Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 174 
Újraevangelizáció Krisztussal - Kertépítő lelkigyakorlat
  2012-07-31 01:58:06, kedd
 
  Újraevangelizáció Krisztussal - Kertépítő lelkigyakorlat Csíksomlyón 2012- Nyolcadik elmélkedés

8. A szabadság, az egészség, a teljesség öröme.Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Újraevangelizáció Krisztussal - Kertépítő lelkigyakorlat
  2012-07-31 01:54:32, kedd
 
  Újraevangelizáció Krisztussal - Kertépítő lelkigyakorlat Csíksomlyón 2012- Hetedik elmélkedés

7. Az életadás öröme, gyermekvállalás, gyermeknevelés öröme.Link


Ajándékozzuk meg egymást a kiengesztelődés örömével!

Megkeresett egy férfi, hogy beszélni szeretne velem, dühös, csak úgy árad belőle a panasz, szidja a feleségét! Hallgatom türelmesen, ismerem őket, sajnos tudom, hogy sok mindenben igaza van! Miután kiöntötte a lelkét, nekem kellene megszólalnom.

Nézd, - mondom szelíden - egy útkereszteződéshez értél, neked most döntened kell! Választanod kell az igazad és az asszonyka között. Mindkettő nem lehet a tiéd! Döntened kell tudatosan! Én helyetted az asszonyt választanám! Tudod, húsvét hajnalán Jézusnak is választania kellett a duzzogás, a Péterrel és társaival való szakítás, az igaza és az apostolai között! Ő tüzet rakott, halat sütött a galileai tenger partján, a társai mellett döntött és csak annyit kérdezett Pétertől: "szeretsz-e engem?"
Igen, választanod kell az igazad és a feleséged között, és én helyetted nem a sértett férfiúi büszkeségemet, a magányos duzzogást választanám, hanem az asszonykát. A fene nagy igazaddal te és gyerekeid magányosok lesztek! Az igazad nem tud főzni, inget vasalni, még egy puszit sem tud adni.... Tudod, én helyetted vennék egy csokor virágot az asszonynak és megkérdezném szelíden, jósággal: "drágám szeretsz-e te engem?
Légy nagylelkű! Ajándékozd meg őt a kiengesztelődés örömével, ne légy kufár, ne várd meg, hogy igazával vásárolja meg tőled a te szeretetedet!

Szeretettel,
Csaba t.Csaba Testvér írja :


Hírek Csíksomlyóról!

Tavaly ilyenkor csak álmodoztunk a csíksomlyói farmról! Istennek hála ma már 14 hektáron, traktorral, szépen felújított csűrrel, istállóval rendelkezik a Szent István ház, van ahol a mindennapi tanulás mellett gyakorlati tevékenységekkel is foglalkozzanak a fiataljaink. Mindenféle állatból szeretnénk néhányat tartani, nem annyira a haszonért, hanem azért, hogy a fiatalok tanulják meg őseink életformáját a gazdálkodást. A mindennapi egy -egy órás kinti munka nemcsak a ház önfenntartásában, de a fiatalok életre való nevelésében is nagyon fontos nevelési, oktatási cél számunkra.

Hálás szeretettel köszönjük mindazok segítségét, akik mellettünk álltak, állnak szép álmaink, terveink megvalósításában!

Hálás szeretettel, Csaba t.


Link

Új traktor Csíksomlyón

Imre bátyánk, a kedves Latinamerikában élő magyar testvérünk megajándékozta a csíksomlyói házunkat egy traktorral, és néhány hozzá tartozó géppel, felszereléssel. Attila, a csíksomlyói ház "gazdája" ki is próbálta, az adományba kapott felszerelést. A képen látható traktorral kaszáltuk le a Ferencrend földjeit, és takartuk is fel, majd az Isten adta jó szára takarmányt is az idén felújított csűrbe ugyancsak ezzel a traktorral szállítottuk be. Most már csak azért imádkozunk, hogy küldjön a jó Isten egy nagylelkű embert, aki 2-3 tehenecskével, bocival is megajándékozza a Szent István ház lakóit.

Hálás szeretettel,
Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Böjte Csaba : A hit éve!
  2012-07-31 01:49:10, kedd
 
  A hit éve!

A magyar egyház meghirdette a hit évét. Sokan kérdezik, hogy ez mit is jelent? Mit jelent az élő hit, melynek megkeresésére bátorít az egyház?

Érzékszerveink által kommunikálunk a külvilággal: látunk, hallunk, tapintunk, ízlelünk, szagokat érzünk. Jó dolog érzékszerveink birtokában elindulni, élni, belevetni magunkat a mindennapok forgatagába. Ezek az érzékszervek örömmel, élményekkel töltik meg a napjainkat, általuk bontakozik ki a földi létünk! Nélkülük szegényebbek, fogyatékosok vagyunk, a létezés teljességét sajnos hiányuk miatt nem tapasztalhatjuk meg!
Az emberiség egy részének személyes, boldogító tapasztalata az, hogy birtokunkban van egy érzékszerveinkhez hasonló képesség melyet hitnek nevezünk, mely által kommunikálhatunk nagy szeretettel, alázattal Istenünkkel. A hitünk az az érzékszerv, mely által a természetfeletti világot át tudjuk ölelni, s mely által ez a világ bennünket megtud szólítani.
Az élő hit mely által Isten csodaszép arca a sötétben felragyog, engem örömmel, boldogsággal tölt el. Teremtőnk nagy ajándéka, melyet ki felfedez s kinek mindennapjainak élő részévé válik, az azt igen sokra tartja, hisz általa szépen rendezett, lakott földdé válik a világ. Vívódásunk többé nem tragikus monológ, hanem a holnapot tervező, építő párbeszéd a Végtelennel. Csodálatos megnyílni a hitből fakadó imában Teremtőnk előtt, kicsinységünk és minden bűnünk ellenére belekarolni abba ki mindenkinél jobban szeret, hagyni, hogy szelíd, nyugtató szavakkal talpra állítson, vezessen, biztos kézzel szép feladatok elvégzésére bátorítson. Az élő hit, - akárcsak a látás a festőnek - értelmet ad az ember bolyongásának, létének itt a földön.
Az imádkozó ember útja soha nem ér véget, mert a hit által nem tudjuk megfogni, bejárni a szelíd Végtelent, de e csodálatos érzékszervünk által sok - sok minden láthatóvá, érthetővé válik napról napra Teremtőnk titkaiból. E kibontakozásnak nincs felső korlátja. A halál csak egy újabb kapu, mert a végtelenre teremtett létünk célja bebarangolni a végtelen Szeretetet, a végtelen Jóságot, a végtelen Bölcsességet, a végtelen Szépséget, az Istent ki megosztotta velünk a létet! Így életünk a semmibe hulló zuhanásból, a hit fényénél az Istenbe torkolló, kibontakozó, örömteli repüléssé válik.
Semmihez nem fogható boldogság, a hit fényénél bátran kibontani az ajándékba kapott életünk minden egyes percét. Olyan jó egymás után megcsodálni mindazt a gyönyörű ajándékot mit Teremtőnk pajkos szeretettel létünkbe elrejtett, melyeket megtalálva, bölcsen használva gazdagabbakká válunk, általuk csodákat tehetünk szeretetből, szelíden testvéreinknek. Nagy öröm Isten ajándékai alatt roskadozva, élő hittel elindulni és látni ahogyan szorgalmas kezünk alatt a dolgok szépen, egymásból bontakoznak, mind bimbóból a virág mely felfakad. Nem te alkottál, te csak ott vagy, szorgoskodsz szelíden, gyönyörködsz benne. Csodálod a hitedből, két kezed munkájából fakadó feltartóztathatatlan kibontakozást, némán állsz mind édesanya gyermeke mellett, hisz ő szülte, s kinek léte, minden egyes mosolya, pici, puha kacsójának simogatása mégis Isten ajándéka. Álmélkodva leborulsz csodáid előtt, hisz nem vagy varázsló, tudod, hogy nem te teremted kis világodat, és mégis oly sok minden a te botorkáló hitedből született. Olyan vagy mint a kútásó, ki nem ura a víznek s mégis a víz a munkája által született kútból fakadt. Áhítattal, örömmel leborulsz mindennapi csodáid partjainál, és poharat véve kezedbe magad is oltod szomjadat.
A hit évét hirdette meg anyánk az Egyház! Gazdasági krízisekbe, erkölcsi válságokba, háborús konfliktusokba megfeneklett létünk egyetlen kitörési módja, élő hittel megfogni a bennünket teremtő és szeretettel vezetni akaró Istenünk kezét. Én úgy születtem, hogy nem érzem a szagokat, vak vagyok az illatok világára, de elhiszem testvéreim őszinte örömét mikor boldogan körbeállják a csodaszép rózsabokrot. Persze, hogy szeretnék részese lenni az örömüknek, ezért újból és újból nekifeszülök a kibontakozásomat visszafogó korlátaimnak, kérve Istentől, hogy nyissa meg ezt az érzékszervemet, hogy általa befogadhassam ajándékait. Várom alázattal, hogy megnyíljon az illatok világa előttem, és addig is bizalommal gyönyörködöm testvéreim örömébe. Te, ki nem hiszel, lehet, hogy még nem is próbáltad használni ezt a csodás képességedet. Bizalommal tedd össze kezed, szólítsd meg Megváltódat ki azt mondja a Szentírásban: "az ajtóban állok, zörgetek, ki megnyitja az ajtót ahhoz bemegyünk......" Nyisd meg szíved ajtaját, tudatosan akarj hinni, lehet, hogy az Isten nem mind nagy folyók áradata tör be az életedbe, de biztos, hogy szelíden felfakad, s e életadó kis forrás vizénél mindaz mi benned érték, az virágba borul! S ha netalán Istenünk ki bölcsen osztja ajándékait, téged még nem részesített volna e természetfeletti világra nyíló érzékszervvel, az élő hittel, ne keseredj el, hanem nagy alázattal kérjed e csodaszép ajándékot!
Imádkozom, hogy a hit éve számodra a hit megtalálásának az éve legyen!

Kisebb testvéri szeretettel,
Cs.t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba Atya elmélkedései  
Nincs határa a történelmi tudatlanságnak
  2012-07-31 01:40:30, kedd
 
  Nincs határa a történelmi tudatlanságnak: Szent László királyt előszeretettel játsszák ki Szent Istvánnal szemben


Ifj. Tompó László - Hunhír.info


Nincs határa a történelmi tudatlanságnak, olyannyira, hogy az 1095. július 29-én az Örökkévalóságba költözött Szent László királyt előszeretettel játsszák ki nemzetiszínű ateistáink Szent Istvánnal szemben, elutasítva magát a katolicizmust, elfeledve, hogy első szakrális királyunkat éppen ő avattatta szentté III. Celesztin pápával, magatartásuk viszont intő jel mindazon teológusok számára, akik nem tudatosítják a magyarság és a kereszténység szembeállíthatatlan, egymást kiegészítő mivoltát, akik nem mutatnak rá arra, hogy nemzeti megmaradásunk elképzelhetetlen a (természetesen nem a mai cionista politikával átszőtt, hanem attól mentes) kereszténység nélkül, amely – korunk nemzetiszínű köntösbe bújtatott ateistáival ellentétben – nemzeti hagyományainknak nem kiirtója, hanem ápolója volt.


Amint már szóvá tettük, úgyszólván nincsen olyan médiafelület, ahol egy történelmi publikációhoz ne szólnának hozzá a történelmileg és teológiailag aluliskolázottak, akik szerint a kereszténység, mindenekelőtt a katolicizmus, a magyarságtól ab ovo idegen, németek által ránk erőszakolt nemzetközi vallás, amely elsősorban azt szolgálja, hogy elfeledjük magyarságunk ősi szakrális örökségét, a bizonytalan túlvilág híveiként földi hazánkat a siralom völgyének tekintsük, ahelyett, hogy csak magunkkal foglalkoznánk, a mi vallásunkkal, ami nem más, mint kizárólag őstörténetünk, amely nem ismer kőbevésett dogmákat s amelyet a tőlünk ezer éveket ellopó hazug csuhások mindmáig meghamisítanak.

Mindennek megismétléséhez az apropót az adta, hogy e sorok írója FB-ján a minap jelezte Szent László királyunk halála napját, amire megindult a hozzászólások lavinája: volt, aki szerint 'Szent László királyunk hozott egy törvényt, hogy minden hazaárulónak a fejét és jobbját kell venni, ezen törvényét végrehajtotta a halott sz. istvánon is', (holott ilyen egyik törvénykönyvében sem szerepel, arról nem is beszélve, hogy Istvánt éppen ő avattatta szentté III. Celesztin pápával 1192-ben s iránta való mélységes tisztelete jeléül jobbját szintén ő helyezte díszes ereklyetartóba), s olyan is, aki szerint a katolikus egyház, 'ez a kis csoport tenyésztette ki, hogy hajtasa végre a Magyarok ékírásának és Ősi keresztény vallásának az elpusztítását', így 'Sz. istvánnal 30.000 karakán Magyart húzattak elrettentésnek karóba csak azért mert nem voltak hajlandók megtagadni Őseik hitét és felvenni a judeo-keresztény vallást', végül, aki szerint 'sz. istván csak az elmult 300 évben lett nemzeti hős, előtte Szent László volt a legmagasabban tisztelt királyunk': igen, ezekből a betűhíven közölt hozzászólásokból hajszálpontosan kirajzolódik a nemzeti oldal oly sok hívének vallási-történelmi műveletlensége, ennek jeleként a források ismerete helyett való, közismert kirekesztőinktől eltanult tudálékos vagdalkozás.

Persze demagógokkal ugyebár értelmetlen vitatkozni, hiszen hiába ajánlanánk nekik, hogy legalább néhány alapvető művet olvassanak el, mint e tárgyban Karácsonyi János Szent László-életrajzát vagy Hóman Bálint Szent István-kötetét, netán középkori történelmi forrásainkba csak egy félórára mélyüljenek el, magatartásuk viszont intő jel mindazon teológusok számára, akik nem tudatosítják a magyarság és a kereszténység szembeállíthatatlan, egymást kiegészítő mivoltát, akik nem mutatnak rá arra, hogy nemzeti megmaradásunk elképzelhetetlen a (természetesen nem a mai cionista politikával átszőtt, hanem attól mentes) kereszténység nélkül, amely, korunk nemzetiszínű köntösbe bújtatott ateistáival ellentétben, nemzeti hagyományainknak nem kiirtója, hanem ápolója volt.

Nekik lenne elsőrendű kötelességük, hogy ezt tudatosítsák, amikor sokan azt állítják, Szent István kiirttatta ősi tárgyi emlékeinket, elsősorban a rovásírást, megkérdezve, mindmáig miért nem tudtak egyetlen épkézláb történelmi dokumentumot felmutatni, melyben apostoli királyunk ezt előírta volna, amiért igazat kell adnunk Makkay János régész-történésznek, akinek egy idevágó tanulmánya (A szeri puszta és a Szent Korona. Turán, 2011/1. szám) szerint 'a honfoglalást követő csaknem másfél évszázad (907-1038) alatt ismét belső béke és nyugalom köszöntött Avária utódjára, Hungáriára', ugyanis 'a magyarság nemcsak stabilizálódott, hanem gazdagodott és megszaporodott. Innen van, hogy Szent István Király országa feltűnően magyar nyelvű és jellegű volt: nyelvében, szokásaiban, tárgyi emlékeiben, templomaiban, sőt pogányságában. Minden veszteség, amit ősi nyelvünk és kultúránk egy ezredév alatt elszenvedett, későbbi idegen szívű királyainknak, és, szinte bohózatba illő módon, eredetileg rokon tatár és türk-török népek hódításainak tudható be, a hozzájuk készséggel társult, mindenünnen befelé terjeszkedő erőszakos szláv hódításokkal, betelepedésekkel és betelepítésekkel együtt.'

A magyarsággal már a Szent István korabeli kereszténységet is szembeállítókra alighanem nagyon igaz, amit Közi-Horváth József pápai prelátus írt (Örök vezérünk, Szent István, 1938): 'Aki a magyar hazafiságot és a katolikus valláshoz való ragaszkodást szembeállítja egymással, az vagy rosszindulatú, vagy tudatlan. A valóság az, hogy a rossz katolikussal szemben jogos a gyanú, hogy hazafias kötelességeit se veszi komolyan, míg fordítva egészen bizonyos, hogy aki jó katolikus, az jó hazafi is.'

Igen, erről van szó: ha valaki elfogadja és betartja (vagy legalábbis arra törekszik) a Tízparancsolatot, megfogadja az evangéliumi tanácsokat, alázatosan elfogadja szívével és értelmével az Istentől kinyilatkoztatott és az Egyház által a hívek elé bocsátott alapvető hitigazságokat, a dogmákat (ami természetesen egyáltalán nem jelenti, hogy ezzel együtt áment kell mondania az egyházi hatalommal visszaélő vagy egyenesen magyarellenes motivációjú papok politikai tevékenységére, sőt!), erkölcsös polgára lesz a társadalomnak, jó hazafi, nem úgy, mint azok a ma is jól ismert (Közi-Horváth szavait idézve) 'újdonsült antiszemiták, akik néhány évvel ezelőtt még zsidó újságot olvastak, zsidó színházakban szórakoztak és üzletekben vásároltak', vagy ezeket teszik továbbra is.

Leírtuk már, de úgy tűnik, nem elégszer: a kifejtettek miatt azok, akik korunk világveszedelme, a liberalizmus helyett továbbra is a kereszténységet tekintik (legfőbb) ellenségüknek, szellemi Matuska Szilvesztereknek tekintendők és ennek megfelelően kezelendők, akik pedig követni kívánják, örök vezérünk, Szent István és Szent László méltó utódai, méltán vallva Fekete Istvánnal (Zsellérek, 1940), hogy első szakrális királyunkat keressük 'úttalan utakon, sóvárgásunkban, elesettségünkben, örömünkben, bánatunkban, a kenyérben, melynek bölcsője a föld, imádságunkban, melynek szülője a tiszta gondolat'.


Ifj. Tompó László írásai a Hun híren :


Link


Ifj.Tompó László előadásainak plakátjai a képtáramban :


Link
 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Háttérkép - A tudatos lezüllesztésünk folyamata
  2012-07-31 01:23:42, kedd
 
  HáttérKép - BBB: A tudatos lezüllesztésünk folyamata


Link


EchoTV ~ Háttér-Kép - 2012.07.26

- Vendégek: Bogár László, Boros Imre

- Műsorvezető: Bayer Zsolt
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Az Igaz Jó Magyar Ember című lap első száma
  2012-07-31 01:18:22, kedd
 
  Kubínyi Tamás üzenete:

Figyelem! Szerdán megjelenik az Igaz Jó Magyar Ember című
lap első száma. A nyomdából egyenesen Budára, az Attila út
67-be visszük az első példányokat, ahol a szeminárium
17 órakor kezdődik. Multi terjesztőknek nem adjuk,
kérünk mindenkit,hogy vegye és személyesen vigye
a lapot ismerőseinek.Színes borítóval 20 oldalas
terjedelemben, az általunk képviselt szellemiség
most jelenik meg először nyomtatásban, ára: 300 Ft.

Igaz Jó Magyar Emberként vegyen részt a terjesztésben az
alábbi módon: Keressen 9 Jó Magyart, akik igénylik a lapot.
Küldje el tíz lap árát, 3.000 Ft-ot az Agora Kiadó itt megadott
címére, vagy a lejjebb megadott bankszámlánkra,
saját postacíme gondos feltüntetésével
és postafordultával érkezik a lap, a postaköltséget
a kiadó átvállalja. Címünk:

1279 Budapest Pf.14 Agora Kiadó


A legközelebbi élő adás az Álmos Király Televízió 1. csatornáján

július 31-én kedden

18 órakor:

Cenzúra nélkül! - Kubínyi Tamás és a Nézők közös műsora

Téma:

Bokrossal tárgyalt az IMF
A rendőrség a polgároktól védi a rendszert
Újabb nagykoalíciós javaslat


20 órakor:

Szkíta ősbölcsesség - az Álmos Király Akadémia szemináriumaKubínyi Tamás honlapja :


Link
 
 
0 komment , kategória:  Álmos Király Akadémia és TV.  
3-1-2 Meridiántorna, azaz Hogyan éljünk 100 évig?
  2012-07-31 01:04:25, kedd
 
  A Meridiántornát már többször népszerűsítettem ezen az oldalon.
Én is sokáig kitartóan végeztem, és jól éreztem magam tőle.
Sajnos elhanyagoltam a tornát, de szándékomban áll ismét
elkezdeni. Szeretettel ajánlom mindenki szíves figyelmébe dr.
Eőry Ajándok ismertetésében:


Hogyan éljünk egészségesen legalább 100 évig?

Valamikor 1992-ben a Pekingi Akupunktúra Meridián Kutató Központ meghívására először indult el egy lelkes, főleg természetgyógyászokból álló csoport Pekingbe, hogy megtudja a választ a címbeli kérdésre.

Pekingben nem az új, modern épületek és városrészek, hanem az ősi belváros, a Hu Tong sikátorai érdekeltek. Hogyan élnek hagyományosan a kínai emberek, különösen az idősebbek. Milyen megbetegedés gyakori náluk?

Érkezésünk -egy 9 órás repülőút után- a hajnal fényében, csodálatos tavaszi időjárásban tette nevezetessé az út kezdetét. Szállodánk csupán középkategóriás, de ötperc gyalogútra van az ő "Váci utcá"-juktól a híres Wan Fu Jing-tól (magyarosan lefordítva: "van fitying" a vásárláshoz). Ugyanezen a bevásárló úton van -tízpercre- Peking legrégebbi, megmaradt katolikus temploma a Szt. József Székesegyház.

Az egynapos pihenés után másnap -a szállodánk dísztermében- kezdődött az előadássorozat, melynek programját, video melléklettel, már érkezésünkkor megkaptuk. Előadónk egész Kínában ismert, a biofizika professzora, Zhu Zong Xiang , a tudományok doktora, aki -munkatársai segítségével- angol nyelvű, multimédiás bemutató formájában tartotta meg előadás-sorozatát.

Eszerint a kínai egészségfelfogás az un akupunktúrás meridiánok létén alapszik. "Akupunktúra Meridiánok Biofizikája" c. több nyelvre lefordított könyvében 500 oldalon közöl bőségesen bizonyítékokat arról, hogy ezek az energiát (kínaiul: csí-t) közvetítő pályák a bőrünk alatt, a bőr és az izompólyák között húzódnak, pontosan úgy, ahogy többezer éves orvosi irodalmukban már szerepel. Itt jegyzem meg, hogy nekünk, a tanfolyam résztvevőinek is adott lehetőséget, hogy saját magunkon kimutassuk a meridiánjainkat az ő általa felfedezett "meridián-visszhang" módszerrel.

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen -tudjuk, hogy a biológiailag várható életkor ember esetében 120 év- megfelelő gyakorlással, un. " 3-1- 2" meridián-gyakorlatok végzésével kell, mintegy napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energia-áramlásának biztosítására. Hogy milyen gyakorlatok ezek? A "3" arra utal, hogy három meridián-ponton akupresszúráznunk kell magunkat. Az "1" jelentése a hasunkról szól: fekvő vagy álló helyzertben hasi légzést kell naponta végezni. Végül a "2" a lábaink erejének a próbája:fizikai mozgás, akár helyben guggolás végzése is naponta szükséges.

Már az első nap estéjén szállodai szobánkban előadónk kedves felesége továbbtanított minket a gyakorlatok pontos kivitelezésére. Reggel hétkor egy fiatal kínai hölgy kivitte a vállalkozóbb csoporttagokat egy közeli parkba, ahol a pont-masszírozást, a hasi légzést (persze állva) és a fizikai gyakorlást csoportosan végigvette velünk.Itt tapasztaltuk meg, hogy milyen jótékony hatású az, ha többen -gyógyulni vágyók- összeállnak egy csoportba és a reggeli vagy esti időszakban együtt gyakorolnak.

Így lehetővé vált, hogy 11 napos kintlétünk során senki se lett beteg, pedig a Nagy Fal megmászása és a Ming sírkamrák többemelet mélységű járataihoz való leereszkedés nagy fizikai próbatételt jelentett, mindjárt a harmadik napon.

Ami még különös odafigyelést jelentett és jelezte, hogy meghívóink küldetést szánnak nekünk az az, hogy útravalónak a következőt kérték. Hazatértünk után, az előrehaladásunkról -az ő általuk adott mellékleten- beszámolván, ha valaki változást érez az egészségi helyzetében jelezze vissza nekik. Továbbá, amint lehetőségünk engedi, kezdjük el továbbadni, tanítani mindenkinek ezeket a meridián gyakorlatokat. A magyar egészségügy mostani orvost és beteget egyaránt kiszolgáltatottá tevő állapotában úgy gondoljuk, hogy ez erkölcsi kötelesség. Indulójuk szövege szerint: "3-1-2 ne hagyd el magad, vedd kezedbe saját sorsodat. Életed így meghosszabbítod, betegséged magad gyógyítod. Rajta hát, add tovább, szeretettel add tovább ezt a nagy csodát. Száz évig élj!"

Természetesen több kérdésre kitért még az előadónk. Élő példákat hozott a magasvérnyomás, az időskori cukorbetegség, a szívkoszorúér-betegség, a reumás izületi bántalmak köréből.


Vegyük most sorra a gyakorlatokat.

Első az akupresszúra. A "3" arra utal, hogy három meridián-ponton akupresszúráznunk kell magunkat.

Erröl a három pontról lesz szó a következőkben. A Vastagbél-4 -es pont, a kézfej háti oldalán található, a hüvelyk és mutatóujj kézközépcsontjai találkozása előtt. Ezt a pontot a fej területén lévő problémákra masszírozzuk elsősorban, úgy, hogy a másik kezünk hüvelykujjával nyomjuk ahogy a z ábra mutatja. Napi 3-5 perc masszázs elegendő, ahhoz, hogy ne legyen fej- és torokfájásunk, látás- és hallásproblémánk, allergiás orrfolyás (szénanátha), arc- és homloküreg-gyulladásunk. Ezeken túl, mint a Vastagbél-meridián pontja,hasznos a székrekedés és más vastagbél-problémák megelőzésében, az immunrendszer működésének erősítésében és nem utolsó sorban -mivel a tüdő-működésre is jó hatású- a dohányzásról való leszokás könnyítésében is.

A második, a Szívburok-6 -os pont, aminek a helye a tenyéroldali csuklóredő közepe felett 3 ujjal, a két hosszú ín között van. Ezt is a másik kéz hüvelykujjával célszerű massszírozni 3-5 percig. A hagyomány szerint, mivel a szívburok "védi a szívet" , ez a pont a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálja elsősorban, úgy, hogy naponkénti masszázsával elkerülhető a szívizom-elhalással járő koszorúér szűkület éppúgy mint az érszűkület. Nemcsak az artériák falában lévő símaizom lazításával hat, hanem a hörgőket, azaz a légutakat is tágítja tüdőbetegség, asztma, stb. megelőzésére is. Úgy mondják, hogy minden panaszra jó, ami a rekeszizom felett, a mellkasban jelentkezik. Általános símaizom-lazító hatásánál fogva a hasi szervek görcoldására (gyomor-, egegörcs, stb.) oldására is jó. Végül, de nem utolsó sorban itt kell szólnom arról a kínai orvosi tételről, hogy a szív a lélek székhelye . Ebből következik az általános nyugtató hatása, hiszen jó álmatlanságra éppúgy, mint olyan neurológiai és pszichiátriai kórképek megelőzésére és gyógyítására is, mint az epilepszia és a depresszió. Előbbi esetben hatását azzal magyarázzák, hogy oldja az agyi epilepsziás gócban az érgörcsöt ezzel szüntetve a roham kialakulását okozó agyi oxigénhiányt. A Szívburok meridián a régiek szerint " a lazítás ellenőre". Ne felejtsünk el tehát lazítani legalább egyszer naponta ennek a pontnak a masszírozásával.

A harmadik pontunkat a lábszáron a térdkalács alsó szélétől négy ujjnyira, a sípcsont élétől egy hüvelykujjnyira kifelé, oldalra, az ábrán látható helyen találjuk. Itt, mint a másik két pont esetében is a szaggatott vonal a meridiánt jelöli, ez esetben a Gyomor-36 -os pontról van szó. A pont, a meridiánja alapján a gyomorral áll elsődleges kapcsolatban, de általánosítva elmondható, hogy minden belső szervünkkel, ami a rekeszizom alatt található. Csak felsorolva: gyomor- és nyombélfekély, reflux-betegség (gyomorsav-túltengés), étvágytalanság, vagy éppen elhízás, húgy- ivarszervi megbetegedések (pl. időskori impotencia-problémák), stb. A szóbanforgó gyomor-meridián végigfut a lábon egészen a második lábujjunk körméhez. Ezzel magyarázható, hogy a pont naponkénti 3-5 perces masszírozásával fokozzuk az állóképességünket is, mint mondják, felér egy kocogással. Ez a pont a kínai hagyomány szerint " a hosszú élet pontja ". Nincs az a kínai család, ahol ne lenne hagyomány ennek a pontnak a megtanítása már gyermekkorban, hiszen az igazi egészségmegőrzést már a gyermekkorban el kell kezdeni. Így elősegíti a gyermekek testi-lelki fejlődését, segíti a szervezet ellenálló-képességének csúcsra járatását (un. "immun-pont" éppúgy, mint a Vastagbél-4). Fokozza a gyomorfal kiúrítő irányú mozgását innen van nemcsak a fogyasztó hatása, hanem hányinger szüntető hatású is. Csökkenti illetve megelőzi a magasvérnyomást. A gyomor-meridián az arcról indul, a látásélesség megtartásában, a szembetegségek megelőzésében is nagy a szerepe. Ha valakinek reggel, a tükör előtt lepedékes a nyelve, ezt a pontot masszírozva a gyomorműködése javulni fog. Jótékony hatású még kismamák tejmennyiség-fokozására is.

Összegezve tehát a felsorolt három pont masszírozása egész testünkre jótékony hatású. Kipróbálásra javasolom valamennyi olvasónak. Legyenek kitartóak és az eredmény nem marad el. Ne feledjék a fenti jó hatások egyúttal mellékhatások nélkül érhetők el. Talán egy kivétellel: kismamák a Vastagbél-4 pontot inkább ne masszírozzák.

Videó : Vastagbél-4 es, "Hegu" pont


Link

A Vab-4-es Hegu, "találkozás völgye" pontot úgy találjuk meg, hogy szétnyitjuk a hüvelyk és mutatóujjunkat, és ennek a redőjébe a másik kezünk hüvelykujját beillesztjük úgy, hogy az első ujjperc illeszkedjen a redőbe. A Hegu a vastagbél vezeték legfontosabb pontja. A vezeték a mutatóujjtól a fejre halad, így a pont masszírozásával a kar és a fej betegségeit lehet kezelni, olyanokat, mint az ízületi panaszok, vállmerevség, torokfájás, pajzsmirigy-gyulladás, fogfájás vagy fejfájás. -Akupunktúra, akupresszúra Tui na, Tui-na kínai masszázs vastagbél meridián,3-1-2 meridián torna, egészségmegőrzés -


Videó : Szívburok-6- "Neiguan" pont


Link


A Szb-6-os Neiguan, "belső átjáró" pontot úgy találjuk meg, ha a kézfejünket csuklóban visszahajtjuk, és az ellenkező kezünk három nagy ujját (mutató, középső, gyűrűs) beillesztjük a hajlatba, és a hüvelykujjunkkal megkeressük a kéz belső felületének közepén húzódó két ínhüvelyünket, ezek közé benyúlva találjuk meg a Szb-6-os akupunktúrás pontot. A Neiguan a Szívburok Vezetéken van. A vezeték közvetlen összeköttetésben áll a szívvel illetve áthalad a tüdőn, így ennek a pontnak a masszázsa segít olyan szív- és tüdőbetegségeknél, mint a koszorúér-betegség vagy az asztma (illetve ez a pont általános símaizom-lazító pont). -Akupunktúra, akupresszúra Tui na, Tui-na kínai masszázs szívburok meridián, 3-1-2 meridián torna, egészségmegőrzés-


Videó : Gyomor-36-"Zusanli" pont


Link


A Gy-36-os Zusanli, "három lábi li" pont helye: a térdkalács külső alsó gödréhez illesztjük négy ujjunkat, és a sípcsontunk külső élétől 1 cm-re kifelé találjuk meg.
Vagy: hüvelyk- és mutatóujjunkkal átfogjuk a térdkalácsot, és ahova egy egyenesen kinyújtott középsőujj ér, ott van a pont. A Zusanli a lábszáron, a Gyomor vezetéken van. Ez a vezeték a fejről fut le a lábra, ezért nem csak emésztési panaszokat kezelhetünk a pont masszírozásával, hanem olyanokat is, mint a láz, fejfájás, fogfájás, mentális zavarok, asztma, magas vérnyomás, keringési zavarok, ízületi panaszok, szédülés, szívdobogás, urológiai betegségek. A Zusanli pontot Kínában a "Hosszú élet pontja"-ként is számontartják. - Akupunktúra, akupresszúra, Tui na, Tui-na kínai masszázs gyomor meridián 3-1-2 meridián torna, egészségmegőrzés-


A "3-1- 2" elnevezésből a légzés és a fizikai mozgás ("1" és "2") még hátra van Ezekkel fogunk most megismerkedni. Az "1" a hasi légzésre utal.


A hasi légzés

igen fontos az egészség megőrzése szempontjából. Kinaiul belső helyreállítási technika a neve. Lehet kinyújtózva fekvő helyzetben vagy egyenesen ülve is végezni.A köldök alatt középen található pontra vagy inkább tájékra koncentrálunk, melyet kínaiul Qi tengerének hívnak. Két ujjnyira találjuk a köldöktöl lefelé és befelé. A Qigong gyakorlók Dantien néven ismerik ezt a helyet, ami fontos belső erőközpont.

A gyakorlat ábrán látható kivitelezése során a mellkas nem tágul és a légzésszámot olyan alacsonyra vesszük, hogy az még kényelmes legyen. Ez azt jelenti, hogy eleinte percenként tízszer lélegzünk, majd később ezt a számot 4-5 -re csökkentjük. Mialatt az orrunkon keresztül belélegzünk egyidejúleg elképzeljük, hogy a friss levegő a köldök alatti erőközpontba áramlik. A belégzés alatt a hasizmok lazák, az alhas lassan fújódjék fel. Aztán rövid szünet, majd a levegőt lassan, szájon át kell kifújni. Kilégzéskor a hasizmot húzzuk be, amennyire lehet.


Videó : Hasi Légzés


Link

3-1-2 meridián torna, egészségmegőrzés, akupunktúra, akupresszúra, Tui na, Tui-na kínai masszázs, 312, 3 1 2, dr Eőry Ajándok, 312 Meridian Exercise, 3-1-2 Meridian Exercise, EBA, Egészség Biztonság Alapítvány, Zhu Zong Xiang

A hasi légzés igen fontos az egészség megőrzése szempontjából. Kinaiul belső helyreállítási technika a neve. Lehet kinyújtózva fekvő helyzetben vagy egyenesen ülve is végezni.A köldök alatt középen található pontra vagy inkább tájékra koncentrálunk, melyet kínaiul Qi tengerének hívnak. Két ujjnyira találjuk a köldöktöl lefelé és befelé. A Qigong gyakorlók Dantien néven ismerik ezt a helyet, ami fontos belső erőközpont.

A gyakorlat ábrán látható kivitelezése során a mellkas nem tágul és a légzésszámot olyan alacsonyra vesszük, hogy az még kényelmes legyen. Ez azt jelenti, hogy eleinte percenként tízszer lélegzünk, majd később ezt a számot 4-5 -re csökkentjük. Mialatt az orrunkon keresztül belélegzünk egyidejúleg elképzeljük, hogy a friss levegő a köldök alatti erőközpontba áramlik. A belégzés alatt a hasizmok lazák, az alhas lassan fújódjék fel. Aztán rövid szünet, majd a levegőt lassan, szájon át kell kifújni. Kilégzéskor a hasizmot húzzuk be, amennyire lehet.
Fontos, hogy a légzést természetes módon végezzük, minden eröltetés nélkül. Az sem baj, ha esetleg a végén álomba szenderülünk. A legfontosabb az, hogy mindennap végezzük, mert ha valami egyszer a szokásunkká válik, az természetes lesz számunkra.

De mi az a nagy előny, amiért ezt az egyszerű légzési módot annyira javasoljuk naponta végezni?

A lényeg, hogy kilenc energia-vezeték, un. meridián fut végig az alhason. A gyomor, a lép, a vesék és a máj meridiánjai duplán szimmetrikusan haladnak, míg középen a Befogadó.vezeték halad.Fontos, hogy a légzést természetes módon végezzük, minden eröltetés nélkül. Az sem baj, ha esetleg a végén álomba szenderülünk. A legfontosabb az, hogy mindennap végezzük, mert ha valami egyszer a szokásunkká válik, az természetes lesz számunkra.

De mi az a nagy előny, amiért ezt az egyszerű légzési módot annyira javasoljuk naponta végezni?

A lényeg, hogy kilenc energia-vezeték, un. meridián fut végig az alhason. A gyomor, a lép, a vesék és a máj meridiánjai duplán szimmetrikusan haladnak, míg középen a Befogadó.vezeték halad. A következő ábra szemlélteti a meridiánok haladását. Az oldalt legkivülre kanyarodó máj-meridiánt ne keressék, mert nem fért rá ezen a képen. (Ezért szokás a meridián térképeken oldalnézetet is rajzolni.)
A hason futó meridiánok haladása

A kínai orvoslás elmélete szerint a máj meridiánja az ingerlékenységért felel, a méregtelenítéssel összefüggésben sok vér tárolására képes és beszabályozza a vérnyomást. Kiegyensúlyozottá tesz. A lép és a gyomor meridiánjai -ha kiegyensúlyozottak- a jó emésztést biztosítják. Sőt rugalmassá teszik az izomzatot, meggátolják az ödémásodást, szabályossá teszik a női ciklust, és a lép "a helyén tartja" a belső szerveket. A vesék tárolják a velünk született energiát, felelnek a fejlődésért, a fogakért, a csontok szilárdságáért és az agyműködésért. Innen a régi mondás: "A vesédbe látok." Más szóval ismerem a rejtett gondolataidat is. A befogadó vezeték a yin energia tengere, olyan pontokat sorakoztat fel, amiken keresztül táplálja a szervezetet, jó hatású a szívre, és minden más belső szervünk működésére.

A hasi légzés folyamán a hasizmok mozgása aktiválja a fenti kilenc meridiánt, feloldva a test és az elme szorongásait. A velünk született és a szerzett qi (ejtsd: csi) és a vér áramlását javítva relaxáló hatású és tartósan csükkenti a magas vérnyomást. Ebben külön szerepe lehet a köldök alatti Dantien központnak, melyet a test és a lélek megtakarított életenergiája fő tároló helyének tartanak. Az erre való koncentrálás tehát nemcsak a gondolataink elcsendesítéséhez vezet, hanem az energiáink így gyorsabban visszatérnek. Ezért mondják, hogy a hasi légzés a már tárgyalt három pont masszírozása mellett a meridián-gyakorlat egy másik, nagyon fontos technikája. Folyamatos gyakorlása megteremti az egészségmegőrzés másik fontos feltételét.A "2" a lábak tudatos edzésére utaló tornagyakorlatra vonatkozik, mivel két lábunk van.

Különösen a középkorú és korosodó olvasóinknak ajánljuk a fizikai gyakorlat tudatos végzését. "Legyen naponta legalább egyszer verejtékes a homlokunk!" -tartja a régi mondás. Van aki a szabad levegőn végezhető futást vagy úszást választja. A kínaiak a szobában végezhető tevékenységként a guggolás és a felállás ismételt végzését ajánlják. Guggoláskor a lábak legyenek válszélességben, lábfejek párhuzamosan és a karok mellmagasságban előre. A tenyerek leguggoláskor lefele mutatnak, és kilégzünk, amikor leguggolunk. Belégzéskor egyenesedünk fel, ekkor a tenyerek már felfelé fordulnak, mintegy megmerítve tenyerünkbe a föld-energiát. Legalább harminckét guggolás ajánlott egyszerre, úgy végezve, hogy a sarkunk a földön marad leguggoláskor is.

Videó : 2- Torna


Link

A testgyakorlás mennyisége a sebesség növelésével és az ismétlésszámmal szabályozható. A mozgás tényleges időtartama ne legyen hosszú, guggolásra öttől tíz percig terjedő időtartam bőven elegendő. A testgyakorlatnak akkor megfelelő a szintje, ha a pulzusszám jelentősen megnő és a gyakorlat végeztével verejtékezünk is. A legfontosabb az, hogy naponta gyakoroljunk, jó levegőn, nyitott ablak mellett. Ha szokássá alakítjuk, mindennapi életünk részévé válik.

Ezzel a három gyakorlattal a kínaiak ezrei hisznek az egészséges, hosszú életben. Miért ne kövessük mi is a jó példát, hiszen náluk hagyomány volt az orvost addig fizetni, amig az emberek, a páciensek egészségesen maradtak.Szerző: Dr. Eőry Ajándok háziorvos, természetgyógyász


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Ifj.Tompó László előadásai 40.születésnapján
  2012-07-31 00:35:38, kedd
 
  Ifj.Tompó László augusztus 30.-án lesz negyvenéves.
Ez alkalomból tart hat csodálatos előadást Mezőkövesden:


Link

Isten éltesse őt sokáig és adjon neki jó erőt meg egészséget
nemzetmentő munkája folytatásához!

 
 
0 komment , kategória:  ifj.Tompó László írásai  
Obrusánszky Borbála:Szkíta-hun régmúltból
  2012-07-31 00:24:05, kedd
 
  Nemsokára megjelenik Obrusánszky Borbála csodálatos új könyve,
Szkíta-hun régmúltból székely-magyar jövendő:Link
 
 
0 komment , kategória:  Előadások,rendezvények  
Meotisz, a magyarok fővárosa
  2012-07-31 00:18:23, kedd
 
  Krónikáink szerint a magyarok a Meotiszi ingoványban alakították ki hatalmi központjukat. A Fekete-tenger keleti partvidéke korántsem mocsaras terület volt, hanem az volt az antik világ egyik központja.

Ősi központ


A magyarok egyik korai főhadiszállását ugyanott találjuk, ahol a királyi szkítákét, vagy a késő ókorban az Ázsiából érkező hunokét. Nagyon különös, hogy hiteles krónikáink nem a finnugristák áhított területét, a Volga-folyó középső folyását tekintették ,,őshazának", hanem azokat a vidékeket, amelyeket már a bronzkortól a szkíta népek uraltak. A térség igazi központja a mai Kercs elődje volt, elgörögösített szkíta nevén Panticapaeunum. A városról elég sok antik és kora középkori forrás áll rendelkezésre.

Stephenus Byzantius 6. században élt történész úgy tudja, hogy a várost a kolkiszi királyfi, Aeëtesz alapította, ami arra utal, hogy a település központi fekvését a görögök előtt más népek is felfedezték. Az első görög híradások a Kr. e. 7. századból származnak, és arról tudósítanak, hogy görög hajósok jelentek meg a Fekete-tenger és az Azovi-tenger között fekvő kikötőben. Az antik görög történelmet tanulmányozó történészek régen a vidéket görög felségterületnek tekintették, ma már azonban a numizmaztikusok úgy vélik, hogy ott többségben voltak a nem-görögök, vagyis az őslakosok, a szkíták, akik nagy hatást gyakoroltak az újonnan érkező görögökre.

Szkíta engedéllyel

A tengerszoros egyik magaslatán, a mai Kercs központjában kisázsiai görög hajósok, milétosziak csakis a szkíták engedélyével telepedhettek le és a Kr. e. 6. század során építhették fel városukat. Az ókori település kiváló fekvésének köszönhetően gyorsan gyarapodott, hiszen közel volt a búzatermő vidékekhez, a két tenger összefolyása pedig rengeteg halat adott az élelmiszerben híján lévő görögöknek, akik nemcsak ipari nyersnayagokat, hanem alapvető élelmiszereket is importáltak. Ráadásul a görögöknek egyszerű dolguk volt, a szkíták a kikötőbe szállították a mesés keleti kincseket, melyeket ők könnyedén elszállítottak Hellászba.

Ősi nevek nyomában

Az Azovi-tengert az ősi majót törzsről Meotisz-tónak nevezték el a görögök, mely elnevezés továbbélt a középkori forrásokban, és ez a név a latin fordítás révén bekerült a magyar történeti hagyományba. Egyedül Anonymus tartotta fent a régi magyar nevét, a Dentü Magyariát. A bizánci források és egyes latin munkák a 7-8. század között erre a vidékre helyezték Onoguriát (Hungáriának), amely adat azt jelzi, hogy a magyarokat már a 9-10. század előtt is hungároknak nevezték, mely a Magyar Királyság Hungária nevében továbbélt.

A Fekete-tenger nevét néhány antik történész a szkíta-szarmata fekete szóból eredeztette, de ezt a szót nem vették át a görögök, helyette a Pontus Euxine (Vendégszerető tenger) névvel illették, mely mágikus névadásra emlékeztet bennünket. A hellén hajósok el akarták kerülni, hogy a tengeri kalózok megkeserítsék életüket. Kercs ókori neve eredetileg Panti Kapa lehetett, melyet a nyelvészek nem görög szónak minősítettek, a szakirodalom iráni eredetű szkíta szónak véli, jelentése: a ,,hal útja".


OB


Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 174 
2012.06 2012. Július 2012.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 174 db bejegyzés
e év: 2101 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2285
  • e Hét: 15545
  • e Hónap: 45509
  • e Év: 2073717
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.