Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Hende már megint a cionisták talpát nyalta
  2013-02-02 21:16:57, szombat
 
  Hende már megint a cionisták talpát nyalta
2013. február 02. 19:01
Hunhír.info

Megbeszélést folytatott Hende Csaba honvédelmi miniszter Ehud Barak izraeli védelmi miniszterrel a magyar-izraeli együttműködés bővítésének lehetőségeiről szombaton a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

Hende Csaba az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta: a konferencia margóján több kétoldalú tárgyalást folytatott.

Hozzátette: az izraeli védelmi miniszterrel tartott mintegy félórás megbeszélésen elsősorban nem katonai együttműködésről volt szó, hanem a két ország közötti kapcsolatok elmélyítésének lehetőségeiről.

A honvédelmi miniszter elmondta, hogy az izraeli kezdeményezésre szervezett találkozón Magyarország nyitottságát hangsúlyozta, Ehud Barak pedig egyebek mellett felvetette, hogy a Lengyelországgal kialakított programok mintájára izraeli fiatalok Budapestre is ellátogathatnának a holokauszt történetének megismerése céljából.

Hunhír.info - mti

A magyar fiatalok meg Izraelbe látogathatnának a kereszténygyűlölet, a nemzsidókhoz, illetve az arabokhoz való viszonyulás megismerése céljából. De tanulmányozhatnák azt is, mit jelent a tolerancia a világ legdemokratikusabb államában. A legfontosabb mégis az lenne, ha megismernék, mit jelent az, hogy etnikai alapon szerveződött állam. Aztán magukévá tennék az ez irányú tapasztalataikat, és itthon megmutatnák a zsidóknak, hogy milyen jó tanulók voltak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=61543
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatezerért kell bejelenteni a konyhakertet, tiltakozik a MOS
  2013-02-02 20:36:52, szombat
 
  Hatezerért kell bejelenteni a konyhakertet, tiltakozik a MOSZ
Figyelő Online
2013.02.02 09:16

A MOSZ az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult, mert mintegy 350 ezer családot hoz méltatlan helyzetbe a kötelező mezőgazdasági földregisztráció, amelynek egyetlen hónap alatt kellett volna eleget tenniük - számol be róla a szombati Népszabadság.


Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) főtitkárhelyettese a lapnak elmondta, hogy az Országgyűlés decemberben módosította a földtörvényt, ennek értelmében 2013. január 31-ig minden mezőgazdasági földhasználatot - mérettől függetlenül - be kellett jelenteni a földhivatalnak. Korábban csak az egy hektárt meghaladó használatra vonatkozott a bejelentési kötelezettség.

A MOSZ becslése szerint a változtatás most mintegy 350 ezer olyan családot érint, akik a korábban zártkertnek minősített kisebb parcellákon gyümölcsöt, szőlőt, zöldséget termeltek saját szükségletükre vagy akár eladásra is. A bejelentést elmulasztókat a földhivatal a föld aranykorona-értékének ezerszeresét kitevő büntetéssel sújtja.

A törvény szerint a bejelentésért alkalmanként hatezer forint igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni, ami a MOSZ véleménye szerint méltánytalan a kis területeket használókkal szemben, akiknek ugyanakkora díjat kell leróniuk, mint a földet hivatásszerűen művelőknek. A MOSZ elfogadhatatlannak tartja a törvény végrehajtási módját, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához fordult, s abban bízik, hogy a kellő felkészülési időt nem biztosító rendelkezés az Alkotmánybíróság rostáján is fennakad majd - írja a lap.
MTI

http://www.figyelo.hu/cikkek/384104_hatezerert_kell_bejelenteni_a_konyhakertet__t iltakozik_a_mosz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mennyit utal haza a félmillió kitűnő magyar?
  2013-02-02 19:58:43, szombat
 
  Mennyit utal haza a félmillió kitűnő magyar?

Inforádió,
Index

2013. 02. 01 21:25:00 |
Rekordmennyiségű pénzt küldenek haza világszerte a migránsok és bevándorlók, többet, mint amennyit a gazdag országok külföldi segélyekre költenek, derült ki a Világbank legfrissebb adataiból. A magyar migránsok, akik számát Matolcsy György a minap félmillióra tette - a Világbank adatai szerint nagyjából pontosan -, csaknem két és félmilliárd dollárral gazdagították az országot. Ennyit egy hét alatt termel meg a nemzetgazdaság.

A világ különböző részein élő bevándorlók évi 530 milliárd dollárt küldenek haza családjuknak. Ez az összeg háromszor több, mint tíz évvel ezelőtt volt, és háromszor több, mint amennyit a fejlett államok most külföldi segélyekre költenek - közli a Világbank 2012-es adatait elemező Guardian-cikk nyomán az Inforádió.

Ha a hazautalt pénzre úgy tekintenének, mint egy ország gazdasági teljesítményére, akkor az a 22. legnagyobb gazdaság lenne a világon, nagyobb, mint Argentínáé vagy Iráné. Több ország - így a Fülöp-szigetek, Banglades és Szenegál - külön minisztériumot hozott létre a külföldről küldött pénz kezelésére.

Nemcsak a fejlődő világbeli migránsok, de a kelet- és közép-európaiak is utalnak haza pénzt. A külföldön dolgozók remek bevételi forrást jelentenek a pénzküldő cégeknek, amelyek az elutalt összeg 20 százalékát, vagy még többet is levonhatnak díj gyanánt - a többszáz milliárdos globális forgalomból komoly profitot termelve.

A Magyarországról szóló adat szerint 2011-ben 2,4 milliárd dollárt küldtek haza külföldről magyarok. A mostani számukat a hét elején Matolcsy György egy beszédében félmillióra tette, a minisztériuma később az Index kérdésére ki is fejtette, hogyan jött össze ez a brutálisan magasnak tűnő mennyiség. Amely valójában mégsem irreális - ezt a Világbank is megerősíti: 2010-es migrációs adatai szerint már akkor 462 ezer magyar élt külföldön; a diplomások 13, azon belül orvosok 10 százaléka hagyta el az országot.

A 2011-ben hazautalt érték az akkori magyar GDP 1,7 százalékának megfelelő összeg (a tavalyi - még csak becsült adat - ennél valamivel alacsonyabb, aminek oka lehet az is, hogy a 2011-ben vendégmunkára kiutazók egy része később hazajött, és magával vitte a családját is). Ez az 1,7 százalékos GDP-arányos adat nagyjából a teljes nemzetgazdaság hatnapos teljesítményével egyenértékű.

A térségben egyébként messze nem mi utaljuk haza a legtöbb pénz. Összehasonlításul: a külföldön élő lengyelek 7,6 milliárd dollárt, azaz körülbelül háromszor annyi pénzt küldtek haza.Tavaly a legtöbb pénzt a kínaiak és indiaiak küldték haza, 60-60 milliárd dollárt, őket követték a fülöp-szigetekiek és a mexikóiak 24-24 milliárddal és a nigériaiak 21 milliárd dollárral.

A kisebb államoknak mentőöv a hazautalt pénz: Tádzsikisztán és Libéria például GDP-je közel felét, illetve harmadát kapja külföldön élő polgáraitól. Világszerte 214 millió bevándorló él - ha önálló országuk lenne, akkor övék lenne a Föld ötödik legnépesebb állama.

A Nagy-Britanniában élő indiaiak és bangladesiek több pénzt küldtek haza, mint amennyit a londoni kormány országaiknak segély formájában ad - emiatt többen felvetették, be kellene számítani a hazaküldött pénzt, amikor egyes fejlődő államok segélyezéséről döntenek. Aktivisták felhívják a figyelmet: a külföldön dolgozókat gyakran kizsákmányolják, a Fülöp-szigeteken egész falvak vannak ahonnan elvándoroltak a szülők és a nagyszülők nevelik a gyerekeket.

http://index.hu/gazdasag/2013/02/01/mennyit_utal_haza_a_felmillio_kituno_magyar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Tolvaj, szemét politikusok, a szemetet a parlamentben temet
  2013-02-02 19:49:53, szombat
 
  2013-02-02. 16:31
"Tolvaj, szemét politikusok, a szemetet a parlamentben temetjük el!" - menetelni készülnek a görög nemzetiek

Igaz ,,élet menete" lesz ma este 7 órakor Athénben: az Arany Hajnal elnevezésű nemzeti párt szervezésében több tízezer görög hazafi vonul majd föl egy 1996-ban január 31-én bekövetkezett tragikus incidensre emlékezve. Akkor az Imia (törökül Kardak) elnevezésű apró Égei-tengeri sziget hovatartozásának kérdésében kirobbant határincidens során lezuhant egy görög katonai helikopter, és három katona életét vesztette. Bizonyos szigetek szuverenitása ma sem tisztázott, amit a görög hazafiak súlyos nemzeti sérelemnek tekintenek.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága 1997 óta rendszeresen megtartja a menetelést a tragikusan végződött határincidens emlékére. A görög nemzeti erők álláspontja szerint az ország vezetői azóta sem képviselik kellő határozottsággal a nemzeti érdekeket az Égei-tenger egyes szigeteinek hovatartozása körüli görög-török vitában. A felvonulás egyik legfőbb jelszava ugyanaz, mint amit az 1996-os Imia-krízist követően rendezett demonstráción megjelent mintegy száz tüntető ismételgetett: ,,Szemét, tolvaj politikusok, a szemetet a parlamentben temetjük el!"
Zoom
A jelszó kiváló, és csak remélni lehet, hogy a görög nemzeti tábor ma esti nagy menetelésén hatalmas számban jelennek meg a hazafiak. A tüntetők a hazájukat kiárusító korrupt politikusok és a cionista gyarmatosítók értésére kívánják adni: elég volt belőlük, és takarodjanak!
Perge Ottó - Xaameriki nyomán

További részletek: http://kuruc.info/r/6/107478/#ixzz2JlkXc3yL
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több optimizmust!
  2013-02-02 19:30:47, szombat
 
  Több optimizmust!



morgás joga 6.jpgNem is olyan régen Matolcsy György kifejtette véleményét, miszerint a legfontosabb, hogy szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal, hiszen csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót. (vajon fizetős tréningek is lesznek a kamaráknál, kötelező részvétellel? esetleg ezentúl minden érettségiző kap majd egy kis könyvecskét a pozitív gondolkodás hatalmáról, műalkotás-reprókkal illusztrálva?)

De a magyar megátalkodott lélek, gyakran pesszimista és képes kételkedni az optimizmus hatalmában, íme egy példa:

Egy közgazdasági hetilapban olvastam egy cikket, amelyet egy közgazdászati vezéregyéniség írt, és amelynek a címe: "Több optimizmust!"

Amint a címből is látható, a vezéregyéniség kifejti a cikkben, hogy nincs ok a csüggedésre, föl a fejjel, nagyszerűen megy minden, hiszen az államháztartás egyensúlyban van, termelésünk zavartalan, pénzünk stabil (ami annyit jelent, hogy ingadozó pénzünk nincs egy vas sem, de stabil pénzünk sincs egy vas sem, ami nagy különbség!), szóval megy minden rendben és előre, a legszebb rózsaszín irányában.

Rám óriási hatással volt a cikk. Úgy megszállt tőle egyszerre az optimizmus, mint a középkorban az ördöngösség szállta meg az embereket. Kirohantam az utcára terjeszteni, továbbadni ezt az áldott, egészséges optimizmust. Először egy munkással találkoztam. Ki volt fáradva, kedvetlen volt, panaszkodott, mondta, hogy sok a baj, rémesen drága minden, és alacsony a munkabér.

- Nincs baj - magyaráztam. - Az alacsony munkabér mindent rendbe hozhat. Mert az alacsony munkabér rendkívül jövedelmezővé teszi a termelést, annyira jövedelmezővé, hogy ezt látva, rövidesen életbe léptetik az ingyenmunkát, amikor is a termelés már oly jövedelmező lesz, hogy ezrével és tízezrével alakulnak vállalatok, amire is a termelés oly óriási lesz, hogy az árak előbb lezuhannak, majd teljesen megszűnnek, és mindenki minden szükségletét ingyen elégítheti ki, mire is nem dolgozunk, csak fogyasztunk mindnyájan, amíg meg nem halunk. Több optimizmust! - kiáltottam munkás barátomra, és rohantam tovább.

Találkoztam egy munkanélkülivel, nagyon csüggedt volt, panaszkodott.

- Föl a fejjel, barátom! - kezdtem beléje önteni az optimizmust. - Nem kap munkát? Nem baj. Most már ne is vállaljon, még ha hívják is. Egyrészt azért ne vállaljon, mert nemsokára bevezetik az ingyenmunkát, másrészt pedig azért ne vállaljon - és itt elmagyaráztam a dolgot úgy, ahogy előbb a munkásnak. Több optimizmust! - búcsúztam el a munkanélkülitől.

Találkoztam azután még sokféle emberrel. Valamennyibe úgy öntöttem az optimizmust, mint a fasiszták a destruktívokba a ricinusolajat. Végül a szóban forgó cikk szerzőjével is találkoztam.

- Még több optimizmust! - kiáltottam rá diadalmasan. - Még többet, mert az öné is kevés!

És megmagyaráztam neki, hogy óriási jól megy minden, szinte szédítően jól. Ha így megy továbbra is, hamarosan kitör az általános jólét.

És ezt úgy megmagyaráztam a vezéregyéniségnek, hogy egészen kétségbeesett.

- Szent isten! - nyöszörögte aggódva. - Ezt nem is akartam. Mert ha csakugyan kitör az általános jólét, akkor mi lesz velünk, szegény közgazdasági vezéregyéniségekkel, azaz hullafosztogatókkal?!

Aki még nem olvasta, az most joggal kérdezheti, hol és mikor jelent meg a fenti vélemény, melyik újságban vagy blogon? Nagy Lajos írta, még 1928-ban - és ennek ismeretében már akár meg is érthetjük, miért is vonzódik kormányunk és oktatási tárcánk a Horthy-korszakhoz. Talán azért, mert ugyan életünk sok tekintetben változott (mobiltelefon, internet, televízió, valóságshow-k, Harry Potter, Twilight), de van, ami örök? És ha még mindig kételkednénk, íme egy másik karcolat, 1926-ból:

Nagyon jól tette a... nem tudom kicsoda-micsoda, hogy betiltotta Bourdet úr színművének előadását. És nagyon jól tette a belügyminiszter, hogy a betiltást jóváhagyta. Reméljük, hogy nem állanak meg a hatóságok diadalútjuk kezdetén, hanem folytatják honmentő munkájukat, és egymás után sorra betiltják a betiltandókat. És végtelen a betiltandók száma!

Csak úgy kutyafuttában sorolok föl néhányat:

1. Be kell tiltani a bonctani és szülészeti tankönyveket. Én láttam már ilyen tankönyveket és mondhatom, hogy a legnagyobb disznóságokról van bennük szó. Az ember pirul szégyenletében. Az ilyen destruktív könyvek a legnagyobb mértékben veszélyeztetik a közerkölcsöket. Ellenben állami támogatással indítani kellene még néhány színházi lapot és alapítani kellene még néhány éjszakai mulatót.

2. Be kell tiltani az öngyilkosságokat. Mert nem engedhető meg, hogy a proletárok egyszerű öngyilkossággal kibújjanak a munka alól. Például teljesen lehetetlen állapot, hogy a háztartási alkalmazott lúgkőoldatot igyék, és azután a nagyságának magának kelljen takarítani és mosogatni. Ellenben elő kell mozdítani a proletártenyésztést. Proletárkiállítással (lásd: ebkiállítás!), versennyel és műkotorékversennyel, díjakkal és futtatásokkal.

3. Be kell tiltani az iskolai olvasókönyveket, mert tele vannak destruktív métellyel. Az egyikben például ezt a nemzetgyalázást olvastam: "Meghalt Mátyás király, oda az igazság!" Pedig az igazságról nyilvánvaló, hogy csak a keresztény nemzeti kurzussal született meg s még csak ezután jön el igazán.

4. Be kell tiltani a sírást, panaszkodást, jajveszékelést, mert ez mind izgatás a fönnálló rend ellen. Ellenben el kell rendelni az általános, egyenlő és községenkénti kötelező dicsekvést, nevetést és hálálkodást, csendőrségi ellenőrzés mellett. A dicsekvésnek bizonyos időtartamon keresztül való elmulasztása képezzen kihágást és legyen andó, endő, szigorúan büntetendő.

5. De azt azután egész komolyan mondom, hogy be kell tiltani az arcnak meztelenül való viselését, mert ez szerintem az esetek igen nagy részében szemérem elleni vétséget képez, a mai gyönyörű viszonyok közt.

6. De visszatérek az eredeti kiindulópontra. Be kell tiltani ennek a Bourdet-színműnek a külföldi, berlini, bécsi, párizsi előadását is. Át kell írni az idegen destruktív államok kormányainak és tiltakozni kell diplomáciailag a darab előadása ellen. Mert ha ott elterjed a ragály, onnan aztán a legnagyobb óvatosság ellenére is behurcolhatják hazánkba. Ha pedig a nevezett destruktív kormányok nem engedelmeskednek, meg kell szakítani velük a diplomáciai összeköttetést, haza kell hívni János, Pali és Bölömbér bácsikat.

7. Igazis! Azt a kérdést is be kell tiltani, hogy: "Hogy van?" Mert az bűntettre való felhívás. A kérdező ugyanis csak azt célozhatja, hogy a felelet az legyen: "Köszönöm, rosszul". Ez pedig talán még a lázadás bűntettének tényálladékát is kimeríti. (Nagy Lajos: Betiltani!)

Emlékeztetőül: Alföldi Róbert nem enged, a Nemzeti Színház következő igazgatójának, Vidnyánszky Attilának a kérése ellenére is a meghirdetett műsorhoz tartaná magát, és májusban megrendezi a Mephistót.

Aki szeretné folytatni az irodalmi körsétát (múltba révedést, jelenben ébredést), az Nagy Lajos Képtelen természetrajz és más karcolatok c. gyűjteményes kötetét itt találja meg.

Előzmény:

Matolcsy már csak a szerencsében bízik?

http://morgasjoga.blog.hu/2013/02/02/tobb_optimizmust
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megkedveltetné Matolcsyt a piacokkal
  2013-02-02 17:52:39, szombat
 
  Orbán megkedveltetné Matolcsyt a piacokkal

2013. február 2. szombat 10:52:59

Orbán Viktor azzal, hogy csak március elsején jelenti be, kit jelöl a jegybank élére, időt adott Matolcsynak, hogy megkedveltesse magát a piacokkal - véli a Royal Bank of Scotland szakembere.

A Bloomberg írása felidézi, hogy korábban még a február ötödikén kezdődő háromnapos frakcióülésen tervezte bejelenteni a jelöltjét Orbán Viktor, ám legutóbbi nyilatkozata szerint ezt majd csak Simor András jelenlegi jegybankelnök mandátuma lejárta előtt egy nappal fogja megtenni.
Panaszkezelés az új szabályok tükrében - Mfor Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Konferencia (Február 21.)

"Véleményünk szerint az, hogy Orbán Viktor az utolsó napig kivár a jelöléssel, azt sugallja, hogy a jelöltje valószínűleg nem "piacbarát" lesz" - nyilatkozta a Bloombergnek a Royal Bank of Scotland stratégája, Phoenix Kalen. Hozzátette: "úgy véljük ez növeli Matolcsy kinevezésének az esélyét". Mindezzel ráadásul összefügg Matolcsy Wall Street Journalnak adott interjúja is, melyben meglehetősen konzervatív monetáris politikára utaló nyilatkozatot tett.

Orbán időzítése egyébként a devizakötvény kibocsátást is segítheti, hiszen így a "nem megfelelőnek" tartott jelölt esetén jelentkező káros piaci reakció nem befolyásolja a kibocsátást - véli az RBS szakembere.

mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/Orban_idot_adott_Matolcsynak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
: „semmiféle lelkiismeret-furdalásom nincs… ugya
  2013-02-02 17:40:46, szombat
 
 



Zengjen az Örömóda Karajan vezényletével!


- Hírportálunk is megemlékezik e jeles napról

Az öt napon belüli, immár második - s az év folyamán ezt követően ki tudja még hány - ún. holokauszt-emléknapot köszöntsük díszkivilágítással, s egy halhatatlan német mester, Herbert von Karajan vezényletében hallgatható és látható - az ünnep szelleméhez illeszkedő - zseniális remekmű, Beethoven IX. szimfóniája zárótételének egy részletével, az Örömódával. Karajan ,,megbocsáthatatlan bűne" az volt, hogy 1933-ban belépett Adolf Hitler pártjába, és a Führer ünnepelt karmestere lett. Aki - tetszik, nem tetszik - a 20. század legnagyobb formátumú államférfia volt. A Westdeutscher Beobachter a következőképpen méltatta a mestert: "ő az az ember, aki a mi újjászerveződő művészeti életünket el tudja indítani abban a szellemben és abban az irányban, amelyet a nemzetiszocializmus követel."

Herbert von Karajan
Karajan kezdetben Aachenben végzett úttörő munkát az új Németország elvhű zenéjének érdekében. 1937-ben először vendégszerepelt a bécsi Staatsoperben. Legendássá lett azáltal, hogy partitúra nélkül dirigált, szuverén módon uralta a zenét, pálcája nyomán csoda történt a Reich zenei életében.
1938. április 20-án, Adolf Hitler 49. születésnapján Beethoven Fideliójának ünnepélyes bemutatásával fejezte ki tiszteletét a Führer iránt. Debütálását a Berlini Filharmonikusokkal mindenki nagy eseménynek tartotta. Az Allgemeine Zeitung így írt: ,,Abszolút önálló, markáns személyiség: a zenei élmény elementáris szenvedélyét, a férfias akaraterőt és szellemi koncentrációt testesíti meg..." 1939 júniusában Pál jugoszláv régensherceg tiszteletére a Führer ünnepi előadást óhajtott végignézni az Operában. A nemzetiszocialista operának tekintett, Wagner komponálta A nürnbergi mesterdalnokokat vezényelte. Hitler kedvenc operájának, a nemzetiszocializmus hivatalos művészi szimbólumának előadása hódolat jele volt a Führer és vendégei előtt.
Sikerei azt eredményezték, hogy Göring birodalmi marsall, porosz miniszterelnök, meghívta a berlini Staatsoperhez. Közreműködhetett egy olyan előadásban, amely a Harmadik Birodalom legjobb művészeinek a vállán nyugodott, ez felért a rezsim minden szempontból kötelezettséget jelentő kitüntetésével. A nagy siker meghozta Karajan számára az első lemezfelvételt is, Mozart Varázsfuvolájának nyitányát.
Énje elválaszthatatlanul összeforrott a közönséggel, amelytől válaszként megkapta az önfenntartáshoz szükséges sikert. Ettől megerősödik az önmagába vetett hite, amely aztán lenyűgözően visszahatott a környezetére. Karajan a nemzetiszocialista állam kulturális megbízottja, misszionáriusa volt, feladataként kapta a Harmadik Birodalom kultúrfölényének hirdetését.
Megbízták a berlini Staatsoper szimfonikus koncertjeinek dirigálásával.A Staatsoper zenekarral összesen öt lemezt adott ki. Karajan lemezpiaci értékét korán felismerték és alaposan ki is használták. A háború végéig a Deutsche Grammophon Gesellschafttal huszonhárom lemezt produkált. Goebbels propagandaminiszter javaslatára Karajan megkapta állami karmesterré való kinevezését. A kinevezést Hitler aláírása emelte jogerőre. Karajan ezzel megérdemelten pályája csúcsára érkezett.
1940 végén Karajant elküldték a meghódított Franciaországba, hogy képviselje a német nemzetet, rokonszenvet ébresszen iránta és bemutassa a német kulturális fölényt. Párizsban nagy propagandamunkát végzett.
A zene és a politika összefonódása a Harmadik Birodalomban a rendszer lényegéhez tartozott. Az 1945 utáni általános dekadencia korában bármikor, amikor szó esett a Harmadik Birodalomban játszott szerepéről, Karajan férfias módon vállalta múltját, soha nem gyakorolt meakulpát. Azt nyilatkozta: ,,semmiféle lelkiismeret-furdalásom nincs... ugyanúgy csinálnám megint". Nagyon helyes, sok ilyen zseniális férfira lenne szükség a mai Európában!
Sixtus Beckmesser - Kuruc.info, Nürnberg


Videó http://www.youtube.com/watch?v=0417pQz7iIk&feature=player_embedded

Herbert Von Karajan - Symphony No. 9 (Beethoven) - Ode an die freude

http://kuruc.info/r/7/107169/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Évértékelőjét írja, íme:
  2013-02-02 17:33:32, szombat
 
  Évértékelőjét írja, íme:


"2012 a sikerek éve volt, a nemzeti együttműködés keretében 1 000 000 új munkahely jött létre 2 000 000 régi helyett.
Mi jobbak vagyunk Európánál, sőt Amerikánál!
Nálunk okosabbak az orvosok. Míg a Doktor House-ban egy beteggel 12 orvos foglalkozik, nálunk, egy orvosra 30 beteg jut.
Nálunk olyan jól megy az orvosoknak, hogy megtehetik, hogy külföldön éljenek.
Olyan tehetségesek vagyunk, hogy nekünk még a fenekünkön is van piros pont, és öt piros pont után egy Macis pecsét!
Nálunk semmi sem fenyegeti az eurót, hiszen nincs.

10 millió tehetség országa vagyunk. Egy lakosra két féltehetség esik.
Egész énekes dinasztiák vannak Jimmy, Árpy, Krisztián, a Zámbó-házi királyok. Nyilván a hang is olyan, mint a hagyaték, az örökösöknek egyre kevesebb jut.

A 2012 az eredmények éve volt.
Újra állami kézbe kerülnek azok a vállalatok, amelyek eddig jól működtek.
A külföldi tőke végre külföldön van.
Azzal, hogy csökken a gazdaság, egyre több időnk van a családra, egyre többször gondolunk egymás édesanyjára. Végre le tudunk ülni, valaki több évre is.
Leszámoltunk a rokkantakkal. Hajdú Péternek végre van hol parkolnia.
Feltaláltuk az olyan nadrágszíjat, amin körben végig van lyuk.

A Supershop pontok gyorsabban gyűlnek a benzinkutaknál, nem kell hónapokat várni egy 16 darabos manikűrkészletre, elég egyszer
tankolni.
A TEK munkatársai több farsangon sikeresen szerepeltek. Elfogtak élve egy dzsedit a BME-n, ami nem kis fegyvertény, hiszen egy dzsedi haláláig harcol.
Olyan áttekinthető választási törvényt készítettünk, amelyhez bármely képviselő be tud nyújtani egy módosító indítványt.
A szerencsejáték helyét átvette az adórendszer. Az adórendszer drasztikusan egyszerűsödött: Minden után kell adót fizetni. Nincs
kivétel.
Az adórendszer mellett ráadásul a miniszter is egyszerűsödött.

Végre méltó fizetést kap a főpolgármester is, nem kell hó végén az alvállalkozókat Nokia-s dobozzal végigjárni, mint az elmúlt nyolc
évben. Vége van az önkormányzati betlehemezésnek.
És ez még nem minden.

Minden szurkolóra fog esni egy futballstadion.
Látszat, hogy a focit támogatják, és nem a kultúrát, hiszen a pályán mennyi rigmus születik, mennyi naiv, pajzán, irodalmi alkotás.
Gondoljunk csak a Kispesten mindenki cigány kezdetű, bár általánosító, de lüktetésében igazán nemzeti rigmusra.
Mi ez, ha nem az epidauroszi színház maga!

A közoktatás színvonalát olyan szintre fejlesztjük, hogy az emberek ne akarjanak egyetemre menni. Ezzel a felsőoktatás problémáját is megoldjuk.
Ne legyük pesszimisták! Ha bedöglik az agrárszektor, legalább a gazdáknak lesz ideje feleséget keresni. Ki akarna egy országot tele magányos parasztokkal!
Lássuk meg a jót mindenben!
A bíróknak nem kell szaladgálniuk ilyen idősen a pályán, abban a hosszú talárban.

Gyurcsány Ferenc is bírja étlen-szomjan, így a lakosság is fogja 2013-ban.
A pedagógusoknak továbbra sincs életpályamodellje, de ennyi pénzből úgyse tudnának tervezni.
A félkarú rablók helyét kétkarúak vették át.
Megszűnt a Malév, de elindult a Röpülj páva.
Leminősítették Magyarországot, de Margitok is fizethetnek Erzsébet-utalvánnyal.
Három százalék a költségvetési hiány, de az RTL kettő.
Idén valószínűleg lesz vagy volt világvége.
Ezért egy maja közmondással kívánok lesz, ami lesz: minden jó, ha vége."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy zsidótól,semmi jót ne várj!
  2013-02-02 16:59:50, szombat
 
  Orbán Viktor nem áll szóba az MRM-mel
2013, január 28 - 18:15



A délvidéki Magyar Remény Mozgalom (MRM) 2012. október 11-én nyílt levélben kérte a miniszterelnököt, hogy a közelgő magyar-szerb találkozón legyen téma a temerini elítéltek ügye. Orbán Viktor azóta sem válaszolt a megkeresésre.

Az ügyben 2013. január 4-én Szávay István jobbikos képviselő nyújtott be írásbeli kérdést a miniszterelnökhöz. Ebben emlékeztet, hogy a probléma az említett kétoldalú találkozót követően sem oldódott meg, így a kormányfőnek szóló írás továbbra is fájóan aktuális.

Fotó: MTI

Orbán-Dacic miniszterelnöki kézfogó 2012. október 12-én

,,E délvidéki magyarság számára fontos ügy súlyát Németh Zsolt államtitkár is több alkalommal elismerte, még ha érdemben nem is sokat tett a magyar diplomácia a meghurcolt magyar fiatalok szabadon bocsátása érdekében. Az MRM a délvidéki magyar pártok közül a második legtöbb szavazatot kapta a tavalyi vajdasági tartományi választásokon. Kérdésűknek az Ön részéről való semmibe vétele, levelük válaszra sem méltatása egyáltalán nem erősíti az ön által is sokszor ismételgetett nemzeti együttműködést" - fogalmaz Szávay.

Január 21-én a jobbikos politikus kitérő választ kapott, igaz nem a miniszterelnöktől, hanem annak helyettesétől. Sermjén Zsolt kifejtette: ,,jelentős sikerként értékelhető, hogy 2012. november 30-án, a köztársasági elnökök találkozóját követően, az öt fiú közül kettő, Horváth Árpád és Szakáll Zoltán elnöki kegyelemben részesülhetett, és hazatérhetett családjához. (...) Az eddig elért eredmények elsősorban a Magyar Kormány nemzetpolitikai szempontokat is előtérbe helyező, csendes diplomáciai aktivitásának köszönhetőek, ideértve a mögöttünk lévő köztársasági elnöki találkozó fejleményeit is. A megbeszélésnek egyik kiemelt napirendi pontja természetesen a temerini fiúk ügye volt. A szerb köztársasági elnökkel folytatott magas szintű politikai találkozókat követően világossá vált számunkra, hogy a további három fiú esetének rendezéséhez arra van szükség, hogy a közelmúlt időszakának a példáját követve, tovább építsük a két nemzet közötti baráti viszonyt és bizalmat" - írja a miniszterelnök-helyettes.

A teljes levélváltás a Délhír.rs hírportálon olvasható.

delhir.rs - barikad.hu

http://barikad.hu/orban_viktor_nem_all_szoba_az_mrm_mel-20130128
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
önkéntesek a Waffen-SS-ben
  2013-02-02 16:47:38, szombat
 
  Keresztesháború a bolsevizmus ellen


- önkéntesek a Waffen-SS-ben -

A 102-es szoÚj állomáshelyre, új laktanyába vezényeltek; a 102-es körletbe kerültem. Amikor a szakaszparancsnokom, egy zászlós odaküldött, még semmit sem jelentett nekem ez a szám. Aztán egyre jobban megismerkedtem vele. Pont olyan szoba volt, amilyet már más laktanyákban is megismerhettem: szekrény, ágy, asztal, szék. Minden tiszta és szabályos, és én, ahogyan a csomagjaimmal megérkeztem, úgy éreztem, mintha megzavarnám ezt a rendet. Még nem tartoztam ide. Nem volt szekrényem, ágyam, nem szerepeltem a szobalistán, röviden: kívülálló voltam. Zavaró tényező. Leültem egy székre és vártam. Vajon milyenek lehetnek az itteni bajtársak? Ha az embert már egy párszor áthelyezték és megjárt néhány laktanyát, nem arra gondol, hogy itt vajon jobb vagy rosszabb szobatársai lesznek-e, rövid időn belül ugyanolyan szívélyes kapcsolat alakul ki, mint az előző állo­máshelyen. Ezt a tapasztalat mondatja velem.

Szöges bakancsok trappolnak végig a hosszú folyosón. Nyílik az ajtó, beözönlenek, arcok szédítő sokasága. Átmenetileg felbolydul a mozdulatlan rend, gázálarcok, derékszíjak, kabátok és rohamsisakok összevisszasága okoz felfordulást. Az ablaknál két ember sietősen tisztogatja az MG-t, a megmaradt vaktöltényeket összegyűj­tik. Közben két-három rövid, hozzám intézett kérdés. Már meg is van a szekrényem és az ágyam, néhány pillanatra az érdeklődés középpontjában találom magam. Nincs idő hosszas fecsegésre, a szolgálatos altiszt ebédhez hív.

Az étkezéssel eljött a kapcsolatépítés ideje is; ebéd után jóllakottan üldögélünk az asztal körül, ők kissé fáradtan, én a sok új benyomástól megilletődve. Így ülünk itt, színes pulóverekben és különböző fazonú civil cipőkben. Néhány pillanatra megszűnik az egyenruha mindent egységesítő hatalma. És ez által válik a szoba valami mássá, mint nyolc ember kis közösségévé, nyolc teljesen különböző egyéniség ül itt. Először is azok ketten, akik úgy hasonlítanak egymásra. Ők az ,,öregek". Már 1939-től katonák, majd minden hadjáratot végigcsináltak, most derűs higgadtsággal hallgatják a szoba ifjoncát, aki oly vaskos és hetyke kiszólásokkal tarkítja előadását, mint egy első világháborús veterán! Éppen most jött meg a munkaszolgálatból. Még csak rövid ideje katona, és fel van háborodva, hogy nem mehet még a frontra. Az Öregek mosolygása egyáltalán nem lenéző, inkább jóakaratú. Az ifjonc mellett ül egy széles vállú alak, aki némileg egy rugóra emlékeztet. Visszahúzódó, de mindig ugrásra kész.

Brombergből származik, és a Véres Vasárnapon szerzett sebesülések nyoma még most is tisztán látszik az arcán. Egy másik csöndben, nyugodtan ül, keveset beszél, és állandóan egy sor fényképet nézeget, ame­lyekben újra meg újra egy egzotikus környezetben lencsevégre kapott szép, fiatal lány arca tűnik elő. Kalandos úton érkezett Dél-Amerikából Japánon át Németországba, hogy beálljon a Führer lobogója alá. Nyugodt, biztos mozdulatai nagyban elütnek viselkedésétől: tört németséggel beszél a délelőtti gyakorlatokról. Szokatlan számára a kemény katonaélet, sok minden, ami számunkra természetes, neki furcsának tűnik. Ennek ellenére lelkes, hiszen önként jelentkezőként meg van győződve harcunk fontosságáról. És ez a döntő: bármennyire különböző körülmények közül jöttünk is, megtaláltuk közös célunkat: Önkéntesek vagyunk, a Waffen-SS-ben.

Amikor délután újra szolgálatra jelentkeztünk, a személyiségjegyek ismét az uniformis alá bújtak. Ott álltunk egy sorban, egyenruhában, acélsisakban. Az egyéniség helyét most átvette az egység.


Mert mindannyian egyek vagyunk: a Führer katonái! Ilyen fiúkra van szükségünk!

Csak pár nyomorúságos, koromtól elfeketült, félig elégett és beomlott faviskó, néhány száz méterrel a német állások előtt, csak egy romhalmaz, ami utunkat állja. De a szovjetek kihasználják a kis pihenőt, szilárd állásokat alakítanak ki. Már két rohamcsapat is próbálkozott a kommunista tűzfészek felszámolásával, mindhiába. Az ellenség jól kiépített védelmi vonalai eddig minden rohamot visszavertek. De valahogyan ki kell füstölni őket, mert a két szomszédos frontszakasz már túlhaladt a falu vonalán. Éket vert a frontvonalba ez a keményen védett, szovjet kiszögellés. Olyan, mint egy előremeredő, hegyes, veszélyes tüske.

Két német század parancsot kap, hogy készüljenek fel az újabb rohamra. Erősítésként a szomszédos egységtől egy rohamlöveget kérünk. K. őrvezető irányításával meg is érkezik a páncélozott jármű, további 6 bajtárs is vele jön, ők is részt vesznek a rohamban. Minden készen áll. Már csak néhány perc van hátra a támadás kezdetéig. Eltökéltség és nyugalom tükröződik az arcokon. De mi ez? K. őrvezető még egyszer belenéz a távcsövébe. Lehetséges ez? Alig hisz a szemének. Tényleg, nem kétséges. Semmilyen más magyarázat nincs az ellenség mozdulataira. Éppen szolgálatváltás van! Láthatóan teljes biztonságban érzik magukat. Úgy látszik, semmit nem érzékeltek a támadás előkészületeiből. ,,Most vagy soha!" - fut át K. őrvezető agyán. Azonnal indítja a járművet. Máris felbőg a páncélos motorja. Szólnia sem kell, csak bajtársaira néz - ők is egyből ,,kapcsolnak", a másodperc tört része alatt felfogják, mi történik. Az acél szörny előregurul, szorosan mögötte rohannak a gyalogosok. Már nyílt terepén van, minden pillanatban megindulhat az ellenséges tűz. A két, támadáshoz vezényelt század megbabonázva nézi a nem várt közjátékot. Mi ez az esztelen vakmerőség? De a várt ellenséges tűz nem indul. Napokig alig emelhette föl az ember a fejét anélkül, hogy egy szovjet mesterlövész golyója ne száguldott volna el mellette, most miért nem lőnek? A szovjetek végül észbe kapnak, a rohamlöveg úgy 40-50 méterre lehet a falu szélétől, amikor odaát megszólalnak az első géppuskák. De már túl késő, néhány jól irányzott lövés a páncélosból és elhallgatnak. A fémszörny tovább gurul a viskók között, egyel maga alá is gyűr. Az ellenség újra tüzel. Kézigránátok robbannak, de már jönnek is elő az első kommunisták feltartott kézzel, egyik a másik után kúszik elő rejtekéből. 20, 30, 45 számolja az őrvezető, mint fölriasztott patkányok özönlenek elő a fedezékekből. Az őrvezető már száznál tart, mire a két század is megérkezik a faluba. A löveg személyzete - élén K. őrvezetővel - e merész akcióval megtisztította a frontszakaszt, bátorságával sok bajtárs életét kímélte meg. Amikor pár nap múlva K. őrvezető jelentkezik a hadnagyánál, hogy átvegye tőle a vas­keresztet és a szakaszvezetői előléptetést, a hadnagy többek között megkérdezi azt is, hogy hány éves. ,,Tizennyolc hadnagy, úr, de (teszi hozzá rögtön, mintha úgy érezné, hogy fiatalsága magyarázatra szorul) ,,mielőtt beléptem volna a Waffen-SS-be, a Jungvolknál rajvezetőként megtanultam, hogy élesben, adott körülmények között, néha olyat is meg kell tennünk, amire előzőleg nem kaptunk pontos utasítást." ,,Elhiszem" -mondja a hadnagy mosolyogva; ,,Csak így tovább, fiam! Mert olyanokra, mint te és a bajtársaid, nagy szükségünk van."


Páncélosok előre!

Alig járható, keskeny ösvények a mocsáron át, végtelen orosz erdők elhagyatott útjai: ilyen körülmények között nyomulnak előre a páncélosok. De máris új küldetés a láthatáron! A jól megtermett keletfríz T. főhadnagy in­dulás előtt még egy utolsó pillantással végigméri embereit. Tudja, hogy a legjobb fegyver is hatástalan, ha nem megfelelően kezelik. Ott van a Meis környékéről származó irányzója, H. őrvezető, és a vorarlbergi töltő, W. őrvezető. Közülük egy sem idősebb 21 évesnél, de mindegyikük tudja a kötelességét és majd most is megállják a helyüket ugyanúgy, mint máskor.

A Ja... közelében lévő Be....n átívelő hidat kell bevenniük. A parancsnok az órájára néz: pontosan 16:35. A motor beindul. Meleg van, izzadságcseppek gördülnek végig az emberek poros arcán. A páncélos belsejében pokoli a hőség. De erre most senki nem gondol; mindenki az előttük álló kemény küzdelemre koncentrál. Az út két oldalán elterülő erdőkben kommunisták lapulnak, folyamatos gyalogsági tűzzel árasztják el a környéket. Ám próbálkozásuk hiábavaló, a harckocsi páncélját nem fogja a golyó. Az ellenség gondolkodás nélkül tüzel, kínjukban mi mást tehetnének? A fiúk a páncélosban mosolyogva összenéznek.

A távolból egy szovjet löveg lő rájuk és talál is, de ennek sincs semmi hatása. Rendületlenül haladnak előre. Feltűnik a szovjetek hídfőállása.

Páncélosuk úgy gurul előre a földúton, mint valami felvezető jármű egy katonai parádén. De mindannyian tudják, hogy még csak most jön a java! A főhadnagy higgadtan elemzi a helyzetet. A falu utcájának elején és közepén összesen 10 páncélos és 3 páncélelhárító üteg áll. Rövid parancsokat osztogat. A páncélos elkezdi a tüzelést, méghozzá olyan pontossággal, mint egy jól kiképzett mesterlövész terepgyakorlaton. Mindössze két perc telik el, 7 páncélos és 3 páncélelhárító üteg máris lángokban áll. Tűz mindenütt. Esmost egyenesen tovább a híd felé! Az ellenség fejvesztve menekül. Két szovjet gyalogosszázad hadrendje teljesen felbomlott. Közöttük az a 3 szovjet páncélos, amelyet még nem ért utol a végzete. Mindenki a túlpart felé menekül. A zűrzavarban a bolsevisták keresztülhajtanak saját embereiken is.

T. Főhadnagy géppisztolyt tart a kezében. Minden felé tüzel. A páncélos rágördül a 150 méter hosszú hídra. A cél, a túlpart elérhető közelségbe kerül. A páncélos már jó 60-70 métert maga mögött tudhat, amikor a vezető balra néz és meglátja a fekete négyszögletes dobozt. ,,A pokolba!" - káromkodik. Nincs idő a gondolkozásra. Még rengeteg menekülő szovjet van a hídon. Vajon az ellenség tekintettel lesz a saját embereire? Hatalmas robbanás, a fahíd összeroskad. Mélybe zuhanó kommunisták halálsikolya hallatszik: részben megégnek vagy a rájuk zuhanó gerendák sújtják halálra őket. A főhadnagy a robbanás pillanatában, géppisztolyát kezében tartva lehúzza a fejét. Villámgyorsan tűnik el a nyílásban, de ahhoz mégsem elég gyorsan, hogy az arca meg ne égjen. A páncélos 10 métert zuhan, de mindannyian megússzák sérülés nélkül. Anyag, konstrukció és szakértelem bizonyít a gyakorlatban. Szerencsére a Be... folyó ezen az oldalon nem túl mély, így a páncélos kievickélhet a partra. T. főhadnagy fájdalmas arcsérülése ellenére is megpróbál a lehető leggyorsabban kijutni. De a nyílást eltorlaszolják a rájuk zuhant gerendák.

Nagy nehezen sikerül eltávolítani a romok egy részét, így egy kis résen keresztül végül kipréselheti magát. A romokon keresztül elindul a hátrahagyott part felé. Úgy tűnik, mintha a másik parton lévő szovjetek csak erre a pillanatra vártak volna. A golyók csak úgy röpködnek a főhadnagy körül. Méterről méterre küzdi magát vissza, és mikor végre újra szilárd talaj van a lába alatt, jelenti az ütegparancsnokának: ,,A személyzet él, de nem tudja elhagyni a páncélost!,, Az ütegparancsnok a második páncélosban volt, amely közvetlenül az első mögött haladt, míg a többiek nagyobb távolságról követték. A robbanás pillanatában 10 méterre tartózkodott a hídon, amely ott sértetlen maradt. Visszahátrált és parancsot adott, hogy 70 méternyire állítsanak fel egy páncélelhárító üte­get, ezzel sakkban tarthatják az ellenséget. Az ütegparancsnok hat önkéntessel a tankban rekedt három bajtárs megmentésére indul. Ködvetők mesterséges ködfüggönyének oltalma alatt igyekeznek előre. A vállalkozás sikerrel jár, mindössze egyikük szenved kisebb sérülést.

T. főhadnagyot hátraküldik, sebesülését orvos látja el. Növekvő fájdalmai ellenére egy óra múlva már ismét a folyónál áll, páncélosa ,,egészségi állapota" felől érdeklődik. Mindenképpen meg akar győződni arról, hogy a pán­célos tényleg sértetlenül állta-e ki a kemény próbát. A kérdés nem hagyja nyugodni: amikor a páncélost végre kiszabadítják és kiderül, hogy kifogástalan, harckész állapotban van, mintha mi sem történt volna, azonnal újra átveszi a parancsnokságot. ,,Csak egy jelentéktelen zavaró tényező" - vonja meg a vállát. Olyan arcot vág, mintha ő maga is hibás lenne az elszenvedett késedelemért. Mi is jellemezhetne ennél jobban egy olyan embert, aki 3 nap leforgása alatt 2 rohamlöveggel 24 tankot, 12 páncélelhárító üteget és 5 löveget lőtt ki?


A további híradókapcsolat zavartalan...

Híradós egységünk eredetileg egy nyomorúságos viskóban rendezkedett be, de mivel a nehéztüzérségi lövedékek és a szovjet repülők bombarepeszei keresztültörték a vékony falakat ezért kénytelenek voltunk ,,egy emelettel lejjebb" költözni, hirtelen ötlettel a házikó krumplivermébe vettük be magunkat. Egy sor erős gerenda, némi szalma és agyagos föld segítségével védtük magunkat a föntről jövő ,,áldástól", mivel a fejünk fölött csak úgy röpködtek a gránát- és bombarepeszek. Az itteni ,,bunker" az utolsó, amely még tartani tudja a kapcsolatot a parancsnoksággal. Lent a pincében rendületlenül dolgozunk. Fent néhány gránáttalálat jóformán elsöpri a mennyezetet és a falakat. Aztán egy távolabb becsapódó bomba lökéshullámától kártyavárként dőlnek le a még megmaradt falak. A nagy rakás fatörmeléket a tűz egy halom feketén izzó faszénné emészti. Az utolsó lángnyelveket végül a keletről fújó jeges, havas szél oszlatja el.

A jeladónál görnyedő férfiak fölött, a leégett, gomolygó füstfelhőbe burkolózó faluban tombol a harc. Minden egyes házért és romért külön meg kell küzdenünk. A szovjet katonák ellentámadással próbálkoznak, körbezárt bajtársaik megmentéséért keményen küzdenek. A férfiak a gödörben - mert a pince nem nagyobb - hallják a német gépfegyverek gyors ugatását, a válaszoló szovjetek lassabb ritmusát, saját tüzérségük lövéseit valamint az ellenséges gránátok és bombák becsapódását. Minden becsapódáskor homok és fekete faszénhamu hull a nyakukba a romos mennyezetről. A föld reng, a szoba megremeg. Hideg hólé csorog végig a hátukon, fekete csíkokat hagy maga után. Mocsok, mocsok, még több mocsok! ,,Az ördögbe!" Cseppenként hull alá az elszenesedett tetőről. ,,Ta-tata-ta..." kattog az adóvevő. ,,Bum-bum" - hallatszik kintről. Dolgoznak a német pán­célelhárító ütegek. A kézifegyverek zaja egyre erősödik, a gépfegyverek szédítő tempóban tüzelnek.

,,Bum-bum" - hallatszik újra meg újra. Egy hírvivő érkezik zihálva a szűk bejáraton át, pár pillanatra leül, arcáról fáradt mozdulatokkal törölgeti az izzadságot és a koszt. Egy híradós meggyújt egy cigarettát és a kimerült hírvivőnek adja, aki még mindig nem szól, csak fejbiccentéssel köszöni meg a figyelmességet. A rádiós átveszi tőle a helyzetjelentést és már továbbítja is a parancsnokságnak. ,,Ta-tata-ta."

Az emberek feje fölött, most minden eddiginél közelebbről megint felzeng a ,,bum-bum". A híradósok némán figyelik bajtársukat, valamennyiük szemében ugyanaz a kérdés tükröződik. A futár egyszerre orron és szájon át szívja be a füstöt, majd egykedvűen megszólal: ,,Szovjet páncélosok". Hirtelen felugrik és már el is tűnik fent a pince nyílásában. A fentről lehallatszó dübörgő zaj egyre erősödik, lassan kivehetővé válik a lánctalpak zörgése is. A pince szűk falai megremegnek, az ellenséges tank egyre közelebb jön, felettünk fog áthaladni! Hirtelen az egész építmény remegni kezd. Fentről hallatszik az összetörő fa recsegése-ropogása. A tető lejjebb ereszkedik. Homok, hó és faszilánkok potyognak. A sarkokban elhajlanak, eltörnek az elszenesedett gerendák, és látni engedik a fa természetes világos színét. Az emberek szorosan a pince falához simulnak. Nincs is utálatosabb a lassan araszoló lánctalpak csörgésénél és csikorgásánál! A döngölt agyagpadló kőkeményre fagyott darabjai a nyakukba hullnak. A pince egyik oldala nem bírja tovább a terhelést; összenyomódik és mind több törmelék hatol a szűk térbe. A nehéz tank lánctalpai csak lassan haladnak át a fejük fölött. A hatalmas szerkezet súlya alatt megroppan a tető, omladoznak a falak. Az adóvevőket törmelékréteg borítja, az emberek a földön fekve rázzák le magukról a koszt. ,,Ki fog tartani a tető?" Az emberek lélegzetvisszafojtva figyelnek, ekkor még az a halvány fény is kialszik, ami eddig legalább némileg megvilágította a pincét. ,,A francba!" Kis petróleumlámpánk csörömpölve gurul a földön. A páncélos végre úgy dönt, hogy helyet változtat, tompa zajjal továbbáll. Félelmetes csend honol a bunkerben. Egy kéz tapogatózik a sötétségben. Végre egy örömteli kiáltás: ,,A tető kibírta!" Felkapcsolunk egy zseblámpát, majd a gyufa által életre keltett petróleumlámpa fényénél következhet a kárfelmérés. E rövid szemle után máris ott állunk a gépek előtt és a puszta kezünkkel bányásszuk ki őket a törmelék alól. Jól tudjuk: ,,mi vagyunk az utolsó kapcsolat"-lázas gyorsasággal igyekszünk újból beüzemelni gépeinket. A vezetékek elszakadtak, a gépek belseje tele porral és törmelékkel. Biztos kézzel teszünk rendet a káoszban, egyikünk már az adóvevőt próbálgatja, de egyenlőre nincs kapcsolat. Tovább próbálkozunk. A rádiós feszülten fülel, de még mindig nem hall semmit. ,,Ta-tata-ta" - megy az üzenet, majd egy kapcsolás után a várakozás, de még mindig semmi. Egy ember néhány baltacsapással éket ver a mennyezetről lelógó vastag gerendába. Jelentkezik a parancsnokság. Végre! ,,Ta-tata-ta" - megy az üzenet. ,,A híradóállomást ellenséges támadás érte, az ösz-szeköttetés helyreállt, a további híradókapcsolat zavartalan..."

Mi, az SS katonái tudjuk, hogy a csapatainkhoz jelentkezők rendkívül szigorú válogatáson mennek keresztül. Ez bajtársi közösségünk rendíthetetlen alapja. A Führer szavaival élve: Az önkéntes szolgálat és kötelességteljesítés mindig csak a legjobbak cselekedeteinek volt mozgatórugója, soha nem az átlagé.


Vikingek állnak itt!

A magasan fénylő Hold milliónyi kristályként ragyogtatja előttünk a havat itt, a senki földjén. A befagyott folyó ezüstszalagként fut előttünk. Érdekes érzés, hogy itt, hazánktól, Dániától oly messze, ugyanazokra a csilla­gokra tekinthetünk a hideg keleti égbolt alatt, mint amelyek tiszta éjszakákon szülőföldünk felett ragyognak. Gondolataink az égbolton keresztül haza, szeretteinkhez szállnak. Éjjel 3 óra. Néhány órán keresztül nem hallot­tunk fegyverropogást. Ez a nyugalom tényleg jó hatást gyakorolt ránk, de most jobbra tőlünk megszólal egy géppuska. A jéghideg éjszaka tökéletes szélcsendjében jóformán minden mozdulatot érzékelünk odaátról. A közvetlenül előttünk elterülő bozótosban hallani a szovjetek léptei alatt ropogó havat. Valószínűleg most van náluk a váltás. Gépfegyvereink máris tüzet nyitnak a hangok irányába, válaszként néhány puskalövés hal­latszik, aztán újra csend. Ám rövid időn belül felhangzik a jól ismert süvítő zaj, melyre mindannyian behúzzuk a fejünket: ellenséges gránátvetők hangja. Halk sistergés a levegőben, majd becsapódások. Szerencsére a szovjetek lövései túl rövidek, de egyre pontosabbak lesznek. Halljuk, ahogy a repeszek különös zúgással repülnek el a fejünk fölött. Erről a mellettünk álló tüzérségi megfigyelő így vélekedik: ,,Nos, uraim, akkor talán próbáljuk meg ezeknek, a csibészeknek a gondolatait másfelé terelni!" Ezzel felhívja az ütegét és megadja az ellenséges gránátvetők pontos koordinátáit. Néhány perc múlva már a saját ütegünk hangját halljuk. Egy hosszabb, fütyülésre emlékeztető hang tölti be a levegőt, és már látjuk is a becsapódásokat. Egyik a másik után, sárgásvörös tüzek gyúlnak a túloldalon. Az ellenséges gránátvető most adós marad a válasszal. Röviddel ezután figyelmeztetést kapunk: ,,Ellenséges felderítő osztag! Hóleplet viselnek!" A kommunisták - miután átkúsztak a befagyott folyón - mostanra eltűntek a tőlünk balra eső frontszakasz természetes fedezékei mö­gött. A folyópartot itt magas hóbuckák szegélyezik, így csak bizonyos részekre van rálátásunk. A szovjet felderítő csapat ott remek fedezéket találhatott.

A feladat: elkapni őket! Nehezíti a helyzetünket, hogy a Hold vastag felhőtakaró mögé rejtőzött, nem látni semmit. Rövid időközönként fehér rakétákat lövünk fel, hogy jobban lássuk a terepet, de a felderítőknek sajnos nem akadunk a nyomára. Kár! Szívesen megismerkedtünk volna velük. Most jött el a pillanat, amire itt a fronton mindig számíthatunk: piros rakéták - ez szovjettámadást jelent. Hirtelen elfelejtjük az arcot és végtagokat kínzó hideget. A puskák kibiztosítva, a gépfegyverek tüze az előttünk lévő terepet pásztázza, a tüzérség és a gránátvetők zárótűzzel biztosítják állásainkat. Ebben a hihetetlen felfordulásban a szovjetek újra és újra megpróbálkoznak őrült ötletük, a támadás és az áttörés keresztülvitelével, igaz nincs is más választásuk. A komisszárok, a politikai tisztek hajtják előre őket bele a biztos halálba, fegyvereink kereszttüzébe. Egyetlen ,,sikerélményük" önmaguk megsemmisítése. Ahogy a nap első sugarai felbukkannak a horizonton, meglátjuk az előttünk tornyosuló hullahegyeket. Százával rohantak a halálba. Alig néhányan érték el állásainkat, ahol őket is elérte végzetük. Mi, germán önkéntesek, a német SS-bajtársakkal együtt újra érvényt szereztünk jelmondatunknak: ,,Megközelíthetnek, de áttörni soha nem fognak, mert itt vikingek állnak!"


A mi ,,páncélos orvosunk"

A sebesültek ellátása orvosaink, beteghordozóink és szanitéceink legnemesebb feladata. Kötelességük teljesítése közben gyakran saját életüket kockára teszik csak azért, hogy a szükséges segítséget megadhassák. Sok esetben nagyon nehéz megközelíteni a sebesülteket. Az ütközet a sebesültekre és minden egyéb külső tényezőre való tekintet nélkül változatlan hevességgel folytatódik tovább, a sebesült pedig magatehetetlenül fekszik a golyóáradat közepén s talán el is vérzik, ha nem jön időben a segítség. Ilyenkor minden perc drága. A csapatorvos minden helyzetben arra törekszik, hogy a lehető leggyorsabban első­segélyben részesítse a sebesült bajtársakat. Számtalan kísérletet tettek már új, gyorsabb, biztonságosabb szállítási módok kialakítására, ám gyakran az ellenséges tűz és a terepviszonyok szinte lehetetlenné tesznek minden mozgást. De végül mindig van megoldás! Újra ott vagyunk, szemben az ellenséggel. A gyalogság bekeríti őket, ám a szovjetek elkeseredetten védekeznek, és az ellenséges tűz oly mértékben erősödik, hogy kénytelenek vagyunk bevetni páncélozott járműveket is. A csata előrehaladtával kezdenek visszafelé szál­lingózni az első sebesültek: ki a saját lábán, kit hordágyon hoznak... Ekkor egy, a kötözőhelyen jelentkező könnyebb sérült több, súlyosan sebesült bajtársról tesz jelentést. Végül hozzáteszi: ,,De az erős ellenséges tűz miatt lehetetlen őket megközelíteni. " Csak ez kell a csapatorvosunknak! - Akit mi már régóta csak ,,páncélos orvosnak" hívunk. Elszántan csak ennyit mond: ,,Na, azt szeretném én látni!" -és azonnal parancsot ad egy éppen használaton kívüli parancsnoki páncélos kiürítésére. Néhány perc múlva már indulnak is a frontvonalra, a többiek után. Heves golyózápor közepette halad előre sebesültek után kutatva ,,páncélos orvosunk" járműve. Meg is találja az elsőt. Megkerüli, és úgy irányítja a páncélost, hogy a szanitécek védve legyenek az ellenséggel szemben. Az eszméletlen katonát beemelik a járműbe, ahol megkapja az első, talán életmentő injekciókat. A páncélos lassan elindul visszafelé.

A páncélos újra és újra feltűnik; egyesével menti ki bajtársainkat. Az ütközet alatt a század két orvosa folyamatosan váltja egymást. Tegnap megint a rohamtüzéreknél jártam, a két orvos épp akkor ment át az udvaron. Az udvaron tartózkodó katonák hirtelen elcsöndesedtek, vigyázzba vágták magukat előttük és tisztelegtek.

Az orvosok fogadták a tisztelgést és továbbhaladtak. Miután eltávolodtak, az egyik katona rágyújtott, nagyot szippantott cigarettájából, és elismerően bólintott: ,,Ezek ketten tudják a kötelességüket!" - törte meg a tisztelgés csendjét. Kell ennél nagyobb elismerés egy SS-orvosnak?


Menetelés a végtelenbe

Kivonják őket jelenlegi állomáshelyük védelmi vonalaiból: 120 km-t tesznek meg jórészt gyalog egy olyan hely felé, ahol éppen döntő ütközet van kialakulóban, ahol mindannyiuk töretlen erejére szükség lesz. Ők, az egyszerű parancsvégrehajtók, egészen az elvezénylésük előtti utolsó napig semmit sem tudtak új kül­detésükről. Talán néhányan éppen ezekben a napokban gondoltak arra, hogy milyen jó is lenne végre eltávozást kapni... Ehelyett most újabb feladat vár rájuk. Felmálházás és indulás!

A parancs derűs fogadtatásra talál: úgy vannak vele, hogy ez a ,,kis levegőváltozás" a hetek óta tartó bunkerélet után mái- önmagában is új és jelentős esemény. Hozzászoktak már a hirtelen változásokhoz, az azonnal végrehajtandó parancsokhoz, a nehéz körülményekhez...

Hamar alkonyodik, de ők még sötétedés után is órák hosszat menetelnek. A századok egymás után, szakaszonként vonulnak, fegyvereiket lovas szánon vontatják maguk után. Elől a tisztek, akiket csak az anorákjuk csuklyája alól alig kikandikáló ezüst szalagról lehet megismerni. Utánuk a katonák tömegei. Szürke alakok hosszú sora; egy hang nélkül vonulnak a végtelen síkságon. A kemény feladat végrehajtásához minden erejükre szükségük lesz, már megtanulták, hogyan gazdálkodjanak vele.

Az úton néha civilekkel találkoznak: azok csak állnak és kővé meredten bámulják őket. Persze megértik a civilek viselkedését: talán az egyenruha vagy egyfajta kisugárzás teszi, hogy mindazok számára idegennek és zárkó­zottnak, gyakran félelmetesnek tűnnek, akik nem az ő életüket élik, akik nem tartoznak közéjük.

Az új frontszakaszra vezető útjuk során számtalan falun haladnak keresztül, de csak kevésben találnak éjszakai szállásra: a feladat sürgőssége miatt alvásidejüket a még elviselhető minimumra korlátozzák. Még magasan járnak a csillagok a jéghideg éjszakai égbolton, mikor álmosan és megviselten ők már újra az utcán vannak, hogy nekivágjanak az aznapi útszakasznak. Tudják: nagy szükség van rájuk ezen a bevetésen, most újra megmutathatják, hogy mire képesek. Mindössze egy-egy káromkodással, vállrándítással juttatják kife­jezésre a jól megérdemelt pihenés iránti igényüket. És még ezekben a megnyilvánulásokban is van egyfajta sajátos, szerény büszkeség: a hadvezetés újra egy ilyen hatalmas feladat elé állítja őket, és azért őket, mert csak ők képesek az akció végrehajtására. Ez számukra valahol már természetes is. Időben érkeznek, és bár a menetoszlop erősen megnyúlt (néhány szakasz lemaradt az erőltetett menetben), azért lassan de kérlelhetet­lenül, feltartóztathatatlanul haladnak előre, egyre közelebb a célállomáshoz. Az erre a tájra oly jellemző, állandóan jeges szél porhavat fúj az útjukba, gyakran csak a fejük látszik ki a fehér viharból, ahogy lassan a szélirányba fordulva haladnak előre jeges szempillákkal, bejegesedett arcvédővel. A változatosság kedvéért aztán ismét azon kristálytiszta napok egyike következik, amikor a hideg minden eddiginél kegyetlenebbül és fagyosabban, csontig hatol, és senkit sem kímél. Ez a menetelés tisztnek és közkatonának egyaránt megpróbáltatások sorozatát jelenti, de amikor végre elfoglalják új állásaikat, az eligazításon útnak indított egység teljes létszámmal jelen van! Kis csoportokban vonulnak végig a főutcán, az első vonal felé, és amikor meglátják az első halott szovjet katonát, tudják, hogy már nincsenek messze. Újra leszáll az est és az SS-katonák a támadás előtt még utoljára nyugovóra térnek. A falu szélén egy osztag könnyű tábori lövegeket állít fel, ezek már az éjszaka folyamán tűz alá veszik az ellenség állásait. A falu nyomorúságos viskóiban összezsúfolva, félálomban ülve vagy állva, a szerencsés kevesek fekve várják a reggelt. A parasztházak falai, ablakai a tábori tarackok minden lövésénél megremegnek, néha velük rázkódik néhány kimerült bajtárs is. Négy kilométernyire keletre húzódik az első falu, amelyet be kell venniük. A tüzérség egész éjszaka lőtte a települést, ahol már az első lövések után házak gyulladtak ki.

A hajnalban rohamcsapatokba szerveződő katonák is látják az égő házakat: ott még a bolsevisták az urak. A lángok fénye vörösre festi az SS-ek arcát, az ég alja is vörös és füst száll fel az égő házak romjairól. -40°C fokban kezdődik a támadás, amely nem hirtelen rohammal, hanem fokozatos, lassú előnyomulással bontakozik ki. Mennyire különbözik ez a harcmodor attól a számtalan ütközettől, amelyekben a nyár és az ősz folyamán vettek részt! Kis, szétszórt rajokban, térdig érő hóban bukdácsolva, kúszva küzdik magukat előre nehézkesen, a hideg ellen dupla köpenyben és hólepelben, fegyverüket elgémberedett kézzel mellkasukhoz szorítják... Ha nem lenne hó és hideg, egyetlen rohammal kiűznék az ellenséget állásaiból, így teljesen más. Itt a legkegyetlenebb ellenfelek a hó, a hideg és a szél. Mire szembekerülnek az ellenséggel, a lábak elfagynak, de a test az előrehaladás nehézségeitől izzadtságban úszik.

Ekkor az ellenséges géppuskák és gránátvetők leadják az első lövéseket, mire ők a hóba vetik magukat, a hihetetlen hideg azonnal jéggé fagyasztja homlokuk izzadtságcseppjeit. És újra föl, minél nagyobb távolságot megtenni, míg az ellenséges fedezékekből előtörő golyózápor újra a hóba nem kényszeríti őket. Közben a lusta nap is felkel, kitekint a párás égre, de olyan gyenge a fénye, hogy az alakok nem vetnek árnyékot. Délutánra még erősebb a lehűlés, ám addigra már rövid, de annál kegyetlenebb harc árán bejutnak a faluba, ahol elgémberedett kezeiket megmelengethetik az égő romokon. A harc most már az éjszakai szállásért folyik! A szovjeteket kiszorítják a jeges pusztába, a menekülő bolsevisták sok halottat hagynak hátra.

A hadművelet tíz napig tart, elsősorban az éjszakák átvészelése nehéz. De a kitűzött célt elérik. Az offenzívát páncélosok és vadászrepülők is támogatják, ezek a bekerített szovjetek utolsó ellenállási gócpontjait is felmor­zsolják. A támadás utolsó napjaiban a legyőzött ellenfél katonái nagyobb csoportokba verődve bujkálnak remény és cél nélkül, szerteszét a pusztaságban. A csontkeményre fagyott föld miatt beásni nem tudják magukat, éjszakára nem találnak menedéket, utánpótlási vonalaik elvágva. Újra és újra megpróbálkoznak az áttöréssel, de a gyűrű egyre szorosabbra zárul körülöttük. Esélyük sincs a menekülésre.

A hadműveletek lezárása után felröppen a hír: három nap pihenő van kilátásban! Ezekben a napokban a falvak utcáin rendfenntartói minőségben tűnnek fel annak a hadseregnek a katonái, amely ismét elérte a kitűzött célt. Ők a Waffen-SS altisztjei: őrvezetők, tizedesek, szakaszvezetők... A legjobb katonák közé tartoznak, harcolva küzdöttek végig magukat egész Európán. Mindenhol ott voltak a germán nemzetközösség eme legjobbjai, akik­nek harci tapasztalata semmi által nem pótolható. Feladatuk fontosságának, küldetésük nagyszerűségének tudatában sajátosan emelkedettnek, büszkének, szinte megilletődöttnek tűnnek ezek az ismeretlen, névtelen SS-katonák, akikre egész Németország bizalommal tekint, és akiknek vállán a nemzet jövője nyugszik.


(Téged hív az SS!: Szemelvények az ,,1943.évi SS-zsebnaptár" specifikus kiadványból)

Fordította: Szeltner Andor - Nemzetek Európája Kiadó
2013. február 02.

http://www.jovonk.info/2009/10/24/kereszteshaboru-bolsevizmus-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 1825
  • e Hónap: 18618
  • e Év: 151535
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.