Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Egy nagy blöffel szerelte le a hallgatókat a kormány
  2013-01-23 19:37:37, szerda
 
  Egy nagy blöffel szerelte le a hallgatókat a kormány

2013. január 23., szerda, 06:30 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: Kovács Áron



Bár a kormány az első helyen jelentkezők 10-20 százalékának ígér ingyenes helyet a korábban fizetőssé tett 16 szakon, a magas ponthatárok miatt valószínűleg ennél jóval kevesebben tanulhatnak. A miniszteri ponthatárok ugyanis rendre meghaladják a legerősebb intézmények korábbi bejutási küszöbeit. Az állami ösztöndíjas helyek valószínűleg egy-két nagyobb intézményben koncentrálódnak majd, a kisebb főiskoláknak maradnak a fizetős hallgatók.

Akár hatezerrel is nőhet az államilag finanszírozott egyetemi, főiskolai hallgatói helyek száma, ha a kormány betartja azt az ígéretet, amit Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tett hétfőn. A miniszter ugyanis azt vállalta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) kötött megállapodásban, hogy állami ösztöndíjat biztosít a korábban a finanszírozásból kimaradó 16 szakra jelentkezők egy részének.

A megállapodás szerint ,,a kormány törekszik arra", hogy a 16, többségében igen népszerű szakon az ,,elsőhelyes jelentkezők 10-20 százaléka számára biztosítson magyar állami ösztöndíjas férőhelyet". Márpedig 2011-ben, a finanszírozott férőhelyek radikális visszavágása előtt, az érintett szakokat összesen több mint 32 ezer diák jelölte meg első helyen. Ha feltételezzük, hogy közülük mindenki elérte a minimális 240 pontot, a miniszteri ígéret alapján 3200-6400 jelentkezőt kellene felvenni állami ösztöndíjas helyekre.

Csakhogy a miniszter a 16 szakokra külön ponthatárokat határozott meg, amelyek Balog saját bevallása szerint is igen magasak: 425 és 470 közé esnek, ami az ötszáz pontos rendszerben csak a kitűnően teljesítők számára elérhető. A ponthatárok és a korábbi évek adatainak összevetése azt mutatja, hogy a kormányzati ígéret biztosan nem teljesíthető, a kabinet legfeljebb szimbolikus engedményeket tett a hallgatóknak. Az előírt ponthatár ugyanis több szakon is olyan magas, hogy valószínűleg csak néhány diák tanulhat ingyen (2011-ben még 480 pont volt a maximum, de a pontszámítás alapvetően nem változott, csak az emelt szintű érettségiért kapható több pluszpont).
Fotó: Stiller Ákos

Andragógusból csak néhány marad

Valószínűleg csak elvileg lesznek államilag finanszírozott helyek például andragógia (felnőttképzés) szakon, ami korábban nagyon népszerű volt a felvételizők körében (2011-ben 3619-en jelentkeztek nappali képzésre, tavaly pedig 2086-an). A miniszter 445 pontban határozta meg az állami ösztöndíjhoz szükséges pontszámot, miközben a legmagasabb követelményeket felállító intézménybe, az ELTE-re is be lehetett jutni tavaly 429, tavalyelőtt pedig 415 ponttal - igaz, 2012-ben csak 17, 2011-ben pedig 44 embert vettek fel.

A kormányzati ígéret alapján elvileg 200-400 állami ösztöndíjas hallgatót kellene felvenni, de a ponthatár alapján valószínűbb, hogy csak 3-6 ember kerülhet be ingyenes helyre, valószínűleg az ELTE-re. Más intézményekben nem lesz elegendő hallgató: a Dunaújvárosi Főiskolára például tavaly mindössze egy hallgatónak állta az állam a képzését andragógia szakon, a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) kettőnek, a Debreceni Egyetemen pedig négynek. Valószínűtlen, hogy ezeken a helyeken a 445 pontos küszöb bevezetése után maradna akár egy állami ösztöndíjas hallgató is.

Nagy vesztes a kommunikáció

Még látványosabb a kormányzati szándék a felvételizők körében az egyik legnépszerűbb szak, a kommunikáció és médiatudomány esetében (amire 2011-ben 7125-en, 2012-ben pedig 4118-an jelentkeztek). A miniszter itt tette a legmagasabbra a lécet: 470 pontban határozta meg az állami ösztöndíjhoz szükséges limitet, miközben tavaly, illetve tavalyelőtt a legmagasabb pontszámot megkövetelő Budapesti Corvinus Egyetemre is be lehetett kerülni 454, illetve 451 ponttal.

2011-ben összesen 483, tavaly pedig csak 151 kommunikáció szakos hallgatót vettek fel államilag finanszírozott képzésre. Utóbbiból 18 jutott a Corvinusnak, 8 a Műegyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karára, ahol alig volt alacsonyabb a ponthatár, és 9 a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának. Ez alapján legfeljebb 5-10 ember reménykedhet ingyenes képzésben, amit akár egyetlen intézmény, a Corvinus vagy ha az állam támogatja, akkor a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola is elvihet, hiszen a legtöbben ezt a két az intézményt jelölték meg első helyen.

Koncentrálódnak a gazdasági képzések

A korábbi maximumnál magasabb ponthatárt határoztak meg az évek óta legnépszerűbb szakra, a gazdálkodás és menedzsmentre jelentkezők számára is: a limit 460 pont, miközben 2011-ben még a Corvinusra is elég volt 457 pont (tavaly nem indult államilag finanszírozott képzés, a Corvinuson 413 pont kellett az önköltséges képzéshez). Tavalyelőtt majdnem hatezren írták az első helyre ezt a szakot, vagyis elvileg akár 1200 embert is felvehetnének ingyenes helyre, de ilyen magas ponthatár mellett legfeljebb néhány tucatnyi jelentkezőnek lehet esélye, ők is néhány helyre összpontosulnak majd: a Corvinusra, a BGF-re és a Műegyetemre.

Hasonló a helyzet két másik népszerű gazdasági képzésnél: a turizmus-vendéglátás központi ponthatára 465, miközben 2011-ben 451 ponttal lehetett bekerülni a Corvinusra (2012-ben nem volt állami ösztöndíj, 400 pont kellett a Corvinus önköltséges képzésére). Ugyancsak 451 pont kellett a Corvinuson a pénzügy-számvitel szakra, aminek az egységesített ponthatára idén 460 lesz. A két szakot tavalyelőtt több mint nyolcezer jelentkező írta be az első helyen. A ponthatárok alapján egy-két tucat ösztöndíjas hallgatót vehetnek fel az idén, főként a Corvinusra, esetleg a BGF-re.

Csak egy jogi karnak jut ösztöndíjas hallgató

Szintén erős koncentráció lesz a jogászképzésben, ahol 465 pont lesz a követelmény az ösztöndíjas helyekre. Tavaly két egyetemre vettek fel összesen 98 hallgatót: az ELTE-re 55-öt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre 43-at. A ponthatár Az ELTE-n 467 volt, két ponttal magasabb, mint a most meghatározott, a Pázmányon 455 pont is elég volt, ami az idén már nem lenne elég az ingyenes képzéshez. Összehasonlításként: Debrecenben, Pécsen és Szegeden a nappali, de önköltséges képzésre elegendő volt a minimális 240 pont is, Miskolcon pedig 252 volt a ponthatár.

2011-ben még 4585 jelentkező írta be első helyen valamelyik jogi kart (ebben benne vannak a levelező képzésre jelentkezők is), és összesen 837 joghallgatót vettek fel államilag finanszírozott helyekre. A 465-ös ponthatár azt jelenti, hogy az ELTE-re tavaly felvett 55-nél valamivel többen tanulhatnak ingyen, de valószínűtlen, hogy elérné a százas nagyságrendet az állami ösztöndíjasok száma. Ez messze elmarad az elsőhelyes jelentkezők 10-20 százaléktól, aminek elérésére a kormány állítólag törekszik.

Azok a felvételizők, akik a 16 érintett szak valamelyikére és mindenképpen államilag finanszírozott helyre akarnak bejutni, valószínűleg akkor járnak a legjobban, ha emelt szintű érettségit tesznek legalább egy, de inkább két tárgyból (amivel akár 100 többletponthoz is lehet jutni), és azt az intézményt írják be, ahol a legmagasabb ponthatár várható. Ott van ugyanis a legnagyobb esély arra, hogy a legjobb jelentkezők elérjék a miniszter által meghatározott ponthatárt. Más esetben előfordulhat, hogy felveszik ugyan a jelentkezőt, de nem kap állami ösztöndíjat, így több százezer forintot kell fizetnie a tanulmányaiért.


http://hvg.hu/itthon/20130122_felveteli_kozponti_ponthatar_16_szak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Depressziós devizahiteles nem költözhet Ócsára
  2013-01-23 19:10:54, szerda
 
 
Depressziós devizahiteles nem költözhet Ócsára

Földes András

2013. január 16., szerda 11:03 |

Bár csak egy napja lehet pályázni az ócsai szociális lakópark házaira azoknak, akik devizahitelesként elveszítették ingatlanjukat, már kétszázan jelentkeztek. A pályázatot lebonyolító Máltai Szeretetszolgálat a regisztrálók lelkét is megvizsgálja. Akit alkalmasnak találnak, áprilisban beköltözhet a régi falusi környezetet imitáló telepre.
Címkék
ócsa, devizahitelesek, lakás, építés, máltai szeretetszolgálat

,,Depressziós, összeesett ember nem kell ebbe a közösségbe" - foglalta össze az Indexnek Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője, hogy milyen családokat nem várnak az ócsai lakóparkba.

Nem elegendő ugyanis a kiválasztáshoz, hogy valaki devizahitelesként elveszítette az ingatlanát, és megfelel néhány további objektív feltételnek, derült ki a területen tartott keddi sajtótájékoztatón. A beköltözéshez megfelelő lelki alkat is kell. Egy, a szeretetszolgálat tagjaiból álló csoport járja majd végig a jelentkezőket, hogy megvizsgálja, hogy az adott család ,,megfelelő jövőképpel" rendelkezik-e, és beállítottságuk ,,közösségépítőnek" tekinthető-e. ,,Közösséget akarunk létrehozni, és ehhez illő embereket keresünk" - magyarázta a helyszínen a rangsorolás szempontjait a programot vezető szolgálat vezetője, Kozma Imre atya. ,,Fontos, hogy a kiválasztottak érezzék, az élet az egymással való kapcsolatban bontakozik ki" - vázolták fel a válogatás spirituális hátterét.
aocsa 043
Fotó: Földes András / Index
Mát kétszázan jelentkeztek

Ahogy a program többi részéért, úgy a lelki alkalmasság ellenőrzéséért, és a környezettanulmányok elkészítéséért is a Máltai szeretetszolgálat a felelős. Az ő szociális munkatársaik keresik majd fel a családokat, bár az is elhangzott, hogy az ócsai önkormányzat is delegálhat családsegítőket.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hozzátette, hogy a fentiek mellett a kezdeményezőkészség, és az önfenntartáshoz szükséges potenciál is fontos. A lakópark ugyanis az újrakezdéshez kínálna alapot. Azért lesz bérleti díj, hogy ez is biztosítsa az önálló életre való alkalmasság erősítését, magyarázta Soltész.

A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy keddtől lehetett jelentkezni az ócsai telep nyolcvan házának egyikére. Azoknak, akiknek ingatlanját a jelzáloghitel miatt kényszerértékesítették, vagy az kényszerértékesítés alatt áll, egy hónapjuk van a regisztárcióra. A regisztrálók száma egyetlen nap alatt megközelítette a kétszázat, mondta el több felszólaló is.
A máltaiak kapták meg a programot

Az ócsai mintatelepet lebonyolításával az állam a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot bízta meg. A szervezet nemcsak a környezettanulmányokat készíti, és a döntéselőkészítést végzi, de a nyertesek kiválasztásában is központi szerepet kapott. A végső döntést egy öttagú bizottság végzi, amelybe két főt delegál a szeretetszolgálat, kettőt Ócsa város önkormányzata, egyet pedig a nemzeti eszközkezelő.
aocsa 044
Fotó: Földes András / Index

Kozma Imre atya azt is hangsúlyozta, hogy szervezetük a beköltözés után is a helyszínen marad, hogy ,,szerepet vállaljon a közösségépítés folyamatában."

A kérdésre, hogy mi alapján választották ki éppen a szeretetszolgálatot lebonyolítónak, volt-e például pályázat, Soltész Miklós azt válaszolta: a kedvező tapasztalatok miatt döntöttek a keresztény szervezet mellett. A Belügyminisztérium építésügyi államtitkára pedig hozzátette: a vörösiszap sújtotta Devecserben végzett munkájuk is sokat számított. (Az Index tudósítója akkor a helyszínen is látta a Máltai Szeretetszolgálat munkáját, és az valóban meggyőző volt.)
Csúszás a közmunkások miatt?

A telep ,,közmunkások munkájával valósul meg, akik nem segélyért állnak sorban, hanem munkájukkal segítik a rászorult családoknak a jövőjét" - vázolta fel jövőtudatos hitelkárosultak és a leszakadt néprétegek példaértékű összefogását Soltész Miklós államtitkár a sajtótájékoztatón. A házak közt járva ugyanakkor a téma egy másik olvasatát is megismertük.

,,Nincsenek itt a közmunkások, fagyszabadságon vannak" - mesélte nekünk az egyik szakmunkás. A közmunkások távolléte elmondása szerint nem hátráltatja a munkát, mert amúgy sem vették nagy hasznukat.

A munkás szerint legalább 200 közmunkást hoztak az építkezésre, azzal, hogy segédmunkások helyett velük kell dolgoztatni. Ez azért volt jó az államnak, mert segély helyett a vállalkozótól kaptak fizetést.

A közlékeny munkás szerint a vállalkozók azonban két okból is rosszul jártak: egyrészt nem volt alku, az állam által megszabott munkabért kellett fizetniük, ami a járulékokkal együtt magasabb volt, mint amit a segédmunkásoknak fizettek volna.

Másrészt a közmunkások nemcsak nem értettek a feladathoz, de dolgozni sem volt kedvük. ,,Amikor mondtam neki, hogy hozd ide a téglát, az válaszolta, hogy vidd oda magad. Mit lehet erre mondani? Kirúgni meg nem lehet őket. A csúszás is emiatt volt, hogy nem haladt a munka."

Az első lakók áprilisban költözhetnek be, mondta a Belügyminisztérium építésügyi államtitkára. Szaló Péter. A házak műszakilag február 25-re készülnek el. A szerkezetkész házakra látogatásunkkor már felkerültek a nyílászárók, és jelenleg a hőszigetelést, burkolást végzik. A telepre nem vezetik be a gázt (erről a sajtótájékoztatón nem esett szó), az államtitkár ugyanakkor elmondta, hogy a meleget a kandallóra kötött központi fűtés biztosítja. Ez azért jó, mert a lakók olcsó fával tüzelhetnek. A kivitelező Veszprémber Zrt. közmunkásokat is foglalkoztat. (A téma alternatív megközelítéséhez olvassa el keretes írásunkat.) A területen kiépítették az ivóvíz- és szennyvízhálózatot, a közvilágítás 60 százalékos készültségű.

Az útépítést viszont a fagyok miatt leállították, és bár a latyaktól nem látszott, de állítólag már leterítették az alapréteget.
Falusias alvótelepülés

A telepen járva egyelőre nehezen lehetett elképzelni egy jövőtudatos hitelkárosultakból álló közösséget. A házak legtöbbje vakolatlanul állt a bokáig érő sárban. A szerkezetből annyi sejthető volt, hogy a tervező Kós Károly egyesülés itt is a falusias képet erőltette. A makoveczi hagyományokat folytató organikus építészeti műhely tervezte a vörösiszap-károsultak, és a felőszsolcai árvízkárosultak telepeit is. (Ezekkel akkoriban foglalkoztunk cikkben és egy videóanyagban is.) Céljuk ott is archaizáló, elképzelt falusias környezet kialakítása volt, amely néha akár a praktikum rovására is ment.

Ócsán a tornácok, és a nyeregtetős struktúra utalt a fenti irányvonalra. A házak szűkek, de praktikus alaprajzúaknak tűntek. A padlás, amit a klasszikus módon kívülről, létrán lehet elérni, romantikus képzeteket kelt ugyan, de nem korszerű, és nem praktikus. A hatalmas tér a kötelező létrahasználat miatt nem alkalmas sem nagy mennyiségű holmi raktározására, sem például gyerekszobának.
aocsa 108
Fotó: Földes András / Index

A közösségépítést kérdőjelezi meg, hogy a telep magában áll a pusztában. Bár papíron Ócsához tartozik, attól öt kilométerre, az autópálya ellentétes oldalán található, így pedig akkor is nehéz lesz bekapcsolódni a helyi életbe, ha a polgármester ígéretéhez híven valóban sikerül rendszeres buszközlekedést létrehozni a telep és a település közt.

A terület adottságai, az autópálya közelsége inkább egy nett alvótelepülést valószínűsít, ahol a lakók Budapestre járnak majd dolgozni.
Nyolcvan házból áll a falu

Az ócsai telep teljes költségvetése 2,3 milliárd forint. Összesen 80 ház épül, ebből a legtöbb, ötven darab 50 négyzetméteres lesz, további húsz 60 négyzetméteres, és tíz pedig 70 négyzetméteres. Egy házat 300 ezer forintért építenek négyzetméterenként.

Az 50 négyzetméteres házak bérleti díja havi 16 800, a 60 négyzetmétereseké 19 500, a 70 négyzetmétereseké 21 100 forint lesz.

Jelentkezni itt lehet.

http://index.hu/belfold/2013/01/16/depresszios_devizahiteles_nem_koltozhet_ocsara /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ország kétharmada elégedetlen
  2013-01-23 19:02:32, szerda
 
 
Az ország kétharmada elégedetlen

Index

2013. január 23., szerda 16:13 |
Címkék


A HVG csütörtöki számában lesz részletesen olvasható a Medián januári közvélemény-kutatásának eredménye. Annyit már előzetesen közöltek, hogy a biztos szavazók száma csökken, a polgárok 36 százaléka nem tudott pártot választani magának.

A részvételüket biztosra ígérő, és pártot is választani tudók közül 43 százalék szavazna a Fideszre, és a kormánypárt ezzel magabiztosan vezet. Második az MSZP 27 százalékkal, harmadik a Jobbik 15 százalékkal.

Egyelőre nem párt, de hamarosan az lehet a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014, ők 7 százalékon állnak ebben a körben, egy százalékponttal megelőzve az LMP-t. Mérhető teljesítményt még a Gyurcsány Ferenc vezette DK nyújtott, ők 2 százalékon vannak, vagyis az 5 százalékos parlamenti küszöb alatt.

A teljes népességre vetítve így áll a pártok támogatása: Fidesz: 27%, MSZP: 16%. Jobbik: 9%, Együtt 2014: 6%, LMP: 3%, DK: 2%.

A lakosság pesszimista. Csak 22 százalék szerint mennek jó irányba a dolgok. A kormány teljesítményét 33 százalék ítéli inkább pozitívnak, vagyis a polgároknak éppen az egyharmada.

A Fidesz-szavazók 18 százaléka elégedetlen a kormány teljesítményével.

http://index.hu/belfold/2013/01/23/az_orszag_ketharmada_elegedetlen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pinokkió elmegy a dokihoz, mert a barátnője panaszkodik, h
  2013-01-23 18:59:00, szerda
 
  Pinokkió elmegy a dokihoz, mert a barátnője panaszkodik, hogy szálkás a fütyije. A doki azt tanácsolja, hogy néha dörzsölje meg smirgli papírral.
Két hét múlva találkozik a doki Pinokkióval:
- Na, panaszkodik még a barátnőd?
- Barátnő? Kinek kell ide barátnő?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Ahol 100 fokos hőingadozás is volt már
  2013-01-23 18:50:34, szerda
 
 
Ahol 100 fokos hőingadozás is volt már

Index

2013. január 23., szerda 01:06 |

A jakutföldi Ojmjakonban egyszer mínusz 72,2 fokot mértek, de a legszélsőségesebb esetekben volt már majdnem 100 fokos hőingadozás is. A mobiltelefonok nem működnek, egy temetés előtt pedig három napig tart egy sírgödör megásása. A talaj állandóan be van fagyva, a helyiek mégsem szenvednek rosszultápláltságtól.
Címkék
oroszország, hideg, jég, falu

Oroszországban, az Ingyigirka folyó mentén, a Tomtor helységtől 30 kilométerre északnyugatra található az ötszázfős Ojmjakon, a világ leghidegebb falva. 1926. január 26-án ebben a jakutföldi faluban mínusz 72,2 °C-t mértek, és ilyen alacsony hőmérsékletet lakott területen azóta sem tapasztaltak. Ugyan az eredmény vitatható, mert nem közvetlenül mérték, hanem extrapolációval számították ki, mégis a Föld hidegpólusának is nevezik Ojmjakont. Ezt a települést mutatta be a Daily Mail.

Ojmjakon 750 méterrel van a tengerszint felett. Egyébként annyira magas szélességi fokon fekszik, hogy a nappalok hossza decemberben alig három, nyáron pedig 21 óra is lehet. A hőingás a legszélsőségesebb esetben majdnem elérte a 100 fokot: 1989. júliusban 32,6 fokos hőmérsékletet, 1973. januárján pedig mínusz 65,4 fokot mértek.

Ojmjakon

A település neve ironikus: jakut nyelven ,,nem fagyott vizet" jelent, mivel egy természetes melegvízforrás van a közelben. Régebben ennél álltak meg a közelben rénszarvasra leső vadászok, de később a szovjet vezetés - mivel úgy gondolta, hogy a nomád népek kulturálisan is elmaradottak, illetve nehezebben ellenőrizhetők - állandó településsé tette a helyet.

Szinte semmi sem nő ki az állandóan fagyott talajból, ezért a helyiek étrendje gyakorlatilag a rénszarvas- és lóhúsra korlátozódik. Ennek ellenére nem jellemző ott a rosszultápláltság, az orvosok szerint azért, mert az állataik teje rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Egyetlen helyi bolt elégíti ki a lakók legalapvetőbb szükségleteit. A legtöbben rénszarvastartásból, vadászatból vagy lékhorgászatból élnek.




Ojmjakonban egy temetés előtt a sír kiásása három napig is eltarthat, mert a befagyott talajt az ásás előtt forró szénnel kell felolvasztani. A legtöbb háztartásban még mindig fával és szénnel fűtenek, és híján vannak a modern technológiának. A helyiek közül azok, akiknek van autójuk, egész nap járatják a motort, mert attól félnek, hogyha leállítanák, többé nem tudnák beindítani.

Mindennek ellenére a helyiek hozzászoktak a rossz időhöz, az egyetlen itteni iskolában például csak akkor szünetel az oktatás, ha a hőmérséklet mínusz 52 fok alá esik. A szörnyű telek ellenére a nyár egész kellemes tud lenni, júniustól augusztusig nem ritkán 30 fokra is melegedhet a levegő.

http://index.hu/kulfold/2013/01/23/ime_a_vilag_leghidegebb_falva/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látszatválasztások Izraelben
  2013-01-23 18:45:24, szerda
 
  Látszatválasztások Izraelben
2013, január 23 - 11:10


Demokráciásat játszottak Izraelben. A katonaállam parlamentjébe fele-fele arányban lesznek "baloldali" és "jobboldali" pártok.

NetanjhauAz apartheid állam parlamentjében várhatóan majdnem fele-fele arányban lesz a baloldali, centrum- és a maradék arab lakosság által támogatott kisebb arab pártok, illetve a jobboldali és a vallásos pártok együttese.

Az előre hozott, kedden tartott választásokon meggyengült a legnagyobb kormánypárt, a Likud-Jiszráél Béténu választási koalíciója, amely mintegy félmillió feldolgozott szavazat alapján a voksok 24,84 százalékát szerezte meg.

Hatalmas meglepetésre az új Jes Atíd (Van jövő) nevű centrista párt lett a második 13,47 százalékkal. A párt élén a Vajdaságból Izraelbe vándorolt néhai Tomi Lapid fia, Jair Lapid áll.

A harmadik a szociáldemokrata Munkapárt lett 12,51 százalékkal. Seli Jehimovics, a párt vezetője előre kizárta annak lehetőségét, hogy részt vegyen egy a Benjámin Netanjahu jelenlegi miniszterelnök vezette kormánykoalícióban. Bejelentette: mindent elkövet, hogy megakadályozza egy újabb Netanjahu-kormány létrejöttét.

A vallásos keletiek Sász pártja 9,82 százalékot szerzett a félmillió feldolgozott szavazatból, a telepeseket támogató nacionalista vallásos Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) pedig 8,94 százaléknyi voksot kapott a választóktól.

Cipi Livni volt külügyminiszter új, középutasnak mondott Tnua (Mozgalom) nevű pártjának 5,3 százaléka, a balliberális Merecnek 4,99 százaléka, az askenázi ultraortodoxok pártjának 5,42 százaléka volt.

A látszatválasztásokon tömegesen távolmaradó arabok miatt mindössze pár mandátum fogja képviselni a még el nem űzött kisebbség jogait. Az egyik izraeli palesztin párt, a Rá'ám - Tá'ál öt mandátumot, míg a Bálád - Et-Tádzsámmu' párt 3 parlamenti helyet kapott.

Az exit poll eredmények ismeretében kedd éjjel megtartott beszédében Benjámin Netanjahu biztosította híveit, hogy ő alakítja meg a következő, tervei szerint széles alapokon álló kormánykoalíciót "az országra váró hatalmas kihívásoknak megfelelően". Azt mondta, hogy új kormányának öt alapelve lesz, s ezek közül első helyen emelte ki a honvédelem, főként az iráni nukleáris fenyegetés ügyét, ezt a gazdasági erősödés és a felelősségteljes békepolitika követte (itt lehet nevetni - a szerk.).

A börtönökben és a kórházakban különleges szavazatszedő bizottságok működtek, a katonák és a külföldi kiküldetésben lévők (például a felvásárolandó közép-európai országokban "dolgozók" - a szerk.) már napokkal hamarabb elkezdték szavazataik leadását.

A választásokon a szavazásra jogosultak 66,6 százaléka jelent meg, ami 1,4 százalékkal meghaladta a legutóbbi, 2009-es részvételi arányt. A tévécsatornák riportjai szerint igen sikeres volt a hetek óta voksolásra buzdító kampány. Sokan csak a szavazófülkében döntötték el, hogy melyik pártra szavazzanak (mivel alapvetően mindegy melyikre szavaznak - a szerk.).

Csak országos pártlistákra lehetett szavazni, Izraelben nincsenek területi képviselők. Több mint 5,6 millió szavazópolgárt vártak a több mint tízezer szavazófülkéhez, ahol mintegy húszezren vigyáztak a biztonságra az izraeli közszolgálati rádió jelentése szerint.

MTI nyomán - barikad.hu



http://barikad.hu/latszatvalasztasok_izraelben-20130123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Budapest lett Magyarország
  2013-01-23 18:41:12, szerda
 
 
Budapest lett Magyarország
2013, január 23 - 15:04


A 2000-es évek elején tovább nőtt az ország vízfeje: a főváros és vonzáskörzete termeli meg a hazai bruttó össztermék felét. Budapest munkaerő- és tőkeszivattyúja olyan erős, hogy a vidéki megyék gyakorlatilag csak a központi régió kiszolgálására képesek, az egy főre jutó jövedelem a Dunától keletre nem éri el az uniós átlag felét. Visszafordíthatatlan folyamat?

Sem a globális gazdasági válság, sem a vidéki régiókba irányított uniós támogatások nem tudtak változtatni azon a helyzeten, hogy a vidéki Magyarország - néhány nyugat-dunántúli gócponttól eltekintve - egyre élhetetlenebb, és a biztosabb jövő reményében Budapestre érdemes költözni - derül ki az index.hu összeállításából, amely főként 2007 és 2010 közötti KSH-adatokon alapszik.

Negyvenszeres különbség Budapest és Nógrád megye között

A 2010-es KSH adatok szerint (az újabbakra egyelőre várni kell) Budapesten termelték meg az ország éves GDP-jének 39,75 százalékát, 10 633 milliárd forintot. Ha ehhez hozzáadjuk az agglomerációt tömörítő Pest megye 2631 milliárdját (9,84 százalék), akkor kirajzolódik, hogy a közép-magyarországi régió teszi ki hazánk bruttó nemzeti össztermékének felét. A képzeletbeli dobogó harmadik helyét elfoglaló Győr-Moson-Sopron megye 5,04 százalékkal már labdába se rúghat.

kép

Terjeszkedés - de meddig?

A sor végét Nógrád megye zárja kevesebb mint egy százalékkal, de Tolna (1,77), Somogy (2,0) és Békés megye (2,01) sem sokkal izmosabb. 2007 és 2010 között Budapest főleg Pest és Borsod megye rovására tudta növelni részesedését.

Az ország további ,,vízfejesedése" kijózanító lehet azok számára, akik a 2004-es uniós csatlakozástól és a gazdaságilag fejletlenebb régiók kiemelt támogatásától a vidék megtartó erejének növekedését várták.

A negatív tendencia felveti az uniós pénzek elköltésének hasznosságát, és azt is, van-e esély a vidék felzárkóztatására - veti fel az index.hu.

A fővárosiak több mint kétszer annyit keresnek

A fővárosban a bérek és a fogyasztás is jóval nagyobb, mint az ország többi régiójában. 2010-es KSH-adatok szerint az országban az egy főre eső bruttó hazai össztermék 2 675 ezer forint volt, a fővárosban ez az arány 6 155 ezer forint, ami 2,3-szerese az átlagnak.

2009-es Eurostat adatok szerint a GPD-arányos vásárlóerő így néz ki, ha az uniós átlagot 100 százaléknak vesszük: Közép-Magyarország 109, Nyugat Dunántúl 60, Közép-Dunántúl 54, Dél-Dunántúl 45, Dél-Alföld 43, Észak-Alföld 42, Észak-Magyarország 40 százalék.

A vásárlóerő torzulására jó példa, hogy míg 2007-ben 162 473 bolt volt az országban, ez 2011 végére hat százalékkal, 153 065-re csökkent. Ugyanebben az időszakban Budapesten 1770-nel (19-ről 22 százalékra) nőtt a boltok száma. A Nielsen felmérése szerint a fővárosban és Pest megyében vásárolják a legtöbb háztartási vegyi árut és kozmetikai terméket, és itt csaknem ötször annyi autókereskedés található, mint egy átlagos vidéki megyében.

Prága még így is messze van

Az aránytalanság a munkaerőpiacon is szembeötlő. 2011-es Eurostat adatok szerint a 15 és 64 év közötti foglalkoztatottak arányában ez a sorrend: Közép-Magyarország és Nyugat Dunántúl egyaránt 60,2 százalékkal vezet, ezt követi alig elmaradva Közép-Dunántúl (59,9), majd jókora hiátussal Dél-Alföld (54,5), Dél-Dunántúl (51,8), Észak-Alföld (50,3), végül a lélektani 50-es határ alatt 48,7 százalékkal Észak-Magyarország.

A Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020 megállapítja, hogy az ország keleti, észak-keleti és dél-dunántúli részén összefüggő zónákat alkotnak a kiugróan magas munkanélküliségű területek, egyes kistérségekben a munkanélküliség 20-25 százalék.

A szétválás a jelek szerint végleges és visszafordíthatatlan: Budapest GDP-termelő képessége várhatóan a következő években is gyorsabban fog növekedni, mint a többi régióban. Az index.hu az okok között említi a központi fekvést, a lakosságszámot, az infrastruktúrát, az oktatást, a szolgáltatások minőségét, valamint az állami szolgáltatások nem elhanyagolható hányadát, amely a GDP csaknem10 százalékát teszi ki.

Fővárosunk egyébként csak magyarországi viszonylatban tűnik vonzó úti célnak, egy nemzetközi összehasonlításban Budapestet Pozsony, Varsó, Prága, de még Bukarest is megelőzi.

kép

Csak nekünk vonzó?

Egy kulcs és sok bűnözés

Sneider TamásA folyamatos centralizáció, a kórházi ágyszám-csökkentések, az iskolabezárások és a vasúti szárnyak felszámolása mind-mind a vidék leszakadását erősítették - nyilatkozta megkeresésünkre Sneider Tamás, az Országgyűlés szociális bizottságának elnöke. A jobbikos képviselő szerint a gazdagoknak kedvező egykulcsos adó miatt ez a negatív tendencia erősödni fog, így tovább folytatódik Kelet-Magyarország és Dél-Dunántúl leszakadása.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy az uniós források elosztása jelenleg rettenetesen rossz, a pénzeket többnyire épület- és térfelújításokra költik, amivel nem teremtenek hosszú távon munkahelyeket. ,,A Jobbik régóta szorgalmazza az élelmiszer-feldolgozóipar helyreállítását, erre kellene százmilliárdokat költeni, és sokkal több tartós munkahelyet tudnánk teremteni" - fogalmazott a képviselő.

Sneider Tamás ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy amíg félmegyényi területeken minden vascsövet ellopnak, és napi szintű a bűnözés, addig egy beruházó sem fog befektetni, vagyis a gazdaságfejlesztés kéz a kézben jár a bűnözés visszaszorításával.

Termelés és fogyasztás helyben

Z. Kárpát Dániel,,Hiányoznak a helyi feldolgozó egységek, de számos esetben az alapinfrastruktúra is. Ez jelen időben hiányosság, a jövőre nézve ugyanakkor lehetőség: a magyar tulajdonú feldolgozóipar újjáélesztésének terepe tehát adott, ugyanígy a csatornarendszerek, öntözőművek, utak kiépítésének helye is" - válaszolta a barikad.hu-nak Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos képviselő szerint a nagy infrastrukturális tervezetek munkaköreinek jó részéhez nincs szükség a legfelsőbb szintű végzettségekre, ugyanakkor ezek a hazai nagyberuházások ,,komoly multiplikátor-hatással bírnak, helyben munkahelyeket teremtenek, beszállítói lehetőségeket biztosítanak, tehát még akkor is megéri foganatosítani őket, ha jövőbeni bevételeik nem láthatók azonnal, csak nagyságrendileg felbecsülhetők".

Z. Kárpát Dániel hozzátette, a helyi szinten történő termelés növelheti a vidék megtartó erejét, ha helyi piacok hálózatával a közkonyhák és menzák az ott élő gazdák terményeire építenek.

barikad.hu


http://barikad.hu/budapest_lett_magyarorszag-20130123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicskáék bekebelezik a Balaton-partot (Frissítve)
  2013-01-23 18:38:42, szerda
 
  Simicskáék bekebelezik a Balaton-partot (Frissítve)
2013, január 23 - 13:41



Több más Balaton-parti érdekeltsége mellett most a milliárdos értékű balatonfüredi kikötőt készül megszerezni a Simicska Lajos által fémjelzett Közgép Zrt.

A kéthektárnyi területű, alsó hangon milliárdos értékű balatonfüredi vitorláskikötőt tavaly az állam nulla forintért, vagyis ingyen adta át a balatonfüredi önkormányzatnak. Ezzel nem is lett volna probléma, hiszen a bevételek az egyébként dinamikusan fejlődő város további gyarapodását segíthették volna elő.

A helyi önkormányzat azonban egy csekély összegű bérbeadási kontraktussal átjátszotta a terület használati jogát egy olyan konzorciumnak, amely tavaly még be sem volt jegyezve. A konzorciumban egyebek mellett szerepel az Orbán-kormány regnálása óta feneketlen kútként több tízmilliárdos megrendeléseket elnyerő Simicska-féle Közgép Zrt. és az a Fonyó Károly vállalkozó, aki Simicska cégbirodalmának, médiaérdekeltségeinek is az egyik legfontosabb szereplője.

Simicska és Fonyó. Érdekes háttér. Fotó: Magyar Narancs

Frissítés:

A Jobbik országgyűlési képviselői, Kepli Lajos és Szilágyi György mai közös sajtótájékoztatójukon ismertették a füredi kikötő körüli visszásságokat. Szilágyi György szerint a Jobbik 2010 óta hangoztatja, látnak folyamatokat, melyek a sport privatizációjára, értékes állami sportlétesítmények magánkézbe játszására utalnak.

Az olimpiai központok közül egy volt, amely nyereségesen működött eddig: ez a füredi kikötő. Évi mintegy 110 millió forint hasznot termelt az államnak, ezáltal a sportnak. Az állam tavaly nulla forintért átadta a kikötő kéthektáros területét Balatonfüred önkormányzatának, ezt a Jobbik még üdvözölte is, mert a dinamikusan fejlődő Balatonfüred polgárai megérdemlik, hogy városuk tovább fejlődjön az összegből, még ha az a sportból esik is ki.

Ellenben az önkormányzat a milliárdos értékű (állami becslés szerint is minimum egymilliárdot érő), évi 110 millió forintos nyereséget hozó területet 15 milliós (!) bérleti díjért átjátszotta egy konzorciumnak, amelynek a tagjai a Swietelsky, a Közgép és Dr. Fonyó Károly, Simicska Lajos üzlettársa, jobbkeze, nem mellesleg a vitorlás szövetség elnökségi tagja. Vagyis gyakorlatilag kiszervezték Simicska Lajos cégbirodalmának. Ugyan a terület a hatályos törvények szerint 15 évig nem idegeníthető el, ám az új hasznosító, a Simicska-cégbirodalom földhasználattal, a területre építés kizárólagos jogával rendelkezik. Egyebek mellett egy ötcsillagos szállodát is terveznek építeni a kéthektáros területre.

Kontrát Károly államtitkár ma bejelentette, a füredi sétányt, melyhez az ominózus két hektár is tartozik a közeljövőben EU-pályázatból újítják föl, ez is növelni fogja az ingatlan értékét, mely a 15 éves elidegenítés lejárta után adás-vételi szerződéssel megvehető lesz. Ugyanígy hozsannázott ma Bóka István polgármester a vitorlás szövetség elnökével több internetes médiumban, mondván, micsoda hatalmas fejlődés vár a kikötőre, melynek a vitorlások lesznek a kedvezményezettjei.

Kepli Lajos, a körzet országgyűlési képviselője elmondta, a Jobbik megálljt akar parancsolni az értékes állami vagyon kisajátításának, annak, hogy a maffiaszerű működésű fideszes oligarcharéteg állami vagyonon hízzon tovább. Hűtlen kezelés alapos gyanúja merül fel a balatonfüredi esetben, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket: a feljelentést.

Szilágyi újságírói kérdésre hozzátette: pártja fél tőle, a füredihez hasonló értékes sportcélú ingatlanok is a bújtatott privatizáció áldozatai lehetnek a jövőben. Ő maga javasolta korábban, hogy az elidegeníthetetlenség időtartama a 15 év helyett legyen minimum 25 év, de a módosító indítványt a kétharmad leszavazta.

Horváth Ádám
barikad.hu

http://barikad.hu/simicskaek_bekebelezik_a_balaton_partot-20130123
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Őrület, de van benne (cionista) rendszer
  2013-01-23 18:35:38, szerda
 
 

Őrület, de van benne (cionista) rendszer


“Azért jöttem, hogy elmondjam az igazságot, az igaz történelmet. Az igazságot a múltról, az igazságot a gyarmatosításról, az igazságot a háborúkról, annak drámájáról, tragédiáiról, és az igazságot akarom elmondani az eltorzított emlékezetről".
Vajon kitől hallhattuk alig egy hónappal ezelőtt az idézett szavakat? Nem fogják kitalálni a kedves Olvasók: Francois Hollande francia államfőtől származik a fenti idézet, aki karácsony előtti algériai látogatásán mondott szívhez szóló szavakat a gyarmatosításról, a háborúkról, az emberi szenvedésről.

Hollande hamut szór a fejére Algériában
Az elnök nem mulasztotta el a bocsánatkérést sem mindazokért a szörnyűségekért, amelyek a francia gyarmatosítók okoztak Algéria népe számára. Erre mi történik? Eltelik pár hét, és a gyarmatosítás borzalmai fölött krokodilkönnyeket ontó francia elnök parancsot ad egy másik afrikai országban, Maliban található létesítmények bombázására, majd katonákat vezényel a térségbe. Valójában amikor Hollande Algériában látványosan hamut szórt a fejére a franciáknak a múltban elkövetett bűnei miatt, már feltehetően készen álltak a haditervek a Mali elleni katonai agresszióra. Hogyan lehet valaki ennyire pofátlan és gátlástalan?
Persze, mint tudjuk, most ,,másról van szó". Ezúttal Franciaország ,,nem gyarmati háborút folytat", hanem harcol a ,,terrorizmus ellen" és a ,,demokráciáért". Roppant hihető magyarázat. Miként roppant hihető volt a magyarázat a 19. században is, amikor Franciaország szerte a nagyvilágban építgette gyarmatbirodalmát. Akkor a ,,civilizáció" terjesztésével indokolták a francia haderő tengeren túlra vezénylését. A magyarázat tehát mindig más és más, annyi biztos csak, hogy francia katonák továbbra is jelen vannak Északnyugat-Afrika számos pontján, Maliban pedig harci cselekményeket folytatnak a ,,barbár bennszülöttek" - pardon, ,,a muzulmán terroristák" - ellen.
Hogy az abszurd még teljesebb legyen, Algéria - amelynek népe megelégedetten hallgatta végig Hollande elnök bocsánatkérését - támogatja az egykori gyarmattartójának Maliban végrehajtott agresszióját. Támogatja, annak ellenére is, hogy a francia beavatkozás nyomán az iszlamista harcosok nagy számban jelentek meg Algéria területén. És még nincs vége a képtelenségek sorozatának. A párizsi kormány ugyanis most ugyanazon iszlamista ideológia nevében küzdő erők ellen folytat háborút Maliban, melyek zászlaja alatt harcoló fegyveres csoportokat viszont támogatta Líbiában, és jelenleg is támogatja Szíriában. Érti ezt valaki? Ha a fundamentalista iszlám ellenség Maliban, Iránban, Afganisztánban, Pakisztánban, Jemenben és Szomáliában, miért nem ellenség Líbiában és Szíriában? És vajon miért nem tesz semmit a Franciaországba özönlő bevándorlás korlátozása érdekében az ,,iszlám fenyegetés" ellensúlyozás céljából Maliban háborút is vállalni kész francia vezetés, amikor odahaza éppen a betelepedő idegenek terjesztik a fundamentalista iszlamista ideológiát? Maliban harcolnak az iszlám ellen, de ha Franciaországban erősödik a muzulmán hit, az nem zavarja őket?

Mindez, ha belegondolunk, a legteljesebb őrületnek tűnik. Mintha úgy a francia, mint az európai politikusoknak elment volna a maradék csöpp esze. Valójában persze nem bolondultak meg ennyire. Ezeknek a látszólag egymással homlokegyenest szembenálló politikai-katonai döntéseknek és stratégiáknak megvan a magyarázata. Természetesen szó sincs a ,,francia hegemónia" kiterjesztéséről (főképpen nem a francia gyarmatbirodalom újjáélesztéséről), de még a francia vagy az európai érdekek képviseletéről sem. A látszólag érthetetlen események mögött a politikusokat dróton rángató, az Amerikát és Európát uraló cionista oligarchia ravasz számításai állnak.

Perge Ottó - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/7/106907/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demokratikus ellenzék
  2013-01-23 18:34:06, szerda
 
 
Demokratikus ellenzék

Fene nagy szó lett mára ez a fránya demokrácia, ahol a kormányzó párt, kétharmados felhatalmazással is demokratának tartja magát . Elnevezéséből is tudja az ember a fiatal ,,demokraták" szövetségéről ezt, de az ellenzék szétforgácsolódott, szedett-vedett társasága is a zászlójára tűzte a demokratikus ellenzék színeit . Mi lenne ez, ha nem demokrácia, kérdezhetnénk . Az ellenzéki tömörülés egyedüli programja leváltani a kormányzó pártot, és visszahozni a köztársasági párt sztálinista alaptörvényéből sugárzó másfajta demokráciát .

A libatolvaj által fémjelzett részvénytársaság nagyobb részesedést kiván az övéi számára, s azt gondolja ez sikerülhet is a megvezetett magyar választók rövidtartamú memóriájára építve . Döbrögi uram lúdbőrős lesz még annak a gondolatára is, ha L. Mátyás még háromszor húzná el nótáját a : ,,nem loptam én életemben" címűt . Együtt 2014-ben Mozgalom abban reménykedik, hogy a valódi ,,magyar baloldal", akik körülbelűl nyolcszázezren voltak a rendszerváltozás idején, összeállnak az ,,áldemokrata, álliberális FIDESZ"-el szemben, mint ahogy az EU demokratái is teszik az ottani NÉPPÁRT-tal szemben, akik természetesen maguk is demokraták, mert a ,,nemzet" szót ki sem merik ejteni ők sem a hivatalos fórumokon .

Milyen szép lenne, ha Európa nemzetei e kontinens érdekében összefognának ! Segítenék a lemaradottakat, de csak annyira, hogy azok megőrizhessék jellegzetes vonásaikat e térség sokezer éve már megállapodott területén, amit lássuk be, alaposan átrajzoltak az utóbbi évszázad során . A keleti és a nyugati valláshatárokat nem vették figyelembe azok, akik az új határokat meghúzva, konfliktus zónákat teremtett a vallások törésvonalánál, ami az utóbbi ezer év felosztását jellemezte . Nyugat Római Birodalom itt találkozott a Kelet Római Birodalommal, ami Bizánc központtal más értéket próbált átmenteni az utókor számára . Szent István király halála után néhány évvel felbomlott ez a Katolikus Szövetség Jézusban . Róma és Bizánc egymást feltételezve uralkodott sokáig, valahogy úgy, mint a Nyugat és a Szovjetúnió vasfüggönyös egymásramutogatásainak az idején .

Felmelegedett a hidegháborút követő időben Európa . Idegen tollakkal kezdett el ékeskedni, megtagadva múltját, erkölcsiségét, s összeállt örökös ellenségével egy hamis illúziót támpontul véve . Ez a virtuális mellébeszélés modern tudományát is megalapozta, amivel a nyugat jóléti, szociálisan érzékeny államainak is a végét jelentette . A felszabaduló kelet, bolsevista agymosáson átesett hordái megjelentek a berlini fal általuk ütött résein . Özönlöttek kifelé ezen az addig bebörtönzött lelkű fiatalok, s tönkre tették rövid idő lefolyása alatt a nyugati szemlélet illúzióját .

Németországot újra egyesítette egy felsőbb akarat, mondhatnám azt is, hogy azok döntötték le a falakat, akik parancsot adtak korábban a felépítésére . Az emberek mit sem tudtak erről sokáig, de mire eljutott hozzájuk a számítógép adta szabadság milliónyi csatornáján, addigra cigányútra futott Európa . Idegen népcsoportokat zúdít Európára a fehér ember ellensége . Korábban is ők jövedelmeztek a rabszolgapiac nyereségeiből, amikor nigériai, ghánai feketéket szállítottak Amerikába óriási haszont seperve be ezzel . Most újra ők lettek a feketék vezetői megint, s újjal mutogatnak az európai ember sápadt arcára, ami egyre inkább egy mesztic fizimiskájára emlékezteti az embert .

Angliát a gyarmatokról elzavart árulóik által jutalmazott réteg szállta meg, egy ki nem mondott program keretében, amit a multikultúra nevében működtetnek Európán kívüli erők, a százötvenéves török uralomra emlékeztető megszállás módszereit alkalmazva, amit Budán már bevetettek ellenünk . Így szállták meg Németországot és Ausztriát . Tájidegen ott az iszlám minaretje, s a dzsámi is idegenül hat az új helyén ! A müezzin kora reggeli trillái is egészen más érzelmeket váltanak ki az ott élő emberekből, mint a pacsirták korábbi szólamai . Valljuk be : Európa a kereszténység alapeszményei által lett az, ami . A tíz parancsolat mózesi elterjedése tetté olyanná világunkat, amit egy milleniumon keresztül épített, s szépített . Új világok megalapításánál is ezt az eszmét vették figyelembe a gyarmatosítók Amerikában, Ausztráliában egyaránt, de most, mintha az utóbbi harminc év alatt bekövetkező változások összedönteni készülnének ezt az ezeréves birodalmat egy teljesen új elmélet nevében .

Régebben az emberek karddal az oldalukon mentek ki kaszálni a földjükre . A szomszédok is hallótávolban volltak mindig, s így összefogva, sikerült megmérkőzni azokkal, akik a másét akarták . Ma a cigányok kisebb nagyobb csoportja botokkal, vascsövekkel felfegyverkezve, sőt emberölésre alkalmas késekkel támad a gazdanép immár megfogyatkozott, s egymástól elkülönülő tagjaira, akik képtelenek megvédeni a földjeiket, de már valós életüket is veszélyezteti ez a rabló sereg . Amikor veszély fenyegette az országot fogta a fegyverét és hadba indult . Ki mit kapott a keze ügyében azzal próbálta megállítani az ellene törő, életét és vagyonát kivánó idegent . Most az állam akkora hatalomra tett szert, hogy ő akar megvédeni bennünket, nélkülünk . Ellustultunk valljuk be . Amikor még a fegyvergyártás a harangok beolvasztását jelentette veszély esetén, akkor még teljesen más érdekek vezérelték az embereket .

Ma már üzletté alakult a hadviselés . Ellenséget keresnek olyan helyen, ahol kevesen laknak, de hatalmas területtel rendelkeznek, mint Afganisztán, ahová a fegyverlobbi által legyártott, sokezer évig mérgező, elhasznált urániumból készült lövedékeiket belesüllyeszthetik a Himalája hegység alsóbb nyulványaiba . Képzeljük el ezt a maffiatevékenységet közelebbről ! A mérgező, rádióaktív urániumot átveszik az erőművektől jó pénzért a lövedéket gyártó vállalatok, akik állami megrendelésre adják tovább az USA hadseregének, akik lelkiismeret furdalás nélkül eresztik bele az afgán hegyekbe azokat a félkilós lövedékeket, percenként ezret gépfegyverük segítségével . Nem törődnek az ott élő, terroristának nevezett emberekkel, akiknek ivóvizét örökidőkre megmérgezte ez a tömeggyilkosságra alkalmas fegyver .

Irak sivatagos tájait is ez a veszélyes hulladék szennyezi már az első Öbölháború óta . Emiatt eldeformálódott gyermekek születnek nap mint nap . Nem kell hozzá sok idő, s ez a szennyezett víz eljut majd azokba az államokba is, akik kitervelték ezt a mérhetetlenül nagy kárt okozó hadviselési formát . A haszon nagysága csábítja ezeket a kalandorokat arra, hogy tovább folytassák a világ tönkretételét a béke nevében, a szabadság, egyenlőség és a testvériség jegyében . Köszönjük ezt a liberális demokráciát, ahol a kormányok kiegyeznek az ellenzékeikkel, a hégeli dialektika elvei szerint . Az ördög kiagyalta az óriási hasznot jelentő állandó háború szörnyetegét, ami területet nem nyer ugyan, de állandó feszültségben tartja az egész világot csak azért, hogy a rendszere fennmaradjon . Még az angyalt is beszervezi látványosan ennek fejében, ami napjaink szintézisét jelenti a média segítségével .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.