Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az egy kissé megrázó... hogy hányan esnek át ilyesmin...
  2013-01-11 14:25:41, péntek
 
  El kell gondolkodni mit ne tegyél ez után!! Tanulságos!!!

1.hét:
Anyu,még csak 8 mm-es vagyok,de
megvan az összes fontos szervem.
Imádom hallgatni a bársonyos hangodat.
Mindig amikor hallom, megmozdul az összes kicsi
csontom a picinke testemben. A szíved
dobogása számomra a leggyönyörűbb
melódia.

2.hét:
Anyu, ma megtanultam, hogyan kell
szopni a hüvelyk ujjacskámat, ha most
látnál biztosan azt mondanád, hogy
teljesen úgy nézek ki, mint egy kisbaba.
Olyan jó meleg van idebenn.

3.hét:
Tudod mi Anyu? Kislány vagyok.
Remélem örülsz neki. A te kislányod
vagyok. Én is mindig veled sírok, csak te
nem hallasz engem.

4.hét:
Anyu, már a hajam is elkezdett nőni,
csak kár hogy még olyan kicsi szálak, de azt
hiszem hasonlít a tiédre. És már tudom
mozgatni a kicsi fejecskémet, az
ujjacskáimat is, de a lábacskáimat és a
kezeimet is csak egy kicsit tudom
mozgatni, de erre még bőven van időm,
nem gondolod?

5.hét:
Anyu,te ma orvosnál voltál? Ő csak
hazudott neked mikor azt mondta, hogy
még nem vagyok baba. Anyu hiszen én a te
babád vagyok,és nagyon szeretlek.
És...Anyu???
Mit jelent az hogy elvetetés?

6.hét:
Anyu, én megint hallom az orvost,
miért olyan gonosz hozzád? Miért
merészkedett be a házacskámba? Anyu, ő
azt mondta hogy tű...mi az a tű?
Anyuuuuu! Ez nagyon éget, és nagyon fáj,
mondd már meg neki, hogy hagyja abba.
Anyu én nem akarok elmenni, nem akarok
tőled elmenni, mégis miért csinálja ezt?!
Kérlek Anyu, segíts, ez nagyon fáj!
Anyuuuu neee!!!

7.hét:
Anyu, jól vagyok...már az égben
vagyok, a Jézuska a karjaiban tart, nagyon
hiányzol nekem, vissza akarok hozzád
menni, még ha tudom is, hogy ez
lehetetlen. Már elmagyarázták nekem mit
jelent az, hogy elvetetés. Anyu, mondd
miért nem akartál engem? Hiszen én téged
mindennél jobban szeretlek. De te miért
nem szeretsz engem? Még ha ez is történt,
én akkor is a te kis angyalkád maradok
örökre, kérlek Anyu, már soha ne akarj
elveszíteni egy Angyalkát...
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Csibemell-sonka-sajt
  2013-01-11 14:13:03, péntek
 
  A csirkemelleket lapjára, szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütőedényt
választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon. A húst a lisztben, a tojásban, a lereszelt sajtok keverékében megforgatjuk, és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból sajtos csirkemell. Így folytatjuk, míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sort. A tejfölt rálocsoljuk, a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával letakarjuk.

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 1 órát sütjük. Kb. 40 perc után a fóliát eltávolítjuk, és ropogós finom kérget pirítunk rá :)) .
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
3-fűszernövény, amelyek egészségünkre is jótékony hatással v
  2013-01-11 14:11:06, péntek
 
 
A fűszernövényeket a konyhában ételeink ízesítésére használjuk, pedig egészségünkre is jótékony hatást gyakorlatnak.

A helyes fűszerezést meg kell tanulni a konyhában, mert akárcsak a túlzásba vitt sózás, a túl sok fűszer is káros hatással lehet szervezetünkre. Kísérletezzünk kedvünkre a különböző fűszernövények íz világával, és figyeljük meg melyik milyen hatással van emésztésünkre, vagy szervezetünkre.

Ánizs:

Az ánizst ritkán használjuk a napi főzés során, helyette süteményekbe, vagy házilag elkészített likőrökbe keverjük bele. Pedig az ánizs nagyon jó hatással van emésztésünkre, segít megelőzni a felfúvódást, a puffadást, és meggátolja az emésztési zavar kialakulását.



Ezenkívül jó hatással a vérkeringésre, és enyhíti az asztma tüneteit. Mivel nagyon erős intenzív az íze, így csak óvatosan tegyük az ételbe, de remekül harmonizál a süteményekbe, karácsonykor a mézeskalács fontos kelléke, vagy gomba mellé is jól társítható.



Babér:

A babér egy jól ismert fűszernövény, amelyet leginkább a krumplifőzelék mellé, vagy a vadas mártásba használunk. Jellegzetes pikáns kissé keserű íze leginkább a savanyú ételekhez illik jól, de vadhúsok mellé, illetve burgonyás ételkehez is bátran adhatjuk. A babér remek gyógyír lehet a légzőszervi megbetegedésekre, illetve nyugtató, alvás segítő hatással is rendelkezik.



Bazsalikom:

A bazsalikom az olaszos, illetve a paradicsomos ételekhez illek remekül. Egy csipet friss bazsalikom gyorsan felpezsdíti vérkeringésünket, erősíti a gyomrot, és segíti az emésztést. Főzésnél az étellel együtt főzik, de hideg ételek, vagy saláták mellé is adhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Almaecet - Almaecet diéta - Természetes zsírégető
  2013-01-11 14:08:20, péntek
 
 
Almaecet fogyókúra: Ősi csodamódszer - Az almaecet hatása:

Az almaecet nagyanyáink ősi csodaszere. Az almaecet megkönnyíti a fogyást, csökkenti az étvágyat, tisztítja a szervezetet és felpörgeti az anyagcserét.
Nem hiába mondják, hogy az almaecet az egyik legjobb természetes zsírégető! Ezért is használja számos fogyókúra az almaecetet a fogyás és zsírégetés elősegítésében.

Az almaecet hatása - Természetes zsírégető hatás:

• Az almaecet gyorsítja az anyagcserét, így a fogyáson kívül javítja mind a fizikai, mind a szellemi állapotot (vérkeringés, végtagok vérellátottsága, koncentráció, szellemi vitalitás).

• Serkenti az emésztést, és részt vesz a szervezet zsírbontó folyamataiban.

• Baktériumölő hatása tisztítja a szervezetet, amitől egészségesebb lesz a bőrünk, hajunk.

• Az almaecet felélénkíti a sejtlégzést, csökkenti az idő előtti öregedési tüneteket.

• Elpusztítja a bélfalon lévő baktériumokat, amelyek emésztési zavarokat, felfúvódást vagy székrekedést okozhatnak.

Almaecet kúra - Almaecet fogyókúra - Fogyás almaecettel:

Az étkezés előtt fogyasztott almaecet érezhetően csökkenti az étvágyat. E mellett az almaecet fontos ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, és hosszú távon folyamatos súlyvesztést biztosít.

Az almaecet fogyókúra elkezdésénél érdemes odafigyelni arra, hogy milyen almaecetet használunk. Az almaecet legtisztább forrása bioboltokban kapható. A bio-almaecet nemcsak egészségesebb, de íze is sokkal kellemesebb, mint a sima almaeceté.

Az almaecet diéta lehet pár napos, több hetes vagy akár több hónapos is. Érdemes néhány napos almaecet kúrával kezdeni, hogy szervezeted jobban hozzászokjon a változáshoz.

Almaecet fogyókúra: Tegyél egy evőkanál almaecetet egy pohár vízbe. Igyál egy pohár almaecetes vizet reggel (éhgyomorra) és délben (étkezés előtt kb. 15 perccel), valamint este (lefekvés előtt).

Az almaecetet tiszta vízbe keverve fogyaszd, és ne használj hozzá semmilyen édesítőt!

Ha az almaecet fogyókúra alatt jobban oda tudsz figyelni az étkezésedre és a testmozgásra is, az eredmény még látványosabb lesz!

Az almaecet hatása - Az almaecet savasít vagy lúgosít?

Érdekes kérdés, hogy vajon az almaecet, melynek már a nevében is benne van, hogy 'ecet', vagyis csak savas lehet, valójában hogyan befolyásolja sav-bázis egyensúlyunkat, és milyen hatást vált ki az emésztést követően?

Az almaecet - ahogy a citrom is - savas kémhatású. Fogyasztásuk mégis lúgosítja a szervezetet, mert a bennük lévő kémiai elemek segítik a lúgok termelődését, vagy másik oldalról nézve fokozzák a savak lebomlását. Fontos viszont, hogy az almaecetet éhgyomorra vagy üres gyomorra igyuk, hogy ne keveredjen más összetevőkkel, s így megtartsa lúgosító hatását.

Háttér információ - Az almaecet készítése:

"Egyél meg naponta egy almát, és megőrzöd egészséged!" - állítja egy régi mondás. Noha lehet, hogy a mai kémiai világban ehhez egy almánál többre van szükség, nem tagadható, hogy az almában számos értékes vitamin (A vitamin, C vitamin, kalcium, kálium, vas), továbbá különböző enzimek és rostanyagok is megtalálhatóak.

Erjedés során, az almalében található cukor először alkohollá, majd azt követően ecetsavvá alakul át. (Az állatok például azért eszik a lehullott erjedt gyümölcsöt, mert az erjedt gyümölcsben már elpusztultak a baktériumok és kórokozók, s így meg tudják védeni szervezetüket a fertőzésektől.)

Az almaecet értékes tulajdonságát az ecet baktérium- és kórokozóölő és az alma egyedi kombinációjának köszönheti. Így más ecetsavval szemben, az almaecet számos zsírbontó és fogyasztó tulajdonsággal rendelkezik! (Serkenti az anyagcserét, vérkeringést és az emésztést. Belülről tisztítja a szervezetet, csökkenti a koleszterinszintet, fokozza a bélműködést, és elősegíti a salakanyagok távozását.)
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Alvászavar, álmatlanság (idegi alapú)
  2013-01-11 14:03:34, péntek
 
 
Természetes gyógymódok

Citromfű tea: Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Oldja a depressziót. Serkenti az emésztést, gyomorrontás, gyomorsav túltengés ellen is alkalmazható. Gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Elkészítése: 1 csésze forró vízbe helyezzünk 3 teáskanálnyi citromfű-levelet, majd 10 perc állás után szűrjük le. Naponta 3 csészével (többször 1-1 csészével) fogyasszunk 4-6 héten át. Ideges állapotban, depresszió esetén igyuk.

Levendula tea: Idegnyugtató, görcsoldó, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatású növény. Alkalmazzák idegesség, nyugtalanság, idegi alapú alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Elkészítése: 1 csésze forrásban lévő vízbe tegyünk 2 teáskanálnyi levendulavirágot, hagyjuk állni 5-10 percig, majd szűrjük le.

Levendula tinktúra: Álmatlanság, idegi alapú alvászavar esetén Elkészítése: egy teáskanálnyi tinktúrát keverjünk el vízben, és igyuk meg.

Macskagyökér bor: Nyugtatószer

Macskagyökér fürdő: Idegesség, alvászavar kezelésére. Elkészítése: Hagyjunk állni 100 gram macskagyökeret 1 liter vízben fél napon át, majd szűrjük le, s öntsük a fürdővízhez. (nyugtató, enyhe altató hatású)

Macskagyökér tea: Alvászavarok, idegesség kezelésére, nyugtató, stresszoldó hatású. Elkészítése: Forrázzunk le 3 dl vízzel 1-2 teáskanálnyi összevágott macskagyökeret, hagyjuk állni 8-10 percig, majd szűrjük le.


Orbáncfű tea: Depresszió, idegesség, alvászavarok ellen. Elkészítése: Két teáskanál szárított orbáncfüvet leforrázunk, hagyjuk állni 10 percig, majd szűrjük le! Rendszeres fogyasztása fokozza az epetermelést, és szabályozza a keringést. 3-4 hét után érezteti hatását.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
A feleség elégedetlenkedése
  2013-01-11 14:00:59, péntek
 
 
A feleség elégedetlenkedve szól a férjéhez
- Géza! Nem ég a villany.
- Mi vagyok én, villanyszerelő?
Másnap megint szól az asszony
- Géza! Csöpög a csap.
- Mi vagyok én, vízvezeték-szerelő?
Harmadnap
- Géza! Leesett a polc.
- Mi vagyok én, asztalos?
A következő napon a férj belép a lakásba. Ég a villany, nem csöpög a csap, és a polc is a helyén van.
- Ki csinálta ezt?
- Átjött a szomszéd. Azt mondta mindent megcsinál, ha sütök neki süteményt, vagy lefekszem
vele...
- És te?
- Mi vagyok én, cukrász?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Töltött burgonyák
  2013-01-11 13:46:02, péntek
 
  Töltött burgonyák :


10 db közepes burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, megpucoljuk, kettévágjuk és kiskanállal kiszedjük a közepét és megsózzuk őket.
( ebből ugye 20 db kis tölthető burgonya lesz )

A besamelles töltelék :

Elkészítjük a besamell mártást : vajat olvasztunk ,lisztet adunk hozzá, és tejjel vagy tejszínnel simára keverjük. Vegetával, sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.
Egy edénybe teszek fél doboz kukorica konzervet és fél doboz zöldborsót, valamint apróra vágott és már előre megpírított szalonnát. Ezt leöntöm a besamell mártással úgy,hogy ne legyen túl folyós.
Ezt a masszát kiskanállal a kivájt burgonyákba töltöm, a tetejére sajtszeleteket rakok és beteszem a sütőbe. Addig sütőm amíg a sajt meg nem pirul.

Bolognai töltelékkel :

A darált húst ugyanúgy készítem el mint a spagettinek és ezt töltöm bele a burgonyákba. Ezt a szószt érdemes előző nap elkészíteni mert akkor a hűtőben megdermed és nem lesz annyira folyós mint frissen.
 
 
0 komment , kategória:  Főzés-sütés  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 47
  • e Hét: 228
  • e Hónap: 2123
  • e Év: 52914
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.