Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Egy hét - A csodálatos szinergia
  2013-01-04 17:10:49, péntek
 
 




EGY HÉT - A CSODÁLATOS SZINERGIA


,,A 2002 és 2010 közötti nyolc évben a tehetségtelen szocialista kormányok durván 200 százalékkal növelték a gáz és az áram árát, amivel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma több millió ember komoly szegénységgel, kilátástalansággal és szociális gondokkal küzd. Ami most történt, arra az elmúlt több mint 20 évben nem volt példa, hogy egy kormány úgy csökkentse a lakossági energiahordozók árát, hogy ezzel egy időben az államadósságot is csökkenti, márpedig nálunk ez történt.

Volt ováció? Volt hallelújázás? Volt köszönömszépenezés az év végén? Nem volt. A jó hírt elfedte egy rossz: a hazai médiumok többsége a közvéleményt a tudásukhoz képest túl fejlett üzleti érzékkel rendelkező diákok lázadásával hergelte. A jó hír elsikkadt a hangzavarban. Csökken a gáz és az áram ára? Tíz százalékkal? Na és? Kit érdekel, amikor a kormány röghöz akarja kötni a diákokat!"

Bencsik András vezércikke a Demokrata januári első számából itt olvasható:

Link








Egy hét - A csodálatos szinergia
Magyar Demokrata hetilap, 2013. január 4., 16:01 ·

Január elsejétől tíz százalékkal csökkent a lakossági gáz és a villamos energia ára. Ezt még az óév végén jelentette be Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár Budapesten, újságírók előtt. Mindez 3,8 millió családot érint, akiknek megtakarítása az idén százezer forint is lehet.

A 2002 és 2010 közötti nyolc évben a tehetségtelen szocialista kormányok durván 200 százalékkal növelték a gáz és az áram árát, amivel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ma több millió ember komoly szegénységgel, kilátástalansággal és szociális gondokkal küzd. Ami most történt, arra az elmúlt több mint 20 évben nem volt példa, hogy egy kormány úgy csökkentse a lakossági energiahordozók árát, hogy ezzel egy időben az államadósságot is csökkenti, márpedig nálunk ez történt.

Volt ováció? Volt hallelújázás? Volt köszönömszépenezés az év végén? Nem volt. A jó hírt elfedte egy rossz: a hazai médiumok többsége a közvéleményt a tudásukhoz képest túl fejlett üzleti érzékkel rendelkező diákok lázadásával hergelte. A jó hír elsikkadt a hangzavarban. Csökken a gáz és az áram ára? Tíz százalékkal? Na és? Kit érdekel, amikor a kormány röghöz akarja kötni a diákokat! A fiatalok a maguk szemtelen könyörtelenségével egyenesen ,,TéliRózsás forradalomnak" titulálták a szerintük jópofa hisztit, ami azon túlmenően, hogy az oktatásban Klebelsberg Kunó merészségéhez, hazaszeretetéhez és távlatos elképzeléseihez mérhető szellemiséggel tevékenykedő Hoffmann Rózsát igyekeztek megfricskázni, azt a nyomasztó asszociációt is fölébresztette a józan szemlélőben, ami a primitív baloldal magyarországi előretörése volt 1918-ban. Akkor speciel az ,,őszirózsás forradalmat" Kun Béláék véres terrorja követte.

Nem az a baj, hogy a politikai ellenzék a werberi stratégia jegyében mindenre rárepül, amivel botrányt lehet gerjeszteni, mivel jól tudja, hogy a káoszban már senkit sem érdekel a józan, normális hangerejű érvelés - és nekik ez a jó -, hanem az, hogy a kormányzati és jobboldali médiumok kommunikációja ismét alkalmatlannak bizonyult arra, hogy kezelje a helyzetet. Hiányzott ugyanis a szinergia. Az a tudás, amivel a baloldal kezdettől fogva rendelkezik: az összehangolt és előre megtervezett cselekvés képessége. Egy adott akciót összehangoltan fölépítenek, bevezetnek, előkészítenek, majd lekövetnek, fölerősítenek és végül lecsengetnek, hogy minél hatékonyabban beépüljön az üzenet a társadalom tudatába és tudattalanjába... Egyszer véletlenül sikerült.

A múlt év békemenetei éppen egyfajta spontán szinergiának köszönhetően voltak képesek egy sajátosan jobboldali üzenetet - ,,továbbra is hiszünk a szeretet és összefogás erejében" - oly mértékben fölerősíteni, hogy annak hatása túlcsapott az országhatárokon. Az üzenet ereje hónapokra felülírta a másik oldal marketingtörekvéseit. A spontán szinergia azonban körülbelül olyan ritka és szuverén jelenség, mint a gömbvillám; nem lehet előre tervezni, nem tanácsos vele kalkulálni. Vagy létrejön a társadalmi tudatban ez a képesség, vagy nem. Vagy megmarad, vagy elenyészik. A média azonban örök és hatalmas. Mivel a világ megismerhetetlenül bonyolulttá vált, az átlagember számára a média közvetíti emészthető adagokban a világról szóló információt. A valóság érthetetlen, csak az üzenet érthető. Ezzel kell együtt élni.

Nem elég jót cselekedni, a jótett hírét rövid üzenetben az emberekhez el is kell juttatni. Hát tavaly, ez csak ritkán sikerült. De tanulni sohasem késő.

Bencsik András





 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2012.12 2013. Január 2013.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 343 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 11335
  • e Hónap: 33823
  • e Év: 211698
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.