Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Itt a meglepetés az államháztartásban! - Látszólag minden re
  2013-02-07 18:17:02, csütörtök
 
  2013. február 7., csütörtök 16:23 Papp Zsolt

Itt a meglepetés az államháztartásban! - Látszólag minden rendben

Januárban alig 2,5 milliárd forintos hiány keletkezett az államháztartásban - ami csak első pillantásra jó hír. Tavaly ilyenkor 107 milliárd forint volt a többlet.

Az év első hónapjában alig 2,5 milliárd forintos hiánnyal gazdálkodott az államháztartás - közölte az Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A január elvileg általában szufficites hónap szokott lenni, hiszen az év végén osztott prémiumok után januárban fizetik be az szja-t és a tb-járulékokat. Hasonló a helyzet az áfa-fronton; a decemberi magasabb forgalom után ilyenkor utalják a forgalmi adót a NAV-nak. Ugyanakkor ez nem minden évben teljesül - ilyen volt 2011 januárja is, amikor az adóváltozások miatt jelentős hiányba csúszott az egyenleg.


Az NGM adatai szerint a hiány az éves 841,8 milliárd forintos hiánytervnek mindössze 0,3 százaléka. Ezen belül a központi költségvetés 90,7 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 50,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig közel 37,3 milliárd forintos szufficittel zártak. 2012. január hónapjában az államháztartás központi alrendszerének többlete 107,3 milliárd forint volt.

A két év január havi egyenlegének eltérő alakulásában egyrészt az általános fogalmi adó bevételeket érintő szabályozásváltozás, másrészt a szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok uniós programokkal összefüggő bevételeik és kiadások tendenciája játszott szerepet az NGM állítása szerint. Tavaly a NAV extra áfa-bevételre tett szert a adóvisszautalási határidő emelése miatt, ennek ellenére sem jó hír a 2,5 milliárdos hiány.

Elmaradó bevételek, növekvő kiadások

A központi költségvetés január havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest közel 117 milliárd forinttal alacsonyabbak lettek. Az elmaradás hátterében egyrészt egyes adóbevételek - főként az általános forgalmi adó - előző évről elmaradó befizetései, másrészt pedig a központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok kisebb összegű bevételei állnak. Az általános forgalmi adó esetében a 2012. januári bevételeket növelték a tavalyi kulcsváltozásokhoz kapcsolódó, 2011. év végi előrehozott vásárlásokból fakadó többletek. Az idei évi visszautalások magasabb mértékének hátterében pedig a kiutalási határidő 45 napról 75 napra történt megemelésének pénzforgalmi hatása áll. A szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok esetében a tavalyi bevételi többletek elsősorban az uniós előirányzatoknál az egyes operatív programok 2011. évi decemberi elszámolásainak januárra történő áthúzódásaiból fakadnak.

A központi költségvetés januári kiadásai ezzel szemben 59 milliárd forinttal magasabb voltak a 2012 januárinál, amit az NGM költségvetési intézmények költekezéseivel magyaráz, hiszen mint az kiderül a közleményből az uniós programokhoz kapcsolódó kifizetések még csökkentek is 2012-höz képest. A kamatkiadások 2013 januárjában 59,9 milliárd forintot tettek ki, 15,2 milliárd forinttal kevesebbet, mint az előző év megfelelő időszakában mely a kamatfizetések éven belüli eltérő lefutásával magyarázható.

A társadalombiztosítási alapok 2013. január havi 50,9 milliárd forintos szufficitje a Nyugdíjbiztosítási Alap 31,9 milliárd forintos, valamint az Egészségbiztosítási Alap 19,0 milliárd forintos többletéből tevődik össze. 2012. január hónapjában az alapok együttes többlete 1,4 milliárd forintot tett ki. A különbség a bevételi oldalon jelentkezett, az előző évinél magasabb összegben teljesültek többek között a Nyugdíjbiztosítási Alap szociális hozzájárulási adó és járulékbevételei, az egészségügyi hozzájárulások, valamint az Egészségbiztosítási Alap költségvetési támogatásai, térítései is. Ez utóbbi jogcím a 2013. évtől már a munkahelyvédelmi akciótervvel összefüggő hozzájárulásokat is tartalmazza.

Az elkülönített állami pénzalapok január havi mintegy 37,3 milliárd forintos egyenlege az előző év azonos hónapjához képest kedvezőbb lett. Az alapok összes bevételei 0,9 milliárd forinttal, kiadásai 17,6 milliárd forinttal kisebb összegben alakultak, így az idei évi jelentős szufficit az alacsonyabban teljesülő kiadásoknak köszönhető. A kiadások közül a Nemzeti Foglalkoztatási Alap, a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap, valamint a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap kiadásai egyaránt elmaradtak az előző év azonos hónapjához képest. A bevételeken belül a két év összehasonlításánál ki kell emelni, hogy a Nemzeti Foglalkoztatási Alap idén már nem részesül a szociális hozzájárulási adóból származó bevételből olvasható az NGM közleményében.


Az államháztartás hiány januárban (milliárd forint)2001 2,8
2002 -75,3
2003 -44,4
2004 -248,3
2005 -198,4
2006 -140,4
2007 -196,1
2008 33,8
2009 37,8
2010 31,3
2011 -122,8
2012 107,3
2013 -2,5
Forrás: NGM

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_meglepetes_az_allamhaztartasban_latszola g_minden_rendben.544601.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"A 70-es években egy db dolgozó átlag kereset 50 %-a fedezte
  2013-02-07 18:06:51, csütörtök
 
  Ezt találtam, bemásolom
A helyesírást sem javítom


"A 70-es években egy db dolgozó átlag kereset 50 %-a fedezte a lakás rezsijét, a 4 tagú család élelmét és megmaradt 50 %-ból folyamatosan karbantartotta a lakását és el tudott menni 2 hétig nyaralni a család.
Ez a mostani értéken azt jelenti, hogy a NETTO JÖVEDELMÉNEK 400 eFt-nak kell lennie !!!

Ezzel szemben a 20-30 évi munka után NEM KAP nyugdíjat, hanem legalább még 10 évig 25 eFt-os segélyen tartják, míg el nem éri az állandóan emelkedő nyugdíjkorhatárt.

Ezzel szemben, aki dolgozik, azt minimálbéren tartják, akkoris, ha több felsőfokú végzettsége van + 1-2 nyelvvizsgája.

Ezzel szemben a fizetéseket bruttóként veszik figyelembe, holott nettoként az a harmada vagy a fele, amiből kifizetés után még befizet 27 %-től 60 %-ig adót.

Még a 25 eFt-os (rokkantsági) nyugdíjból, segélyből így 8.000 Ft adót elvonnak, sőt a bankok a pénz egyszeri felvételéért évi 8000 Ft-ot levon.

Ez a legsúlyosabb bűncselekmény : a NÉPÍRTÁS, de a következő rögtön a HAZAÁRULÁS !"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig tartott a kormány kiállása a székelyek mellett: Marton
  2013-02-07 17:49:53, csütörtök
 
  2013-02-07. 17:26
Eddig tartott a kormány kiállása a székelyek mellett: Martonyi "tovább akarja fejleszteni a kapcsolatokat" az elnyomókkal, ezért Bukarestbe utazik

Telefonon beszélt Martonyi János román "kollégájával" a székely zászló miatt kialakult helyzetről. A Külügyminisztérium közleménye szerint "bár megállapították, hogy véleményük eltér" az ügyről, közös céljuk "a kapcsolatok további fejlesztése" a két ország között.
Zoom
A besúgó Martonyi és bocskoros "kollégája": a testbeszéd mindent elmond
Martonyi János külügyminiszter csütörtök délután telefonbeszélgetést folytatott román kollégájával, Titus Corlateannal - közölte a Külügyminisztérium.
A két külügyminiszter megvitatta a székely zászló használata kapcsán kialakult helyzetet, és bár megállapították, hogy véleményük eltér, kifejezték egyetértésüket, hogy a két ország közötti stratégiai partnerség jegyében a kapcsolatok további fejlesztése a közös cél - fogalmazott a tárca közleménye. Ennek érdekében minden szinten folytatják a (soha sehová nem vezető) párbeszédet, amiben kiemelten számítanak a diplomáciai képviseletek hozzájárulására is.
Megerősítették, hogy a korábbi terveknek megfelelően a tavasz folyamán Martonyi János külügyminiszter Bukarestbe látogat.
"A felek egyetértettek abban, hogy a feszültség csökkentése kölcsönös érdek, ezért az együttműködést mindkét fél érzékenységének, a nemzeti közösségek természetes jogainak, valamint a nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos európai elveknek, illetve normáknak a figyelembe vételével folytatják" - tette hozzá a Külügyminisztérium.
(MTI nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107734/#ixzz2KEUxVoXi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demokrácia a kommunizmus új neve
  2013-02-07 17:29:54, csütörtök
 
 



Demokrácia a kommunizmus új neve

Korunk kétértelmű újbeszédjét hallgatva észre sem vesszük, miként alakult át a kommunista diktatúra, nemzetközileg elismert demokráciára . Egyik pillanatban még Kádár dadogott a parlamentben, majd nem sokkal halála után, egy másféle rendszer első kormányát üdvözölhettük a pulpituson . Beszervezték mind a tehetséges és mind a tehetségtelen fiatalokat a KISZ-ből, majd ezeket a furcsa alakokat helyezték el a többpárti állam új tipusának a pártjaiban . Persze a jó öregek, a tapasztalt ügynökök, kipróbált forradalmárok vitték tovább a rendszer fontos intézményeit, csak az előtérben, a televízió képernyőjén változtak meg a dolgok nagy hirtelen .

A háttérben adtak-vettek, kiárusították a korábban államosított javakat egymás között, majd a reális ár töredékéért adták tovább az új demokratáknak, akik ráültek az ország gazdaságára is ezzel . Nem volt nehéz ! Hazaárulóból nekünk jutott egy főre számítva a legtöbb a világon . Egymillió párttag működött együtt a hatalommal, akiknek zöme nem is tudta, hogy kik állnak a politikai megosztás mögött, kik húzogatják valójában a szállakat, kik hozzák meg jó előre a döntéseket az életünkben . A kommunistákat az eszme fondorlatos valósága, és a hatalomvágy tartotta meg a szerepükben . Amikor a változások szele kezdett el fújdogálni, akkor ők voltak a legelsők, akik erre az ismeretlen paripára ugrottak át, csak hogy egy fejjel magasabbak maradjanak .

Ez a szédítő magasság, a szolgaság netovábbja uralkodik ma is rajtunk .A gyengeség bátorsága bilincseli meg a lelkeket . Aki kimondja a valóságot, azonnal keresztre feszítik . Pedig a nap sütni fog akkor is, miután elvonultak a fellegek ! Amikor repülőgépen utazunk a felhők felett, tízezer méter magasságban, akkor láthatjuk milyenek valójában azok a sötétséget hozó felhők felűlről megvilágítva . Az ember meglovagolja a magasságot, s ezáltal legyőzi a távolságot is egy csapásra, de előtte át kell, hogy adja életét az ezüst paripa irányítójának a kezébe . Attól fogva, hogy repülőre szálltunk, már nem rendelkezünk saját sorsunkkal többé . A pilóta ügyességére, egy gép működésére vagyunk bízva . Hiába hibáztatjuk Istent, a repülőgépet is maga az ember készítette .

Sorsunk balrafordulása is úgy kezdődött, hogy egy idegen népcsoport bejött a magyarok közé . Mindegy már, hogy miként történt . Ez a furcsa idegen nem akar továbbállni innen . Itt maradt a nyakunkon, kivásárolta alólunk a földünket, őseink hagyatékát . Miként történhetett, hogy azoknak mindig tele van a zsebük, miközben nekünk kenyérre sem tellik ? Bankárjaink jóvoltából a kommunistáink is azt tehették velünk amit csak akartak . Élet-halál urai voltak, amíg engedték nekik e téveszme uralmát . Ahogyan megszerezték maguknak a javaink feletti tulajdont, úgy szerezték meg a bankárok is a végtelennek tűnő vagyonukat . Csalás, vagy törvénymódosítás, teljesen mindegy minek nevezzük azt, amikor legálissá tették a rablást, a törvénytelenséget .

Hazánk ősi törvényekre épült . Ezer évig a kereszténység alapelemei támogatták, együtt működve egy dualista rendszer szerint . Isten szolgái a papok és az apácák tanítottak, gyógyították az embereket, akik mindannyian a közösség szolgálatában álltak . Rengeteg gyermek született, akik közül egyik katona lett, a másik pap, a harmadik mérnök, a negyedik író, az ötödik mesterember, a hatodik bíró és így tovább, a legjobbak közül választódtak ki az ország vezetői . Felettük állt a király .

A kommunizmus idegen eszmeisége megváltoztatott mindent körülöttünk . Külső segítséggel megszereztek maguknak mindent . Alvó cellák hirtelen megelevenedtek, amikor egy jelzésre előbújtak rejtekeikből, és aljas forradalmat csináltak a háború végeztével . Ezek az őszirózsás csibészek legtöbben nem is tudták mit cselekszenek, amikor a szabadkőművesek közé álltak, akik az ő segítségükkel szétrombolták az egységes Kárpátmedencét . Mindkét háború célja a cionisták hatalomba helyezése volt, akik hontalanként országot szakítottak maguknak a palesztínok földjén . Miután elűzték az őslakókat onnan, terjesztkedni kezdtek . Most már nem volt elég nekik egy állam az államban . Mindent akartak . Még a környező országok kevert lakosságának a földjeit is kinézték maguknak .

Minden gyengeségünket kihasználva támadnak bennünket úgy, hogy még az újjukat sem mozdítják közben . Szunitákat a síítákkal, ortodoxokat a katolikusokkal, protestánsokat a huszitákkal, evangélistákat a lutheránusokkal ugrasztják össze, majd ezek a béke nevében örökös háborút vívnak egymás ellen . A legyengített vallások követőivel már maguk is elbánhatnak a végén . Európa kontinensét megszállta az idegen eszmeiség . Először a vezetést vette át egy maroknyi csoport, akik mint mindig most is pénzügyekkel foglalkoznak . Még a levegőből is képesek előállítani pénzt . Az ő szervezésükben jelenhettek meg idegen vallások hívei közöttünk itt Európában, kezdetben háborús menekültekként .

Először a piszkos munkát végezték el a németeknél törökök, majd India szabadulása után az ott élő, árulásért jutalmazottak költöztek Angliába, a pakisztániakkal együtt . Franciaországnak az északafrikai nemzetek muzulmán polgáraiból jutott bőven, de Olaszország, Spanyolország, Görögország sem maradhatott ki ebből a modernkori népvándorlásból, amit a vezető elit kezdeményezett, aljas szándéktól hajtva . Az így megosztott Európa soha többé nem lehet a fehérember kontinense, ha csak nem kezdi szabályozni valaki ezt a térséget megint . Mindannyian tudjuk, hogy kik az európaiak ! Minden kis közösség ragaszkodik ősei földjéhez, ezért próbálnak önállóvá lenni a baszkok, katalánok, tirol népe, a székelyek, bajorok, szászok, svábok, akiket beleerőltettek egy nagyobb közösségbe . Szétrobbantották a németek egységét, amikor Ausztriát elválasztották tőlük .

A Kárpátmedence népei ősidőktől fogva érintkeztek egymással . Működött ez egészen addig, amíg az itt élő nemzetek között a nagypolitika ellenségeskedést nem szított, s a magyarok területéből osztogatni nem kezdett az első nagy háborút követően . A keleti trákok, bavaria népe, mind egy ősi kultúra maradványait őrzik magukban, akiket belekényszerítettek egy nagyobb nyelvi közösségbe . Miént lehet az, hogy bankárjaink a föld összes vagyonát büntetlenül begyüjthették ? Emiatt kerülhettek hatalomra a kommunisták is ugyanúgy, mint korunk demokratikus világbirodalma, akik mögött mindig ott találjuk a nagytőke nemzetköziesített kis csoportját .

Demokráciáról papolnak nekünk magyaroknak, akik már megszenvedtük a 45 évig népi demokráciának csúfolt kommunizmust, amit ugyanaz a háttérhatalom irányított a megbízottain keresztül . Ők a 68-as nemzedék, akik a Zöldek nevében politizálnak, egyes nemzeteken belűl, az EU-ban . Amíg ez így marad, addig nagyobb változásra se gondoljon senki .

VGB


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holoipari módszerek kicsiben: így festették a szabályosan pa
  2013-02-07 17:27:38, csütörtök
 
  2013-02-07. 14:48
Holoipari módszerek kicsiben: így festették a szabályosan parkoló autó alá a mozgássérültjelzést Tel-Avivban

Utólag festették a szabályosan parkoló autója alá a mozgássérült-jelzést, majd elvontatták a járművet Tel-Avivban - állította egy izraeli nő, aki térfigyelő-kamerák felvételeivel bizonyítani tudta igazát. A Háárec izraeli lap szerint a város vezetése elnézést kért az eset miatt, és a kiszabott bírságot sem kellett megfizetnie.
Hila Ben Baruch nem hitt a szemének vasárnap este, amikor észrevette, hogy a délután az otthonához közel leparkolt autója eltűnt, helyére viszont mozgássérült-jelzés került.
Amikor felhívta a közterület-fenntartókat, akkor az ügyfélszolgálatos először azzal vádolta, hogy hazudik, majd közölte vele, hogy az elvontatott autóját pedig 1350 sékeles bírság megfizetése után kaphatja vissza.
Másnap reggel felháborodva átment a szemközti irodaházba, hogy kiderítse, látott-e valaki valami gyanúsat, és az egyik biztonsági őrtől meg is kapta az egyik térfigyelő mindent tisztázó felvételét.

http://indavideo.hu/video/Parkolas_Izraelben

A nő végül hétfőn este visszakaphatta az autóját, de elképedve tette fel a felvételt a Facebook-oldalára. ,,Látod, de egyszerűen nem is hiszed el. Alig öt perc alatt bűnözőt csináltak belőlem" - írta a videó mellé. A város vezetése ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet.
(Index nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/107722/#ixzz2KEPI5cpT
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összeesküvés-elméletek: valóban csak őrült antiszemiták képz
  2013-02-07 17:15:47, csütörtök
 
  Összeesküvés-elméletek: valóban csak őrült antiszemiták képzelődései?

A világtörténelemnek különös részei az összeesküvés-elméletek, hiszen az egészen eszement teóriákat leszámítva egyik valóságtartalmáról sem nyerhetünk teljes bizonyosságot. Van, aki hisz bennük, van, aki nem. Van akinek, egy-egy érdekes sztori megismerése közben felgyullad a feje fölött a villanykörte, és van, aki egy hangos nevetés kíséretében csak legyint egy jó nagyot. A kérdés egy-egy elmélet kapcsán valójában az, hogy a valósággal és az aktualitásokkal való minden esetleges hasonlóság kizárólag a képzelet műve lehet.

(...)
A nagybetűs HATALOMRÓL alkotott érdekes tízparancsolatot Noam Chomsky amerikai nyelvész, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanára is, aki jó pár évtizeddel ezelőtt gyűjtötte össze a világpolitika tömegmanipulációs eszközeiről szőtt gondolatait. Az egyébként zsidó családból származó professzor a Harvardon, majd a Pennsylvaniai Egyetemen tanult, és a disszertációját követően munkái miatt a modern nyelvtudomány atyjának tekintik. Életútját figyelembe véve őrültnek aligha nevezhető, ezért az általa alkotott tízparancsolatot, mely a társadalom befolyásolhatóvá tételének módszereit szedi össze, nagyon sokan tényként kezelik. Hazánkban rövidített változata az interneten terjed, és természetesen akadnak, akik egy határozott legyintéssel intézik el az összeesküvés-elméletnek is tekintett írást, pontjai azonban Magyarországra vetítve is megállják a helyüket.
,,Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz" - áll az első parancsolatban.
Talán nem is kell sokat elmélkedni azon, milyen környezetben fedezhető fel ez az ,,ars poetica" kis hazánkban. A legtöbb otthonban elérhető RTL Klubon és TV2-n 2011-ben sugárzott hírösszefoglalók csaknem felében bűncselekményekről, katasztrófákról, balesetekről vagy bulvárhírekről számoltak be egy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által készített tanulmány szerint. Vagyis amikor ,,Átlag Béla" munkában megfáradtan hazaér takaros panellakásába, és este fél 7 tájékán vacsora közben bekapcsolja kis fénylő készülékét, csak annyit hall, hogy ,,meghalt", ,,meggyilkolta", ,,karambolozott", ,,összeverte" vagy ,,árvíz öntötte el". Majd mikor már kenyérszeletelés közben inkább magába vájná a kését, egyetlen ,,soft news" fogja csak vissza a kezét: VV Anikó ismét megnagyobbíttatta melleit.
Ezek után pedig kit érdekel, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György mit parádézik az IMF-fel?
(...)

További részletek: http://kuruc.info/r/50/107733/#ixzz2KEMOPdz7
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb razzia volt Kenderesen
  2013-02-07 17:15:04, csütörtök
 
  Cigánybűnözés :: 2013-02-07. 15:49

Újabb razzia volt Kenderesen

A karcagi rendőrkapitányság beosztottjai és az áramszolgáltató munkatársai ismét ellenőrzést tartottak Kenderesen csütörtökön, mivel újabb áramlopásról érkezett lakossági bejelentés - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrség.
Az egy héttel korábban megtartott akció során kilenc épületben találtak jogtalan és szabálytalan áramvételezést. A hatóság emberei ma négy házban észleltek illegális áramfelhasználást, amelyek között volt olyan épület, ahol a korábbi ellenőrzés után ismét engedély nélkül, szabálytalanul visszakötötték az áramot.
A lopással okozott kárérték megállapítása szakértők bevonása mellett folyamatban van. A rendőrkapitányság lopás elkövetése miatt indított nyomozást az ügyekben.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/107726/#ixzz2KEME3cfD
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sokat erősödve már harmadik erő az Arany Hajnal
  2013-02-07 17:09:24, csütörtök
 
  Sokat erősödve már harmadik erő az Arany Hajnal
2013, február 7 - 13:54


Az Athéni Közgazdasági és Üzleti Egyetem legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai az Arany Hajnal erős előretörését mutatják. A tavalyi év tavaszán rendezett választásokon a görög nemzeti erő a szavazatok 7 százalékát kapta. Jelenleg az Arany Hajnal a harmadik helyen áll a versenyben, és ha ma tartanák meg a szavazást, a voksok 12,6 százalékát szerezné meg.

Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy a párt a jelenlegi képviselőinek számát 18-ról 36-ra növelné.
Az Új Demokrácia elnevezésű ,,jobbközép", valamint az állítólag ,,radikális baloldali" Szirizia lassan, de biztosan veszít a támogatottságából. (Az előbbi 24,2 százalékon, az utóbbi pedig 23,9 százalékon áll.) Figyelemre méltó adat, hogy a munkanélküliek 16 százaléka a radikális nemzeti pártra voksolna, és csupán 10,4 százalékuk támogatná a ,,jobbközép" Új Demokráciát.
A mezőgazdasági termelők körében az Arany Hajnal 13,1 százalékos népszerűséggel rendelkezik.
A felmérés során nem vizsgálták a pártok támogatottságát az ifjúság soraiban, pedig közismert, hogy a fiatalok egyre nagyobb számban fordulnak a radikális nemzeti mozgalom felé.


kuruc.info nyomán: barikad.hu

http://barikad.hu/sokat_erosodve_mar_harmadik_ero_az_arany_hajnal-20130207
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A holokauszt emléknap visszavág
  2013-02-07 07:34:04, csütörtök
 
  Gilad Atzmon: A holokauszt emléknap visszavág

Dátum: 2013. February 03. Sunday, 18:28

Külföld
Nagy Britannia zsidó lobbija pánikba esett - a holokauszt emléknap visszavágott. Ha valami, akkor ez ráirányította a rivaldafényt a zsidó politikai kultúrának és kollektivizmusnak arra a súlyosan problematikus irányultságára, amely, bármily szomorú, a lényegéhez tartozik.

A múlt héten nyilvánvalóvá vált, hogy a zsidó állam által a zsidó nép nevében elkövetett bűntettek fényében sok brit valahogy nehéznek érzi, hogy őszintén együtt érezzen a zsidó szenvedéssel. Ha valahogy, akkor épp fordítva van: egyre több és több ember érzi úgy, hogy a zsidóknak és az államunknak kellene több együttérzést tanúsítania.

A holokauszt emléknapot megelőző napon fejezte ki David Ward képviselő megdöbbenését a zsidó együttérzés hiánya miatt. A következőt írta a honlapján:



,,Elszomorít, hogy a zsidók, akik a holokauszt idején hihetetlenül szenvedtek az üldözéstől, a haláltáborokból történt szabadulásuk után néhány évvel képesek voltak bűntényeket elkövetni a palesztinok ellen Izrael új államában, sőt napi szinten folytatják azokat a West Bank-en és Gázában."

Ward képviselő kénytelen volt azon nyomban kibocsátani egy bocsánatkérést, miután a ,,nem létező" zsidó lobbi könyörtelen nyomást gyakorolt rá. Röviden, Ward képviselő és a brit nyilvánosság abban a kiváltságban részesült, hogy tanulmányozhatta a ,,képzeletbeli" lobby hatalmi piruettjének az előadását és egy választott brit politikus térdre kényszerítését.

A holokauszt emléknapon az igazságnak egy másik morzsája is bekerült a Timesba - Gerald Scarfe-nak egy gúnyrajza, amely Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnököt ábrázolja, amint egy, palesztinok vérét és testrészei tartalmazó falat épít, éppen akkor, amikor Britannia a shoa megemlékezésre készült.

A Brit Zsidó Küldöttek Cionista Tanácsa kikelt magából. Azt állította, hogy a rajz ,,megdöbbentően emlékeztet a vérvád ábrázolásokra, amelyek leginkább a rosszindulatúan antiszemita arab sajtó egyes elemeiben érhetők tetten." Világos, hogy ez nem igaz. A rajz nem utal sem zsidókra, sem a zsidóságra, hanem egy meghatározott, kegyetlen személyre utal, aki történetesen háborús bűnös, valamint izraeli miniszterelnök. Emellett a rajz a tényleges palesztin valóságot írja le. Az a benyomásom, hogy a Küldöttek Tanácsa meg van győződve arról, hogy Izrael és a politikusai minden kritika fölött állnak, ahogy az egy zsidó felsőbbrendűséget valló szervezettől elvárható.

És mintha még ez is kevés volna, ugyancsak a holokauszt emléknapon az Independent arról számolt be, hogy a zsidó állam fogamzásgátlást alkalmazott az etióp zsidók között az ő beleegyezésük nélkül. Izrael nem csak a goyok irányában rasszista a velejéig, hanem még a fekete zsidókat is hátrányosan különbözteti meg. A holokauszt emléknap összefüggésében az ítélet egyértelmű: a zsidók tanultak ugyan valamit Auschwitzban, de látható, hogy nem éppen a legnyilvánvalóbb erkölcsi leckét.

Azt hiszem, hogy azok a brit zsidók, akik már észhez tértek, mára már fölismerték, hogy a holokauszt emléknap rákényszerítése a brit népre súlyos hiba volt. Én azonban örvendezek ennek az emléknapnak. Ez igazából egy különleges alkalom, amelyet becsben kell tartanunk. Ezt a megemlékezést mi minden évben arra fogjuk használni, hogy emlékeztessük Izraelt és a lobbiját arra, hogy magunk között mit gondolunk a zsidó államról és undorító vezetőiről.

A fordító megjegyzése:
Ezt a cikket egy Angliában élő, de Izraelben született zsidó írta. Egy Ward képviselő esetéről írt másik cikkben azt olvastam, hogy azért háborodtak fel, mert a karikaturista nagy orrot rajzolt ,,Bibinek". Tény, hogy Netanyahunak nincs nagy orra, azonban - mint a szerző megjegyezte - ez az orr semmi ahhoz képest, amilyet mások rajzolnak neki. Csak mutatóba még ide másoltam két, az interneten található karikatúrát. Az egyiket látva eszembe jutott, hogy amikor a Szabad Magyarországért Mozgalom az EU csatlakozás ellen kampányolt, akkor készített egy hasonló karikatúrát, amely a magyar országházat ábrázolta ugyanúgy. Csak a nosztalgia kedvéért azt is csatolom. Nem állítom, hogy a külföldi rajzoló innen merítette az ötletet, de nem kizárt, mert a mozgalom eljuttatta azt Brüsszelbe, az EU-t ellenző európai mozgalmak szövetségéhez. Szomorú, hogy most, amikor állítólag nemzeti kormányunk van, a szent korona alkotmányhoz pont olyan a viszonya, mint az akkori MSZP-SZDSZ kormánynak, amint az kép érzékelteti.
2003. január 30.

Forrás: http://www.gilad.co.uk/writings/holocaust-day-backfires.html

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4905
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NFÜ harca az offshore ellen
  2013-02-07 07:31:58, csütörtök
 
  Az NFÜ harca az offshore ellen
Szerző: zero
- 2013.02.04. 13:01

2011. húsvét óta új Alaptörvényünk van, aminek az egyik (értelmesebb) pontja a következő:

"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."

A törvény eddigi legnagyobb trófeája maga Simicska Lajos volt, mert bár az Alaptörvény átmeneti rendelkezése értelmében csak a 2012. január 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik, az első nyertes közbeszerzés után a Közgép kénytelen volt nyilatkozni a tulajdonosáról.

A Varánusz blog és a Privát kopó cikke alapján: a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, hogy a GOP 3.1.2-12 ,,Szélessávú körzethálózati fejlesztések" elnevezésű támogatási konstrukciójában összességében mintegy 20 milliárd forint összeget nyertek el a pályázók. Azonban öt cég vitte el a pályázati pénzek több mint felét, 12 milliárd forintot.
Nem az "Alföld legnagyobb szánkódombja 30 millió forint" kategória.
Az NFÜ-nek nem tűnt fel vagy nem érdekelte, hogy ezt az öt céget ugyanazon a napon alapították (2012.06.27.), és ugyanaz a székhelyük (Budapest, Váci út 19).

Ahogy azt sem tűnt fel az NFÜ-nek, hogy a cégek tulajdonosi körében jelentős átfedések vannak, mégpedig erős offshore jelenléttel.

Mivel az Alaptörvény fent idézett cikke elég egyértelmű, csak két eset lehetséges
- A nyertes cégek nem nyilatkoztak a tulajdonosaikról, így alaptörvény-ellenesen nyertek.
- Az NFÜ tisztában van a tulajdonosi körökkel és az offshore cégek jelenlétével, de nem zavarta őket.

Azokkal az apróságokkal már nem is kell foglalkozni, hogy az egyik tulajdonosi céggel szemben a NAV végrehajtást rendelt el, valamint a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezésére 2011. december 16-án büntetőjogi intézkedést jegyeztek be a társaság cégnyilvántartásába.

A másik tulajdonosi cég felügyelőbizottságának tagja pedig dr. Seszták Miklós kisvárdai ügyvéd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságnak, valamint tagja az Informatikai és távközlési albizottságnak.

Nyilván véletlen egybeesés, hogy éppen informatikai területen taroltak a cégek ...

Íme a recept: Alapíts pár céget a minimum 500 ezer forintos tőkével, szerezz bennfentes politikai kapcsolatot, legjobb ha az illető cégét is valahogy beszervezed, keress milliárdos projektekben gazdag területet, pályázz és kaszálj. A legjobb persze, ha te magad vagy a bennfentes politikus, és magadnak kaparod ki a gesztenyét.

Izgatottan várjuk az NFÜ, dr, Seszták és az ügyészség reakcióját. Bár lehet, ilyen "gyerekcsínnyel" nem is foglalkoznak.

Frissítés:
"Az NFÜ közölte, hogy a kiválasztáskor az NFÜ elsősorban a pályázó vállalkozást vizsgálja, másodsorban a közvetlen tulajdonosi kört. Ugyanakkor a projektek megvalósíthatóságának biztosítása és az állami támogatások védelme érdekében e projektek esetében csak 100 százalék biztosíték (pl. bankgarancia, ingatlanjelzálog) nyújtása mellett történik tényleges kifizetés.

A pályázati kiírás érdekessége volt, hogy az induláshoz gyakorlatilag elég volt az, hogy létezzen a cég - a hivatalos kiírás szerint ugyanis nem kellett referenciákat felmutatni, lezárt év sem kellett, csupán annyi feltétel állt az indulók előtt, hogy legalább egy főt foglalkoztassanak. Ennek a feltételnek minimálisan eleget is tesznek, mind az öt, frissen alapított vállalat létszáma 1 fős a cégnyilvántartás szerint."

Seszták képviselő úr szerint meg Bajnai a hibás.

A nyertes cégek:

micronet.jpg

pannon.jpg

pátrai.jpg

Kattintva nagyobb:ponet.jpg

regio.jpg

http://vastagbor.blog.hu/2013/02/04/10_milliard_forint_alkotmanyellenesen#more506 2099
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2013.01 2013. Február 2013.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 543 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.