Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Béna anya
  2013-01-21 11:11:53, hétfő
 
 
Tegnap rossz napom volt. Foghatnám a közelgő havazásra, a frontra, de nem teszem, mert nem ettől lett rossz. Magába szippantott az elégedetlenkedés, a morgolódás, és én hagytam. Hagytam? Inkább tápláltam. És egyre nehezebb lett volna kilépni ebből a spirálból, de őszintén szólva nem is akartam. Inkább csak az volt bennem délutánra, hogy meg akarom nyomni a "pause" gombot, be akarom csukni a szemem, a fülem és egyszerűen nem akarok jelen lenni. Nem akarok itt lenni. Senkinek.

Így a délutáni séta után úgy döntöttem, hogy nem érdekel, most rossz anya leszek és bedugom a gyerekeket a számítógép elé, beteszek egy mesét, én pedig elvonulok a gyerekszobába, fogok egy könyvet és egyedül leszek, csendben.

Közben hazajött a férjem. Jót nevetett rajtam, hogy hogy bekucorodtam. De békén hagyott. Aztán egy idő múlva, amikor látta, hogy már nem vagyok "tök ideg", elkezdett kérdezgetni felszínes dolgokról. Jól esett, hogy ott van velem. Majd mikor ki akart menni, megkérdeztem Tőle: "Beszélgetsz velem titkosat?" Ilyet a kisfiammal szoktunk mostanában csinálni. Lefekszünk egymás mellé, egymásra nézünk, és kérdezgetjük egymást olyan fontos dolgokról, mint például, hogy mi volt az oviban, vagy elmondjuk egymásnak, hogy: "Szeretlek!"

Feküdtünk a férjemmel a gyerekszoba szőnyegén, néztük egymást és akadozva beszélgettünk. Nem is az volt a fontos, hogy miről, hanem az, hogy együtt voltunk. Hogyan jutottunk el addig a mondatig, ami mégis megmaradt tegnapról számomra és még most is cipelem? Nem tudom. De fontos volt, és igaza volt, amikor kimondta, még akkor is, ha fájt.

"Úgy érzem, hogy jogtalanul vagy ilyen elégedetlen! Igazán hálás lehetnél a helyzetünkért, mégis mostanában sokat panaszkodsz!"

Én? Igen, én. Én, aki gyűjtögeti a dolgokat, amiért hálás lehet?! Úgy látszik nem eléggé. Mostanában el is maradt sokszor. Hát még tegnap! Éreztem, hogy lehúz, ahogyan egyre jobban beengedem a keserűséget a szívembe, mégse tettem semmit.

Megbénított. Egyre kevésbé tudtam mozogni. Bénává váltam. És a férjem, ezzel a mondatával odavitt Jézus lábai elé, mint ahogyan azt megtették azzal a bénával is a Lk 5,17-26-ban. Ma ezt a részt imádkoztam és Jézus szólt: "Mondom neked, kelj fel, vedd ágyadat és menj haza." Fel kell állnom! Vissza kell térnem a feladataimhoz. El kell végeznem a munkámat, engedelmesen szolgálnom kell Őt, mint anya, mert most ez a szolgálatom. "Haza" kell mennem. Hozzá kell mennem. (Nem kell meghalnom. :)) Vele kell együtt lennem!

Olyan vagyok most, mint egy ember, a sűrű erdő közepén, aki guggol, kapaszkodik a földbe, vagy a földben lévő gyökerekbe és lefelé néz. Néha egy-egy fénysugár eljut a szemeihez, melyben felismeri Isten szépségét és jelenlétét, de kapaszkodik a földbe, a földi dolgokba, erőlködik, hogy mindent kézben tartson, hogy mindent elvégezzen és jól csináljon és közben a földet nézi, a koszos földet. Isten arra hív, hogy felálljak. Arra hív, hogy felemeljem a kezeimet és a tekintetemet Felé! Állhatok így is két lábbal a földön, és ennyi elég is. Felfelé kell kinyílnom, felfelé kell néznem, Őt kell látnom és Őt kell dicsérnem.

Tegnap csupa sár volt minden. Koszos, szürke-barna volt a táj.
Tegnap csupa sár volt a szemüvegem és koszos, szürke-barna volt a kép, ami átszűrődött rajta.
Ma újra havazik és mindent beborít a tiszta-fehér hótakaró.
Ma újra látok és mindent beborít Isten tiszta-fehér áldástakarója.
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Sajtos-gombás karaj
  2013-01-21 10:32:14, hétfő
 
 
Hozzávalók:

8 szelet karaj
2 fej hagyma
25 dkg gomba
2 dl tejföl
kb. 15 dkg sajt
kevés olaj

bors

Elkészítése:

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük. A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit. A tejfölt rálocsoljuk a gombára. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.
Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
Mézes-mustáros karaj
  2013-01-21 10:28:39, hétfő
 
 

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg sertéskaraj

olaj, a sütéshez
3 evőkanál méz
4 fej vöröshagyma
4 evőkanál mustár
2 dl tejszín
liszt, a hagyma beforgatásához



Elkészítése:
A karajt előkészítjük: Vékony szeleteket vágunk belőle, kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Besózzuk mindkét oldalát. A hússzeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.

Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej megtisztított, nagyon finomra vágott vöröshagymát. Lepirítjuk a hagymát, majd a mustárt hozzáadva még egy kicsit pirítjuk, végül felöntjük a tejszínnel. Belehelyezzük a húst, újra forrástól számítva 4-5 percig főzzük.
A maradék hagymából vékony karikákat vágunk, alaposan belisztezzük és forró olajban kisütjük. Szalvétára tesszük, hogy lecsöpögjön. A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk mártással, a tetejére v mellé hagymát halmozunk. Burgonyapürével tálaljuk, de lehet sült burgonyát is. szimpatikus.
 
 
0 komment , kategória:  sertéshúsos  
A boldog középútról
  2013-01-21 10:07:59, hétfő
 
  Buddha


Buddha egy ideig abban a tudatban élt,
hogy az önmegtartóztatás a tökéletes
boldogság. Egy napon azonban két zenész
haladt el a fa mellett, amely alatt
Buddha elmélkedett.
- Ne feszítsd meg túlságosan a húrokat
szitárodon, mert könnyen elpattannak
mondta az egyik muzsikus.
- Igaz, de túl lazán sem hagyhatom
a húrokat, mert akkor egyetlen hangot
sem adnak- válaszolta a másik.
Buddha e szavak hallatán megváltoztatta
életét, felhagyott az önsanyargatással
és ettől fogva a "középső út"
igéjét hirdette:
- A túlfeszített húr könnyen elpattan,
míg a lazára engedett nem muzsikál.
Középen találjátok meg a boldogságot.
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 324
  • e Hét: 1808
  • e Hónap: 8180
  • e Év: 58971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.