Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Tényleg olyan erősek lennének a zsidók?
  2013-01-27 21:39:10, vasárnap
 
  Tényleg olyan erősek lennének a zsidók?

NEM! A zsidók nem sok dologhoz értenek igazán. A pénzszerzéshez kétségtelenül kiválóan, továbbá a gójok félrevezetéséhez is! Ők a hazugság világbajnokai! Utóbbit már 3500 éve művelik és a tökélyhez közeli szintre fejlesztették. Eredményeiket jórészt az összetartásuknak köszönhetik.
A világ jelentősebb államaiban ma (még) kezükben tartják a médiát és a pénzvilágot, a bankokat, biztosítókat, hitelminősítőket és az egyéb hasonló ,,sóhivatalokat". Ilyennek tartom az IMF-et, a Világbankot, a FED-et és egyebeket! Nyomukban rengeteg kiskutya szaladgál, hatalmukat részben ,,csahosaik" biztosítják. Napjainkra már az EU is ,,zsidócsahos" lett!
Hatalmuk ennek ellenére csak látszólagos, nagyon is virtuális!
A művészet és a tudomány területén szinte semmit sem alkottak. A sportban a leghátul kullognak. Az ipari és mezőgazdasági termelésből alig-alig veszik ki részüket! Annál inkább a kereskedelemből!
Eredményeiket kisebb-nagyobb trükkök ezreinek köszönhetik. Továbbá annak az általános igazságnak, hogy minél nagyobb egy hazugság, annál inkább elhiszik azt! Hatalmuk olyan, mint a délibáb! Gólemek ők, melyek agyaglábakon állnak! És úgy dőlnek össze, mint egy homokvár!
Betegnek tartom az olyan államokat, ahol a GDP-ből az igazi termelés (ipar, mezőgazdaság) csupán 20-30%-kal részesedik. Pedig ma a világ ún. vezető államaiban ez a helyzet. Mindez a zsidó behatás következménye! Megfertőzték az USA-t és Európa sok államát.
Sajnos sok híres személyiség pesszimista a zsidó expanzióval szemben!
Richard Wagner német zeneszerző:
Egyben biztos vagyok: Az, hogy a zsidók lelki életünkre befolyást gyakorolnak, az a legmagasabbrendű kultúrirányainknak a rossz irányba haladásában és meghamisításában vehető észre. Hogy a kulturális lecsúszást meg lehet-e akadályozni a romboló külső erő elutasításával, azt nem tudom megállapítani, mert ahhoz olyan erők szükségesek, amelyeknek én nem tudok a létezéséről.
Nietzsche is bizonytalan!
Friedrich Nietzsche német filozófus:
A huszadik század látványosságai közé tartozik az európai zsidók sorsának végső rendezése. Minden tény arra mutat, hogy mivel elvetették kockájukat és átmentek Rubikonjukon, két lehetőségük van: vagy Európa urai lesznek, vagy elvesztik Európát, ahogyan az ókorban Egyiptomot elvesztették, amikor hasonló helyzetbe juttatták magukat.

Nem szabad a pesszimizmus és opportunizmus hibájába esnünk! Ha a zsidókat megfosztjuk a külső máztól, semmivé vállnak! Az ő igazi világuk a bankok, a tőzsdék és hitelminősítők hazug világa! Pénz nélkül hatalmuk szertefoszlik. Kibújik belőlük az elmaradott, ázsiai nép(ség)!
A teendő tehát végső csapás a bankok, pénzintézetek, a biztosítók és tőzsdék világára! Csapás magára a pénzre! Ha a pénzt - önmagában - értéktelennek tekintjük, akkor semmijük sem marad! Helótákká válnak! Szinte sajnálatra méltókká! Melyek mindig is
voltak! És lesznek hamarosan!

http://www.facebook.com/kunpeszer.haziorvosavoltam/posts/477891295608050
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vagyonosodási módszerek
  2013-01-27 20:17:49, vasárnap
 
 

Vagyonosodási módszerek

Az ember egy élet ledolgozott munkája után is legtöbbször vegetál, ,,éppenhogycsak" megél valahogy, miközben mások királyokként tengetik hétköznapjaikat, mert olyan ismeretséggel rendelkeznek, amelyek jövedelmezőbbek, mint a becsületes munka . Egyszer láttam egy németek által készített dokumentum filmet, ami a romániai cigányok mesterségét kutatta, kik történetesen egy olaszországi kisvárosba vitték a pereputtyukat, akik 14 éven alúli kiskorúkat arra alkalmaztak, hogy az emberek pénzautomatákban tartott megtakarításait elvegyék tőlük bestiális módon . Beüti a számait, elteszi a kártyát, majd amikor kiköpte magából a pénzt, előterem közeléből egy fiatal cigánygyerek, félrelöki, kikapja a gépből a lóvét, és elszalad vele .

Az öreg nem érheti utól . A gyerek meg sem áll hazáig, majd egy másik helyen ismét megjelenik . Így megy ez egészen addig, amíg a rendőrök ki nem paterolják az egész bagázst országukból, ledózerolva a híd alatt épült táborukat . Persze az ilyenkor rájuk jellemző szemét és fekália mindenhol, amit fertőtleníteni kell, miután félresöpörték a nomádok sajátos civilizációjának a maradékát . Ezek a bűnöző csoportok ebből a tevékenységből fizették azokat a csodabogarakat Bánffihunyadon, amit befejezetlenül hagytak bár, de a keskeny földre épített óriási házak, többrétegű tetői összeérnek, szinte egymásba akadnak . Félbemaradt munkák sora jellemzi ezt a népcsoportot, akik a legprimitívebb viszonyok közt is otthon érzik magukat, de sokszor félkilós aranylánc súlya alatt görnyedve vonaglanak valami szórakozóhelyen, miközben a rabszolgaként alkalmazott csicskájuk belegebed a munkába .

Mások abban ügyeskednek, hogy miként rövidítsék meg a hazai szolgáltatások, fejőstehénként működő nagyvállalatait, ahol a mérőórák visszaállításával, gyakran kicserélésével, milliós nagyságrendű károkat okoznak a fogyasztóknak . A Célpont oknyomozó újságírójának a felfedezése nyomán bukott le ez a maffiaszervezetet . A jéghegy csúcsa csupán ez az összehangolt rablás, amiben benne van a politika, hasonlóképpen a kábítószerkereskedelem adta helyzet kiaknázásában . A privatizáció intézményesített lehetőségeinek az idején hazánkból a mai államadósság kétszerese vándorolt ki más országok adóparadicsomaiba, ahol a napjainkig jövedelmezhet a gazdájának, akiket a banktitok labirintusai eltakarnak az igazságszolgáltatás elől . Intézményszerű bűnözés ez a javából, ahol időnként egy-egy halacska a hálóba kerül, de a háttérben meghúzódó, mesés vagyonnal rendelkező kiválasztottak arisztokratákat megszégyenítő fényűzésben élnek .

Minden belefér a demokrácia értelmezésébe, ahol a többség jogait néhány kisebbségben élő idegen határozza meg, ezért a bűnüldözés szervezeteinek eredményes munkája még várat magára . Az amerikai szesztilalom idején az alkohol forgalmazását az olasz maffia vállalta magára, akiket a Kóser Nostra elnevezésű nemzetközi páholy vezetője Mayer Lanski felügyelt . Piti bűnözők vitték el a balhét, miközben a jobblét a megbízókat gazdagította . Láthatjuk, hogy a jelenlegi kormány által felszabadított szeszgyártási tilalom kinek kedvezett Magyarországon . A kisüsti szilvapálinka készítés büntetés terhe mellett tiltva volt, de közben a környék hagyományait mentő műkedvelők kuktájuk segítségével fejték a hegy levét . Minden valamirevaló magyar ember értett a pálinkafőzés mesterségéhez, amikor az érett gyümölcs cukortalmából isteni nedűt varázsolt bizonyos szabályok betartásával . Az első pohár tartalmát kilöttyintették, mert tudták, hogy a faszesz vakságot okozhat .

A nem is olyan régen elhalálozott Zwack mester kisajátította a szeszkészítés monopóliumát hazánkban, ami valljuk be, már a tizenkilencedik század második felétől kazár monopólium volt . Falusi korcsmárosok, zugpálinkafőzők milliós vagyonokhoz juttatták ezeket a rideglelkű embereket, akiket később emancipáltak is a Kiegyezés során . Ők is magyarok lettek, de amikor előnyük származik belőle, azonnal kisebbségi helyzetük mögé bújnak . Nekik köszönhető az a kivándorlási hullám, ami tevékenységük folytán reánk zúdult reménytelenség velejárója volt . Másfélmillió emberünk tántorgott ki Amerikába, az első háborút megelőző időben .

Ezek a szerencselovagok többször visszatértek a Kárpátmedence szent földjére, ahol az aratást követő vészkorszak ismétlődött . Nem csak a papírtalpú katonai bakancsot készítő szélhámosokról van itt szó, hanem a patkányforradalom népbiztosairól, akik rövid 133 nap alatt többet ártottak Magyarországnak, mint a török százötven éve . Lefejezték arisztokráciánkat, kiirtották azt a középosztályt, akik a veszély elmúltával vezetni tudták volna a magyar nemzet tagjait . A második nagy háború után, már nem maradt belőlük szinte senki, aki megmenthette volna hazánkat tőlük, mint Horthy tette 1919 novemberében, amikor bevonult Budapestre, a bűnös városba .

Egy várost nem kellene általánosságban véve bűnösnek nevezni, de amikor a csatornatöltelékek elárasztották az utcát, az embereknek nem maradt más lehetőségük, mint láthatatlanságban meghúzódni mellettük . Az államosítás után minden a kezükbe került . Munkánk hasznát kommunistáinkon kívül senki sem tudhatta magáénak, bár egyenlőek voltunk velük szavakban, de a valóság megmutatta nekünk a szenvedésnek a valódi arcát . Levert forradalmunk után jobb idők jöttek, de a rombolás nem szünt meg teljesen . Becstelenségek árán rabolták el az emberek lelkét . Ezért nincs ma már egységes magyar nemzet, mert a rontás árnyalatait rávetítik újra és újra az agymosott ember tudatára .

A rendszerváltást is megszervezték nekünk ezek a gátlástalan szerencselovagok, és az állam tulajdonát, a tulajdonképpeni nemzeti vagyont, elprivatizálták az orrunk elől . Erőszakkal elvették előbb, majd hamis pénzen felvásároltak mindent a nemzetközi rablólovagok . Népi demokráciából, demokráciába csöppentünk egy pillanat alatt, ahol ugyanazok, egészen másról beszéltek nekünk . A magántulajdon szentségéről papolt nekünk a vagyonunkat elkobzó elvtárs gyermeke, unokája, miközben értetlenül néztük a szemünk előtt lezajló dolgokat . A ,,kulák" földje spekulánsok kezére került, akiknek a revolverükön kívül semmijük sem volt, amikor népbiztosként a hazánkra törtek .

Ifjú kommunistáink milliárdos vagyonokat gyüjtöttek a háttérhatalom jóvoltából, de még ma is védi őket az akkor hozott törvény, amiért elszámoltatni sem tudtak ezideig senkit . Amíg ezek a törvények hatályban lehetnek, ne is gondoljunk rendrakásra, mert most is ugyanazok ülnek a bírói székben, akik a törvénytelenséget törvény erőre emelték, a diktatúra idején . Ne csodálkozzunk hát ezeken a meggazdagodni vágyó, hiányos erkölcsű megtévelyedetteken, mert a mögöttük álló erők is az ő bőrükön gazdagodtak meg . Nagy vagyonuk a mi kárunkra vagyon ! Ne feledjük : Állnak még a paloták, ahol királyok, hercegek, grófok gyilkosai élnek mind a mai napig .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milyen érdekeket védenek Önök? Mert, hogy a magyart nem az t
  2013-01-27 18:08:06, vasárnap
 
  Soha többé holokauszt. Sulykolják újra és újra. Nem fordulhat elő ismét, hogy a magyar állam nem tudja megvédeni állampolgárait - hangoztatta a holokauszt emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen a honvédelmi miniszter. Soha többé nem eshet meg, hogy valakit vallása vagy származása miatt kiközösítsenek, megfosszanak vagyonától és meggyilkoljanak. Nem fordulhat elő ismét, hogy az ezeréves magyar állam nem tudja megvédeni állampolgárait - mondta a honvédelmi miniszter a holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen az Uránia Nemzeti Filmszínházban vasárnap.

Tisztelt Hende Csaba úr, Magyarországon nap mint nap, óráról órára előfordul ez. Nem tűnt fel? Csak ha az izraelitákat szellenti meg a szél az az égbekiáltó? Meddig tart még ez a seggnyalás? Minket bárki kilakoltathat, kisemmizhet és legyilkolhat? Milyen érdekeket védenek Önök? Mert, hogy a magyart nem az tuti....
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életpálya modell...
  2013-01-27 17:54:17, vasárnap
 
  Életpálya modell...

Hoffmann Rózsa elmegy a fodrászhoz. Amikor belép, a fodrász felkiált: - Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony!!! Milyen frizurát parancsol?
- Hát maga ismer engem?
- Persze. Tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem fodrásznak.
Kész a frizura, az államtitkár megy haza taxival, ahogy beszáll, a taxis így szól hozzá:
- Jó napot kívánok, drága államtitkár asszony! Hová lesz a fuvar?
- Hát maga is ismer engem?
- Persze. Tudja, én azelőtt tanár voltam, de kevés volt a fizetés, nem tudtam eltartani a családot, így hát elszegődtem taxisnak.
Hazaérnek, kiszáll a taxiból, odamegy hozzá egy rongyos koldus:
- Jajj, aranyos drága államtitkár asszony! Adjon egy pár forintot, otthon éhen hal az asszony, meg a gyerekek.
- Ember, csak azt ne mondja, hogy maga is tanár volt!
- Jajj, dehogy, drága államtitkár asszony! Én még mindig tanár vagyok, csak most lyukasórám van...
Oszd meg, ha szerinted is találó!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel: Németország az idők végezetéig bűnhődni fog a holoka
  2013-01-27 17:42:42, vasárnap
 
  2013-01-27. 16:26
Merkel: Németország az idők végezetéig bűnhődni fog a holokauszt miatt

Az alapszabály a következő: ha gój követ el súlyos bűncselekményt gój ellen, az bizonyos idő elteltével elévül. Ha zsidó követ el bűnt gój ellen, az nem bűn, hanem "önvédelem". Ha gój követ el bűnt zsidó ellen, tette sohasem évül el, sőt még leszármazottainak is bűnhődnie kell. Így néz ki az “új világrend", melyben állítólag minden ember egyenlő, és szigorúan tiltják a faji alapú megkülönböztetést.

Az úgynevezett holokauszt nemzetközi emléknapja előtt egy nappal, Adolf Hitler hatalomra kerülésének 80. évfordulójára alkalmából közzétett videoüzenetében Angela Merkel német kancellár közölte: mindenkinek hozzá kell járulnia az antiszemitizmus elleni harchoz. A zsidóbérenc Merkel szerint továbbá Németország "örök időkig" felelősséget fog érezni a nemzetiszocialisták által elkövetett bűnök - elsősorban természetesen a holokauszt - miatt.
"Világosnak kell lennie minden egymást követő generáció számára, és bátran, erkölcsi eltökéltséggel mondhatjuk, hogy minden egyes személynek hozzá kell járulnia (a harchoz), azért, hogy a rasszizmusnak és antiszemitizmusnak ne lehessen esélye" - nyilatkoztatta ki a német kancellári székbe ültetett cionista politikus.
Január 30-án a zsidók kegyeiért folyó versenyben jól teljesítő Merkel látogatást tesz a Terror Topográfiája Dokumentációs Központ berlini épületében, mely a Gestapo és az SS vezérkarának egykori székhelyén található.
Adolf Hitlert a német államfő, Paul von Hindenburg 1933. január 30-án nevezte ki kancellárnak. Ezt követően megkezdődött a romba döntött Németország újjáépítése, melynek eredményeképpen néhány év alatt sikerült lerázni a nemzetközi karvalytőke igáját, visszaállítani a német nemzet becsületét, és jelentős mértékben emelni a németek életszínvonalát.

Perge Ottó - The Jerusalem Post nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/107181/#ixzz2JC9IS2nZ


http://kuruc.info/r/6/107181/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz nyilvánosan is a dél-amerikai modell mellett?
  2013-01-27 12:24:25, vasárnap
 
 
2013. január 24., csütörtök
A Fidesz nyilvánosan is a dél-amerikai modell mellett?

Bogár László Fideszes ideológus igazolta, amit sejtettünk, hogy Orbán a dél-amerikai modellben látja Magyarország jövőjét. Ahol a felső 10 ezer kiváltságokat élvez, a középosztály elsüllyed és a társadalom alsó harmada pedig a létéért küzd. Ez a modell kedvezőbb a felső tízezernek, mint a szocializmus, de mindenki másnak tragikus olyan országban élni, ahol 3 millió ember azt eszi, amit lopni tud magának?

Matolcsyt akár Bogár László szócsövének is tekinthetnénk, mert Bogár vízióit valósítja meg az elmúlt 3 évben. Bogár László most viszont Orbán szócsövének szerepében jelent meg a Heti Válaszban egy pillanatra és ahogy ez lenni szokott utána cáfolta magát. Ennek ellenére, amit mondott nagyon sötét jövőt vetít Magyarország elé.
,,A magyar népességnek legalább a harmadát végképp elveszítettük, mert már nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, tulajdonságokkal, melyek segítségével beilleszkedhetnének egy normálisan működő társadalomba. ... Orbán Viktor látja ezt a csapdát, csak nem beszélhet őszintén a valóságról - mondja a közgazdász. Nem derülhet ki, hogy ezeket az embereket igenis ott kell hagyni az út szélén, mert ha nem így teszünk, akkor a többiek soha nem fognak célba érni."
Bogár, végül is azt mondja, hogy a Fidesz minden ellenkező kommunikációja ellenére a dél-amerikai modellt próbálja megvalósítani. Ezzel részben nem okoz nagy meglepetést, mert nélküle is látszott, hogy Orbánék 3 éves politikája ebbe az irányba viszi az országot. Ehhez érdekes adalék, hogy 2011- ben Orbán még a ,,senkit nem hagyunk az út szélén" szlogennel népszerűsködött. A populista, egy személy által irányított politika, a felső tízeznek kedvező adó és gazdasági rendszer. Capcured state, amikor az oligarchák képesek törvényalkotást saját érdekében felhasználni. Kasztosodás az oktatáshoz való hozzáférésben, a szociális háló eltűntetése, romló közszolgáltatások, a közigazgatás pártirányítás alá vonása és működőképességének csökkenése. Multi ellenesség, államosítások, értelmiség ellenesség, stb stb. Erről írtunk már: http://mkovacstibor.blogspot.hu/2012/05/rabszolgak-lazadasa-az-orban-rendszer.htm l
Hiába tudtuk ezt, most mégis sokkolóan hangzik egy főideológus szájából, mert azt igazolja, hogy ők ezt valóban tudatosan teszik, és azt hiszik működni fog, sőt ez az egyetlen út. A felső tízezer tagjai számára sok máshol nem található előnyt jelent a dél-amerikai modell. Teljesítmény nélküli sikerek, privilégiumok, törvény felettiség, olcsó munkaerő, szolgahadak. Számukra sokkal jobb, mint a szocializmus, mert fogyasztásukat és szabadságukat semmi nem korlátozza. A középosztály és a dolgozók azonban nagyon megszenvedik és az ilyen országokban a hétköznapi élet rémisztő tud lenni. Hozzá kell tenni, Magyarországon már jelentkeznek az első negatív hatások. A romló közbiztonság, a mélyszegénység terjedése, a belső társadalmi feszültségek robbanáshoz közeli növekedése, a szélsőségek erősödése.
Bogár abban igazat mond, hogy van 3 millió körüli olyan ember, akivel nagyon nehéz modern országot építeni. A funkcionális analfabéták számát 25%-ra teszik egyes kutatások a munkaképes korúak között. A mélyszegények száma is hasonló számokat mutat. Ennek a helyzetnek a megoldása nem egyszerű feladat és óriási teher a társadalmon. De épeszű ember nem gondolhatja, hogy ennek egyetlen megoldása ezeknek az embereknek az út szélén hagyása, amin valószínűleg az ingyenes közszolgáltatásokhoz (oktatás, egészségügy, szociális rendszer) hozzáférésének megvonását kell érteni.
Ennek ellenére a Fidesz ebben az irányban halad. Ha ez gyorsul, már néhány éves távlatban a gazdagabb környékek sorompóval való elzárása a bűncselekmények számának exponenciális növekedése lehet a következménye. Bekövetkezik a nagyvárosokban üresen álló lakótelepi lakások (Budapesten 100 ezer lakás áll lakatlanul) szegények általi elfoglalása, cigány és egyéb szegény gettók kialakulása. A bűnözés olyan szintre nő, amit ma el sem tudunk képzelni és ezt bizonyosan nem tudja az állam rendvédelmi eszközökkel kezelni.
Dél-Amerika csak néhány Bogár László féle ködevőnek tűnik olyan álomvilágnak. Ahol a globalizációtól való függetlenség és a nemzeti vagyon feletti erős állami kontroll akadályozza meg a nyugati pénzszivattyúk működését. Az Bogár félék szemében hősök a Chávez-ek, pedig a valóság ezekben az országokban félelmetes. Chávez egy kvázi polgárháborús helyzetben tartja országát, ami olyan mélyen megosztott, hogy még Magyarország is csak ipari tanuló hozzá képest. Az olajból származó bevételeiből csak azért képes megélni, mert az olaj ára tartósan magas a világban, pedig kitermelési kapacitása már a fele csak a hatalomra kerülése előttinek, mert az állami vállalatok nem képesek normálisan működni. Az állam sok mindenre rátelepszik, de a közbiztonságra ennek ellenére nem jut elég erőforrás.
Ez az, ami a legmegdöbbentőbb, és amitől a középosztálynak legjobban rettegnie kell. A 30 milliós országban, békeidőben 16 ezer embert gyilkolnak meg évente. Ez a magyar ráta közel 20 szorosa, mintha nálunk évente 5300 gyilkosság lenne. Naponta 15. El tudjuk ezt képzelni?
A helyzet nem sokkal jobb a többi dél-amerikai modell szerint működő országban sem. Bogár azt mondja, hogy azért kell ezt a hárommillió embert az út szélén hagynunk, hogy a többiek célba érhessenek. Hol hagyjuk őket? Zárjuk táborba, mint Bayer mondja, vagy alapítsunk nekik új országot Békés megyében, ahogy Spiró? Ennek pont az ellenkezője igaz. A középrétegeknek elemi érdekük, ha nem akarnak rettegésben élni, hogy kezdjünk valamit ezzel a 3 millió emberrel. Elméletileg sem lehet egy 10 milliós pici országot úgy sikerre vinni, hogy 3 millió munkaképes emberről lemondunk. A megélhetésinek nevezett bűnözésre nem ad törvényi és erkölcsi felmentést semmi, de ettől még tény, hogy minél szegényebb egy népesség, annál nagyobb lesz a bűnözés. Lehet ezt elítélni és követelni a rendteremtés, de nem fog menni. Ezt csak a felemelkedésük tünteti el. Ezért ezt nem lehet felelős kormánynak feladni.
Bayer cikke rávilágított arra, hogy a Fidesz képtelen a cigánykérdést kezelni, Bogár kiterjeszti a problémát minden szegényre. De mindkét vélemény beismerése annak, hogy a Fidesz nem tud mit kezdeni az ország legkomolyabb problémáival. Orbán minden gondra a központosítás erősítésével válaszol. A kezelés pedig csak rendvédelmi jellegű lesz ebben a világszemléletben. Az állam azt tartja feladatának, hogy ezeket az embereket távol tartsa a közszolgáltatásoktól, az oktatástól és valahogy megakadályozza a bűnözésüket. Ez sehol nem sikerült és ne is akarjunk egy olyan országban élni, ahol ezzel próbálkoznak. Legalábbis, ha nem vagyunk a felső tízezer része.
Bejegyezte: Tibor M. Kovács dátum: 12:23

1 megjegyzés:

belll2013. január 26. 12:43

Sajnos nagyon igaz. Én is régóta azt látom, hogy leginkább a peronizmusra hasonlít az, ahová tartunk. A '90-es évek elején elmélkedett valaki azon, hogy még nem dőlt el az, hogy Magyarország a délamerikai modellt választja vagy valami ennél jobbat (nyugatEU, vagy angolszász). Azt hiszem mára már eldől sajnos. Ez egyébként színtiszta feudalizmus, csak nem a föld a fő termelő eszköz és nincsenek névleges címek rangok, de a lényeg ugyanaz. Az elosztás alapja a pozíció, a korrupció és semmiképpen sem a teljesítmény. Ennek az oligarcha rendszerek lényege, hogy a tojáson belül lévők mentesüljenek a versenytől, a vagyon és pozíció vesztés lehetőségétől is. Ez ugyanaz, mint ami a hitbizomány volt. Mindenkit szeretettel üvözlünk a középkorban!:-(


http://mkovacstibor.blogspot.hu/2013/01/a-fidesz-nyilvanosan-is-del-amerikai.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izrael: Le kell modnaniuk kettős állampolgárságukról
  2013-01-27 12:01:06, vasárnap
 
  Izrael: Le kell modnaniuk kettős állampolgárságukról
2013, január 27 - 11:38


A következő kneszet hét új parlamenti képviselőjének kell a február 5-ei felesketése előtt lemondania külföldi állampolgárságáról a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli napilap internetes portáljának jelentése szerint.

Izrael bevándorló társadalom, ezért saját jogukon vagy szüleik révén sokaknak van kettős állampolgársága. Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek le kell mondaniuk esetleges külföldi állampolgárságukról, és erről már értesítették is az érintetteket.

Naftali Bennettnek, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt vezetőjének szülei Amerikából vándoroltak Izraelbe és maga is rendelkezik amerikai állampolgársággal. Dov Lipman, a Jes Atid egyik képviselője nyolc éve költözött Izraelbe az amerikai Marylandből, neki is le kell mondania amerikai útleveléről.

Két képviselő szülei révén francia állampolgár is.Móse Feiglin, a Likud szélsőjobboldalát vezető telepes politikus ausztráliai útlevéllel is rendelkezik családja révén, de még sosem járt Ausztráliában, és nem okoz gondot számára, hogy megváljon második állampolgárságáról a Makor Rison című izraeli lap szerint.Beválasztottak az új parlamentbe még egy izraeli-német és egy izraeli-litván kettős állampolgárt is.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/le_kell_modnaniuk_kettos_allampolgarsagukrol_a_kepvisloknek_izr aleben-20130127
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dohánykoncesszió - újabb és újabb ötletek
  2013-01-27 11:48:51, vasárnap
 
  Dohánykoncesszió - újabb és újabb ötletek

Ha van igazi állatorvosi ló a magyar gazdaságpolitikában, akkor a dohánypiac újrafelosztásának kivitelezése méltán pályázhatna dobogós helyre - ádáz lobbiharc, alapvető üzletviteli ismereti hiányosságok, átgondolatlan és drága megoldások, kapkodás-későn ébredés, mindennek a költségét a kiskereskedők és az adófizetők Állják. És még mindig nem látszik az alagút vége.

Mert mi is történt eddig? (Előzmény-posztok linkjei a poszt végén találhatóak)

Valaki kitalálta, miért is maradna úgy a dohánypiac ahogy van, mégiscsak 500 milliárdos buli. Az ötlet termékeny talajra talált, készült törvénytervezet, beindult a lobbi - még az is derült, kinek van a keze könyékig a buliban, de rossz az, aki rosszra gondol. Az átalakítás lényege: maximálisan kontrollált piac és csak az árulhasson dohányterméket, aki erre engedélyt szerez. A Nemzeti Dohánybolthálózat élni és virulni fog júliustól és azt is kiszámolta a Fidesz, a csak dohánytermékek értékesítéséből nagyszerűen meg tud élni egy kereskedő. Igaz, a károgók el kezdték sorolni, miért nem rentábilis a buli, de a kormányzat csak hajtogatta, már megint aknamunka folyik. Mert mi másra is utalna az a szöveg, hogy bárhogy is számolják a szakemberek, 500 dohányos képtelen eltartani egy trafikot, ráadásul az intézkedés egy csomó munkahely és kisvállalkozás végét fogja eredményezni?

Aztán elfogadták a törvényt, mit és hogyan lehet árulni és azt is meghatározták, mikorra kell kiírni a pályázatot. Arra is határozat született, a bonyolító cégnek már az induláshoz 450 millióra van szüksége - pontosan ennyi kell ahhoz, hogy felmérjék az összes települést koncesszió-igényileg meg beszedjék és döntéselőkészítsék a pályázatokat. A dohány kiskereskedők illetékes érdekvédelmi szerve örömét fejezte ki, miszerint méltányos, hogy ezentúl majd azért kell fizetni, amiért eddig nem kellett, miközben kisebb lesz a termékkínálat és az összes költséget és az elvárt hasznot a 4-5%-os árrésből kell kigazdálkodni.

A pályázati kiírás nem jelent meg időben - hogy miért? Valakinek mégiscsak sikerült megértetnie a tisztelt döntéshozókkal, hogy csak dohánytermékből egy trafik életképtelen. Jött a hatalmas ötlet, legyen benne lottó is! Igenám, de a sorsolásos szerencsejátékok árrése sem az, ami álomüzletet eredményez, viszont további extrabefektetést igényel (kaució, stb.). Az isteni szikra bekerült a törvénybe is, így már megjelenhetett, igaz egy hónapos csúszással a pályázati kiírás.

A kiírás a szöveget értelmezni tudó, de reménybeli hátszéllel nem rendelkező piaci szereplőknek inkább rossz hír volt, mint jó - igazi magyar, kiszámíthatatlan feltételekkel: szubjektív értékelés, kvázi kötelező kamarai plusz apanázs folyósítás, valamint olyan kizáró feltételek kusza halmaza, hogy újszülött vállalkozásokon kívül más nem nagyon indulhat eséllyel. A koncessziós díj látszólag nem magas (ahhoz képest viszont igen, hogy eddig ilyen nem volt, az árrés viszont maradt), de a szimpla dohánytermék-értékesítésből gyakorlatilag kigazdálkodhatatlan. A lottó meg bizonytalan, mivel arra külön engedélyt kell szerezni a Szerencsejáték Zrt-től, lehetőleg a régi értékesítő hálózat közelben lévő egységeinek kiszorításával.

Mivel üzleti terv is kell a pályázathoz, a reménybeli koncessziósok nekiálltak számolni és lám, kiderült, amit a károgók már majd egy éve mondogatnak, a törvényben megfogalmazott feltételekkel kicsi eséllyel maradhat talpon bárki is, aki trafikosként képzeli el a jövőben az életét. A pályázat beadási határideje ketyeg, a lebonyolító állami cég viszont sajtóközleményben belengeti, mi lenne, ha mást is árusíthatnának a trafikok? Égetett szesz, kávé, energiaital, újság? Szuper ötletnek tűnik a dohányboltban nyitott kisbolt - bár csak azok számára, akik majd megnyerik a koncessziós jogot. A környékbeli üzletek meg előre retteghetnek, mikor pártolnak majd el tőlük a nagyobb árréses kuncsaftok és vajon a szomszédos Nemzeti Dohány Meg Mindenféle Egyéb Bolt megnyitásától számítva mennyi idő alatt kerülnek a tönk szélére. De nem érdekes, odafenn kiszámolták, 14 ezer új munkahely lesz. Hogy megszűnik cserébe 25-30 ezer? Apróság, pozitívan kell gondolkodni, szerencse is kell az élethez, júliustól pedig épp a koncessziósoknak áll a zászló.

Igaz, ha a törvénygyár bevallja, elsőre tévedett és korrekcióként engedélyezi a kibővített termékskálát, akkor a folyamatban lévő pályázat szempontjából alapvetően megváltozik minden, amire csak építeni lehet egy üzleti tervben, de hát épp ezért rugalmas a magyar vállalkozó - a papír mindent elbír, csak játszani kell még egy kicsit a számokkal. A pályázati kiírás meg úgyis megmondta, a beadási határidő lejárta előtt 10 napig lehet módosítani a kiírást, így korrekt, nem? Ha pedig nem lesznek elég gyorsak ott fenn a parlamentben, hát meg lehet hosszabbítani a pályázati határidőt, végső esetben meg egyszerűen vissza is lehet vonni az egész kiírást, indoklás nélkül. A kiírás szerint ugyan pályázók bukják a pályázatbeadási díjat (25 ezer forint, nem tétel), de kit érdekel? Örüljenek, a pályázati biztosíték visszajár, igaz kamat nélkül ülhet az állam a százezren akár 60 napig is. Egyebekben pedig a minisztérium kizárja, hogy bármilyen felelőssége is legyen, amennyiben a feltételek jogszabályváltozás miatt változnak meg - tehát mindenki, aki beadja a pályázatot, vállalja a magyar jogalkotásból eredő kockázatot.



Igenám, de az ötletparádé még nem ért véget - még azt sem tudjuk, mi lesz a pia-kávé sztori vége, már itt az újabb javaslat, ezúttal az Oszágos Kereskedelmi Szövetségtől - legyen 10% az árrés. Mindez 19 nappal a pályázatok beadási határideje előtt. Az ötletet a kereskedők pártolnák, a dohányosok viszont nem biztos, hogy el lennének ragadtatva az ezer forintos dobozártól. Oké, lehet őket vigasztalni, máshol is drága, ők viszont visszakérdezhetnek, és tessék mondani, ott átszámolva hány forintnyi euró is az átlagbér? Ebből a fogyasztói matematikából a kormányzat nyertesen nem jöhet ki - márcsak az a kérdés, magára akarja-e haragítani a dohányzó szavazókat nem sokkal a választások előtt, vagy megelégszik azzal a pártpreferencia-változtatás kockázattal, amit a körülményesebb cigihez jutás eredményez.

A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének azonban nem tetszik a javaslat, szerintük "alkotmányossági kérdéseket is felvetne, ha az állam a dohánytermékek árképzése mellett a termék fogyasztói árát is szabályrendszerhez kötné. Ugyanis az árrés növelése a dohányterméket előállító és forgalmazó vállalatok tulajdonát képező dohánytermékek feletti szabad rendelkezés lehetőségét csorbítaná." Rövidebben: nagyobb árréssel úgy lesz drágább a cigi, hogy ők ebből egy fillért sem látnak, miközben valószínűleg csökkenni fog az értékesített mennyiség.

Ha a javaslat az illetékes fórumon a dohánylobbi ellenérzése ellenére kedvező fogadtatásra találna, a vállalkozók újra elővehetik táblázataikat és immáron 10%-os árréssel átfazonírozhatják üzleti tervüket. Mivel több méz kerül a madzagra, valószínűleg új érdeklődők jelennek majd meg a dohánypiac újraelosztásának arénájában, erőteljesebb lobbitevékenység indul be és előfordulhat, hogy aki eddig azt hitte, hátszele alapján ő lesz a befutó, az hatalmasat téved, mert könnyen lehet nála erősebb kutya is a porondon.

Igenám, de a dobozár drasztikus növelésének igazi nyertese a fekete piac: a csempészettel és értékesítéssel foglalkozó szervezett bűnözők haszna jelentősen nő minden egyes dobozon még akkor is, ha a növekvő keresletre válaszul egy kicsit emelnek a mostani egységáraikon. Az eredmény? Jelentős kieső forgalom a trafikosoknál, drasztikusan csökkenő költségvetési bevételek, miközben a fogyasztók teljesen adó- és vámmentesen kaphatnak tüdőrákot.

A játszma azonban még nem ért véget, a 20 évre szóló koncessziós szerződéseken még nem száradt meg a tinta, a várható haszon növekedésével pedig újabb és újabb érdeklődők léphetnek színre - már csak az a kérdés, ez a pályázati kiírás meghosszabbítását fogja eredményezni, vagy esetleg az egész pályázat visszavonását. Ez utóbbi elég kínos lenne a felsővezetés számára, különösen az "elszerencsétlenkedett" e-úttender fényében.



Az egész eljárás viszont azokkal szemben a legtisztességtelenebb, akik úgy gondolják, érdemes hazánkban vállalkozni:

egyelőre nem világos, beindulnak-e a dohányboltok július elsejétől vagy az újabb és újabb ötletek törvénybe foglalása miatt a rendszer késéssel üzemel be,
ha később emelik be a koncessziós üzletekbe az égetett szeszt, az energiaitalt vagy a kávét, esetleg több, mint kétszeresére emelik az árrést, az azokkal szemben tisztességtelen, akik azért nem indulnak el a pályázaton, mert jelenleg épp a jövedelmezőségi szint miatt nem tartják életképesnek a trafikokat,
ha pedig úgy kapnak a kereskedők koncessziót, hogy informálisan megígérik nekik, lehet majd piát is árulni meg nagyobb árrés is lesz, de aztán még sem, az tömeges csődöt idézhet elő.



Az átlag-választót alapjában véve nem érdekli, ki teszi zsebre az ő cigarettája után a hasznot, az viszont már erősen feldühítheti, ha nem jut hozzá a napi nikotinmennyiségéhez csak azért, mert valami nagyon el lett bénázva a dohánypiac újrafelosztása során. És ráadásul úgy, hogy mindez megfelelő kormányzati előre gondolkodás, tervezés, társadalmi egyeztetések, hatástanulmányok és megfontolt intézkedések árán akár el is kerülhető lett volna.

Addig is várjuk a következő ötleteket.

http://morgasjoga.blog.hu/2013/01/26/dohanykoncesszio_ujabb_es_ujabb_otletek
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Megható történet: „szomorúságában gyógyszereket szede
  2013-01-27 11:22:28, vasárnap
 
 
Megható történet: ,,szomorúságában gyógyszereket szedett" a késelő cigány
Blikk 2013.01.26. 10:36:00


Megdöbbentő vallomást tett V. Róbert, aki csütörtökön besétált a Teve utcai rendőrpalotába, és bevallotta: ő szúrta meg Bozsányi Gergő birkózót újév napján.




A cigány fiatalember előzetes letartóztatásban ülő unokatestvérét, a szintén szurkálással gyanúsított J. Jánost is mentette, amikor kijelentette: ő sebesítette meg életveszélyesen a másik sportolót, Sávoly Gergőt is.

V. Róbert azt vallotta, hogy ahogy lement a WC-be, látta, hogy Jánost valaki szurkálja és rugdossa. Ezért azonnal a védelmére kelt.

Kicsavarta a támadó kezéből a kést, amivel aztán hadonászni kezdett. Valószínűleg ekkor sérülhettek meg a sportolók - ecsetelte dr. Parti Ágnes, V. Róbert ügyvédje.

Eközben állítólag V. Róbert is megsérült a kezén - ezek a sebek még három hét után is látszottak, legalábbis tegnap megmutatta a rendőrségen. Ügyvédje szerint a fia­talember azért nem jelentkezett eddig a rendőrségen, mert nagyon kiborult.

Azt állította, otthon ült, szomorúságában gyógyszereket szedett, és még az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejé­ben, bár ezt hamar elvetette.

A vallomás már csak azért is különös, mert a két fiatalembert két különböző késsel, egy hosszabb és egy rövidebb pengével sebezték meg.

Bozsányi Gergő szerint V. Róbert nem mond igazat, és ezt nem csak a két kés támasztja alá.

- Hátulról támadtak meg, amikor én a barátomat, Sávoly Gergőt védtem. Éppen telefonáltam, amikor berúgták az ajtót, és nekiestek Gergőnek. Odarohantam, próbáltam elnyomni az artériáját, amelyből dőlt a vér. Ekkor szúrást éreztem a gyomromban. Hogyan hadonászhatott volna véletlenül a tettes, ha ilyen jól célzott? - értetlenkedett Bozsányi.

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=keselocigany&M N=Fooldal&LN=Hungarian
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt,és lesz-e akkora szeretet politikus iránt,mint amekkora
  2013-01-27 11:08:22, vasárnap
 
  Volt,és lesz-e akkora szeretet politikus iránt,mint amekkora szeretetet és tiszteletet kaptak a néhai Nemzetiszocialista politikusok?
Őket nem csak szerették,de rajongtak irántuk.

http://www.youtube.com/watch?v=hf0F3WdnBi8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 576 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 442
  • e Hét: 781
  • e Hónap: 4526
  • e Év: 158022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.