Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Szánalmasan védekeznek a zsidó parancsra a magyar zászlót el
  2013-02-22 22:13:51, péntek
 
  Szánalmasan védekeznek a zsidó parancsra a magyar zászlót eltávolító izomagyuak
2013. február 22. 20:58
Hunhír.info

2013. február 19-én megrendezett EuroChallenge klubmérkőzésen, a szakma szabályai szerint, a biztonsági bejáráson a résztvevők által hozott közös döntések és utasítások, valamint a biztonsági terv alapján végeztük feladatainkat - magyarázkodik szánalmasan az a biztonsági cég, amely zsidó parancsra megtiltotta a magyar zászló bevitelét a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub izraeli-magyar meccsére.

Mint ismert, a magyarok millióinak érzékenységét megsértő Védelem Holding nevezetű cég az izraeliek parancsára kitiltotta a magyar nemzeti lobogót a mérkőzésről. nagyon reméljük, gogy innentől kezdve az állami, önkormányzati megrendeléseknek annyi.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62179
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szili Katalin átírta a vagyonnyilatkozatát
  2013-02-22 22:05:07, péntek
 
  Szili Katalin átírta a vagyonnyilatkozatát

Index

2013. 02. 22 18:23:00 |


Szili Katalin átírta a vagyonnyilatkozatát, miután a HVG megírta, hogy sok képviselőtársához hasonlóan ő is tévesen töltötte ki a bevallást, az osztalékjövedelméről pedig nem számolt be. A független képviselő feltünteti azt is, hogy százezer forint névértékű OTP-részvénye van, ezért tavaly júniusban 85 443 forint osztalékot kapott, írja a hvg.hu.

Az Index vagyonnyilatkozatokat összegző cikkéből kiderül, Szili Katalinnak kiegyensúlyozott éve volt, kétmillió forintot törlesztett a még így is nyolcmilliós kölcsönből, amit magánszemélyekből kapott, 1,7 millióról egymillióra apadt a takarékbetéte. Nem vett és nem adott el ingatlant, így megmaradt a pécsi 140 négyzetméteres lakóháza (1005 négyzetméteres telken), a 2010-ben vett II. kerületi 62 négyzetméteres lakása, és Barcson egy 19 343 négyzetméteres legelő, amit 1987-ben örökölt. Értékesebb ingósága nincs. Képviselőként havonta 1 147 905 forintot keres.

http://index.hu/belfold/2013/02/22/szili_katalin_atirta_a_vagyonnyilatkozatat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az új földesuraknak mindent szabad?
  2013-02-22 21:57:24, péntek
 
  Az új földesuraknak mindent szabad?

Ferenczi Krisztina 2013. február 19. Népszabadság

Minden jel arra mutat, hogy engedély nélkül vágat fát más erdejében, természetvédelmi területen Orbán Ráhel barátjának családja.

Gépek segítségével, szisztematikusan folyik az engedély nélküli fakivágás a csabdi Tiborcz Lovas Klub mellett. Ezt az erdőt 157 hektárnyi szántó övezi, ami tavaly a Nemzeti Földalapkezelő bicskei állami földbérletpályázatán kelt el húsz évre. A nyertes Tiborcz Eszter, aki a testvére annak a Tiborcz Istvánnak, aki Orbán Viktor miniszterelnök egyik lányának, Orbán Ráhelnek az udvarlója, a helyiek szerint vőlegénye. Tiborcz István egyébként a Közgép leányvállalatának, az E-OS Innovatív Zrt.-nek az igazgatósági tagja. A harmadik testvér, Tiborcz Péter 2006 és 2010 között a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke volt, jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai tanácsadója.

Visszatérve az erdőhöz: a hetek óta folyó gépi irtás során nagy mennyiségű akácot vágtak ki, rönkfával megrakott tíztonnás pótkocsis szállítmányok hagyták el Csabdit - a két település a lovastanya mellett ér össze. Egy mázsa rönkfa ára a piacon ma 2000-2500 forint. Megkerestük a Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy kért-e bárki engedélyt a fakivágásra az erdészeti igazgatóságtól a 0600-ás helyrajzi számon nyilvántartott erdőre. A válasz: nem.

A helyszínen hetek óta dolgozó munkások kérdésünkre azt közölték, hogy Tiborczék bízták meg őket a fakivágással - a helyszínen lévő, tízmilliós értékű munkagépeket is ők bocsátották a rendelkezésükre. A jelek szerint a munkások vélhetően nincsenek bejelentve: azt mondják, a kitermelt fa fejében végzik a munkát, vagyis az a fizetségük. Hozzáértők szerint a valóság inkább az lehet, hogy a gallyakat kaphatják meg munkájuk fejében, míg a felszeletelt fatörzsek a megrendelőt illetik. Névtelenséget kérő helyi gazdák azt nehezményezik, hogy a jómódú Tiborczék "lopják a fát", miközben a bíróságok gyorsított eljárásban tárgyalják és küldik börtönbe fakivágásért a környékbeli fatolvajokat.

Az 1,6 hektáros erdő egyébként nincs a kivágásra megbízást adó Tiborcz család tulajdonában, és nem is állami terület - a lapunk birtokában lévő tulajdoni lap tanúsága szerint közel két évtizede vették meg más magánszemélyek. A tulajdoni lapon az erdőművelési ágon felül ez áll: Natura 2000, európai közösségi jelentőségű természetvédelmi rendeltetésű terület. Vagyis vélhetően éppen a köznyelvben védőerdőnek nevezett területet irtják a Tiborcz lány által elnyert állami tulajdonú szántók között. A fakitermelés területétől karnyújtásnyira fekszik a Tiborcz Lovas Klub, amely a Tiborcz család tulajdona.

A munkagépek tulajdonlására és a fakitermelésre vonatkozó kérdéseinket több módon is megpróbáltuk eljuttatni a családhoz. A lovastanya e-mail címére küldött megkereséseinket a kiszolgáló rendre visszadobta. Telefonon utolértünk a lovastanyán egy hölgyet, kérdéseinket elmondtuk neki, de senki nem reagált. E-mailt küldtünk Tiborcz Istvánnak az E-OS Innovatív Energetikai Zrt.-nél megadott címére. Titkárnője azt a választ adta, hogy külföldön tartózkodik. Titkárnőjét kérdeztük Tiborcz István magáncégéről, az ES Hungary Kft.-ről is, de erre vonatkozóan nem tudott felvilágosítással szolgálni. Nos, a húszas éveiben járó fiatalember és édesapja tulajdonában és vezetése alatt álló társaság - amelynek fő tevékenysége évekig a temetkezés volt, mára pedig az egyéb gazdasági szolgáltatás és a támogatott gabonafélék termelésén túl a sertés-, juh- és kecsketenyésztés - telephelye ugyancsak a Tiborcz-tanya, ahol Tiborcz Eszter is él.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bulgária: politikai káosz, lemondott a kormány
  2013-02-22 21:56:47, péntek
 
  Bulgária: politikai káosz, lemondott a kormány

Milanov Viktor 2013. február 21.

Teljes politikai káosz alakult ki Bulgáriában, február 20-án lemondott a Bojko Boriszov vezette Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) kormány. Mi rejlik a váratlan döntés mögött? Boriszov megelőző lépése mindenkit váratlanul ért, az ellenzék és a tüntetők sem tudták kihasználni a gyors politikai manővert. Ideiglenes kabinetre és előrehozott választásokra lehet számítani. A Kitekintő tényfeltáró elemzésében értékeli a kialakult helyzet mögött álló indokokat.

Kevés jel mutatott arra, hogy Bojko Boriszov pár hónappal az esedékes parlamenti választások előtt lemond tisztségéről, ám a miniszterelnök február 20-án a parlament elé terjesztette lemondónyilatkozatát. Tegnapi elemzésünkben részletesen foglalkoztunk a napok óta tartó lakossági tüntetésekkel, ám a kormány részéről a legvégsőkig tagadták annak lehetőségét, hogy ideiglenes kormány fogja átvenni a 2009 óta regnáló kabinet helyét. Ami még érdekesebb, hogy Bulgária legelismertebb politikai szakértői kivétel nélkül januárban még határozottan a kormány ciklusának kitöltését vetítették előre.

Bulgáriában utoljára az 1990-es évek közepén történt meg, hogy lemondott egy regnáló kormány - a Zsan Videnov vezette, rendkívül népszerűtlen szocialista-liberális kabinet - viszont, Magyarországgal ellentétben, a rendszerváltás óta több ideiglenes kormány is vezette az országot. Boriszov és a GERB döntése a tények tükrében viszonylag logikusnak nevezhető, a folyamatosan apadó népszerűség és a szűnni nem akaró politikai tiltakozások egyaránt arra késztették a kormánypárti politikusokat, hogy megelőző manőverhez folyamodjanak és megelőzzék a többi politikai vetélytársat. Tény, hogy a GERB a beelőző stratégiát választotta és ez annyiban javítja a kormánypárt pozícióit, hogy egyik párt sem tudta kihasználni és megszemélyesíteni a lakossági tiltakozásokat, így a lakosság sem tudott azonosulni egyik párt választási programjával. A főbb ellenzéki pártok közül a legesélyesebb Bolgár Szocialista Párt (BSzP) viszonylag óvatosan reagált Boriszov lemondásának hírére. A korábbi negatív tapasztalatokkal ellentétben a Szergej Sztanisev vezette szocialisták rendkívüli pártkongresszus összehívását tűzték ki a miniszterelnök lemondásának időpontjára, így egységes álláspontot képviselnek.

Boriszov és pártja kiemelte, hogy a Roszen Plevneliev államfő által a közeljövőben kijelölésre kerülő ideiglenes kormányban nem kíván részt venni. A tegnapi döntésével Boriszov azt a látszatot kívánja elérni, hogy a kormányzásuk alatt eltelt 3,5 esztendőben mindent megtettek a korábbi szocialista kormányok által okozott romok eltakarítása terén, ám nem voltak képesek a feladat véghezvitelére. Boriszov célja, hogy egyik párt se legyen képes masszív populista politikát folytatni, így ugyan a bukás miatt csökken pártjának népszerűsége, de ezzel egyidejűleg a többi ellenfél sem tud profitálni ebből.


Bojko Boriszov bedobta a törölközőt

A tüntetések kiváló lehetőséget biztosított Boriszovnak, hogy időben elkezdjen készülődni az ellentámadásra, hiszen a kormánypárt a mai napig a legnépszerűbb párt az országban, vezető politikusaik pedig a legkedveltebbek. A legfelkészültebb pártnak nem kis meglepetésre a Mozgalom a Jogokért és Szabadságért (DPSz) bizonyult, a török-liberális szervezett az elmúlt hónapokban folyamatosan arra figyelmeztette a lakosságot, hogy előrehozott választásokra kell számítani. A DPSz politikusai számára a legnagyobb problémát ugyanakkor az izolált helyzetük fogja jelenteni, ugyanakkor a törökök és a szocialisták együtt minden bizonnyal képtelenek lesznek új kabinetet alkotni, a többi párt pedig erősen elhatárolódik tőlük.
(...)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülkeforradalmárok harca, ami sohasem volt!
  2013-02-22 21:55:28, péntek
 
 
Fülkeforradalmárok harca, ami sohasem volt!

Elbukta a kormány az adósság elleni harcot

2013. február 13., szerda 07:55 Index

A valaha volt második legnagyobb értékére nőtt január végére az államadósság, derül ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. által közzétett adatokból. A központi költségvetés adóssága január végén 21 187,8 milliárd forint volt, ami hatalmas mértékű, 467,7 milliárdos növekedést jelent a tavaly januárihoz képest. A rekordot 21 426,1 milliárd forinttal 2011 novemberében érte el a költségvetés adóssága.

Ha az adósságkezelő részletes adatait megnézzük, az látható, hogy a központi költségvetés adóssága enyhe kilengéseket leszámítva trendszerűen tavaly június óta, nagyjából féléve növekszik. Júniusban 20 622 milliárd forint volt az adósság mértéke, ez bő félév alatt 2,7 százalékkal, 565 milliárd forinttal emelkedett.

Az adósság növekedéséért ezúttal nem lehet felelőssé tenni a devizaárfolyamok alakulását: az adatsorból az látható, hogy az előző havival és az egy évvel ezelőttivel összevetve is egyértelműen a forint alapú eladósodás hajtotta az államadósságot. Tavaly januárban még csak 10 493,3 milliárd forint volt a költségvetés forintos adóssága, ez az érték idén januárra 12 446,3 milliárdra nőtt. Ez éves szinten 1953 milliárd forintos - azaz 19 százalékos - emelkedés, ami több mint négyszerese a teljes adósság-bővülésnek. Havi alapon még nagyobbat ugrott a forintos adósság: a decemberi 12 042 milliárdos szintnél 404 milliárddal, 3,3 százalékkal volt nagyobb a forintos adósság.

Mindeközben a devizaalapú eladósodás mértéke nagyot csökkent, az egy évvel korábbi 9587,3 milliárd forintos szintről 8463,7 milliárdra mérséklődött. A decemberi 8326,6 milliárdhoz képest, tehát havi szinten viszont nőtt a devizás adósság is, ez kis mértékben a Prémium Euró Magyar Államkötvény elindításával, illetve a decemberinél gyengébb januári forinttal magyarázható.

A január végi adósságadatok már igencsak árnyalják azt a diadaljelentést, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium januárban tett, miszerint "Magyarország a legsikeresebb az Európai Unióban az államadósság csökkentésében" (ráadásul ugyebár azt is állították, hogy ezt megszorítás nélkül sikerült elérni, amiről aztán saját magyarázatukból derült ki, hogy nem volt igaz).

Az államadósság alakulása, 2010-2013Milliárd forint, forrás: ÁKK

A kormány.hu-n látható adósságnyomás-mérőn is az látszik, hogy megtorpant az államadósság csökkenés: GDP-arányosan 78,01 százalékon állunk, és ha figyelembe vesszük, hogy a csütörtökön megjelenő GDP-adat már Matolcsy György szerint is rosszabb lehet az eddig várnál, akkor elképzelhető, hogy az adósság a 78,5-79 százalékos sávban van.

Miután tavaly a harmadik negyedév végén 78,6 százalék volt az adósságszint - de 2011 közepén, amikor a nyugdíjállamosítás volt, 77 százalék alá is csökkent -, a mostani adatok azt jelenthetik, hogy az adósságcsökkentés leállt. Az államadósság GDP-arányos szintje az elmúlt két évben a 77-81 százalék közötti sávban mozgott.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó világbirodalom és cionizmus: egyik sem létezik a másik
  2013-02-22 21:41:50, péntek
 
  2013-02-22. 20:55
Zsidó világbirodalom és cionizmus: egyik sem létezik a másik nélkül

Nemzeti körökben is időnként hallani lehet olyan véleményeket, melyek szerint a magyarság érdeke Izrael további erősödése, és ennek megfelelően oktalanság a részünkről, ha a palesztinokat támogatjuk. Ugyanis ha a zsidók biztonságban éreznék magukat a saját hazájukban, akkor elmennének tőlünk, és békén hagynának. Ezzel szemben, ha ,,Izrael összeomlik, akkor az összes zsidó ideköltözik" - szól az érvelés.

Annak idején a német nemzetiszocialisták között is voltak hívei a cionizmus támogatásának, mert abban reménykedtek, hogy talán sikerül a zsidókat távozásra bírni Európából. (A ,,zsidó bankárok tudatosan támogatták Hitler hatalomra jutását"-féle buta mendemondák mellett a nemzetiszocialisták és a cionisták második világháború előtti és alatti szórványos együttműködése az alapja annak a hazug és ostoba propagandának, mely szerint a ,,nácizmus" a cionista zsidóság ,,találmánya" volt.) Úgy gondolom azonban, súlyosan tévednek azok, akik azt hiszik, hogy ha Izrael nem érezné többé fenyegetve a palesztinok feletti uralmát és általában a Közel-Kelet népei felett gyakorolt hegemóniáját, akkor a zsidóság döntő többsége a hazájának tekintett államba költözne, és ezzel megszűnne a magyarságot és a Nyugat más népeit fojtogató cionista elnyomás.
A félreértés elsősorban abból adódik, hogy sokan a nemzeti oldalon sem látják világosan a cionizmus - és általában véve a zsidó nacionalizmus - valódi természetét. Amikor ugyanis a 19. században a nyugati világban mindenütt szárba szökkent a nacionalizmus eszméje, a zsidóság körében is megjelent az újfajta nemzeti érzés. (Az újkori zsidó nacionalizmus tabu téma mind az ,,értelmiségi közbeszédben", mind pedig az iskolai oktatásban. Ugyanis ha szót ejtenének róla, az értelmesebb emberek elkerülhetetlenül levonnák a helyes következtetést: a zsidóság és az európai nemzetek többségének nacionalizmusa összeegyeztethetetlen egymással. Ezért azután a cionista propagandisták a zsidók nacionalista célkitűzéseit az ,,emberiség érdekeivel", a "történelmi haladással", a ,,humanizmussal", a ,,demokráciával" azonosítják.) Csakhogy amíg a nyugati népek számára a nacionalizmus a saját nemzetállam megteremtését, függetlenségének biztosítását, illetve (elsősorban a gyarmatosítás révén) erejének növelését jelentette, addig a szétszórtságban élő zsidóság kettős célt tűzött maga elé: egyrészt a nyugati civilizáció feletti uralom megszerzését (melynek stratégiáját és konkrét lépéseit oly hűen mutatják be a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei, teljesen függetlenül attól, kik is írták valójában), másrészt a palesztinai zsidó állam megteremtését. A zsidó nacionalisták - rejtegetni akarván világhatalmi törekvéseik létét és megvalósulását - mindig csak a cionizmusra hivatkoznak, holott Izrael megteremtésével párhuzamosan zajlott a globális zsidó birodalom rendszerének kiépítése is.

Márpedig a kétféle törekvés - a zsidóság uralta birodalom és Izrael megteremtése - nem csupán párhuzamosan zajló, de egymást feltételező folyamat során valósult meg. Magyarán: Izrael véres eszközökkel történő létrehozásának és fenntartásának feltétele a nyugati hatalmak erőteljes támogatása, amely csakis akkor biztosítható, ha a zsidók uralják a nyugati világot. (Ha nem állna szilárd zsidó befolyás alatt a Nyugat, akkor az USA is, az európai államok is meggondolnák, érdemes-e a közel-keleti izraeli hegemónia megteremtésének érdekében végképp a Nyugat ellen hangolni az arab-iszlám világot, és megvívni a súlyos véráldozatokkal járó és hatalmas összegeket felemésztő háborúkat.) A zsidó birodalom létezése hívta tehát életre a cionizmus pusztító eszméjét, ugyanakkor a cionizmus létezése és főleg ,,eredményei" elképzelhetetlenek a zsidóságnak a nyugati világ feletti (demokratikus mezbe öltöztetett) diktatórikus uralma nélkül. Izrael tehát addig fog fönnállni, amíg létezik a zsidók irányítása alatt álló ,,globális" birodalom.
Így tehát teljesen értelmetlen arról álmodozni, hogy ,,ha Izraelben a zsidók biztonságban éreznék magukat, akkor elmennének innen". Nem feltétlenül szükséges ugyan, hogy valamely birodalom kiváltságos és uralkodó népe minden egyes alávetett tartományban jelen legyen (például a rómaiak sem telepedtek meg birodalmuk összes provinciájában), ugyanakkor azért az óvatos ,,választottak" mégiscsak lényegesnek tartják, hogy a ,,zsidó közösségek", a ,,zsidó emberek" minél több tagállamban ,,közelről" felügyeljék az irányításuk alatt álló helyi elöljáróságok működését és a fasizmussal folyton kacérkodó ,,bűnbakkereső" gój alattvalók tevékenységét. (Vannak azután olyan helyek is, ahol előszeretettel telepszik meg tömegesen a birodalmat irányító kiváltságos népcsoport. Sajnos ezeknek a helyeknek az egyike hazánk, Magyarország is.)
A zsidók semmiképpen sem tehetik meg tehát, hogy mind egy szálig Izraelbe költözzenek, mert ebben az esetben meggyengülne - idővel talán meg is szűnne - a nyugati világ felett gyakorolt óriási befolyásuk, melynek nyomán a palesztinok földjét bitorló izraeli terrorállam fennállása sem lenne hosszú ideig biztosítható. Attól pedig nem kell tartani, hogy ,,Izrael összeomlása esetén a zsidók tömegesen hozzánk költöznek". Ugyanis ,,Izrael összeomlása" csakis abban az esetben fog bekövetkezni (de akkor feltétlenül), amikor végzetesen meggyengül, vagy meg is szűnik a zsidóknak a Nyugat felett élvezett korlátlan hatalma. Akkor azonban már Magyarország (ha még létezni fog egyáltalán) is kiszabadul a globális cionista birodalom halálos öleléséből, és függetlenségét visszanyerve már nem lesz arra kötelezve, hogy befogadja a ,,közel-keleti menekülteket".
Perge Ottó - Kuruc.info

További részletek: http://kuruc.info/r/7/108400/#ixzz2Lf9E3amY
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fegyverbarátság
  2013-02-22 20:27:08, péntek
 
  Tájékoztató
a Wehrmacht Magyarországra vezényelt vagy magyar honvédségi személyekkel érintkező tagjai részére


1. Magyarország államformája a királyság. A királyi hatalom és szuverenitás azonban nem valamelyik dinasztián, és nem is a mindenkori király vagy régens személyén alapul, hanem a ?Szent István-i koronán?. Ez a korona minden magyarnak megkérdőjelezhetetlen szentség, melyhez nem érhet fel a napi politika.
A jelenlegi kormányzó Horthy Miklós tengernagy.

2. Magyarország területe 1938-ban 118 000 négyzetkilométer és lakosainak száma 10 millió volt, ami nagyjából Dél-Németországnak felel meg. A bécsi döntés után az ország területe 168 000 négyzetkilométerre, lakosainak száma pedig kereken 14 millióra nőtt.

3. A nyugati terjeszkedésüket megállító merseburgi (933) és Lech-mezei csaták (955) kellemetlen emlékek a magyaroknak. Európától viszont elvárják, hogy még ma is hálás legyen a törökökkel és tatárokkal folytatott áldozatos harcukért, s ezt minduntalan szóba is hozzák. Ma is a Nyugat előretolt bástyájának tartják magukat az őket körülvevő szláv néptörzsekkel szemben.
Nagy becsben tartják az állítólagos hun-magyar rokonságot. Ezért nem tanácsos a bolsevistákat hunoknak nevezni.
Magyarország nem a Balkánhoz, hanem Dél-Európához tartozik.
A magyarság biológiailag gyengének érzi magát. Ebből adódik, hogy van némi kisebbrendűségi érzésük, ha nagyhatalom tagjaival érintkeznek. A magyarok ezért nagyon érzékenyek. Mindezt büszkeséggel és hiúsággal kompenzálják.

4. Minden magyar hálás, ha országa szépségét elismerik vagy csodálják, csak észre ne vegyenek ebben túlzott ömlengést vagy leereszkedő jóindulatot. Bár nem városi nép, nagyon igyekszenek iparosítani. Ezért aztán kedvelik, ha ipari teljesítményeikről esik szó, és nem a pusztáról vagy a Csárdáskirálynőről.

5. Magyarországon jelentősek a politikai ellentétek. Az egyik oldalon szociális reformokat követelnek, és jelentős szerepe van az erőteljes antiszemitizmusnak; a másik oldalon ott vannak az angolbarát körök, akiknek jobban tetszik a demokratikus kormányzási forma, mint a totalitárius vezetés. Ezeknek az ellentéteknek azonban legnagyobbrészt csak a fővárosban van jelentősége. A vidéki ember, legyen mégoly kicsi is a portája, úrnak érzi magát. A honvédség politikailag inkább az első csoporthoz húz. Amennyiben a magyarok e belső ellentéteikre terelik a szót, akkor célszerűbb, ha elkerüljük az állásfoglalást.
A népi németek jogait szerződések biztosítják, de ezeket sokszor nem tartják be. Ha a Volksbund valamelyik túlságosan aktív vezetője megpróbálna német katonákat bevonni ezekbe a vitákba, akkor ezt vissza kell utasítani.

6. Magyarország a keleti hadjárat elején belépett a háborúba, hogy segítsen megfékezni a vörös veszélyt. Maguk a magyarok nem nagyon vannak tisztában azzal, hol lesz a helyük az új Európában. Ha ez a kérdés szóba kerül, helyénvaló az óvatosság; azt azonban világosan meg kell mondani, hogy a bolsevisták és kapitalista szövetségeseik győzelmük esetén kíméletlenül véget vetnének ?Szent István országának?.

7. A románokról a magyarok lenézően nyilatkoznak; ez a lenézés kölcsönös. A Wehrmacht minden tagja juttassa kifejezésre, hogy Románia szintén a Német Birodalom szövetségese, és német katonaként nem kíván ebbe a nagyon sajnálatos vitába belekeveredni.

8. A magyarok büszkék közmondásos lovagiasságukra és katonás múltjukra. Ezért is keserű csapás számukra a Don melletti katonai vereség 1942/43 telén. Ha ezekre a harcokra terelődik a szó, akkor ugyanolyan bántóan hatna, ha kitérnénk a véleménynyilvánítás elől, mintha vígasztaló szavakat mondanánk. Tapintatosan ki kell kerülni annak a megvitatását, hogy kit terhel ezért a felelősség.

9. A magyar ember nagyon vendégszerető és rendkívül szeretetreméltó; ez azonban ne vezessen senkit elővigyázatlan őszinteséghez. Bánjunk csínján az alkohol túlzott élvezetével is. A magyar tisztek tegeződnek, miközben rangjukon szólítják egymást. Abból azonban, hogy tegező viszonyba kerülünk valakivel, még ne következtessünk valamilyen megbonthatatlan barátságra.

10. Magyarországon még ma is egymillió zsidó él, egyedül Budapesten 150 000. Ők a németellenes propaganda legfőbb szócsövei. A Wehrmacht tagjai tegyenek úgy, mintha észre sem vennék ezt a fajt. Ha a beszélgetés a zsidókérdésre terelődik, akkor legyen teljesen világos a német álláspont: ez a faj határtalanul veszélyes a világra, úgynevezett rendes zsidók pedig nincsenek.

11. E tájékoztatót elolvasás után meg kell semmisíteni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét a lakosság megtakarításából törlesztett a kormány
  2013-02-22 20:07:05, péntek
 
  Ismét a lakosság megtakarításából törlesztett a kormány

2013. február 21. csütörtök 17:10:59
CimkékA költségvetés helyzete

A február 6-án lejáró 1 milliárd eurós kötvénylejárat fedezetét a Prémium Euró Magyar Államkötvény biztosította - árulta el az mfor.hu kérdésére a nemzetgazdasági tárca főosztályvezetője.

A PEMÁK-ból a kötvénylejáratra is futotta

Bár a februárban esedékes, 607 millió eurós IMF-törlesztőrészletet a kormány már január végén visszafizette, ezen kívül volt még egy jelentős, 1 milliárd eurós kötvénylejárat is az elmúlt hetekben. Azt az NGM január végi közleményéből már tudhattuk, hogy az idő előtti, amúgy inkább jelképes üzenetet hordozó törlesztést a Prémium Euró Magyar Államkötvény kiugró sikere tette lehetővé. A milliárd eurós kötvénylejárat forrása azonban csak most derült ki, a Nemzetgazdasági Minisztérium fogadóóráján.

Kérdésünkre Adorján Richárd, a minisztérium főosztályvezetője elárulta, hogy ebben az esetben is a Prémium Euró Magyar Államkötvény teremtett forrást a törlesztésre. Mivel volt a 607 millió eurós IMF, és február elején az 1 milliárd eurós, PEMÁK-ból megvalósuló törlesztés, már legalább 1,6 milliárd eurónyi államkötvényt kellett eladnia az ÁKK-nak február elejéig. Ráadásul mivel a január végi állapot 1,3 milliárd eurós értékesítésről árulkodik, ahhoz, hogy a február 6-án lejáró kötvényt is ebből tudjuk fizetni, 6 nap alatt legalább 300 millió eurónyit kellett eladni a papírokból. Ennek fényében a kormányzat a törlesztések miatt sem a jegybanknál a Kincstári Egységes Számláján lévő közel 3 milliárd eurójához, sem a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapban lévő összeghez nem nyúlt.


Mint ismert, a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági beszakadás még a legpesszimistább előrejelzéseket is alulmúlta, és negyedéves bázison 2,8 százalékos gazdasági visszaesést közölt egy hete a Központi Statisztikai Hivatal. Ennek tükrében már Varga Mihály tárca nélküli miniszter is felvetette, hogy megfontolandó az idei évre vonatkozó növekedési prognózis felülvizsgálata, ám ezzel célszerű lenne szerinte megvárni az első negyedév végét.

A mfor.hu kérdésére Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője elárulta: "a korábbi, 2012 októberében készített makrogazdasági prognózist az Európai Bizottságnak áprilisban kiküldendő Konvergencia Programban aktualizálja a kormány".

Az éves hiány 2,7 százaléknál is kedvezőbb lehetett tavaly

A legutóbbi adatok szerint az államháztartás nettó finanszírozási igénye 2,1 százalék volt 2012-ben, ami arra enged következtetni, hogy az ESA-módszertan szerinti deficit is lényegesen jobb lehetett a 2,7 százalékos hiánycélnál.

Erre az újságírói felvetésre Adorján Richárd közölte, hogy "a bizonytalanságokat is figyelembe véve, a Magyar Nemzeti Bank előzetes pénzügyi számla adata arra utal, hogy az államháztartás eredményszemléletű egyenlege kedvezőbb lehetett - az ECOFIN Tanács ajánlása és a magyar Kormány vállalása szerint a magánnyugdíjpénztárból átlépők miatti 50,9 milliárd forintos többletbevétellel nem számolva - a GDP 2,7 százalékában megjelölt éves célnál, mivel a KSH által összeállított nem-pénzügyi számlák alapján számított hiány és a pénzügyi számlák által mutatott nettó finanszírozási igény között éves szinten általában nincs számottevő eltérés".

Székely Sarolta
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/A_lakossagi_eurokotvenybol_torlesztettuk_a_februari_lejar o_adossagot_is.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább az orwelli úton - ami csak pusztulásba vezet
  2013-02-22 20:00:55, péntek
 
  Tovább az orwelli úton - ami csak pusztulásba vezet


Az Egyesült Államok kormánya hetekkel ezelőtt engedélyezte, hogy drónokat vessenek be saját területükön. Egyelőre csak a fegyvertelen bevetést engedélyezték, de ami késik nem múlik. Nem sokára rakétákat fognak kilőni azokra az amerikai állampolgárokra, akik valamiért "nem tetszenek". A hajsza megkezdődik az idővel. Az ország, amelynek népe büszke volt a szabadság alkotmányára, rövidesen egy olyan világgá változik, ahol még a kukákból is kamerák merednek rá, ahol mindent betiltanak, ami szabadság, ami jog és nem kötelesség. Az USA egy élhetetlen konglomerátummá válik.

A nép azonban tiltakozik a drónok ellen. A legtöbb véleményalkotó arra hivatkozik, hogy ezzel olyan szintű megfigyelő rendszer épül ki, amely az emberek legbelső magánéletébe avatkozik be. A mindent tudni, mindent látni, mindent hallani akaró hatalom, a totális lélek elleni diktatúra. A másik érv, hogy a drónok a propaganda szerint nagyon jó szolgálatot tettek a hadseregnek a háborús övezetekben. Ám a valóság egészen más. Az igazság az, hogy sok ezer téves célpont, gyerekek és nők, ártatlanok haltak meg a drónok támadásaiban, amelyekre csak annyi a válasz, sajnáljuk, szükséges áldozatok. Nem néhány, hanem sok ezer ártatlan áldozatról van szó.

Több egyházi személy felszólalt az ellen, hogy az Istent akarják helyettesíteni a drónokkal. Az embereket szabadkőműves aknamunkájukkal elszakították Istentől, és egy lelketlen, sivár világképet alakítottak ki helyette, melyben az istenszeretet és az istenfélelem már nem kontrollálja a tetteket. Így kell helyette valami, amitől tarthatnak az emberek Isten helyett. Ez pedig a lelkek gyógyulása és épülése helyett csak tovább fogja rontani a szellemi - mentális közállapotokat. Az emberek félni fognak magától a szabadság megélésétől.

A tiltakozás meglehetősen nagy a nép részéről. Egyelőre még tömeges megmozdulások nincsenek, de éppen ezt akarják elkerülni. Az amerikai sajtó semmi mással nem foglalkozik, mint a ,,milyen jó nekünk a drón a fejünk felett" című néphülyítéssel. Mindenáron meg kell törni a nép ellenállását a felsőbb (cionista) hatalommal szemben.

Mostanra egyértelműen látható, hogy a sok külső háború nem gyűri le Amerikát, ellenben elrothad magától, belülről, éppúgy, mint a Szovjetunió kommunista hatalma korábban. Ez a rothadás mára nem csak képzelgés, hanem kézzel fogható, és nagyon jól látható valóság. Akik átélték a kommunizmus széthullását, nagyon jól tudják miről beszélek.

Kemény Gábor - Hídfő.net

http://www.hidfo.net/2013/02/21/tovabb-az-orwelli-uton-ami-csak-pusztulasba-vezet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Papcsákisztán: luxus verda és moslék menza
  2013-02-22 19:42:23, péntek
 
  2013.02.21. 04:43
Papcsákisztán: luxus verda és moslék menza


Ferikém, aranyapa!

Szomorúan olvasom, hogy már megint. Igen, megint. Újra és újra. Téged. Megtalálnak. Mert nekik nem telik és irigykedve nyálcsorgatnak. Meg limuzinfideszeseznek. Meg parkolóhely nagysággal baszakodnak. Meg veled. Mert nem értik, hogy itt mi igazságosnak tartjuk ezt, és megadjuk arcméretednek a külön helyrajzi számot ami jár neki. De télleg. Szívből örülünk, hogy ilyen szépen gyarapodsz itt minálunk, reméljük a parkoló mérettel nem lőttünk alá, és a ciklus végéig összegyarapodott új közlekedési eszközök is elférnek majd rajta. De télleg.

papcsák-ferenc-parkol.gif

Nem kérdezzük miért nem szerepel a verda a vagyonnyilatkozatodban, és azt sem miért Merdzsó. Tudjuk a válaszokat. A Merdzsó nemzeti. A vagyonnyilatkozat meg le van szarva. De télleg. A lényeg a kanálnagyság és a gyarapodás, ha már nekünk nem megy, akkor legalább neked. Helyettünk is. Szimbolikusan. Azért meg tényleg hálával telt szívvel gondolunk rád napról napra, mert legalább a benyát a saját zsebedből fizeted. A kocsiba, ami nem szerepel a vagyonnyilatkozatodban. Megjegyzem ha kicsit közelebb laknál mihozzánk kevesebbe kerülne, de a tökéletesre tényleg nem vágyunk. Mármit arra a kis időre amíg még itt vagy.

Csak az a baj, te Feri, ahogy eszünkbe jut nekünk a kanál, rögtön beugrik az is, micsoda moslékot esznek a kerületi gyerekek a menzákon. A zuglói szülők közösségének megvan a napi tippjátéka a faszbúkon, hogy akkor a képen láthatókból melyik a leves és melyik a főzelék:

379247_510356755677083_993122853_n.jpg

Nem vitatnám én a Nemzeti Mosléktotó közösségépítő erejét, azt is megértem, hogy a Hungast legalább annyira nemzeti, mint a kecskeméti Merci, és nyilván Zuglónak is őket kell tolni. De az talán elvárható, hogy ha a szülők közösségében a moslékmustra közben kérdések merülnek fel, akkor arra maszatolás helyett érdemi válaszokat erőlködjenek ki magukból. Mert ezek is ilyenek, és ha muszáj a szegény ember pártszakadt gyerekét baszogatják. Az meg szerencsétlen kénytelen körbeenni a kerületi menzákat, és borzalmasan igyekszik polkorrekt módon megfogalmazni a szarhúgyfost, hogy mégse legyen olyan szőröstalpú büdösparaszt, mint én.

Úgyhogy megkérlek én téged Ferikém, mivel a verda még úgyis bejáratós és kell bele a kilométer, hogy a Nagy Moslékosdézsa Túrát edd már végig te is. És ha esetleg valami módon te se tudnád megfejteni mi a bánatos kókadt paripapéniszt jelent az étlapon a "pirított dara", és főleg, hogy erre egy fejlődésben lévő szervezetnek vajon mi szüksége van, akkor ugyan szíveskedjél már pártökle üzemmódba helyezni magad, és valakit haladéktalanul tökönvegzálni nekifutásból ennél a nemzeti ételszállítónál. Mert utáljuk, ha a gyarapodásod felett érzett örömünkbe ilyen ürömök vegyülnek, és a nagy boldogságban mégis olyan savas szánkban a nyál, hogy egy méretes túrhától tenyérnyi nyálrózsává ugrana össze a dukkó az új Merdzsó motorháztetejének közepén. Megragadom az alkalmat, hogy megjegyezzem rögtön, eme kijelentés nem terrorfenyegetés a nemtiéd vagyontárgyra, hanem egyszerű metafóra az örvendés közbeni apró csalódottságunk mértékének szemléltetésre. Reméljük megérted, de télleg, és szeretemzuglóferi módra kiköszörülöd ezt a csorbát mostazonnal.

Addig is ölelünk, kitartás, nem tart már sokáig, szevasz!

ui: a túrára Daedalont vigyél, kelleni fog!

http://varanus.blog.hu/2013/02/21/papcsakisztan_luxus_verda_es_moslek_menza
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 4166
  • e Hónap: 15277
  • e Év: 168773
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.