Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Duna hullám
  2013-02-28 19:15:51, csütörtök
 
  hozzávalók 6 főre
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 tojás
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaópor
1 ü magozott meggy
Krém:

3,5 dl tej
1 cs vanília pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tortabevonó
2 ek olaj

elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a margarinnal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és simára dolgozzuk.
Kettévesszük a masszát. Az egyik felét beletesszük a kikent, lisztezett tepsibe. A másik felében elkeverjük a kakaót, majd ráöntjük a tepsiben lévő masszára.
Megszórjuk a meggyel, és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A tejjel, a pudingporral sűrű pudingot készítünk, s amikor kihűlt, elvegyítjük a margarinnal habosra kikevert porcukorral.
Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Bevonjuk a tetejét a csokival.

sütési mód: hőlégkeveréses
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Gesztenyés-pudingos kocka
  2013-02-28 14:28:23, csütörtök
 
 

Hozzávalók:
6 darab tojás
6 evőkanál porcukor
14 dkg darált dió
6 evőkanál liszt
0,5 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
1/2 dl rum
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
3 dl tej
A mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj
Elkészítés:
1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet.

2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.

3. Elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190°C-on 2 lapot sütünk belőle.

4. A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük.

5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém feléhez adjuk. A másik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát. A pudingos krémet kenjük az alsó lapra, erre rákenjük a gesztenyés krémet, és lefedjük a másik lappal.

6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amit a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk. -
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 1531 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 142
  • e Hét: 580
  • e Hónap: 6952
  • e Év: 57743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.