Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Zöldbabtokány
  2013-02-13 11:14:14, szerda
 
  Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 50 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 dl ( 1 nagy pohár) tejföl, 1-2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, egy edénybe kevés olajon üvegesre pároljuk. A felkockázott húst beletesszük,
és amikor mindenhol fehér, lesz nincs már piros hús színe, akkor tesszük hozzá kicsi borsot, pirospaprikát.

Megsózzuk, és felöntjük pici vízzel (mintha pörköltet készítenénk). Beletesszük a zöldbabot, és annyi vizet, hogy épp befedje.

Amikor puha a hús (addigra a zöldbab is jó már), akkor egy kis tálba tesszük a tejfölt, hozzá adjuk a lisztet jól elkeverjük és ezzel behabarjuk az ételt.


 
 
0 komment , kategória:  levesek  
A nagymamám és hamvazószerda
  2013-02-13 10:58:10, szerda
 
 

A nagymamám minden vasárnap felvette a legszebb cipőjét, aminek picit magas volt a sarka, bőrből volt rajta a minta, és finom, csinoska volt a cipőfűző is hozzá. Felvette az ünnepi retikült, benne az imakönyvvel, a rózsafüzérrel és egy szép textilzsebkendővel, a hajára pedig kendőt tett. Amikor kislány voltam, mindig azt gondoltam, nekem van a legelegánsabb nagymamám a világon, a vasárnapi ruhájában akár az angol királynőhöz is elmehetne fogadásra.

A nagymamám hitt Jézuskában és hitt Máriácskában. Így hívta őket, amikor róluk beszélt az unokáinak.

A templomban mindig ugyanoda ült. Mindig megvolt a saját helye. Amikor még nagyon kicsi voltam és nem ministráltam, én is ott ülhettem mellette. Begyömöszöltem magam a sok naftalinillatú kabát, a nagymamák közé, és onnan hallgattam a misét. Néha elszenderedtem kicsit, a végén pedig mindig került nekem savanyúcukorka vagy negró egyik-másik néni ünnepi retiküljéből.

A hétköznapi, de mégis ünnepi misék még különlegesebbek voltak, mint a vasárnapiak. Mikor hamvazószerdán este felkötötte a kendőt a hajára, tudtam, hogy valami nagyon érdekes dolog következik.

Már sötét volt, amikor elindultunk az utcán, nővérkém az egyik, én a másik oldalán. Egyikünk fogta a kezét (többnyire a kisebbik), másikunk pedig belekarolt, hiszen a retikült nem lehetett csak úgy lóbálni, tehát azon az oldalán csak karolni lehetett.

Hamvazószerdán mellette mentem ki az oltárhoz, és az én homlokomra is rajzolt Oszkár atya hamuból egy jelet.

A nagymamám hívő volt. Akkor is, amikor az óvóhelyen bújt el a bombák elől. Tudom, hogy hitt a csodákban is. Elment Máriácskához Lourdes-ba és Fatimába, hogy milyen csodát kért, azt nem mondta el senkinek. Büszke asszony volt a nagymamám, a hite és a kérései csak rá és az égiekre tartoztak. Amikor Medjugorjéban jártam, én is hoztam neki onnan szentelt vizet, hátha majd az fog segíteni.

A nagymamám járt templomba, és hitt akkor is, amikor más már nem hitt volna. Néha, esténként ott maradtam mellette, míg el nem aludt. Olyankor a csodákról beszélgettünk, az angyalokról, közös emlékekről. Én akkor sokat sírtam.

Egyszer álmot látott, Jézus jött felé egy csodaszép réten.

Ma hamvazószerda van, és ilyenkor mindig érzem azt a finom illatot, ami a kabátjából áradt. Ma kendőt kötök a hajamra és elmegyek a templomba, úgy megyek majd, mintha ott lenne mellettem.

Hamvazószerdán a hamujelet az én tökéletesen elegáns nagymamám a homlokán tartotta. Úgy mentünk haza. Hamvazószerdán nem érdekelte, hogy mit szólnak ehhez az emberek az utcán, miért koszos vajon a homloka. Egyenes derékkal ment hazafelé, mintha egyenesen egy királyi fogadásról jönne.
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Egy kis humor mára
  2013-02-13 10:50:34, szerda
 
  Csinos, fiatal körzeti doktornőt kap a falu.
- Józsi bátyám, nem tetszenek a leletei. Mondja, mit szokott maga
reggelizni?
- Rántottát tíz tojásból, szalonnával.
- És mit szokott ebédelni?
- Csülkös bablevest.
- És vacsorára?
- Szalonnát meg kolbászt.
- Józsi bácsi! Ezek után hogy áll a koleszterinje?
- Mint a cövek doktornő, mint a cövek!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Lelkünk dolgai
  2013-02-13 10:46:48, szerda
 
  A legnagyobb áldás nem abból származik, hogy ingyen kenyér adassék a szegény népnek, hanem, hogy lehetőleg mindenkinek munkaalkalom nyittassék, amelyben talán fárasztó dologgal, de biztos és megérdemelt kenyeret lehessen szerezni.

Gróf Széchenyi István
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1043
  • e Hét: 2527
  • e Hónap: 8899
  • e Év: 59690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.