Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Almarózsa
  2013-01-18 10:16:47, péntek
 
  Almarózsa

Ő a legkedvesebb sütink, Szerintem velem együtt sokan készítették már el. Nagyon gyorsan készen van, nagyon finom, és igen dekoratív. Biztosan sikert arat vele bárki bárhol.
Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta ( 275 gr-os lapra nyújtott), 4 db alma, 2 evőkanál méz(barnacukor, cukor, méz bármi megfelel erre a célra.), fahéj, fél citrom leve

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek.



Papírkéztörlőre szedem. A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval. kb 2 ujjnyi vastagságúra. Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/almarozsa/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Tejszínes-spárgás tészta recept
  2013-01-18 08:16:10, péntek
 
 
hozzávalók 4 főre

2 csomag spárga
1 csomag újhagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg sonka
10 dkg juhtúró
1,5-2 dl tejszín

frissen őrölt bors
egy csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg száraztészta (tetszés szerint, pl. penne, farfalle, vagy spagetti)

elkészítés

1 Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát a rügy alatt 3-4 cm-től vékonyan meghámozzuk, az alsó, esetleg fás részét levágjuk, majd kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
2 A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az utasítás szerint megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét.
3 Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt: olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rövid ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka, amit kicsit megpirítunk. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, 8-10 percig pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forrakunk rajta, majd a tűzet elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
4 A főtt tésztával jól elkeverjük és rögtön tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Tejszínes sonkás kínai metélt recept
  2013-01-18 08:12:06, péntek
 
 
hozzávalók 2 főre

250 g tészta
2 paprika (zöld, sárga vagy piros - a színek miatt)
2 paradicsom
krémsajt ízlés szerint
1 kevés főzőtejszín
sonka
2-3 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj

bors
elkészítés

1 Kifőzzük a tésztát sós, olajos vízben.
2 A fokhagymát csíkokra vágjuk, olajon megsütjük hirtelen, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sonkát, a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig sütjük.
3 Hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
4 Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.
5 Összekeverjük a tésztával.


 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban recept
  2013-01-18 08:08:12, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

1/2 kg száraztészta
1 fej karfiol
25 dkg sonka
10 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl főzőtejszín
2-3 dl tej
25 dkg trappista sajt
10 dkg ementáli sajt
1 tojás

bors

elkészítés

A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.
A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.
Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15- 20 perc alatt átrottyantjuk, míg a teteje meg nem pirul.

 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Kelkáposztás-baconös spagetti recept
  2013-01-18 08:04:34, péntek
 
  Kelkáposztás-baconös spagetti

előkészület: 15 perc
főzés: 40 perc

hozzávalók 5 főre

1 közepes fej kelkáposzta , felcsíkozva
só vagy ételízesítő ízlés szerinti mennyiség
1 tk őrölt köménymag
1 kk őrölt bors
víz
1 ek napraforgó olaj
15 dkg szeletelt bacon , felkockázva
1 nagy gerezd fokhagyma, áttörve
15 dkg reszelt trappista sajt
2 x 100 g tömlős sajt (sonkás ízű)
10 dkg teavaj
4-5 dl habtejszín 30%-os vagy házi tejszín
2 tk petrezselyemzöld friss vagy szárított
290 g szeletelt gomba konzerv
1 1/2 cs durum spagetti
víz


Tálaláshoz:

reszelt trappista sajt
őrölt bors (tarka)

elkészítés

A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük.
A fokhagymát pucoljuk, és áttörjük, a bacon szeleteket kicsire felkockázzuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni a kelkáposztát, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, köményt rakunk rá, és puhára főzzük, kóstolás állapítja meg, mikor kész, puha, majd leszűrjük.
Az olajon a bacon kockákat, kevés őrölt borssal, fedő alatt a fokhagymával megpároljuk, majd rárakjuk a szeletelt gombát, és azzal is tovább pároljuk, kb. 20 perc, kóstoljunk feltétlenül, (lehet friss gombából is!).
Ha kész, beletesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposztát, pár percig főzzük együtt, majd beletesszük a 4-5 dl házi tejszínt, a két tömlős sajtot nyomjuk bele, majd a reszelt sajtot, kevergetjük, a sajt miatt ne kapjon le, majd a petrezselyemzöldet, ha szükséges sót és borsot teszünk még bele, felforraljuk, és mielőtt lekapcsolnánk, akkor tesszük bele a vajat, kicsit elkeverjük, lezárjuk és kész.
A forrásban lévő sós vízben a spagettit előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, majd ebbe a gombás-baconos-kelkáposztás-sajtos és tejszínes szószba forgatjuk bele.
Tálalhatjuk reszelt sajttal, petrezselyemzölddel, kevés őrölt borssal megszórva.

 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Krémsajtos zöldborsó spagettivel recept
  2013-01-18 07:56:32, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

2 ek napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
450 g mirelit/házi zsenge zöldborsó
2x140 g-os virsli , felkarikázva
1 db 400 g-os szeletelt konzervgomba
4x100 g-os tömlős füstölt sajt
1 ek ételízesítő
1 kk frissen őrölt tarkabors
0,25 l 30%-os habtejszín
7-8 ek habtejszín
Körete:

1,5 cs spagetti

napraforgó olaj
víz

Tálaláskor díszítjük :

reszelt sajttal
háromszög-sajttal
elkészítés

A fazékban az olajban a fokhagymát pároljuk, sóval ízesítjük.
Beletesszük a zöldborsót, a szeletelt gombát, ételízesítőt, borsot, és felöntjük vízzel, és főzzük 20 percig.
Ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, amikor megfőtt, a lángot kisebbre vesszük, a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk.
7-8 ek-nyi tejszínnel elkeverjük a 4 tömlős füstölt sajtot, és beleöntjük a gombás-zöldborsós szószba. Kissé átforraljuk, és kész.
A körethez másfél csomag spagettit kifőzünk sós, olajos vízben, és ha kész, leszűrjük, és tálaljuk a szósszal.
Tálaláskor reszelt és háromszög-sajttal ízesíthetjük, díszíthejtük.

 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Tejszínes mustáros hús makarónival recept
  2013-01-18 07:52:24, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

1 kg hús (comb, karaj)
1 közepes fej hagyma
0,5 dl olaj
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár
só ízlés szerint
1/2 kk bors
1 kk majoranna
1 kk pirosarany vagy Erős Pista
1 ek sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 ek liszt
elkészítés

A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet, pirosaranyat, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
Alaposan összeforraljuk.

 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Juhtúrós-baconös penne spenóttal recept
  2013-01-18 07:48:36, péntek
 
  hozzávalók 4 főre

1 ek vaj
15 dkg friss, leveles spenót
15 dkg bacon
2 közepes fej lilahagyma
3 dl tejszín
10 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma

őrölt fehérbors
1 tk étkezési keményítő
30 dkg száraz tészta (penne)

elkészítés

Megmossuk, lecsöpögtetjük a spenótot, ha túl nagy leveleink lennének, akkor kicsit összetépkedjük, a vajon megfuttatjuk, egész addig, amíg a belőle keletkező nedvesség is nagyjából elpárolog.
Egy másik nagy edényben megpirítjuk a kockára vágott bacont, és a kisült zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott lilahagymát (csak annyira, hgy még roppanós maradjon). Ezt követően rádobjuk a spenótot is.
Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejszínnel (először csak egy kanálnyival, majd úgy a többivel, hogy ne legyen csomós), majd felöntjük a tejszínnel a baconös-zöldséges keverékünket, miután felforrt, belemorzsoljuk a juhtúrót, és sóval, valamint borssal ízesítjük.
Időközben kifőzzük a tésztát (én pennét használtam), majd lecsöpögtetjük és összekeverjük az előbbi mártásunkkal, és még 1-2 percig a tűzön hagyva, jól összeforgatjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
Penne bébikukoricával és sonkával, tejszínesen recept
  2013-01-18 07:44:56, péntek
 
 
előkészület: 5 perc
főzés: 20 perc

hozzávalók 2 főre

200 g penne tészta
1 csokor újhagyma
1 üveg (kb. 190 g) bébikukorica
150 g sonka
3 dl tejszín
100 g parmezán sajt
olívaolaj

kakukkfű
szerecsendió
fehérbors
elkészítés

Kevés olajon futtassuk át az apróra vágott újhagymát.
Adjuk hozzá a nagyobbra darabolt bébikukoricát, majd az összetépkedett sonkát is.
Öntsük nyakon az egészet a tejszínnel.
Ízesítsük a fűszerekkel, sóval. Utóbbival bánjunk óvatosan, mert általában a sonka elég sós önmagában is.
Alaposan forraljuk össze az egészet.
Szórjuk rá a parmezán felét, s még egy kicsit hagyjuk a tűzön.
A kifőzőtt pennére kanalazzunk a szószból, és a maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Tésztafélék  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 543
  • e Hét: 981
  • e Hónap: 7353
  • e Év: 58144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.