|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013-01-18 10:16:47, péntek
|
|
|
Almarózsa
Ő a legkedvesebb sütink, Szerintem velem együtt sokan készítették már el. Nagyon gyorsan készen van, nagyon finom, és igen dekoratív. Biztosan sikert arat vele bárki bárhol.
Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta ( 275 gr-os lapra nyújtott), 4 db alma, 2 evőkanál méz(barnacukor, cukor, méz bármi megfelel erre a célra.), fahéj, fél citrom leve
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek.
Papírkéztörlőre szedem. A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval. kb 2 ujjnyi vastagságúra. Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/almarozsa/
Készíts saját weboldalt ingyen: http://www.webnode.hu |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2013-01-18 08:16:10, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
2 csomag spárga
1 csomag újhagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg sonka
10 dkg juhtúró
1,5-2 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
egy csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg száraztészta (tetszés szerint, pl. penne, farfalle, vagy spagetti)
elkészítés
1 Az alapanyagokat megmossuk, megtisztítjuk. A spárgát a rügy alatt 3-4 cm-től vékonyan meghámozzuk, az alsó, esetleg fás részét levágjuk, majd kb. 2 cm nagyságúra feldaraboljuk. A hagymát karikára, a fokhagymát apróra, a sonkát csíkokra vágjuk.
2 A tésztát bő, forrásban lévő vízben, az utasítás szerint megfőzzük. Ügyeljünk rá, hogy ne főjjön szét.
3 Amíg a tészta fő, elkészítjük a szószt: olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, majd rövid ideig a fokhagymát is. Ezután mehet hozzá a sonka, amit kicsit megpirítunk. Hozzáadunk kb. 2 dl vizet, a darabolt spárgát, a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, kis lángon, 8-10 percig pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forrakunk rajta, majd a tűzet elzárva alatta, hozzákeverjük az aprított petrezselymet.
4 A főtt tésztával jól elkeverjük és rögtön tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 08:12:06, péntek
|
|
|
hozzávalók 2 főre
250 g tészta
2 paprika (zöld, sárga vagy piros - a színek miatt)
2 paradicsom
krémsajt ízlés szerint
1 kevés főzőtejszín
sonka
2-3 gerezd fokhagyma
napraforgó olaj
só
bors
elkészítés
1 Kifőzzük a tésztát sós, olajos vízben.
2 A fokhagymát csíkokra vágjuk, olajon megsütjük hirtelen, hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, sonkát, a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig sütjük.
3 Hozzáadjuk a krémsajtot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
4 Addig keverjük, míg a sajt el nem olvad.
5 Összekeverjük a tésztával.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 08:08:12, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
1/2 kg száraztészta
1 fej karfiol
25 dkg sonka
10 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl főzőtejszín
2-3 dl tej
25 dkg trappista sajt
10 dkg ementáli sajt
1 tojás
só
bors
elkészítés
A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.
A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.
Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15- 20 perc alatt átrottyantjuk, míg a teteje meg nem pirul.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 08:04:34, péntek
|
|
|
Kelkáposztás-baconös spagetti
előkészület: 15 perc
főzés: 40 perc
hozzávalók 5 főre
1 közepes fej kelkáposzta , felcsíkozva
só vagy ételízesítő ízlés szerinti mennyiség
1 tk őrölt köménymag
1 kk őrölt bors
víz
1 ek napraforgó olaj
15 dkg szeletelt bacon , felkockázva
1 nagy gerezd fokhagyma, áttörve
15 dkg reszelt trappista sajt
2 x 100 g tömlős sajt (sonkás ízű)
10 dkg teavaj
4-5 dl habtejszín 30%-os vagy házi tejszín
2 tk petrezselyemzöld friss vagy szárított
290 g szeletelt gomba konzerv
1 1/2 cs durum spagetti
víz
só
Tálaláshoz:
reszelt trappista sajt
őrölt bors (tarka)
elkészítés
A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük.
A fokhagymát pucoljuk, és áttörjük, a bacon szeleteket kicsire felkockázzuk.
Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni a kelkáposztát, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, köményt rakunk rá, és puhára főzzük, kóstolás állapítja meg, mikor kész, puha, majd leszűrjük.
Az olajon a bacon kockákat, kevés őrölt borssal, fedő alatt a fokhagymával megpároljuk, majd rárakjuk a szeletelt gombát, és azzal is tovább pároljuk, kb. 20 perc, kóstoljunk feltétlenül, (lehet friss gombából is!).
Ha kész, beletesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposztát, pár percig főzzük együtt, majd beletesszük a 4-5 dl házi tejszínt, a két tömlős sajtot nyomjuk bele, majd a reszelt sajtot, kevergetjük, a sajt miatt ne kapjon le, majd a petrezselyemzöldet, ha szükséges sót és borsot teszünk még bele, felforraljuk, és mielőtt lekapcsolnánk, akkor tesszük bele a vajat, kicsit elkeverjük, lezárjuk és kész.
A forrásban lévő sós vízben a spagettit előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, majd ebbe a gombás-baconos-kelkáposztás-sajtos és tejszínes szószba forgatjuk bele.
Tálalhatjuk reszelt sajttal, petrezselyemzölddel, kevés őrölt borssal megszórva.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 07:56:32, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
2 ek napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
450 g mirelit/házi zsenge zöldborsó
2x140 g-os virsli , felkarikázva
1 db 400 g-os szeletelt konzervgomba
4x100 g-os tömlős füstölt sajt
1 ek ételízesítő
1 kk frissen őrölt tarkabors
0,25 l 30%-os habtejszín
7-8 ek habtejszín
Körete:
1,5 cs spagetti
só
napraforgó olaj
víz
Tálaláskor díszítjük :
reszelt sajttal
háromszög-sajttal
elkészítés
A fazékban az olajban a fokhagymát pároljuk, sóval ízesítjük.
Beletesszük a zöldborsót, a szeletelt gombát, ételízesítőt, borsot, és felöntjük vízzel, és főzzük 20 percig.
Ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, amikor megfőtt, a lángot kisebbre vesszük, a tejszínnel besűrítjük, felforraljuk.
7-8 ek-nyi tejszínnel elkeverjük a 4 tömlős füstölt sajtot, és beleöntjük a gombás-zöldborsós szószba. Kissé átforraljuk, és kész.
A körethez másfél csomag spagettit kifőzünk sós, olajos vízben, és ha kész, leszűrjük, és tálaljuk a szósszal.
Tálaláskor reszelt és háromszög-sajttal ízesíthetjük, díszíthejtük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 07:52:24, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
1 kg hús (comb, karaj)
1 közepes fej hagyma
0,5 dl olaj
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár
só ízlés szerint
1/2 kk bors
1 kk majoranna
1 kk pirosarany vagy Erős Pista
1 ek sűrített paradicsom
2 db babérlevél
1 ek liszt
elkészítés
A húst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, csíkokra vágjuk és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük.
Rádobjuk a fűszerezett húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet, pirosaranyat, sűrített paradicsomot, felöntjük húslével és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben kifőzzük a tésztát és elkészítjük a habarást.
A tejszínt kikeverjük a liszttel, mustárral majd egy merőkanálnyi forró húslével és visszaöntjük a húsra.
Alaposan összeforraljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|
|
|
2013-01-18 07:48:36, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
1 ek vaj
15 dkg friss, leveles spenót
15 dkg bacon
2 közepes fej lilahagyma
3 dl tejszín
10 dkg juhtúró
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehérbors
1 tk étkezési keményítő
30 dkg száraz tészta (penne)
elkészítés
Megmossuk, lecsöpögtetjük a spenótot, ha túl nagy leveleink lennének, akkor kicsit összetépkedjük, a vajon megfuttatjuk, egész addig, amíg a belőle keletkező nedvesség is nagyjából elpárolog.
Egy másik nagy edényben megpirítjuk a kockára vágott bacont, és a kisült zsiradékon megdinszteljük a karikára vágott lilahagymát (csak annyira, hgy még roppanós maradjon). Ezt követően rádobjuk a spenótot is.
Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejszínnel (először csak egy kanálnyival, majd úgy a többivel, hogy ne legyen csomós), majd felöntjük a tejszínnel a baconös-zöldséges keverékünket, miután felforrt, belemorzsoljuk a juhtúrót, és sóval, valamint borssal ízesítjük.
Időközben kifőzzük a tésztát (én pennét használtam), majd lecsöpögtetjük és összekeverjük az előbbi mártásunkkal, és még 1-2 percig a tűzön hagyva, jól összeforgatjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
2013-01-18 07:44:56, péntek
|
|
|
előkészület: 5 perc
főzés: 20 perc
hozzávalók 2 főre
200 g penne tészta
1 csokor újhagyma
1 üveg (kb. 190 g) bébikukorica
150 g sonka
3 dl tejszín
100 g parmezán sajt
olívaolaj
só
kakukkfű
szerecsendió
fehérbors
elkészítés
Kevés olajon futtassuk át az apróra vágott újhagymát.
Adjuk hozzá a nagyobbra darabolt bébikukoricát, majd az összetépkedett sonkát is.
Öntsük nyakon az egészet a tejszínnel.
Ízesítsük a fűszerekkel, sóval. Utóbbival bánjunk óvatosan, mert általában a sonka elég sós önmagában is.
Alaposan forraljuk össze az egészet.
Szórjuk rá a parmezán felét, s még egy kicsit hagyjuk a tűzön.
A kifőzőtt pennére kanalazzunk a szószból, és a maradék parmezánnal megszórva tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Tésztafélék |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2013. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
114 db bejegyzés |
e év: |
1531 db bejegyzés |
Összes: |
8745 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 543
- e Hét: 981
- e Hónap: 7353
- e Év: 58144
|
|
|