Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Mindenkit lehallgatnak
  2013-01-01 20:19:51, kedd
 
  Mindenkit lehallgatnak

Az amerikai szenátus jóváhagyta, és már csak az elnök aláírására vár az a törvénymódosítás, mely szerint az amerikai titkosszolgálatok bárkit bármikor bárhol lehallgathatnak, elolvashatnak elektronkus leveleket, feltörhetnek Facebook fiókokat. Eddig is megtehették mindezt, bírósági végzéssel. Most már ez sem kell. Csak az amerikai állampolgárokkal szemben marad meg a bírói végzés szükségessége. A külföldi személyek levelezését, skype vagy közösségi oldalakon lévő fiókjait akkor nézik meg, törik fel, amikor csak akarják.

Mindazonáltal a külföldiek feltört levelezésében, cseteléseiben amerikai állampolgárok is szerepelhetnek, így ez már kényes kérdéseket vet fel a törvény jogszerűségét illetően.

Eddig a jog és a mese. A valóságban jól tudjuk, hogy az elektronikai hadviselésben azt tesznek, amit akarnak. Amióta van internet, azóta azt törnek fel, olvasnak el, amit csak akarnak, és amióta van mobiltelefon, azt hallgatnak le, akit csak akarnak. A szolgálatok sok esetben nem is foglalkoznak ezekkel a jogi kérdésekkel, legfeljebb már csak akkor, amikor valaki megfigyelése, konkrét üggyé válik és bírósági szakaszba kerülhet. Azok, akik nem akarják hogy minden beszélgetésük-levelezésük könnyen ellenőrízhető legyen, odafigyelnek a telefon használatra, elektronikus levelekre, közösségi oldalakra. A változás most annyi, hogy a 'fülelést' a korábbiaktól eltérően ezek után teljes jogi háttérrel teszik.

Annak idején, amikor az orwelli 1984-ről tanultunk, mindenkinek azt mondogatták, úgy nézzétek, hogy ilyen lett volna a fasizmus. Nos, a helyzet az, hogy a fasizmus nem lett olyan, de a nagy szabad kapitalista liberális nyugati diktatúra bizony olyan lett. Az utcákon kamera, a házakban kamera, a munkahelyeken kamera, még a hálószobákban is, mivel minden webkamera működtethető kívülről, ha a gép bekapcsolt állapotban van (sokan ezért a laptopok kameráit is leragasztják, de így működtethető a gép beépített mikrofonja is). A nagytestvér mára nem az orwelli 1984, hanem a valóság. Mindent lehallgat, feltör, megfigyel, rögzít, és ahogy látjuk, teljes joggal felruházva, hivatalosan. A nagy szabadságban, lopakodva, a nyugati demokrácia lett az igazi nagy diktatúra, amelyről annyit beszéltek a fasizmus kapcsán, és amelytől olyannyira rettegtek. Hát tessék, itt van a nagy ellenség, lehet ellene küzdeni emberijogisták, humanisták, feministák, és a többi. Csakhogy egy a baj. Bolondok lesznek maguk ellen küzdeni, mert ez a diktatúra éppen az ilyen erkölcsi hullák, perverzek, pedofilok, genetikai hulladékok diktatúrája. Küzdeni pedig csak az ép, egész erkölcsű emberek fognak ellene.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2012/12/31/mindenkit-lehallgatnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rendhagyó újévi köszöntő
  2013-01-01 19:56:48, kedd
 
  Rendhagyó újévi köszöntő

A teljes kifosztás és jogi gúzsbakötés végső módszerét alkalmazza a Fidesz kormány 2013. január elsejétől, a magyar néppel szemben.

Egyre kevésbé rejtegetett valódi célja a báránybőrbe bújt farkasnak; hogy a magyar népet végleg legyengítse, s ha tudja, Magyarországot a jelenlegi formájában megsemmisítse.

1. A vetés

A negatív változásokat, az új adónemeket, jogi és államigazgatási átszervezéseket (melyek a teljes kifosztás és gúzsbakötés, eddig is jól bevált eszközeit tökéletesítik a hatalom számára), most mind felsorolnunk fölösleges, hiszen régóta ír már erről szinte az összes média, s jelenleg is elolvashatók másutt bőségesen kitárgyalva. Természetesen csak a lényeg marad ki ezen felsorolásokból. Az, hogy miért is van valójában ezekre a változásokra szükség, és mik lesznek ezeknek a következményei?
Erre adunk egyelőre csak néhány szóban választ, most. Először is beszéljünk a látszat intézkedésekről;

10%-al csökken a gáz, és a távfűtés, 8%-al a villany ára. Azt a mindenségit! Ezt nevezzük! Nézzük csak meg, hogy egy átlag magyar munkáscsaládot, amelynek - még - van munkája, mindez hogyan is érint? - A jobb beleélés kedvéért fogalmazzunk egyes szám első személyben:

Van egy majd' 50 ezer forintos gázköltségünk a téli hónapokban. Ez lesz talán 45 ezer. Talán, de valahogy azért mégsem hisszük. Aztán van egy majd' 20 ezer forintos villanyszámlánk, ez lesz úgy 18 ezer. Talán. Távfűtésünk nincs, mert gázzal fűtünk. Így tehát az összes rezsink, csökkent 7 ezer forinttal. Ugyanakkor például majd' 8%-al emelkedik a BKV tarifa, és az üzemanyag ára az egekben, az élelmiszer pedig beláthatatlan drágulás elé néz. S az új adónemek pedig a tízszeresét elveszik annak, amiket ezekkel a látszatintézkedésekkel megkaptunk.

S mindezekhez milyen jövedelmünk van? Bizony, a családfőnek és az édesanyának, csak 80, 80 ezer forint a keresete. Hogy hogyan is lehet ez? Hát, csak 4 órára vagyunk bejelentve. Egy olyan multinál, melyet az állam persze bőszen támogat.

Egy keresetet már majdnem teljesen elvitt a rezsi, s a másik keresetbe is keményen belehasítanak az új adók, a Provident részlet, s a folyamatosan felfelé kúszó élelmiszer árak.

Persze ezek a megállapítások csak a mai napra érvényesek, s talán még holnapra. A legközelebbi üzemanyag drágulásnál azonban minden más ára is ugrásszerűen ismét emelkedik, lassan a megfizethetetlenségi szintre.

Úgyhogy ne jöjjön nekünk senki a látszatintézkedések pozitív hatásaival, mert az egész úgy elillan, mint a hajnali harmat tavasszal. S maradnak helyette a kemény megszorítások. Nem sokkal jobbak ezek a Fidesz többi látszat intézkedésénél, mint például az árfolyamgát, vagy akár a maratoni építkezéssel készülgető ócsai hiteles lakópark projektje. Ha már árat akarnának csökkenteni, akkor nem 10%-al, hanem minimum 50-nel, vagy 60-nal, 70%-al kellene lejjebb vinni az árakat, hogy végre úgy, ahogy reálisak legyenek. És az egész gazdaság árfolyamszintjével ezt kellene tenni.

A legsúlyosabb dolog azonban az egyszerű emberek számára, hogy mára már szinte a teljes élelmiszer kereskedelemre is rátették a kezüket a haszonlesők, a mások munkáját határtalanul lefölözők, megsarcolók.

És ezzel a legnagyobb ütést, sőt az igazi övön aluli ütést visznek be a népnek. Az élelmiszer árak folyamatos emelkedésével teljesen ellehetetlenítik az embereket, a családokat. A 300-400 forintos krumpli s kenyér ára (és még ma mérsékelten is fogalmazunk), a legteljesebb mértékben leterhelik ma és a jövőben a családi költségvetéseket, s így az emberek súlyos választások elé kényszerülnek: A rezsit fizessék, vagy a hiteleket, s azok kamatait, vagy egyenek? És ezeket a problémákat már egyre többen képtelenek megoldani.
2. Az aratás

Mindezek ismeretében elmondhatjuk azt, hogy ezek az újabb átszervezéseknek álcázott megszorítások, brutális áremelések, a rendszer végét fogják jelenteni.

Ezen negatív intézkedések ellen a nép első reakciója a tömeges bojkott lesz, hiszen nincs is más választása. Nem fizetnek, nem teljesítenek, lógnak, bliccelnek, teljesen jogosan, mert ezek a terhek már teljesíthetetlenek. Csak egyféleképpen lehet a nemzet feje fölül elhárítani ezeket a bajokat; az ellenállással.

Amire persze jönnek a hatalmi retorziók, büntetések. Nem fizetés esetén a végrehajtási eljárások, ismételt és tömeges kilakoltatások.

Lehet itt persze okoskodni, a súlyos bajokat elhallgatni, félremagyarázni, maszatolni, de, amikor majd megjelennek az első akasztott bankárbábuk a belvárosban, mint Londonban a city-béli tüntetések idején, vagy, amikor tényleg megrohamozza az éhező, fázó, otthonától és gyermekeitől megfosztott nép a Parlamentet és a hajuknál fogva ráncigálja ki a képviselőket, hát akkor már késő lesz. A fellobbanó tüzek fényeinél majd el lehet gondolkodni azon, ki és hol hibázott?

De igazság szerint már most is késő. A rendszernek a nép ellen elkövetett bűnei annyira súlyosak, hogy ebből nem jön már ki sehogy sem jól a hatalom. Az a hatalom, mely alapvetően gyáva és aljas, s csak egyetlen célja van, a politikai és gazdasági profit, a magyar nép kárára.

Ez a hatalom azt szeretné ha az emberek továbbra is befelé fordulók lennének, mindenki különálló individuumot alkotna, s nem közösséget. "Oszd meg és uralkodj" - Divide et impera!"

3. BUÉK! - Bízni kell önmagunkban!

Nem szabad elkeseredni hát, nem szabad magunkba fordulni. Nem önmagunkat annyira sajnálni, hanem ki kell nyílni a hasonló sorsú emberek felé. A sorstársaink felé. És cselekedni! Mert a hatalom szelet vetett és vihart fog aratni! Ennek ellenszere már nincsen, ezek a folyamatok bekövetkeznek, vagy így, vagy úgy, kérdés, hogy a nép, a maga javára tudja-e fordítani a jogos elégedetlenség szülte felháborodást és az egyre gyorsuló események forgatagát?

Hogyan fog felülkerekedni a nép? Mit tesznek majd az emberek? Mivel semmi nem oldódik meg önmagától, ebben az évben nagy és komoly szövetségek kötődnek az emberek és meghatározó személyiségeik között, mintegy válaszként azokra a megszorításokra, és újabb fosztogatásokra, melyeket évek óta újra és újra elkövetnek ellenünk.

A meghatározó személyiségek százszor is el fogják mondani: "Bízni kell önmagunkban, bízni kell bajtársainkban, barátainkban, bízni kell a népben. Egyedül semmik vagyunk, együtt pedig minden."

És ez az együtt cselekvés nem a nyáj cselekvése lesz. A magyar nép nem birka. És ezt tessék megjegyezni jól; nem birka. Bármennyire is szeretnék egyesek, hogy az legyen.
Az együtt cselekvés a jogos önvédelem, a jogos felkelés cselekvése lesz. Mert holnaptól a Nap nem a népünk ellenségeinek kel föl, hanem nekünk. Isten velünk van, Isten a néppel van és ezt számtalanszor be is bizonyítja. De az ő kegyelmét csak állhatatossággal, becsülettel, hűséggel és bátorsággal nyerhetjük meg. És ezek egyben a győzelmünk zálogai is.

Boldog Új Évet kívánunk tehát minden minden bajtársunknak, barátunknak, minden hazafinak és jólelkű magyarnak!

A Szabad Riport munkatársai

http://www.hidfo.net/2013/01/01/ki-szelet-vet-vihart-fog-aratni-boldogabb-uj-evet -magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
,,Best of 2012″ – lesújtó kép a magyar gazdaságr
  2013-01-01 19:19:08, kedd
 
  ,,Best of 2012″ - lesújtó kép a magyar gazdaságról


Visszaeső GDP, becsődölő vállalatok, elbocsátási hullám, elmaradt IMF-megállapodás, aszály, Matolcsy-csomagok, új adónemek, csökkenő alapkamat és államadósság, fogyatkozó lakosság, növekvő emigráció, egyetemi keretszámcsökkentés.


http://tozsdeforum.hu/gazdasag/best-of-2012-lesujto-kep-a-magyar-gazdasagrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik a valódi szegények?
  2013-01-01 19:03:21, kedd
 
 


Kik a valódi szegények?
2012. 12. 30. vasárnap. - 16:01

A szavak, amiket kimondunk, gyakran nem egyeznek meg azzal, amit értünk alattuk, és azzal, amit valójában jelentenek.

Szegénység, gazdagság.

Az ember egyből arra gondol, hogy azon javak sokasága, vagy éppen hiánya, ami pénzben mérhető, tehát ami materiális. Pedig ez korán sincs így.

Lakik egy család itt a közelben. Tipikusnak lehetne őket mondani, férj, feleség, két gyermek. De ha elmondom, hogy a férj 22 éves, az asszony maholnap lesz 19, a történet egyből megváltozik. Az emberek először értetlenkednek rajta, majd sajnálják őket. A legtöbben talán nem is értik, hogyan lehet ilyen fiatalon már két gyermek édesanyjának lenni. A történetet színesíti, hogy sem az anyának, sem az apának nem volt soha bejelentett munkahelye. (Itt szeretném leszögezni, hogy magyar családról van szó.) Mivel nem volt soha munkavállalói viszonyban ezért a támogatásra nem is számíthat. De ami szép a történetben, hogy nem is vágyik rá. Mindig úgy meséli, hogy ha kapna, se kérné, mert nekik nincs rá szükségük. Ők rendes, szorgos parasztcsalád, akik gazdálkodásból élnek, őket az nem teszi boldoggá, hogy csillogó játékokat vegyenek a gyerekeknek. Amire kell, mindig megvan a pénzük, nem szenvednek hiányt semmiben. Ruhát, játékokat barátoktól, ismerősöktől kapnak, az ételt maguk állítják elő, nem érzik magukat szegénynek.

Ez a rövid történet pedig elgondolkodtatja az embert, aki először sajnálta ezt a családot. Mert talán nem is ők azok, akik segítségre szorulnak, hanem azok, akik palotában élnek, csillogó, drága dolgokkal halmozzák el magukat. Mert onnan gyakran hiányzik a szeretet. Tudtad, hogy a régi parasztgazdaság termékenyebb volt, mint a nagyüzemi? (Az egy hektárra jutó termés száma jócskán meghaladja az ipari mértékű termelés adatait - a szerk.)

Tudtad, hogy a háborúk, betegségek, természeti katasztrófák és halálesetek mind a gazdaság növekedését eredményezik? Miért lehet a tragédiákból hasznot húzni, kinek érdeke ez? Kinek jó az, hogy gazdaságunk pazarló lehessen? Ki áll amögött, hogy környezetünk egyre pusztul, társadalmak halnak el, emberi kapcsolatok gyengülnek el, és szakadnak szét? Kinek jó az, hogy az országos bevitel az azonos termékekből (tojás, gyümölcs, stb.) megegyezik a kivitellel? Kik azok, akik nem tesznek az egyre szaporodó hajléktalanokért, azokért, akiknek már a mindennapi kenyér is gondot okoz? Úgy van! A multik! Azok, akik a globalizáció legszennyesebb korát zúdították ránk, csupán azért, hogy még jobban kifacsarják életünkből az örömet, boldogságot, szeretetet.

Te is kezded lassan érteni Testvér, hogy mi lehet ennek az oka. A függőség, ami nemcsak szuverenitásunkat veszi el, de megfoszt minket szinte mindentől. Ha körbenézünk, általános jelenség az elmagányosodás. Ami eddig csak a nagyvárosokban volt jellemző, megjelent a falvakban is. Sőt, szinte egyik sem különbözik a másiktól, csak méretében.

Ez a valódi szegénység, testvérem!

Amíg a parasztnak földet adtak, gazdálkodott, addig nem volt szegénység. Talán a szót magát nem is ismerték, mert szegénynek lenni nem egyenlő azzal, hogy kevés valakinek a pénze. A mai, modern világ az, ami ezt is tönkretette.

Nemcsak a családokat választotta szét, nem csak a pénzt vonta el, de a szeretettől is megfosztotta az embereket. A képlet egyszerű. Ha van egy ember, akinek felesége, gyereke van, akkor velük akar lenni. Tehát nem akar egész nap dolgozni, hogy a családjával is foglalkozhasson. Ez pedig haszonkiesés. Célszerű tehát ezt az okot kiiktatni, hogy a munkavállalónak több ideje legyen dolgozni, és ne legyenek olyan tényezők, amelyek erről elvonják a figyelmet. Embertelennek hangzik? Az is.

Ha esetleg még mindig gyereket vállal a munkás, esetleg megházasodik, azt olyan nevetséges fizetéssel honorálják, amiből egy ember is nehézkesen él meg, nemhogy egy egész család. Ezért kényszerül a nő is arra, hogy üzemben dolgozzon a - valós, vagy képletes - futószalag mellett, ahelyett, hogy a háztartást rendezné, vagy a gyerekeket nevelné. Ezért már a legkisebbeket is bölcsödébe viszik, hogy ott elszakadva a szent anyai köteléktől esetleg rossz szokásokat sajátítson el.

Persze, lehet azt mondani, hogy inkább lennék palotában magányos, mint panelban családos. De ez valóban így van? Elég csak a testi táplálék, s a lelkünk nem szorul támaszra? Szép dolog a siker és a pénz, de az nem ad vigaszt, ha sírni kell az nem vigasztal meg, nem fog a hátad mögött állni és bátorítani. Ezért tehát nem az elnyomott nép a szegény, hanem az elnyomók! Hiába a sok pénz, a mi lelkünk tiszta és erős, és ez az, ami minket győzelemre visz és eljuttat a végső igazsághoz!

Kitartás!

Dalma Staß - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/kik-a-valodi-szegenyek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A "rend éve": lényegesen több embert öltek meg 2012-ben, min
  2013-01-01 17:38:50, kedd
 
  2013-01-01. 15:22
A "rend éve": lényegesen több embert öltek meg 2012-ben, mint egy évvel korábban

Mint minden évben, idén is gyilkosságok, csalások borzolták a kedélyeket, ám akadt több olyan bűnügy, ami emlékezetessé teszi 2012-t - főként persze nagy visszhangot kiváltott emberölési ügyek. De előfordult az is, hogy egy játék fegyver miatt kivonul a TEK.
Érthetetlen gyilkosságok, furcsa monogramok, pánik az elsősegélydobozok miatt, de Luke Skywalker is új értelmet nyert idén. Az esztendő legtragikusabb és legemlékezetesebb bűncselekményei és rendőri akciói.
2012 a gyilkosságok éve volt
Szeptember végéig hazánkban a rendőrség közlése szerint 179 emberölés történt, míg tavaly 142 gyilkossági ügy került be a bűnügyi statisztikákba.
Az idei esztendőben legalább két megdöbbentő és érthetetlen gyilkosság történt. Az egyik a kulcsi családirtás, a másik a kaposvári 11 éves kisfiú megölése. Az előbbi még tavasszal történt a Fejér megyei településen. Április 6-án derült ki, hogy a 24 éves H. Csanád négy családtagját - testvérét, édesapját és nagyszüleit - ölte meg. H. Csanád kihallgatásán arról beszélt, hogy tettét nem bánta meg, és már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. A fiatalember állítólag nem érezte tette súlyát. Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint ez azért lehet, mert a férfinak nincs egészséges normarendszere, olyan, amit a társadalom elvár, egyszerűen éli az életét tovább. A szakember szerint az is előfordulhat később, hogy H. Csanád könyörögni fog életben maradt családtagjai bocsánatáért.
Indulatokat szült a 11 éves fiú halála
A 11 éves Szita Bence meggyilkolása sokkolta a társadalmat. A gyerek életére ugyanis nevelőapjának volt élettársa, Polcz Erika tört, valószínűleg azért, mert meg volt győződve arról, hogy Bence áll boldogsága útjába, s ha a gyerek nem lenne, akkor ő együtt élhetne párjával. A gyanú szerint a nő a gyilkosságra két hajléktalant bérelt fel. Október 29-én Polcz jelentette be a rendőrségen, hogy a fiú eltűnt a kaposvári Tesco melletti játszótérről, s néhány nap múlva már mindenki a fiút kereste. A kutatás közben a rendőrök többször is kifaggatták az asszonyt, aki az általa előadottakban ellentmondásba keveredett. Ez alapján derült fény a gyilkosságra, s találták meg a fiú holttestét. A nő állítólag hónapok óta tervezte a gyilkosságot, amit úgy kivitelezett, hogy meghívta magához a gyereket. Amikor a fiú ellátogatott hozzá, beültette az autójába és kivitte a Kaposvár melletti erdőbe, ahol a hajléktalanok segítségével brutális módon végeztek vele, majd eltemették. A nő elfogása után beismerő vallomást tett, a két hajléktalan férfi egyike pedig csak a sír kiásásában nyújtott segítséget ismerte el.
Sokkolta a társadalmat Bándy Kata meggyilkolása
A közösségi médiának köszönhetően nagy erőkkel keresték a rendőrségi pszichológusként dolgozó Bándy Katát, aki egy buliból hazaindulva tűnt el. A fiatal nő holttestét július 11-én találták meg Pécs egy zöldövezeti területén. A tettest július 15-én fogták el, a hírt a Facebookon a lány édesanyja hozta nyilvánosságra. A cigány részletes beismerő vallomást tett, és azt állította, hogy egyedül követte el tettét. Arra hivatkozott a bűncselekmény súlyának enyhítésére, hogy szintetikus kábítószert fogyasztott a tett éjszakáján, és a drogra alkoholt ivott. Az igazságügyi orvos és pszichológus szakértők viszont megállapították, Péntek László beszámítási képessége nem korlátozott, azt még kábítószer-, vagy italfogyasztás sem befolyásolta. A cigánybűnöző novemberben megkezdte egy korábbi, vagyon elleni bűncselekmény miatt kapott 1 év 4 hónapos börtönbüntetés letöltését a pécsi büntetés-végrehajtási intézetben.
Rendőrök voltak az áldozatok
Nyáron Z. Csaba rendőrtiszt ölte meg kollégáját, volt barátnőjét Szigetszentmiklóson. A féltékeny férfi nem tudta elviselni, hogy szakítottak, s július 5-én felkereste a nőt otthonában. Összevesztek, s a vita hevében a férfi egy konyhakést felragadva 83-szor szúrta meg volt barátnőjét. A bűncselekmény elkövetése után - ugyanazt a kést használva - Z. Csaba öngyilkosságot kísérelt meg, többször has- és szívtájékon szúrta magát. A férfit igen súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A férfi a nyomozás során és a bíróság előtt is beismerte tettét, bár azt erős felindulással magyarázta. Ennek ellenére a volt rendőrt a Budapest Környéki Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért nem jogerősen tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte.
Egy német rendszámú Hummer terepjáró halálra gázolt egy motoros rendőrt Apátfalván a 43-as főúton október 11-én. A Csongrád megyei településnél igazoltatni akarták a külföldi autóst, aki ez elől el akart menekülni; lehúzódott az útról, majd vezetője hirtelen gázt adott, és átgázolt a motorkerékpárján ülő rendőrön. Kenéz Imre olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. A férfi ellen, akit csak célzott lövések leadásával tudtak megállítani és a helyszínen elfogni, emberölés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során kiderült, az osztrák férfi a baleset elkövetésekor - amelyről videofelvétel is nyilvánosságra került - vélhetően ópiát- és morfinszármazékok hatása alatt volt, ugyanakkor, mint azt a Központi Nyomozó Főügyészség tudatta, az autóban nem találtak kábítószert.
A Thaiföldön megölt magyarok ügye
December 5-én tartóztatták le Thaiföldön azt az N. Gábort, aki két honfitársát - R. Pétert és Cs. Lászlót - gyilkolta meg. Utóbbit 2011 óta keresték eltűntként, és Chilkó Ferenc magánnyomozó már akkor az izraeli-magyar kettős állampolgár N. Gábort sejtette a történtek hátterében. A repülőtérről elrabolt vállalkozóval ugyanis N. Gábor egy olyan szerződést akart aláíratni, amelyben mindenét rá hagyja, ehhez egy Balaton környéki ügyvédet hívott ki, majd N. Gábor árulta Cs. László autóját. A másik áldozat, R. Péter jelezte a magyar konzulnak, hogy életveszélyben érzi magát és N. Gábor meg akarja őt ölni, mint ahogy végzett Cs. Lászlóval is. A konzul azonban - a hvg.hu birtokában lévő levelezés szerint - úgy érezte, a férfi egy magánjogi vitába akarja bevonni, ezért azt javasolta, hogy forduljon a thai rendőrséghez. A hatóságok már nem tudtak segíteni a férfin, holttestét a dzsungelben találták meg Phuket szigetén.
Fordulat a Portik-ügyben
Idén valódi bomba robbant, amikor vezető beosztású rendőröket fogtak el az éjszakai élet egyik fő alakjának tartott és csak császáraként nevezett Vizoviczki Lászlóval és bizalmi emberével együtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának vezetőjét, Kalmár Tamást, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztályának irányítóját, Gulyás Imrét és az ennek a területnek a speciális ügyeit vivő osztály vezetőjét, Hopka Lajost, valamint az Információs Főosztály felderítő nyomozóját, Koblencz Attilát azzal gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy anyagi ellentételezés fejében biztosították V. László számára, hogy érdekeltségeiben - főleg III. és V. kerületi szórakozóhelyeken - ne legyenek ellenőrzések. Ezzel együtt viszont elintézték azt, hogy a konkurens helyek működése a rendszeres rendőri razziákkal ellehetetlenüljön. Az ügynek lett egy debreceni szála is, de az ott elkapott K. Gyula, a városi kapitányság közrendvédelmi vezetője kimaradt a bűnszervezetből, amely jelenleg nyolc főből áll.
A vesztegetési botrányt kapcsolatba hozták az egykori olajszőkítésből meggazdagodott energolos vezető, Portik Tamással szemben megindult büntetőeljárással. Az ügyek közötti összefüggést az adta volna, hogy az olajosok, így Portik Tamás pénzét V. László szórakozóhelyein forgatta volna meg. Portik ügye azonban hivatalosan semmilyen kapcsolatot nem mutat V. Lászlóéval, és vele szemben a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. Azzal gyanúsítják a férfit, hogy az ő felbujtására ölték meg 1996-ban Prisztás Józsefet, hajtották végre 1998-ban az Aranykéz utcai robbantást és lőtték le Tahitótfaluban 1999-ben Seres Zoltánt. A Prisztás-ügyben állítólag hamarosan befejezik a nyomozást és vádemelésre átadják az ügyet az ügyészségre.
Villanyszerelő a piramisjáték főszereplője
Idén több csalásra is fény derült. A piramisjátékként elhíresült, de a Nemzeti Nyomozó Iroda által különösen jelentős értékre elkövetett csalás gyanúja miatt folyó nyomozás károsultjai szerint akár több milliárd forintra is rúghat az az összeg, amit magas kamatok ígéretével összeszedtek tőlük. A nagykátai ikrek, akik közül F. Attila került előzetes letartóztatásba, a kölcsönök fejében ingatlanok fedezetét ígérték, de ezek nem voltak valósak. F. Attila testvére, F. László a hvg.hu-nak azt mondta, testvérét megtéveszthették, ő nem is ért a pénzügyekhez, mert a szakmája villanyszerelő. A nyomozás megindulása után jutott a hvg.hu birtokába egy 9 millió eurós - mintegy 2,5 milliárd forintos - bankgarancia, amelyet F. Attilához köthető brókerek mutogattak igazolva, hogy tudnak fizetni. Ugyanakkor a dokumentumról kiderült, hogy hamis és az érintett pénzintézet feljelentést tett.
Egy másik csalási ügy károsultjai közül jó néhányan nem tettek még feljelentést. Ezt azzal indokolták, hogy szégyellik, hogy több tízmillió forintot - összesen százmilliókat - bíztak T. Csillára, aki aztán csak hitegette őket az összeg visszaadásával. Az asszony ráadásul úgy tudta az embereket kölcsönnyújtásra rábírni, hogy jogerős elmarasztaló ítélet hatálya alatt áll, illetve van egy büntetőeljárás vele szemben, amely bírósági szakban van és egy másik, amelyben jelenleg folyik a nyomozás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
Gondot okozó Jófiúk
A Nemzeti Nyomozó Iroda 2012 novemberében hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat (JVSZ) gazdálkodásával kapcsolatban. Többek között a VIII. kerületi bűnmegelőzés javítására létrehozott Jófiúk csapatának az autóvásárlásai is vitatottak. A három dzsipet a JVSZ egymillió forintért vette, majd csaknem tízmilliót költött rájuk. A csapat tevékenységével kapcsolatban vizsgálat indult, miután március 10-éről 11-ére virradóan előállították a társaság több tagját. Többek között felmerült, hogy a Jófiúk többek között igazoltattak is, holott arra nem volt jogosultságuk. A vizsgálat megindulása után a Jófiúk működését Kocsis Máté felfüggesztette, amire válaszul a JVSZ vezetője lemondott.
Pánik az elsősegélydoboz miatt
A jelentős bűnügyek mellett nyáron leginkább futótűzként terjedő a hír foglalkoztatta: a rendőrök több autóst megbírságoltak, mert lejárt az elsősegélydobozuk. Az ORFK cáfolta, hogy olyan ellenőrzést indítottak volna, mindössze,,internetes rémhírként kommentálták az eseményeket. Az egészségügyi dobozok miatt összesen 85 esetben bírságoltak, a legtöbb eset Fejérben és Komárom-Esztergomban történt. Augusztusban aztán a kormány módosította a KRESZ egyes rendelkezéseit, köztük az egészségügyi csomagra vonatkozót. Így nem büntetik az elsősegélynyújtó felszerelés nélkül közlekedő autóst, de baleset esetén felelősséggel tartozik a segítségnyújtás elmulasztásáért.
Luke Skywalker és a TEK
Több napon keresztül nevetett a fél ország a Terrorelhárítási Központon, ami játékpisztoly miatt megszállta a Műegyetemet szeptember 12-én délelőtt. Az első hírek még arról szóltak, hogy fegyver van egy férfinál, és emiatt kiürítették a Műegyetem egyik épületét. A TEK éles lőfegyverekkel és pajzsokkal vonult be az előadóba, és ,,falhoz kenték" azt a másodéves, a gólyatáborban mentorként közreműködő hallgatót, akinél egy fröccsöntött, műanyag pisztoly volt. A diák azért volt fürdőköpenyben és volt nála a játék fegyver, mert a gólyatáborra forgatták újra a Csillagok háborúja hatodik részét, a diák pedig Luke Skywalkert alakította. Az egyik egyetemista szerint néhány diákot leszámítva ez a teremben lévők számára egyértelmű volt. A TEK akciójából pillanatok alatt mém lett az interneten.
(HVG nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/106094/#ixzz2Gk6ii2NT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e Magyarországon polgárháború?
  2013-01-01 16:55:02, kedd
 
  Lesz-e Magyarországon polgárháború?



II. rész

Külpolitikai okok

Előszó a második részhez

Mielőtt az okokat kezdjük feltárni, érdemes megvizsgálni azt, hogy milyen változások mennek végbe Európában és közvetlenül Magyarország szomszédságában. Miért? Egyszerűen azért, mert azokkal a gondokkal, amivel mi is találkozni fogunk, azok a másoknál, főleg szomszédainknál is jelentkezni fognak. Ki kell emelni, hogy Magyarország problémái, amelyek polgárháborús helyzetet idéznek elő, azok nemcsak hazánk problémái. Ez egy ok-okozati összefüggés gyümölcse lesz.

Európa összeomlása

Ha le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor elég visszatekinteni a történelemben. Az európai kultúra és a kereszténység is a Római Birodalomhoz köthető. Ki kell emelni azt, hogy Európában csak nyugaton esett szét a rómaiak birodalma egykoron, míg keleten továbbra is tartotta magát a keleti térség a bizánci korszak végéig. 1453-ban tűnt el teljesen kelet, amikor a törökök elfoglalták Bizáncot, a későbbi Isztambult. De mi is történt? Egyszerűen a gazdaságilag jobban prosperáló kelet, ami lakosságát és annak homogenitását is megőrizte még évszázadokig, nem omlott össze. A nyugat másképpen cselekedett, amely a barbár népeket beengedte a határai közé és ettől remélt katonai és gazdasági előrelépést. Ezzel a kocka el volt vetve, és összeomlott a nyugat. Persze az elnéptelenedés, a gazdasági visszaesés iszonyú terhét viselő birodalomnak a kegyelemdöfést okozta a más kultúrájú népek tömeges beengedése.

Európa napjainkban pontosan itt áll, ennek a helyzetnek már nem a kapujában, hanem az udvarában van. A nyugat rövidesen össze fog omlani és az fog újra megismétlődni, ami már 1500 éve egyszer megtörtént. Most azonban a nyugati térség totálisan magával rántja Európa középső és déli tájait is. A keleti térség pedig a nagy túlélő lesz ebben a katasztrófatörténetben.

Európa haláltusája

Napjainkban egy vergődésnek vagyunk a tanúi. Egy halálos vergődésnek, amiről a médiák egy szót sem közölnek. Csak néhány könyv és néhány blog, ami erről ír, vagy mer írni.

Európa nyugati része fogja okozni a problémák egy részét. Nem részletezzük (majd későbbi cikkünkben fogjuk), hogy az európai térség a gazdasági, demográfiai, etnikai, vallási és erkölcsi haláltusáját vívja jelenleg, de vesztésre áll. Rossz válaszokat adnak mindenre, amivel szembekerülnek. Az EU létrehozása, működtetése és már magának a léte is azt mutatja, hogy a második világháború után rájöttek, hogy a gond óriási, de eszköz kell a kontinens megmentéséhez, amiből lassan, de kinőtt az EU. A nemzetek Európáját felborító integrációs összeesküvés a helyzetet a kilátástalan kategóriába taszította be.

A demográfiai harc, avagy Nyugat harca az európai fehérekért

Európa nyugati részén demográfiai visszaesés volt és van és nem lehet megállítani. A gyermekszám csökkenés és az elöregedés az alapját okozza Európa problémáinak. Ennek oka a család, a keresztény paraszti falusi család és a falusi, vidéki közösségek szétrombolása. A városi életmód és negatívumai, a szingli életforma térhódítása, a média negatív hatása meghozta a gyümölcsét. A gyermekek felnevelésének modern kori nehézségei mind a lejtőre taszították a nyugati térséget és sajnos ezek a folyamatok begyűrűztek Európa középső és déli területeire is.

A megoldás természetesen megvolt, de zsákutcának bizonyult a demográfiai válság leküzdésére. Évtizedekkel ezelőtt bevándorláshoz nyúltak a nyugati országok. A bevándorlók jöttek is, hiszen sokan örömmel hagyták ott arab világbeli életüket, vagy afrikai kunyhóikat. Az 50-es, 60-as 70-es években a bevándorlók jelentős része integrálódni akart a többségi társadalomba, míg a későbbiekben a bevándorlók, vagy a korábbi bevándorlók leszármazottai már nem követték ezt és egyre eltávolodott az európai, illetve az ázsiai és afrikai vonulat Európán belül. A gondok ezzel óriásiak lettek. Külön negyedekbe tömörültek az arabok és a feketék, de a legtöbb esetben a negyeden belüli negyedek is létrejöttek azáltal, hogy ki melyik törzsbe tartozott odahaza. Persze a bevándorlók rájöttek arra, hogy jól ki lehet használni az európai, főleg zsidók által támogatott liberalizmust. A segélyek és a nem dolgozás világa köszöntött be, valamint a bűnözésé.

Magukkal hozták a bevándorlók a vallásukat is, főleg az iszlámot, aminek már komoly hatásai tapasztalhatóak. Több helyen megjelentek a radikális, fanatikus imámok, és ezzel az elzsidósodott európaiak elleni gyűlölet Európán belül. A fanatikusok már merényleteket is végrehajtottak, ami a jövőben egyre fokozódni fog. Megoldás erre a helyzetre nincs, hiszen a liberalizmus és a multikultúra legyűrte a nemzetállamokat.

Franciaországi cigányokA bevándorlás kérdésére még egy nagy lapáttal tett a keleti cigányok beözönlése is.

A nyugati államok rájöttek, hogy baj van. Ezeket kitenni nem tudják, de mivel sokkal több gyereket vállaltak és vállalnak a bevándorlók, mint az európaiak, ezért cselekedni kell. Mivel az őshonos európai nem szaporodik, akkor máshonnan kell hozni fehéreket, főleg Európából, abból a keresztény kultúrkörből, ahova a nyugati emberek valók. A gond fokozódott, hiszen elkezdődött az, aminek a végét nem látni, pontosabban elkezdődött Európa középső területeinek aljas kiüresítése annak érdekében, hogy a nyugati demográfiai vergődésben szenvedő államok még egy ideig elkerüljék az elkerülhetetlent, a demográfiai összeomlást és a kisebbségi létet saját hazájukban.

London - zavargások, 2011

London - zavargások, 2011

Az EU hazugsága és új belépők népességének kiüresítése

Az EU már megmutatta az elmúlt években, hogy mit akar. Persze sokan csak a külső mázt veszik észre, de az EU, pontosabban az azt vezető nagyhatalmú államok hátsó szándéka el van takarva. A céljuk az, hogy az újonnan belépő országok fiatalságát ellopják, és az újonnan felvetteket így gazdaságilag, s minden más értelemben padlóra küldjék. Mindenkit azzal hitegettek, hogy az EU-s pénzek majd gyorsan felrázzák a keleti gazdaságokat az EU-n belül, és minden szép lesz. Ennek ellenére más történt. Az európai nyugati térség rájött arra, hogy ha a keletnek nem ad megfelelő fizetéseket, nyomorban és az ide telepített üzemeiben pedig rabszolgaságban tartja éhbérért őket, akkor előbb vagy utóbb a fiatalság köreiben kivándorlást indít el a nagyobb bérrel kecsegtető nyugat felé. Magyarán egy irányított gazdasági száműzetésbe taszít milliókat. A fiatalok el is indultak, annyian, hogy egyes országok csak most jönnek rá, hogy mit jelent az EU. Óriási népességet veszített, és azon belül is fiatal népességet, Bulgária és Románia. A problémáik így óriásit nőttek, hiszen szisztematikus kiüresítési folyamat áldozatai. Magyarország a kivándorlási ráta középmezőnyébe került. Az EU-ban azonban ott ragad a fiatalok nagy része, ami a hazai gazdaságokra úgy hat, mintha atombombát dobnának rájuk. Persze ez az átkos folyamat mindenre negatívan hat, de leginkább a nemzetek elpusztítását szolgálja Európa közepén és déli részén. Természetesen az EU főleg zsidó vezetősége örömmel konstatálja az elért ,,eredményeket".

Cigánykérdés európai kettős mércéje

És persze ezeknek a fiataloknak az országában pusztít a zsidó média és a Nyugat által terjesztett métely, a liberalizmus.

A cigányokkal szemben az EU nyugati része nem liberális. Pontosabban csak a saját hazájukban az, ahol nagyrészt szintén élősködő életmódot folytatnak, és erőszakosan viselkednek az egyelőre többségi társadalommal szemben. Az EU próbálja a mára több milliósra duzzadt semmirekellő bevándorló cigányokat visszatoloncolni oda, ahonnan jöttek. Ez azonban nehéz. A megoldást abban látja, hogy az eredeti élőhelyükön kell tartani őket. Hogyan?

Elsősorban pénzzel, magyarán pályázati pénzekkel és felzárkózási programokkal. Ezzel eléri, hogy ne az ő, hanem eredeti lakhelyük földjét pusztítsák, lopják, és gyilkolják a lakosait.

A másik módszere a jog. A liberális törvények védik a cigányokat, kisebbségvédelmi előírásokat fogalmaznak meg és ezt alapjogként lengetve az EU-s jogot rákényszerítik arra is, aki nem szeretné azt. Aljas módon miközben a dolgozni akaró tanult embereket kihúzzák az adott országból, addig a semmirekellő és élősködő cigányokat mindennel helyben támogatják.

És persze a média. Szinte minden országban a nyugatiak kaparintották meg a kereskedelmi, és az adott országban legjobban nézett adókat. A befolyásolásuk óriási a tömegek körében, hiszen a zsidókkal jól megszórt kereskedelmi tévékben reggeltől-estig a rasszizmusról és az európai értékekről beszélnek. A cigányokat mindenhol áldozatnak állítják be, míg a többségi társadalom rasszista és kirekesztő. A népszerű műsorokat is megszórják cigányokkal, sőt van, hogy műsorokat csinálnak csak nekik (lásd Győzike). Vagy más esetben előtérbe tolják őket egy műsorban (Való Világ, Big Brother), vagy egy zenés produkcióban kapnak domináns szerepet.

Példának okáért, az országunkban annyira kedvelt zenés műsort is egy cigány nyerte meg egy határontúli magyar lány ellenében. Miért is? Mert itt sem a szavazat, hanem a szín számított. Így lehet egy népet lelkibeteggé tenni, és megtéveszteni egyszerre. A kamera előtt villogó cigányokkal pedig demonstrálhatják a zsidó médiamágnások, hogy itt nincs baj, csak mi vagyunk az elutasítók ezekkel szemben.

Európa pedig süllyed, a multikultura csődöt vallott, országok tűnnek el és mindent lassan beleng a polgárháború előszele.

Folytatjuk...

Jövőnk.info - Tényfeltáró Munkacsoport


2012. december 31.

http://www.jovonk.info/2012/12/31/lesz-e-magyarorszagon-polgarhaboru
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brutális újévi pofont kapott a cionista rezsim
  2013-01-01 16:48:12, kedd
 
  Brutális újévi pofont kapott a cionista rezsim

2013. január 01. 13:21
Hunhír.info

Az El Nem Kötelezett Mozgalom (NAM) elítélte Izraelt, hogy még több illegális telepes egységet hoz létre a megszállt palesztin területeken. A 120 államot tömörítő szervezet hétfőn New Yorkban kiadott nyilatkozatában keményen bírálta a cionista rezsimet, és a nemzetközi jog durva megsértésével vádolta a zsidó megszállókat.


Ezenkívül NAM sürgette az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy gyakoroljon nyomást Izraelre a palesztinok jogainak érvényesítése érdekében. Az ENSZ és a legtöbb ország illegálisnak tekinti a a zsidó telepek létrehozást a cionista rezsim által 1967-ben megszállt palesztin területeken, hiszen az erre vonatkozó genfi ​​egyezmény megtiltja a zsidók építkezését az elfoglalt földön.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60640
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez húzta le Magyarországot 2012-ben
  2013-01-01 16:44:44, kedd
 
  Ez húzta le Magyarországot 2012-ben
2012. december 31., hétfő, 14:34


Akinek nincs munkája, dolgozhat az államnak éhbérért, a minimálbéresek fizetése viszont úgy nőtt, hogy csökkent. Az infláció uniós csúcsra jutott, a devizahitelekkel küzdők aránya egyre magasabb.


Beigazolódott azok félelme, akik a W-alakú válságtól tartottak, a 2009-es zuhanás és az azutáni fellendülés után ugyanis mind az európai, mind a világgazdaság újra lefulladt 2012-ben. Magyarország a kelet-európai versenytársakat alulmúlva teljesített idén, a magyar gazdasági visszaesés az egyik legnagyobb a térségben, amely mind az európai gazdaságok bajaira, mind a kormány unortodox gazdaságpolitikájára visszavezethető.

Ebben a környezetben nem meglepetés, hogy a magyar családok, dolgozók, hitelesek nehezedő életkörülményekkel találkoztak idén. Minden pénztárcába belelátni lehetetlen, de összefoglaltuk, hogyan érintették a magyarokat a gazdaság változásai idén és a kormányváltás óta.

A cégek elbocsátanak, az állam foglalkoztat

A kormány ígéretének megfelelően idén érezhetően aktivizálta magát az állam a foglalkoztatásban, így a költségvetési szféra dolgozóinak száma jelentősen növekedésnek indult. A közmunkaprogramokban nettó 47 ezer forintot lehet keresni, amely jóval kevesebb, mint a minimálbér, viszont, aki egyáltalán pénzhez akart jutni, annak nem sok választása maradt, a munkanélküli segély ugyanis csak három hónapig jár.

A kormány előszeretettel hivatkozik a foglalkoztatottak számának emelkedésére. Ez az adat valóban kedvező képet mutat, viszont ezt az utca emberének önbevallása (dolgozott-e legalább egy órát) útján méri a KSH, vagyis ebben a körben benne vannak a feketemunkások, és az egészen keveset dolgozók is. A munkahelyteremtésre alkalmasabb mutatószám az alkalmazásban állók száma. Az állam hiába foglalkoztat egyre több embert, nem tudta kompenzálni a cégek elbocsátásait, összességében csökkent az alkalmazásban állók száma. Elvileg lehetséges lenne, hogy az emberek tömegesen álltak vállalkozónak, ezért nem szerepelnek az alkalmazotti statisztikában, valószínűbb inkább, hogy a szociális ellátásból kiesők alkalmi, sőt akár feketén végzett munkája növelte a foglalkoztatottak önbevallásra épülő számát.

1. Alkalmazásban állók számának változása (előző év azonos időszaka = 100)


Az állam 2011-ben leépített, majd elkezdte felvenni a közmunkásokat, a cégek leépítenek (Forrás: [origo], KSH)

A kormány lényegében elismerte, hogy az egymillió új munkahely teremtésére vonatkozó ígéretét nem tudja tartani. Az ősszel létrehozott, és januártól életbe lépő munkahelyvédelmi akció célja ugyanis nem a munkahelyteremtés, hanem a munkahelyek megtartása. A bőkezű járulékkedvezmény arra elég lehet, hogy ne növekedjen az állástalanok száma. Idén a munkanélküliségi ráta (2. ábra) az előző évet követően ismét csökkenő trendben volt, ugyanakkor ez nem a félmillió körül megragadt munkanélküli létszám csökkenéséből fakadt, hanem abból, hogy a kormány sok inaktív embert terelt vissza a munkaerőpiacra. (A munkanélküliségi ráta az állástalanok és az aktívak hányadosa: az előbbi nagyjából változatlan volt idén, az utóbbi növekedett, így csökkenhetett a ráta.)

2. Munkanélküliségi ráta (százalék)


A munkanélküliségi ráta lefelétartó trendet mutat (Forrás: [origo], KSH)

Az állam nyert a béremelésen

A béreket érintő több változás is életbe lépett idén, mások mellett megszűnt az adójóváírás, amely a kis keresetűek szja-mentességét biztosította. A kormány ígérete szerint nem csökkenhetett senkinek a nettó fizetése emiatt, ezért drasztikusan 78 ezerről 93 ezerre nőtt a minimálbér, és bevezették az elvárt béremelést, a bérkompenzációt, és járulékkedvezményt adtak a cégeknek. A változások hatása végül az lett, hogy bár nőtt az átlagos bruttó bér, közben a hazavitt nettó fizetés csökkent. A különbözetet az állam nyelte le.

3. Bruttó és nettó átlagbérek alakulása (forint)


Nő a bruttó, csak ez nem látszik a boríték vastagságán (Forrás: [origo], KSH)

A képet tovább árnyalja, hogy az adójóváírás kivezetése az átlagbér alatt keresőket érintette hátrányosan, illetve az is, hogy közben idén jelentősen felpörgött az infláció, vagyis nem hogy csak a nettó fizetés csökkent, hanem a vásárlóérték ennél fokozottabban olvadt el. Egyedül az öregségi nyugdíjasok érezhették magukat biztonságban, mivel az ellátásuk összegét az inflációval emelték, majd amikor kiderült, hogy az árak a vártnál gyorsabban emelkednek, akkor pótlólagosan további kiegészítést is kaptak.

Uniós csúcson a magyar áremelkedés

Bár 2011 nyarán sikerült megközelíteni a 3 százalékos inflációs ütemet, az áremelkedés onnantól új lendületet vett, majd 2012-ben az uniós értékeket messze meghaladó mértékűre ugrott átlépve a 6 százalékos rátát is (lásd a 4. ábrát). Válság idején az árak természetes viselkedése az lenne, hogy nyugton maradnak, mivel amikor az embereknek nincs pénze költeni, akkor az eladók sem tudnak árat emelni. Magyarországon azonban egyszerre tapasztalni a gazdaság lefulladását, a fogyasztás visszaesését, és az árak emelkedését.

4. Az infláció és a fontosabb termékcsoportok árváltozása (előző év azonos időszaka = 100)


Idén megugrott az infláció, majd az év végén letörte az olcsóbb üzemanyagár (Forrás: [origo], KSH)

Az infláció megugrásában sok tényező szerepet kap. Lendített az árakon a kormány adóemelési politikája: januártól lépett életbe a 2 százalékponttal megemelt áfa, és emelkedtek a jövedéki adók is. Év végén satufékre lépett az infláció, ennek legfőbb oka a nemzetközi olajárak csökkenése, amely a benzináron keresztül fogta vissza a drágulás ütemét. Az élelmiszerek áremelkedése azonban magasan tarthatja az áremelkedés szintjét, mivel világszerte rosszul alakult a mezőgazdasági termelés. A jegybank a belföldi és nem egyszeri hatások ellen az alapkamat emelésével tud küzdeni, a monetáris tanács kormánypártok által delegált külső tagjai azonban úgy látták, hogy az infláció nem veszélyes, ezért kamatcsökkentésbe kezdtek. A jövő évben válik el, hogy ennek a politikának mik lesznek a következményei.

Hitelcsapda

Ahogyan a magyar gazdaság kerékkötőjévé vált a magas államadósság, úgy rakódott nehéz súlyként a családokra a hitelük. Növekedett a nem teljesítő hitelek száma 2012-ben, ráadásul a tavaly év végi, idén év eleji végtörlesztés miatt a hitelállományon belül magasabb arányt képviselnek a késeldelmes hitelek. A családok nehéz helyzetét mutatja, hogy miközben idén már nem nőtt a hátralékos hitelek aránya, azon belül viszont nagyobb súlyt képviselnek a 90 napon túli késések. Míg a kormányváltáskor még a hátralékos hitelek harmada volt csak hosszú távon sem teljesítő tartozás, mostanra már minden második hitel jelez súlyos problémát.

5. Késedelmes hitelek aránya a hitelállományon belül (százalék)


Az idei első negyedéven látszik a végtörlesztés hatása, ahogy romlott a hitelek minősége (Forrás: [origo], KSH)

Az év második felében 230-240 forint között stabilizálódott a svájci frank árfolyama, miután a svájci jegybank az euróhoz kötötte a frankot. Így ugyan a devizahitelesek jóval többet fizetnek egy-egy franknyi hitelük után, mint amikor felvették a kölcsönt, de legalább nem szökik magasabbra a törlesztőjük. A tavalyi végtörlesztéssel azon tudtak élni, akiknek itt-ott volt valamilyen megtakarításuk, a többiek számára az idén átdolgozott árfolyamgát jelenthetett könnyebbséget. A rendszerbe azonban a vártnál jóval kevesebben jelentkeztek, így a devizahitelezés csapdájában még mindig sokan vannak.






A cikket az alábbi címen találja:
http://www.origo.hu/gazdasag/20121212-magas-inflacioval-nem-fizeto-hitelekkel-cso kkeno-realberrel-kevesebb-foglalkoztatottal-telt.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves alattvalóim, adófizetőim, nertársak és nertársnők, b
  2013-01-01 11:16:09, kedd
 
  2012.12.31. 02:55
Népemnek, szeretettel


Kedves alattvalóim, adófizetőim, nertársak és nertársnők, barátaim, Varánusz olvasók és Bajnai Gordon!

Küzdelmes és nehéz, mégis dicsőséges év áll mögöttünk. Tündérmesék, piros seggpöttyök, pávatáncok, rögtönzések sora kísért minket utunkon, mégis győztünk. Nem azért állok itt most előre ejtett vállakkal, mert megrogytam az év súlya alatt, hanem mert ha kitolom a potrohom megint kiröhögtök. Ebből az apropóból be is jelenteném, hogy jövőre ágazati különadót vetünk ki minden inggyártóra, akinek termékén keresztül kitüremkedhet a behízástól kifordult köldökcsonk.

Na, de térjünk a lényegre. 2012 az elrugaszkodás éve volt. Álltunk a 2011 év végén felhalmozott bóvli minősítésekből emelt trambulinon és elrugaszkodtunk. Lebegtünk ég és föld között, bámultuk a magasból a földoligarcháink között felparcellázott Magyar Földet, beszívtuk a felcsúti juhász alól kilopott és szétterített trágya átható életszagát, hallgattuk a nép sóhaját ahogy ismételgették: szupermen, vazze, pocakos, kancsi, de a kőművesdekoltásból kivillanó összetartozás pötty alapján a miénk!

Jó, a landolás sikerülhetett volna elegánsabban is, mert fejjel a recesszióba állva kalimpálni nem túl felemelő érzés, de ezt a tuggyukkiknek köszönhetjük. Voltunk már világméretű összeesküvés áldozatai máskor is, nekünk ez mondhatni napi rutin. Ám habonyárpi szuperfegyverét, az egész oldalas sajtóhirdetéseket bevetve visszavágtunk, mert minekünk nem kell senki pénze mindaddig, amíg az aranytartaléknak az utolsó petákig a seggére nem vertünk. Lárifári - mondtuk, hogy Gyurcsány is megértse, öregecskedő ortodox gazdaságpolitikát végleg az unortodoxra cseréltük, rommá adóztattuk a sárga csekket, tranzakciókat, mobil percdíjat és minden mást ami Kusza Szemben fölmerült, mert oszkópéter a wizerbe mitkeres.

Örömmel jelentem, hogy a törvényhozás idén is rekordot döntött. 225 törvényt szavaztunk meg, a 133 ellenzéki javaslatból meg egyet sem. Nem is értem hogy képzelték, hogy javaslatokkal belezavarnak a nerbe. Igazán felfoghatnák már, hogy az elvárt konstruktív magatartás a csöndben szotyizás, és nem a törvényjavaslatok elutasíttatásával időhúzás. Nem könnyítik meg az életünket és a haladást, ezért Morcos Bajusz házmester urat új karantén normaszöveg megalkotására kértem fel, jöjjön a molinókauszt.

Idén igyekeztünk nekifogni a felsőoktatás átalakításának, és bevezettünk a nemtandíjat. Könnyen belátható, ha egy országban kamu doktorival egy káder köztársasági elnök lehet, és a kereszténység lándzsájának magyarázkodnia kell a Jagger sátános kopipésztje miatt, a Lasztovicza gyerek ügyéről nem is beszélve, ott bizony komoly bajok vannak. A társadalom - és a frakció - határozott igénye, hogy a jövő nemzedéke megfizessen mindenért, ha a helyünkre pályázik.

Megalkottuk az új választási eljárási törvény, a sorban állva szavazati jog kunyerálással kiszélesítettük a demokráciát. Az új év meglepetése lesz, hogy az Alkotmánybíróság értékeli-e megfelelően a szándékunkat, vagy kénytelenek leszünk az alaptörvénybe beletaposni valahogy. A 2013-as év Nemzeti Játéka lesz megkeresni, melyik saláta törvénybe dugjuk el majd a kiegészítést, miszerint ha a regisztrációs ív éle mind a négy oldalon nincs aláírva, és a feliratkozó nem tud az egy perces limitidő alatt szentkoronát hajtogatni belőle, akkor a regisztráció érvénytelen. Aki elsőként megtalálja ez nyer egy ingyenes Kubatov Gábor látogatást, és a szemfülessége jutalmául saját kézzel írhatja be magát az adatbázisba, és maga választhatja meg a neve mellett szereplő jelecskét is.

De hagyjuk a nagyszerű múltat, tekintetünket vessük a jövőre! 2013 a feltápászkodás éve lesz, megrázzuk magunkat és növekedésbe kezdünk. Majdcsak, valahogy. Elfelejtjük és magunk mögött hagyjuk a sok nehézséget a már be nem tartható ígéretekkel - pl ügynöklista - együtt, és meglátjuk az MNB tartalék mekkora osztogatásra lesz elég. Most toljuk sütőbe az újévi malacot, - akinek nem jutott az próbálkozzon meg a Blahán, hátha kint lesznek a krisnások - fröcsögjön a bólé, szóljon a papírtrombita, öltsünk testhezálló jelmezt, és kiáltsuk egyszerre:

- Jövőre veletek ugyanitt, magyarok!

orbán buék_1.jpg

Csókpuszi, Viktor!

http://varanus.blog.hu/2012/12/31/nepemnek_szeretettel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CEBR: az euróövezet teljes szétesése várható
  2013-01-01 11:00:34, kedd
 
  2013-01-01. 09:25
CEBR: az euróövezet teljes szétesése várható

Az euróövezeti válság továbbra sem megoldott és 2013 beköszöntével is változatlanul számos kérdés maradt nyitva a valutaunió puszta fenntarthatóságával kapcsolatban - vélekedtek keddi évindító helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők. Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) minden év első napján összeállítja a következő tizenkét hónapra szóló, átfogó világgazdasági prognózisát.
A kedden ismertetett 2013-as előrejelzésben a CEBR londoni szakelemzői elismerték, hogy nem vált valóra egy évvel ezelőtti jóslatuk, amely azt valószínűsítette, hogy az euróövezet 2012-ben részlegesen szétesik, mivel az euró tántorogva ugyan, de talpon maradt tavaly. A CEBR 2012 januárjának első napján ismertetett globális előrejelzésében 60 százalékos esélyt jósolt legalább egy, de valószínűleg inkább több tagország távozására az euróövezetből 2012 végéig. A cég londoni elemzői tavaly januárban közölték azt is, hogy 99 százalékos esélyt látnak az euróövezet teljes szétesésére egy évtizeden belül.
A CEBR kedden ismertetett, 2013-ra szóló új előrejelzésében már nem szerepelnek ilyen jellegű számszerű prognózisok. A ház londoni elemzői szerint azonban az euróövezeti tagországok gazdasági alapfolyamatai továbbra is széttartó pályán vannak, és emiatt az euró sorsa változatlanul a legnagyobb ismert ismeretlen a világgazdaság egészére nézve.
A CEBR szakértői szerint az euróválság súlyosbodásához Nagy-Britannia - a valutaunión kívüli legnagyobb EU-gazdaság - és az unió viszályának várható mélyülése is hozzájárulhat. A cég szerint 2013 lehet az az év, amikor az egyes szuverenitási hatásköröket Brüsszeltől visszakövetelő brit kormány és a többi EU-tagállam nézeteltérései politikailag súlyossá fajulhatnak. Nagy-Britannia és az unió viszonya most már olyan házassághoz hasonlít, amelyből kihunyt a szerelem, és a házastársak igyekeznek az ágy két legtávolabbi végébe húzódva aludni - fogalmaznak keddi helyzetértékelésükben a CEBR londoni elemzői.
A ház szerint ebben a helyzetben felrémlik a brit EU-tagság megszűnésének kilátása, és ez az euróövezet felbomlását előidéző tényezővé is válhat.
Az euróövezeti adósságválság idei eszkalálódását más nagy londoni elemzőházak szakértői is jósolják. A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - 2013-ra szóló előrejelzésében annak a véleményének adott hangot, hogy bár az EU és az eurójegybank (EKB) elkötelezetten törekszik az euróövezet egyben tartására, a kulcsjelentőségű rövid távú kockázatok között mégis változatlanul jelen van Görögország távozásának lehetősége, egyebek mellett a további konszolidációs intézkedésekkel szembeni lakossági ellenállás miatt.
A Moody's Analytics szerint ha Görögország távozni kényszerül a valutaunióból, annak drámai hatása lenne az euróövezet egészének gazdasági teljesítményére: a cég londoni közgazdászainak becslése szerint ebben az esetben a valutauniós GDP-érték 2013 egészében öt százalékkal zuhanna.
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics 2013-ra összeállított prognózisa is az euróövezeti adósságválság újbóli eszkalálódását valószínűsíti. A ház szerint ez egészen addig a pontig fajulhat, hogy megkezdődik a valutaunió korlátozott mértékű felbomlása.
A Capital Economics londoni elemzőinek központi forgatókönyve az, hogy az euróövezetből egy vagy két kisebb tagállam - a legnagyobb eséllyel Görögország és Portugália - távozik.
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport, a Barclays londoni befektetési és elemzőrészlege, amely rendszeresen méri a globális adósságfinanszírozás szempontjából alapvető fontosságú japán kötvényalap-kezelői kör hangulatát, évzáró vizsgálata során azt a kérdést tette fel a felmérésbe bevont japán kötvénybefektetőknek, hogy tartanak-e az európai szuverén adósságválság újbóli fellángolásától 2013-ban.
A megkérdezettek 72,7 százaléka az "igen, valamelyest", 13,6 százalékuk az "igen, nagyon is" válaszlehetőséget jelölte be, vagyis a japán intézményi befektetői közösség jóval több mint 80 százaléka is tart attól, hogy a valutauniós válság az idén újból eszkalálódik.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/42/106081/#ixzz2GiU4hLZC
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4157
  • e Hét: 9889
  • e Hónap: 21000
  • e Év: 174496
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.