Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Iskolaválasztás előtt....
  2013-01-31 23:06:09, csütörtök
 
  Montessori, Waldorf, állami, keresztény vagy magán tanuló?
Mivel tennék a legjobbat a gyermekeimnek? Az év végéig döntenem kell. Tetszik a waldorf és a montessori sulik rendszere. De szocializálhatók azok a gyerekek? És ugyan kik járnak oda?
Sok érvet és ellenérvet olvastam, de mi a helyzet az állami iskolákkal, mi lesz velük? Lesz elég pénz a fenntartásra? És a keresztény iskolákban valóban magasabb a követelmény? És milyen szempontok alapján dönthetnék? Mára teljesen összezavarodtam. Szülőértekezlet volt, és a végén beszélgettünk /pár anyuka/ a tanító nénivel.
Csak kavarognak a kérdések, a kételyek a fejemben. Nagy változás egy iskolaváltás, de ha a gyerek érdekeit veszem figyelemben, ez csak egy kicsi rossz. Vagyis nem is rossz,hiszen ő is szeretne másik közösségbe kerülni. Tanulás? Hát nem kitűnő, de jó eredménnyel végzett. 4-es 5-örök díszelegtek a féléviben.és egy angol 3-as. Bár ma megnyugtattak, hogy a szinte kitűnő tanulók is 4-es eredményt értek el angolból. Tehát az a 3-as nem is olyan rossz. Ma pl 4-es lett a felmérője angolból. Szerintem nem a gyenge tanulók közé tartozik. Igen ám, de az ő kis lelke művészként éli meg a nagyvilágot. Érdemes-e e szerint dönteni, és vállalni az anyagi kockázatait? vagy hagyjam a sok foglalkozást, szakkört, színház, úszás, zene órákat és csak a tanulásra koncentráljon ? Az utóbbit semmiféleképpen sem tartom jó ötletnek. Szüksége lehet a kibontakozásra. Az órákon nem figyel folyamatosan. Nem köti le a száraz tananyag? Biztosan nem ő az egyetlen. A jegyei nem mutatják, hogy olyan buta lenne. 2-est szinte sosem hoz. Nem tudom. Olyan nagy és visszafordíthatatlan döntések ezek. Vác??? A vonat? Fót? veres? Gödöllő? Olyan rengeteg lehetőség tárult elém, hogy a bőség zavarával küszködök. Mindenféleképpen a legjobbat szeretném neki, és ez közös döntés lesz,beleértve apa, anya, gyerekek véleménye.
Tudom, hogy ő már eldöntötte mi szeretne lenni, de az apjuk szakmát is akar a kezükben látni. Igaza van, a megélhetés érdekében minden lehetőséget ki kell használni.
Ki tudja idővel milyen irányba viszi őt a szél. Néhány hónapja kaptam egy számot, egy névvel. Egy festőművésznő tanít gyerekeket rajzolni, festeni. Mivel nem akarom jobban leterhelni őket, nyári táborra gondoltam kezdetnek.
Szerencsére idén sok lehetőség adódik színház látogatásra. Szinte minden hónapban mehetnek a gyerekek, és egy casting miatt nagyon kedvezményes jegyekre tettünk szert, és végre közösen is eljutunk színházba. Sajnos sokszor csak az apjukkal, vagy csak iskolával tudtak menni,sokszor a munkám miatt. De rájöttem vannak dolgok, amik örök emlékek maradnak egy gyerek számára, és a közös színház is ilyen. És a kultúra alapja is. Koncerteken is részt veszünk, a hangszeres tanulmányaik miatt, nem is kevés koncerten. Ebben a tanévben, eddig csak 5 koncerten voltunk, ebből kettő hihetetlen élményt adott. De ez még nem elégíti ki a kis művészpalántát. Szóval gondolkodom, és keresgélek, olvasok, és azon agyalok hogyan lehet helyesen dönteni ebben a kérdésben. Sokan a felvételi arányokat nézik.Nálam a gyerekeim a legfontosabb szempont, hiszen ezek az évek nagyon meghatározóak a számukra is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koncert vácon
  2013-01-29 23:15:04, kedd
 
  Izgalommal telve vártuk a ma estét, hiszen annyira készültünk már erre a napra. ketten egy színpadon. Igazi élmény volt. Bár nem éreztem magam teljesen felkészültnek, hiszen idő hiányban szenvedek ,bár volt,aki azt mondta jobban kellene beosztanom az időt, hát nem is tudom, más hogyan tudna egy - egy napba annyi mindent belesűríteni :-) Nekem nincsenek kevésbé fontos teendőim, amit a sarokba seperhetnék, bár így is vár rám még rengeteg feladat,amit tologatok, hogy legyen egy kis kikapcsolódás is a hétköznapokban. De a ma este csodás élmény volt. A fiammal együtt zenélhettem,ami nem adatik meg bármikor :-) Annyira élvezte a kisember, hogy le sem akart jönni a színpadról :-) Nem voltunk olyan fergetegesek, hiszen voltak virtuóz gyerekek és szülők, kik a konzervatóriumban tanulnak és tanítanak, de én nagyon büszke voltam rá. Ahogy kiállt, és a kis egyéniségére,hogy ő ma kalapban játszik, mert neki ez kell :-) Annyira aranyos és elszánt volt. Féltem, nehogy elrontsam a játékát. Aztán azt mondta: -Anya,te sosem ronthatod el amit én játszom.
Jó lehetett neki, hogy ott vagyok mellette? A végén vallottam színt, hogy reszkettem a félelemtől, és remegett a kezemben a vonó, hogy együtt vagyunk , egy színpadon, és először játszunk közönség előtt ketten. Remélem sokszor lesz erre lehetőség,mert annyira jó volt rá figyelni, és látni, hogy figyel rám is és a hangszerére is. Imádom. Teljesen elvarázsolt. A kisasszonyok végignézve a koncertet, és anyát, Robival...szerintem büszkék voltak a testvérükre. És egy komolyzenei koncert mindig egy kicsit hozzátesz a lelki fejlődéshez. Olyan aranyosak voltak. hihetetlen, de ma egyformába öltöztek. Úgy elvittem volna őket még valahova utána, de Apa sokáig dolgozott, Apunak és anyunak is haza kellett indulni, hiszen az esős,párás időben nem olyan jó vezetni. Olyan jó volt ,hogy eljöttek megnézni . Már a tücsök hangversenyen is ott voltak.
Azt mondta az apukám, hogy 30 évet fiatalodott. Mintha visszament volna az időben. Szóval a kisfiamban, engem látott. Jó érzés volt ám nagyon. Szeretek örömet szerezni bármi módon nekik.
Sokat köszönhetek a szüleimnek, és a családomnak, és bár nálunk a tiszteletet tanították meg,nem látszik kívülről milyen nagy szeretet és összefogás van a mi családunkban. Nagyon becsülöm ezért őket! És a tesómat is. Mindig azt tanítom a gyerekeimnek, hogy szeressék egymást, mindegy mit csinálnak, de a szívükben csak szeretet legyen, amikor egymásra gondolnak.
Nemsokára hazajön a párom, és megmutatom neki a videót, mert nagyon bántotta,hogy nem lehetett velünk. De igyekszem ,hogy ne legyen ez neki rossz.
Már meg is jött :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy szombat, egy buli....
  2013-01-28 12:32:19, hétfő
 
  Lassan rászokunk újra a bulikra, és a jó kajákra. Fánkok, palacsinták áradata és mindenféle földi jó. De az Egerszalóki félszáraz sem hiányzott az asztalról :-) Mivel elkezdtem egy tisztító kúrát, de a kedves barátnőim lehetetlenné teszik nekem a hétvégeken, hogy betartsam, így a hétköznapok hangulatát dobja fel a kis tisztító teám, és a sok folyadék, na meg az egyéb praktikák.
Lassan indul be a hét, de a vége megint felgyorsul Rengeteg tanulni való van a skacoknak, és a plusz órák, bevállalt casting-ok, ének verseny, úszás, mind leköti az időt. De amilyen ügyesek és kitartóak, mindig kitalálunk valami ösztönzést, vagy "jutalmat". Ez egy mozi, egy kirándulás, egy közös vacsizás, wellness...bármi, ami kicsit kilendíti őket a rohanós napokból. Nehéz ez az év a dupla hittan miatt is, de sosem mondják, hogy nincs kedvük menni. Szeretnének átmenni a másik suliba, így a jegyeikre is figyelnek, és tanulnak.
És a szombatok nekik teljes Kánaán. Gyerekek, szörpök, sütik, falatkák, saláták....minden ami szem-szájnak ingere. játék, tánc és bújócska. Már most rászoknak a szombat ízére :-)
A mai nap egész nap havazik. Voltunk kint a múlt héten szánkózni. Szerintem a héten megint sort kerítünk rá, mert megállás nélkül szakad a hó. De így a ma esti színház kimarad :-( Sajnálom nagyon, de holnap köri doga is lesz, és nem kevés az infó, aminek a fejéből ki kell pattannia holnap az órán.
Nekem meg gyakorolnom kell. Holnap lesz a közös zenélés a fiammal. Úgy várja. Szeretek vele hegedülni. Nagyon jó a hallása, és kevés a hamis hang a hegedűjén :-)
Viszont ennek a hétfőnek egy hatalmas ötlet a szüleménye . Nem szeretném leírni ide,hiszen a fejemben benne van, de kitudja. A mai világ milyen. Ösztönzött a horoszkópom,hogy valami hatalmas ötlet pattan idén ki a fejemből. Azóta folyamatosan jönnek a jobbnál jobb ötletek. Nem is tudom hogy valósítsam meg mind. De ennek a nyáron nagyot kell szólnia, vagy sokan fognak róla hallani,ha nagy hülyeség azért, vagy ha egyéni stílus alakul belőle,akkor meg azért. Mindenesetre egyeztetnem kell néhány emberrel ez ügyben

Na nyomás gyakorolni!
Kellemes hetet mindenkinek és jó farsangolást!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ének casting
  2013-01-22 19:54:41, kedd
 
  A tv 2 énekversenyt hirdetett gyerekeknek. A kisfiamat beneveztem. nem volt időnk készülni, hiszen félévzárás volt mostanában ugyebár, és folyamatosan tanult, készült, és a zenére is sokat kell mostanában gyakorolni,hiszen hamarosan koncertje lesz.
Tegnap este kerestünk egy musical-t neki, amit már hallott párszor. Elég gyors, de nagyon szereti. Neki álltunk és énekelni, énekelte. Próbáltam javítani a technikáján,de majd meg ettem,annyira édes volt. Gyakorolt, és küzdött, és az eredmény...szuper ahhoz képest ,hogy nem jár éneket tanulni. De amilyen hallása van, lehet többet fogok vele gyakorolni. Csiszolatlan gyémántocskám :-)
Szóval ma elmentünk, és meglepődtem, mert a rendszere ua. mint az Rtl-nél volt az X-faktorban. Szegénykém, annyira meglepődött,de sikerült kicsit oldanom a feszültségét, és már nagyon jókedvűen ment be énekelni.
Hallgatóztam, és hallottam mennyire koncentrált, hogy ne rontsa el a szöveget. Remélem láttak benne valamit, hiszen ő színpadra termett. Imádom őt! Utána az interjút már annyira élvezte, hogy még poénkodott is.
Reggel a csajokkal vérvételen voltunk, és nagyon bátran viselkedtek. ők is mentek volna énekelni, de mikor meglátták a nagy tömeget,elbátortalanodtak, és nem akartak már énekelni. Nem baj, majd talán máskor :-)
Mivel a félévi jegyek is elég jól sikerültek nekik, és a mai napon is igazán jól helytálltak, hát elvittük őket a kedvenc mozinkba. Az öt legendát néztük meg. Még nekünk is tetszett!
Aztán indulás haza, és folytatódott a hétköznapi rutinfeladatok megoldása. A kincsecskék megcsinálták a leckét, addig én a vacsorát. Apa feltette az újonnan beszerzett lámpákat /csodásak lettek/. Most pancsiznak, aztán gyorsan átvesszük még a tudnivalókat , és nyomás az ágy.
Még vár rájuk egy megmérettetés pénteken. Egy színdarabra keresnek gyerekeket, hát ha már így felbátorodtak,akkor miért ne :-)
Remélem ott is lesz sikerélményük.
A mai nap mindenesetre sikeres volt!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hurrá esik a hó???
  2013-01-18 22:09:13, péntek
 
  Télen elkél a hótakaró. Sok virág a pár napos jó időtől kidugta kis hajtásait, ami nagy kár, hiszen hol van még a tavasz? Pont én vagyok az aki a legjobban várja a tavaszt, a sok krókuszt, tulipánt...már egy csokor ott virít a garázsban, hiszen mi mást vinnék barátnőnknek holnap az üveg bor mellé, ha nem egy gyönyörű csokor sárga tulipánt. Imádom az összeset, ahogy vannak. Gyűjtővé váltam az elmúlt években. Most is írogatom a cikkszámokat, amit rendelésre adok egy virágkatalógusból. Szeretek bennük gyönyörködni, az illatukat, a vázában a vibráló színeket, és a csodás kelyhüket. Gyermekként szerettem meg. Anyák napján ez volt a sláger, ha nem igazi virág, akkor papírra rajzoltam kezdetleges kis virágkelyhét, hatalmas levelekkel. Már akkor vonzódtam hozzájuk, aztán egy kis kitérő, majd ismét beléjük szerettem. Mára a lilától, a feketéig, a fehértől a tűzpirosig megtalálható nálam a rózsák között. Azt mondják nem helyes a rózsa mellé ültetni, hát hamarosan úgyis új helyre kell őket tennem, idén még csak pompázzanak nekem itt, aztán keresek egy új helyet nekik.
Idén ősszel is közel 100 virághagymát rejtettem el a kertünkben. Már-már elfeledtem hová is, de tavasszal előbújnak a kis huncutkák..
Na de hol van az még?
Ma egész nap csak szakadt a hó. Még jó, hogy reggel elszaladtunk Dórival az Aldiba. Szeretem azt a boltot,sok magyar termék van, és sok glutén és laktóz mentes áru,ami számomra elég fontos.
Aztán hazafelé már csúszkáltunk.
A gyerekekért is egyszerre mentem, de este már nem mertem elindulni a szülők hittanórájára.
Hihetetlen hiszen olyan apró hópihék hullanak, de hatalmas iramban. Remélem Robi még haza tud jönni, bár már nála is elég sok csúszás jelentkezett. Szokott hívni, ha késéssel ér haza,hogy ne aggódjak, de mindig aggódok, hiszen szeretem, és féltem .
Jó a hó, kell bizony, a gyerekek nagy öröme. Holnap biztosan építenek még egy hóembert.
És a szánkózást sem hagyjuk ki a hétvégén. Muszáj együtt lennünk, mert a február fárasztónak ígérkezik. Csak eddig kb 24 fellépés, és még várunk visszajelzéseket. Sok nem sok? Szeretjük, nekünk ez a munkák, de ilyenkor már a szánkózásra nem jut idő, hiszen a hétvégén is menni kell, és amikor hazajutok, a tanulás, leckék átnézése, és egy kis szeretgetésre van idő...és még főzni is kell a kincseimnek. Szóval szánkóznunk kell. Vasárnap még Orgonálni sem megyek. Nem szívesen indulnék el ebben az időben. Jó is, mert holnap visszavágózunk Kittiékkel, legalább lehet pihenni, aztán nyomás a kori-pálya, a gyerekek már nagyon várják.
Lehet Ediék is kijönnek egy kicsit.
hó hó hó
nem lapátoltam ma, nem volt rá idő, amikor meg lett volna Gabi már jött. Új hobbink van. Régi, nem ismert dalokkal karaokézünk. Van min nevetni :-) Most az X-box kicsit feledve van. Hét közben inkább indulás előtt van rá idő, mint délután. Meg a paprikát is kell ám nézni. Ma egy fantasztikus Camembert sajtmártásos csodát készített valaki. Ki kell próbálnom! DE holnapra sóskát terveztem, aztán vasárnapra halat,és valami fincsi sütit.
A tisztító kúrám elég light-osan indult, de így jól bírom. A héten nem is ittam kólát. Hogy lehet ez? Muszáj kicsit kitakarítani a szervezetem,a tisztító tea egy hónapig tart, aztán jön a zöld tea, majd a gyümölcslevek.
Persze eszem mellette napi 2x, és még gyümölcsöt is vagy salit,egyenlőre.
Aztán majd utána jöhetnek az ínyencségek. CSak az a baj, hogy már most is olyan finomságok vannak a hűtőben,hogy az ember nyálelválasztó rendszere reagál...
Tél van, és jó meleg idebenn. Idén sok fánk volt, és kaptunk is,igaz öreg fa, de jó száraz, nekünk meg pont az kell. Jó,hogy most nem kell venni. Szépen felment annak is az ára,de még így is töredéke a fűtés annak,amit gázra fizetnénk egy ekkora házra. És kényelmes is, mert amikor a kazán már leáll,a kis termosztát érzékeli a hőmérsékletet, és bekeringet,amikor hül az idő. Szerencsére kitapasztaltuk a fűtés módját,és hogy hány fok az ideális nekünk. A megfázások, igen ritkák felénk. Tehát holnap jöhet a hócsata. Elő az overallokkal, és jöhetnek a hóangyalok :-) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha sokat dolgozol....
  2013-01-15 21:56:25, kedd
 
  Holnap rengeteg munka vár rám. Ma keveset dolgoztunk,de eredménnyel. holnap a mai munkánk fog gyümölcsözni, illetve holnap után.
A tele-sales-es munka néha nyomasztó tud lenni, de mikor hiszel benne, a hangod is máshogy cseng. És azért amit mi csinálunk a RRMD-vel, abban hiszünk, és gyümölcsözik is rendesen :-)
Szóval holnap a telefonálgatás, és a szabad helyek, lyukak tömködése történik. Nem gondoltuk, hogy a farsang is oly népszerű,mint a mikulás időszak. Sok időt elvesz az egyeztetés, e-mail írása, visszahívás, de megéri. És nem unalmas, mert ketten sokkal jobb dolgozni. Eredményesebbek vagyunk, és mindig fel tudjuk turbózni a hangulatot.Illetve van egy kis versengési szellem is, hiszen ha a másiknak sikerül szerveznie,akkor még jobban belehúzunk, hogy le ne maradjunk mááá :-)
Aztán gyors főzőcske indul, hiszen a mai rengeteg húsos palacsinta és töltött palacsinta mind eltűnt...mi legyen holnap az ebéd, és a vacsi sokszor fejtörést okoz, de itt is jól jönnek az ötletek. Ma Dóri vette át a palacsinta ötletét,de van, hogy ő főz valami olyat, ami nekem segítség, hogy tényleg, az már rég volt nálunk is....
A takarítás kicsit lemaradt, bár nincs kosz, és a háziasszonyi melókat is elvégzem, de a nagy csilli villi most elmarad egy kicsit. Ráadásul, ha a jövő héten túl leszünk, ami szintén nagy falat lesz beindul a tanulás. 2 tananyagot egyszerre fogom tanulni, aztán felkészülni a tesztre. Fontos még a gyereknap előtt megcsinálni, mert utána indul a nyelvtanulás. Szóval munka és tanulás betervezve egy darabig. Persze van beiktatva pihenés is, egy kis wellness-sel, de majd csak a farsang után. Már rá fér a kis családra egy kis semmit tevés. Bár én most nem vagyok túl terhelve fizikailag,de a családdal együtt töltött napok mindig adnak egy kis pluszt :-)
A tavaszi műsoron is jár az agyunk, sok háttér munka van egy-egy mesejátékban, illetve zenés műsor megalkotásában. De szerencsére sokszor megérezzük mi a jó, és kihullnak a felesleges dolgok. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk eddig is, és a visszahívások mutatják, hogy jó dolgot csinálunk. Örülök az életemben beállt változásoknak, mert előbbre lendített, és új ötleteimet sikerült megvalósítani, és új célokat találni.
1-2 éve nem találtam magam, és az utat. Nem volt eseménytelen az időszak, csak nem volt célom, és most annyi lehetőség, és felkérés tárult elém, hogy alig győzök élni minddel. Sőt, van,amelyik kicsit tartalék pályára lett helyezve, hiszen nincs annyi idő egy nap, hogy mindenre jusson idő.
DE a folyamatos, rendszeres munka nagyon fontos! Ha minden nap foglalkozom a feladataimmal, és egy kicsit mindig hozzá teszek,akkor van előrelépés, és fejlődés.
DE befektetni is kell a jó cél érdekében, mert így a fejlődésem folyamatosan biztosított. Mindig ujjat tanulok. Holnap a fotóshop van tervben, a telepítése, és a megértése :-)
Sok mindent megosztottam anno kolléganőmmel,és rákényszerültem megtanulni, és gyakorlatban használni azokat a dolgokat, amikkel ő foglalkozott. És igazán nem okoz gondot már.
Örülök, mert néhány dologtól mindig tartottam, de egyszer azt mondta nekem valaki, hogy a saját határaimat feszegetni kell. Amitől tartok, vagy gátat érzek magamban, és sikerül megtenni, sokkal nagyobb önbizalommal kezdek neki újra, vagy lépek tovább. Bizony! Igaz volt. Megfogadtam, és átléptem a gátakat...persze, van ám még mit fejlődni, mindig van.
De mindig egy kicsit előrébb. Ez a szabály nálam. Lehet van aki nem ért, de lehet sokan vannak olyanok, akik megélték már ezt, és tapasztalták a pozitív hatását.
Szóval sok munka. Nekem ez napi max. 2-4 órát jelent. De ketten csináljuk és egy célért. ÍGy duplázódik, és egy teljes munkanap jön ki belőle. Nem csodás? Szerintem fontos együtt dolgozni a a közös célokért, mert csak annak van sikere, és nem csúsznak félre a dolgok. Illetve nagyon jó hangulata van az egésznek,nem mint egy munkának....ja . és mellett simán tudok főzni :-)
Ami nálam nem hátrány, hiszen a gyerekek specko étrendje megköveteli a házi kosztot minden téren.
Na elteszem magam holnapra, hiszen a napi 8 óra alvást semmiért sem adnám fel...csak ha nagyon muszáj :-)
SZép estét! 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hortobágyi húsos palacsinta...
  2013-01-15 15:21:19, kedd
 
  A kedvesem ma befűzhető volt a konyhába. Nagyon szépen megkértem, süssön néhány palacsintát.
A néhányból lett vagy 60, de így mindenkinek jutott bőven az egyik legkedveltebb finomságból, hortobágyi húsos palacsintából.
Én nagyon szerettem már évek óta, de a töpörtyűim csak egy pár éve kedvelik. Előszedtem a darált húsokat, mert egy nem elég ám hozzá, legalábbis nálunk. Olaj, hagyma, fokhagyma , pirospaprika, só, bors, kevés paradicsomsűrítmény és mikor ez összeszottyan, jöhet bele a husi. Megtöltögettem a palacsintákat, feltekertem, és jó szorosan egy tűzálló tálba sorakoztattam őket.Kevés tejfölös alap a tetejükre és be a jó meleg sütőbe 10-15 percre. De még maradt sima palacsinta is, így a lekváros, a fahéjas-cukros, a túrós palacsinta is az asztalra került. És még mindig volt a fazékban a nyers tésztából. Gyorsan reszeltem két almát, kis tuning a tésztához és már sütöttem is az almás palacsintákat. Tetejére aljára fahéjas cukor került. Mindenki elégedett volt a kínálattal. Persze a leves is elengedhetetlen egy ebédnél, hát egy gyors édeskömény leves még belefért az időbe.
Az egyik kislányom 3 hortobágyi palacsintát megevett, és még utána befért neki a lekiváros palacsintából is :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Téli sport...hólapátolás...
  2013-01-14 12:05:35, hétfő
 
  Elállt a havazás, indulhat a munka. Hólapátok elő. Hótorlaszokat megszüntetni.
Legalább 2 órás melót jelent ez nálunk. De ma ketten vagyunk rá.
Folyt köv...: Tegnap jó nagy hó esett, nem tudtam eljutni a tanfolyamra sem. Nem mertem elindulni, hiszen a vonat késése nálunk csupán 140 perces volt :-) Még ilyet???
Nem csak hogy esett a hó, de hatalmas széllökésekkel rettentett el mindenféle kinti teendőktől. Aztán délfelé csendesedett , így kijutottunk havat lapátolni. Hát mit mondjak. Jó kis munka volt. Megizzadtunk mindketten. Vannak olyan területek a kertben, amerre járkálunk, hogy ott is célszerű volt eltologatni. Na meg a házkörül...még a hátsó tető alá is befújta a szél a sok havat. Hihetetlen , de borzasztóan élveztem a közös hólapátolást. Vigyorogtunk rendesen. Utána egy forró tea,és ebéd. A skacokkal mentünk úszni,majd a Deichmann vagy hogy nevezik, szóval vettünk 3 szellőzős, meleg, bélelt kis hójárókat. Még jókor, hiszen ma meg olvad. Szépen néztek volna ki vizes csizmákban,hiszen a csajos magas szárú csizmik nem arról híresek, hogy nem áznak át. Nem baj, az jó divatozni, ezek meg tutik a hidegben, hóban. Nagyon jó márkákat sikerült kifogni. Nehéz, hiszen ilyenkor már nincs mindig nagy választék. Még "apának" is találtunk cipőt.
Szóval vásárolt a kis család, és annak rendje és módja szerint bekukucskáltunk a kínai "kajáldába" is.
Így a vacsi is le volt tudva. Szuper!
Egy kevés lecke maradt még, gyorsan átnézték, és nyomás az ágy. Jót aludtunk mi is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HÓ Hó hó
  2013-01-14 08:10:57, hétfő
 
  Hatalmas hóesésre ébredtünk...hóviharral köszöntött a reggel. A cicák csak úgy rohantak be a meleg helyiségbe , felülről tiszta fehérek voltak a hófúvások miatt. A kutyus is bejöhetett a garázsba, hogy ebben az időben egy kicsit megmelegedjen.
Mentem volna ma Pestre, de a vonatok nem jöttek egy jó ideig. Hogy türelmetlen lennék??? Dehogy, csak hideg van, de nekem nem gyengén. És semmi kedvem nem lett volna az amúgy egy órás utat 2 óra alatt megtenni, és ebédidőre felérni a tanfolyamra.
kértem új időpontot. Remélem, akkora már járhatóbbak lesznek az utak.
Hihetetlen milyen hóvihar van nálunk. Folyamatosan esik a hó, fújja a szél, és nincs értelme kimenni sem. Remélem a suliban sem küldik ki a gyerekeket ilyenkor a szünetbe. Ellenőriztük, sapka, sál, bundás kesztyű,sál...muszáj, mert a hétfői rohanásban mindig valami itthon marad.
Ők nagyon örültek a hónak. Én is,de csak mértékkel, hiszen a teendőim egy része megoldhatatlan szinte. Pedig a mai nap sem lesz egyszerű, még így sem. Szolfézs, hittan, úszás...és csak utána a lecke. Lazábban vesszük ezt a hetet, hiszen a múlt hét nagyon húzós volt nekik. Egy perc játékra sem volt idő, annyi volt a lecke, a gyakorlás, és a tanulás a dogákra. Nem taroltak, de voltak igazán jó dogáik is , de mit mondjak, nem csoda, hogy nem tudtak minden nap max. teljesíteni,
Tegnap vacsira sütöttem nekik kenyér lángost. Külön nekik, külön nekünk...a liszt miatt. Hát mit mondjak. Sikere volt. mindenki degeszre ette magát. Reggelire is maradt egy-egy , és egy bögre forró tea pont jól felkészítette őket erre a napra. Mostanában a teát úgy főzöm, hogy különböző fűszereket, narancshéjat és mikor felforrt mehet bele a tea tasak, és két narancs leve. A tea tarol, ízkavalkád. Az itthoni forró tea, a hideg időben a suliban, remélem jól esik majd nekik.
Szörnyű a híreket hallgatni, kisiklás, árokba csúszás, karambolok, késések, nem indul, nem jár...
hihetetlen hogy az első nagyobb hó ennyire megakasztja a közlekedést, illetve bénítja az egész országot. Pedig minden évben várható egy-egy ilyen nagyobb havazás. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap péntek!
  2013-01-10 22:54:51, csütörtök
 
  Nagyon várjuk már ezt a napot, mert a hét igen csak nehéz volt. Főleg az én drágáimnak.
Rengeteg dolgozat. Annyira sajnáltam őket, hiszen játékra a hét közben nem jutott idő. De holnaptól pihenés van. És nem is nyaggatom őket nagyon egy darabig..bár készülni másból is kell,de pár nap lazítás igazán rájuk fér. Ráadásul leesett a hó is,így a hétvégén a szánkó újra előkerül. Nagyon szeretünk együtt szánkózni. Sokat nevetünk, és utána jól esik a forró tea :-)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 268 db bejegyzés
Összes: 1815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 52
  • e Hét: 150
  • e Hónap: 625
  • e Év: 85968
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.