Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Angyali üzenet
  2013-02-21 22:56:19, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
A koleszterindogma
  2013-02-21 21:32:00, csütörtök
 
  A koleszterindogma

,,A koleszterin rossz, mert agy vérzést és infarktust okoz, ha tartósan magas". Ez a tan már évtizedek óta ott van minden orvos és laikus fejében. De vajon tényleg annyira bűnös a koleszterin?






Arról, hogy erre a kérdésre nem a válasz, talán már az Olvasók közül is sokan hallottak.

Koleszterin a szervezetben is keletkezik, és számos lét fontos feladata van, például:

A sejt membránok egyik legfőbb alkotója -- nélküle a sejtek rugalmatlanná, törékennyé, sérülékennyé válnának.
A hormonok (szteroidok, ösztrogén, progeszteron, tesztoszteron, DHEA...) termeléséhez is nélkülözhetetlenek.
Az ideg rostok burkában szigetelő anyagként működik.
A májban epe savakká alakul, az epével a vékonybélbe jut és segíti a zsírok lebontását.
A zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) és hormonok raktározásáért is felelős.
Ezért ha tartósan alacsony szinten van, akkor a felsorolt funkciók is romlanak. Egyes kutatások szerint a koleszterin 3,5 mmol/l alatti szintje hosszabb idő után a daganatos betegségek kialakulásának is kedvez.

Az elmúlt évtizedekben igen nagy nyereséget termelő ipar ág fejlődött ki a koleszterin dogma köré: a gyógyszer iparban a vérzsírcsökkentők, az élelmiszer iparban a ,,light" termékek, mindenféle diétás ételek, margarinok...

Időközben azonban már a laikusoknak is kiderült, hogy a tudománynak sikerül mindig azt bizonyítani az aktuális vizsgálatokkal, amit éppen bizonyítani akar. A koleszterin csökkentők ma a világon a legnagyobb mennyiségben eladott szerré váltak, így a dogma fenntartása óriási gazdasági érdek.

Meghökkentő új tudományos adatok

Eddig azt olvastuk, hallottuk mindenütt, hogy a koleszterin felelős az érelmeszesedésért, mert belőle keletkeznek a később elmeszesedő felrakodások (plakkok) az ér falon. Az érelmeszesedés pedig a szív-és ér rendszeri betegségek fő okozója, tehát ezekért is javarészt a koleszterin a hibás.

Ám egy újabb kutatás - derült égből villám csapásként érkezve -- megdönteni látszik az eddigi tanokat.

Nakazaro et al. Cedars-Sinai Heart Institute and Department of Imaging, Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, CA, USA. Electronic address: Ryo.Nakazato@cshs.org.
Statins use and coronary artery plaque composition: Results from the International Multicenter CONFIRM Registry
Atherosclerosis. 2012 Nov;225(1):148-53. doi: 0.1016/j.atherosclerosis.2012.08.002. Epub 2012 Aug 24.

A Cedars-Sinai Szív centrumban megvizsgálták a koleszterin csökkentő sztatinok plakk-képződést gátló hatását, és a szívinfarktus ill. agy vérzés előfordulási gyakoriságát. 6673 ember közül 2410-nak adtak sztatinokat, a maradék nem kapott belőle. A vizsgáltak közül senkinek nem volt a vizsgálat kezdetén koszorú ér-betegsége. Azt elemezték a rendszeres kontrollok során, hogy a gyógyszert szedőknél van-e és ha igen, mekkora a plakkok mérete. Az eredmény mindenkit nagyon meglepett: a koleszterin csökkentőt szedők csoportjában jelentősen nagyobb volt a koszorúérszűkület rizikója a kontroll csoportéhoz képest: a plakkok száma és mérete, a kálciumlerakódás mértéke egyértelműen több/nagyobb volt a gyógyszert szedők körében, mint a nem szedőknél. Pedig az eddigi tézisek szerint a sztatint szedése a plakképzdősét gátolja, és a koszorú ér-betegségektől véd...

Kinek, minek higgyünk hát?

Eszerint a vérzsírcsökkentőt szedőknél nem hogy mérséklődik az ér szűkület, hanem a szer még fokozza is annak kialakulási esélyét. Vagyis a koleszterin csak egy hibás tézis áldozata lett? Most akkor kinek is higgyünk? Ahogy mondani szokás: egy fecske nem csinál nyarat, és a fenti tanulmányt is sok-sok támadás érte. Ám a rossz hír nem jár egyedül! Mert épp csak nyilvánosságra hozták az előbbi tanulmányt, jött a következő:

Saremi et al.
Corresponding author: Aramesh Saremi, aramesh.saremi@va.gov.

Progression of Vascular Calcification Is Increased With Statin Use in the Veterans Affairs Diabetes Trial (VADT).
Diabetes Care. 2012 Nov;35(11):2390-2392. Epub 2012 Aug 8.

Ez a kutató csoport azt vizsgálta, hogy a 2-es típusú cukor betegek érelmeszesedése hogy halad előre -- ők is elsősorban a koleszterin csökkentő sztatinok meszesedést gátló hatására fokuszáltak. A tanulmány során 197 cukor beteg hasi verő ereit kontrollálták különböző nagyságú gyógyszer adagolás után. Az eredmény ez esetben is igen meghökkentő volt, ugyanis azt találták, hogy a plakk-képződés annál kifejezettebb volt, minél nagyobb adagban szedte a beteg a vérzsírcsökkentő szert. A szív koszorús ereinél ez a különbség még nagyobb volt, tehát minél kevesebb sztatint szedett a beteg, annál kevesebb felrakódást (plakkot) találtak az ér falon. Az is megdöbbentő volt, hogy abban a vizsgált beteg csoportban, ahol a résztvevők eleinte semmi koleszterin csökkentőt nem használtak, majd elkezdték rendszeresen szedni, egyértelműen megnőtt a hasi erekben és a koszorús erekben a meszesedés.

Olaj a tűzre!

A vizsgálatot végző orvosok vég következtetése így szól: minél gyakrabban és minél nagyobb adagban szed a 2-es típusú cukor betegségben szenvedő sztatint (vérzsírcsökkentőt), annál jobban megnő az érelmeszesedés üteme és mértéke nála. Mivel a magas vércukorszint eleve fokozza az érelmeszesedési hajlamot, a sztatinok használata ebben a beteg csoportban olaj a tűzre. Ha még azt is hozzávesszük, hogy a sztatinok 48%-kal fokozzák a cukor betegség kialakulási esélyét, akkor komolyan el kell gondolkodni, hogy ezen ,,mellék hatások" mellett szabad-e egyáltalán szedetni?

Segítenek-e egyáltalán a koleszterin csökkentők?

Az biztos, hogy a sztatinok csökkentik a koleszterin -- így a ,,rossz" koleszterin, az LDL -- szintjét. Ám ha emellett nem csökken, sőt nő az ér fali felrakódás, akkor van-e bárkinek is értelme szednie? Az egyetlen csoport, aki valóban hasznot remélhet tőle, az a familiaris (öröklött) magas koleszterin szinttel küzdők csapata. Náluk a rendkívül magas koleszterin szint a tablettával valóban csökkenthető és az extrém magas szint kiváltotta szövődmény is mérsékelhető. Ám az ilyen betegek száma jóval alacsonyabb annál, ahányan ma a sztatinokat szedik. Vagyis az ér betegség megelőzésében, a szív-és ér rendszeri elhalálozás csökkentésében a teljes népességet tekintve nem várható a koleszterin csökkentőktől csoda.

Q10-vitamint a vér zsír-csökkentők mellé!

Az utóbbi években elég sok írás jelent már meg arról, hogy a vér zsír-csökkentők kellemetlen mellék hatásainak többsége annak köszönhető, hogy radikálisan lecsökkentik a Q10-vitaminszintet is. Emiatt sérülhet a máj, az izmok, a szív és az agy működés is, hiszen főleg itt van nagyobb adagban szükség Q10-re. Egészséges embernek napi 50-100 mg Q10 is elegendő, bár a kor előrehaladtával ennél nagyobb adag válik szükségessé, mivel a szervezet saját Q10-termelő képessége folyamatosan csökken. 65-70 éves korban legalább napi 200 mg bevételére van már szükségünk. Ha valaki tehát vérzsírcsökkentőket kénytelen szedni, akkor okvetlen vegyen be hozzá legalább napi 150-200 mg Q10-et is.

Természetes alternatívák koleszterin csökkentésre

Első és legfontosabb redukálási lehetőség az étkezés. A zsír szegény és friss rost dús ételekből álló étrenden túl ügyelni kell a fehér lisztes és magas fruktóz tartalmú élelmiszerek fogyasztására is. Az ómega-3 zsír savak, a spirulina vagy a hal olaj ill. a krillrák-olaj tartalmú szerek is segíthetnek csökkenteni a diéta mellett a vérzsírszintet. A gombák egyes válfajai (Shiitake, Maitke, Reishi...) is redukálják a koleszterint szintet -- anélkül, hogy a sztatinok mellék hatását váltanák ki. A rendszeres test mozgás is mellékhatásmentes vérzsírcsökkentő. Ezzel szemben a dohányzás és az alkohol fogyasztás kedvezőtlenül hatnak az érelmeszesedésre. Aki pedig ezeknél is hatékonyabb és gyorsabb módon szeretné vérzsírértékeit csökkenteni, annak javaslom, hogy orvosi felügyelet mellett végezzen lé böjtöt. Ennél hatékonyabban semmi sem képes csökkenteni a felhalmozott zsír raktárakat és az ér fali felrakódásokat sem. Rendszeres rövidebb-hosszabb böjttel gyógyszer nélkül is jól karban tartható a vér zsírok szintje, a vér cukor és a vér nyomás is.

Dr. Balaicza Erika

Belgyógyász-természetgyógyász főorvos

www.balaicza.hu
Bejelentkezés: 20/588-28-10

Forrás:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A hagyma
  2013-02-21 20:22:08, csütörtök
 
  A HAGYMA





1919-ben, amikor az influenza járvány megölt több millió embert
(valószínű az USA-ban), volt egy orvos, aki sok farmert meglátogatott, hogy megpróbáljon segíteni
a járvány elterjedésében.
Egyszer egy családhoz érkezett, és csodálkozott, hogy mindenki egészséges. A feleség közölte, hogy egy edényben hámozatlan hagymát tartanak a szobában. Az orvos nem akarta elhinni, és kérte, hogy vizsgálhassa meg a hagymát mikroszkóppal. A hagymában megtalálta az influenza vírust. Szemmel láthatóan a hagyma bevonzotta a mikrobát, így tartva a családot egészségesen.

A cikk írója hallott egy történetet a fodrászától. Néhány éve az alkalmazottai és sok kuncsaftja is influenzások voltak. A következő évben több edényben hagymát helyezett el különböző helyre a fodrász helyiségben. Meglepetésére senki sem betegedett meg az alkalmazottai közül.

- Egy másik eset: Egy illetőnek tüdőgyulladása volt. A hagyma mindkét végét levágta, majd az egyik végét felszúrta egy villára majd a villa nyelét beleállította egy vázába és a beteg paciens mellé helyezte az éjszakára. Reggelre a hagyma fekete lett a mikrobáktól. A cikk írója is kipróbálta ilyen esetben a hagymát, és utána jobban érezte magát.

A megmaradt szeletelt nyers hagyma MÉRGEZŐ!

Vagy süssük le azonnal, vagy dobjuk ki. A szendvicsbe rakott hagyma is másnap veszélyes.

A fenti cikk szerint a megmaradt hagyma bevonzza a mikrobákat még egy éjszaka is, és másnap elkészítve nagyon mérgező lehet a mikrobák toxinjai miatt: gyomor rontást, epe gyulladást és étel mérgezést okoz.
A romlott majonézes hagymás krumpli sem a majonéztől romlott!

A vöröshagyma áldásos hatásáról

A vöröshagyma botanikailag a liliomfélék családjába tartozik. Az étkezési vöröshagyma számos fajtája megtalálható a piacokon és üzletekben.
A vöröshagyma igen sok értékes ásványi anyagot és vitamint tartalmaz: a kalcium, foszfor, kálium, nátrium, magnézium, vas, réz, cink mellett megtalálható benne a B1, B2. B3, B5, B6 , C vitamin valamint folsav és biotin is. Már az ókori görög és római történet írók is feljegyezték használatát, de a vikingek körében is igen kedvelt konyhakerti növénynek számított.

Paracelsus azt mondta róla: "A hagyma olyan értékes, mint egy egész patika".
Az idők során felfedezték, hogy a hagyma fogyasztása megóvhat a nyelőcső, a gyomor, a vastagbél és a tüdő alattomos tumoros megbetegedéseitől.
A nyers hagyma hatóanyagai hatásosak lehetnek a szemölcs, tyúkszem, a haj hullás gyógyításában valamint a bél flóra zavaraival, és emésztési problémákkal szemben is.

Nyák oldó hagyma szirup

Két-három hagymát felaprítunk majd három evő kanál cukorral vagy mézzel édesítünk. Ehhez 1/8 liter vizet adva öt percig főzzük. A keletkező szirupot leszűrjük, lehűtjük majd naponta 3-5 evő kanállal fogyasszuk.

Hagyma az ágy mellett

Nátha esetén helyezzünk el egy felszeletelt hagymát éjszakára az ágyunk mellé, fej magasságban. A hagyma eltávozó illóolajai kedvező hatással bírnak egészségünkre.

Megfázás esetén

Egy hagymát apróra vágva, két percig vízben felfőzünk. A főzetet lehűtjük, majd amikor langyos 5 percig a lábas fölé hajolva inhaláljunk.


Torokfájás esetén

Egy nagy friss hagymát nagy szeletekre darabolunk. Befedjük cukorral és egy tálkában a hűtő szekrénybe helyezzük. Egy fél nap múlva édes levet ereszt.
Ebből naponta több alkalommal egy-egy teáskanálnyit fogyasszunk.

Ízületi fájdalom és reuma gyógyítására

A friss hagyma lé fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő hatású. A hagyma pakolás elkészítéséhez aprítsunk fel két-három hagymát és helyezzük egy vékony, tiszta gyapjú kendőbe. A pakolást melegítsük föl víz gőz felett egy megfordított fedőn, majd nyomjuk ki belőle a hagyma levet. A nyert borogatást kissé lehűtve a beteg testrészre helyezve enyhítheti az ízületi fájdalmakat és reumát.

Álmatlanság ellen

Két hagyma felet egy kevés mézzel és ízlés szerinti mennyiségű tejjel felfőzünk. Este lefekvés előtt, langyosan fogyasszuk.

Hideg végtagok esetén

Egy hagymát apróra vágunk és leforrázunk. Kihűlés után a főzettel a kihűlt végtagot átmossuk.

Migrén

Közeledő migrént megelőzhet a homlokra helyezett hagyma pakolás.

Haj hullás

Néhány szem hagymát igen apróra vágunk, vagy lereszelünk. Egy kevés langyos vízzel elkeverjük, majd a pakolással hajunkat, fejbőrünket befedjük. Pár percig rajta hagyjuk, ezután jöhet az alapos haj mosás.

Szemölcs

A hagymát feldaraboljuk, meghintjük sóval . Hagyjuk így egy éjszakán át, míg levet ereszt. Ezzel a lével naponta kétszer dörzsöljük be a szemölcsöt.

Hagyma receptek

A friss hagyma kiváló és olcsó téli vitamin forrás, bár kevesen szeretik a nyers hagymát. A következő receptek segíthetnek abban, hogy "dugjuk el" ezt az egészséges zöldséget ételeinkben.

Máj krémes hagyma saláta

Két kemény tojást apróra feldarabolunk, egy fej hagymát igen apróra felkockázunk.
Egy doboz jó minőségű máj krémet elkeverünk diónyi vajjal, majd hozzá adjuk a hagymát és a kockára vágott kemény tojást, majd ezt is elkeverjük. Amennyiben szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirítóssal, uborka szeletekkel kiváló vacsora, zsúr kenyér szeletekre helyezve vendég váró
finomság, sör korcsolya.

Hagymás töltött tojás

10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva, és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót, borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk, valamint egy fél evő kanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat, hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl
tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük. Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.

Kedvenc hús saláta

Majonézt ízlés szerint tejföllel elkeverünk, sóval, borssal, kevés piros arannyal ízesítünk. Ebbe belekeverünk apróra vágott sonka, sajt, paradicsom szeleteket és az igen apróra vágott hagymát. Lehűtve pirítóssal, vagy zsúrkenyérrel tálaljuk.

Hagymás csirke saláta

Sült csirkecombot lehűtve apróra szeletelünk. Sóval, borssal ízesített majonézes tejfölös dresszinget készítünk, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, a csirke húst, és apróra felszeletelt, vagy felkarikázott savanyú uborkát. Lehűtve, pirítóssal tálaljuk.

Rántott hagyma

Egy nagy hagymát két-három karikára vágunk. Lényeges, hogy a szeletek vastagok legyenek. Ezt lisztbe, tojásba, zsemle morzsába forgatva bebundázzuk, majd forró olajban néhány perc alatt arany barnára sütjük.
Tejföllel, friss kenyérrel tálalva kiváló eledel.

Forrás:tiptv.lapunk.hu


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Tiszta vizet a pohárba!
  2013-02-21 19:51:23, csütörtök
 
 



Tiszta vizet a pohárba!

Nem tudtad? A víz szervezetünk anyagcseréjében és az agyi működésekben kiemelt szerepet játszik. A csap víz előnye bármelyik szomj oltóval szemben, hogy jódot tartalmaz.

2 pohár víz rögtön felébredés után (ez lehet szénsavmentes ásványvíz) segíti a belső szervek működését.

1---pohár víz, étkezés előtt 30 perccel, elősegíti az emésztést.

1---pohár víz, fürdés előtt lecsökkenti a vér nyomást.

1---pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agy vérzést és az alvás közben gyakran előforduló szív rohamot.

Továbbá--- A kielégítő víz ellátottság javítja a tanuláshoz szükséges valamennyi képességet is.
A víz fogyasztás javítja a koncentrációt, növeli a mozgásképességet, javítja a szellemi és testi koordinációt, csökkenti a stresszt és segít szervezetünket méregteleníteni. És nem utolsó sorban, mivel felgyorsítja az anyagcserét, több kalóriát éget el.

Amit még tudnunk kell a víz fogyasztás szokásairól:
-Az emberek 55-65%-a krónikusan víz hiányos.
-Az emberek 37%-á-nál a szomjúság érzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhség érzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.
-A nappali fáradtság első számú okozója a víz hiány.
-Már 2% folyadék vesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alap műveletek elvégzésénél; összpontosítási zavarokat egy képernyő, vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.
-Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbél rák veszélyét, a mell rákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyag rákra.
-Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-á-nál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat.
-Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? 8-10 pohár víz mindennap elengedhetetlen.

Tudod, mi a civilizáció legnagyobb vívmánya? Hogy mi emberek legyőztük a természetet, túlszárnyaltunk az eszén. Ebből aztán a kapzsi vagyon szerzők megállíthatatlanul profitálhatnak, a plafon pedig a csillagos ég. Következésképp: Kifizető nagy pénzeket áldozni az emberek manipulálására.

Elgondolkodtál már azon, vajon mért szaporodnak, egyre nagyobb mértékben a cukor betegek száma (ha nem genetikai eredetű), és a hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegségek? Mi gyarló emberek szeretjük kényeztetni magunkat finom édességekkel. Ez még nem okozna gondot, ha mértékkel tesszük, mert a kismértékben elfogyasztott édességgel el tud bánni a szervezetünkben lévő enzim, vagy inzulin. Azonban a túlzott fogyasztással már nem. Civilizálódásunk egyik leghatásosabb, szervezetünkre legkárosabban hat, a mesterségesen édesített üdítő italok, és a kedvezőtlen anyagokat is tartalmazó Cola.

Forrás:irodalom.lapunk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A túlélés esélyei
  2013-02-21 19:44:21, csütörtök
 
  A TÚLÉLÉS ESÉLYEI

A PARLAGFŰ GYÓGYÍT, PRÓBÁLD KI!





Vajon, akik ellent mondanak, kipróbálták? Egy vélemény azok közül, aki már ismeri a parlagfű gyógyító erejét.

Lajos Atya beszélt arról, hogy a parlagfű, minden betegséget a szervezetben helyre hoz, de azt még ő sem tudta, hogy ezt az eredményt a szervezet ős sejt termelésének fokozása eredményezi.

Nem lényeges, ha nem ismerjük az elméletet, hanem az adott növény fogyasztása során a hasznosságáról győződünk meg. Az viszont igaz, akiket eddig meg tudtam győzni, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása, mennyire hasznos, bármilyen betegségben szenvedtek, kigyógyultak belőle. Még a rákból is, vagy éppen a parlagfű allergiából.

A fentiek ismeretében felmerült bennem a kérdés, vajon, akkor mért irtatják velünk a parlagfüvet? Ezt az embernél is intelligensebb, több földtörténeti katasztrófát is át élt növényt. Még büntetés is kijár érte, ha nem írtjuk.

Nekem meg van erre is a válaszom. A világ hatalmasainak áll érdekében, a Földünk túlnépesedése elkerülése miatt. Ha mindenki ismerné a parlagfű (és ki tudja, hány ilyen növény van még) titkát, akkor nem vennének gyógyszert, és a gyógyszer iparban elmaradna az óriási bevétel, az mellett bekövetkezne a túlnépesedési katasztrófa. A cél, hogy a megtévesztett embereknek eszébe se jusson, hogy a parlagfű irtása mögött, mi van valójában.

FORRÁS:
Weil-Várhegyi László feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természet gyógyász, a Magyar Természet gyógyászok Szövetsége, a Magyar Természet gyógyászok és Élet reformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szó vivője.


Ismertetem a saját tapasztalatomat: Amióta olvastam a parlagfűről, folyamatosan fogyasztom, por alakban: 1-2 hétig fél mokkáskanállal naponta, majd 2-3 hét után, legfeljebb egy egész mokkás kanállal. Mivel nincs tudomásom arról, hogy a cukor betegségen kívül (csak diétáznom kell), más szervi betegségem lenne, a parlagfű gyógyító hatását csupán abból tudom felmérni, hogy kitűnő bél tisztító, és ez főleg a vastagbélre vonatkozik. Nem részletezem, mert a használati tapasztalat úgyis igazolja az eredményt. Ezen kívül, az ízületi bántalmaim is enyhültek (sajnos az ízületek gyógyulása lassú folyamat), és javult az erőnlétem.


A fent leírtak óta egy év telt el, és újabb hírrel szolgálhatok. Évek óta zúg a fülem, illetve, mintha száz darázs zümmögné körül, hol gyengén, hol erősen, közben olyan az érzésem, mintha el akarna szállni a fejem. Örömmel jelenthetem ki: az erős zümmögés elmúlt, és már nem akar elszállni a fejem. A gyenge zúgást könnyen elviselem.


Akik rászánják magukat a parlagfű fogyasztására, azoknak azt javaslom, 10-20 centiméternél magasabbat ne szedjenek, mert annak csak a szárát kell lecsípni (én gyökeresen tépem ki). A magasabbra növők több munkát adnak, mert az erős száruk miatt a leveleket egyenként kell levágni. Két-három napra van szükség, mire a parlagfű kiszárad, és kávé darálóval porrá lehet darálni. Így nem csak a napi fogyasztásra készíthetjük el, de a következő év tavaszáig is elraktározhatjuk. Mindenképpen megéri a fáradozást, és az idő ráfordítást.


A bél tisztításon kívül gyors gyógyulásra senki ne számítson (2-3 hónap szükséges, hogy javulást érezzünk), mert a parlagfű nem tünet mentő tabletta, és felesleges a mohóság is. Szükségtelen emelni az adagot, mert lehet, hogy ártunk vele magunknak: nincs mögötte tapasztalat. Meg kell elégedni annyival, hogy a beteg szervnél javulás álljon be, mert akkor a teljes gyógyulást is lehet remélni.

Forrás:/irodalom.lapunk.hu


 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Szegény ember patikája
  2013-02-21 19:30:35, csütörtök
 
 



Szegény ember patikája

A jó egészség, a hosszú élet titka


MIT IS JELENT EZ?

Valamikor, a húszas évek előtti időszakban és korábban, orvosi ellátás és gyógyszeres kezelés hiányában, a szegény emberek úgy védekeztek a betegségek ellen, hogy nem is tudtak róla. Elmondható: a táplálkozáson keresztül. a gond viselés volt az orvosuk. A mindennapi megélhetéssel küszködve rá kényszerültek, hogy azt egyék, amit a kiskertjükben meg tudtak termelni. Így volt ez a szegény városi lakókkal is, csak ők a piacon szerezték be az élelmüket. Fő eledelnek számított, különösen télen; a bab, burgonya, kelkáposzta, savanyított káposzta --- Szabolcs megyében és környékén, a bab levesbe is savanyított káposztát tettek tészta helyet, mert olcsóbb volt, és mégis tartalmassá tette a levest. --- Sőt, gyakran a savanyított káposzta helyettesítette az ételhez járó savanyúságot (salátát) is, anélkül, hogy tudatában lettek volna, a vastagbél normális működését segíthetik elő vele. Magyar háztartásokban a háziasszonyok nem spórolták ki az ételből az őrölt piros paprikát. Sőt a férfiak, még evés közben is megpaprikázták a levesüket, s ezzel hozzájutottak a lét fontosságú C-vitaminhoz. Az őrölt piros paprika tartalmazza a legtöbb C-vitamint.--- Kitűnő étel-kiegészítőnek, immunerősítőnek számított a tök, a sütőtök és főleg a tökmag (A férfiak prosztata védő katonája). A menüben gyakran szerepelt, a kukorica, diós tészta, mákos tészta. és még lehetne sorolni. Reggelire; magyar mangalica-disznó szalonnát fogyasztottak, melyről ma már köztudott, hogy a koleszterin szintet nem emeli, de biztosítja a napi kalória szükségletet. A szegény emberek nem tehették meg, hogy a szürke hétköznapokon édességgel, nyalánksággal kényeztessék magukat, vagy a gyermekeiket. Igaz, a fertőző betegséget okolhatóan, magas számú volt a gyermek-elhalálozás, de a túlélők, például a férfiak, magasabb életkort értek el, mint napjainkban. Sajnos, az unokák szájából egyre ritkábban lehet hallani: a nagyapám így, a nagyapám úgy, a nagyapámtól hallottam......

A mai világban, amikor Magyarországon is reneszánszát éli a gasztronómia, mégis sokan, nagyon sokan kényszerülnek a tradicionális étkezés mellett maradni. Elmondható, az egészség megóvás tekintetében jobban is járnak. Különösen azért, mert a szegény családok számára a gyógyszerek megvásárlása komoly anyagi megterhelést jelent. Az meg csak hab a tortán, hogy kevésbé vannak kitéve azoknak a betegségeknek, amelyek azokat sújtják, akik a finomságok, ínyencségek, vagy a gyors étkezés rabjai.

A másik: Az állatokat nem tanította senki, melyik növény káros a szervezetükre, mégis a legtöbb állat tudja, mi árt neki, és nem eszik meg. Azt sem tanította meg velük senki, melyek azok a növények, amivel méregteleníteni tudják a szervezetüket, vagy karban tarthatják a bél működésüket, mégis tudják, és megkeresik, különösen a főemlősök. (Vajon, elgondolkodott bárki is azon, hogy a szoba kutyáinkat mért sújtják azok a betegségek, mint az embereket?) Mi emberek tudjuk, legalábbis módunkban áll megtanulni, hogyan védekezzünk a betegségek ellen, mégis kevesen élünk vele. Ebben segít az alábbi tájékoztatás, főleg azoknak, akik allergiásak a gyógyszerek mellék hatásaira..


MÁK GYÓGYÍTÓ HATÁSA-CSONTRITKULÁS ELLENSÉGE:

A mák azért szerepel az első helyen, hogy ne kerülje el a közép vagy idősebb korúak figyelmét, hiszen, ki ne szeretné a fiatalos erőnlétét könnyen fenntartani, és az életét meghosszabbítani. Szerencsére a mák fontos helyet foglal el a magyar étkezési kultúránkban, jóllehet kevesen ismerik annak áldásos gyógyhatását.

Mit kell tudnunk a mákról? Gazdagon tartalmaz (csont építő), magnéziumot, (ÓMEGA4) növényi zsír savat, aminosavat, foszfort, kalciumot, káliumot és vasat. Hatását abban fejti ki, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; megállítja csont szövetek leépülését, és elkezdi újra építeni. Továbbá elősegíti a magas vér nyomás csökkenését. A telítetlen zsír sav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát. És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását. Sajnos a betegség gyors futó, a gyógyulás táv futó.


Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evő kanállal fogyasztunk belőle. Később (abetegség súlyosságától függően) kétnaponként.

Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evő kanál, méz és édeske nélkül, darált mákot keverek, és megiszom. Egy idő után, amikor már nehezebben ment le, akkor emeltem a tej adagot, illetve vizet tettem hozzá, hogy gyorsabban le tudjam hajtani. 50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

BURGONYA GYÓGYÍTÓ HATÁSA-EMÉSZTÉS SEGÍTŐJE:

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni,a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (test építéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. Az édes burgonya gyógyító hatása is ismert, még a cukor betegek számára is, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonya fogyasztás egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bél panasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasszuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

CÉKLA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, ÉLETTANI FONTOSSÁGA:

És most következzék a cékla. A cékla Rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers cékla lé daganat ellenes hatásáról. Munka társa Paul Seeger megállapította, hogy a cékla hatékonyan lép fel a rákos daganatok ellen. Az eddigi tumor gátló gyógyszerekkel szemben nem sejt osztódást, gátló méreg, hanem élettani hatóanyag: a rák sejtek csökkent oxidációját növeli oly módon, hogy a tönkrement légzőfermentet pótolja, és így a rák tulajdonképpeni okát szünteti meg. A cékla hatóanyaga a sejt légzés aktivátora. "Ebben kiváló eszközt találunk - írja Seeger - a daganat sejt sejt lélegzésének befolyásolására és normalizálására."

A hagymán kívül a céklának van a legnagyobb a szilícium (nyom elem)tartalma. A szilícium révén a szervezet védekező képessége nagymértékben fokozható. Nyers cékla lé hatására a szervezet védekezésében vezető szerepet játszó sejtek, a nyirok sejtek (limfociták), plazma sejtek és faló-sejtek felszaporodnak, és az elhalt, kóros sejtek száma is növekszik. (A kóros sejtek elhalnak és kiválasztódnak.) A cékla számos más ásványi anyagot és nyom elemet is tartalmaz: káliumot, foszfort, ként, jódot, vasat, rezet, mangánt, céziumot. B1-, B2-C- és P-vitamin is található benne. A vér képzést segíti és vérzéscsillapító. Ezeken kívül a cékla javítja az ideg működést és az emésztést is.

BAB GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A bab fontosságáról se feledkezzünk meg! Szerencsés, aki szereti a babot, mert a gyógyító hatása elengedhetetlen: Serkenti a sejtek fehérje anyagcseréjét, regenerálódnak a sejtek, sőt szabályozza az anyagcserét. Elősegíti a víz kiürülését, segíti a máj, vese működését (ezért van nagy szerepe a betegségek megelőzésében). És ez még nem minden; segíti a vér keringést, ez által segíti a szív működését is. A Kidney bab, például nem csak külsőre hasonlít a vesére, de segíti a vese működését. Helyezzük előnybe a fehér babot.

LENCSE GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A nem gyakran fogyasztott étel a lencse, pedig kevés ilyen tápláló és jól emészthető zöldségünk van, mint a lencse. 25-28% igen magas a fehérje tartalma, és tartalmazza valamennyi, a szervezetünk számára fontos aminosavat, a nélkülözhetetlen esszenciális aminosavat, amelyet szervezetünk nem tud önállóan előállítani. Mindemellett nem allergén, viszont jól emészthető, kevésbé, vagy egyáltalán nem puffasztó, mint a bab. Tartalmaz még vitaminokat és az anyagcseréhez fontos nyom elemeket. A cukor betegeknél sem okoz gondot, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel. A gyomrot és beleket megterhelő ebéd után, ha a következő napi ebéd a lencse, megkönnyebbül a bélrendszer.

VÖRÖSHAGYMA, FOKHAGYMA GYÓGYÍTÓ HATÁSA:

A mai korunk szennyezett levegője káros hatással van a tüdőre, a legfontosabb légző szervünkre. A mindennapi hagyma fogyasztásával, nagy részben, ki lehet védeni, a szennyező anyagok kár tevését. Sőt, annak ellenére, hogy könnyeket csal a szemünkbe, tisztítja a szemet!
A vörös és a fokhagyma olyan, mint az emberi sejt. A tudomány mai állása szerint segítik eltávolítani a veszélyes mérgező és salak anyagokat a sejtekből, egyben ellenállóvá teszi, és erősíti az immunrendszert.


Sárgarépa gyógyító hatása, szerepe az egészség megőrzésében:

Ma már tudjuk, a sárgarépa fogyasztása gyógyító hatással van a szem és bőr problémákra, feljavítja a szem vér keringését és működését. Továbbá csökkenti a koleszterin szintet, savtalanítja a vért, ezzel elősegíti a máj működését

Búza csíra gyógyító ereje:

A búza csíra jelentős élettani funkciót tölthet be; gyógyító ereje, a magas vitamin és ásványi anyagoknak köszönhetően. A daganatos, a szív, az ér rendszeri betegségek megelőzésében játszik nagy szerepet. Az sem elhanyagolható szempont, hogy károsítja a koleszterin molekulákat, az ér falat rugalmassá teszi. Ezen felül, megkönnyíti az emésztést. A csont védelemben van még nagy szerepe.

Paradicsom gyógyító hatása:

A paradicsomnak négy kamrája van és piros. A szívnek négy kamrája van és piros. A kutatások azt mutatják, hogy a paradicsomok tele vannak lycopine-okkal, melyek igazi tápláléka a vérnek és a szívnek. (lycopine: antioxidáns, hatása erősebb a C-vitaminnál, lassítja a sejtek öregedését.

Szőlő gyógyító hatása:

A szőlők fürtökben lógnak, formájuk, mint egy szív. A szőlő szem olyan, mint egy vérsejt, a mai kutatások szerint a szőlő élénkíti a szívet és a vért. Az is köztudott, a vértisztító és az ideg erősítő hatása is kiemelkedően jó. ...

Dió gyógyító hatása:

A dió olyan, mint az agy, jobb és bal félteke, a kisagy és a nagyagy. A gyűrődések és a behajtások olyanok, mint az agy kéreg Tudjuk, hogy a dió jelentősen segíti az agy működést, az mellett féreg ölő vértisztító, az emésztő szervek munkáját serkenti.


Zeller, kelkáposzta, kínai kel gyógyító hatása:

A zeller, a kínai kel és a kelkáposzta kalciumot tartalmaznak, és erősítik a csontokat. Ha nincs elég kalcium az étrendedben, a szervezet kivonja a csontokból és emiatt csontok meggyengülnek Az említett növényeknek fogyasztása megerősítik a csontozatot. De nem csak ásványi anyagokat nyerhetünk belőle, hanem fontos vitaminokat is. Tudni kell, hogy a vitaminok, az ásványok katalizátora.

Füge gyógyító hatása:

A fügék tele vannak magokkal, és párosával lógnak, míg fejlődnek. A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét és növelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Olíva bogyó, olíva olaj gyógyító hatása:

Az olíva bogyó segíti a petefészek egészséges működését. Az olíva bogyó olaja omaga/3 zsír sava, szinte minden szerv részre, különösen a csontozatra, jó hatással van.

Narancs gyógyító hatása:

A narancs a grapefruit és az egyéb citrusfélék olyanok, mint a női emlő mirigyek és segítik a mell egészségét és a nyirokmirigy csomók mellből való eltávozását.


Spenót gyógyító hatása:

A spenót (sajnos a gyermekek körében nagyon népszerűtlen), az mellett, hogy K-vitaminban gazdag étkezési zöldség féleség, elősegíti a bélmozgást, és a gyomor működését, és vastagbél tisztító hatása van. A fekvő betegek számára különösen javasolt a fogyasztása.

Retek gyógyító hatása:

A magad C-vitamin tartalma miatt télen jó szolgálatot tesz, de ízületi gyulladások, köszvény esetén is. Sőt, csökkenti a virágpor allergia kialakulását. épi hagyományok szerint serkentően hat a nemi vágyra.

A gyógyító táplálkozás tekintetében jó tudni!

Az enzimek (fermentumok) alapvető szerepet töltenek be a sejtek anyagcsere folyamatában. Az enzimek egyszerű fehérjék, melyek csak aminosavakat tartalmaznak. Az enzimek működéséhez számos vitamin és ásványi anyag jelenléte is elengedhetetlenül szükséges. Az enzimek működése, a szövetek kémiai átalakulásánál, savasodásnál, lelassulnak. Ez lehet tápanyag fogyasztásával járó anyagcsere zavar is, és születéssel járó hiba is.

Más:

Ha nem is étkezésre használjuk, de érdemes megemlíteni a homok tövist. A homok tövis tea növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát, hámosító és gyulladás csökkentő hatása miatt segíti a seb gyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Sokan használják meghűléses megbetegedések esetén is.
E-vitamin- és esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően jótékony hatással van a száraz, berepedezett bőrre. Továbbá véd a káros UV sugárzástól Általános legyengülés, illetve különösen fertőző betegségek, és műtétek után jó immunrendszer erősítő, a nagy C-vitamin tartalma miatt ideális téli gyógyszer.

Forrás:irodalom.lapunk.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 147 db bejegyzés
e év: 2276 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 7537
  • e Hónap: 12575
  • e Év: 142282
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.