Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
sajtos "zsemle " bogyókkal !
  2012-09-30 16:26:12, vasárnap
 
  tésztához:
200 g túró,
1 tojás,
5 evőkanál tejföl,
5 ek. olvasztott vaj
1 / csésze cukor= 12 dkg
1 és 1 / 3 csésze liszt
vanilia
1 / 2 tk. szódabikarbóna
1-2 tk. reszelt citromhéj
csipet só

töltelékhez:
1 csésze vegyes bogyós gyümölcs
3 ek. cukor
5 dkg vaj

tetejére
1 tojássárga
5 ek. kókuszreszelék

elkészitése:
a sajtot, tojást, tejfölt,cukrot, olvasztott vajat összekeverem.
hozzáadom a lisztet, sót, sütőport is.
lágy tésztát kell , hogy kapjunk,majd 16 darabra osztom el.
mndegyik darabkát 8-9 cm- s átmérójű kerek vastag lappá nyomkodom .,
kivajazott tepsibe rakom a zsemléket, közepükben kicsi mélyedést nyomok,s egy ek-nyi cukros gyümölcsöt teszek.
minden zsemle tetejére rakok egy pici vajdarabot,megkenem felvert tojással és megszórom a kókusszal.
180 fokon 20 percig sütöm .
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
gombás babos leves !
  2012-09-30 16:00:07, vasárnap
 
  3-4 közepes burgonya,
1 csésze száraz fehér bab (
2 közepes gyökér,
1 zellergumó
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma,
2 közepes sárgarépa,
300g gomba
2 ek. vaj
3-4 evőkanál.olaj
egészbors
2-3 babérlevél,
3 liter vizet,


elkészitése:
a burgonyát közepes kockákra felvágom,serpenyőben kevés olajon megpiritom egy kicsit
a zöldségféléket lereszelem a káposztareszelőn,és külön serpenyőbe olajon piritom egy 3-4 percig.
hozzáadom a zuzott fokhagymát is,
a beáztatott babot elfelezem és az egyik felét leturmixolom.
az egészet egy nagyobb lábasba átöntöm ,/ burgonyát, répákat, gombát, babot/
felöntöm a vizzel és menet közben megfűszerezem, készre fözöm .
mielött kész a tejföllel behabarom az egészet.
petrezselyzölddel megszórva tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
őszi sütemény!
  2012-09-30 15:48:35, vasárnap
 
  tojás - 4 db
olaj - 180 g
liszt - 1 és 1 \ 2 csésze (250 ml csésze)
kakaó 4 tk.
szódabikarbóna 1 tk.
Citromé 2 tk.
Sütőpor - 1tk.
cukor - 2 \ 3 csésze
vanília puding - 2 csomag 40g
narancs joghurt - 700 ml
gyömbérpor - 1 tk
alma - 2 db
párolt sütőtök - 150 g
reszelt narancs héja- 1 evőkanál


ELKÉSZÍTÉS:
a pudinot és a joghurtot összekeverem , majd hozáadom a fahéjat és egy percig fözöm lassú tüzön.
amikor langyosra kihült akkor teszem bele az apróra vágott almát és a sütőtököt,reszelt naracshéját is.
a tésztához a cukrot és a tojást habosra kidolgozom ,
a lisztet, kakaót, sütőport, szódabikarbónát,citromlét elkeverem és a cukros masszához keverem.
az olvasztott vajat a végén adom hozzá.
egy tortaforma alját kivajazom , a tészta felét beleöntöm .
erre simitom rá óvatosan a gyümölcsös joghurtos krémet.
arra pedig a maradék tésztát.
180 fokon 40 percig sütöm .
porcukorral megszórva szeletekre vágva tálalom.
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
szeptember !
  2012-09-30 11:48:43, vasárnap
 
  szeptemberben 38312 látogatóm volt!  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
sajtos tejfölös magos keksz!
  2012-09-29 17:55:46, szombat
 
  liszt 180 g
reszelt sajt 110 g
hideg vaj 100 g
tejföl 2 evőkanál.
szezámmag
paprika
mák
szárított petrezselyem
tojás 1
napraforgómag

elk:
a hozzávalókat összekeverem ,/ csak a sárgáját / 0. 5 cm- re kinyújtom , háromszögre vágom ,
a fehérjével megkenem a tetejét , rászoróm a magokat és megsütöm .
180 fokon 25 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
bolgár almás pite!
  2012-09-29 17:48:48, szombat
 
  liszt 1 csésze
cukor 1 csésze
Búzadara 1 csésze
sütőpor 1,5 tk
tej 1 csésze
fahéj 1 tk
alma 1 kg

elkészitése:
egy tálba összekeverem a lisztet, darát, sütőport és a cukrot.
egy 22 cm-s tortaformába teszem ennek a keveréknek az 1 / 3 -t.
az almát lereszelem , hozzáadom a fahéjat,majd a lisztes keverék tetjére kanalazom a felét.
erre megint a lisztes keverék jön , utána pedig az alma.
a tejjel a végén meglocsolom az egészet.
megsütöm 180 fokon 40 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  bolgár receptek  
csokis túrós "kenyér "
  2012-09-29 17:36:01, szombat
 
  Hozzávalók
túróshoz:
túró 200 g
tojás 1 db
burgonyakeményítő. 3 evőkanál
kókusz 150 g
cukor 3 evőkanál

A csokoládés tészta:
tojás 3 db.
kakaó 70 g
tejzsír 4 evőkanál.
búzaliszt 200 g
cukor 150 g
vaj 150 g
sütőpor 1 ek.
alma 2 db.



elkészitése:
a túrótölteléket csinálom előszőr:
a túrót, cukrot, tojást,keményitőt összekeverem.
hozzáadom a kókuszreszeléket és összegyúrom alaposan, 8 hemgert formálok belőle és utána félre rakom.

tészta:
a cukrot és vajat összekeverem,belerakom a lisztet és a ütőport is.
a tésztát alaposan kidolgozom .1 tojást is hozzákeverek ,majd a kakaót és a tejet is.
a káposzta reszelőn az almát lereszelem ,s ezt is bele teszem a tésztába.
egy gyümölcskenyér formát kivajazok, kibélelem sütőpapirral,a tészta 1 / 3 -át beleöntöm .
a 3 kókuszos hengert elhelyezem rajta, 1 / 3 tésztát ráöntöm erre.
ismét a 2 kókuszos hengert rakom rá, majd megint a tészta.
ennek a tetejére kerül az utolsó 2 henger.
180 fokon sütöm 50-60 percig.


 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
biljasi ! / fánk /
  2012-09-29 16:35:52, szombat
 
  250 ml tej
2 evőkanál cukor
2 tojás
2 ek. olaj
2.5 dkg élesztő (száraz)
600 g liszt


elkészitése:
a tejben megfuttatom az élesztőt,hozzáadok kevés cukrot és 10 dkg lisztet is, elkleverem,
meleg helyen megkelesztem,majd belekeverem a többi hozzávalót is.
rugalmas tésztát gyúrok belőle és 1.5 óráig kelesztem.
közepes nagyságú pogácsáskat szaggatok ki, kelsztem még egy picit.
ezekután tortaformába rámolomtojássárgával megkenem és megsütöm 180 fokos sütöben kb:25-30 perc alatt.

Link
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
csirkés tekercs !
  2012-09-29 14:00:38, szombat
 
  tészta:
300 ml forrásban lévő vízben
olaj 150 ml
só 0,5 tk.
liszt, kb. 5 csésze = /1 liter/

Töltelék
400 g darálthús
nyers tojás 1 db
1 db hagyma, vagy egy csomó zöld
fűszerek ízlés szerint
zeller 1 / 4 db / lereszelve /
kovászos uborka 1-2 db vékony csikokra vágva
sajt 10 dkg / reszelve /

szószhoz:
sárgarépa 1-2 db
hagyma 1-2 db
só és bors
húsleves vagy víz
tejföl 200 ml


elkészitése:
egy mély tálban összekeverem az olajat, forró vizet és a sót,gyorsan hozzáadom a lisztet.
óvatosan összekerem, kevergetem addig mig összeáll, gombóccá.
ezután kinyújtom téglalappá.

töltelékhez:
a hozzávalókat alaposan összekeverem,de az ubrorkát és a sajtot nem rakom bele.
a kinyújtott tésztára asimitom a darált húsos masszát, az egyik hasszanti oldalára teszem a reszelt sajtot, arra teszem egy sorba az uborkát,
az egész tésztát mint a rétest feltekerem , s 12 egyforma darabba vágom fel.

a szószhoz: a répát lereszelem, hagymát felapritom ,s kevés olajon átpiritom egy kicsit.
hozzáöntöm a levest,a tejfölt,elkeverem, fűszerezem sóval és borssal.

a kis tekercseket egy tepsibe rakom egy más mellé,a szószt ráöntöm , majd 080 -200 fokos sütőben 20-30 percig sütöm .


variációk :
1 .
a tészta ugyanaz

tölt:
500 g hús
hagyma 2-3 db
só és bors
olaj

szószhoz:
gomba 50 kg
3-5 evőkanál tejföl
hagyma 1-2 db
húsleves vagy víz
só és bors

elkészitése:
olajon megpiritom a hagymát és a darálthúst.

a szószhoz:
olajon megpiritom a hagymát, ráteszem a szeletelt gombát,egy kicsit együtt piritom , majd a levest és a tejfölt is hozzáadom .
az elkészitési menet ugyanaz mint a csirkésnél

a csirkés Link
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
almás sütemény !
  2012-09-29 13:42:09, szombat
 
  A csokoládé és alma réteg:
alma, édes és savanyú 1,2 kg
csokoládé fekete 80 g
4 evőkaná cukorl
tejföl 3 evőkanál.
kakaó 2 evőkanál
vaj 1 ek.
Vanília puding 1 \ 2 csomag

A tészta
búzaliszt 550 g
vaj 300 g
cukor 2 evőkanál
só 1 \ 2 tk
tojássárgája . 5 db.
sütőpor . 1,5 kanál
kakaó . 2 evőkanál
dió 1 \ 2 csésze
szerecsendió (őrölt) 1 g

tetejére:
tojásfehérje . 5 db.
cukor 350 ml
Vanília puding 1 \ 2 csomag

elkészitése:
almás csokis rész:
a tejfölt, kakaót és a vajat összekeverem,serpenyőben 1-2 percig melegitem mig felolvad.
a hámozott nagyobb darabokra vágott almát beleteszem, s hozzákeverem a darabolt csokit is.
lassú tüzön addig melegitem mig felolvad az egész, s a fél csomag pudingport is hozzáadom .

a tésztához:
a vajat és a cukrot habosra keverem ki, a tojássárgát egyesével belekeverem.
most adom hozzá a lisztet, sót és a sütőport is.
a kakaót és a szerecsendiót beleteszem,a durvára tört diót is.
a ezt a tésztát 2 felé osztom ,s egy kisebb kivajazott tepsibe kinyújtom a tészta felét,arra pakolom a tölteléket, arra a másik lap tészta kerül.

a tetejére a fehérje kemény habját összedolgozom a cukorral és a vaniliás pudinggal.
az izletes habot a tészta tetejére simitom , majd megsütöm 090 fokon kb: 50 perc alatt.
 
 
0 komment , kategória:  ukrán konyha !  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 76 
2012.08 2012. Szeptember 2012.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 76 db bejegyzés
e év: 1179 db bejegyzés
Összes: 8903 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 5073
  • e Hónap: 37745
  • e Év: 166448
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.