Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
NYári szünet
  2012-06-25 23:19:43, hétfő
 
  Hihetetlen gyorsasággal rohant el a június. Pedig minden napját úgy kitöltöttem, hogy csak na.
Hétvégén megszületett az új sziklakert is :-) Ma egész nap esett, pedig még meggyet kellene szednem,
szörpnek. Igen, szörpnek. Szomszéd Marika csinált, és valami hihetetlen finomra sikerült neki :-)
Gabi meg kenyérlángost sütött, na is megütötte a mércét. Finom volt :-)
Én ma rétest sütöttem, túrósat és mákosat. imádom a mákos rétest meggyel. Igazából minden mákos ételt szeretek . Nem tudom miért....bár sejtem :-)
A gyerekek nagyszülőknél vannak. Nyaralnak. Tegnap vittük le őket, de már nagyon hiányoznak. Várom, hogy újra megteljen a ház velük és a zsiványkodásukkal. Kis angyalkáim. Igazi gyerekek :-)
Mindig levesznek a lábamról valamivel. Annyira ismernek és tudják, hogy anya igazából engedékeny, csak tudni kell mikor kell kérni amit szeretnének.
A kis mocskok mindig elérik nálam amit akarnak. DE miért ne alhatnának a nagyágyban? Igaz én akkor én nem nagyon tudok aludni,de mit számít. Itt 2 perc alatt elalszanak, és szépeket álmodnak. Mona meséli minden reggel az álmait,olyan édes. Zsuzsika lustálkodós,de azért kikukucskál a párnái közül. Kis manó kinyitja a szemét, felül, és nem az első,de a második mozdulata,hogy megölel. Kell ennél szebb reggel? Hétvégétől visszatér a jó idő. Indul a strand szezon!!! A medence készen áll a rohamra. a párom mindent elkövetett,hogy tökéletes legyen, én meg adtam a látványnak és a kényelemnek. Növények,virágok,ami csak kell a provanszi hangulathoz :-) Hiszen nyár van , vagy mi a szösz :-)))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új kedvencek a kerben.
  2012-06-19 14:15:25, kedd
 
  Holnap avatjuk fel, új grillezőnket. Már nagyon várom....ezer éve nem grilleztünk már így.
Tavaly egy nagy viharban valami ráesett és igencsak elfáradt szegénykém.
De nincs csüggedés, hiszen holnap grillparti :-)
Tegnap miután az a hatalmas meleg is elvonult, neki láttunk a medence felállításához. Jut is eszembe erről, hogy tölteni is kellene ma,hiszen tegnap csak félig töltöttük, hogy melegedjen kicsit a víz :-)
Aztán helyet kaptak mellette leandereink, és bokrokat ültettünk egyik oldalához, és máris hangulatosabb lett. Közben a két futórózsa kapott egy futtatót, egy nagyon szép , boltíves tartót. házi gyártmány, de nem látszik rajta. Imádom. Szépen bele bújtattam a rózsa "indáit", és ágait. Remélem nyár végére, már teljesen benövi. Ez fért bele a tegnapba, hiszen irtózatosan tűzött a nap.
Ma este , ha minden jól megy, egy újabb sziklakert kap helyet a kert egyik zugában. én nem annyira szeretem a kör alakú megoldásokat e témában, inkább a kerítés melletti, egyenes vonalban elterülő , kicsit kiemelkedő kövek közé rejtett aprócska növényekkel borított stílust szeretem. kinek mi tetszik. Már - már lassacskán teljesen kialakul a kertünk. igaz itt-ott még vannak gyomos helyek, de lassan leküzdjük ezt az akadályt is, hiszen velük a legnehezebb küzdeni, lassan, de biztosan haladunk előre :-) Esténként kiülünk a teraszra és a kellemes nyári levegőben, megbeszéljük a párommal, hogy nagyon szeretünk itt lakni, és hogy megtaláltuk a helyet, ami nekünk lett kitalálva :-)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyönyörű kert titka
  2012-06-17 23:25:59, vasárnap
 
  Az elmúlt időszakban rengeteget esett az eső, ami a gyomoknak is igencsak kedvezett.
Persze a gyomlálástól nem nagyon lehet menekülni, ha csak nem gyomirtózunk, de az nem mindig célszerű. Marad a leghatásosabb módszer. Mikor elmegyek mellettünk, mindig kihúzogatok 1-1 gyomot, és így lassan, de biztosan fogyatkozik.
Nagy szerencse ért minket, a szomszéd néni kútját használhatjuk, az öntözésnél most nem fogy el a víz. A fű csak úgy ragyog és duzzad a nedvesség miatt. A reggeli és esti öntözés megmaradt, de mivel nőtt a füves terület és a kiskertek száma is, így nem egy, hanem másfél, olykor 2-2 órán keresztül is locsolok.
De meg is látszik. A rózsáim időközönként kapnak tápot, kis bogyó formában, amitől rengeteg virágot hoznak. Mindenki csodálta a rózsákat első hajtásánál, most nyílt le, de már a bimbók újfent törnek elő :-)
Van két rózsabokrom, amik futóként lettek elkönyvelve. Nos, fut, nem fut ha minden jól megy holnap
megkapják futtatójukat. A kedves párom valami fantasztikusat talált ki, mindezt fillérekért szinte. Igaz macerás volt lefesteni, de most már kezdem látni, hogy nagyon jól fog kinézni, mint egy kis boltíves kapucska. Szeretem az ilyen romantikus megnyilvánulásokat a kertben. Ma hoztunk köveket is , és egy újabb sziklakertet építünk. Már nagyon várom, hogy teli ültessem, és szaporodjanak a drágáim. Amit először csináltunk, hihetetlen látványt nyújt. Minden tavasszal és nyáron ültetek bele olyan növénykéket, virágokat amik egy nyáriak, és vannak kövirózsák, több fajta, futó sziklakerti növénykék, amik most hozzák apró virágaikat. Nem győzök betelni a látvánnyal.
Imádom őket :-))))
Így még egy lesz, hogy még több szépség legyen a kertben. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kiskertész lesz belőlem, és hogy ennyire megszeretem a növénykéimet, fákat,virágokat és mindent ami a kertben található.
Végre találtunk babérmeggyet is, amit eddig hamis babérnak ismertem. Gyönyörű kis bokor, és gyorsan vettünk mellé valami illatos bokrocskát is,de most hirtelen nem jut eszembe a neve, fehér virágai ontják az édes illatot. És persze végre lett lonc-unk is, amire már évek óta vágytam, és most a bokrok vették át a térhódítást minálunk. SOk-sok bokrot szeretnék a kertbe,ami megtöri a sík területeket és érdekes színfoltjaivá válhatnak kertünknek. Nagyon egymásra találtunk ebben is kedvesemmel. Imádja a kertünket, és folyamatosan csak építi nekem a jobbnál jobb dolgokat benne. Most pl a nyári medence alá csinált bontott téglából egy nagyon tuti kis placcot, amit akkor is tudunk használni,ha már a medencének be kell költöznie. A zöld fűben szépen mutat a terrakotta szín, a sötétre festett gerendaszegéllyel. Imádom!
Aztán végre beszereztünk egy kőgrillezőt. Mindig el voltunk hűlve az áraktól, de most nagyon jó áron jutottunk hozzá,és szintén egy kedves színfoltja a kertnek. Sajnos a kerti tó még nagyon csak a tervezés alatt áll. A költségei meghaladják erőnket, de ami késik nem múlik. Zöldfűszeres kiskertem kicsit megrongálódott, Beni tett róla,hogy néhány növénykém ne érezze jól magát, most a rehabilitációs idejüket élik, pótolom a tönkretett növénykéket, és rendezem soraikat. Dóritól kaptam néhány ruccola palántát , amik igazán jól érzik magukat itt, már nem egyszer ettem ruccolás, tejszínes tésztát, kis fokhagymával. Hú....mindenkinek tudom ajánlani. Beni ellen, most törött borssal próbálok védekezni. Eddig hatásos volt, remélem ma éjjel is békén hagyja azokat a területeket.
Minden nap csodálom a kertet,, és belegondolok, hogy néhány év alatt mennyit fejlődött, változott ez a kert, a szinteltolástól kezdve, a sziklakert, a fák, a kertecskék, a kisebb, nagyobb építmények, hinta, a gyepesítés, virágok...és a rengeteg öntözés, tápozás, de meghálálja, hiszen csodás látvány fogad minden reggel, és amikor kilépek a teraszra, beszívhatom az illatos, reggeli , párás levegőt :-) Ez minden munkát megér/t/ !!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pihis délután
  2012-06-12 21:29:20, kedd
 
  Ma suli után gyors ebéd, öltözés, és indulás a zeneiskolai évzáróra.
Hegedült a kisfiam is. Nagyon ügyes volt. A tanároknak ajándék dukál, hiszen hittel,
kitartással, türelemmel oktatták gyermekeimet. 1-1 bon-bon, azt mindenki szereti :-)
Aztán a hatalmas eső miatt, itthon eső napot tartottunk és 2 pacis filmet is megnéztünk a gyerekekkel.
Igazán hiányzott már egy kis semmittevés. kipihentük magunkat, vacsi, fürdés...a kedves is megjött még mielőtt lefeküdtek, így csodás lett ez az este. Kis játék még a face-n, a levelek átnézése...majd fekvés. Mostanában sokat játszom a telefonon is, a szórejtvények, és a golyók magával ragadnak esténként 1-1 játék erejéig, aztán szundi :-)l Ennél lazítósabb estém nem is lehetett volna.
Hát mindenkinek szép jó éjszakát kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Esős idő
  2012-06-12 12:27:25, kedd
 
  Kicsit kimaradoztam mostanában. Nemrégiben lehoztuk az otthoni padlásról, a rég elfeledett, eltemetett emlékeimet. Nem sok 2 karton doboznyi. AZ egyik főleg főiskolai jegyzetek, kis megemlékezések abból az időből. A másik, telis-tele emlékekkel. Régi szerelmes leveleim. van amelyik selyemmel, van amelyik csipkével van átkötve, melyik milyen nyomot hagyott a szívemben.
kövek, kagylók, száraz virágok, kis jegyzetek és a legnagyobb kincseim is előkerültek, a naplók. ohó. bizony a naplóim. Amire nem kicsit büszke is vagyok, hiszen éveken keresztül vezettem, és írtam a történetemet. Tegnap délután leültem a dobozok mellé, és kiválogattam azokat a dolgokat, amelyek most is fontosak, vagy egykor majd a karosszékben jó lesz olvasgatni, megnézni. Kedvesem levelei éppen elég fejtörést okoztak, hiszen nincsenek időrendi sorrendbe szedve, de hát annyit???
Ez majd egy másik délután lesz. Előkerült több fájó emlék is. Drága nagymamámnak írt kis üzenet, megdobogtatta a szívemet. Előjöttek régi -új emlékeim. Szerettem gyerek lenni a mamánál.
És persze sok más emlék, amik már talán igazak sem voltak...
Szépen pakolásztam, rendezgettem, és rájöttem, hogy gyermekkorom igazán eseménydús volt :-)
Akárcsak mostanában :-) Bár most máshogyan.
Kedvesem ott állt mellettem és nézte a képeket, ezeket még sosem látta, hiszen minek mutogattam volna neki. Aztán elpakoltuk a doboz egyik sarkába. Jó helyen lesznek ott. És előjöttek közös emlékeink, kövek az Ipoly partról...stb, sokra már nem is emlékszem mi honnan , hogyan került hozzám. Milyen jó így átnézni kis múltamat, és tudni, hogy akkor is és most is minden rendben van, és jó az úgy ahogy történtek és történnek a dolgok.
Most új szelek fújnak. Hűvös ez a nyár. Előfordul néha, hogy csapadékosabb és hűvösebb, lesz idő, hogy a naplók is olvasásra kerüljenek,de addig is jó pihenést nekik új otthonukban.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekességek a hétan...
  2012-06-08 14:49:40, péntek
 
  Volt minden ezen a héten, jó is rossz is, nyugis és izgalmas pillanatok. Hihetetlen , hogy mennyi hatás éri az embert.
Elkezdődött a hét, és már alig tudtunk felkelni, a keddről nem is beszélve. Volt zenevizsga, dupla úszás, séta, fagyizás....tanulás, kertészkedés, vérvétel, Duna tv...felfordulás, kapkodás....aztán egy teljes napot a házra, a kertre majd a főzésre fordítottam. Volt szülinap, névnap is a héten, finom :-) meglepi vacsikkal, torta...házi dió torta Apacának, drága uramnak :-) Napsütés és eső, hűvös és meleg....mindenből volt bőven :-)
Leszedtem a borsót és egy isteni rizi-bizit csináltam belőle. Életem első borsója....azaz a csajsziké, hiszen ők regisztráltak be ebbe a programba. Hatalmas retkeink, és tuti borsónk is volt belőle. Most a répa, hagyma, karalábé nő. Nekem a Horvát országból hozott magok nem igazán tudtak kifejlődni, de azért elpalántáztam őket. De paradicsom és paprika, édeskömény, padlizsán, dinnye, sütőtök, cukkini,és minden más talált helyet kertecskéimben. Még spárga is, de az is csak próbálkozás egyenlőre. idén leszedtük első kis tálkányi cseresznye termésünket, és várjuk a málnát, szedret. hatalmas nektarinok várhatóak, lesz almánk is :-) és egy körténk :-) 4 szilvánk :-) Sajnos az olajbogyó fám kifagyott, az utolsó nagy hidegekben....remélem tudom idén pótolni.
tegnap rengeteg füvet nyírtam és öntöztem. Ha nem lenne a szomszéd néni kútja /amit használhatunk/ akkor már kiszáradt volna idén is a füvünk . DE most életerős, zsenge, és csodaszép. Imádom. Ahogyan a leandereket is. A teraszt belengi a finom, csábító vanília illat, a fehér leanderektől. A rózsaszínek pedig a kedvenceim rengeteg virágukkal. Most gyönyörű a zöld fűszeres kertem is. Csak úgy duzzadnak a növények. Nagy boldogság és elégedettség önti el kis szívemet :-) A kert a mindenem, ha egy kis megnyugvásra, biztonságra vágyok a rohanó nagyvilág elől elbújni csak itt lehet kis családommal :-)
Megyek is megnézem a rózsákat :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap reggel Duna tv :-)
  2012-06-05 11:22:00, kedd
 
  A lányokkal sütünk a Duna tv-ben reggel egy igazán jó , gluténmentes , túrópogit.
Azt hiszem 10-től :-) Kíváncsi vagyok, hogy a holnapi vérvételt így könnyebben viselik-e el.
Szegénykéim, visszafelé számolták a napokat, hogy mi lesz, mikor lesz a vérvétel. Annyira sajnálom, hogy ez rendszeres a kis életükben :-( És bárki bármit mond, nem lehet ehhez hozzászokni. Főleg a kis pityergős arcukhoz, a rémült tekintetükhöz.
De arra gondolok, hogy ez szükséges, mert ha bármit rosszul csinálunk, ebből derül ki, illetve bármi szövődmény is. Szóval holnap túrós pogi és csokis keksz készül a Dunán :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hitelrontás
  2012-06-04 22:16:48, hétfő
 
  Sokáig rágtam magamban ezt a témát, de végül döntöttem. Mindenki a munkájából él, na de milyen dolog olyat terjesztgetni,ami nem igaz, és ezzel elsöpri az útjából? Neki az a fontos, hogy olyanokat mondjon őt emeli előtérbe és a másikat elnyomja? Mégis meddig képes még süllyedni, a pénzért? Milyen ember az ilyen. Teljesen meg akartam szüntetni bármi infót felőle, de sajnos ezt most már nem tűröm szó nélkül. Már régebben is gondoltam erre, de mivel, most már van bizonyítékom. Még hogy nem énekelek!? Ki hallott ilyet?! Gyermek korom óta énekelek, és énekelni is fogok, Én zenész vagyok, és a lelkem hangjegyekkel van kidíszítve. Mégis mit képzel magáról ki ő?
Na várjál csak Pisti! Szégyelld magad, hogy nem tudsz műsort eladni azokra a helyekre /másoknak/, ahonnan engem hiányolnak, és hazudozol rólam, hogy én már nem énekelek. Mindenkinek összehordasz minden hülyeséget, és még te is elhiszed....de a törvény és az igazság mellettem áll!
Polgári Törvénykönyv 78.§-ában, illetve a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt) 3. §-ában található. A büntetőjogi és reklámjogi vonatkozásokra itt nem térünk ki. A Tpvt. 3. § szerint:
,,Tilos valótlan tény állításával vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben való feltüntetésével, úgyszintén egyéb magatartással a versenytárs jó hírnevét vagy hitelképességét sérteni illetve veszélyeztetni."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Június, te drága :-)
  2012-06-04 08:52:49, hétfő
 
  Már nagyon vártam ezt a napot, hogy végre legyen időm a kertre, a lakásra és mindenre.
Most nem tudom mihez kapjak, mi az első. Szegény kertecskéin telis-tele gyommal, a lakás ugyan ki van porszívózva, de a rendet csak anya tudja megteremteni :-) A fű is szomjazik már, és a növénykéim is...és sorolhatnám mennyi a teendő...de előbb utóbb csak nekiugrok. Az ebéd sem lesz egyszerű, bár annál finomabb, de időigényes. Sokan neki sem fognak, főleg egy öt tagú családnál, hiszen a rántott cukkiniből jócskán kell panírozni és felette állni, mire elkészül. DE mi nagyon-nagyon szeretjük. Főleg a gyermekeim. A rántott karfiollal is ki vannak békülve, de az volt a múlthéten.
SZóval a mosás, mosogatás, orchidea átültetésén már túl vagyok. Megetettem a sok kiscicát is. Olyan aranyosak, csak úgy tekernek hozzám remegve,mert tudják valami történni fog, de az ismeretlen mindig olyan ijesztő :-) Ma túrót kaptak. Sajnos megadta magát, nem volt időm megcsinálni, de nem veszett kárba, hiszen a kis szőrös gombolyagok befalták :-)
Beni büntiben van, ő nem kapott. Teljesen tönkretette egy részen a gyönyörű, dús gyepet :-( Robi módszere nem vált be, most az enyém következik. Engem nagyon szeretet, és a szeretgetés már addig fajult, hogy összedugjuk a fejünket és a kis pofáját simogatva , duruzsolok halkan valami kedveset neki. Teljesen oda van ilyenkor. De ez elmarad, mivel nem tud magán és az ásási rohamain uralkodni.
Tegnap nagyon jó idő volt. Kora délután értem haza, persze teljesen lemerülve. Kicsit pihiztem, aztán elmentünk Vácra, a Duna partra korizni, fagyizni. Nagyon örültek a lurkók, főleg, hogy én is kivettem egy korit, és bár Robiba kapaszkodva,de büszkén vállalva, hogy béna vagyok, de próbálkozom :-) A gyerekek próbáltak ötleteket adni, és én csak arra gondoltam, hogy sosem volt még ilyen lehetőségem, de nagyon vártam rá. Robi is rebesgetett valami ilyesmit. Lehet neki is egy ilyen korit kellene beszerezni? nem is rossz ötlet, hiszen jön a szülinapja, névnapja és még semmi ötletem :-(
DE valamit kitalálok :-)
Szóval nagyon jól sikerült a tegnap délután. Zsuzsikának is találtunk szandált végre, bár az ára nagyon fájt /igazán nem olyan vészes összeg, főleg, hogy a nagyobbat választotta, hogy az jóval kényelmesebb és kitart "talán" a nyáron. Yorik. Robikának van ilyen szandia. Sportos, puha... tuti...
Móni sziesztát kapott pár hete, az csajos! Nem is veszi le a lábáról.
És még tegnap kaptak egy-egy sapit, azaz a lányok kalapot, fehéret. Igazi kis hölgyek lettek benne. Imádni valóak. Mónika már ma abban is ment a suliba, és mivel ünneplőben kellett menni, még édesebb volt a kis fehér blúzocskájával benne. Hazafelé beugrottunk Dórihoz, és kicsit leragadtunk. A gyerekek hancúroztak még egyet aztán irány haza, fürdés , vacsi... olyan gyorsan elaludtak, hogy csak na :-) Így még Robival is volt egy kis időnk megbeszélni az eheti teendőket...stb. Nagyon bírom ezt a pasit, az ÉN EMBEREM :-) lehet , hogy néha elege van belőlem, és nehéz engem elviselni, de kit nem nehéz? Nehéz egymáshoz illeszkedni két embernek mindenféle élethelyzetben, de mi olyan jól megtaláljuk a közös célokat, és a mindenevőnknek megfelelő "közös" utat. Talán a beszélőkém miatt is van ez, vagy bármi másért sosem találtam volna jobb partnert , apát, szeretőt nála :-) Jaj, na kezdek csöpögős lenni.
Megyek is öntözni és teregetni, főzni, rendet rakni és .... Szép napot :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 55
  • e Hét: 393
  • e Hónap: 785
  • e Év: 785
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.