Belépés
orsi1.blog.xfree.hu
"...az igaz embert egyedül az idő mutatja meg, míg a hitványra első percben ráfigyelsz. " --------- "A problémák azért vannak, hogy megoldjuk ... S. Orsi
1967.12.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
Kincseink
  2012-06-30 20:28:15, szombat
 
  Egy közel két órás előadás.
Érdemes végighallgatni.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhallgatott valóság?  
A foton öv
  2012-06-30 20:25:53, szombat
 
  A cikk 2003-as. De ezoterikus szempontból egyre aktuálisabb. A részek az Átlényegülés című könyvből valók.

A foton övvel a tudósok és asztrológusok éppen úgy foglalkoznak, mint a médiumi üzenetek. 1961-ben fedezték fel műholdak segítségével, hogy a Plejádok körül valami furcsa, aranyló energia felhő jelenik meg. Pontosan nem tudták definiálni, hogy mi ez, de az észrevehető volt, hogy határozottan közeledik a Naprendszer felé.

Akármilyen megdöbbentő is, a NASA először kidolgozta a tervet a Foton öv felrobbantására, és állítólag tettek is erre kísérleteket. Ez tökéletesen kifejezi ezen csoport valódi szándékait, hatalmi gőgjét, és hamis mindenhatóság tudatát. Hamarosan azonban rá kellett döbbenniük, hogy a Foton övet nem tudják megsemmisíteni, és az határozottan, ellentmondást nem tűrve közeledik.

A foton keletkezéséről, a fizika szintjén annyi elmondható, hogy amikor egy pozitron találkozik egy elektronnal, a másodperc töredéke alatt lenullázódik a töltésük, és a kiegyenlítődés pillanatában az anyag energiává, fotonná, fénnyé alakul át. Tulajdonképpen ez az abszolút Fény, ami a részecskék találkozásából született.

1987 óta, sőt már az 1960-as évek óta számtalan tudományos munka és találgatás látott napvilágot arról, hagy vajon milyen lesz az, amikor a Naprendszerünk és a Föld találkozik ezzel a mezővel.

Egyébként a Foton övvel való találkozás valóban hozhat kataklizmákat, mint ahogy a legutóbbi Oroszlán világkorszakhoz kötődik Atlantisz pusztulása is, és az azt követő Özönvíz, i.e. 10 800 körül.

Tehát a Foton övbe való belépés, nem mindig kellemes, csupán felemelő átélés, de mindenképpen egy hihetetlen mély transzformáció. Lehetőség az emlékezésre, egy kvantum ugrás megélésére, amikor is egy egész civilizáció felemelkedhet a létspirálján egy magasabb szintre. A mi kollektív és egyéni rezgésszintünkön múlik, hogy ebből mit fogunk megélni.

A tudósok az előrejelzéseikben sok olyan dolgot említenek, melyek részben már érzékelhetőek, csak talán finomabban, és nem egy univerzális kataklizma jellegével.

Arról beszélnek, hogy a szeizmikus aktivitás fokozódhat, vagyis földrengések, vulkán kitörések, nagyobb gyakorisággal várhatóak. Esetlegesen pólusváltás is történhet, és ezeket a jeleket valóban már mind tapasztaljuk is.

Ha a Nap lép be először a Foton övbe - mondták a tudósok -, akkor lehet, hogy 5-6 napra teljesen kialszik az égbolt fénye, és totális sötétség borul a Földre. Sőt bizonyos fokú lehűlés is elkezdődhet, ami akár egy átmeneti, kisebb fajta jégkorszakkal is felér majd.Utána pedig, az abszolút Fény sugárzó jelenléte lesz várható, szerintük.

A Foton övbe való belépést egyébként 1987-re jósolták, majd 1995-96-ra, azután pedig 2003-ra. De abban minden kutató egyetértett, hogy 2012-ben már teljes bizonyossággal benne leszünk a Foton öv sugarában.

Amitől a leginkább tartottak az volt, hogy az egész elektromos hálózat megbénul majd, hiszen a mi világunk az elektronok túlsúlyára épül. Az elektronok mozgása tartja életben a számítógépes rendszereket, az elektromos berendezéseket, a távközlést, a légi irányítást, és szinte minden területe a hétköznapok zavartalan működőképességének az elektromosságon múlik.

Ezzel szemben a Foton öv lényege éppen egy pozitron túlsúly jelenléte. Tehát, valóban megalapozott az a gyanú, hogy ha egy ilyen pozitron túlsúly találkozik a világunk elektron többletével, akkor a két részecske találkozásakor egy rendkívüli kisülés, fényjelenség kíséretében a töltés lenullázódik, és az elektromos berendezések használhatatlanokká válnak.

Gondoljunk csak az éppen a közelmúltban történt amerikai nagy áramkimaradásra, amikor 2003. augusztus 14-én Észak-Amerika óriási, kiterjedt sávjában kialudtak a fények, mert a generátor meghibásodott. Majd szeptember 26-án hajnalban ugyan ez történt egész Olaszországban is.

Aki figyelte ezeket a jeleket, az észlelhette, hogy ezekben a hónapokban nálunk is feltűnően sok átmeneti áramszünet volt. Ez mind a Foton öv hatása, ami csak sűrűsödni fog a jövőben. Ami miatt ez nem történt meg gyakrabban, és az egész bolygóra kiterjedően, az az, hogy bizonyos Szíriusz-, Plejádok-, és Arcturusbeli szellemi csoportok roppant erőfeszítéseket tesznek a Föld terében dolgozva azért, hogy létrehozzanak egy olyan speciális morfogenetikus mezőt, egy védőhálót, amely egyenlőre még leárnyékolja a generátorokat, és a fontos elektromos központokat.

Azonban a Foton öv hatása és jelenléte rendkívül pozitív, hiszen ez az Élet jelenléte maga, és nem kell megijedni ezektől a hatásoktól. Azt tudjuk, és érezzük, akár bevallják a szakemberek akár nem, hogy a mi háztartási berendezéseink is, mint a TV rádió, számítógép, mikrohullámú sütő, és természetesen a mobil telefonok is, igen komoly, és káros elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, amelyek szinte átszövik az otthonainkat, munkahelyeinket, és ott vannak mindenütt.

Ezek a hullámok, láthatatlanul ellentétes forgási irányra késztetik a szervezetünk molekuláit, atomjait, és életellenes folyamatokat indítanak el a sejtjeinkben, mely hosszú távon diszharmóniát, betegséget, és a sejtek öregedését váltja ki. Míg a fotonok finoman áthangolják a "molekulák forgási spinjeit", és az Élet szerinti, pozitív kvantumokat közvetítik a sejtjeink felé, amely az egészség, és a sejtszintű megfiatalodás irányába tolja el a testünkben zajló folyamatokat.

Erre utal egyébként Barbara Marciniak, A Plejádok tanításai című könyvében, amikor elmondja, hogy a mi elektromos berendezéseink valójában egy titkos, de nagyon is szándékosan, megtervezett "tudatkontroll" eszközei. Az általuk kibocsátott, és meghatározott frekvenciára hangolt berendezések, az emberi agyat elérve rést ütnek annak energetikai védelmén, így egyfajta tudat-manipuláció történhet általuk.

A kutatók körében igen nagy aggodalmat kiváltó másik terület, az atomreaktorok, és atomfegyverekkel végzett kísérletek labilitása. Attól tartanak ugyanis, hogy a Foton energia erős és kiszámíthatatlan hatása, egy váratlan láncreakciót indíthat el az instabil radioaktív elemekben, és ez menthetetlenül robbanásokhoz vezethet.

Ez a félelmük sem alaptalan, hiszen az emberiség sajnos visszaélt ezzel a technikai tudással is, és nagyon sok olyan kézben van ma a világon atomfegyver, akik nem jól használják ezeket az erőket, így szembekerülnek a Fénnyel.

Itt is elmondható, hogy az Égi csoportok komoly összefogással tartják fenn az atomerőművek körül a védelmi fényhálót, hogy oda egyenlőre ne léphessen be a Foton öv hatása. Ezt a védelmi burkot láttuk idén a Paksi erőmű körül is, ahol szintén volt bizonyos fokú szivárgás, melyet ezzel a mezővel igyekeztek megállítani az Égiek.

A Plejádok üzenetei úgy szóltak, Barbara Hand Clow szerint, hogy 1987. március 16-a és 22-e között a Föld belépett a Foton övbe, egyetlen hétre. Ezután, minden évben egy héttel ez előtt léptünk a Fégy sávba, és egy héttel ez után hagytuk el ezt a mezőt. Vagyis minden évben kitolódik ez az időszak 2-2 héttel.

1988-ban már három hetet, 1998-ban pedig már közel fél évet tartózkodott a Földbolygó a Foton öv sugarában és 2012-ben a bolygó keringési pályájának az egésze benne foglaltatik majd.

A Nap egyébként 1998-ban lépett be a Foton övbe, amit a csillagászok is visszaigazoltak, ugyanis igen intenzív napaktivitás volt akkortájt, és különféle naprobbanások zajlottak a felületén. Itt érdemes megjegyeznünk azt is, hogy idén, 2003. október 23-24-én is rendkívüli erejű napkitörések jelentkeztek, két hatalmas napfolt megjelenése nyomán, amelyek izzó gázfelhőket lövelltek ki a Föld felé.

A tudósok bejelentése szerint az utóbbi évek legnagyobb viharai dúltak most a Nap felszínén, és a Föld mágneses terét elért gázfelhők mérsékelt geomagnetikus viharokat keltettek. Ezek következtében a műholdas rendszerek, az elektromos hálózatok, és a mobiltelefonos hálózatok is megbénulhattak részlegesen.

Mivel a gázok elektromosan töltött részecskéket tartalmaznak, ezért valóban érzékelhetőek voltak ezek a zavarok a távközlési, a műholdas, az áramszolgáltató, és a navigációs rendszerekben. Arról is vannak statisztikai adatok, hogy az emberek érzelmi, és mentális állapotára is erősen hathatnak ezek a napkitörések, ilyenkor több baleset, katasztrófa, és akár erőszakos cselekmény is történik.

Érdekes megfigyelnünk, hogy mikor voltak ilyen naptevékenységi maximumot jelző évek: 1945, 1956, 1968, 1979, 1990, 1998, 2001, és most 2003! A legutóbbi esetben mi azt láttuk, hogy a Nap Kapujában, amely egy nagyon fontos szakrális tér a 4. Dimenzió felsőbb oktávján, teljes nyugalom van, sőt bizonyos rezgésszint emelkedés érzékelhető.

Azonban egy nagyon erős Foton öv hatás, és foton beáramlás történik a Nap, mint 3. Dimenziós égitest terébe, ami szinte forró, izzó lávaszerű örvényeket kelt a felszínén. Látható volt, hogy éppen a Nap feladata ennek a foton energiának a közvetítése a Naprendszer további bolygói felé, így ezek a foton részecskék forró gázfelhőkbe csomagolva érik el a Föld felszínét is.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy a Foton öv nem más, mint a Fény hírnöke a Földanya és az emberiség számára! Az emlékezés kulcsa, és az Isteni/Istennői teljesség felé vezető út hídja, mely átemel majd bennünket abba a tudatosságba, ahol igazán önmagunkra ismerhetünk.

Tehát ne félelemmel figyeljük ezeket a változásokat, inkább egy nyitott, bizalommal teli várakozással!

A világ egészen különböző pontjain fogadnak bizonyos médiumok, tanítók és gyógyítók hasonló üzeneteket a Felemelkedés Isteni tervéről, hogy ezek az ébresztő szignálok eljussanak az emberiség azon részéhez, akik érzékenyek és nyitottak a szellemi szférák jelenlétére, és akik eredeti élettervük szerint, a Fény küldötteiként részei ennek a kozmikus folyamatnak.

Van egy fontos dátum, amely rendszeresen megjelenik ezekben az üzenetekben, mégpedig a 2012. december 21., vagy máshol a december 23-24., mint ennek a kozmikus történésnek a földi időben mért pontos időpontja. Ez a dátum a maja naptár vége is.

A mexikói Palenque templomvárosa volt egykor a maja társadalom egyik központja, amely több mint ezer évvel ezelőtt élte virágkorát, és egy nagyon érdekes időszámítási módot, illetve ezzel összefüggésben fontos próféciákat hagyományozott a világra.

Bizonyos, más maja forrásokban pedig, ettől egy kicsit eltérő időpont szerepel, mégpedig 2013. február 19, mint az utolsó 13 éves ciklus vége. Mindenesetre az bizonyos, hogy 2012. december 21. egy nagyon fontos időpillanat lesz, amikor számtalan kozmikus folyamat érkezik el a végpontjához.

Egyrészt, ez lesz az a pillanat, amikor a Földbolygó a Plejádok, Alcyone csillaga körüli 25.920 éves keringési pályájának végpontjára érkezik. Ugyanebben a pillanatban, ezzel tökéletesen szinkron, a Plejádok egész csillagrendszere a Galaktikus központ körüli 225 millió éves keringési ciklusának végére ér, sőt az egész Tejút Galaxis is éppen abban a pillanatban jut majd el, egy ennél végtelenül hosszabb keringési pályája végpontjára a Nagy Központi Nap körül.

Olyan ez, mintha egy különleges kozmikus spiráltánc záróakkordja hangzana fel a térben. De, ahogy a teremtés örök körforgásának rendjében, minden halálkapu egyben az újjászületés küszöbét is jelenti, úgy ez a jövőbeli pillanat az egész univerzum újjászületését is jelenti majd.

Az élet nem vész el, csak átalakul, és ebben a folyamatban a Plejádok csillagrendszere, és vele együtt a Naprendszer, és természetesen a Földbolygó is újjászületik, és átlép egy új teremtő álom küszöbén. Ezért olyan hihetetlenül fontos az a fejlődési ciklus, amelyet be kell járnunk 2012-ig, és ezért érezhetjük, hogy rendkívüli és megismételhetetlen életet élünk most, amelyben tanúi, teremtői, sőt fényküldöttei is vagyunk ennek a kozmikus történésnek, melyre nem volt még példa a belátható történelmünkben.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 180.
  2012-06-30 20:21:50, szombat
 
  Hatvannyolcadik fejezet

Jonas Faukman szerkesztő New Yorkban éppen aludni tért, amikor megszólalt a telefonja. Kicsit késő van már a telefonáláshoz, morogta, miközben fölemelte a kagylót. Egy telefonkezelő szólt bele.
- Robert Langdon keresi, vállalja a hívás díját?
Az elképedt Jonas villanyt gyújtott.
- Hogyan? Persze, oké.
Kattant a vonal.
- Jonas?
- Robert? Felébresztettél és még én fizessek érte?
- Bocsáss meg, Jonas - mondta Langdon. - Nagyon rövid leszek. De tényleg tudnom kell. A kéziratról van szó, amit átadtam neked. Véletlenül nem...
- Robert, ne haragudj, tudom, hogy azt ígértem, hogy ezen a héten elküldöm a levonatokat, de el vagyok úszva. Jövő hétfőn. Esküszöm.
- Nem a levonatok miatt aggódom. De tudnom kell, hogy nem adtál-e ki belőle példányt a hirdetőknek anélkül, hogy szóltál volna nekem.
Faukman tétovázott. Langdon legújabb kézirata - az istennőkultuszok történetének feldolgozása - számos szövegrészt tartalmazott Mária Magdolnáról, amelyre sokan felvonhatták a szemöldöküket. Noha az anyagot alaposan dokumentálták és már mások is foglalkoztak a témával, Faukman nem akarta addig kinyomatni a szakmai példányokat Langdon könyvéből, amíg nem szerez ajánlást néhány komoly történésztől és művészeti szakembertől. Jonas kiválasztott tíz nagy nevet a szakmából, és elküldte nekik a kritikus szakaszokat egy udvarias levél kíséretében, amelyben azt kérte, hogy legyenek szívesek egy rövid méltatást írni a borítóra. Faukman tapasztalatai szerint a legtöbben általában kapva kaptak a lehetőségen, hogy nyomtatásban láthatják viszont a nevüket.
- Jonas? - erősködött Langdon. - Odaadtad a kéziratomat, igaz?
Faukman a homlokát ráncolta, pontosan érzékelve, hogy Langdon nem örül neki,
- A könyved már kész volt, Robert, és én meg akartalak lepni néhány híres ember méltatásával.
Szünet.
- A Louvre kurátorának is küldtél Párizsba?
- Hát mit gondoltál? A kéziratodban számtalan helyen hivatkozol a Louvre gyűjteményére, a könyveire az irodalomjegyzékben, és annak a fickónak komoly befolyása van a külföldi eladásokra. Sauniére-t nem lehetett kihagyni.
Hosszú csönd következett a vonal túlsó végén.
- Mikor küldted el neki?
- Úgy egy hónappal ezelőtt. Azt is megemlítettem, hogy nemsokára Párizsba utazol, és javasoltam neki, hogy találkozzatok. Felhívott egyáltalán? - Faukman elhallgatott, és megdörzsölte a szemét. - Várjunk csak, neked nem ezen a héten kellene Párizsban lenned?
- Párizsban vagyok.
Faukman felült az ágyban.
- És most egy párizsi hívást fizettetsz velem?
- Vond le a szerzői jogdíjamból, Jonas. Hallottál azóta Sauniére-ről? Tetszett neki a kézirat?
- Nem tudom. Nem jelzett vissza semmit.
- Nos, ne aggódj. Most le kell tennem, de ez sok mindent megmagyarázott. Köszönöm.
- Robert...
De Langdon már nem volt a vonalban. Faukman letette a telefont, és hitetlenkedve rázta meg a fejét. Szerzők, gondolta. Még a normálisabbja is sült bolond.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Azt írta a neten
  2012-06-30 13:45:08, szombat
 
  hogy nem csak nagy lesz ma a hőség, hanem még az uv sugárzás is igencsak magas lesz.
Hát én itt döglök meg a melegtől uv sugárzás nélkül is a besötétített lakásban.
Egyedül nagyon nincs kedvem menni vízpartra, és most se barát, se baráti társaság nem ér rá.
Csemetém reggel hazautazott apjához, úgy gondolta, megmutatja magát megint pár napig.
Pocsékul voltam a héten... táppénzen vagyok, kikészültek az idegeim a munkahely miatt..
Holnap erősítésképp kirándulni szeretnék menni, remélem ismim nem gondolja meg magát. Kell a mozgás, állandóan ugyanott, ugyanazok között lenni nem épp jó... főleg nem olyan légkörben... A szokásos torna most nyári szünetet tart, amit nagyon bánok, mert mindig feltöltött. Majd szeptemberben folytköv, ahogy a kézismeccsek is. Valahogy jó lenne a bringákat is elhozni a mostani pihenőhelyükről, a baj az, hogy hiába hozom el, nem tudom hová elvinni átnézetni, mert mire hazavergődök a munkahelyről, minden bezár. Pedig úúúúúgy, de úúúúgy elterveztem, hogy bringával járok majd dolgozni, ha nem esik az eső, és esténként is el tudok menni valamerre. Nah, majd lesz valahogy... 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövidített igazságok
  2012-06-29 13:51:07, péntek
 
  Rövidített igazságokAz élet szakadatlan küzdelem. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma, bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés stb.

A halász azért megy ki a tóra, hogy halat fogjon..a horgász meg azért, hogy ne legyen otthon.


A memóriám már nem a régi. És ráadásul még a memóriám sem a régi.

Addig igyál, amíg már szépnek tűnik, de még nem akarod elvenni feleségül.

A nyúl az egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

Minden reggel ágyba viszem a páromnak a kávét. Neki már csak meg kell darálnia...

Azt mondják, elmebajban szenvedek... De én nem szenvedek, élvezem minden percét...

A munkahely olyan, mint a sakk. Ha alacsonyabb beosztásban vagy, akkor csupa paraszt vesz körül és járhatsz gyalog. De ha előléptetnek, akkor egyből mindenki téged akar leütni.

Vagy sokat keresel, vagy sokáig!

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

Alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak ellenszenves.

Mindig a főnök végzi a feladat oroszlánrészét: üvölt.

Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is.

Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van.

A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább.

A munka azoknak való, akik nem tudnak horgászni.

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...

Azért van a vonaton két mozdonyvezető, mert ott akkora a zaj, hogy egy ember el se tudná viselni!

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.

A szerelem egy hosszú, édes álom. A házasság az ébresztőóra.

Ha olajos lesz a kezed, akkor elkezd viszketni az orrod.


Úriember az, aki ígéretéhez híven megmutatja a bélyeggyűjteményét.

Optimista az, aki azt hiszi, hogy a légy a szobában a kijáratot keresi.

A törhetetlen játékok legfőbb haszna, hogy ezekkel kiválóan össze lehet törni minden mást.

Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit.

Statisztikailag bizonyított: a válások 100%-a házassággal kezdődik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 179.
  2012-06-29 13:45:36, péntek
 
  A Range Rover rakterében fekvő Silas csak nehezen tudott lélegezni. A karját hátrafeszítették, és erősen a bokájához kötözték zsineggel és ragasztószalaggal. Minden rázkódásra fájdalom nyilallt kicsavarodott vállába. De legalább a ciliciumot eltávolították a fogva tartói. Mivel kipeckelt száján át nem tudott levegőt venni, az orrán keresztül lélegzett, de az egyre jobban eldugult a raktér porától. Köhögni kezdett.
- Azt hiszem, fuldoklik - mondta a francia sofőr aggodalmas hangon.
A brit férfi, aki leütötte Silast a mankójával, most megfordult, áthajolt az üléstámla fölött, és felvont szemöldökkel, hidegen nézett Silasra.
- Szerencséje, hogy mi, britek nem a barátok, hanem az ellenségek iránt tanúsított együttérzés alapján ítéljük meg az ember civilizációs fokát. - A férfi hátranyúlt, megragadta és egyetlen gyors mozdulattal letépte a ragasztószalagot Silas szájáról.
Silas úgy érezte, mintha lángra kapott volna az ajka, de a tüdejébe áramló levegő isteni ajándék volt.
- Kinek dolgozik? - kérdezte a brit.
- Isten munkáját végzem - vágott vissza Silas, és fájdalom hasított az állkapcsába, ahol a nő megrúgta.
- Az Opus Deihez tartozik - mondta a férfi. Nem kérdés volt.
- Fogalma sincs arról, hogy ki vagyok.
- Mit akar az Opus Dei a zárókővel?
Silasnak nem állt szándékában válaszolni. A zárókő a szükséges láncszem a Szent Grálhoz, a Szent Grál pedig a hit megvédelmezésének kulcsa.
Isten munkáját végzem. Az Út veszélyben van.
A Range Rover hátuljában kötelékeivel küzdő Silas attól félt a legjobban, hogy mindörökre kudarcba fullasztotta a Mester és a püspök vállalkozását. Még arra sem volt módja, hogy kapcsolatba lépjen velük, és megmondja nekik, hogy rosszul alakultak a dolgok. A zárókő a fogyatartóimnál van! Meg fogják szerezni elölünk a Szent Grált! Silas imádkozott a jótékony sötétben. A testi fájdalmak csak még hevesebbé tették könyörgéseit.
Tégy csodát, Uram! Csodára van szükségem. Silasnak fogalma sem volt arról, hogy néhány óra múlva valóban csodában lesz része.
- Robert? - Sophie még mindig ót figyelte. - Olyan furcsán néz. Mire gondol?
Langdon a lányra nézett, és rájött, hogy megfeszíti az állkapcsát, és hevesen ver a szíve. Lehetséges az, hogy ilyen egyszerű a magyarázat?
- Szeretném elkérni a mobiltelefonját, Sophie.
- Most?
- Azt hiszem, kigondoltam valamit.
- Mit?
- Egy perc múlva megmondom.
Sophie riadtnak tűnt.
- Nem hiszem, hogy Faché lehallgatja, de a biztonság kedvéért ne beszéljen tovább egy percnél.
- Hogy kell hívni az EgyesültÁAllamokat?
- Csak akkor hívhatja, ha a hívott vállalja a költségeket.
A tengerentúli hívások nincsenek benne a díjcsomagomban.
Langdon beütött egy nullát, tudva, hogy a következő hatvan másodperc választ adhat arra a kérdésre, amely egész éjszaka nyugtalanította.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Férfilélek
  2012-06-26 20:23:31, kedd
 
  Négy éves voltam és abban reménykedtem, hogy egy napon nekem is lesz
barátnőm.

16 éves koromban jártam egy lánnyal, de ebben a kapcsolatban nem volt
semmi szenvedély. Úgy döntöttem, hogy életem hátralevő részét egy
szenvedélyes nő mellett töltöm el.

A főiskolán rátaláltam egy szenvedéllyel teli lányra, de túl
emocionálisnak bizonyult. Olyan volt, mint egy királynő egy jól megírt
drámában: mindig csak sírt és öngyilkossággal fenyegetőzött.
Elhatároztam, hogy egy olyan nőre van szükségem, aki stabilitást nyújt
nekem.

25 éves koromra találtam is egy kiegyensúlyozott hölgyet, de eléggé
unalmas volt. Abszolút megbízható jellemként semmi sem hozta őt lázba.
Az életem egy nagy pangássá vált, úgy gondoltam, hogy izgalomra van
szükségem. . .

28 évesen találkoztam álmaim nőjével, de nem tudtam vele lépést tartani.
Egyik dologból a másikba kapott, sohasem állapodott meg semmi mellett.
Zabolátlanul művelt mindenfélét és mindenkivel flörtölt. Legalább
annyiszor éreztem nyomorultnak magam, mint boldognak. Azt gondoltam,
hogy egy ambiciózus hölgy jót fog nekem tenni.

31 éves koromban rátaláltam erre a nőre. Ő valóban a földön járt.
Összeházasodtunk, boldogok voltunk. Olyan ambiciózus volt, hogy amikor
elvált tőlem, mindenemet elvitte.

Most 40 éves vagyok, és úgy érzem, lelkileg is érett férfivá váltam.
Egészen egyszerűen egy olyan nőt keresek, akinek kurva nagy mellei
vannak. . .

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Da Vinci kód 178.
  2012-06-24 14:51:27, vasárnap
 
  - Elizabeth? - kérdezte Langdon.
- A repülőgépem. Kész vagyonba kerül a tartása, azért adtam neki királynői nevet.
Langdon egész felsőtestével hátrafordult és rámeredt.
- Hát mit képzelt? - közölte Teabing. - Csak nem arra számítottak, hogy Franciaországban maradhatnak, miközben az egész Ügyészségi Nyomozóhivatal önöket hajkurássza? London sokkal biztonságosabb.
Sophie is Teabinghez fordult.
- Gondolja, hogy elhagyhatjuk az országot?
- Barátaim, én jóval befolyásosabb vagyok a civilizált világban, mint itt, Franciaországban. Továbbá a Grálról azt tartják, hogy Nagy-Britanniában van. Ha felnyitjuk a zárókövet, bizonyos vagyok abban, hogy egy térképet találunk benne, amelyből kiderül, hogy jó irányt választottunk.
- Nagy kockázatot vállal - mondta Sophie - azzal, hogy segít nekünk. Nem szerez vele barátokat a francia rendőrségnél.
Teabing megvetően legyintett.
- Végeztem Franciaországgal. Azért költöztem ide, hogy megkeressem a zárókövet. Ennek a munkának már vége. Azt se bánom, ha sosem látom többé viszont a Cháteau Villette-et.
Sophie hangjában bizonytalanság érződött.
- Hogyan jutunk át a reptéri biztonsági ellenőrzésen?
Teabing felkacagott.
- Le Bourget-ból szállok fel. Ez egy kereskedelmi repülőtér, nem messze innen. Idegbajt kapok a francia orvosoktól, inkább rendszeresen hazarepülök Angliába kezelésre. Mindkét reptéren előjogokat élvezek, persze busás fizetség fejében. Amint a levegőben vagyunk, eldönthetik, hogy odakéressünk-e valakit a leszállóhelyre az amerikai követségről, vagy sem.
Langdon egyszerre már nem akart senkivel találkozni a követségről. Nem tudott másra gondolni, csakis a zárókőre, a bevésett szavakra, amelyek talán elvezetnek a Szent Grálhoz. Azon tűnődött, vajon Teabingnek igaza van-e Nagy-Britanniát illetően. Azt el kellett ismernie, hogy a legtöbb modern legenda valahol az Egyesült Királyságban helyezi el a Grált. Arthur király Grál-mítoszokban gazdag szigetén, Avalonon, amelyet manapság az angliai Glastonburyben vélnek felfedezni. Bárhol van is a Grál, Langdon sohasem gondolta volna, hogy egyszer még keresni fogja. A Sangrea-dokumentumok. Jézus Krisztus igaz története. Mária Magdolna sírja. Hirtelen úgy érezte, mintha egy másik világba sodorta volna a mai este... mintha egy buborék zárulna köré, amelyen a való világ nem tud áthatolni.
- Sir? - szólalt meg Rémy. - Valóban úgy tervezi, hogy örökre visszatér Angliába?
- Rémy, fölösleges aggódnia - nyugtatta meg Teabing. - Pusztán az, hogy visszatelepszem a királynő földjére, nem indokolja, hogy további napjaimon főtt marhán és tört krumplin rágódjak. Arra számítottam, hogy velem tart. Úgy tervezem, hogy veszek egy szép udvarházat Devonshire-ben, és haladéktalanul magunk után hozatjuk minden ingóságunkat. Kalandos lesz, Rémy. Én mondom, kalandos!
Langdon önkéntelenül elmosolyodott. Miközben Teabing a dicsőséges angliai hazatéréséről szőtte a terveket, Langdon azon kapta magát, hogy átragadt rá a brit lovag lelkesedése.
Üres tekintettel bámult ki az ablakon, az elhaladó fákat figyelve, amelyek kísértetiesen sápadtnak tűntek a ködlámpák sárga fényében. A befelé fordított oldaltükröt elferdítették a nekicsapódó faágak, és Langdon meglátta benne a hátsó ülésen csöndesen gubbasztó Sophie tükörképét. Hosszan nézte, és a maga számára is váratlanul, egyre elégedettebb lett a látvánnyal. A túl mozgalmasra sikeredett este ellenére Langdon hálás volt a sorsnak, hogy ilyen remek társa akadt.
Jó pár perc elteltével, mintha hirtelen megérezte volna, hogy őt nézi, Sophie eiőrehajolt, a vállára tette a kezét, és futólag megmasszírozta.
- Jól van?
- Igen - válaszolta Langdon. - Többé-kevésbé.
Sophie visszadőlt az ülésre, és Langdon csöndes mosolyt látott megjelenni az ajkán. Aztán arra eszmélt, hogy ő is vigyorog.
 
 
0 komment , kategória:  A Da Vinci kód  
Úúúúgy hozzádbújnék
  2012-06-24 14:38:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vadregényes, mesébe illő
  2012-06-24 14:36:35, vasárnap
 
  ez a táj.
Vajon milyen lehet ott élni, ha egyáltalán lehet?
Na nem arra gondolok, hogy belehalok, ha nincs mikróm, hanem arra, hogy egyáltalán élhető-e ez a vidék, vagy pár nap, esetleg óra után jobb ha hazaindulunk....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 64 
2012.05 2012. Június 2012.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 367 db bejegyzés
Összes: 5815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 412
  • e Hónap: 3819
  • e Év: 3819
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.