Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Csúcson az államadósság - A kormány kiszolgáltatja az ország
  2013-02-14 19:41:47, csütörtök
 
  Csúcson az államadósság - A kormány kiszolgáltatja az országot


A kormány elvesztette az államadósság elleni harcot. Ezt nem csak hazánkban, de külföldön is egyre többen állapítják meg. A legmagasabb szinten 2011 novemberében volt az államadósság. Akkor a kormány már meghirdette az eladósodottság elleni harcot, de a lépései rendere melléfogások voltak.

A kormány tavaly decemberben és most február elején hatalmas mennyiségű valutát utalt át, mint törlesztést. Ezek azonban csak kamat törlesztések voltak, a törzstőke nem csökkent semmivel sem, sőt a forint 283 forintos árához képest folyamatosan gyengélkedik, így a forintosított tőkerész tovább emelkedett. A forint adósságok is nagyon magas szinten állnak.

A kormány folyamatosan azt hangoztatja, hogy gyorsabban fogjuk csökkenteni az államadósságot, mint az EU többi országa. Ezt a retorikát addig lehet eladni, míg a számok tartósan nem bizonyítják az ellenkezőjét. Márpedig a számok 2 éve folyamatosan bizonyítják, a kormány rosszul kezeli a gazdasági kérdéseket. Matolcsy elbizakodottsága lassan kétségbeesésbe fog fordulni. Az államadósság mértékét ugyanis a GDP 70 százaléka alá akarják nyomni, azonban ez zsugorodó gazdasággal, és növekvő hitelállománnyal igencsak nehéz lesz. Egy év alatt 700 milliárddal nőtt az államadósság.

Nem recesszió, hanem már mély-recesszió van

A gazdasági visszaesés sokkal nagyobb volt, mint azt a kormány és a kormány által közölt adatok bizonyították volna. A legnagyobb vesztes az ipar. Az ipar teljesítménye minden hónapban mérhetően esett, a mezőgazdaság mély-zuhanást produkált. (Hiába a mezőgazdasági mélyrepülés, az iparhoz viszonyított aránya miatt ez kisebb összeg, mint az ipari visszaesés). Az ipar az első negyedévben esett nagyot, majd a zuhanás fékeződött, de nem állt meg. A második és a harmadik negyedévben egyaránt eséssel zárt, így beállt egy öngerjesztő folyamat (technikai recesszió), amely tovább csökkenti az ipari termelést. Ezek mellett jelentősen csökkent a külkereskedelem, főleg a nagykereskedői szinteken, de a kiskereskedői szint is esett.

Matolcsy a szokásos "itt minden a legnagyobb rendben van, hazudik aki mást mond" hozzáállással kommentálta a számokat:

A magyar gazdaság kettős arcot mutatott: "míg a bruttó hazai termék csökkent, addig a foglalkoztatás továbbra is jelentősen bővült, s emellett a munkanélküliség is csökkenni tudott az év elejéhez képest". Közlik: az iparban fontos beruházások történtek, emellett a járműipar kapacitása folyamatosan bővül, amelynek hatása idén már érezhető lesz. "A minimálbér és a nettó bérek emelkedtek, a családi adókedvezményben részesülők jelentős reálbér növekedést tapasztalhattak. Mindemellett a Kormánynak sikerült a költségvetés egyenlegét - a tavalyi többlet után - 3% alatt tartani, ami nemzetközi összevetésben is szinte példátlan siker"- mondják ők

Nézzük, mit is mondanak?

A bruttó össztermék csökkent - még jó hogy elismerik a számokat, ha már egyszer nyilvánosságra kerültek. A foglalkoztatottság nőtt. Na itt álljunk már meg egy pillanatra. A foglalkoztatottság két dolog miatt nőtt. Az egyik, hogy a munkanélküli járandóság ideje folyamatosan csökken, így az oda regisztráltak száma is sokkal gyorsabban fogy. A nem regisztrált munkanélküli ugyanis nem adat. Ha az lenne, akkor nagyjából 40 százalékos munkanélküliséggel kellene számolni. A másik, a közmunka programba beleerőszakolt tömegek, akik éhenhaláshoz elegendő 47 ezer forintért dolgoznak. Mint azt Seres Mária polgármestertől megtudtuk, ezt a járandóságot az állam 37 ezerre fogja csökkenteni. Szóval a foglalkoztatottság növekedése semmi egyéb, mint játék a számokkal, a magyar rabszolgamunka legalizálása.

Az iparban fontos beruházások történtek. Hogy mi? Semmi. Két vagy három gyár bővített, mivel nem akarta a hasznot adóba befizetni, tehát bővít. A termelés azonban, mint azt a számokon láthatjuk, nem nőtt hanem csökkent. Vagyis semmi egyéb nem történt, mint épült pár alacsony szinten kihasznált új üzemegység. A járműipar folyamatosan bővül. Még szerencse, hogy az autó eladások meg egyre csökkenek. Az, hogy az Audi felvett 1000 munkást, az Opel pedig 100-at, ezzel semmi nem történt, a körzetben 15 000 munkahely szűnt meg fél év alatt.

A minimálbér és a nettó bérek emelkedtek. Nem elég, hogy az egysávos adózással rosszul járt kis keresetűek a szájuk szélét harapdálják ekkora pofátlanság hallatán, de még csak messziről sem igaz. A minimálbérek emelése, és a nettó bérek reálértéke már az első hónapban elszállt, mint az enyhe tavaszi szellő. Ugyanis a 2 százalékos emelkedés mellé csak januárban kimutatható 3,4 százalékos infláció járult. Vagyis reálértéken már januárban gyengültek a fizetések. És hol vannak a komoly áremelések, amelyekre számítani lehet idén?

A költségvetési egyenlegről meg már ne is beszéljünk. Többször kifejtettük, amivel a Nyugat elemzői is tökéletesen tisztában vannak, a 3 százalék alatt tartás csak a rekord mennyiségű adóknak, elvonásoknak, népnyúzásnak köszönhető. A kórházak zsugorodásának, a szociális háló csökkenésének. Ezt pozitívumként felmutatni egyszerűen olyan, mintha Matolcsy pofon köpné az országot. Teszi is kérdés nélkül. Önelégült vigyorgásán egyet lehet felmérni. "Nekem jól megy, ti meg le vagytok sajnálva. Én uralkodom, úgyhogy kuss legyen."

A kormány kiszolgáltatja az országot

A kormány saját cion-atlantista kenyéradóinak szolgáltatja ki a magyar adóforintokat. Bár hozzá kell tennünk, olyan ügyesen rejti nemzeti álca mögé, hogy le a kalappal előtte. Profik.

A kormány E.ON ügylete kész csőd. Még ki sem jött az idei besorolásunk a EU gazdasági osztályáról, de már módosítani kell a költségvetést. Olcsón adtuk, és rendkívül drágán visszavesszük. Érdekes, hogy pont akkor, amikor arra a nyugati tulajdonosoknak szüksége van. Más irányba akarnak terjeszkedni, ezt már tavaly bejelentették az E.ON vezetői. Éppen összevág a kormány hazamentő retorikájával, így hát eladják annak. Nekünk ugyan nem érdekünk ez - főleg nem ilyen extra drágán -, de valaki másnak az, így hát fizet a kormány.

Sokkal nagyobb átvágás a hihetetlen mennyiségű államkötvény kibocsájtás. A kötvények összértéke csökkent, mivel sokan megszabadultak az elmúlt két évben a magyar állampapírjaiktól. De a recesszióban lévő gazdaság erejéhez képest rengeteg. Sokan úgy vélik, nagyon jó ez nekünk, mert így függetlenek vagyunk, az IMF mehet amerre akar. Erre csak egyetlen apró megjegyzést kellene csak tenni. Az IMF jelenleg 2,5 százalékos kamatra, tíz éves lejáratra ajánlotta az államnak a deficitre fedezetnek szolgáló kölcsönt. Miért nem tiltakozik az IMF? Mert a kormányunk volt annyira bolond, hogy 10 évre 5,4 százalékos kamatra adja el az államkötvényeket, legnagyobb felvásárolójának, az Egyesült Államok befektetési bankjainak. Most már érthető hol van a Soros Gyuri kötődés? Miért is kellene akkor tiltakozni, amikor valaki az ő zsidajaikat eteti extra haszonnal? Majd bolondok lennének, ha már egyszer a kétharmados többség magától ennyire felelőtlen.

Annak, hogy a kormány mégis ezt a fajta hitelfelvételt választja, egyetlen oka lehet. A magyar állam besorolása a 'gagyi' osztályba tartozik. Az ok, magas deficit, és rendkívül magas hitelállomány. Ez azonban nem számít hitelnek. Tehát vehetünk fel hitelt úgy is, hogy az nem minősül hitelnek? Mindegy, hogy dupla kamatra? Akkor így kell tenni, és akkor talán a besorolásunk egyet feljebb léphet ( a félig gagyi szintre?). Nem csak jobb kamatra kaphatnánk jelentős hiteleket, hanem akkor újra elkezdene áramolni a tőke az országba - gondolja a kormány. Csakhogy nem minősítik feljebb az országot, ezt elég nyomatékosan adták a vezetés tudtára, még a döntés előtt. Marad a recesszió, és a kedvezőtlen államkötvény kibocsájtás. Ráadásul az is érdekes, hogy a magyar állam dollár alapú kötvényeket adott ki, azonnal ráharapva a FED ajánlatára. Ezek szerint a FED áll a magyar államkötvények kibocsájtása mögött. Akkor már az is kérdéses, hogy a valódi hasznot ki húzza az egész történetből.

Folyamatosan kijátszanak minket, mindezt nemzeti köntösbe öltöztetve. Ha egy szocialista, vagy liberális nézetű, azt felvállaló és hirdető ember ülne a miniszterelnöki székben, akkor persze kiabálna a teljes tudatlanságban tartott nép. Semmi mást nem kell tenni, csak egy álcaruhát kell adni a cion-atlantistára. Ennyi elég, máris megvakultak a népek. Nevetséges, de így van. De mit is mondott az itt a piros hol a piros kártyakeverője? Akit át lehet verni, azt át is kell verni. Ilyen egyszerű.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/02/14/csucson-az-allamadossag-kormany-kiszolgaltatja-az -orszagot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán újabb jelentése: Zsíros falatok Fidesz-közelieknek
  2013-02-14 19:36:15, csütörtök
 
  Ángyán újabb jelentése: Zsíros falatok Fidesz-közelieknek

http://nol.hu/belfold/20120920-zsiros_falatok_fidesz-kozelieknek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miközben egyre több magyar család küzd a fennmaradásért, cig
  2013-02-14 19:30:43, csütörtök
 
  2013-02-14. 08:52
Miközben egyre több magyar család küzd a fennmaradásért, cigányok tízezrei kapnak ingyen noteszgépet és internetet

A legnagyobb iparági szereplők fogtak össze a Digitális Otthon Program keretében, a bevezető szakaszban nyolcmilliárdért negyvenezer rászoruló háztartás kap számítógépet és internetet - írja a Hwsw.hu.

Csak a noteszgép hiányzik innen
A pilot-projekt keretében első körben negyvenezer háztartás kap egy internetes alapcsomagot, amelyet egy noteszgép, mellé járó internetkapcsolat, oktatás és speciális internetes tartalmak és alkalmazások alkotnak majd. A Digitális Otthon Program tesztje Miskolcon és környékén folyik majd, "szociálisan rászoruló diákok, idősek és roma családok körében" (a többi persze csak körítés: 99%-ban cigányok kapják majd ezeket is, a magyar ugyanis dolgozzon meg szépen mindenért, amivel nem is lenne baj, de akkor ne az ő adójából ajándékozgassák meg a cigányt - a szerk.) A kedvezményezettek körének felderítése jelenleg folyik, a közbeszerzés kiírása márciusra várható, a pilot kora ősszel, iskolakezdésre indulhat be, ekkor kerülhetnek ki az eszközök a családokhoz és indulhatnak be a kapcsolódó szolgáltatások.
A pilot eredményeit részletes utókutatás során értékelik majd ki, ebben nem csak a közvetlen következményeket, az internet-hozzáférés használatát és a számítógépes készségek fejlődését mérik fel, de igyekeznek számba venni a másodlagos szociológiai következményeket is, mint a munkanélküliség változása a tesztcsoportban, gyerekek iskolai teljesítménye stb. (Mi részletes utókutatás nélkül is meg tudjuk jósolni, mennyit fognak fejlődni a purdék számítógépes készségei - a PC-s játékokban elért eredmények kivételével -, s azt is, milyen hatással lesz ez a munkanélküliségre vagy az iskolakerülésre... - a szerk.)

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/cigootebook.jpg

A kutatás végeztével születhet döntés arról, hogy a projektet országos méretűvé fejlesztik, ebben az esetben 400-600 ezer család is kaphat alapszintű internetes hozzáférést egy országos Digitális Otthon Program keretében.
A Program alapját a Microsoft és a magyar kormány által decemberben kötött stratégiai megállapodás adja. Az akkor meglehetősen homályos tartalmú együttműködés egyik eleme a közoktatási portál, másik eleme a Microsoft-kezdeményezésre létrejövő Digitális Otthon Program lesz. Ez utóbbit ugyan a redmondi szoftveróriás kezdeményezte, a koncepció azonban széles iparági összefogásról szólt - a mai sajtórendezvényen már a Microsoft mellett az Intel, a Vodafone és az IVSZ is a legmagasabb szinten képviseltette magát.
A DOP kereteinek pontos meghatározása jelenleg is folyamatban van, várhatóan kora tavasszal írja ki az illetékes intézmény a programhoz kötődő közbeszerzést. A beszerzendő gépek pontos specifikációja sem tisztázott még, illetve arra sincs válasz, hogy pontosan milyen internet-hozzáférés jár majd a számítógép mellé (javasoljuk a korlátlant, akkor jó sok Kis Grófo-klipet lehet majd nézni és letölteni - a szerk.).
A projekt teljes költségvetése mintegy 8 milliárd forint, amelyet fele-fele arányban állnak az iparági szereplők és az állam, vagyis 4-4 milliárd forinttal támogatják a projekt első szakaszát. A 40 ezer háztartás esetében ez egységenként kétszázezer forintot jelent, a költségeknek azonban csak egy része kerül a családokhoz eszköz formájában - ez mintegy 70-80 ezer forintos értéket jelent, a noteszgép és az internetet biztosító USB-s modem formájában. A kiadások másik része az internetes kapcsolat költségeit, a projekt során megvalósuló (amúgy kritikus fontosságú) oktatást és a szintén a program keretében kifejlesztett egyedi alkalmazásokat fedezi.
Az iparági képviselők a beszélgetések alapján tisztában vannak a célcsoport "igen speciális igényeivel és helyzetével", így a programban várhatóan komolyan odafigyelnek majd arra, hogy a kiosztott számítógépeket ne ingyenes segélyként fogják fel a "kedvezményezettek", és azokat valóban rendeltetésszerűen, a célcsaládok használják majd, ne kerüljenek tempósan a másodlagos piacra. (Ezzel pedig gyakorlatilag két "rászista előítéletet" is elismertek: cigányék nem rendeltetésszerűen fogják használni a "segílykét", s ahol nem játszásra és Bódi Guszti életútjának követésére használják, ott hamarosan túl fognak adni rajta, elvégre egy számítógépet mégsem lehet meginni, el- vagy felszívni - a szerk.)
(Hwsw nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/108012/#ixzz2Ktpr153X
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérlázító: A cionista horda megakadályozta, hogy a német haz
  2013-02-14 19:20:29, csütörtök
 
  Vérlázító: A cionista horda megakadályozta, hogy a német hazafiak emlékezhessenek a bombenholocaustra
2013. február 14. 17:31
Hunhír.info

mocsar250.jpgTöbb ezer cionista és agymosott, bűnbánatba kergetett német megakadályozta, hogy német hazafiak méltó módon megemlékezhessenek Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945 február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás több, mint fél millió ártatlan, civil áldozatára.

A főpályaudvarnál mintegy hatszáz német hazafi vesztegel, mert a blokád miatt nem tudnak eljutni bejelentett demonstrációjuk helyszínére. A szászországi tartományi fővárosban mintegy 3500 rendőrt vontak össze.

Mint hírportálunk beszámolt róla, az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945 február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált. 1945 februárjában az angol és az amerikai légierő Drezda városát a szó legszorosabb értelmében egy hatalmas krematóriummá változtatta.

A holokauszt szó a görög holokauston szóból származik, jelentése emberek elégetését, tűzben való megsemmisítését jelenti. Itt van már az ideje, hogy a Drezda elpusztítását jelképező, az angol és amerikai bombázók okozta 1900 Celsius fokos iszonyú tűzrengetegben szörnyethalt sok százezer ember halálára emlékeztető Bombenholocaust szót is megismerje a világ. De mi van helyette. A cionisták uralta Németországban magukat civilnek mondó szervezetek, zsidók, agymosott németek megtehetik,hogy neonácinak minősítsék, és megakadályozzák azon német fiatalok demonstrációját, amelyen a brutálisan elpusztított német emberekre, asszonyokra, gyerekere akarnak emlékezni. Vajon mi lenne akkor, ha nem járna minimum 88 év az úgynevezett holokauszttagadásért, vagy nem üldöznének brutálisan mindenkit, aki kritikát fogalmaz meg a cionistákkal szemben.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61934
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ekkora zuhanásból idén sem állhatunk fel
  2013-02-14 19:13:43, csütörtök
 
 
Ekkora zuhanásból idén sem állhatunk fel

2013. február 14., csütörtök, 09:33 • Utolsó frissítés: 8 órája
Szerző: hvg.hu

Óriási, a vártnál nagyobb mértékben zuhant Magyarország bruttó hazai terméke 2012 utolsó negyedévében, 2,7 százalékkal esett a GDP az előző év azonos időszakához számítva, ezzel együtt pedig tavaly összességében 1,7 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Borzasztóan teljesített az ipar és a mezőgazdaság is. A forint gyengül a hírre. A Nemzetgazdasági Minisztérium ugyanakkor pozitívan tekint az idei év elé.

Hatalmasat, a vártnál nagyobb mértékben zuhant a magyar GDP 2012 utolsó negyedévében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön publikált gyorstájékoztatójából kiderül, hogy 2012 utolsó negyedévében, 2,7 százalékkal esett a GDP az előző év azonos időszakához számítva. A tavalyi év egészét tekintve pedig 1,7 százalékkal zsugorodott a magyar gazdaság. Utoljára 2009-ben volt recessziós évünk.

A KSH azt is közölte, hogy szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,9 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék. A nemzetgazdaságban csak az infokommunikáció és a turizmus-vendéglátás területén volt némi növekedés, a mezőgazdaság és az ipar is rosszabbul teljesített, mint azt megelőző neyedévben. Ez azt jelentheti, hogy nemigen látszanak a kilábalás jelei, melyekben sokan reménykedtek.

"Lényegében minden területen szakadás következett be a 2012. negyedik negyedévben, az ipari és a kiskereskedelmi adatokban is, és a várakozásaink szerint a lassulás kisebb mértékben (éves összehasonlításban 0,5-1 százalék között) 2013. első negyedévében is folytatódhat." - mondta a hvg.hu-nak Samu János, a Concorde vezető elemzője. A visszaesés mérséklődését elsősorban megint az exporttól lehet várni: a feldolgozóipar megrendelésállománya és a konjunktúra-mutató némileg javuló növekedési adatot vetít előre. Kérdés, hogy miképp alakulhat a lakossági fogyasztás: az árfolyamgátban való részvétel, illetve a lassuló infláció elvben a fogyasztásnak kedvezhet, aminek már legkésőbb a második negyedévtől kezdve látni kellene a nyomait.

Eppich Győző, az OTP Bank stratégiai elemzője felhívta a figyelmet arra, hogy a részletes adatok hiánya miatt egyelőre csak sejthetjük, hogy milyen tényezők állhatnak a várttól és régió többi országban publikálttól is érdemben elmaradó gazdasági teljesítmény mögött. Az egyik ok lehet a gyenge belső kereslet, ami már évek óta visszafogja a növekedést. Szintén szerepet játszhatott az utolsó negyedév gyenge ipari teljesítménye, ami azonban akár átmenetinek is bizonyulhat. Eppich felhívta ugyanis a figyelmet arra, hogy az utóbbi pár évben tendenciaszerűvé vált, hogy a szabadságok és az ünnepek miatt beesik az ipari teljesítménye, ami a korábbi évek esetében januárban valamelyest korrigálódott.

Az is hozzájárult az elemző szerint a negatív eredményekhez, hogy a mezőgazdaság az aszály miatt rendkívül rossz évet zárt, amit nagy valószínűséggel 2013-ban jobb teljesítmény követ majd. Az uniós pénzek lehívása és elosztása sem a kormány tervei szerint alakult, a 2013 év tekintetében fontos, hogy ezen a téren sor kerül-e javulásra, mert ez enyhítené az építőipar gyenge teljesítményét. Beruházások terén az Opel, Audi és Mercedes fejlesztései befejeződtek, így itt visszaesés várható, azonban a termelés beindulása ezekben az üzemekben pozitívan hat majd az ipari teljesítményre. Az összes tényezőt mérlegelve azonban erősödtek a negatív irányú kockázatok a stagnálást valószínűsítő 2013-as növekedési előrejelzéssel kapcsolatban - mondta el az OTP Bank elemzője.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében azt írja, hogy az aszály és az unió elhúzódó válsága következtében csökkenhetett a magyar GDP. Az NGM kiemeli, hogy kettő hatás mutatkozik a magyar gazdaságban: míg a bruttó hazai termék csökkent, addig a foglalkoztatás továbbra is jelentősen bővült, s emellett a munkanélküliség is csökkenni tudott az év elejéhez képest. A közlemény fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az iparban jelentős beruházások történtek, a járműipar kapacitása pedig folyamatosan bővül.

Mintha kicsit elhamarkodott lenne a hurráoptimizmus
Fotó: Túry Gergely

"A minimálbér és a nettó bérek emelkedtek, a családi adókedvezményben részesülők jelentős reálbér növekedést tapasztalhattak. Mindemellett a Kormánynak sikerült a költségvetés egyenlegét - a tavalyi többlet után (itt minden bizonnyal 2011-re gondolhat az NGM - a szerk.) - 3 százalék alatt tartani, ami nemzetközi összevetésben is szinte példátlan siker" - áll a közleményben. A minisztérium azt is kiemeli, hogy minden valószínűség szerint a visszaesés azokra az ágazatokra - mezőgazdaság, ipar - vezethető vissza, amelyek 2011-ben jól teljesítettek.

Az NGM közleménye szerint ugyanakkor idén a magyar gazdaság már növekedni fog. Az államháztartás pénzügyei rendben vannak, az adósság folyamatosan csökken és a foglalkoztatás is bővül." Magyarország piaci finanszírozása biztosított, ezt mutatja a kötvénykibocsátás sikere is, ez pedig erősíti a bizalmat az ország fundamentumai iránt, ami a beruházások emelkedéséhez vezethet" - emeli ki az NGM.
A Takarékbank 1,5 százalékos visszaeséssel kalkulált
A pénzintézet elemzői a tavalyi év egészét tekintve másfél százalékos visszaesésre számítottak, a negyedik negyedévre pedig 2 százalékos GDP-visszaeséssel kalkuláltak az előző év azonos időszakához képest. A Takarékbank szerdai elemzése szerint a harmadik negyedév vártnál rosszabb adatát szinte teljes mértékben az aszály okozta. A lakásépítések idén elérhetik mélypontjukat, a gyenge külső keresletet pedig részben ellensúlyozza a Mercedes, az Opel (GM), valamint az Audi üzemek termelésbe állása és felfutása. Idén 0,3, jövőre pedig 1,5 százalékkal nőhet a magyar gazdaság teljesítménye a bank elemzői szerint.

Az NGM közleménye ugyanakkor csak a járműiőpart emeli ki, mint egyetlen pozitív tényezőt, míg arról nem tesznek említést, hogy a feldolgozóipar többi szegmense lejtmenetben van. A foglalkoztatás pedig döntően a közmunkaprogramoknak köszönhetően bővült, a versenyszférás új álláshelyek száma egyre csökken. A minimálbérrel és a nettó bérekkel kapcsolatban az NGM arról nem tesz említést, hogy tavaly Magyarországon csökkentek a reálbérek az 5,7 százalékos - az EU legmagasabb - inflációja következtében. A nemzetközi kötvénykibocsátással pedig - bár tény, hogy így biztosított az ország devizaigénye - komoly felárat fizetünk egy IMF-megállapodáshoz képest. Emellett azt is érdemes megjegyezni, hogy elszakadtunk a régiós versenytársainktól, a szlovák és a lengyel gazdaság tavaly 2,5 százalékkal bővült. Negyedéves alapon a térségből pedig szintén a magyar a legrosszabb az adat, egyedül csak Csehország volt még mínuszban - ahol szintén recessziós év volt a tavalyi, 1,1 százalékos csökkenéssel.

A mostani, rendkívül rossz utolsó negyedéves GDP adat így kétségbe vonhatja azt a kormányzati várakozást, mely szerint 2013 második félévében megindulhat a gazdasági növekedés, és idén 0,9 százalékos plusszal számolhatunk (a legtöbb nemzetközi elemző eközben még idénre is enyhe recessziót vár). Ha a mezőgazdaság és az ipari termelés - mely decemberben is tovább zuhant - nem talál magára az év második felében, illetve a következő hónapokban, akkor nem lesz növekedési fordulat, és folytatódik a lassan 10 éve tartó stagnáló állapot hazánkban.

http://hvg.hu/gazdasag/20130214_Ekkora_zuhanasbol_iden_sem_allunk_fel#utm_source= hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_02_14&type-id= HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Utcán folyik a szennylé Miskolcon – Legfőbb Ügyészségh
  2013-02-14 18:07:08, csütörtök
 
  Utcán folyik a szennylé Miskolcon - Legfőbb Ügyészséghez fordul a Jobbik
Posted on 2013/02/12 by Nifadmin

Miközben Miskolc vezetése 150 milliókat költ eredménytelen felzárkóztatásra, tétlenül nézi, hogy egyes városrészekben középkori állapotok uralkodnak: a szennylé az utcán folyik, tobzódnak a patkányok és a mélyigénytelen emberek. A kialakult helyzet miatt a Jobbik a Legfőbb Ügyészséghez fordul.

,,A Jobbik és a Települések Megmaradásáért Egyesület az elmúlt hónapokban intenzív közérdekű adatkéréssel fordult mind az önkormányzathoz, mind a Miskolci Vízművekhez, hogy kiderítsük, mi folyik a Bábonyibércen. Vizsgálatunk során egyértelművé vált: szennylé, minden mennyiségben", hangzott el Jobbik és a civil szervezet közös sajtótájékoztatóján, Miskolcon.

Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője felidézte, hogy bár a városrészben 2012-ben több hatósági ellenőrzést is levezényelt a Fidesz, az illegális szennyvízelhelyezésből fakadó törvénysértő állapotokat mégsem számolta fel, ezzel pedig asszisztál a folyamatosan fennálló járványveszélyhez. Hangsúlyozta, tűrhetetlen, hogy a 21. században egy magát európainak nevező városvezetés megengedi, hogy egyes antiszociális ,,világsátor-lakók" az utcára ürítsék azt, amit mások a WC-be szoktak. ,, Persze felszólíthatnánk ismét Kriza Ákost, hogy szüntesse meg a középkori állapotokat, de látva, hogy ezt eddig sem tette meg, inkább az ügyészséghez fordulunk"- jelentette ki az önkormányzati képviselő.

Szemes István, a Települések Megmaradásáért elnöke elmondta, a Jakab Péterrel közösen folytatott vizsgálatuk eredményeként kiderült, a Bábonyibérc ,,legfertőzöttebb" területén 141 ingatlanból a Miskolci Vízmű Kft szerint csak 23 ingatlan rendelkezik szennyvíz elszállítási szerződéssel, noha annak megkötésére törvény kötelezi az ingatlan tulajdonosát. Az elmúlt években a városvezetés egyszer sem tette fel a kérdést, vajon hová tűnik több mint száz (118) ingatlanból a több tízezer köbméter szennylé, jegyezte meg Szemes István hozzátéve, az önkormányzat ráadásul azt sem tudja, hogy a létező szennyvíztározók szigeteltek-e vagy sem. ,,Mivel a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség korábbi kötelezése ellenére sem számolta fel a városvezetés a harmadik világbeli állapotokat, és azt a hamis információt adta, hogy minden rendben van a Bábonyibércen, ezért a Legfőbb Ügyészséghez fordulunk, hogy - ha már erre az önkormányzat képtelen - érvényt szerezzünk a jogbiztonságnak és a törvényességnek Miskolcon."- zárta gondolatait a civil vezető.

Jobbik, Miskolc

http://internetfigyelo.wordpress.com/2013/02/12/utcan-folyik-a-szennyle-miskolcon -legfobb-ugyeszseghez-fordul-a-jobbik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
-Hol voltál drágám?
  2013-02-14 17:55:29, csütörtök
 
  -Hol voltál drágám?
-Szépségszalonba.
-Es nem kerültél sorra?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Grófok
  2013-02-14 17:52:23, csütörtök
 
 



Grófok

Eszterházy János grófot rehabitálták végre, bár ez a fajta elismerés is csupán a holokauszt áldozatai melletti bátor kiállása végett történhetett, mert mint egy felvidéki magyar gróf, megvetés tárgya lett a szocializmus térnyerésekor . Mellette említeném Wass Albert grófot az erdélyi Mezőség közel ezerévig tartó dinasztikus urát, akinek menekülnie kellett a hazájából, hogy írásaival szolgálhassa tovább a nemzetét, miután a románok megszállták Erdélyt, immár másodszor egy negyedszázad leforgása során . Harmadik grófunk az a Károlyi Mihály, akinek nem is olyan régen sikerült eltávolítani szobrát a Parlament épülete mellől, ahová azért kerülhetett, mert elárulta az arisztokráciát, nemzetét, sőt Magyarországot is, a hazáját egyben, szabadkőműves elkötelezettsége miatt .

Három különböző ember . Három magyar gróf sorsa . Mint láthatjuk, mind a hárman életükkel fizettek a tevékenységük miatt . Az első börtönben adta át lelkét a Teremtőjének, a másik száműzetésben lett öngyilkos amerikai magányában, a harmadik pedig a nyugati emigrációban . Az első derék gróf nem változott semmit az élete során . Úr maradt egészen a haláláig, szolgálta nemzetét, példát mutatva azoknak, akiket elüldöztek a birtokaikról . Ez a nemeslelkű magyar ember, parlamenti képviselőként sem engedte a hitlerpárti szlovákoknak, hogy az ott élő zsidókat internálják . Egyedül ő szavazott ez ellen a törvény ellen.

Mégis börtönbe került azoknak a vöröslelkű zsidóknak a kivánságára, akik a kommunizmus rendszerét működtették . Bűnös volt, mert magyarnak született . Mert gróf volt ! Mert egyenes lélekkel, büszkén viselte ezeknek a következményeit . Wass Albert egyik regényében megszemélyesített egy felvidéki grófot, akit elűztek szülőföldjéről, majd a magyarországi kommunisták tovább üldözték származása miatt . Megalázták, próbálták megtörni a lelkét, de nem sikerült, mert minden nehézségen felülemelkedett élettapasztalataival . János gróf is elmenekülhetett volna börtönéből, de nem ment, mert azt mondta : nem bűnös .

Nyírő József bűne is csak az volt, hogy a visszavett Észak-Erdély parlamenti képviselőjeként működött az utólsó magyar kormány nevében . Bár nem volt gróf ez a nemeslelkű ember, de írásaiból a magyarság szeretete sugárzik . Tenniakarással párosuló segítségnyújtás, amire olyan nagy szüksége lenne ma is a magyarnak . Wass Alberttel együtt nyugatra menekült Ő is, de nem úgy, mint Károlyi, aki hazája ellen ügyködött egészen a haláláig, mert a nemzetköziség ördöge nem hagyta őt nyugton . A lelkiismeret hangja zúghatott fülébe, amikor hazája elleni döntéseket hozott párizsi menedékében, ahol az őt kihasználó nezetközi brigádok egyik magyarul is beszélő zászlóalja irányította őt .

Wass Albert kilencven éves koráig élt száműzetésben . Pedig már nyolc éve hirdették nagy hangon a rendszerváltást Magyarországon, de ott sem jutott hely neki egészen a haláláig . A rendszer még mindig félt lelkiségétől, a magyarság feltámadásától, amit a művei hordoznak magukban . Igazság és gazság bajnokait láthatjuk egymás mellett a grófi szérűn, amikor ezeket az embereket egymás mellé helyezzük és összehasonlítjuk őket . Károlyinak több mint félévszázadon keresztül szobra lehetett Budapesten, de a fent nevezett derék grófok egyikének sem . Sőt, a huszonöt évig kormányzó Horthy szobrát is büntetlenül meggyalázhatja bárki hazánkban !

Huszonharmadik éve bukott meg nálunk a kommunizmus, de a kommunistáktól nem tudtunk megszabadulni azóta sem, pedig lett volna rá lehetőségünk, ha nem akartunk volna minden áron megfelelni a háttérben húzódó erőknek . Eszterházy János gróf is csak azért kerülhetett az emberek tudatába, mert egyedüliként, ő mert nemet mondani a zsidók kitelepítésének a Tiso vezette Szlovákia parlamentjében, a Felvidéken, ahol mára elszaporodtak a szlovákok . Szlávok, vagy szlovákok ezek ? Vagy csak szavak ? A szó emberei lettek volna ? Ki tudja ? Mégis jogot formáltak hazánk felső területeire, ahol egymillió magyarból mára, szinte csak mutatóban maradt .

A trianoni nemzedék derék, határainkon kívül rekedt magyarjai olyan értéket teremtettek fájdalmukban, amire eddig nem volt példa . Trianont is ennek a nyúlszájú vörös grófnak köszönhetjük, aki adóssággal megterhelt birtokait osztotta szét az emberek között . Az őszirózsás forradalom aljas csirkefogói puccsot hajtottak végre a legitim magyar kormány ellen . Kivégezték Tisza Istvánt, az akkori miniszterelnököt ! Anarchiájukat követően vették kezükbe Kun Béláék is a hatalmat, az alatt a 133 nap alatt, amikor hazánkról döntöttek Párizsban . A szabadkőműves Benes, Maszarik és társai, a páholyokban nyerték meg a háborút, amikor hátbatámadtak bennünket . Kiszolgáltatott országunkat, keresztre feszítette a gyűlölet népe .

Wass Albertet és Nyírő Józsefet azóta is háborús bűnösként kezelik a román hatóságok . A népbíróság halálra itélte őket a háború után . Ezekre a koholt vádakra alapozva tiltják napjainkig e két kiváló ember műveinek a nyilvánosságát . Eszterházy grófnak csak egyetlen bűne volt : magyarnak született, s magyarként tevékenykedett ezer éven át hazájában . Úgy látszik ez bűn egy olyan országban, ahol a történelem legelső lapjait 1993-ban vetették papírra . Nagyobb tiszteletet érdemelnének azok, akiknek örökében átvették az ország irányítását . Átírt, elhazudott történelmük miatt piroslik az orcájuk, de még sem szégyellik, amikor nagyképűen hirdetik mindenhol Szlovákiát .

Így van ez Erdélyben is, ahol az autonómiaigéreteket ma sem tartják be, pedig a wilsoni tizennégy pontban rögzítve voltak ezek is . A beolvasztás és elhallgatás módszerével, és hamis történelemoktatással próbálják megszerezni a létezésükhöz szükséges jogokat . Szánalmas nagyon, hogy némely ország magyarellenességre építhetnek még mindig politikai programot az EU keretein belűl, ahol európai nemzetek képviselői jogfosztottságban élnek . Felvidéken és Erdélyben még a mai napig üldözik, megkülönböztetik a magyar kettős állampolgárokat, pedig nem azok költöztek más országába, hanem a határt költöztették át akaratuk ellenére .

Három gróf csupán, de ezen az alapon lehetne sokkal több mindkét oldalon, mert az Eszterházy család nevével visszaéltek azóta, amióta a politikai korrektség nevében nyilatkoznak egyesek . A Károlyi családnak is vannak derék tagjai, akik a magyarság érdekében áldozták életüket, az utóbbi ezeregyszáz év alatt, de mégis, ennek a vörös grófnak a képe lebeg előttünk, amikor a nevét meghalljuk . Ez a rossztartású, beteglelkű ember, aki önnön érdekeiből árulta el reábízott nemzetének a tagjait, amiért nem lehet neki megbocsátani soha .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig sújtják Magyarországot a jóvátételek?
  2013-02-14 17:38:16, csütörtök
 
  Meddig sújtják Magyarországot a jóvátételek?
2013, február 14 - 17:00


Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője egy sokak számára kényelmetlen témában szólalt fel a parlamentben.

Egy költségvetési módosító indítványban szó esik az E.On-ról, stratégiai és nemzetbiztonsági célokról és egyéb fontos kérdésekről. Ezek közé elrejtve, mintegy név nélkül jelenik meg a Számvevőszéki és költségvetési bizottság által benyújtott javaslat: a kormány tavaly decemberi határozatában döntött arról, hogy egy törvény alapján a holokausz-túlélők részére folyósított életjáradék összegét ötven százalékkal megemelik.

Ez az indítvány azonban több kérdést fölvet. Elsősorban ,,odaszólt" valaki valamelyik képviselőnek? A politikus kevéssé tartja valószínűnek ugyanis, hogy a bizottságban bármelyik kormánypárti képviselőnek hirtelen jutott volna eszébe a lehetőség. Az is kérdés, miért nem a tavalyi költségvetésben lett ez elfogadva. Másrészt magában az indoklásban és magában a javaslatban sincs számszerűsítve az emelés, csak ötven százalékot említenek. Mindösszesen annyi ismeretes, hogy a 2013-as költségvetésben van egy 1,7 milliárdos tétel erre a sorra, ami azt jelenti, hogy 850 milliós összegről beszélhetünk az 50 százalékos emelés fényében.

Az elmúlt évekből nem derül ki, hogy ezek a jóvátételek - akár a párizsi békeszerződésre vonatkozóan, akár a holokauszttal kapcsolatban - meddig sújtják még Magyarországot? Meddig szerepel ez még a költségvetésben? Jelen esetben milliárdokról beszélünk - vetette fel a jobbikos képviselő.

Lehetne sorolni az áldozatokat, hiszen minden egyes emberért kár, de mégis, állandóan csak a holokauszt áldozatairól hallhatunk. A politikus hangsúlyozta, nem az a baj, hogy szó esik róluk, hanem az, hogy csak róluk. Ha ezt valaki szóvá meri tenni, azonnal jönnek a negatív stigmák.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=plUtudCegpw

alfahir.hu


http://barikad.hu/meddig_sujtjak_magyarorszagot_a_jovatetelek-20130214
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két skinhead beszélget:
  2013-02-14 17:35:19, csütörtök
 
  Két skinhead beszélget:
- Mondj egy 3 méteres gyönyörűséget!
- ???
- Egyméterhetvencentis cigány egyméterharminccentis kötélen!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 660
  • e Hét: 3762
  • e Hónap: 14873
  • e Év: 168369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.