Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Választási cukorka: jöhet a 13. havi nyugdíj
  2013-02-23 21:49:42, szombat
 
 
Magukhoz édesgetnék a nyugdíjasokat

Választási cukorka: jöhet a 13. havi nyugdíj

http://www.168ora.hu/itthon/valasztasi-cukorka-johet-13-havi-nyugdij-108797.html



A 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésén gondolkodik a kormány az Index információi szerint. Mivel a Fidesz 2014-ben erősen épít a nyugdíjas szavazókra, az államkincstárban már háttérszámítások folynak, hogy vajon a 2013-as költségvetés biztosan megbírja-e a 300 milliárdot közelítő többletkiadást.
Az Index úgy tudja, a választási kampány hajrájára tervezett extrajuttatás abban térhet el az MSZP által korábban bevezetett rendszertől, hogy nem pénzben, hanem a mostani állami cafeteria-elemek valamelyikében, például Szép-kártyán vagy Erzsébet utalványon kapnák meg a nyugdíjasok.

Valóban van ilyen irányú gondolkodás - fogalmazott a portál egy nagy állami pénzügyi intézménynek dolgozó forrása. Egy másik, banki körökben ismert forrás szerint informális beszélgetéseken egy, a magas jövedelmekre kivetett szolidaritási adó ötletéről is hallott, aminek a segítségével a költségvetési hiány növelése nélkül lehetne folyósítani a juttatást. Hozzátette, hogy ez is egy újabb hajmeresztő, elképesztő kampányötlet, ami sokat ártana a hosszú távú pénzügyi stabilitásnak és a magyar gazdaságpolitika megmaradt hitelének. Viszont, ha az EU kiengedi az országot a túlzott hiányeljárásból, akkor a kormányt nem fogják érdekelni a költekezéssel kapcsolatos kritikák.

A 13. havi nyugdíj bevezetése egyelőre csak egy ötlet, ha lesz is ilyen, inkább csak az év második felében születhet meg a végleges döntés. Az viszont tény az Index szerint, hogy a választási tervek között ott szerepel ez a lehetőség is, és a háttérszámítások is zajlanak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egész nemzetet porig alázták az izraeliek
  2013-02-23 20:51:48, szombat
 
  Az egész nemzetet porig alázták az izraeliek
2013. február 23. 18:03
Hunhír.info

zsid-csillag.jpgA Jobbik egy keddi szolnoki sporteseményen történtek miatt a nemzeti jelképeink, érdekeink és értékeink mellett való kiálláson túl tiltakozik a magyargyalázás és gyűlölet ellen - jelentette ki Apáti István, a párt országgyűlési képviselője szombaton Szolnokon, a Tiszaligeti Sportcsarnok előtt.

Mint a politikus felidézte, a Szolnoki Olaj KK-nak az izraeli Happoel Holon ellen vívott kosárlabda-mérkőzésén kitiltották a magyar és a székely zászlókat a sportcsarnokból, illetőleg a szurkolók saját drapériáikat sem vihették be. A szurkolókra hivatkozva azt mondta: a helyszínen megerősített rendőri erő és biztonsági cég teljesített szolgálatot, sőt ötven terrorelhárító is megjelent, amelynek okát mai napig nem fedte fel senki.

Akár izraeli biztonsági vezetői kérésre, akár hazai szolgalelkű döntés alapján történt mindez, "rettenetes szégyen és múlhatatlan gyalázat", hogy 2013-ban Magyarországon egy állítólagos nemzeti kormány regnálása alatt ilyen bekövetkezhet - fogalmazott a képviselő.

Apáti István emlékeztetett arra, hogy a "nemzetközi zsidó lobbinak" már sikerült elintézni, hogy a márciusban esedékes magyar-román válogatott labdarúgó-mérkőzést zárt kapuk mögött kelljen lejátszani, egy jelentőségéhez képest "százszorosan felfújt, mondvacsinált ürügy miatt".

A Szolnokon történtek okán a felelősöket fel kell kutatni, várjuk az üggyel kapcsolatban a kormányzat megnyilatkozásait, valamint Szalay Ferenc polgármester és Tóth Zoltán klubvezető nyilatkozatát - mondta a politikus, hozzátéve: "döbbenetes, mekkora lapítás, sunyítás van az ügy körül".

A jobbikos képviselő azt várja, hogy az izraeliek ezért kövessék meg a magyar szurkolókat, hiszen nemcsak a Szolnok drukkereit sértették meg, hanem az egész nemzetet "porig alázták" gyalázatos tettükkel.

Hunhír.info - mti

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62203
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Úgy legyen!!!
  2013-02-23 20:25:01, szombat
 
 

Irán elnöke: Izraelt letöröljük a térképről


A folyamatos fenyegetésekre reagálva Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő a Ramadán utolsó péntekjén kijelentette, Izraelt hamarosan letörlik a térképről.

A Jeruzsálem napján a Teheráni Egyetemen tartott beszédében az elnök azt mondta, hogy "a cionista rendszer létezése sértés az emberiség számára". Izraelt rákos daganatnak nevezve Ahmadinezsád úgy fogalmazott, hogy az Izraellel való szembenállás az emberi méltóság védelméért tett erőfeszítés. Az államfő élesen elítélte a nyugati országokat is: "a cionista rezsim életben tartása közös törekvése a legtöbb arrogáns nyugati kormánynak". Ahmadinezsád ismét mesterséges mítosznak nevezte a holokausztot, ami a mai napig pénzt termel.

Az elmúlt napokban az izraeli sajtóban több híradás jelent meg arról, hogy a zsidó állam szinte végérvényes döntést hozott az Irán elleni agresszióról. Ha Benjámin Netanjahu miniszterelnökön és Ehud Barak védelmi miniszteren múlik, Izrael még az ősz folyamán, az amerikai elnökválasztás előtt katonai támadást indít Irán ellen - írta a Jediót Ahronót napilap.

Simon Peresz izraeli elnök viszont azt mondta: Izrael nem léphet fel egyedül katonailag Irán ellen. Hozzátette: bízik Barack Obama amerikai elnök azon zsidóknak tett ígéretében, miszerint "Washington nem engedi atomfegyverhez jutni Teheránt". Peresz ezzel ellentmondott Netanjahunak és Baraknak, akik a többször is sürgették egy tisztán izraeli terrortámadás lehetőségét az ENSZ által is ellenőrzött, polgári célú atomkutatást folytató Irán ellen, azzal vádolva, hogy atombomba előállítására készül.

Izrael az egyetlen olyan ország a Földön, amely akár a világ lakosságát is elpusztítani képes mennyiségű atomtöltetekkel rendelkezik évtizedek óta, ám hivatalos ezt sosem vallotta be és nem írt alá egyetlen, atomfegyverekkel kapcsolatos nemzetközi megállapodást sem. Területén sosem vizsgálódtak az ENSZ ellenőrei, Iránban viszont szabadon járhatnak-kelhetnek az atomkutatási létesítményekben. Az ellenőrök számos alkalommal jelentették: az iráni föld alatti nukleáris létesítményben vizsgált hasadóanyag koncentrációja messze nem éri el a katonai felhasználáshoz szükséges szintet.

Emlékeztetőül: a zsidó lobbi nyomására 10 évvel ezelőtt az iraki "vegyi fegyverek" miatt indítottak háborút a Közel-Keleten, amelyeket azóta sem találnak. Habár a hadművelet és a megszállás százezrek életébe került a polgári lakosságból, népirtásról senki sem beszél Nyugaton.

http://harcunk.info/index.php/bulvar/20-hirek/285-iran-elnoeke-izraelt-letoeroelj uek-a-terkeprol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Római a rómaiaké
  2013-02-23 20:23:28, szombat
 
  A Római a rómaiaké

2013.02.22. 17:39


A szocik szarok voltak, szörnyetegek, gátlástalan rohadékok, és szemét dolog volt velük harcolni. És szemét dolog volt sokszor elbukni, de lehetett néha nyerni, kemény munkával, kitartással, szinte a beleőrülésig megfeszülve. Mert volt egy minimális lelkifurdalásuk, vagy ha az nem, érzékük ahhoz, hogy mit lehet még lenyomni torkokon nyilvános akasztás veszélye nélkül. És mert szervezetlenek voltak. Így megmentettük a Hunyadi téri piacot, meglehetett menteni a Zengőt meg a Tubest, és még száz másik csatában győzedelmeskedtünk, de legalábbis jobb alkut kényszerítettünk ki, mint amit eredetileg kínáltak (erőltettek).

Számos ilyen kezdeményezésben vettem részt, éveken át. Végigcsináltam a helyi civilség összes lépcsőjét, kipróbáltam a szörnyű eljárásrendi buktatókat, és végigéltem több ízben, ahogyan egy kisközösség rámegy erre az idegőrlő munkára: hogy olyanokkal kell harcolnia, akiknek sokkal több eszközük van, és ráadásul gátlástalanok. Nehéz volt és sokszor keserű, és gyűlöltem a szocikat, a szívem mélyéből, napról napra jobban. Vártam, hogy eltakarodjanak már, és féltem, hogy mi jöhet utánuk.

Már régóta tudom, hogy mi van most, de újra és újra meglep, ahogyan a mostani kormány kezeli a lakossági érdekérvényesítést, a civileket, a szakértőket, a törvényi kontrollt, a jóérzést és még oly sok nekem fontos dolgot. Most épp a Római partot védő civilek tapasztalhatják meg ezt a könnyen suhanó forgószelet. Azok a jóérzésű emberek, akik a választások idején azt gondolták, hogy a szociknál bármi jobb, hát most megkapják a magukét.

Mert lássuk be, ez a trupp nagyon más, mint a szocik. Ezek tökéletesen reménytelenek. Ezeket nem érdekli, hogy minekünk itt milyen, hogy elmegyünk vagy megbolondulunk, hogy éhen döglünk vagy felgyújtjuk egymást, vagy akár őket. Ezek őszinték: úgy lesz, mer én aztat mondom, aszt leszarom, hogy mit mond az a kurva nép, mit hápog Brüsszel, az alkotmánybírákat kilyuggatom, ha hisztiznek.

Az építőipar teljhatalmának köszönhetően minálunk nem baj lehet, hanem baj van: már évtized óta szopjuk az idióta infrastrukturális terjeszkedés mellékhatásait. Egy olyan országban, ahol már áldásnak számít a belvíz, mert a valóság sokkal inkább az aszály; ahol a folyamszabályozás, az autópályaépítés és a betonozási mánia miatt megszűnt a talajvízgazdálkodás, mint olyan, létezni, és emiatt nincsenek helyi esők (pont úgy, mint a Szaharában); ahol a folyók haldokolnak, és ezért haldoklik a föld és mindenki más is, ott aztán úgy kell a mobilgát, mint egy falat szar. És ezt a falat szart most jól betolják a pofánkba Tarlósék, bosszankodásra sem méltatva a felháborodásunkat, a tiltakozást, a kezdeményezést, a szakvéleményeket, és közben röhögve készítik elő a Duna medrének lebetonozását. (Erre még rágondolni is egészen valószínűtlen, de sajnos pont ennyire igaz.)

Én kis hülye idealista civil, egy ideig azt gondoltam, minden nép olyan vezetőket érdemel, amilyeneket kitermel magának. Hogy a mi hibánk, és legfőképpen a hülye fasz korrupt rohadt senkiházi hazudozó tolvaj aljas intézményes baloldal hibája, hogy itt vagyunk, ahol vagyunk: hogy nyíltan autoriter, életellenes, szorongásból gyűlölködve izzadtságszagú idiótákra szavaz az ország kétharmada. Hogy ha ezt választották az állampolgárok, így okoskodtam, és mi, társadalmi szerepet vállaló, tisztességes emberek nem tudtunk megfelelő alternatívát nyújtani, akkor nekünk ez jár.

Most már nem gondolom ezt. most már azt gondolom, hogy akármilyen transzcendens misszió, történelmi törvényszerűség, csillagállás vagy politikai bénázás is hozta ide ezeket a szemeteket, ezeket a szeme-füle csukva, teliszájjal ordítozó, harácsoló, kegyetlen, immorális, embernyomorító és igenis bakker gyilkos szemeteket, most azonnal fújja el őket ugyanaz a szél.

Forr a vérem, dühödt vagyok. Ilyen hangulatban szoktak lincselni. De nekem nincs igényem nyilvános akasztásra, megkínzatásra, nyílt erőszakra. Jobban örülnék, ha nem történne semmi ilyen szörnyűség - hogy még aztán azt is fel kelljen dolgozni. Csak tűnjenek végre el, el az életünkből örökre, oda, ahová valók: a pokol fenekére. Ott aztán betonozhatnak ítéletnapig.

És mi itt maradunk azzal a megoldhatatlan feladattal, hogy hogyan termeljünk ki egy olyan politikai osztályt, ami sem ezeket a lágerparancsnokokat, sem amazokat a mélyzsebű párttitkárokat nem tartalmazza.


http://extramuros.blog.hu/2013/02/22/a_romai_a_romaiake?utm_source=bloghu_megoszt as&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányismeret középiskolásoknak
  2013-02-23 20:00:23, szombat
 
  Menjenek haza és dolgozzanak rájuk a héberek!

Cigányismeret középiskolásoknak


2013. 02. 21. csütörtök.
A cigánykérdésre rábocsátott lila ködfelhő természetesen az iskolai oktatásból sem hiányozhat. A középiskolák negyedik osztályában (mostani számítás szerint tizenkettedik osztályban) a történelem szaktárgy foglalkozik vele. Ezzel az erővel a biológia, a földrajz, vagy jóformán bármely egyéb tárgy témakörébe is betehették volna, már ha egyáltalán szükség van ilyen jellegű oktatásra. Alább közöljük a tankönyv idevágó leckéjének szövegét. A diákoknak meg kell tanulniuk, mintha ez is történelem volna, és felelnek, sőt dolgozatot - mai szóval: tesztet - írnak belőle. Hogy aztán mennyire veszik komolyan az anyagot, az más kérdés. Nyilván ők sem hülyék. De az agymosás attól még agymosás. Tehát a Nemzeti Tankönyvkiadó 2010-ben a középiskolák negyedik osztálya számára kiadott történelemkönyvének 253-254. oldalán ezt igyekeznek belevésni a fiatalok fejébe kötelező jelleggel:

"Sajátos helyet foglal el a kisebbségek között a cigányság, mivel identitásuk nem az anyanyelvhez - mert többségük magyar anyanyelvű -, hanem a közös származáshoz és kultúrához kötődik. A cigánysághoz tartozás így alapvetően vállalás kérése: humanista polgári felfogásunk értelmében az a cigány, aki annak vallja magát. Mint minden etnikai kisebbségnél, körükben is gyakori a kettős kötődés kialakulása. A cigányságot az utóbbi években szokás romáknak nevezni (alkotmányunk a ,,cigány" kifejezést használja). A névváltoztatás mögött az húzódik meg, hogy sokan a cigány megnevezésben negatív tartalmakat véltek felfedezni. Hasonló folyamat játszódott le a XIX. században a románoknál és a szlovákoknál, akiknek egy része a régi oláh, illetve tót elnevezés ellen lépett fel. Napjainkra ezek a régi népnevek lassan feledésbe merülnek.

Az India felől nyugat felé vándorló nomád cigányságról Magyarországon az első írásos dokumentum Zsigmond király (1387 - 1437) idejéből való: az uralkodó engedélyezte bebocsátásukat az országba. A cigányság hagyományos tevékenységéről, a muzsikálásról már Mátyás korából vannak adataink. A vándorló csoportok teknővájással, kovácsmesterséggel is foglalkoztak. Letelepítésükre először Mária Terézia (1740 - 1780) tett kísérletet, nem sok sikerrel. Mivel földet nem művelhettek, letelepedett mesterségekkel nem foglalkozhattak, szokásaikban, hagyományaikban a vándorló életmódhoz alkalmazkodtak. Ez összetűzésekhez vezetett a letelepült lakossággal.

Az államhatalom sokszor erőszakhoz folyamodott a letelepítésük érdekében. A cigányság a második világháború idején szenvedte el a legnagyobb erőszakot, amikor ezreket deportáltak Magyarországról is a náci haláltáborokba, akik közül kevesen tértek haza. A szegény körülmények között élő cigányság lélekszáma csekély volt a történelmi Magyarországon. Lélekszámuk a magas halálozási arány miatt lassan emelkedett. Változás az 1950-es, 1960-as években következett be, amikor a gazdaság és a szociális ellátás fejlődése következtében körükben is kibontakozott a demográfiai robbanás, és számuk gyors növekedésnek indult. 1971-ben a roma népesség számát 320 000-re, 1993-ban 400 000-re becsülték, így napjainkban a romák Magyarország legnépesebb etnikai kisebbségét alkotják. Számukat csak becsülni lehet, mivel az anyanyelvi összeírás (1900-ban 5600, 1941-ben 15 000, 1990-ben 48 000) nem mutat valós adatokat. A cigánysághoz való tartozás pedig - mint említettük - vállalás, és nem külső megítélés kérdése.

A cigányság évszázadokig jórészt kívül rekedt a fejlődésen. Ennek örökségeként alacsony az iskolázottsági szintjük, és ma is számos, a kívülállók számára különös szokást követnek. A felzárkózás lassú folyamatát megnehezítette a rendszerváltással beköszönő munkanélküliség, amely - a fenti okok miatt - fokozott mértékben érintette a roma népességet. Körükben ma is tömeges a szegénység. Ez az egyik oka a mai magyar társadalom égető problémáját jelentő beilleszkedési zavaraiknak.

A cigányság százezreinek szellemi és gazdasági felemelkedése Magyarország egyik legfontosabb belpolitikai kérdése. Kölcsönös toleranciára és a többségi társadalom segítségére (pozitív diszkriminációra) van szükség. A cél elérésének legfőbb eszköze az oktatás és a nevelés."

(radicalpuzzle.blogspot.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tisztelet Ombudsman úr/hölgy!
  2013-02-23 16:14:40, szombat
 
 
Tisztelet Ombudsman úr/hölgy!

Alulírott Hupikék Huba , MÁV Start alkalmazott, jegyvizsgáló, múlt hét
pénteken riadalmat, és félelmet keltettem cigány polgártársaimban,
amit azóta mélységesen megbántam, és most töredelmes vallomást
szeretnék tenni, mert rájöttem, mennyire náci, és kirekesztő voltam!

Egyenruhát viseltem, feketére bokszolt cipőt, fehér inget, nyakkendőt,
és mellényt! Igen, mellényt! Így már eleve félelmet keltettem
paramilitáris ruhámmal cigány polgártársaimban, akik az első
kocsiosztályon utaztak békésen rettegve, amikor én kinyitottam a fülke
ajtót, és hangos ,,Jó estét kívánok! Menetjegyeket kérem kezelésre!"
köszöntésemmel a nyilas terrort idéztem fel bennük, amitől úgy
megijedtek, hogy egyszerre kezdtek el beszélni, mind a hatan. Közölték
velem, hogy én milyen rendes ember vagyok, és ez látszik is rajtam, és
az Isten áldja meg a családom. Bevallom, elfutotta a szemem a könny,
úgy elérzékenyültem! Rég nem láttam ennyi aranyos embert egy helyen!

Utána kirekesztő módon elkértem még egyszer a menetjegyüket! Nagyon
szégyellem, mert ez igazi rasszista cselekedet volt tőlem! Ekkor
közölték velem, hogy csak ide utaznak, 200 kilométerre, és amúgy is,
nincs nekem máshol dolgom? Éppen nem volt, és tovább vegzáltam őket,
igazi náci módjára személyi igazolványt kértem tőlük, hogy felírjam az
adataikat, hogy utólag ki tudják fizetni a menetjegyük árát. Ma már
tudom, hogy ezzel a cselekedetemmel mélységesen megbántottam érzékeny
lelkivilágukat, és becsületükbe gázoltam, igazi fasiszta módjára.
Amikor megemlítettem, hogy rendőrt hívok, ha nem adnak személyi
igazolványt, akkor tudtam meg, hogy ők már voltak börtönben, és nem
félnek ám, mert embert is öltek már.

Erre elszégyelltem magam nagyon! Mennyit szenvedhettek ezek a szegény
emberek a csúnya, kirekesztő társadalom miatt! Mégis görcsösen,
kullancs módjára ragaszkodtam a Személyszállítási Üzletszabályzathoz,
és közöltem velük, hogy kizárom őket az utazásból! Ó, nem is értem,
hogy lehettem ilyen kirekesztő! Ők sem értették, és el is mondták a
véleményüket! Megérdemeltem!

Megismertem pár új szót, és átkot, melyeket hevesen gesztikulálva, jó
hangosan zúdítottak rám.
-,,Gitár nőjön a hasadba, és a rák pengesse! Vigasztaljon a koporsó,
te! Hogy az ördög vinne el! Te! Te náci! A lovam dögöljön meg, ha
láttam még ilyen csúnya embert! Egyen meg a fekete pusztulás! Szüljön
a feleséged itt a peronon!" Satöbbi, satöbbi... Kaptam egy jó nagy
adag köpetet is abba kirekesztő pofámba.

Mondtak még pár szép kívánságot, majd leszálltak, felverve az állomás
csendjét, így mindenki megtudhatta, milyen kirekesztő, náci, és
rasszista is vagyok én. Mikor a vonat továbbment, érzékenyen
integettünk egymásnak, és még sok jókívánságot kiabáltak utánam,
középső ujjukat kecsesen kinyújtva felém.

Ekkor nagyon megérintett valami! Mintha Kolompár Orbán hangját
hallottam volna, amint azt suttogja elfúló hangon:- Mit tettél? Így
akadályozod meg a roma integrációt! Majd Mohácsi Viktória tűnt fel
lelki szemeim előtt, könnyes szemmel rám mutatva, és azt mondta:-
Gettókat akarsz? Szegregációt? Félelmet keltesz! Te szélsőséges
masírozó! Tudom én, hogy ott van a fekete csuklyád a kalauztáskádban!
Azért raktad le csak őket, mert cigányok! Ó! Így soha nem lesz
társadalmi béke!

Hát így történt, kedves ombudsman úr/hölgy! Annyit tudok felhozni a
mentségemre, hogy mint köztudomású, a magyarok 60%-a náci, de lehet,
hogy keveset mondtam, így volt kitől tanulnom!

Tisztelettel: Hupikék Huba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarok! Ne felejtsétek, hogy a "kommunizmus áldozatai" hel
  2013-02-23 16:08:58, szombat
 
  Magyarok!

Ne felejtsétek, hogy a "kommunizmus áldozatai" helyett nyugodtan beszélhetünk a "zsidók áldozatairól"! Hiszen a véreskezű komcsik szinte 100%-ban a patkánynép soraiból kerültek ki! Úgy Magyarországon, mint a Szovjetuniónak nevezett államban, Németországban és mindenütt!
A XX. századi háborúkért, vérengzésekért, közvetlen vagy közvetett módon a vándorsáskák a felelősek! Mel Gibson is így nyilatkozott. És még rengetegen! Szerintem úgy háromnegyed részben ők az okai minden bajnak ezen a földön!
A Tanácsköztársaságnak nevezett förmedvény első 20-30 emberéből egyetlen magyar volt, Garbai nevű! A többi nem magyar volt, hanem bizony zsidaj! Egytől egyig, hogy a pusztulat jöjjön rájuk!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=494115317318981&set=a.128854633845053. 20639.100001615507505&type=1&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt: A tanúk
  2013-02-23 15:09:21, szombat
 
  Bayer Zsolt: A tanúk



Néztem a televízióban P. László megkezdődött büntetőperét. Illetve azt, amit abból látni lehetett. Néztem, és nem hittem a szememnek, de nem hittem a fülemnek sem. Ezért másnap elolvastam minden újságot, mert kíváncsi voltam, hogy vajon mindenki azt látta és azt hallotta-e, amit én láttam és hallottam.

Igen, mindenki. Nem titok, a beidézett tanúk vallomásairól beszélek.Az egyik hosszan és meglepő részletességgel meséli el mindazt, amit LÁTOTT azon a borzalmas éjszakán. Azt látta, hogy egy fiatal lány és egy fiatal férfi megy az utcán. Illetve... Nem csak úgy megy - ugyanis a fiatal lány szemmel láthatóan menekülni igyekszik. Ahogy a tanú mondja: A férfi átkarolta a lány vállát, de az meggörnyedt, és ki akart szabadulni abból az ölelésből. ,,A haja egészen égnek állt" - idézi a látottakat a tanú, majd megismétli, hogy a lány menekülni igyekezett. Minden erejével, de kevés volt az ereje. Ennek a tanúnak ki van takarva az arca, hangja és alakja alapján középkorú férfi lehet. Egy másik tanú szintúgy részletesen mesél arról, amit látott és hallott. ,,Ne, ne csináljátok ezt!" - eleveníti fel Bándy Kata rendőrségi pszichológusnő éjszakai segélykiáltását, sikolyát a tanú. Ez a tanú fiatalabb, mint a másik. Fiatalember. Azt vallja, hogy hallotta az éjszakában a lány segélykiáltásait, később pedig a nyöszörgését.

Azért hallotta mindezt, mert az ablakában állt és cigarettázott. Most csak két tanút idéztem. És még rengeteg van hátra. Azok vajon mit fognak elmondani? Vajon mind-mind látta és hallotta, mint ez a kettő?

Mert most az a helyzet, hogy két férfi, egy középkorú és egy fiatalabb látta és hallotta egy fiatal lány vergődését, menekülési kísérletét, hallották a segélykiáltásokat és a nyöszörgéseket - és aztán nem történt semmi. Az égvilágon semmi. Pontosabban: mintha mi sem történt volna.

Két férfi ebben az országban végignézte és végighallgatta mindezt, majd mindketten folytatták, amit addig csináltak. Gondolom, végigszítták a félig szítt cigarettát (csókok íze helyett?), merengtek még a langy nyári éjszakán, tettek‑vettek, talán ittak egy fröccsöt, aztán elhelyezkedtek az ágyukban, ledőltek, megkeresték a kényelmes pozíciót, agyuk lassan elzsibbadt, zsongott benne az elmúlt nap, ott zsongott még egy lány segélykiáltása és nyöszörgése, de már egyre távolabbról, már elhatalmasodott a ,,mindennapi agyvérszegénység", nyöszörög még az a lány, vagy ez már csak álom... És aztán süket csönd.

És reggel megébredtek ezek a férfiak, mentek a dolgukra annak biztos tudatában, hogy ők hasznos tagjai a társadalomnak. Érezték a bizonyosságot, hogy létezésük biztos alapokon nyugszik, és fontos is. Aztán két nap múlva hallották a hírt, hogy egy elhagyott, bokros területen megtalálták az eltűnt Bándy Kata meggyalázott holttestét.

Ahogy meghallották a hírt, bizonyosan felhorgadt bennük a jogos felháborodás, s nyilván mondták odahaza, mondták a szeretteiknek, hogy azért ez már tényleg sok, ez már tűrhetetlen. S szinte azonnal összerakták fejben a történteket. Összerakták, és meglelték az összefüggést a két nappal korábban hallott és látott dolgokkal. ,,Te! - szólították meg önmagukat. - Ez csak az a lány lehet, akit láttam menekülni! Ez csak az a lány lehet, akit hallottam sikoltozni és nyöszörögni! És nyilván már mentek is a rendőrségre, s jó és jogkövető állampolgárként jelentkeztek nyomban tanúnak. És most ott állnak a bíróság színe előtt, és mondják, amit láttak és hallottak. És bennük van a jóleső érzés, hogy nem ülnek ott a vádlottak padján, és hogy mennyire hasznos tagjai a társadalomnak. És még mindig, még most sem jut eszükbe, hogy ha akkor, azon a forró és rettenetes éjszakán nemcsak bámulnak és hallgatóznak, hanem felemelik a rohadt valagukat és a lány segítségére sietnek, vagy ha ahhoz gyávák, hát legalább felemelik a telefont és riasztják a rendőrséget, akkor Bándy Kata rendőrségi pszichológusnő talán ma is élne.

Nem, ez nem jut eszükbe. Helyette tanúskodnak. Büszkén. És férfiként gondolnak önmagukra. Istenem, micsoda világ ez...

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

Jövőnk.info megjegyzés: Bayer Zsolt írását azért tesszük közzé, mert mi is ugyanezt írnánk le. Egy dologgal egészítenénk ki, amit Bayer nem mondhat, vagy nem akar mondani. A társadalmat jellemző gyávaság, érdektelenség, és a szolidaritás teljes hiánya épp úgy a rendszerváltást követő kormányok (kivétel nélkül) felelőssége, mint az elvadult cigánykérdés. Egy állam irányító szervének épp úgy kötelessége a népnevelés, mint a rendfenntartás. És a különböző területek hiányosságait, mondhatni az elszabotált kötelezettségeket még hosszasan sorolhatnánk. Egy napon ezért pont úgy felelni kell, mint a Bándy Katák gyilkosainak!

2013. február 22.

http://www.jovonk.info/2013/02/22/bayer-zsolt-tanuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Majd lelövöm az összeset!
  2013-02-23 14:49:20, szombat
 
  Majd lelövöm az összeset!


Sokszor, sok embertől hallottam már: hogy ha eljön az ideje fegyvert fog, és elkergeti azokat, akik nyomorgatják az ország népét, és őt magát. Rendben, szóban annyira nem is hangzik rosszul. Az ördög viszont a részletekben bújik meg. Ilyenkor pár egyszerű kérdést szoktam feltenni az elképzeléséből kiindulva:

- Addig mit teszel?

Nem értik a kérdést, nem látják értelmét politikai tevékenységnek, tájékozódásnak, fizikai felkészülésnek. Ha ritka esetben úgy tűnik, részben látják, az inkább a ló túlsó oldala, mert vagy választási-párthívőhöz vagy szimplán 'tüntetőhöz' van szerencsém - komoly, gyakorlati szempontból ez a fajta aktivitás majdnem ugyanannyit ér, mint az inaktivitás. Ha valaki nem érti, hogy ugyan miért érne annyit, szívesen kifejtem a következő alkalommal.

- Mit fogsz csinálni egyedül?

Nem gondolnak bele, hogy az ember egyedül nem ér semmit, hamar elbukik. Nézzen szét maga körül, ugyan kire bízná rá az életét? És ki lehet az, akiben biztos, hogy nem árulja el őt?

- Tudod majd hogyan kell használni a fegyvered, és hogy ki van a jó, és ki a rossz oldalon, és kire kell lőni, és kire nem, ki akar rosszat, és ki akar jót?

Erre általában már csak hallgatás a válasz.

Ennek ellenére mindenki nagyon meg van elégedve önmagával, nem érzi szükségét utánanézni semminek. Van egy véleménye, amit szeret elmondani - és ennyivel be van fejezve. Viszont ez a hozzáállás előrevetíti egy olyan jövőbeli kaotikus állapot lehetőségét, amikor azok, akik nem a pincékben kuporognak majd, óriási káoszt okozhatnak az országban. Akár nemzeti jelszavak nevében is. A 2006-os és azt követő utcai események tanulságos példát mutattak, képzeljük el ezt egy-két nagyságrenddel nagyobb változatban, és durvább körülmények között.

Nemzeti radikális szervezetekkel ellentétben minket most nem fenyeget az a veszély, hogy a - mindenkinél mindent jobban tudó emberek - tömegesen elkezdenének jelentkezni. Hiszen itt dolgozni kell, és nem az a mérték, hogy ki hogyan tud helyezkedni, illetve kinek van a legnagyobb hangja az összes közül. A lusták, akik még közösségbe sem vágynak, és nem akarnak tenni semmit - esetleg szavazni, nos ők értelemszerűen eleve kiestek.

A végkifejletet tekintve: akármi is lesz, békés vagy éles átmenet, és ezek lassan vagy gyorsan történnek: szervezett, fegyelmezett, képzett és irányítható csapatokkal szemben a céltalan pusztításnak, és az egyének önzésének sok esélye nem lesz. Most még lehet össze-vissza beszélni, és lég-boxolni, szitkozódni, fenyegetőzni. Élvezze ki most amíg teheti, aki ennyire komolytalan. A vizsga napja nagyon valószínű, hogy meglehetősen közeleg.


Vésztői Gyula - Jövőnk.info
2013. február 22.

http://www.jovonk.info/2011/01/27/majd-lelovom-az-osszeset
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Szar magyarokat" fenyegetett az izraeli férfi
  2013-02-23 14:22:16, szombat
 
  "Szar magyarokat" fenyegetett az izraeli férfi
2013, február 21 - 21:43



Tüntetést szerveztek a szolnoki kosárlabdamérkőzésről kitiltott magyar zászló miatt a Facebookon "Magyarországon Magyar ZÁSZLÓT NEM LEHET TILTANI!" címmel a Dohány utcai zsinagóga előtt. Az eseményt felháborodva osztotta meg egy magyarokat nácizó felhasználó.

"Ma már horogkeresztes ömlengésbe kezdenek a nácik Elsőként a Dohány utcai zsinagógát tüntetik ki figyelmükkel" - írta. A bejegyzéshez hozzászóló zsidó veréssel fenyegette meg a magyarokat, akiknek "szétrúgná a seggét".


http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2013/02/facebook.png

A férfi a hozzászólását követően nem sokkal törölte magát a Facebookról.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/szar_magyarokat_fenyegetett_az_izraeli_ferfi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.