Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Izraeli lakópark miatt kell menniük
  2013-02-26 20:26:01, kedd
 
 
Izraeli lakópark miatt kell menniük

http://www.youtube.com/watch?v=N1lYhOmhCyA

Kamaraerdő hobbitelkes részeiről eltávolítják a bérlőket házaikat saját költségükön kell lebontaniuk. Van aki majd harminc éve műveli itt a kertet, tartja karban hétvégi házát. Ám menniük kell mert a területet többek között egy izraeli befektetési csoport szerezte meg, akik lakóparkot építenek a gyönyörű vidékre.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A zsidóprobléma néhány aspektusa
  2013-02-26 18:36:33, kedd
 
  A zsidóprobléma néhány aspektusa
2013. 02. 26. kedd. - 19:45

Julius Evola azt írja, hogy ,,a tűz tulajdonsága, hogy éget, a zsidóé az, hogy rombol". Ezen nézet vallói szerint a probléma okát a zsidóság önmagában, öntermészetében ,,hordozza", lehet ortodox, neológ, ateista, liberális, kommunista, ezek csak ,,külsőségek" a probléma lényegében mindegyik csoport sajátja. Vannak olyan antiszemiták, akik ezt nem vallják, szerintük ,,csak" a zsidóság egy része (a tőkés, nagyhatalmú, összeesküvő) jelenti a problémát.

Ahhoz, hogy egy közösség (például egy politikai mozgalom) adekvát választ tudjon adni a kérdésre, tisztában kell lennie a probléma lényegi mivoltával, csak ezután fogalmazhat meg megoldási javaslatokat. A továbbiakban a magyar keresztény jobboldali eszmetörténetből vett példákkal kívánjuk vázlatosan bemutatni, hogy milyen ,,diagnózisok" és ,,gyógymódok" születtek hazánkban.

A dualizmus kora tekinthető a zsidóság első fénykorának, a gazdasági térhódítás, a modern sajtó megteremtése, az irodalmi, egyéb kulturális kulcspozíciók megszállása ekkor megy végbe. Megindul a tömeges zsidó bevándorlás, a főváros, egyes nagyvárosok (például Munkács, Miskolc, Nagyvárad) és a legkeletibb régiók bizonyos falvainak az elzsidósodása. Szabó Dezső azzal magyarázza a zsidók sikerességét, hogy a magyarság nem ,,alkalmas" a szabad versenyre, lelki, jellembeli tulajdonságai miatt, ezért ,,átadta" a ,,terepet" az új körülmények (szabadversenyes kapitalizmus) között érvényesülni kiválóan tudó zsidóságnak.

A dualizmus korában két, jelentősebb önvédelmi reakció nyilvánult meg a magyarság részéről, az egyik az Országos Antiszemita Párt megalakulása, a másik a XIX. század végén és a XX. század elején megindult katolikus ,,Újjászületési mozgalom". Az Antiszemita Párt európai szinten is az elsők között képviselte a korszerű antiszemitizmust, valamint azt az elképzelést, hogy a zsidóságnak önálló államot kell létrehozni Palesztinában, ahová kivándorolhatnak. Ezzel szemben korunkban az antiszemiták jelentős része Izrael pusztulásáért ,,drukkol", egyidőben Magyarország zsidók általi felvásárlásáért való aggódással. Ha Izrael elpusztul, ez a hódítási folyamat jelentősen felgyorsul, tehát a magyarság és minden fenyegetett nemzet érdeke Izrael fennmaradása lenne.

A korszerű antiszemitizmus (mindig) reagált a zsidóság kulturális, politikai és gazdasági térhódítására, különböző formákban megnyilatkozva. Egyik formája az erkölcsi antiszemitizmus, amely elsősorban a zsidó amoralitás ellen harcol, amely a kapitalizmus ,,szellemi alapja" is, és amely megfertőzi a nemzsidókat is, aláásva, lezüllesztve keresztény társadalmunkat. Az erkölcsi antiszemitizmus kiemelkedő képviselői voltak (többek között) Prohászka Ottokár és Bangha Béla.

A korszerű antiszemitizmus egy másik irányzata a faji antiszemitizmus, amely az erkölcsi és a szellemi mellett vérségi problémaként is kezeli a zsidókérdést, amely abban is megnyilvánul, hogy nem tartja elégségesnek a zsidók megkeresztelését a probléma megoldásához. A faji antiszemitizmus kiemelkedő képviselője volt hazánkban például Méhely Lajos fajbiológus.

Az antiszemitizmus Magyarországon a világháborús vereség és a két zsidó-szabadkőműves szervezésű és vezetésű forradalom hatására még erősebbé vált. Elfogadták ugyan az 1920. évi XXV. törvénycikket (numerus clausus), rendszer konszolidálódott, egyik fő ,,támasza" a zsidó nagytőke lett, egyik ,,alapmechanizmusa", pedig a hiteles jobboldali, antiszemita törekvések elfojtása. A zsidóság gazdasági, kulturális hatalma megmaradt, sőt erősödött.

A ,,csalódottak" fő típusát alkották az összefoglalóan fajvédőnek nevezett irányzat képviselői. A faj fogalmát a népiség értelmében használták, és egy részüktől eltekintve mint például Méhely Lajos, többségük az erkölcsi antiszemitizmust képviselte. A szélsőjobboldali szerveződések egy másik típusát a nemzetiszocialista, hungarista szervezetek alkották.

A Szálasi Ferenc által megalkotott Hungarista Mozgalom és ideológia ,,önmagát" aszemitaként és nem antiszemitaként határozta meg. A hungarizmus a keresztény és a zsidó morál összeegyeztethetetlenségét vallja, ,,a zsidó erkölcse az erkölcstelenség" - Szálasi Ferenc. Az aszemitizmus zsidónélküliséget akar, tehát a zsidók eltávolítását életterünkből, de az ezért folyó harc első lépésének a ,,bennünk lakó zsidó" elleni harcot tartja, vagyis a zsidó kultúratorzítás, morális pusztítás elleni harcot. A hungarizmus a zsidókérdés megoldásának a Kárpát-Duna Nagyhaza élettérből való kitelepítésüket tekintette és tekinti. Szálasi Ferenc az Egyesült Államokat tartotta elsődleges célországnak.

Korábban Prohászka Ottokár is a kivándoroltatásban látta a megoldást, de csak azon zsidók számára, akik nem tudnak asszimilálódni, ugyanis Prohászka lehetségesnek tartotta a valódi asszimilációt, igaz, csak relatíve kis számú zsidó ,,részvételével".

Méhely Lajos elutasította az asszimilációt, ő egy növény- és állatvilágból vett példát (mutualizmus) tekintett egy lehetséges megoldásnak (amely azt mutatja, hogy kialakulnak olyan körülmények, mikor egymással ellentétes és ellenséges ,,természetű", életstratégiájú ,,életközösségek" együttműködésre kényszerülnek, a fennmaradásuk érdekében, abban egymást segítve). Méhely Lajos a magyarságot és a zsidóságot ilyen közösségeknek tekintette.

A fokozodó antiszemitizmusra a hivatalos kormányzatnak is reagálnia kellett, a harmincas évek végén - a negyvenes évek elején több zsidótörvényt is hoztak.

A zsidó alapú kommunizmus alatt az antiszemitizmus visszaszorult, az antiszemita értelmiséget kiirtották a népbírósági pereknek csúfolt bosszúhadjárat során, vagy emigrációba kényszerítették. Műveik jelentős részét megsemmisítették. Az antiszemitizmus újra különböző ifjúsági szubkultúrák keretein belül erősödött meg.

A rendszerváltozás után ,,kilépett" ezen szubkultúrák keretei közül, és terjedni kezdett. Jelenleg a nemzeti radikalizmus által hordozott antiszemitizmus a legerősebb, amely reakció a zsidók gazdasági, kulturális, politikai befolyására és országhódítására. Az antiszemitizmus ezen fajtája azonban több ,,skizofrén" vonást hordoz. Például képviselőinek egy része tagadja, hogy az, amit vall, az antiszemitizmus lenne, lényegében önmaguk ,,gondolatrendőreivé" váltak, és valamiről, ami az, azt állítják, hogy nem az.

Ilyen az Izrael-ellenesség is, tiltakoznak Izrael területrabló. fajgyűlölő, gyilkos politikája ellen, de nem azért (mondják) mert azt zsidók követik el nem-zsidók ellen, hanem azért mert az igazságtalan, ugyanakkor lássuk be, ha nem zsidók követnék el ezen dolgokat, akkor lényegében hidegen hagyná őket. A nemzeti radikális antiszemitizmus azért hordoz ,,skizofrén" vonásokat, és azért ,,emocionális töltetű", mert ideológiailag nincs kellően megalapozva, mert a nemzeti radikalizmus nem ideológia.

Szintén a rendszerváltozás után jelent meg az ultrajobboldal által képviselt és ideológiailag megalapozott ,,minőségi antiszemitizmus", és újra hallhatóvá vált a hungaristák által képviselt aszemitizmus.

Mint írtuk tehát: ahhoz, hogy egy közösség megfelelő választ tudjon megfogalmazni a zsidóproblémára, tisztában kell lennie a probléma lényegével. Nem kizárólag erkölcsi és nem kizárólag faji probléma. Akik ezeket vallják, azok csak egy-egy ,,szeletét" látják: a zsidóprobléma komplex, egyszerre szellemi, erkölcsi és faji probléma.

Az antiszemitizmus reakció mindarra amit a zsidóság hordoz, képvisel, olyan reakció amely végigkíséri őket egész történelmükön. A jobboldali antiszemitizmus nem szabad, hogy kizárólag reakció legyen, nem lehet része a vulgáris, gyűlöletalapú, primitív antiszemitizmus.

S van egy aspektus amelyet Evola és a mai ultrajobboldal is hangsúlyoz, a háttérhatalmak ,,mögötti" háttérhatalmak, az ,,első frontvonal" (zsidó-szabadkőművesség) mögött álló entitások aspektusa, melyet a jobboldaliság képviselői nem hagyhatnak figyelmen kívül.

Guelf

forrás: www.redivivus14.org



Kitartás.hu kommentár: A szerzővel nagyvonalakban egyetértünk, végszóként csak annyit tennénk hozzá, hogy - természetszerűleg - mi csak és kizárólag a hungarizmus által képviselt aszemitizmust tartjuk járható útnak, és ebben látjuk a zsidókérdés végső megoldását is. Azonban fájó, hogy jelenleg az európai társadalmak, köztük a magyar is, ennek legelső lépését sem képesek megtenni, ezért jelen körülmények között azt mondhatjuk; a zsidóság kilépett vérségi kereteiből, ha úgy tetszik, jóval több zsidó él a világban, mint 15 millió... Figyeljünk tehát saját magunkra, saját gondolatainkra és cselekedeteinkre, saját lelkünből tépjük ki a zsidó szellemet!


http://kitartas.mozgalom.org/aktualis/a-zsidoproblema-nehany-aspektusa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy korszak véget ért: készülnek a brit vészforgatókönyvek
  2013-02-26 18:10:24, kedd
 
 
Egy korszak véget ért: készülnek a brit vészforgatókönyvek
2013. február 26. 09:22 privatbankar postaimre

Egy Izland-féle összeomlás sem elképzelhetetlen Nagy-Britanniában. Az országot 35 év után minősítette le a Moody's, a döntés előhozza az eddig elrejtett feszültségeket: az egyik legjobban eladósodott európai állam eddig olcsón megúszta volna a válságot? Hol van már a magabiztos David Cameron?

Nagy-Britannia 35 év után kiesett az elitből, a Moody's múlt hét pénteken megfosztotta a szigetországot a tripla A-s, kiváló adósbesorolástól. Ezt eddig leginkább az angol font árfolyama szenvedte meg, mely 16 hónapja nem volt ilyen gyenge az euróval szemben. Elemzők szerint a Standard & Poor's és a Fitch Ratings is hasonló lépést tehet az elkövetkező hetekben, ami már nem csak a fontra lehet hatással, hanem az adósságfinanszírozást is megdrágíthatja. Devizapiaci kereskedők arra várnak, hogy a Bank of England (BoE) beavatkozzon és újra beindítsa a bankóprést.

Paritáshoz közel kerülhet a font és az euró

David Bloom, a HSBC devizapiaci részlegének vezetője szerint a leminősítés utáni fontgyengülés hátterében strukturális problémák vannak, amikre a Moody's riportja is rámutatott. Bloom szerint a piac azon véleményét tükrözi a font árfolyamváltozása, hogy a brit kiigazítócsomag mérete eltúlzott, ugyanakkor az is bizonytalanságot szül a befektetők körében, hogy a növekedés beindítás érdekében a beharangozott intézkedéseket a kormány felpuhíthatja. Az elmúlt három hónapban a font 8,5%-ot vesztett értékéből a közös európai devizával szemben, jelenleg 0,87-0,88 körül ingadozik a szigetországi deviza jegyzése, a HSBC szerint a devizapár közel kerülhet a paritáshoz, 0,91-es szintig gyengülhet tovább a font árfolyama az euróval szemben.

Ez már nem menedék

Jim Leaviss, az M&G Investments egyik vezetője szerint a font már nem számít menedéknek a befektetők szemében, ezt a szerepét elvesztette. Az euró malmára hajtja a vizet a sterlinggel szemben, hogy az EKB piacok által támogatott lépései (a Draghi által képviselt, "beavatkozunk, amikor szükséges" politika és az eszközvásárlás) úgy tűnik, stabilizálják az eurózónát, Leaviss szerint így azok a pénzek, melyek eddig a brit piacra ömlöttek, most már az eurózóna bankjaiban landolnak.


Lavinát indíthat el a leminősítés?

Eddig csak elfedték a problémát

Az eurózóna csituló problémái egyre inkább Nagy-Britanniára irányítják a figyelmet, miközben az EU egyik legeladósodottabb országáról beszélünk, a brit 10 éves kötvényhozamok árazása erről egyáltalán nem árulkodik: jelenleg 2,11% a hozam, ez nagyon alacsony, bár év eleje óta 30 bázispontot emelkedett. Csakhogy ez a szint mesterségesen ilyen alacsony, ugyanis Nagy-Britannia nem eurózónatag, így nagyobb a monetáris politika játéktere, a BoE pedig rendületlenül vásárolja a kötvényeket, hogy azok hozamát alacsonyan tartsa.
A hozamszint úgy mozgott 2 százalék körül az elmúlt időszakban, hogy az infláció tavaly ilyenkor 3,6% volt, idén ez 2,7%-ra csökkent (a briteknél is az áfaemelés nyomta meg az inflációt), de nyugodtan mondhatjuk, hogy a BoE eddig az adósság elinflálására (is) játszott. Abból pedig van bőven, amit eddig olcsón tudott finanszírozni London - de lehet, hogy ennek most a leminősítések véget vetnek.

Ez drága mulatság lesz

A leminősítés a kötvényhozamokban nem volt érezhető, valószínűleg azért nem, mert a brit jegybank bármikor hajlandó beindítani a bankóprést, hogy az így keletkezett forrásból aztán felvásárolja saját kötvényeit a másodlagos piacon - magyarázza Stephen Major, a HSBC egy másik elemzője. A befektetési bank amúgy megfontolandónak tartja, hogy vételre ajánlja a brit kötvényeket, ha a brit kockázati prémium emelkedne, így valós piaci kereslet is lehet a brit adósság iránt. Simon Hayes, a Barclays londoni elemzője sem zárja ki, hogy a leminősítés a továbbiakban negatív hatással lesz a hozamszintek alakulására.

Izland vagy Görögország?

Leaviss szerint, ha a másik két hitelminősítő is kivágja Nagy-Britanniát az elitből, ami nagyon is valószínű az elemző szerint, akkor az már biztosan érződni fog a hozamok emelkedésében, hiszen a kötvénytulajdonosok a megnövekedett kockázatok miatt valószínűleg megszabadulnak majd a papírjaiktól. Vagyis a BoE ügyeskedése ellenére is nőhetnek majd a hozamok, ami megdrágítja majd az amúgy is nyakig eladósodott szigetország adósságának finanszírozását.

Mindenesetre most a devizapiaci mozgások mutathatnak rá, hogy az Egyesült Királyság helyzete valójában milyen aggasztó is. Önmagában a font gyengülése még akár gyógyírt is jelenthetne a brit gazdaságnak, de a font erőteljes és gyors leértékelődése hatalmas további problémákat generálna. Hiába a tetemes adósság, Görögország példájától London még nagyon messze van. Nagy-Britanniában a jelen helyzetben valószínűbb egy olyan forgatókönyv a helyzet eszkalálódása esetén, mint ami Izlandon történt. Toby Nangle, a Threadneedle vezető elemzője szerint a legrosszabb forgatókönyv esetén a font leértékelődése egybe esne a pénzügyi rendszer összeomlásával, a piaci bizalom pedig teljesen megrendülne a szigetország irányába. Az elemző ugyanakkor hangsúlyozta, ettől egyelőre messze vagyunk.

Nyakig adósságban

A bizalmat a fent vázolt tényezők mellett tovább gyengítheti, hogy a brit államadósság gyors növekedésbe kapcsolt az elmúlt években, és nem is tudják majd ripsz-ropsz megállítani ezt az emelkedést: míg 2009-ben a GDP csupán 43%-a volt az állam adóssága, addig mára ez elérte a 70%-ot, valószínűleg a következő években 90% fölé emelkedhet a mutató, mire sikerül "visszafordítani". Ha azonban az állam adósságához hozzáadjuk a lakosság és az üzleti szektor adósságát, akkor a teher már bőven a GDP 200%-a felett van, ezzel Nagy-Britannia az EU egyik legjobban eladósodott országa.

A takarékossági csomag viszont a gazdasági növekedésre is rányomja a bélyegét, miközben az adósság tavaly ilyenkor átlépte az abszolút rekordnak számító 1000 milliárd fontot, a gazdaság teljesítménye év végén nagyot esett: tulajdonképpen csak a londoni olimpia negyedévében volt plusz tartományban, valószínűleg újra recesszióba süllyed az ország.

Hol van már David Cameron magabiztossága?

Ha a vészforgatókönyvek, a súlyos gazdasági és politikai következmények, nem is igazolódnak be 100 százalékosan, az biztos, hogy a szigetországnak újra kell pozicionálnia magát Európával szemben is - lehet, hogy megéri majd, kicsit halogatni a népszavazást az EU-ból való kilépésről (amit eddig a britek 50%-a támogatott).

Hol van már 2011. december 9.? Az EU-csúcs, amikor az eurót használó országok vezetői hajnalig üléseztek, míg David Cameron mélyen aludt szállodai szobájában. A brit miniszterelnök akkor kollégáival ellentétben kisimult arccal állt reggel a sajtó képviselői elé és kitörő lelkesedéssel beszélt arról, mennyire örül neki, hogy nem eurónak hívják a szigetországban a fizetőeszközt. Ma meg már az a kérdés, mikor gyengül be annyira a szebb napokat is megélt font sterling, hogy paritásba kerüljön az eddig lenézett közös európai valutával... Úgy tűnik egy korszak véget ért: mesterséges eszközökkel nem lehet elfedni a strukturális problémákat.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó propaganda a legkisebbeknek: Izraelről szóló füzet óvo
  2013-02-26 18:08:20, kedd
 
  Zsidó propaganda a legkisebbeknek: Izraelről szóló füzet óvodáknak
Tue, 2013/02/26 - 09:10


Eszter Izraelben - ez a címe annak a zsidó propaganda füzetnek, amit óvodáknak küldött a budapesti zsidó nagykövetség. Arra kérik az intézmény vezetőit, hogy egy rendes "tanóra" keretében mutassák be Izraelt. Nálunk megnézheti a teljes füzetet.

A füzetecske első részében a zsidók "hiteles" történelmét láthatjuk és ismerhetjük meg. Majd a második részében megtudhatjuk, hogyan küldhetünk haza levelet Izraelből, mi a fizetőeszközük, és lehet úszkálni és síelni is. Tipikus propaganda. Egyébként valószínűleg nem tudják a zsidók, hogy óvodában még nem tudnak írni-olvasni, így a füzetet sem tudják kitölteni a legkisebbek, és szerencsére elolvasni sem tudják. Ez a propaganda csak akkor lehet hatékony, ha van olyan elvetemült óvónő, aki felolvassa nekik és megpróbálja agyukba verni ezt a sok baromságot.


http://szentkoronaradio.com/kultura/2013_02_26_zsido-propaganda-a-legkisebbeknek- izraelrol-szolo-fuzet-ovodaknak

**************


Minden képhez csak néhány sornyi szöveg van , hogy a képek alapján kialakuló érzéseket generáljon a gyerekekben . Aztán hirtelen elérkeznek 1947-48-hoz , Izrael állam megalakulásához , és elkezdik önteni töményen a magyarázkodást . A saját létezésüket akarják elfogadhatóvá tenni az olvasók előtt . Megdöbbentő , és szerintem elég veszélyes propaganda az , ami óvodás gyerekeknek tart történelmi agymosást , olyan fogalmakkal mint diktatúra és demokrácia , ami a gyerekek alkotó kedvére építve a héber salom szó leírására szólítja fel a kicsiket , ami a zsidó ünnepek magyarázásával próbálja elfogadtatni már kisgyermek korban a zsidóságot a magyarsággal . Holott a kicsik még a saját , magyar ünnepeinkkel sincsenek pontosan tisztában , így egyfajta összemosás , zűrzavar keletkezhet a tudatukban .
Ezt a kiadványt kötelező lenne - BETILTANI !!!
Magyarázkodjanak a zsidók felnőtteknek , olyanoknak akik olvasnak , látnak , hallanak , akik tudnak saját véleményt formálni a saját tapasztalataik alapján ! Ne a kicsiket hülyítsék , ez egyszerűen aljasság !


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ígérgetések ideje lejárt!
  2013-02-26 18:03:05, kedd
 
 
Az ígérgetések ideje lejárt!

Teljes mértékben beigazolódott, hogy a jelenlegi parlamenti pártok és a politikusok ideje lejárt, ők nem a Magyar Nemzetet képviselik!

Gyermekeink éheznek, a Magyarok teljes mértékben eladósodtak a külföldi bankoknak, akik családokat tesznek utcára a végrehajtók segítségével.

A nemzeti vagyon semmivé vált, a munkahelyek megszűntek, vállalkozásokat, mezőgazdaságot és az ipart tönkretették. Egészségügyet és az oktatási rendszert reformjaikkal tönkretették, az időseket, a hátrányos helyzetű embereket ellehetetlenítették.

Teljes létbizonytalanságban élünk, halottainknak már a végtisztességet sem tudjuk megadni.
A Nemzetnek elege van a jelenlegi rendszerből és a politikusokból!

A fentiekkel részben vagy egészben egyetértő Magyarokat hívjuk, ahhoz a civilek által szervezett rendszerváltó összefogáshoz, melynek követelései a következők:

1. Biztos MEGÉLHETÉST, létbiztonságot követelünk minden Magyarnak!
2. Teljes RENDSZERVÁLTÁST, az eredeti történelmi alkotmány visszaállítását követeljük!
3. Nemzetünk érdekében, a kilakoltatások, az árverések azonnali leállítását, a végrehajtók felelősségre vonását követeljük!
4. FÜGGETLEN Nemzeti Bank működtetését, valamint a külföldi bankok száműzését követeljük!
5. Valós ELSZÁMOLTATÁST követelünk, az elmúlt évek bűneiért, a nemzeti vagyon kiárusításáért!
Addig maradunk, amíg követeléseinket be nem váltjuk, a szenvedésnek, éhezésnek véget kell vetni!
Aki a felhívással egyetért, az 2013. február 28-án, 07:00 órai kezdettel bejelentett, a fővárosban és az egész országra kiterjesztett demonstrációnkat támogassa jelenlétével, egyetértő részvételével.

Független Magyarok
(se nem jobb, se nem bal, egyszerűen MAGYAR) - Facebook
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felgyújtották az áramszolgáltató székházát
  2013-02-26 17:52:00, kedd
 
  2013. február 26., kedd 14:43 Barabás T. János

Felgyújtották az áramszolgáltató székházát


A bolgár kormány múlt heti lemondása nem enyhítette a válságot, a külföldi monopóliumok elleni tüntetések egyre hevesebbek, és már az egész politikai elit ellen irányulnak.

Mára virradóra Molotov-koktéllal felgyújtották Plovdivban a helyi áramszolgáltató, az osztrák EVN székházát és megrongálták szolgálati autóit, miközben Szófiában ismét tízezrek tüntettek tovább, annak ellenére, hogy már a múlt héten lemondott a kormány. A tiltakozások célpontjai elsősorban a külföldi monopóliumok, közülük is az osztrák, valamint a két cseh, a CEZ és az Energo-Pro, amelyek az ország energiaellátásáért, és a tüntetők szerint a megfizethetetlen villanyszámlákért felelősek.
A kialakult helyzet és a tüntetők követései egyaránt zavarosak, és a helyzet alig látszik megoldhatónak a parlamenti demokrácia és a törvények tiszteletben tartásával.


Bojko Boriszov kormányfő lemondása előtt 8 százalékos áramár-csökkentést és a CEZ működési engedélyének azonnali bevonását ígérte, de a külföldi tulajdonban levő vállalatok államosítására irányuló követeléseket elutasította. A hatályos bolgár törvények és a bulgáriai áramszolgáltatókat felvásárló külföldi cégekkel kötött szerződések azonban még a két ígéretének megtartását sem teszik lehetővé. A helyzet politikai megoldása sem látszik egyszerűnek, miután a GERB, Boriszovnak a parlamentben többséggel rendelkező jobbközép pártja nem hajlandó belépni az ügyvivő kormányba. Ráadásul a szűnni nem akaró tüntetéseken már azt követelik, hogy ne ilyen, hanem a valamennyi parlamenti párttól független szakértői kormány vegye át az ország irányítását, és űzze ki a külföldi monopóliumokat.

A Novinite szófiai hírügynökség értesülése szerint a cseh kormány követeli Brüsszeltől, hogy az Európai Bizottság gyakoroljon nyomást Bulgáriára a törvények és a nemzetközi szerződések tiszteletben tartása érdekében. Petr Necas cseh miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy elvárja az Európai Unió egy tagjától a külföldi befektetések megvédését.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/felgyujtottak_az_aramszolgaltato_szekhazat .546365.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsiga közlegény megmentése
  2013-02-26 17:13:32, kedd
 
  Akár izgalmas West Wing-epizód is lehetett volna Zsiga Marci seggének megmentése, de csak egy újabb szomorú magyar ügy lett belőle.

Zsiga közlegény megmentése

- 2013.02.26. 11:31

Egy kutya, másik eb ... még jó, hogy tényleg véget ért az "elmúltnyolcév".

Emlékeztek az előző ciklus emblematikus vagyonnyilatkozati ügyére? Akkor az MSZP-s Boldvai László borzolta egy kicsit a kedélyeket, aki a nettó 250 ezer fizetéséből épített egy szerény, 1050 nm2-es palotát házat a salgótarjáni lakótelep szomszédságában, nyilván így közvetítette a szocialisták üzenetét, hogy ők a kisemberek pártján állnak. A szakértők szerint csak a ház rezsije kb. 200-300 ezer forint havonta (milyen jól jön a rezsicsökkentés), így teljesen nyilvánvaló volt, hogy a képviselő úr nem fejtette ki az igazság minden rétegét a vagyonnyilatkozatában. Szegény Boldvait bepanaszolták a mentelmi bizottságnál, ám annak szocialista elnöke közölte, el sem rendeli a vagyonosodási vizsgálatot, mivel "áttanulmányozta a képviselő határidőn belül megküldött válaszát és vagyonnyilatkozatait" és "világosan kiderült" számára, hogy minden rendben van. Boldvait ezóta elő sem vették, pár hete ebből a palotából szerény szocialist hajlékból indult a nógrádi éhségmenethez ...

Aztán fordult a kocka, NER, kétharmad, "szakítás az elmúltnyolcévvel". Zsiga Marci meg házat vásárolt Miskcoltapolcán. Zsiga kétségkívül az az ember, aki még ahhoz is hülye, hogy képviselő legyen. Százasával vannak olyan képviselők, akik beleolvadnak a mocsárba, nem nyilatkoznak hülyeséget (egyáltalán, meg sem szólalnak), nem csinálnak hülyeséget, nem is csinálnak semmit, azt sem tudjuk, hogy léteznek. Zsiga Marci viszont hülyeséget nyilatkozik, hülyeségeket csinál, mindezt rendszeresen. Kettős költségtérítés. "Meg lehet 47 ezer forintból élni". Egy kis aszfaltozás. De mivel a Fidesz-KDNP élménykoalíció tagja, így megvédik, mert a szervezet megvédi a tagjait.
Több képviselő is vásárolt házat, csak nekik volt annyi eszük, hogy nem aszfaltoztatták le az utcát az önkormányzattal és odafigyeltek, hogy úgy-ahogy megálljon a vagyonnyilatkozatuk a lábán.
Nem úgy Zsiga Marci ... aki tavaly 40 milliós házat vásárolt, miközben az egy évvel ezelőtti vagyonnyilatkozatában a megtakarításai csak 10,5 milliót tettek ki.
Miután a Blikk kiszúrta és megpiszkálta az ügyet, egy csodálatos magyarázkodás-cunami vette a kezdetét, a magyarázkodás meg nem Zsiga Marci erőssége:
- "A ház felét a feleségem fizette" - Aki bírósági fogalmazó és olyan 150 ezret kereshet.
- "Az októberben vásárolt ház feléhez a hiányzó 10 milliót összespóroltam a fizetésemből" - Bruttó 1,2 milliót keres, aminek a 10 havi nettójából sehogy sem jön ki az a 10 millió.

A Blikk ezután vagyonnyilatkozatai eljárást kezdeményezett a Mentelmi Bizottságnál.
A Mentelmi Bizottság ülése tegnap le is zajlott, és az elmúlt húsz év egyik legszebb mentőakcióját hajtotta végre a Fidesz-KDNP.

A Mentelmi Bizottságban a helyek 50%-a a kormánypártoké, 50% az ellenzéké. Az LMP osztódása miatt az LMP-s bizottsági tagokat "kitették" a bizottságokból, mivel a kormánypártok szerint ezeket a helyeket "újra kell osztani".
A Mentelmi Bizottságól így kitették az LMP-s Szilágyi Pétert február 11-én, ezzel viszont felborult az egyensúly, mivel az ellenzék 1 fős hátrányba került.
A Zsiga Marci ügyét megtárgyaló ülésnap eredetileg ma, kedden lett volna, ám időközben kiderült, hogy a bizottsági helyeket hétfő délután osztják újra, vagyis keddre újra döntetlen lett volna a bizottságban. A döntetlen pedig nem elég a "győzelemhez".

Mit lehet ebben a kiélezett helyzetben tenni? Hogy védjék így meg Zsiga Marcit? A megoldás egyszerű volt, mint a faék: előrehozták a bizottsági ülésnapot hétfőre, amikor még megvolt az egyfős kormánypárti többség.
Megkérdezték a bizottság elnökét, a fékek és ellensúlyok egyik legnagyobb rajongóját, a KDNP-s Rubovszky Györgyöt (akinek egy év alatt 27 millióval nőtt a vagyona), hogy miért hozták egy nappal előbbre az ülést? A választ akár pólóra is lehetne nyomtatni:
"Mert így döntöttem" - nyilatkozta Rubovszky.

Az ülés zárt volt, így a jegyzőkönyv nem nyilvános.
Ha a vagyonnyilatkozat nyilvános, a "téves" / "hamis" vagyonnyilatkozatra adott magyarázat miért nem nyilvános? Hogy valósul meg így a vagyonnyilatkozat szerepe-funkciója, az átláthatóság?

A résztvevők: Dr. Rubovszky György (KDNP), Dr. Simon Gábor (MSZP), Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz), Göndör István (MSZP), Németh Szilárd István (Fidesz) helyettessel, Szabó Gábor (Jobbik),Dr. Varga István (Fidesz).

Zsiga Marci amúgy nem jelent meg ülésen, hanem papírokat küldött..
A következők szivárogtak ki:
- Nem derült ki, hogy Zsiga pontosan mennyiért vásárolta a házát, mivel kisatírozta a számokat a szerződésekből. Vajon miért is tett ilyet, ha a ház ára megegyezne a becsült 40 millióval?
- Zsiga fizetési papírokkal és banki átutalásokkal próbálta bizonyítani, miből lehetett pénze a házvételre. Az átutalásokban azonban benne van a választókerületi pótlék és a lakhatási támogatás is, így Zsiga ezeket is beleszámolta a jövedelmébe, pedig ezeket a képviselők a budapesti lakhatásra, utazásra, benzinpénzre, irodafenntartásra kapják. Kár, hogy nem azzal állt elő, hogy Ő valóban havi 47 ezerből élt ...
- Édesapjától kapott egy több millió forintos támogatást. Ezt nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.
- A felesége vagyonnyilatkozatát nem is vizsgálták.

Végén szavaztak, és a bizottság kormánypárti szavazatokkal úgy döntött, hogy nem rendel el vagyonnyilatkozati eljárást.

Zsiga Marci megmentve, pedig akár a mandátumát is elveszíthette volna.
Reméljük egy-két profi képviselő korrepetálja majd hogyan kell a vagyont eltüntetni, és hogyan kell kitölteni a vagyonnyilatkozatot, hogy ne legyenek benne kérdőjelek. (A Fidesz nem kedveli az ingatlanadót, mert a házat nem lehet eltüntetni a svájci vagy a kajmán-szigeteki bankszámlára.)

Holló hollónak nem vájja ki a szemét, még csak az kellett volna, hogy Zsiga Marciból precedens legyen.
Mert ezzel felrúgnák ezt a cinkos nagykoalíciót, és utána minden oldal elkezdené előszedni a nehezen megmagyarázható vagyonnyilatkozatokat....
Szijjártó. Varga. Papcsák. Halász ...


http://vastagbor.blog.hu/2013/02/26/zsiga_kozlegeny_megmentese
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fiatal vagy? Nincs esélyed
  2013-02-26 17:10:07, kedd
 
  Fiatal vagy? Nincs esélyed
2013, február 26 - 14:31


Bár gyakorlatilag nem változott a munkanélküliségi ráta, a 15 és 24 év közötti korosztály körében majdnem 30 százalékos a munkanélküliség.

A KSH legújabb adatai szerint a munkanélküliek száma kismértékben, a foglalkoztatottság pedig hibahatáron belül nőtt a kormányváltás óta. Ráadásul az adatokat erősen kozmetikázza a közfoglalkoztatottság felfutása, ami körülbelül arra volt csak jó, hogy kormányszóvivői tájékoztatón lehessen mit lobogtatni...

Fidesz

A KSH adatai szerint a munkanélküliek száma 2012 novembere és 2013 januárja között 12 ezer fővel emelkedett, 486 ezer volt, vagyis a 11,2 százalékon állt. Ez természetesen csak a regisztrált munkanélküliekre vonatkozik, a juttatás három hónapra zsugorítása miatt jóval nehezebb megmondani, most hányan is vannak állás nélkül.

A vizsgált időszakban a 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 271 ezer fő volt, 16 ezer fővel több az egy évvel korábbinál, a munkanélküli nők száma 216 ezer fő volt.

A 15-24 éves korosztályban azonban 28,4 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, 1,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak (25-54 közötti korosztályok) körében sem sokkal jobb a helyzet, itt a munkanélküliségi ráa 10,3 százalék volt. A munkanélküliek 46,8%-a egy éve vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig 16,3 hónap volt.

Tündér Rémmese

Roppant unortodoxnak tűnik a kormány munkahelyteremtő tevékenysége is. A Fidesz kormányra kerülésekor 3 millió 779 ezren dolgoztak, ma 3 millió 855 ezer ember van állásban. A növekmény ne tévesszen meg senkit (sem az egymillió munkahely tízéves hagymázas álma), miközben tudjuk, hogy a versenyszektorban több mint 30 ezer munkahely szűnt meg, a termelő szektornak nehezen nevezhető közfoglalkoztatás tudott csak ,,gyarapodni".

Egy biztos. A foglalkoztatottsági ráta 50,4 százalékon áll, vagyis gyakorlatilag a lakosság egyik fele tartja el a másikat. Ezen pedig még a sikerpropaganda sem tud változtatni.

BB - alfahir.hu

http://alfahir.hu/fiatal_vagy_nincs_eselyed
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1200 millió forint közpénzből reklámozza magát a kormány
  2013-02-26 17:06:44, kedd
 
 
1200 millió forint közpénzből reklámozza magát a kormány
2013, február 26 - 14:13



Megengedhetetlen, hogy a kormány milliárdos összeget költsön arra, hogy magát reklámozza - hívta fel a figyelmet Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Nem közpénzekből, hanem a saját költségvetéséből kellene propagálnia a kormánypártnak -mondta Mirkóczki Ádám arra vonatkozóan, hogy a kormány újabb 1,2 milliárd forintot költ médiakampányra. A jobbikos politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a százmilliós megrendeléseket sorra olyan cégek kapják, akik vezetői egykori Fidesz szereplők voltak.

A Miniszterelnökség két céget bízott meg ugyanis a kampány megvalósításával: az egyik az IMG Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., valamint a Lounge Design Kft. Előbbi 550 millió forint plusz áfát, utóbbi 150 millió forint plusz áfát kap majd. A szerződésekben olyan kitétel is szerepel, hogy az összeg akár 90 százalékkal növelhető, így ezek összesen akár 1,2 milliárdos összegre is rúghatnak. Az IMG-nek január óta az a Patonai Péter a 100 százalékos tulajdonosa, aki az első Orbán-kormány alatt a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójaként dolgozott. Egy tavalyi pályázaton pedig az a Young & Partners nevű cég kapott 400 milliós megbízást, akinek a vezetője Kuna Tibor, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkára volt.

Mirkóczki felhívta a figyelmet, hogy ,,az arcátlanság netovábbjának" nevezte a Fidesz a Gyurcsány-Bajnai időszakban azt, amikor 300 millió forintot költöttek a gazdasági világválság elmagyarázására. A Fidesz most nem, hogy ígérete ellenére leállította volna az ilyen típusú, felesleges állami kommunikációt, még túl is lépi a maga 1200 millió forintjával - mondta el a szóvivő.

A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel azonnal állítsa le a ,,kormányzati önfényezésre" való kommunikációs megrendeléseket -húzta alá a képviselő.

A nemzeti párt szerint a kormánynak nem médiakampányt kell folytatnia azért, hogy például a fiatalok kivándorlását megakadályozza, hanem olyan feltételeket kell teremtenie, hogy ne is legyen szükséges elhagyni az országot.

Mirkóczki Ádám hozzátette: ha a kormány nem állítja le a megrendeléseket, úgy a Jobbik várhatóan feljelentést fog tenni hűtlen kezelés miatt. ,,Az adófizetők pénzéből hazugságokat propagálni nem megengedett" -zárta szavait a jobbik szóvivője.

alfahir.hu


http://alfahir.hu/1200_millio_forint_kozpenzbol_reklamozza_magat_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyre rosszabb a helyzet Borsodban
  2013-02-26 17:04:46, kedd
 
  Egyre rosszabb a helyzet Borsodban

2013, február 26 - 15:25


Nőtt a regisztrált munkanélküliek száma az év első hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol 75 ezer 647 állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, 9500-zal többet, mint az előző hónapban. Az elmúlt év hasonló időszakához képest ugyanakkor 718-cal voltak kevesebben munka nélkül - tette közzé honlapján a januári adatokat a központ.

A nyilvántartott álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta a megyében egy hónap alatt 3,8 százalékponttal 26,6 százalékra nőtt, miközben az országos arány a munkaügyi adatok szerint 14,6 százalékot tett ki.

Ez a mutató Tiszaújváros és Miskolc körzetében volt a legalacsonyabb - 15,5, illetve 16,4 százalékos -, Mezőkövesd térségében 20 százalék körül alakult, míg Mezőcsát, Edelény, Encs, Szikszó és Gönc körzetében meghaladta a 40 százalékot is.

A regisztrált pályakezdő álláskeresők száma 2013. januárjában 934-gyel több volt, mint az elmúlt év utolsó hónapjában, számuk így 9442-re nőtt. A pályakezdők legtöbbje csak általános iskolába járt, közülük sokan nem is fejezték azt be.

Szakemberek a munkanélküliség növekedését elsősorban azzal magyarázzák, hogy 2013. elején jelentősen kevesebb volt a közmunka.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye munkaügyi kirendeltségei az idei év első hónapjában 2939 új álláshelyet tartottak nyilván, ez 10,5 százalékkal, 610 állással kevesebb volt, mint decemberben. A korábbi bejelentésekből még nyitott állásajánlatokkal együtt összesen 5,2 ezer álláshelyre közvetíthettek munkát keresőket a kirendeltségek.

A legtöbb állásajánlat valamilyen támogatási formához - főleg közmunkához - kötött volt.

MTI - alfahir.hu


http://alfahir.hu/egyre_rosszabb_a_helyzet_borsodban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.