cous !
  2012-04-21 15:33:16, szombat
 
  1 csésze csirke alaplé
1 1/ 4 csésze víz
3 teáskanál növényi olaj
1 és 1 /2 teáskanál reszelt citromhéj
300g kuszkusz

1 és 1 / 4 teáskanál őrölt kömény
1 / 2 teáskanál őrölt gyömbér
1 / 4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 / 8 teáskanál őrölt cayenne bors
1 / 2 teáskanál őrölt kardamom
1 / 4 teáskanál őrölt koriander
1 / 4 teáskanál őrölt szegfűbors
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felére csökken, és vékonyra szelete
1 piros, zöld, vagy sárga paprika, 2 cm-es darabokra vágva
2 cukkini, hosszában felére csökkent és 2cm-es darabokra vágva
1 csésze mazsola

A reszelt héja 1 narancs
2 konzerv (800g összesen) csicseriborsó, és a lecsepegtetett öblíteni

1 / 2 csésze narancslé
1 1//2 csésze csirke alaplé
3 evőkanál apróra vágott friss menta

elkészitése:
1 és 1 / 4 csésze vizet, sót,oljat, citromhéjat,köményt egy serpenyáben felforralom,hozzáadom a cous-cous-t és állni hagyom .
köményt, gyömbért, szegfűszeget, borst,, kardamom, koriander és szegfűborst elkeverem és pici olajon megpiritom egy kicsit.
hozzáadom a hagymát, paprikát és a cukkinit is. elkeverem, 5 percig együtt párolom.
most keverem hozzá a mazsolát, csicseriborsót és a reszelt narancshéját is.
felöntöm húslével és párolom.
amikor kész an akkor a cous-coust is belekeverem.
apróra vágott mebtával tálalom.


 
 
0 komment , kategória:  arab konyha !  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 60 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8910 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 752
  • e Hét: 15318
  • e Hónap: 56780
  • e Év: 286335
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.