Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
SZárazsság...
  2012-08-31 10:08:07, péntek
 
  Ha csak egy öntözés is kimarad, máris megsínylik a növények, a reggel és esti öntözés tartja őket szinten ebben a melegben. Bezzeg a leanderek odáig vannak ettől a száraz melegtől,azért a napi kétszeri bőséges öntözésre ők számítanak. A gyepet, a füvet a folyamatos öntözés tenné nyugodttá, de a napi kétszeri víz igényük fennáll. Természetesen a nyárra kihelyezett szobanövények csak egyszeri öntözéssel szépen karban tarthatóak, azért a tápanyag pótlásról ne feledkezzünk meg, hiszen ilyenkor szépen fejlődnek, nőnek, és a tavaszi átültetés után itt az ideje egy kis tápos öntözésnek. Nem kell túlzásba vinni, de mikor már a föld fogyatkozni kezd érdemes után tölteni a gyökerek védelme miatt, és a folyamatos öntözést se hagyjuk abba.
A virágzó , virágos növények folyamatos tápigényét is figyelembe kell venni. Ők több tápanyagot vesznek fel, hiszen a virágzás sok energiát igényel.
A rózsáim idén 3x kaptak "bogyós" tápot. Nem tudom jól írom-e a nevét, voltdünger. Nálunk ez vált be a legjobban. Viszont folyamatos virágözönnel hálálják meg. Lenyílnak és egy hét múlva újra ragyognak...imádom a rózsákat....nem tudom miért, de újra meg újra meghódítanak....mint a párom. Tegnap kaptam tőle egy hatalmas csokor vörös rózsát.... szeretem :-)
A kerti rózsák azért másak, hihetetlen illatuk van, van rózsaszín, vörös, bordó, piros, sárga...még egy fehér tearózsám is van .-) a legtöbbjük az illatával csábított el engem :-)A leanderek is édeskés illatokat árasztanak a kert valamennyi pontján. 11 cserépben 11 gyönyörűség.Ez az első év, hogy megértettem hogyan kell gondozni és ápolni őket, hogy csodálatosak legyenek.
Eddig mindig kifehéredett a levelük, fakók voltak alig virágoztak...most pompásak, nem győzöm a dicséreteket hallani :-) Gabi barátnőm kapott tőlem egy gyönyörű rózsaszínűt, mert neki kettő van, de nagyon nem boldogul velük. Bizony, ha valaki bent a lakásban akarja kiteleltetni sokkal több odafigyelésre van szükség....
A gyümölcsfák lassan leérnek. Még az almák vannak hátra...na meg a birs :-) Nagyon szeretem a birs alma sajtot! És olyan szerencsében részesültünk, hogy a szomszéd néninek van, de nem szereti, és sosem csinál belőle semmit...így egy teljes fa termését megkapjuk :-) EZ sok-sok birssajtot eredményez!!!
De őt is kellene öntözni hogy teltebbek legyenek....majd meglátjuk hogy tudjuk megoldani.
Na megyek és körülnézek az én kis paradicsomomban, mit tehetek ma , hogy szebb legyen.
Szép napot mindenkinek!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan legyünk pozítívak?
  2012-08-29 00:07:59, szerda
 
  Nehéz ebben a gazdasági helyzetben "vidámnak", és boldognak lenni!?
Ha hálásak vagyunk mindazért amink van, és akik körül vesznek minket, ha elégedettek vagyunk mindazzal amink van, és amit tehetünk, bizony sokkal könnyebb átvészelni a nehéz időket.
Sokan nélkülöznek, mégis hatalmas szeretettel nevelik gyermekeiket. Sok példával elő lehetne rukkolni, de azt mindenki keressen magának. Én nagyon boldog vagyok, és elégedett.
Szerencsétlenségből is szerencsét kovácsolhatunk, mint én, hogy a nehéz helyzetekből is újult erővel valami sokkal jobb dolgot hoztam ki magamból. Nehéz átlépni fájó pontokat, de ha felmérjük, hogy mit veszítettünk, ha egyáltalán veszítettünk, és mit nyertünk, máris másként láthatjuk a világot. Persze ezt tanulni kell. Egy kedves tanárom mondta anno, hogy minden ötlet ötlet, még a megvalósíthatatlan, még az elképzelhetetlen is, és mindent sorra kell venni, átgondolni, mert a jó megoldás mindig ott van bennünk :-)
Amikor nagyon el vagyok keseredve, és belegondolok mennyi nehézséggel állít akadályt az élet elém, és hogyan küzdöm le mind sorra, akkor eszembe jut, hogy miért vagyok szerencsés ebben? Mert ha olyan kis tesze-tosza lennék, nem tudnám megoldani, és könnyen kivitelezni, esetleg beosztani a költségeit. Itt pl a glutén érzékenységre gondolok. Persze először én is megijedtem, most már teljesen
észrevehetetlen, hozzászoktunk. De ha csak a szeptemberi iskolakezdésre és a külön órák beosztására gondolok, és minden időbeosztásra hogy mindenre legyen elég idő, és még a játék is beleférjen...nem kell mosolyogni. Azért 3 szinte egykorú gyermeknél, akik zenére, szolfézsórára, táncra úszásra járnak, és nem ugyanakkor, ugyanoda, és anya még dolgozik is, emellett külön étrend a gyerekeknek, napi minden étkezést csak otthoni koszttal megoldva, És emellett még ott van a kert , a háztartás és a tanulás gyakorlás a gyerekekkel :-) EZ nem feladat, ez az élet...minden összejön...mindig...hogy miért? Talán mert bízom magamban, és tudom hogy megoldom, nem arra várok, hogy majd valaki megoldja helyettem, vagy az idő...hiszen akkor mi értelme van az életének???
Minden napunk úgy telt és telik, hogy mindenre jut idő, még a kikapcsolódásra is, a közös sétákra....de legjobban a közös szánkózást szeretem, mikor nyakig havasan esünk haza, és mindenki farkas éhes :-) Vagy az eső utáni gumicsizmás sétákat az erdőben kora reggel, vagy délután, este....az illatokkal, a lelkes kis csapattal....
Miért vagyok még hálás? Mert talán nekem van a legjobb férjem és aki igazi apa...akire lehet számítani...És mert szerencsés vagyok a 3 lurkóval, hogy itt vannak nekem minden kis gondjukkal, bajukkal, és úgy szeretnek, mint én őket...mert az álmaim mindig valóra válnak, néha idővel, de kivárom :-)
Mert megismerhettem azokat az embereket akikben annyit csalódtam, és még azért belém rúgnak ha tudnak itt ott, azért vagyok hálás, mert láthattam az életüket, és az életük minőségét...és mindegy mit gondolnak, tesznek, vagy éppen nem tesznek....sosem lesz olyan életük, mint az enyém, hiszen sosem tudják megbecsülni és értékelni, óvni, felelősséget vállalni mindazért ami körülöttük zajlik a nagyvilágban.
Köszönöm, hogy más dolgok érdekelnek, és máshogy látom a világot és sok embert. és ha nem is akarom megbántani, nem a félsz miatt, hanem azért, mert fel sem fogná mi miért történik, csak az orrát emelné magasra...sok ember nem tanul, mert nem lát...szóval miért és hogyan lehetek ennyire pozitív? Mert LÁTOK :-) És ÉrZek! AMit olya sokan már elfelejetettek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Önálló fellépés
  2012-08-22 22:59:30, szerda
 
  hétfőn sietni kellett...de megérte. Hatalmas tapsokat és jó táncpartnereket kaptam néhány dalhoz. A hegedű kicsit elhangolódott a tó mellett,de nagyon élveztem a műsort, és úgy láttam mások is, hiszen a visszatapsolás talán azt jelenti, hogy tetszett amit csinálok.
Nehéz néha megoldani, hogy minden klappoljon, hiszen ha csak a mikrofon nem úgy áll, ha a hangosítás máshogy szól, ha a hegedű egyszer csak elhangolódik, ha elcsuklik a hangom....sok minden történhet....de szerencsére mindig kapok segítséget. Egész hétfőn elkísért a kedves is. Olyan nagy segítséget jelentett nekem, az idegeskedés, hogy mindenhol időbe érkezzünk, kezdjünk, induljunk....minden jó legyen, minden meglegyen....köszönöm itt is neked szívem, A nagy meleg sem volt igazán jó...de eltelt az a nap, és nagyon jó volt, különösen az, hogy este vissza kaptam a gyerkőceimet. Igaz csak 2 nap volt, de nagyon hiányoztak nekem... Ezt a kis időt,ami még az iskola előtt van, szeretném velük tölteni, hiszen ilyenkor töltődnek fel ők is, aztán keződik a nagy tanulás, rohanás a külön órákra...stb.
DE a hétfő csodás volt :-)
SOk gubanc adódott, de mindet leküzdöttük sikeresen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Apátújfalu Falunap
  2012-08-19 13:33:25, vasárnap
 
  Nagyon jól sikerült a tegnapi fellépés. bővebben később.....Apátújfaluban éppen megfelelő idő volt délután egy kis mulatozáshoz. Finomabbnál finomabb sütemények, a polgármester úr rizling félszáraz bora, és több fajta gulyás, no meg halászlé várta az odalátogatókat.
A hangosítás tökéletes volt, minden fellépő álma, ha olyanra keverik ki a hangokat, ami a kívánsága. Köszönöm szépen a stúdiósoknak :-)
Aki ott volt, biztosan nem bánta meg. A műsorom után Béby Gabi forrósította a hangulatot, majd a helyi zenekar folytatta hajnalig tartó utcabállal. Nagyon jól éreztem magam, mint fellépő és mint vendég is. Köszönöm :-)
A hétvégén Mezőkeresztesre is mentünk Réparetekmogyoró Társulattal egy kis mesejátékra. hihetetlen mennyi gyerek várta , hogy együtt játsszunk, és énekeljünk. Pedig volt vagy 40 fok aznap. Meghallgattuk Bunyós Pityu előadását....folyt köv :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Húrok
  2012-08-15 20:32:31, szerda
 
  Kihangosítót szerettem volna venni, de amiket ajánlottak, azok nagyon nem pénztárca kímélőek voltak, sőt.
Aztán nagy keresések árán, megtaláltam azt a boltot, ami nekem való. Szinte csak húros egyből hangszerek voltak.A fiam egyből beleszeretett a boltba, és teljesen kivirult. Én is, hiszen az eladó úr nagyon kedves volt, és segítő kész. Sok kérdésem volt, sok minden érdekelt és kielégítő válaszokat kaptam.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
csajos nap :-))))
  2012-08-14 23:22:36, kedd
 
  Múlt héten megbeszéltük a barátnőmmel, hogy a hét elején tartunk egy csajos napot, vagy délutánt, csak kettesben, gyerekek nélkül. Tegnap hívott, hogy oké a kedd??? Hííí...el is felejtettem, aztán persze szabadkozás nélkül mondtam igent, remélve, valahogy összeegyeztetem a dolgokat.
A kedvesemmel, a munkával, a kerti és a gyerekek teendőivel. De minden jól sikerült, hiszen korán keltem, fél 7 körül, így a locsolás, a rendrakás, reggeli készítése, a 2-3 órás munka /kevésnek tűnhet, de a rendszeresség a titka .-) / ebédeltetés...és már szaladtam is a gardróbba, hogy átöltözzek. Szerencsére szuper összeállítást találtam ki....azaz, Barátnőm szokott így öltözködni, és jött az ötlet,és bejött. Robi el is fuvarozott, aminek nagyon örültem, persze folyamatosan húzott, hogy egy óra múlva jön értem....
Valami fantasztikus ebéddel várt már rám, és a sütit sem együtt sütöttük meg, hanem már sóült a sütőben. Száraz Barbi pezsgő /ahogy mi hívjuk/ Szex & New York....kell ennél több? Napsütés, terasz....és pletyi :-)
mikor már megnéztük az első évadot, átjöttünk hozzánk, és indult a paprika tv , nagyon szeretem, szerintem én e nélkül már nem is tudnék létezni. imádom a különleges ételek elkészítését nézni, látni.... Szóval még kicsit folytattuk, és egy üveg jó vörös is előkerült a rejtekhelyről. Egy igazán telt, jó bor. Egy-egy pohár elég is volt, majd folytatjuk máskor, addig a hűtőben csücsül egyet :-)
Nagyon jól éreztem magamat.
És az új magassarkúmat is felavattam...nagyon ritkán találni kisméretű 35-ös cipellőt kínai boltokban. Igen, kínai. De nem lehetett ellenállni neki. Csodásan áll a kis lábamon, és nagyon magasít, hiszen nem vagyok túl magas. És az ára...még 3500-sem volt. Szóval ez jó fogásnak bizonyult. Hihetetlenül kényelmes, és mégis 10 centis a sarka. Egyszóval :IMÁDOM!
Holnap is nap lesz, így lassan készülnöm kell. De ma már nyugodtabb leszek éjjel, mert van már riasztónk. Nem is akár milyen. És hogy ne csak sípoljon, ki is jönnek, ha bármi riasztás van. Na erre vártam már nagyon rég óta. Most jobb nekem. Imádom a férjemet is, mert odafigyel rám, és jót akar nekem, én meg néha olyan morci tudok lenni. Valamiért fáradtabb vagyok mostanában, de lehet csak a sok teendő és stressz miatt. Nemrég kezdtem új műsorommal és elég stresszes, hiszen évek óta nem hegedültem, és most 100-ak előtt ismét, és nem is akárhogy, hanem tempós, ritmusos dalokban, hopp és már a hegedű szól, aztán az ének....szóval figyelni kell, de alakul, sőtt, mondhatom jól alakul. Nagyon szeretem, teljesen a rabjává váltam ismét ennek a hangszernek. Ragaszkodom hozzá, és gyakorlok...
Szóval lehet ezért vagyok fáradtabb. minden nap Dórival dolgozunk közösen, és bizony van min, és mit csinálni, így nem unatkozunk. Szegény kis porontyaim, kicsit nélkülözniük kell engem, de mostanában sok időt töltöttünk együtt, és kell, hogy ismét belelendüljek a munkába.
Már alig van 3 hét az iskoláig, és indul a zene, az úszás, és a lányok balettra, hastáncra akarnak járni,mindezt összeegyeztetni...az év elején nagyon kemény meló, de látom, hogy élvezik, és szeretik, hogy kell nekik a mozgás...a zene...és ők mindent megérnek...az én kis csodáim :-)
De már megint elkalandoztam.
Azt olvastam egy újságban, hogy heti 3x 30 percet magunkra kell szánni. És ráébred az ember, hogy bizony, hiszen csinosnak kell maradni, hogy a vágy ne lankadjon. És türelmesnek, okosnak....tehát pihi, olvasás, tanulás....Tanulás....ha minden jól megy akkor folytatódik a fősuli is számomra. És befejezem, hiszen csak 1,5 évem van hátra, és ha minden jól megy, és a rektor úr is rábólint, akkor ismét tágíthatom kis burámat, és a társadalom szerves részévé válhatok megint, hiszen most a peremén élek, egy más fajta világban. nem rossz ez, sőt, nagyon jó, de mindig kell egy barát :-))) Vagyis mindig kell egy szabályos végzettség, vagy munkahely? Szóval ezt a sulit szerettem, jól is ment...csak hát a gyerekek jöttek, és....na majd most. Kérdezte egy barátnőm hogy egyeztetem össze a tanulást, a suliba járást az itthoni teendőkkel...stb. Régen éjjel tanultam, a gyerekek mellett is, éjfél körül álltam neki a tételeknek....és mindig sikerrel....szóval biztosan keményebb lesz, de én nem félek a feladatoktól és a felelősségtől, megbirkózom velük !
És akkor is bele fog férni egy jó kis csajos délután. köszönöm Gabi a szép napot!
Jó éjt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyár , pihenés, munka, .... időbeosztás
  2012-08-10 11:15:42, péntek
 
  Ilyenkor nyáron az ember jobban elengedi magát. A kelleténél, talán jobban is?
Hát ki hibáztathatja őt? Hiszen milyen jó a tenger vagy a tó partján üldögélni, esetleg a medencében úszkálni, grillezni... Nehéz beosztani az időt,hogy mindenre jusson egy kicsi. Lehet próbálkozni a kevés alvással is, de az hosszútávon kimeríti a szervezetet, felborítja az anyagcserét...legyengíti az immunrendszert. Akkor? A korai fekvés, korán kelés??? Hát ez már egy fokkal jobb...hiszen amikor kipihenten kezdünk hozzá a napnak sokkal energikusabbak vagyunk, és sikerorientáltak.
De a legfontosabb az idő beosztása és annak betartása. És a rendszeresség. Ez a legjobb recept rá.
Hiszen mindennel kell törődni, mindenre kell időt szánni,de nem mindegy hogyan.
Én korán kelő vagyok, akkor is, ha éjjel fekszem le. Valamiért beálltam a 6 óra körüli ébredésre, ami csak akkor hátrány, ha 1 után fekszem le :-)
Viszont a kert locsolása bizony eltart 2 órát is. Lehetne öntözőrendszerünk, de bonyolult a helyzet, hiszen a szomszéd kútjából kapjuk a vizet erre a célra...tehát macerás lenne, ha változások állnának be. Kikapcsol amikor a kertben vagyok, látom milyen a fű, a virágok, a paradicsom, a gyümölcs...stb.
Nagyon élvezem, amikor a sok munka gyümölcsöt terem :-) a Gyönyörű virágok, leanderek is nagyon hálásak tudnak lenni, még sosem voltak ennyire szépek mint idén, és hatalmasak lettek, a beteg példányokat, pedig sikerült helyrehozni :-)
A gyomlálás nem az erősségem, de szerencsére, többnyire hamar túl vagyok rajta.
Aztán nekem itt van a rendszeres főzés. Nem kis feladat így ellátni a családot, reggeli, leves, főétel, uzsonna, vacsora...és a desszert, mert hát azt sem nagyon kapható, ha meg igen horribilis áron lehet hozzájutni, hogy mindenkinek elég legyen.
Szóval emellett még sütök is, és igyekszem mindezt úgy csinálni, hogy a munkámra is jusson idő. Amit még keveslek, de jó úton haladok, hogy több idő jusson rá. És persze a gyakorlásra is kell időt szánni, az többnyire az esti órákban történik, hiszen vacsora előtt a gyerekek még elfoglalják magukat és jut 1-2 órám, hogy elvonuljak a garázsba vagy egy kis zugba húzni a vonót :-)
nagyon szeretem, és feltöltődök. Nem tudom abbahagyni....
A munkám a menedzseléssel, a dalokkal, műsorokkal, telefonálgatással telik. Már hozzászoktam, hiszen lassan egy éve foglalkozom ezzel is. Nehéz időszak volt ez a mostani, és szerencsére ezen is túljutottam. A szív nagy úr! A tudatlanság is néha jól jönne, mert az ember agya össze van kapcsolva a szívével, és e kettő fő szerv határozza meg életünk fontos elemeit. Nehéz korrektnek maradni sokszor. De az ember folyamatosan edződik.
És megtanulja mit hogyan éljen túl, és mit hogyan csináljon. Hát ilyen az időbeosztás is.
Tegnap még arra is jutott idő, hogy a család kiruccanjon és egy kellemes délutánt töltsünk a kedvenc strandunkon. Kihasználtuk, hogy csütörtök van, hiszen ilyenkor itt családi belépőt válthatunk, ami a felnőtt 1590 helyett 650 felnőtt és gyerekre egyaránt....ami 5 fős családnál, igen meggondolandó :-) Remélem lesz még ilyen napunk :-)
A szomszéd épp füvet nyír....nálunk is itt az ideje. Szeretem csinálni, de majd később. Most a munka ideje jött el.
Szép napot mindenkinek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hétvége!
  2012-08-06 13:25:08, hétfő
 
  Otthon voltunk, már évek óta nem volt ilyen jó hétvégém. kis munka, kis kikapcsolódás, szülők, gyerekek, kis segédkezés... Jó volt nagyon. A gyerekek élménybeszámolót tartottak a táborról. Nagyon élvezték, sok élményt és új barátot szereztek. A táborból egyenesen Gyarmatra mentünk. Apa itthon volt, őneki itt volt dolga :-( Ma hajnalban találkoztunk csak, de most nagyon jó, hogy együtt van megint a család. Jó meleg van, csak késő délután fogunk kimenni játszani egy nagyot a medencében.
Szombaton stúdióban is voltam, én úgy érzem nem voltam formában,de majd meglátjuk, azaz meghallom, mikor készen lesz a következő dal :-)
Nem lazsálok, a gyakorlásra is sort kell kerítenem minden nap. Peti azt mondta, ha nem adom alább akkor újra meg tudom szólaltatni úgy a hegedűt, hogy az igazán jól szóljon :-) mindenemmel azon vagyok .-) És persze megy a munka folyamatosan, már tervben és készülőben az őszi mesejátékunk, és az operett sem áll rosszul. Feltöltődöm, újra töltődős időszakomat élem, főleg, hogy teli vagyok energiával. Nem is tudom miért, talán a zene, a hegedű az új dalok....vagy a családom??? Lehet mindez együtt. Azt mondta valaki nekem, hogy sugárzik belőlem az energia :-) Így is érzem magam, fel vagyok dobva....remélem fenn is maradok :-))))
Vasárnap eljött velem Zsuzsika a templomba, és a végén hagytam hogy játsszon valamit az orgonán. Félve nyúlt a manuálhoz...de aztán sikerült :-) Megbeszéltük, ha megtanulja a mennyből az angyalt két kézzel játszani, akkor karácsonykor átengedem neki az orgonát :-) nagyon lelkes lett :-) Ezt Móni is szeretné....neki is keresek egy odaillő éneket :-)
A délután azzal telt, hogy anyukámnak segítsek valamiben, minél kevesebb dolga legyen, miután hazamegyünk. A másik mamáékat is meglátogattuk, ők is nagyon örültek az unokáknak.
Hazafelé kidőltek a lurkók, Robika végig olvasott. Itthon a medence megtelt élettel, és a barátnőm is eltalált hozzám. Jött egy sötét felhő, kiültünk az eresz alá lesz-e belőle valami, de megijedt tőlünk és elvonult....mi meg bepezsgőztünk ennek örömére és leültünk a paprika elé...kis Jami oliver, és máris tudtuk nekünk főznünk kell :-)
Szóval így telt a hétvégénk. Este jól meglocsoltam a füvet, meg reggel is, hogy kibírja ezt a nagy hőséget. Nagyon meleg van. Türelem és jön a kellemesebb idő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2012.07 2012. Augusztus 2012.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 121 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 314
  • e Hónap: 1109
  • e Év: 1109
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.