Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A 2012-es év egy másik kedvence... :-)
  2013-01-06 18:33:42, vasárnap
 
  "Ha a test erei, az agyi vagy a szívkoszorú erek beszűkültek, vagy elmeszesedtek, igyunk naponta egy kupicányi kivonatot a következő vegyülékből.

Hozzávalók:
30 gerezd fokhagyma,
5 db citrom (lehetőleg természetes körülmények között termesztett, nem permetezett gyümölcsöt használjunk),
1 l víz.

Elkészítése
A fokhagymáról leszedjük a héját és felaprítjuk (lehet robotgéppel vagy turmixszal is). A citromot alaposan megmossuk, héjával együtt aprítjuk és robotgéppel vagy mixer segítségével elegyítjük a fokhagymával.
Egy liter vízzel buggyanásig melegítjük, lefedve kihűlésig állni hagyjuk, majd leszűrjük, palackba töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.

Adagolása
Naponta egy kupicányi mennyiséget ajánlatos fogyasztani reggel, étkezés előtt. Egy kúra három hétig tart, amely 8 nap szünet után még egyszer megismételhető. Általában ezt követően áll be egy tartósabb eredmény. Szükség esetén harmadszor is megismételhető
Félévente, vagy évente ajánlatos megismételni ezt az olcsó és ártalommentes, háromhetes kúrát.

Negyven év felett akkor is tanácsos végigcsinálni, ha egyébként nincs semmi baj, betegség.

A módszer kipróbálói állítják, hogy már háromheti alkalmazás után érezhető az egész test fiatalos regenerálódása.

Sokan állítják, hogy a kúra eredményeképpen javult a látásuk, hallásuk, fog- és ínyproblémáik, a vérnyomásuk értékei, energikusabbak, teherbíróbbak lettek, nyugodtabbá, pihentetőbbé, vált az éjszakai alvásuk."
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Öt tea a fűszeres polcról
  2013-01-06 18:30:47, vasárnap
 
  A téli hidegben forró italokat szoktunk kívánni, ami tökéletesen érthető. Ha viszont a szokásos kávé vagy fekete tea helyett szeretnénk valami alkoholmentest, ami nem forralt bor, nincs könnyű dolgunk: a legtöbb gyógytea ízét nem mindenki szereti. Szerencsére a konyhában található fűszernövények egy része is kitűnően működik gyógyteaként, és akinek egy fűszer íze bejön, nem lesz problémája a teával sem. A fűszernövényeket nyugodtan le lehet forrázni lobogó vízzel, aromáik jól tűrik a durva bánásmódot.

Gyömbér:
Az egyik leghatásosabb gyomorpanaszok, hányinger, émelygés kezelésére. Görcsoldó hatása miatt menstruációs fájdalmakra is ajánlják. A gyömbértea ezenfelül a vércukor szabályozásában is segítség lehet. Az egyik legjobb ízű gyógytea, csípős, friss, átmelegít, ezért átfázva is rendkívül hasznos segítség lehet. Fűszerboltokban lehet kapni porítva is, teát abból, vagy reszelt gyömbérből készíthetnek, a mennyiséget ízlés szerint állapítják meg, 1 evőkanál/1/2 l víz jó kiindulási alap. Édesítve nagyon finom, de kissé émelyítő lesz.
Áztatási idő: 15 perc

Fahéj:
Segíti az emésztést, kitűnő gomba- és vírusölő hatású fűszer, ezen felül már igen kis mennyiségben fájdalomcsillapító hatású. A húgyúti fertőzésekért felelős E. coli baktériumot például 99%-ban kiirtja. Egy tanulmány szerint ráadásul a kettes típusú cukorbetegségben segíthet a cukor hatékonyabb anyagcseréjében, mivel már igen kis mennyiség csökkenti az inzulinrezisztenciát.
Áztatási idő: 5 perc (az őrölt fahéj helyett használjunk egész fahéjat, 2 dl vízhez egy hüvelykujjnyi darabot)

Zsálya:
Gyógynövényként éppen olyan elterjedt, mint fűszerként: az ókori Egyiptomban termékenységet fokozó hatása miatt fogyasztották, később (i. sz. 1. század) a görögök vérzést csillapítottak és fekélyeket tisztítottak vele. Külsőleg, borogatás formájában ficamokra szokás használni, belsőleg torokfájásra, hurutos köhögésre. Gyulladáscsökkentő, nyugtató és memóriajavító hatása is ismert, a friss leveleket egész évben be lehet szerezni akár hipermarketekben is, cserepes formában. 2 dl vízhez elég 2 db enyhén összetört levél.
Áztatási idő: 15 perc

Kakukkfű:
Az ókori Rómában melankóliát kezeltek az alkoholba áztatott kakukkfűvel. Illóolajokban kifejezetten gazdag növény, illóolaja erős baktériumölő hatással bír. A kakukkfűtea kiváló szájöblögetésre, és a szájüreg fertőtlenítésére. Az illóolaj hörgőnyugtató, köhögéscsillapító és erős köptető hatású (a patikában recept nélkül kapható Elixirium thymi compositum is kakukkfű alkoholos oldatából készül), megfázáskor tehát a kakukkfűtea ugyanolyan jó, mint a hársfa vagy a zsálya.
Áztatási idő: 15 perc.

Rozmaring:
Kifejezetten igénytelen növény, aminek köszönhetően mindenhol elterjedt. Fűszerként leginkább az olasz konyhából ismerhetjük, gyógynövényként főképp a benne megtalálható rozmaringsav-tartalma miatt szeretik, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális. Teába a leveleit főzik, akár frissen, akár szárítva, gombaölő hatása miatt különösen szeretik candida elleni teaként fogyasztani, és ezt is tarthatják otthon cserépben, mindent bír, és erős aromái miatt 2 dl teához elég egy kisujjnyi ágat leszakítani.
Áztatási idő: 15 perc

Itt ne feledkezzünk meg a rozmaringos mézről sem!

Elkészítési idő: nettó 2 perc, bruttó 3 hét

Alapanyagok:

-2 dl méz (gesztenye a tökély)
-4 ág friss rozmaring

A rozmaringot a mézesüvegbe rakom, lezárom, és érni hagyom 3 hétig. Túrós édességekbe, akár húsok mellé is kiváló.
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Fokhagyma tinktúra
  2013-01-06 18:28:34, vasárnap
 
  A legegyszerűbb, leghatásosabb és legtermészetesebb érrendszer tisztító ... mi az???
*****************
Fokhagyma tinktúra.

Elegendő 7 évente megismételni, olyan hatással tisztítja ki az érrendszert!

Érrendszerünk tisztább lesz, a hajszálereink jobban átjárhatók maradnak, ami biztosítja a szájunk, ínyünk, torkunk egészségét is.

Kísérletek azt bizonyítják, hogy a fokhagyma elősegíti az ólom kiürülését a szervezetünkből. Ezért a nagyvárosban élőknek kötelező lenne a fogyasztása.

Állat- kísérletekkel bizonyított, a ráksejtekkel megfertőzött egereknél nem alakult ki a rák, ha fokhagyma kivonatot kaptak. Az embereknél a rák megelőzésben van... lenne jelentősége.

Fokhagyma tinktúra

33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.

Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

1. nap: reggel - 1 csepp, délben - 2 csepp, este - 3 csepp
2. nap: reggel - 4 csepp, délben - 5 csepp, este - 6 csepp
3. nap: reggel - 7 csepp, délben - 8 csepp, este - 9 csepp
4. nap: reggel - 10 csepp, délben - 11 csepp, este - 12 csepp
5. nap: reggel - 13 csepp, délben - 14 csepp, este - 15 csepp
6. nap: reggel - 15 csepp, délben - 14 csepp, este - 13 csepp
7. nap: reggel - 12 csepp, délben - 11 csepp, este - 10 csepp
8. nap: reggel - 9 csepp, délben - 8 csepp, este - 7 csepp
9. nap: reggel - 6 csepp, délben - 5 csepp, este - 4 csepp
10. nap: reggel - 3 csepp, délben - 2 csepp, este - 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani!!!
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Fiziológiás sóoldat
  2013-01-06 18:26:43, vasárnap
 
 
Nagyon hatásosan tisztítja a légutakat (mint orrspray/orrcsepp vagy inhalálva), és a bőr pórusait mint arcszauna. Nincsenek ellenjavallatok, kisbabák esetében is nyugodtan használható, hiszen nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot amit a patikai vagy drogériai orrspray-k tartalmazhatnak.

Hozzávalók:

1 csapott evőkanál tengeri só (étkezési-nem jódozott)
1 liter desztillált víz

Elkészítés:

Forraljuk a vizet a sóval 10 percen keresztül. Használhatjuk melegen inhalálásra vagy arctisztításra (esetleg 1 csepp illóolajat csepegtetve bele), illetve a lehűtött vízzel feltölthetjük a kiürült orrspray-s flakonunkat, vagy használhatjuk cseppentővel mint az orrcseppet.
Forrás: http://lukreciakencei.hu/
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Gyógyfüvekkel az influenza ellen!
  2013-01-06 18:25:05, vasárnap
 
 
Minden egyes lélegzetvétellel vírusok ezrei kerülnek a szervezetünkbe, így a téli időszak egyik kellemetlen velejárója, hogy az év végi hajtás mellett, olykor egy kiadós influenzával is meg kell vívnunk, fegyverként pedig nem mindig a kis pirulák a leghatásosabbak. A gyógyuláshoz hívjuk segítségül a természet füvészkertjét!

Az influenza elsősorban a légutakat érintő, vírusos eredetű betegség, mely komoly járványokat okozva alaposan meg tudja keseríteni a téli időszakot. Ez a ragályos kór általában egyszerű lefolyású, ám előfordulhat, hogy bakteriális felülfertőződést okozva, a szövődmények súlyosabb állapothoz vezetnek.

Az pedig, hogy mi magunk az áldozatává válunk-e, nemcsak a kórokozókon, hanem a szervezetünk ellenálló képességén is múlik. Ha az immunrendszerünk erős, az influenzavírusoknak esélyük sincs támadni. A téli hideg, a fáradtság és az év végi stressz azonban, hozzájárul a vírusok megtapadásához, ezért az influenza a legváratlanabb pillanatokban képes ágynak dönteni bennünket.

A jellegzetes tünetek, mint az izomfájdalom, a hidegrázás és fejfájás egy kis lázzal, torokfájással, és gyengeséggel fűszerezve mindannyiunk számára ismerősek. Mielőtt azonban beülnénk a rendelő várótermébe, alkalmazzunk egyszerű házi praktikákat!

A gyógyulásért ugyanis, a szervezet természetes védekező rendszere a felelős, ezt a folyamatot pedig csak elő kell segíteni! Ezért alkalmazzunk gyógynövényes terápiát, amelynek az antibiotikumos kúrával szembeni előnye, hogy nem pusztítja el a hasznos baktériumflórákat, és természetesen stimulálja az immunrendszert!

Köhögés ellen:

A köhögés legjobb ellenszerei azok a gyógynövények, amelyek védőréteget képeznek a gyulladt nyálkahártyán, például a vérehulló fecskefű, a pipacsszirom és az útifű. Ezekből készíthetünk forrázatot, és mézzel fogyasztva kiválóan csillapítják a köhögést.

Készíthetünk főzetet is, 2 db szegfűszeget, 1 db fahéjat, 1 szál kakukkfüvet forraljunk 3 percig egy csészényi vízben, majd az egészet hagyjuk állni 15 percig, végül adjunk hozzá citromlevet és egy kevés mézet, és ha tehetjük, naponta háromszor fogyasszunk belőle!

Figyelem!

Főzet és a forrázat között az a különbség, hogy míg az elsőt lobogó vízben, az előírt ideig főzzük, addig a másodikat forró vízzel leöntjük, és állni hagyjuk az előírt ideig.

Láz ellen:

15 g vadrózsa, 20 g feketebodza és 30 g hársfa elegyéből tegyünk egy fél teáskanálnyit, egy csésze forrásban lévő vízbe, 15 percig hagyjuk ázni, majd kortyolgassuk legalább két alkalommal a nap folyamán. Épp ilyen hatásos lázcsillapító, ha 15 g citrom- és 15 g narancshéjból, valamint 10 g szegfűszegből és 30 g fahéjkéregből egyveleget készítünk, és ebből adunk fél evőkanálnyit 2 dl forrásban lévő vízhez, majd 15 perc állás után már fogyaszthatjuk is.

Torokgyulladás ellen:

A torokgyulladás, gyógyfüvekkel az egyik legjobban kezelhető tünet, így ha nyeléskor ránk tör a torokfájás, vagy bevörösödnek a manduláink, alkalmazzuk a természet füvészkertjét.
Az útifű, a zsálya, a körömvirág és az édesgyökér kiváló orvosságai a torokgyulladásnak, de a leghatásosabb, ha naponta gargarizálunk e gyógynövények alkoholos főzetével.

Orrdugulás ellen:

Az influenza velejárója az eldugult orr, mely ellen inhalálással védekezhetünk. 5-10 csepp kakukkfű illóolajat keverjünk el, egy kevés eukaliptusz illóolajjal, és egy csésze forró vízzel, majd inhaláljunk naponta 2-3 alkalommal.

Kiválóan felszabadítja a légzőszervünket, ha fodormenta, borsmenta, bazsalikom, kakukkfű, oregánó és zsálya keverékének forrázatából szippantunk jó mélyeket. Ha pedig további duguláshárításra van szükség, egy kis reszelt torma garantáltan segít majd.

Tipp:
Az influenza elleni fegyverek jolly jokere a kasvirág, melynek tinktúrája az összes gyógynövény közül a leghatásosabban képes serkenteni az immunrendszert és csökkenteni a tüneteket. A legjobb, ha megelőzésként alkalmazzuk, ám ha már késő, és jönnek az első tüsszentések, vegyünk be 50, majd óránként további 10 cseppet a kasvirág oldatából.
Forrás: latte.hu
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Kapor a természetes inzulin
  2013-01-06 18:20:53, vasárnap
 
 
A kapor eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul vadon. Európába és az akkori Pannóniába a római legionáriusok hozták be.

Mi található a kaporban?

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

Jelentős antimikrobás hatása van, amellyel hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez. Fogyasztása képes csökkenteni a megnövekedett koleszterinszintet, miközben kiváló rostforrás. Magas káliumtartalma segít rendben tartani a vérnyomást, így rendszeres fogyasztása nagy segítség a szívinfarktus és az agyvérzés megelőzésénél. A növény illóolajának jellegzetes, semmivel össze nem téveszthető illata van. Összetevői: d-karvon, d-limonen, alfa-fellandrén, fenilpropán anyagok. A flavonoidok közül a kvercetin több glikozidját, apigenint, vicenint tartalmaz. A karvon a tumorellenes és antioxidáns hatásáról híresült el.

A növényben körülbelül 0,5 százalék az illóolaj-tartalom, míg a termésben 2,5-4. (A termésben zsírolaj és fehérje is található.) Többszörösen telítetlen zsírsavakat - omega 3 és 6 - és egyszeresen telített zsírsavat is tartalmaz (olajsav). Hogy mennyi a növény illóolaj-tartalma, az a termőhelyétől és az időjárási tényezőktől is függ. A legtöbb aromaanyagot a virágzás után tartalmazza. A termésből nyert illóolaj kis adagban izgató, nagy adagban nyugtató hatású. A gyökérzeten kívül a növény minden része fogyasztható.

A kapor szervezetre gyakorolt hatásai:

Gyomorerősítő hatása közismert, de vizelethajtóként is számon tartjuk, valamint nyugtató és antibakteriális hatása is van. Magjának illóolaja az emésztőrendszert támadó baktériumok szaporodását gátolja, így segít a hasmenést okozó mikroorganizmusok elleni küzdelemben. Baktériumellenes hatása igen erős, képes meggátolni a káros kórokozók elszaporodását a belekben és szervezetünk más tájékain is. Ebben a tekintetben a kapor vetekedik a ranglétrán a fokhagyma erős baktériumölő tulajdonságaival.

A növény apiol tartalma izgatóan hat a paraszimpatikus idegrendszerre, jelentős értágulatot okoz. Férfiaknál a merevedési reflexet erősíti. Ilyen hatás érhető el például néhány növényi szár rágógumiszerű rágcsálása révén.

A kapor szívkoszorúér-tágító, ajánlható angina pectoris esetén, csökkenti a magas vérnyomást, és jótékony hatású a szívizom vérellátása szempontjából. Elsőrendű étvágyfokozó, egyben szélhajtó is. Használata bélféregűző teák összetevőjeként is ismeretes. A szájban megtelepedő baktériumok ellen is hatásos, friss leheletet biztosít. A húgyúti betegségeket leggyakrabban az E. coli baktérium okozza, amelynek megtelepedését a kapor meggátolja, így jelentősen hozzájárul a húgyutak egészségének a helyreállításához.
Fitoösztrogén hatása miatt a népgyógyászatban a renyhe menstruáció megerősítésére alkalmazzák.
Várandósság alatt azonban éppen emiatt a hatása miatt nem ajánlott a szedése!

Vércukorszint-csökkentő hatás

A kapor e hatását a vanádiumnak köszönheti, mert szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát nem raktározódik el, mint zsír, hanem egyenesen az izomsejtekbe jut és energiává alakul át. A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.
Fogyasztásakor szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása nem szerencsés. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapor néhány hónap alatt jelentősen részt vesz a vér cukorszintjének a csökkentésében.

A kapor fogyasztása egész évben szükséges

A kapor Európában május végétől október közepéig szedhető, ez idő alatt rendszeresen fogyasztjuk mindenféle ételekhez, salátákhoz és öntetként. A friss kapor javasolt napi adagja körülbelül 8-10 dkg.

A téli időszakban nem jutunk friss kaporhoz, éppen ezért kézenfekvő a szárított kaporkészítmény. A kapor szárazanyagtartalma 7-8 százalék, tehát 10 dkg kapornak 7-8 g szárítmány felel meg.

A kapor a szárításra nagyon kényes dolog, mert az illóanyagok, amelyek nagyon fontos összetevői a növénynek, már 50-60 fok körül elpárolognak. A szárított zöldségként kapható nem javasolható, mert azt 75-90 fokon szárítják. Legjobb a friss kapor, ilyenkor pedig a fagyasztott.

 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
A múlt század elején történt.
  2013-01-06 17:54:07, vasárnap
 
 
Magányos férfi utazott le egy vidéki kisvárosba.
Barátai hívták, hogy ne töltse egyedül a szentestét.
Az utolsó vonattal érkezett.
Már erősen szürkült, alig járt valaki az utcákon.
Az egyik kirakat előtt és észrevett egy kopott ruhás kisfiút. Nagy, vágyódó szemei egy kis Betlehemre szegeződtek.

A férfi megszólította:
,,Ezt szeretnéd megvenni?"
A fiú bólintott, de nem vette le szemeit a kirakatról.
,,Nem is lehet drága" -- folytatta a férfi.
A kisfiú kihúzta kezét a zsebéből, tíz krajcáros csillogott benne.
,,Ezt az előbb találtam, de ezért nem adnak semmit."
A férfi elkérte a pénzt, s a fény felé tartotta.
,,Hallod-e, ez nem közönséges pénz,
bizonyára az angyalok ejtették el."

A gyerek csodálkozva nézett a férfira.
,,Gyere, menjünk be az üzletbe" -- és megfogta a hideg kis kezét.
Bent már senki sem volt, csak az idős kereskedő.
Udvarias mosollyal szólt:
,,Éppen zárni készülök."
A férfi hunyorított a szemével:
,,Akkor a legjobbkor jöttünk. Kis barátom egy rendkívüli pénzt talált. Az angyalok vesztették el. Azt veheti rajta, amit csak akar."
Ezzel ismét ráhunyorított a kereskedőre, és az megértette. Kezébe vette, megvizsgálta a pénzt. Aztán sugárzó arccal mondta:
,,Micsoda szerencse, te aztán jó fiú lehetsz. Válaszd ki hát, amit szeretnél."

A gyerek először a kereskedőre, azután az ismeretlen férfira nézett.
Mindkettő tekintetéből biztatást olvasott ki.
Erre rámutatott a kirakatban csillogó betlehemre:
,,Ezt szeretném."

A kereskedő szépen becsomagolta, szaloncukrot is adott hozzá. A gyermek boldogan hagyta el a boltot.

Az ismeretlen férfi ekkor elővette pénztárcáját,
s fizetni akart.
,,Szó sincs róla, uram, szólt a kereskedő. Ma este nekem is karácsonyom van. Az a Jézus, akit ma ünnepelünk, figyelmeztetett bennünket: Amit egynek tesztek a legkisebbek közül, azt nekem teszitek."

A két férfi egymás szemébe nézett és kezet szorított. Mindketten tudták, hogy ebben a pillanatban született meg a szívükben a kis Jézus.

(Szerző ismeretlen)
 
 
0 komment , kategória:  Karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2012.12 2013. Január 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 986
  • e Hónap: 12373
  • e Év: 50121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.