Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 559 
Valami bűzlik ebben a kapcsolatban
  2012-05-31 19:04:51, csütörtök
 
  Valami bűzlik ebben a kapcsolatban
chopstixx | 2012-05-31 02:47:56 | Módosítva : 2012-05-31 10:56:26
Címkék: szerelem, szex, társkeresés, illat, feromon, párválasztás, szakítás

Hagytál már el valakit azért mert irritált a szaga? Én igen. Ehhez nem kell, hogy az illető büdös legyen. Párkeresési alapvetés bejön-e neked valakinek akár a testszaga is.

Vannak feromonpártiak. Nekik minden a természetes illat - mit illat, szag! Persze egyre nehezebb a dolguk, mióta a szépségipar kötelezően kamu illatmázba von minket. A testszag nem kívánatos jelenség. Úgyhogy a feromon pártiaknak szarral meszeltek, mert egy plázában például lepkehálóval sem lehet feromont fogni, viszont a mozgólépcsőn előtted elengedett fingszagot sem érzed, annyira tele van az orrod a parfüméria, a foodcourt és a tíz méterre ácsorgó plázamacska kipárolgásától. Tompult orrhalottak vagyunk.

Ezzel együtt én feromonpárti vagyok, bár a testszagot nem bírom.

Első lohasztó élményem ahhoz a felismeréshez kötődik, hogy bizonyos szőke nőknek ázott csirke szaga van. Őket még vég szükség esetén sem tartottam megközelíthetőnek. Ellentétben a halvány mézszagú szőkékkel, akiknek az illatában megvolt a csirketoll egyik aromás vegyülete, de épp csak távoli, ismeretlen, egzotikus bizsergést és elviselhetetlen szexuális vonzást generálva. Na, az ilyen nők le sem szartak soha. A barna nők viszont zömében átmennek a szagteszten. Kölcsönösen. Közöttük egy füstös és egy hagymás alcsoport hullott ki a rostán, de ez másoknak meg nyilván bejön, mert az ilyenek gyakran tartós párkapcsolatban élnek. A vörösek tabunak számítanak, arról most nem szólnék.

Vannak megfejthetetlen illatkombinációk. Az eddigi csúcstartó számomra egy nyers szarvasszínhússzagú lány, aki miatt vegetáriánus lettem. A másik véglet a dohos törtkrumpli. Már azt hiszed, hogy az isten is egymásnak teremtett a másikkal, aztán rá kell jönnöd, hogy hetek óta birizgál a kérdés:tudnék-e élni holtomiglan egy tányér kihűlt burgonyapürével?

Mitől működik ez? Fogalmunk sincs az egészről, csak megyünk az orrunk után. Jönnek a feromonok, becsapódnak a nyálkahártyán, kapcsolódnak receptorokhoz, felkapcsolják az érzést, az emléket, a viselkedésmintát az agyban, és te vetődsz a másik ember után.

Mi ebből a tanulság? Tök mindegy, hogy mit mond a horoszkóp, egyezik-e a hobbitok, zsánered-e a másik - az első randin meg kell izzasztani. Bármi játszik: eszelős, hajnalig tartó tánc, squash, bikram jóga, vagy egy túlfűtött panellakás. Az orrod nem hazudik. Szerintem.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Elbújhatnak-e a névtelen kommentelők?
  2012-05-31 16:27:23, csütörtök
 
  Elbújhatnak-e a névtelen kommentelők?
Fábián Tamás|2012. 05. 31., 10:00|Utolsó módosítás:2012. 05. 31., 11:19|
27 komment
Címkék:Dr. Ormós Zoltán, hozzászólás, zaklatás, anonimitás, kommentezés, Google

Egyre több feljelentést kap miattuk, sok esetben mégsem tud a névtelenül uszító kommentelők nyomára akadni a magyar rendőrség. Az általában hirtelen felindulásból elkövetett kommentelések felderítésében magára van hagyva a magyar hatóság, mert a külföldi tartalomszolgáltatók sokszor nem is reagálnak a megkeresésükre. Létezik-e tökéletes anonimitás?

Egy New York államban benyújtott törvényjavaslat megalkotói megszüntetnék a helyi cégek webes felületein a névtelen hozzászólások publikálását, pontosabban ezek azonnali töröltetését tennék lehetővé bármilyen panasz után, ha az anonim kommentelő felszólítás után sem adja meg valós adatait. A tervezet a politikai zaklatásoknak, valamint a diákok interneten történő inzultálásának vetne véget, azonban kérdés, hogy hatékony-e ez a módszer, illetve hogy a hatóságok képesek-e megállítani az azonosíthatatlan hozzászólások záporát.

Bár elméletben az amerikai törvénytervezet visszaszorítaná a névtelen megnyilvánulásokat az interneten, dr. Ormós Zoltán távközlésre szakosodott ügyvéd szerint az abban foglaltak nem nyújtanak biztosítékot arra, hogy valóban az adott kommenthez tartozó személyes adatokat rendeljék egy-egy hozzászóláshoz, mert például előfordulhat, hogy valaki egy haragosa adatait adja meg vulgáris véleményeinek publikálásakor. Ormós szerint csak akkor mehetnének biztosra a szolgáltatók, ha szkennelt személyi igazolványokat vagy egyéb azonosításra alkalmas iratokat kérnének az összes internetezőtől, aki valahol véleményének akar hangot adni.

Diákok internetes zaklatásának visszaszorítását is célozza a New York-i tervezet

Nem megy könnyen a hazai fórumposztok beazonosítása

A névtelen hozzászólások Magyarországon is problémát okoznak: egyre gyakoribbak azok a feljelentések, amelyek miatt egy-egy komment után indít nyomozást a rendőrség - tudta meg az [origo] névtelenséget kérő rendőrségi forrásból. Nyilatkozónk szerint a legtöbbször az uszító és zaklató hozzászólások publikálása után tesznek feljelentést az érintettek, viszont az is gyakori, hogy egy vita hevében elfajuló internetes fenyegetés is kimeríti a bűncselekmény alapos gyanúját.

Forrásunk szerint a magyar rendőrség sokszor nem jár sikerrel egy-egy anonim kommentelő azonosítását illetően. Ennek főként az az oka, hogy a hazai fórumüzemeltetők sokszor túlságosan hamar törlik a bejegyzés publikálójának IP-címét, a külföldi szájtok gazdáitól pedig sokszor lehetetlen megszerezni egy renitens felhasználó adatait a magyar hatóságoknak. Utóbbi esetben azért nincs könnyű dolguk a magyar nyomozóknak, mert csak az adott külföldi ország rendőrsége kérheti ki az internet- vagy tartalomszolgáltatótól az ügyfél adatait, ezek az ügyek sehol sem élveznek prioritást, így általában elsikkadnak.

Nem könnyű külföldi cégektől megszerezni a hazai felhasználók adatait

Még a Google sem mindig segít

A magyar és külföldi tartalomszolgáltatók nagyon eltérnek abban, hogy mennyire hajlandók együttműködni a hatóságokkal. Ormós tudomása szerint sok olyan ügy volt már itthon is, amely egyes YouTube-kommenteket érintett, azonban a videómegosztó tulajdonosának küldött levelek a legutóbbi időkig szinte sosem voltak eredményesek, így ezek a feljelentések a keresőcég válaszának hiányában elhaltak. A jogász szerint nemcsak YouTube-videók alatti kommentezés során, hanem szinte minden olyan esetben falba ütközhetnek a hatóságok, ha egy Gmail-regisztráció mögött lévő személy adatait szeretnék megtudni, pedig ilyen esetből elég sok van. Nem kötelező, hogy a YouTube-tulajdonosa Google-adatokat szolgáltasson ki a magyar hatóságoknak, viszont egyszerűsítheti a helyzetet, hogy az amerikai internetóriás már hazai leányvállalattal is rendelkezik. Ormós szerint azonban a leányvállalat sem feltétlenül kötelezhető adatok kiszolgáltatására, mert a szolgáltatásai mögött álló szerverek és az azokon lévő adatok sem a saját tulajdonában vannak.

Létezik azonban példa az ellenkező szélsőségre is: "Vannak olyan fórumüzemeltetők, akik egyáltalán nem néznek utána, hogy ki kéri ki tőlük egy adott felhasználójuk adatait. Elég egy olyan e-mail címről írni nekik, amely tartalmazza a police szót, és már küldik is, amit kérnek tőlük" - nyilatkozta Ormós az [origo]-nak.

Magyarországon homályos a hozzászólások jogi környezete

Magyarországon jelenleg az elektronikus kereskedelmi törvény vonatkozik az internetes hozzászólásokra, a 2010-es médiatörvény nem, bár egy ideig ez még a jogászok között sem volt egyértelmű. A médiatörvény megjelenése után több tartalomszolgáltató letiltotta, vagy előzetes moderációhoz kötötte például az újságcikkek kommentelését, mert az Ugyvedvilag.hu szerint tisztázatlan volt, hogy pontosan kit terhel a felelőség a névtelenül megjelenő sértő tartalmakért. A Médiahatóság vezető jogászának akkor kiadott közleménye szerint nem terheli felelősség a szolgáltatót, kivéve, ha a sértő megnyilvánulások nem különülnek el egyértelműen a szolgáltató saját tartalmától.

Az e-kereskedelmi törvény néven ismert szabályozás viszont mást mond: ennek értelmében felelőssé tehető a szolgáltató is, ha tud a jogsértő tartalomról, és nem távolítja el időben. Az Ugyvedvilag.hu szerint ennek megítélése az aktuális bírói gyakorlattól függ, a szolgáltatókat viszont bizonytalan helyzetbe hozza. Ráadásul ezzel a rendszerrel könnyen vissza lehet élni, hiszen bárki írhat olyan bejegyzéseket, amelyek saját magára nézve jogsértőek, ez után pedig beperelheti a szolgáltatót.

Többségükben otthonról interneteznek azok a fórumozók, akik a világhálón publikált bejegyzéseikkel valamilyen jogsértést követnek el. Ormós szerint a legtöbb lezárt esetben hirtelen felindulásból elkövetett kommentezésről van szó: az illető nem gondolja végig, hogy tettének milyen következményei lehetnek, és azzal sincs tisztában, hogy egy anonim e-mail cím nem védi meg attól, hogy később fény derüljön a valós személyazonosságára.

Nem mindenki tudja, hogy kutya vagy

Peter Steiner híressé vált 1993-as karikatúrája - mely szerint az interneten senki sem tudja, hogy egy kutya vagy - már nem igazán állja meg a helyét. Az anonimitás legfeljebb csak a felhasználók között áll fent, ugyanis ők nem tudják egymást azonosítani, ha olyan e-mail címekkel regisztrálnak fórumokon, amelyek nem a saját, igazi nevüket tartalmazza. Az úgynevezett kamu e-mail cím esetében a tartalomszolgáltató (újság, fórumüzemeltető) sem fogja tudni azonosítani a kommentelőt, azonban IP-címét látva nagyjából el fogja tudni helyezni, hogy földrajzilag hol van az internetező.

A modern honlapok adathalász robotszoftverei már nemcsak országra és városra tudják megállapítani, hogy az internetes látogató honnan érkezik, hanem azt is, hogy milyen programok vannak telepítve a számítógépén, milyen betűtípust használ stb., de arra nem képesek, hogy valós személyazonosságot rendeljenek egy számítógép mellé. (Persze, adatlopásra szakosodott kiberbűnözők egy honlap meglátogatása után is meg tudják szerezni a felhasználó számítógépében egyszer eltárolt bankkártya- és egyéb személyes adatokat is.)

Bár a honlapszolgáltatók csak IP-címet látnak, az internetszolgáltatók azt is pontosan tudják, hogy mely személy vagy személyek tartoznak egy adott IP-címhez. A netszolgáltatók alapcsomagjaikban dinamikus IP-címeket használnak, amelyek havonta változtatják kódjukat, de ez legfeljebb csak a honlapok adatgyűjtő szoftvereit zavarja meg - de igazából őket sem -, az internetszolgáltatók mindig azonosítani tudják, hogy az adott IP-cím mely személyhez vagy személyekhez tartozik.

Van tökéletes anonimitás

Vannak azonban technikák, amelyek segítségével egy internetező csökkentheti láthatóságát a tartalomszolgáltatók felé: például ha valódi internetcímet elrejtő proxyszervereket, vagy az adatforgalmukat is titkosító fizetős virtuális magánhálózatokat használnak. Teljes anonimitást általában ezek a szolgáltatások sem biztosítanak a netezőnek, mert az ezeket működtető cégeket is kötelezni lehet a felhasználói adatok kiadására a külföldi hatóságok bevonásával, bár konkrét ügy megindulására csak súlyosabb bűncselekmény elkövetése esetén van nagyobb esély.

Teljes névtelenséget az olyan, erős titkosítást használó anonimizáló szolgáltatások sem tudnak biztosítani, mint például a Tor (The Onion Router). Bár a szoftver és a hozzá kapcsolódó, önkéntesek által üzemeltetett szervereken működő virtuális hálózat a felhasználó visszakereshetetlenségét ígéri, tavaly ősszel az Anonymous hacker-csapat tagjai képesek voltak lenyomozni internetes pedofilokat, és közzétegyék azok személyes adatait (ráadásul az Anonymous tagjait is egyre gyakrabban kapják el a hatóságok). Ugyanakkor a távközlési jogász szerint pofonegyszerű módja is van a neten való névtelen fenyegetőzésnek: ha valaki kapucniban és szemüvegben leül egy okos telefonnal egy nyitott wifi-hálózat közelében: egy ilyen fórumozónak ugyanis még a térfigyelő kamerák képét vizsgálva is nehéz lehet a nyomára bukkanni.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Debreceni siker: új eljárás a magas vérnyomás ellen!
  2012-05-31 16:20:08, csütörtök
 
  Debreceni siker: új eljárás a magas vérnyomás ellen!
Címkék: szív- érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, orvosi beavatkozás, katéter, veseartéria beidegzése

Új eljárás a magas vérnyomás kezelésére - sikeres beavatkozás Debrecenben. Elvégezték az első, sikeres beavatkozást a hagyományos kombinált gyógyszeres kezeléssel nem gyógyítható magas vérnyomással küzdő betegnél a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Kardiológiai Intézetében - közölte az intézet igazgatója az MTI-vel.

Debreceni siker: új eljárás a magas vérnyomás ellen!
Édes István professzor tájékoztatása szerint a hatékony eljárással csökkenthető a kockázata olyan, magas vérnyomáshoz köthető kórállapotoknak, mint a szívinfarktus, az agyi érkatasztrófa, a vakság vagy a szív- és veseelégtelenség.

Az egyetemi tanár elmondta: a vese beidegzésének roncsolása hatékonyan csökkenti a vérnyomást. Az Európa több nagy gyógyító centrumában már bevezetett új eljárás lényege, hogy a vese beidegzését hatékonyan és biztonságosan megszakítják egy rádiófrekvenciás energialeadással működő katéterrel.

Az eljárással kiváltható a korábbi, sebészi úton történt idegroncsolás (sympathectomia), amely hatékony, de erősen invazív, műtéti kockázattal, sebfájdalommal járó beavatkozás - fűzte hozzá a kardiológiai intézet igazgatója.

Szűk Tibor, a beavatkozást végző egyetemi adjunktus az eljárás részleteit ismertetve rámutatott arra: a veseartéria beidegzésének roncsolását kórházi körülmények között, katéteres laboratóriumban végzik helyi érzéstelenítéssel, a combi verőér megszúrásával.

Tájékoztatása szerint egy speciális katéterrel érik el a veseverőeret röntgensugár alatt. Mindkét vese verőerében a katéterrel több pozícióban rádiófrekvenciás energia segítségével az érfalon keresztül égetik el az ér körüli idegfonatot. Az egyórás beavatkozást követően 24 óra kórházi megfigyelés szükséges. Az eljárás szövődmény lehetősége csekély, az egyéb katéteres vizsgálatokhoz hasonló - mondta Szűk Tibor
Hozzátette: a beavatkozást olyan, magas-vérnyomásos betegeknél lehet alkalmazni, akiknek a vérnyomását három vagy több vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel sem sikerül egy adott érték alá csökkenteni.

Csanádi Zoltán egyetemi docens, a helyi szív-elektrofiziológiai laboratórium vezetője az első sikeres beavatkozás kapcsán hangsúlyozta, az eljárással a betegek életminősége jelentősen javul, a súlyos és költséges kezelést igénylő szövődmények csökkennek, és nem utolsósorban a gyógyszerköltségek is egyértelműen mérséklődnek.
Szeretne további egészségügyi híreket olvasni? Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre és mi kéthetente eljuttatjuk Önhöz a legújabb információkat!

Megjelent: 2012. május 25.
Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
"A halál a bélben lakozik"
  2012-05-31 16:04:25, csütörtök
 
  "A halál a bélben lakozik"
Az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van.
More Sharing ServicesOszd meg mással is! Share on facebook Share on twitter Share on googlebuzz Share on facebook_like

Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint "a halál a bélben lakozik", mára sem veszítette el aktualitását - azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A gasztroenteorológusok, az emésztés szakavatott tudósai általában gyomor-, bél-, máj-, és hasnyálmirigy problémákra hívják fel a páciensek figyelmét, de csak ritkán hallani, hogy a bélflóra sérüléseire figyelmeztetik a beteget.

Pedig az emésztési problémák gyökere a bélflórában rejlik.

De mi is az a bélflóra?

A bélflórát a bélnyálkahártyán lévő baktériumok és egyéb mikroorganizmusok képezik. Bélflóránk csak születés után épül fel, születésünkkor még steril ez a terület. Később a bélnyálkahártya 400 négyzetméteres felületén 400-500 féle baktérium él mintegy két kilogrammos súlyt képezve.

- Nem véletlenül vannak ott ezek a baktériumok - mondja Balázs István okleveles természetgyógyász, aki csaknem másfél évtizedes tapasztalata alapján foglalkozik emésztőszervi panaszokkal küszködő páciensekkel. - A bélflórát alkotó mikroorganizmusok szoros szimbiózisban élnek szervezetünkkel, és képesek megakadályozni a bélnyálkahártyán lévő vírusok, gombák, paraziták szaporodását, egyensúlyt teremtve a bélflórában. A normálisan működő bélflóra több funkciót lát el, egyrészt a veszélyes baktériumokat tartja távol, hogy a tápanyagok zavartalanul felszívódhassanak a szervezetbe, másrészt felelős immunrendszerünk hibátlan működéséért, és egyben fontos "vitamingyár" is. Tehát a bélflóra bármiféle gyengülése, sérülése súlyos következményekkel járhat.

Tájékoztatása szerint több figyelmeztető jel utalhat a bélflóra "meghibásodására", például fáradékonyság, puffadás, hányinger, hasmenés, székrekedés, de ezeken túl akár máj-, epe-, hasnyálmirigy-problémák, szív-érrendszeri gondok, valamint daganatok, rosszindulatú kórok, akár rák is.

- Mindezek a gondok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem hosszú idő alatt - teszi hozzá. - Leginkább a helytelen életmód következtében, valamint a túlzott dohányzás, alkoholfogyasztás és bizonyos gyógyszerek, főként antibiotikumok, szteroidok használata révén.

Kiküszöbölni a modern kor civilizációs ártalmait

Mindebből az következik logikusan, hogy a sérült bélflóra helyreállítása fontos, és sürgető feladat. Erre ma már több módszer is alkalmazható. Ezt erősíti meg Hummel Zoltán biofizikus-kutató professzor is táplálkozási és életmódprogramjában, valamint új felfedezésével, a prímbiotikumok alkalmazásával.

- Probiotikumok és prebiotikumok korábban is használatosak voltak - húzza alá. - A probiotikumok szájon át bevéve élve érik el a vastagbelet, és ott megtapadva a bélflóra egyensúlyát segítik elő. A prebiotikumok olyan nem emészthető élelmiszer-összetevők, amelyekre a gyomor- és bélrendszer felső szakaszának emésztő enzimei nem hatnak, tehát változatlan formában képesek eljutni a vastagbélbe, és elősegítik a jótékony hatású baktériumok szaporodását. A szinbiotikumok pedig az említett két táplálék kiegészítő együttesét jelentik, összegzik kedvező hatásukat. Mind kapszulákban, mind pedig bizonyos tejtermékekben valamennyi hozzáférhető a rászoruló páciens számára. A prímbiotikum újdonsága, hogy a belső hidratációt biztosítja, ezzel segítve a bélflóra épségét helyreállítani olyan hidratált rostok formájában, amelyeknek igen nagy a vízlekötő képességük.

Mind a természetgyógyásznak, mind pedig a biofizikusnak - és természetesen az emésztőrendszer szakorvosainak is - egybehangzó a véleménye, hogy hiábavaló a különféle kapszulák, gyógykészítmények szedése, a szervezet öngyógyító képességének fokozása a természetgyógyászat módszereivel, ha a modern kor civilizációs ártalmait nem sikerül kiküszöbölni. A gyorséttermi készítmények, tartósítószerek, instant, "zacskós" ételek, sült húsok kerülendők a gyümölcsök, zöldségek, nyersen fogyasztott ételek javára. Ha ezek mellett még a megfelelő mozgásra, a kielégítő alvásra, a stressz kerülésére, a kellő folyadékbevitelre is figyel a páciens, akkor sokat tesz az egészséges bélflórája érdekében és immunrendszere védelmében is.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
Cicustól érkezett
  2012-05-31 16:00:06, csütörtök
 
  Aforizmák - Híres emberek eü. vonatkozású humoros (?) mondásai


- ,,A diéta első számú törvénye: ha valami ízlik, biztos, hogy ártalmas.'' - Isaac Asimov

- ,,A boldogság titka: jó egészség és rossz memória.'' - Ingrid Bergman

- ,,Nagyon jó fogyókúrát ismerek. Ehetsz bármit, amit akarsz, de mindent muszáj kövér, meztelen emberek társaságában enned.'' - Ed Bluestone

- ,,Ha a nők depressziósak, esznek vagy elmennek vásárolni. Ha a férfiak depressziósak, megtámadnak egy másik országot.'' - Elaine Boosler

- ,,Egyik héten elmentem az orvoshoz... Ahogy ott ülök a várószobában, úgy döntöttem, befejezek végre egy regényt. De a többi beteg panaszkodott, mert zavarta őket az írógép hangja.'' - Arthur Brown

- ,,Egy év terápia után a pszichiáterem azt mondta nekem: Lehet, hogy az élet mégse való mindenkinek.'' - Larry Brown

- ,,Boldogság az amikor a fogorvos azt mondja, hogy nem fog fájni, és a fúró bekapja a kezét" - Johnny Carson

- ,,Ismertem egy férfit, aki leszokott a dohányzásról, az ivásról, a szexről és a zsíros ételek fogyasztásáról. Teljesen egészséges volt mindaddig, amíg öngyilkos nem lett.'' - Johnny Carson

- ,,Azok az emberek, akik tökéletesen hisznek önmagukban, mind az elmegyógyintézetben vannak''. - G. K. Chesterton

- ,,Az egyetlen különbség az ügyvédek és az orvosok között az, hogy az ügyvéd kirabol, az orvos pedig kirabol és még meg is öl.'' - Anton Csehov

- ,,Elmentem az orvoshoz, mert lenyeltem egy egész doboz altatót. Azt mondta, igyak párat és pihenjek le.'' - Rodney Dangerfield

- ,,Mondtam az orvosnak, hogy engem mindenki utál. Azt mondta, ne legyek nevetséges, még nem is találkoztam mindenkivel.'' - Rodney Dangerfield

- ,,Elmentem az orvoshoz, és elpanaszoltam neki: - Doktor úr, minden reggel, amikor felkelek és a tükörbe nézek, hirtelen elfog a hányinger. Ön szerint mi bajom? Azt mondta: - Azt nem tudom, de a látása, az tökéletes.'' - Rodney Dangerfield

- ,,Mondtam a fogorvosnak, hogy sárgák a fogaim. Azt tanácsolta, viseljek barna nyakkendőt.'' - Rodney Dangerfield

- ,,Túl sokat iszom. Amikor utoljára vizeletmintát kellett adnom, egy olajbogyó volt benne.'' - Rodney Dangerfield

- ,,Tudósok megállapították, hogy a rendszeres sörfogyasztás jót tesz az egészségnek. Elnézést, tudósokat mondtam volna? Úgy értettem: 'ír emberek'.'' - Tina Fey

- ,,Azóta vagyok beteg, mióta az orvosom tejivásra ítélt - az olyan fehér folyadék, amitől a kisbabák is tehetetlenek lesznek.'' - W. C. Fields

- ,,Sajnálom azokat az embereket, akik nem isznak és nem drogoznak, mert egy nap bekerülnek egy kórházi ágyba, meghalnak, és azt sem tudják, miért.'' - Redd Foxx

- ,,Isten gyógyít, az orvos pedig kapja a fizetséget.'' - Benjamin Franklin

- ,,Egy bokaficamból idővel felgyógyulsz, de egy nyelvbotlást lehet, hogy sohasem heversz ki.'' - Benjamin Franklin

- ,,Óvakodj a fiatal orvostól és az öreg borbélytól.'' - Benjamin Franklin

- ,,Az a beteg nem is akar igazán meggyógyulni, aki az orvosát teszi meg örökösnek.'' - Thomas Fuller

- ,,Az élet egy nemi úton terjedő halálos betegség.'' - Colin Greene

- ,,A Nyugat-nílusi vírus ezen a nyáron fertőzött először Dél-Karolinában, szúnyogcsípés által. Ez az eset felriasztotta a kaliforniai egészségügyi hatóságokat. A betegség az agysejtek pusztulását és levertséget okoz, ami azt jelenti, hogy évekig észrevehetetlen Los Angelesben.'' - Argus Hamilton

- ,,A sikert és a kudarcot egyaránt nehéz elviselni. A sikerrel együtt járhat a drog, válás, paráználkodás, verekedés, orvosi kezelés, depresszió, neurózis, öngyilkosság. A kudarccal együtt jár maga a kudarc.'' - Joseph Heller

- ,,Észrevették már, hogy azok az emberek, akik a születésszabályozásról beszélnek, már mind megszülettek?'' - Benny Hill

- ,,Az orvosok rájöttek, hogy rengeteg ember allergiás a latex gumira. Azt mondják, hogy duzzanatot okoz. Nem értem, hol itt a probléma?'' - Dustin Hoffmann

- ,,Olyan öreg vagyok, hogy már megszüntették a vércsoportomat.'' - Bob Hope

- ,,Mutass nekem egy épeszű embert, és én kigyógyítom belőle.'' - Carl Gustav Jung

- ,,A nagyapám 103 évig élt. Az igazság az, hogy senki sem tudja, mi árt és mi használ. Az öreg minden reggel megevett egy fej vöröshagymát és elszívott egy cigarettát. Tudják, mik voltak az utolsó szavai? Sosem tudjuk meg, mert senki se bírt közel menni hozzá.'' - Jonathan Katz

- ,,Orvosként néha nagyon nehéz a pácienseim helyzetével azonosulnom. Például, egy öreg néni arról panaszkodik, hogy ébredés után merev minden tagja. Számomra ez egy kiváló nap kezdete!'' - Rob Laramee

- ,,A leghatásosabb módja a fogyókúrának, ha összeszedsz egy kis náthát és elutazol Egyiptomba.'' - Roz Lawrence

- ,,Az egoizmus az egyetlen gyógyszer, mely a butaságból eredő fájdalmat enyhíti.'' - Frank Leahy

- ,,A New England Journal of Medicine szerint 10-ből 9 orvos elismeri, hogy 10-ből 1 orvos idióta.'' - Jay Leno

- ,,Van itt néhány jó hír: Milwaukee-ban egy asszony hat kilogrammos csecsemőt hozott a világra. Hat kilós újszülött! Az orvosok azt mondják, a gyerek hamarabb fog járni, mint az anyja.'' - Jay Leno

- ,,A Nebraska Egyetem kutatói szerint azok az idősebb emberek, akik hetente legalább 4 alkalommal isznak sört vagy bort, jóval erősebb csontokkal rendelkeznek. Szükségük is van rá, ők azok, akik gyakrabban esnek el.'' - Jay Leno

- ,,Genetikusok mondják, hogy egy napon lehetségessé válik új testrészeket is növeszteni, például új melleket és új kezeket. Ez egy aranybánya lehet, mert ha belegondolnak: amint a nők újabb melleket növesztenek, a férfiak újabb kezekre vágynak majd.'' - Jay Leno

- ,,Ma néhány francia tudós bejelentette, hogy sikeresen klónoztak egy patkányt. Hála Istennek! Ez megoldja majd a nagy patkányhiányt!'' - David Letterman

- ,,Soha ne bízz meg olyan orvosban, aki az ujjával akarja megmérni a lázadat!'' - David Letterman

- ,,Ma nyitottak a New York-i strandok... és az első 100 fürdővendég ingyenes hepatitis védőoltást kap.'' - David Letterman

- ,,Egyszer kidobtak egy elmegyógyintézetből, mert a többi beteg depressziós lett tőlem.'' - Oscar Levant

- ,,Az ír kávé az egyetlen, ami mind a négy alapvető tápanyagot tartalmazza: kávét, alkoholt, cukrot és zsírt.'' - Alex Levine

- ,,Az orvosom azt mondta nekem, hogy erős hipochondriában szenvedek. Felírt egy erős placebo-t, de nem hiszem, hogy segítene.'' - Fred Marcum

- ,,Fogadni mernék, hogy az apád életed első évét azzal töltötte, hogy kővel hajigálta a gólyát.'' - Groucho Marx

- ,,A nagyapám mindig azt mondta: 'Ne a pénzzel törődj, hanem az egészségeddel!'. Egyik nap, amikor éppen az egészségemmel törődtem, valaki ellopta a pénzemet. A nagyapám volt az.'' - Jackie Mason

- ,,A világon a legkönnyebb mesterség a boncolás. Mi lehet a legnagyobb baj, ami megtörténhet közben? Legföljebb megérzi az ember a páciens pulzusát.'' - Dennis Miller

- ,,A tengeribetegség elleni legbiztosabb gyógyszer, ha leülsz egy fa alá.'' - Spike Milligan

- ,,A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.'' - Moldova György

- ,,A legújabb kutatások során kiderült, hogy a szójás ételek és a szójaszósz fogyasztása a férfiaknál nemzőképtelenséget okozhat. Megvan hát, hogy Kínában miért is olyan alacsony a népszaporulat!'' - Conan O'Brian

- ,,Egyik éjszaka a 20/20 című műsor egy felvételt sugárzott Hugh Downs térdműtétjéről. Imádkozzunk, hogy soha ne legyen problémája a prosztatájával.'' - Conan O'Brien

- ,,Olyan sok szennyeződés van a levegőben, hogy már nem is tudnánk hol tárolni, ha nem lenne tüdőnk.'' - Robert Orben

- ,,Egyszer hallottam, ahogy a nők beszéltek a szülési fájdalmakról, és hogy a férfiaknak fogalmuk sincs róla, milyen az igazi fájdalom. Megkérdeztem tőlük, vajon csípte-e be nekik valaha a cipzár.'' - Emo Philips

- ,,Melyik a nemdohányzó mentőcsónak?'' - Eric Praetzel

- ,,Annyira nem vagyok nőies, hogy a nőgyógyászom 'Uram'-nak szólít.'' - Joan Rivers

- ,,Pszichoterápián résztvenni nagyszerű. Egy egész órát beszélhetek magamról. Mintha én lennék a pasi egy randin!'' - Caroline Rhea

- ,,Szerettem volna plasztikai műtétet végeztetni magamon, amíg fel nem fedeztem, hogy az orvos irodája tele van Picasso képekkel.'' - Rita Rudner

- ,,Az egyik jele a közelgő idegösszeomlásnak az a meggyőződés, hogy a munkád nagyon-nagyon fontos.'' - Bertrand Russell

- ,,A vörös hús nem egészségtelen. A kék-zöld hús, na az aztán tényleg egészségtelen.'' - Tommy Smothers

- ,,Az apám semmi pénzt nem költött rám, amikor gyerek voltam. Egyszer eltörtem a karom focizás közben és az apám úgy próbált ingyen röntgent csináltatni rólam, hogy kivitt a reptérre és befektetett a csomagok közé.'' - Glen Super

- ,,Nem félek a repüléstől. A lezuhanástól félek.'' - Billy Bob Thornton

- ,,Óvakodj az orvosi könyvektől, belehalhatsz egy nyomdahibába.'' - Mark Twain

- ,,Időnként elmegyek orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltatom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok.'' - Mark Twain

- ,,Leszokni a cigarettáról a világ legkönnyebb dolga. Én csak tudom, legalább ezerszer megcsináltam már.'' - Mark Twain

- ,,Az orvosom azt mondta, hogy le kellene mondanom a négyszemélyes vacsorákról. Kivéve, ha még három másik ember is részt vesz benne.'' - Orson Welles

- ,,Nincs jobb pszichiáter a világon, mint egy kiskutya, amely az arcodat nyalogatja.'' - Ben Williams

- ,,Egy orvos eltemetheti a hibáit, de egy építész csak azt tanácsolhatja az ügyfeleinek, hogy ültessenek kúszónövényeket.'' - Frank Lloyd Wright

- ,,Placebo-függő vagyok. Leszoknék róla, de nem változna semmi.'' - Steven Wright

- ,,Egy egszség megőrző termékeket árusító boltban dolgoztam. Egyszer bejött egy fickó, és azt kérdezte: ha felolvasztok szárazjeget, akkor meg tudok úgy fürödni, hogy nem leszek vizes?'' - Steven Wright

- ,,Egy fantasztikus orvos megállapította, hogy a betegének csak hat hónapja van hátra. Amikor a beteg nem tudta kifizetni a számláit, kapott újabb hat hónapot.'' - Henry Youngman

- ,,Mondtam az orvosnak, hogy eltörtem a lábam két helyen. Azt mondta, máskor ne menjek erre a két helyre.'' - Henny Youngman

- ,,A kisfiam született orvos. Olvashatatlan az írása.'' - Henny Youngman

- ,,Olyan csúnya vagyok, hogy amikor megszülettem, az orvos az anyámat verte hátba.'' - Henny Youngman
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Változatok házi limonádéra
  2012-05-31 15:43:20, csütörtök
 
  Változatok házi limonádéra

A kerti partik, a strandolások és kirándulások idején, vagyis a meleg nyárban még sokkal fontosabb az úgynevezett folyadékpótlás, vagyis hogy sok folyadékot igyunk. Nem is akármilyet, hanem szomjoltót. A limonádé ilyenkor a legjobb, de ezt is rengeteg változatban készíthetjük!

A hagyományos, klasszikus limonádé citromlé, cukor vagy cukorszirup és víz keveréke. A kellemesen savanykás ital tökéletes szomjoltó és frissítő. Érdemes belekarikázni egy kevés citromot is, hogy a héj aromája is gazdagítsa italunkat.

A klasszikus limonádé alapja lehet ezer és egy változatnak

Limonádé finom füvekkel

Ez a klasszikus limonádé aztán alapja lehet sok különlegességnek, és érdemes is kísérletezni, mert igazán izgalmas ízkombinációkat fedezhetünk fel. Különféle szörpökkel vagy szirupokkal például egészen más jelleget kap a legegyszerűbb limonádé is. Elsőként érdemes a közkedvelt bodzaszörppel édesíteni cukor helyett a limonádét, majd jöhet a mentaszörp vagy a citromfűszörp. Ha nincs szörpünk, akkor néhány ág vagy levél friss citromfű és menta is megteszi, ezeket kissé törjük össze, amikor az italba tesszük, és hagyjuk picit állni, hogy az aromák kioldódjanak. Bátrabbak bazsalikommal is megpróbálhatják, meglepően finom és üde!

Limonádé - gyümölcsökkel, zöld fűszerekkel gazdagítva

Limonádé fűszerekkel

A hűsítő italt különféle fűszerekkel is megbolondíthatjuk. Ehhez érdemes a limonádéhoz cukorszirupot főzni, akár nagyobb adagban, és ebbe a főzetbe szórni a különféle fűszereket. Elsőre talán érdemes külön-külön kipróbálni a fűszereket, később kedvünk szerint kombinálhatjuk is őket. Nagyon jól illik a citromhoz a fahéj, a szegfűszeg, a vanília, hűsítő és nagyon kellemes az ánizs is. Érdemes megpróbálni egy kis frissen őrölt vagy inkább durvára tört fekete-borsot is tenni a szirupba, kellemesen csípős lesz tőle a limonádé, bár ezt inkább a felnőttek fogják értékelni.

Különféle fűszerekkel is új ízvilágot adhatunk a limonádénknak Különféle fűszerekkel is új ízvilgot adhatunk a limonádénknak

Isteni a gyömbéres limonádé is, ehhez a friss gyömbért le kell reszelni, 1 literhez egy diónyit számoljunk legfeljebb, és ezt forraljuk pár percig vízben, majd ha kellően kihűlt, csak akkor adjuk hozzá a citromot, hogy ne sérüljenek a vitaminok. Pikáns, csípős, garantáltan szomjoltó lesz az így készített limonádé!

Édesen - másképpen
Mivel a nagy melegben sokat iszunk, a limonádéban kiválthatjuk a cukrot más édesítőszerekkel is. A méz mellett juharfaszirup vagy agavé-szirup is édesítheti az üdítőt, ezek könnyebben is keverednek, hiszen folyékonyak, de érdemes kipróbálni a stíviát is, bármilyen formában, sőt friss stívia-leveleket is bátran használhatunk, itt kimondottan jól mutat majd a friss, zöld levél a limonádéban.

Limonádé virágokkal

A különlegesebb ízek kedvelői biztosan szeretni fogják a rózsavízzel vagy narancsvirágvízzel megbolondított limonádét. Ehhez mindenképpen be kell ruházni ezekre a keleten oly népszerű virágvizekre, de egyrészt pár csepp elég belőlük az italba, másrészt nagyon jól használhatóak a későbbiekben süteményekbe, fagylaltokba, kompótokba is, és sokáig elállnak, tehát nagyon hálás alapanyagok. Az elkészítés pedig roppant egyszerű: a kész, bekevert limonádéba ízlés szerint néhány cseppet kell csak tenni a vízből.

A változatosság itt is gyönyörű!

Limonádé gyümölcsökkel

Különféle gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a limonádénkat, alkalomtól és helyzettől függően egészben, darabolva vagy pürésítve adhatjuk az italhoz. Egy kis eperpüré és néhány levél bazsalikom például kitűnő aperitif egy kerti partin, de pikniket is lehengerelhetünk vele mindenkit. Ha asztalnál ülve fogyasztjuk a limonádét, akkor mehetnek bele darabolt (narancs, barack, alma, kivi, ananász) és egész gyümölcsök (eper, málna, cseresznye, szeder, szőlőszemek), amiket majd a pohár aljáról ki lehet eszegetni, de persze az italnak is átadják aromájukat.

Nagyon mutatós a jégkockába fagyasztott gyümölcs is. Igaz, ennek ízét nem nagyon fogja átvenni a limonádé, legfeljebb a jég elolvadása után, de a nyári melegben úgyis kerül jégkocka a poharakba vagy kancsóba... Ha egy-egy szem málna vagy cseresznye díszíti ezeket, sokkal mutatósabbak az italaink.

A gyümölcsös limonádék még frissítőbbek!

Nem limonádé, de jeges: a tea

Nagyon jó hűsítő a jól behűtött tea is. Készíthetjük hagyományosan fekete teából cukorral és citromlével, de nyári melegben különösen frissítő a zöld tea, sőt a különféle gyümölcsteák és mindenféle gyógynövényekből is nagyon kellemes italt varázsolhatunk. Senki nem fog gyanakodni gyógyteára, ha megfelelően álcázzuk! Az álcázás természetesen az ízesítést jelenti: a mézet, a citromot, esetlegesen ezekbe is tehetünk gyümölcsöket.

A melegben különösen frissítő a fent már említett citromfű és menta, ezeket teaként is elkészíthetjük, akár friss, akár szárított levelekből, de a verbéna és a hibiszkusz is tökéletes szomjoltó. Ez utóbbi ráadásul gyönyörű vörös, savanykás íze miatt remek szomjoltó.

Különféle gyógynövények főzetéből is készülhet jeges tea

Felnőtteknek ajánljuk

Nagy melegben a férfiak a fröccsöt szavazzák meg a legjobb szomjoltónak, ez leginkább száraz, savanykásabb borból az igazi. Aki kicsit nőiesebb fröccsre vágyik, az bátran próbálja ki a bodzalimonádét egy kis fehérborral vagy a hibiszkuszteát rozéval megfejelve. Kissé alattomosabbak, mint a fröccs, mert az alapitalok cukrot is tartalmaznak, így gyorsabban a fejbe szállnak!

Limonádé málnával - még a maci is szeretné!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Tallóztam...
  2012-05-31 15:35:59, csütörtök
 
  A mi csodálatos és humoros anyanyelvünk!

* Ki lehet a mosómedve eszményi társa?*------- A teknősbéka.*

* Miért rossz a tetűnek?* --------Mert hajszálon múlik az élete.*

* Miért tévednek kevesebbet az állatok? ----- Mert tévedni emberi dolog.*

* Mi hasonlít legjobban az emberre?* ----A rendőr. Megszólalásig.*

* Hogyan vetik terhelési próba alá az új hidakat?----------- Telerakják anyósokkal. Ha kibírja jó, ha nem, az is.

* Miért jó az ejtőernyősöknek?*------- Mert esőben nem áznak.*

*Hogyan nevezik a vízen járó matrózt?*------ Tengerész gyalogos.*

* Hogy hívják a zöld ruhás papot?*------Környezetbarát.*

* Mi a különbség a méh és a darázs között?*--- A darázs nem gyűjt vasat.*

* Miért jobb az Alzheimer kór a Parkinson kórnál?*---- Inkább felejtsem el kifizetni a sörömet, mint hogy kilötyögtessem.*

* Melyik hely a legveszélyesebb a világon?*----- Az ágy, hiszen ott hal meg a lakosság 80%-a.*

* Mi a legveszélyesebb sütemény?*----- Az esküvői torta*

* Mit látsz, ha mélyen egy szöszi szemébe nézel?*----- A hajhagymáit*

* Mi az: kicsi, fekete, és nem bírja el a kaszát?*----- A halál fia*

* Mi lesz, ha elütnek egy matematikust?*----- Már nem számít*

* Melyik a legnépszerűbb télen űzött sportág?*----A hosszútávfűtés*
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Zöldborsós csirkeaprólék-leves
  2012-05-31 15:24:24, csütörtök
 
  Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Hozzávalók 5 személyre:

70 dkg csirkeszárny és -nyak vegyesen
1 kg zöldborsó (nettó súly kifejtve 50 dkg)
25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller) - aprítva
1 vöröshagyma - finomra aprítva
1 duci gerezd fokhagyma - aprítva
3 kanál olaj
2 dkg liszt
őrölt pirospaprika
őrölt fekete-bors
kevés ételízesítő (kedvencünk)

nagy csokor petrezselyemzöld - aprítva
A levesbetéthez:
1 tojás
pici víz
liszt - amennyit felvesz
pici só

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítom, a forgóknál 3 részre, a nyakát félbe vágom, megmosom, enyhén besózom.

Forró olajban a zöldségeket magas hőfokon megpirítom, beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem a liszttel, rövid ideig keverem-pirítom, majd meghintem a pirospaprikával, és felengedem 1 liter vízzel. Sózom, borsozom, a csirkedarabokkal fél órát főzöm félrecsúsztatott fedővel, csendesen. Majd hozzáöntöm a zöldborsót, kiegészítem még fél liter vízzel, fűszerezem.

Amikor a borsó puhul, a tojásból és lisztből kevert galuskatésztát szaggató segítségével beleszaggatom a forrásban lévő levesbe, közben kevergetem, hogy a tészta ne ragadjon össze. Amikor a tészta feljön a leves tetejére, takarékon még rövid ideig főzöm, közben beleszórom a petrezselymet, és tálalom.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
A szakítás leggyakoribb okai
  2012-05-31 15:14:00, csütörtök
 
  A szakítás leggyakoribb okai

2012.05.30.
-
Kiskegyed

Egy szerelmi kapcsolat nem csak súlyos vétségek miatt érhet véget. Figyelj a jelentéktelennek tűnő problémákra, ha nem akarod elveszíteni a nagy Őt!

Túlzott elvárások

Természetes, hogy szeretnéd kicsit alakítani a párodat, de a korlátokkal érdemes óvatosan bánni, hiszen utólag már késő, ha ráébredsz, mit kellett volna másképp tenned. Ha az elvárásod teljesítésekor párod kénytelen túllépni bizonyos intim határvonalat, az már komoly bajokhoz vezethet.

Ha az apró kívánságok felhalmozódnak halmozódnak, és párod azon kapja magát, hogy már arra is engedélyt kell kérnie, hogy egy baráti találkozóra elmenjen, könnyen rosszra fordulhat a helyzet. Hogy miért? Mert az elvárásokból és a kisebb korlátokból könnyen lesznek láncok, és sem férfiként, sem nőként nem egyszerű olyan kapcsolatban létezni, ahol fojtogató a másik akarata.

Tükörként használás

Ne faggasd nap mint nap arról, szeret-e, szépnek talál-e, és egyáltalán: ne ő legyen a varázstükröd. Nem kell hozzá sok idő, és elege lesz belőle(d). Nem érti ugyanis, hogy te miért nem látod azt amit ő, miért kérdezed folyton, ha egyszer ő már megmondta. De ami még rosszabb: nincs kizárva az sem, hogy egyszer csak ő maga kezd el gondolkodni rajta, miért van egyáltalán veled, hiszen ha képtelen vagy magad elfogadni, hogyan is várhatnád el, hogy mások (éppen ő) ezt tegyék?
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
A szakítás leggyakoribb okai
  2012-05-31 15:13:03, csütörtök
 
 
A szakítás leggyakoribb okai

2012.05.30.
-
Kiskegyed

Egy szerelmi kapcsolat nem csak súlyos vétségek miatt érhet véget. Figyelj a jelentéktelennek tűnő problémákra, ha nem akarod elveszíteni a nagy Őt!

Sokszor fordul elő, hogy a kapcsolat különösebb veszekedések és viták nélkül válik fojtogatóvá, és a felek úgy érzik, mintha többé nem is igazán ismernék egymást. Pedig... Korábban semmi jel nem utalt arra, hogy bármilyen probléma lenne. Legalábbis ezekre a jelekre senki nem figyelt fel.

Jó néhány olyan ok van, ami szakításhoz vezethet. Mi most a legmarkánsabb hatot áruljuk el neked. Ha jó kapcsolatban élsz, és meg is szeretnéd tartani a párodat, nem árt, ha a következő hibákba nem futsz bele.

Más nőktől való eltiltás

Lehet, hogy megőrjít a féltékenység, amikor megnéz egy másik nőt, hát még ha beszélget is vele. De nem biztos, hogy mindezt azért teszi, mert az a másik szebb és jobb, és akarna valamit tőle. Ne duzzogj, ne tiltsd el tőle, hiszen hűséget fogadott, nem vakságot! Ha folyton felhánytorgatod a dolgot, és egyfolytában csak erre figyelsz, a végén még tényleg kikezd valakivel, de csakis azért, mert féltékenységeddel te magad ,,kergetted" a karjába.

Önámítás

Nem is gondolnád, hányan esnek ebbe a hibába. Nevezetesen, hogy kedvesed néhány tulajdonságáról azt állítod, hogy elfogadod, de tudat alatt képtelen vagy megbékélni velük, és emiatt folyamatosan hiányérzeted van. Ha ezt nem beszéled ki magadból, nem beszélitek meg, visszafordíthatatlanul eltávolodtok egymástól (leginkább te tőle).

Következő lépésként pedig keresni fogod (először csak tudat alatt) azon férfi társaságát, akikben ezek a hibák nincsenek meg. Pedig... ha nem csapnád be magad, talán a párod is tudna változtatni.

Ágyban dolgozás

Bármennyire is te vagy a munka hőse, vagy másodállást kell vállalnod, hogy fizetni tudjátok a hiteleket, a hálószobából zárd ki a munkát. Próbálj egyensúlyt teremteni, oszd be jobban az idődet, ne ígérgesd folyton, hogy legközelebb bepótoljátok, ami a munkád miatt elmaradt. Pláne, ha a szex maradt el!

Nem jobb kifogás ez, mint fejfájásra hivatkozni, még akkor is, ha ez esetben tényleges tennivaló jött közbe összebújás helyett. Felejtsd el a laptopod, az okos telefonodat ébresztőn kívül ne használd másra, és használjátok a hálószobát arra, amire kitaláltatott!

Az exeiddel való példálózás

Pont annyira zavarja őt is az exeiddel való össze hasonlítgatás, mint amennyire téged nyomasztanak az elődeid. Teljesen természetes, ha tudtára adod, mire vágysz, de ne épp azt említsd, mivel okozta életed legnagyobb meglepetését az előző pasid. Lehet, hogy mostani kedvesed néhány dologban alulmarad elődeihez képest, de biztosan akad olyan is, amit soha mástól meg nem kaptál.

Nem valószínű, hogy sokáig akarja (tudja) hallgatni hibáit, ha a nála ebben és abban jobb elődeivel példálózol. Tuti kiakad és elmenekül, hiszen az az üzenet jön le számára, hogy ő semmiben sem felel meg neked.
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos,tanácsok  
     1/56 oldal   Bejegyzések száma: 559 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 559 db bejegyzés
e év: 4835 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 516
  • e Hét: 516
  • e Hónap: 13945
  • e Év: 13945
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.