Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Szenvedés helyett a halált választotta
  2012-04-25 22:18:56, szerda
 
  Dr. Ruttner Béláné, a családjában Masu hatodik gyermekként született a Csapó családba 1923 nyarán. Mielőtt találkozott dr. Ruttner Bélával, György édesapjával, már kétszer férjhez ment és elvált, annak ­el­lenére, hogy ez elég nagy bátorság volt abban az időben. Hutiray Lajostól két gyermeke született: Gyula és Nóra. Miután tőle is elvált, megismerkedett és gyorsan házasságot is kötött 1954. július 13-án dr. Ruttner Bélával. Nóra még csak hároméves volt ekkor, Gyula hét. 1955-ben született György, 1959-ben öccse, Zoltán. Úgy nőttek fel valamennyien, mint az édestestvérek.

A Ruttner fivérek édesapjának élete sem volt kevésbé fordulatos. Mielőtt György édesanyját megismerte volna, Németh Marika, a csodálatos hangú primadonna, a kor operettsztárja volt a menyasszonya. A fiatal Ruttner Béla ­dal­szö­veg­író­ként is megcsillantotta tehetségét, többek között Kovács Erzsinek, a kor táncdalénekes sztárjának írt szövegeket Rab Tamás művészi álnéven. Néhányból országos sláger is lett: az ,,Én tudom csak, senki más" és a ,,Lehet, hogy megbántottuk egymást" című dalát harsogták a rádiók.

Ruttner Béla orvosi egyetemet végzett, azután a Baross utcai I. számú női klinikára került. 1940-ben behívták katonának, majd a frontra került. 1946-ban, a hadifogság után került vissza a klinikára. Kollégái úgy gondolták, hogy ő követi Frigyesi professzort az igazgatói székben. A politika azonban közbeszólt. Megkérte a párttitkár, ugyan adjunktus úr, írja alá, hogy maga is kéri az egyházi iskolák államosítását! Közölte a párttitkárral: ő ciszterci diák volt Székesfehérváron, dehogy ír ő alá ilyesmit! Másnap megkapta az azonnali hatályú felmondását, egyúttal az ország összes kórházából kitiltották, a nagyvárosokba pedig nem mehetett lakni. Jobb híján visszaköltözött szülővárosába, Nagykőrösre, itt ismerkedett meg Masuval.

Ruttner György nagyon nagy tisztelettel idézi fel édesapja emlékét: ,,Apám egy kőszikla volt. Velünk, a gyermekeivel szemben is határozott elvárásai voltak. Apám a cisztereknél nevelkedett, értékrendjét, világképét ott alakították. Nekem máig meghatározó például a döntése, amit nyugdíjazása után hozott. A nyolcvanas években nyugdíjas orvos nem dolgozhatott vezetőként a kórházakban. Ezért apám azt mondta, otthagyja Nagykőröst.

Anyámnak azt mondta: az ő háta mögött ne súgjon össze senki, hogy »szegény főorvos úr, mi lett belőle«. A tízéves, szépen felépített házukat eladták, és Rákoscsabán vettek egy másikat az árából... Bement a helyi munkaerő-közvetítőbe, hogy nincs állása, de szeretne dolgozni. Hol lehetne munkát kapni? A csokoládégyárban volt éppen egy üres raktárosi hely. Rendben, vágta rá azonnal, és másnap már be is állt raktárosnak."

Dr. Ruttner Béla nem tudta elviselni, hogy a rák elhatalmasodott rajta. Öngyilkos lett, altatóinjekciót adott be magának 1988-ban.
Kármán Irén

Link
 
 
2 komment , kategória:  NAGYKŐRÖS-ről  
Tavaszi kép
  2012-04-25 21:40:43, szerda
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Szép képek, képes idézetek  
Ha belül hordozod a Napot, nem számít, hogy kint esik :)
  2012-04-25 13:18:59, szerda
 
  Ha belül hordozod a Napot,
nem számít, hogy kint esik :)







Ha belül hordozod a Napot





nem számít, hogy kint esik :)


 
 
0 komment , kategória:  Napi idézet, vers, gondolat  
Szent-Györgyi Albert Nagykőrösön - 1973.
  2012-04-25 12:57:49, szerda
 
  Legendás kép Ruttner György fotóalbumában: a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert ül nagykőrösi házuk ebédlőjének asztalánál. Mellette Bay Zoltán, a híres fizikus tudós és György édesanyjának bátyja, Csapó Árpád, Öcsi bácsi, illetve a Ruttner házaspár. A ­háttér­ben kicsit megilletődötten ott áll a szőke, göndör fiatalember. A fotó 1973-ban készült. Szent-Györgyi Albert ekkor látogatott először haza. A családi legendárium bugyraiból számos történet kerül elő a világhírű tudósról. Szent-Györgyi Albert Szegeden kötött életre szóló barátságot Ruttner György édesanyjának testvérével, Öcsi bácsival. Dr. Csapó Árpád, a család leghíresebb tagja együtt dolgozott a professzorral.

A professzornak volt egy lánya, Nelli, aki halálosan szerelmes volt Öcsi bácsiba, a fiatal, ambiciózus szegedi kutatóba. A tenisz is összekötötte őket, György édesanyja sokat játszott Szent-Györgyi Alberttel. Szegeden az egyetemi emberek szokásos elfoglaltsága volt munka után vagy ebédszünetekben, hogy játszottak egy-egy partit. György édesanyja abban az időben fiatal, tehetséges teniszcsillag volt, a professzor pedig imádott vele játszani, mindig egy bonbon volt a tét. Így szoros és baráti kapcsolat alakult ki György felmenői és a professzor, valamint családjaik között. György tehát úgy ismerte a tudóst, mint a család barátját. Szent-Györgyi Albert találó, tréfás mondásait, mondhatni bonmot-it a mai napig sokat idézi György. Gyakran emlegeti, amit nagybátyjának mondogatott a tudós: ,,Öcsikém, egy a lényeg, még a budin is hatékonynak kell lenni". Dedikált kép is őrzi a tudóssal töltött napok emlékét, amit Ruttner Györgynek csak "Albert"-ként írt alá a tudós. A kép az ügyvédi iroda egyik legnagyobb becsben tartott ereklyéje.

Később is készültek képek Szent-Györgyiékkel. Az egyiken Marcia Szent-Györgyi, a professzor fiatal felesége látható, aki a Szent-Györgyi Albert Alapítványt vezeti. Marciát áttételesen György családjának köszönheti a professzor: beleszeretett barátja, Csapó Öcsi bácsi gyermekének, Marikának a fiatal rajztanárába. Milyen az élet! Öcsi bácsi mutatta be Marciát a Nobel-díjas tudósnak. Nagy szerelem volt az övék, véli György, az idős ember és a fiatal, csinos tanárnő, időnként van ilyen nagy, holtig tartó szerelem. Azóta Marcia Szent-Györgyi gondozza az alapítvány ügyeit.

Link
 
 
0 komment , kategória:  NAGYKŐRÖS-ről  
Csillámnak, névnapjára :)
  2012-04-22 18:45:28, vasárnap
 
 



Névnapodra mit kívánjak néked? Teljesüljön minden szép reményed! Útjaidra a sors virágokat hintsen, tiszta szívből azt kívánom, áldjon meg az Isten!







 
 
0 komment , kategória:  Névnap-születésnap-nyugdíj  
Az öreg tölgyfa
  2012-04-21 08:41:27, szombat
 
 



Link
 
 
1 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
április 26. - Lányok napja Magyarországon
  2012-04-18 21:48:13, szerda
 
  Magyarországon első alkalommal rendezi meg a lányok napját a Nők a Tudományban Egyesület április 26-án. Az Európában több mint tízéves hagyományra visszatekintő esemény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok érdeklődését jobban felkeltse a műszaki pályák iránt.

Vedd kezedbe a jövőd! szlogennel a lányok napján a Siemens Zrt. - több más ipari-technológiai vállalattal együtt - megnyitja kapuit a középiskolás lányok előtt. A kutatás-fejlesztés és a műszaki-informatikai terület adja a jövő munkahelyeit, a műszaki képzésben azonban jelenleg a tíz százalékot sem éri el a nők aránya - fogalmaz a program kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.

A program szervezői a középiskolák 10-11. évfolyamára járó fiatal lányok érdeklődését akarják felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier és az olyan, nem hagyományosan női szakmák iránt, amelyek felé a nők számos társadalmi vagy családi ok, megszokás vagy minta miatt sokszor nem mernek elindulni. Az akció célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán, az informatika területén nőként is lehet érvényesülni.

A lányok napján a látogatók betekintést nyerhetnek a Siemens Zrt. négy szektorának - energia, egészségügy, ipar, infrastruktúra és városok - világába, közelebbről megismerhetik a természettudományi, műszaki, kereskedelmi és kreatív munkaköröket, ami segítséget nyújthat későbbi pályaválasztásukhoz. A nap folyamán a lányok meglátogatják a vállalat Késmárk utcai telephelyét, a turbinalapátgyárat is.

A Siemens AG 2001-től, az európai lányok napja kezdeményezés első évétől részt vesz az akcióban, és évente több mint kétezer látogatót fogad.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
A női egészség gyógynövényei
  2012-04-18 19:23:24, szerda
 
  A tavasz a nők évszaka. Nem véletlenül ünnepeljük ilyenkor a nőnapot, az anyák napját, és ez évtől április 26-án a lányok napját.

A nők évszaka, mert a téli komor színek után a természet megmutatja ezer színét, melyet a nők is szívesen öltenek magukra, most hogy már nem kell mindent a nagy téli kabát alá rejteni. Egy-egy élénk lila gumicsizma az eső ellen, egy napsárga kendő a reggeli hűvösebb idő ellen, vagy hogy csak egy kis vidámságot öltsünk magunkra. A tavasz színei a sminkekben és kiegészítőkben, a virágos ezerszínű minták a ruhákon.

Ha szép az idő valahogy szebbnek érezzük magunkat, de ahogy a természet szépsége is belülről fakad - gyökerekből, a felszívott tápanyagokból - úgy ezt saját szépségünk vonatkozásában is elmondhatjuk.
Egyik jelmondatunk, hogy az egészséges nő, a kiegyensúlyozott nő. Szépnek látjuk azt aki mosolyog és boldog. Mosolyog, mert tudja, hogy megtesz mindet az egészségéért, a családjáért, boldog, mert kiegyensúlyozott az élete.
Mi ennek az egészséggel kapcsolatos részéhez szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy a nők szolgálatában állítjuk a természet azon kincseit, melyek hozzájárulhatnak az egészséghez, így a kiegyensúlyozottsághoz és a szépséghez.

Az első növény, amellyel akár a zsúfolt belváros kis "zöld szigetein" is találkozhatunk, a gyermekláncfű. Ez a kis növény és a benne található hatóanyagok hozzájárulhatnak menstruáció előtti tünetek és a, magas vérnyomás enyhítéséhez. Egy méregtelenítő kúra részeként, hozzájárulhat a vese és epe működésének egészségéhez, a vér megtisztulásához.

A másik sokak által ismert gyógynövény a cickafark, vagy cickafarkfű - ezt az elnevezést nem értem, hiszen nálunk a kertben sokáig virágként nőtt a pünkösdi rózsa és a kardvirág mellett.
A cickafark jótékony hatását a benne található illóolajnak köszönhetően hozzájárulhat a női reproduktív szervek működésének harmonizálásához. Segíthet a migrénes fejfájás enyhítésében, támogathatja a csontok megfelelő állapotát.

A harmadik ajánlott gyógynövény a nagy csalán, mely hatékonyan támogathatja a szervezet méregtelenítését, a vér tisztítását. - Ki ne hallott volna róla gyerekként, hogy nem baj ha megcsíp a csalán, legalább frissül a vérünk. Akkor ez gyenge vigasz volt, amikor megmarkoltunk 1-1 tövet a virágoskert gyomlálásakor. Nem kell azonban ilyen drasztikus módszerekhez folyamodnunk ahhoz, hogy segítsük szervezetünk méregtelenítését - sajnos a napi bosszúságoktól, "mérgektől" így nem tudunk megszabadulni, de a felhalmozódott és folyamatosan szervezetünkbe kerülő toxikus anyagoktól igen.

Toxikus anyagok alatt nem a kifejezetten méregként ismert anyagokra kell elsősorban gondolni. Toxikus anyag lehet szervezetünk számára a gyógyszerkészítmények azon összetevői, melyek úgynevezett vivőanyagként, állományjavítóként kerülnek szervezetünkbe. De toxinnak számítanak a finomított és egyre nagyobb mennyiségben feldolgozott élelmiszerek adalékanyagai, színezékei, aromái, melyekkel a friss alapanyagok felhasználásának képzetét érik el a vásárlóban.

Milyen látható eredménye lehet 1-1 méregtelenítésnek?
Kitisztul a bőrünk, egészségesebb haj, egészséges, szép körmök. Lendületesebb midnennapok, sőt akár súlyvesztés is.
A mai rohanó világban, és felgyorsult életünkben azonban nem biztos, hogy jut időnk naponta teákat főzni, gyógyfőzeteket áztatni, készíteni.

Mindhárom fent említett növény sok helyen megtalálható, akár az "út szélén is". Ezért fokozottan érdemes odafigyelni arra, hogy amennyiben ezeket egészségünk szolgálatába kívánjuk állítani, akkor honnan szerezzük be őket, hiszen ahogyan a mi szervezetünkben is felhalmozódnak a káros anyagok ugyanígy megragadnak ezek a növényekben is, és ezek alkalmazásával többet ártunk mint használunk.

(balintcseppek.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Gyógy(ító)növények  
Meg tudod találni Jézust a képen?
  2012-04-18 19:16:19, szerda
 
  Meg tudod találni Jézust a képen?



Ha megtaláltad küldd tovább 9 embernek és Ő számodra és a családod számára valami rendkívülit tesz.


 
 
0 komment , kategória:  Netes barátaimtól kaptam  
Kérjetek és megadatik néktek
  2012-04-17 14:12:53, kedd
 
  Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
Lukács 11.9




 
 
1 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2012.03 2012. április 2012.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 794 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 115
  • e Hét: 3289
  • e Hónap: 13466
  • e Év: 13466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.