Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
fóliában sült csirkemell kolbásszal
  2012-05-30 15:01:54, szerda
 
  Hozzávaló
1 személyre:
fél csirkemell
3 karika parasztkolbász
fél evőkanál ételízesítő
2 vékony szelet szalonna



Elkészítés

Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk. Elkészítés: Tüzet rakunk, majd amikor már csak parázslik, beletesszük az alufóliás batyukat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a parázsból, óvatosan kibontjuk, és kenyérrel, uborkával esetleg alufóliában sült burgonyával fogyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grill mástások !
  2012-05-30 14:57:18, szerda
 
  Grillmártások
A grillhúsok mellé különböző mártásokat is kínálhattok — ebben az esetben a vendégek igazán királynak érezhetik magukat.
Mentás
Egy csomó friss mentalevelet megmosunk, leszárítunk, majd finomra vágunk. Egy közepes, apróra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olívaolajon üvegesre párolunk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd állandó keverés mellett a mentát is beletesszük. 2 evőkanál sherryecettel és 1 evőkanál zöldséglevessel, valamint 5 deci tejszínnel felöntjük, majd egy-két perces főzés után levéve a tűzről fehér borssal ízesítjük.

Uborkás-joghurtos
Egy körülbelül félkilós, durvára lereszelt kígyóuborkát összekeverünk 15 deka szétmorzsolt juhtúróval, 1 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagymával és 4 deci megsózott, borssal ízesített joghurttal. (Aki szereti, finomra vágott kaprot is keverhet hozzá.) Tálba halmozva fekete olajbogyóval díszítjük. Bármilyen húshoz finom.

Mexikói
Egy nagyobb fej vöröshagymát vagy 2 csomag újhagymát apróra vágunk, majd 6-8 szép nagy paradicsomot - miután félbevágva a magját kikapartuk - szintén apróra felkockázunk. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet 2 deci (készen kapható) csípős salsa fűszermártással összekeverjük. Grillezett sertéshúsokhoz (tarja, borda) ajánlott.

Mustáros
3 gerezd fokhagymát, 1 mogyoróhagymát, fél csomag petrezselymet apróra vágunk. Hozzáadunk 4 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál dijoni mustárt, összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Grillezett marhahúshoz ajánlott.

Rokfortos
20 dkg rokfortot 20 dkg tehéntúróval és 2 deci tejföllel simára keverünk, sóval, törött zöldborssal ízesítjük. Grillezett halakhoz, fehér húsokhoz ajánlott.
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grillezési hómérsékletek !
  2012-05-30 14:37:30, szerda
 
  A parázs hőmérsékletét a színe alapján is meg lehet állapítani, de a legjobban úgy tudjuk meghatározni, ha a grillrács fölé tesszük a tenyerünket, és megszámoljuk, hogy hány másodpercig tudjuk ott tartani.

Ha a parázs narancssárgán ragyog, 2-3 másodpercig bírjuk az igen magas a hőmérsékletet (200-300 Celsius-fok).

Ha 5-6 másodpercig bírjuk, és a narancssárga parázson már fehér hamuréteg is kialakult, akkor közepes a tűz (180-200 Celsius-fok).

Ha pedig 10-12 másodpercig is kibírjuk, és vastag fehér hamu borítja a még éppen izzó parazsat, akkor már gyenge a tűz (100-120 Celsius-fok).
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
borda grillezve fülöps zigeteki módra
  2012-05-28 16:48:36, hétfő
 
  1 / 2 kiló sertés vágva kissé vékony csíkokra
1 / 2 csésze ecet
1 / 4 csésze ketchup
1 / 4 csésze szójaszósz
1 / 2 csésze barna cukor
1 evőkanál csípős mártás
1 fej fokhagyma összezúzva
1 kisebb hagyma aprítva
só ízlés szerint
1 evőkanál étolaj
1 evőkanál szezámolaj
nyárs

elk:
a húst csiokra vágom fel, a pácot összekeverem, majd a húscsikokat 1 órán át pácolom benne
ha ezzel megvagyok a húsokat nyársra húzom kb: 5- 5 percig sütöm oladalanként.
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
csirke grillezve !
  2012-05-28 16:30:58, hétfő
 
  Hozzávalók
csirke - 4 szelet
hagyma - 1 fej
Chili - 1 tk
szójaszósz - 1 tk
fehérbor - 1 / 2 csésze
ecet - 2 evőkanál Balzsamos
olaj - 4 evőkanál
paprika - 1 tk
fekete bors


a pácot összekeverem majd a csirkehúst belekeverem, legalább 1 órát állni hagyom.Utána sütöm meg.
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grill vagdalt !
  2012-05-28 16:16:08, hétfő
 
  1kg.darált marhahús
2 fej vöröshagyma
1-2 chili
200 gr.kashkaval sajt
egy csipetnyi pirospaprika
kömény
szodabikarbonat

1 dl vörösbor


elk
a hozzávalókból fasirtot gyúrok és lapos pogácsákat formálom belőle amit grillen megsütök..
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grillpác húsokhoz !
  2012-05-28 16:05:05, hétfő
 
  Fűszeres pácolt piros paprikával és korianderrel
(4-6 szelet)

1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál száraz fehérbor
6 evőkanál étolaj
1 teáskanál paradicsompüré
2 chili
1 / 2 tk őrölt fekete bors
1 / 2 tk koriander
2 tk édes paprika

Hagyma, fokhagyma és a forró paprika durvára vágva. Add bor, olaj, paradicsompüré, fűszerek és mindent jól keverjük. Szét a húst a pác, és hagyjuk a hűtőszekrényben 4-6 órán át.

Aromás pác a bordák

1,5 kg bordák

1 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
100ml szójaszósz
100ml balzsamecettel, fény
5 teáskanál réz
4 tk ketchup
4 tk mustár
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 teáskanál cayenne-i bors

Hagymát és fokhagymát, vágott közepes és pirított. Add szójaszósz, bor és balzsamecettel és a maradék hozzávalókat, és hagyjuk kicsit főni, és csökkenti folyadék. Spread bordák és hagyjuk hűtőben legalább 4 órán keresztül.


Pác fokhagymás joghurttal

1 1 / 2 tk joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 / 4 friss petrezselyem, apróra vágva
1 / 4 friss bazsalikom, apróra vágott
3 kávéskanál Dijoni mustár
2 tk friss kakukkfű, apróra vágva
2 tk friss tárkony
bors

Keverje össze a hozzávalókat. Pácolt húst egy műanyag fedővel ellátott, legalább 4-6 óra.
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grillpác halakhoz!
  2012-05-28 13:40:47, hétfő
 
  fél bögre citromlé
3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál petrezselyemzöld aprítva
2 teáskanál bazsalikom aprítva
1 teáskanál oregánó aprítva
bors

Pár órára hagyd állni benne a halakat. A citrom kitűnően illik a halakhoz, a zöldfűszerek pedig gyakorlatilag mindenhez jók


lazachoz:
2 kiskanál bors
5 kiskanál finomra vágott kapor
1 kiskanál só
1 evőkanál cukor
negyed pohár olívaolaj
negyed pohár citromlé

A hozzávalókat keverd össze, és 4-5 órára helyezd bele a halszeleteket. Félóránként fordítsd meg.




halakhoz:
1 dl almalé
1 ek olaj
1 tk só
2 ek szójaszósz
1 tk cukor
1/ 2 fej hagyma aprítva
1 / 2 tk pirospaprika
2 tk frissen reszelt gyömbér vagy 1 / 2 tk őrölt
1 tk chilipaprika aprítva
1 / 2 tk bors
1 tk koriander
1 gerezd zúzott fokhagyma
1/ 2 tk édeskömény
1 tk oregáno

A hozzávalókat összekeverjük, félórát állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Beleöntjük egy tálba és belepakoljuk a halszeleteket, óvatosan a hal tetejére is kanalazunk a pácból és 1 órát hagyjuk benne érlelődni sütés előtt.


A 4 személyre)

150 ml fehérbor
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
1 teáskanál méz
1 ágacska rozmaring
1 szál kakukkfű
4 babérlevél
zöldpaprika

Tegyen 1 babérlevél egyes halak, fűszerek egyenletesen oszlatja el a maradék varfu őket. Mézes mix mustárral, olívaolajjal és fehérborral, és öntsük a hal. Pácoljuk egy órát.

 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grillpác zöldségekhez !
  2012-05-28 13:27:48, hétfő
 
  2/ 3 csésze olívaolaj
1 / 3 csésze balzsamecet
1 / 4csésze darált hagyma
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikommal
1 teáskanál darált fokhagymával
1 / 2 teáskanál só kóser
1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors


Össze a hozzávalókat, és jól összekeverjük.



1/ 4 csésze balzsamecet
1 teáskanál méz
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 / 4 csésze olívaolaj
1 teáskanál aprított friss kakukkfű
Só és bors
Csipetnyi erős paprika

Keverje össze a hozzávalókat a tálba,
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
grillpác kukoricához
  2012-05-28 13:12:10, hétfő
 
  Szarvasgombaolajos-fokhagymás-parmezános

2 gerezd zúzott fokhagymát keverj össze 2 evőkanál olívaolajjal és egy evőkanál citromlével. A grillezés utolsó 15 percében ezzel a keverékkel kenegesd a kukoricát. Ha elkészült, helyezd át egy tálra, és locsold meg a fűszerolajjal és jó adag reszelt parmezánsajttal.

2. Barbecue szószos

1/4 csésze bolti barbecue szószt keverj össze 3 evőkanál apróra vágott vöröshagymával, 2 evőkanál mézzel és ízlés szerinti mennyiségű sóval. A grillezés utolsó 3 percében kenegesd ezzel a kukoricát. A BBQ szósz egyébként fűszeres, ketchup alapú öntet, a neten sok magyar nyelvű receptet is lehet hozzá találni.

3. Fűszervajas

4 evőkanál puha vajat keverj össze 1 evőkanál friss, aprított petrezselyemmel, 1/2 teáskanál aprított kakukkfűvel és 1/2 teáskanál aprított zsályával, és 1/4 teáskanál sóval. Grillezés után kend át vele a forró kukoricát, és azonnal tálald. Természetesen más fűszerkombinációkkal is ki lehet próbálni. :)

4. Mexikói stílusú lime-os sajtos

Másfél csésze tejfölbe keverj 1 evőkanálnyi reszelt limehéjat (kb. 2 lime kell hozzá), 1/2 teáskanál őrölt köményt és egy csipet borsot. A grillezett kukoricát hagyd hűlni 3 percig, majd kenj rá a tejfölös keverékből, és morzsolj rá morzsolható sajtot (pecorino romano-t vagy cotija-t ajánl a cikk, de szerintem nem tör ránk a gasztrorendőrség, ha mást morzsolunk. :))

5. Juharszirupos-mustáros baconös

Vegáknak természetesen bacon nélkül készül. :) 1/4 csésze juharszirupot keverj össze 2 evőkanál dijoni mustárral és egy csipet szegfűborssal. A grillezés utolsó 3 percében kenegesd a kukoricát a szósszal. A sült baconszeleteket kockára vágva kell a szósszal megkent kukoricára szórni tálaláskor.


Hozzávalók
1 teáskanál chili por
1 / 8 teáskanál szárított oregánó
1 késhegynyi vöröshagyma por
cayenne bors
fokhagymapor
só és bors í
 
 
0 komment , kategória:  grillezés!  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 122 
2012.04 2012. Május 2012.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 122 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 439
  • e Hét: 7659
  • e Hónap: 39133
  • e Év: 211299
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.